Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afrika Cup eindigt vroeg voor Marokko, Tunesië naar kwartfinale

Laatste update:

Marokko ligt uit het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Eric Gerets moest vrijdagavond de ‘alles of niets’ wedstrijd winnen van gastland Gabon, maar ging terecht onderuit. In een bizar laatste kwartier dolven de Leeuwen van de Atlas uiteindelijk het onderspit: 3-2. Tunesië, de toernooiwinnaar van 2004, gaat net als Gabon wél door naar de kwartfinale van de Africa Cup. De Noord-Afrikanen wonnen van Niger: 1-2.

/

Gabon - Marokko 3-2
Gabon, dat pas voor de vierde keer meedoet aan de Afrika Cup, begon sterk en liet Marokko kennis maken met fysieke kracht en scherpe tackles. Na een klein kwartier creëerde de nummer 61 van de wereld zijn eerste kans, maar rechtsback Mickaël Crétien schoot naast. Het gastland van de Duitse bondscoach Gernot Rohr genoot het meeste balbezit, maar was nog niet echt dreigend. Derhalve was het Marokko dat de eerste slag sloeg. Houssine Kharja schoof uit de draai knap binnen: 0-1.

De eerste helft verliep in een relatief traag tempo en Marokko, met Karim El Ahmadi op de bank en zonder de geblesseerde Oussama Assaïdi, maakte een ongeïnspireerde indruk. Azingo Nationale kon hier echter niet van profiteren. Na de pauze, met Daniel Cousin in de ploeg, begon het beter te lopen voor de Gabonezen. Pierre-Emerick Aubameyang, die constant dreigend was voor de Marokkaanse defensie, vond invaller Cousin, die hard op doelman Nadir Lamyaghri vuurde. Het was het enige wapenfeit voor lange tijd en de bezoekers in de Gabonese hoofdstad Liberville werden niet verwend.

Twintig minuten voor tijd kopte Éric Mouloungui een welhaast niet te missen kans recht op Lamyaghri, maar acht minuten later was het wel raak. Aubameyang volleerde schitterend raak en leidde zo een bizar slot van de wedstrijd in. Twee minuten later verzorgde Cousin de voorsprong voor Gabon en het Stade d’Agondjé ontplofte. Datzelfde stadion kreeg Kharja in de slotminuut echter muisstil, door een strafschop te verzilveren. In de absolute slotseconde draaide Bruno Zita Mbanangoye echter een schitterende vrije trap achter Lamyaghri: 3-2. Het is hierdoor de derde opeenvolgende keer dat Marokko in de groepsfase uit het toernooi om de Afrika Cup vliegt.

/

Niger - Tunesië 1-2
Eerder op vrijdag ontmoetten Niger en Tunesië elkaar, eveneens in Stade d’Agondjé in de Gabonese hoofdstad Libreville. Tunesië begon uitmuntend aan de wedstrijd en dat was te danken aan een geweldige solo van Youssef Msakni, die tegen Marokko ook al bijzonder fraai scoorde. De middenvelder opende in de vierde minuut de score voor de ploeg van Sami Trabelsi. Lang konden de Noord-Afrikanen niet van die voorsprong genieten, want William Tonji Ngounou kopte Niger langszij.

Mena presste en doelman Balbouli kwam hierdoor in de problemen. De keeper liet een hoge bal uit zijn handen glippen, vermoedelijk doordat Moussa Maazou het leder met zijn hand beroerde. Desalniettemin kon Ngounou eenvoudig raak koppen: 1-1. Het duel golfde op en neer, Tunesië koos voor het balbezit en Niger voor de counters. De nummer honderd van de wereld was een aantal keer gevaarlijk, maar werd in de slotminuut in rouw gedompeld door een treffer van invaller Issam Jemâa, die door een blessure aanvankelijk de hele groepsfase aan zich voorbij moest laten gaan: 1-2.

Bekijk hier de samenvatting van Gabon - Marokko:

Bekijk hier de samenvatting van Niger - Tunesië:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

schande marokko. En dan doen die mocros hier op vz alsof marokko de beste is met grote talenten. Van 11 goede voetballers maak je nog geen team. In jullie stijl, taz a saffie. Malesh magribi, mush meskila. En eric Gerets is echt een flapdrol, dat jullie hem als coach hebben.

Voor de volgende generatie mocros die een keuze moeten maken tussen hun vaderland en een europees land, kies voor een europees land want marokko presteert nooit. Zelfs niet met parels van voetballers.

27 januari 2012 om 22:18

Precies !
Gerets .. alleen die naam al ! Ze moeten een Marokkaan die gaat strijden hebben ! Iemand die alles geeft niet alleen komt praten en niks uitvoert .. komt ook met de meest slechte opstellingen met el kaddouri erin en kantari op de bank =s

27 januari 2012 om 22:23

marokko speelde echt slecht, tegen tunesie vond ik het nog wel meevallen maar vanavond tegen Gabon gingen ze mee in het powerplay van Gabon en tegen 11 sterke afrikanen leg je het dan af.

Marokko is niet in staat gewest om fatsoenlijke aanvallen op te zetten, het was echt een groot drama, natuurlijk is het niet makkelijk om tegen het gastland te spelen maar dit leek nergens op.

marokko heeft veel spelers spelen bij grote clubs in europa maar eenmaal bij elkaar is het net zo goed als bal op het dak 5.

Gerets dient zijn spullen te pakken en terug te gaan naar abu dabi...dit leek nergens op.
Ontzettend jammer, had veel verwacht van marokko maar op de manier waarop ze voetbalde verdienen ze het niet.

Al mijn marokkaanse broeders, het wordt helaas nooit wat met het marokkaanse team, de keepers die we hebben brengen zo veel onzekerheid met zich mee, verdedigers worden hierdoor onzeker en dat werkt door in het team.

Ik wil mijn marokkaanse broeders oproepen om het nederlands elftal waar ook marokkaanse jongens in spelen te steunen komend ek...

Gr.

Rcampo

27 januari 2012 om 22:36

@r.campo..

Als je leest wat er hier zoal werd geroepen over Marokko... vind je dat ook dat Marokaans team die steun ook heeft gekregen ???

27 januari 2012 om 22:43



ik heb geen idee wat er over het marokkaans team werd geschreven dus kan daar niet over oordelen, los daarvan, de supporters van marokko zijn voetballiefhebbers die zich laten meeslepen in de euforie....en eerlijk is eerlijk, ze hebben een hoop talenten rond lopen..

Karja (gehuurd door inter)
Taarabt (qpr, begeert door topclubs in de premier l)
onze amrabat
assaidi

enz.

van Gabon kan ik er geen een opnoemen, die spelen allemaal bij de lokale stamteams met koning boko aan het hoofd van de stam...met alle respect maar met technisch betere voetballers moet je kunnen winnen.

Tunesie is daarentegen een team met mindere spelers (individueel gezien) maar zijn collectief beter en presteren het toch iedere CAF om ver te komen.....respect daarvoor....

27 januari 2012 om 23:03

Pierre-emerick Aubameyang speelt anders al jaren in de ligue 1 en is een geweldige spits. Er spelen meerdere trouwens in frankrijk.

Ik achtte Marokko als titelkandidaat en niks bleek waar. Denk dat Tunesie overigens nu voor de eindzege gaat.

28 januari 2012 om 00:03

Ik denk dat mijn bericht niet zo duidelijk was... maar ik had liever gezien dat Marokko met el Ahmadi in de basis naar de finale zien gaan.
maar ik vond dat het overgroot gedeelte van de bezoekers hier alleen maar aan het hopen was dat marokko uitgeschakeld zou worden, want het is beter voor Feyenoord.
Maar een goed spelende marokkaans international levert ook meer geld op.
Maar goed... ze liggen eruit... volgende x beter!

28 januari 2012 om 02:23

Inderdaad.. Dat is een speler die jaren lang van ac Milan is geweest.. Een halve ganonees halve fransman die echt druipt van het talent.. Dezean gaat het nog wel maken geloof me..

28 januari 2012 om 02:25

En nu heb ik het natuurlijk over Emerick aubemayang

27 januari 2012 om 22:42

Jullie vonden Gerets voor de Africa Cup toch een god!?

27 januari 2012 om 22:44



ga je kont spoelen met water....
Gerets is een goede trainer die bij grote clubs heeft gewerkt maar als hij een wanprestatie levert dan mag dat ook gezegd worden....

ohja en gebruik zeep terwijl je je kont spoelt, dat zal je vast en zeker opfrissen en wellicht komt er dan wat zinnigs uit je strot....

27 januari 2012 om 23:31

Hoe vaak je een kont ook gaat spoelen er komt alleen maar stront uit hoor... het heeft dus totaal geen effect op wat er uit iemands strot komt. Dat is namelijk je keel, maar aangezien je nog al rare woordkeuzes gebruik, neem ik het maar aan als onwetendheid

27 januari 2012 om 23:37

Inter koopt alles wat los en vast zit, dus dat Karja onder contract staat bij inter zegt geen reet. Bovendien raakt hij echt geen pepernoot.

Als je Amrabat zo goed vindt dan heb je een lage standaard van het begrip kwaliteit. Hij kan heus wel een balletje trappen, maar als hij degene is die een voetballand naar een hoger niveau moet tillen dan is marokko ten dode opgeschreven.

Taarabt zat tegen tunesie op de bank en speelt bij Qpr, ook niet bepaald hoge school voetbal.

Aissadi is aardig, maar hij heeft het alleen nog bij Heerenveen laten zien, ook
geen top dus.

Als Marokko nog niet eens van Gabon kunt winnen dan verdient het ook geen aandacht.

Kortom: marokko zit heel ver af van het niveau waarmee het een Europees land of Zuid-amerikaans land enigzins kan bedreigen.

Ga ook niet elke keer zo irrationeel en arrogant zitten schelden: zie liever de realiteit onder ogen en gebruik je verstand en rede. Althans als je die hebt.

27 januari 2012 om 23:44

another ''great white hope from europe'' ze moeten gewoon stoppen met die overbetaalde europeanen aan te trekken als bondscoaches, ze komen alleen maar hun zakken vullen. Geef en gun andere een kans die misschien nog geen grote naam hebben maar wie weet kunnen ze meer presteren. slechter dan dit kan toch niet

28 januari 2012 om 10:44

Onzin, het zijn de spelers die het hem moeten doen. Van 11 waardeloze voetballers met een ontzettend ego kun je geen elftal maken wat gaat winnen.
Marokkanen zijn net Hollanders; altijd een grote mond en nooit wat klaarspelen.
iedere keer moeten we horen hoe goed ze wel niet zijn en iedere keer spelen ze niets klaar. Wil je prijzen winnen, dan zul je nuchter moeten blijven en er vol voor gaan. Niet voor niets dat de Duitsers altijd ver in een toernooi komen; puur vanwege de juiste mentaliteit.

Terecht dat ze uitgeschakeld zijn; met een instelling zoals Marokko nu heeft laten zien kom je gewoon niet ver.
tevens was het voetbal niet om aan te zien.

27 januari 2012 om 22:58

Het was ook te recht elke Marokkaan had grootte verwachtingen 4-1 van Algerije Assaïdi bloeide op alles.

Maar ja als Boussoufa Chamakh en Assaïdi niet spelen is het gelijk wat minder.

Dit is ene Helee wijze les voor Marokko en zet ze terug op aarde en ze kunnen goed na denken over wat ze fout hebben gedaan en niks goeds (behalve Kharja dan.

27 januari 2012 om 23:58

marokko dat de wedstrijd met 1-0 verloor in algerije misschien verloren en ja algerije heeft wel kunnen winnen van tunesie en egypte na huis gestuurd en ivoorkust uit de afrika cup gegooid. Algerije is 4e geworden op de afrika cup en de wereldbeker gehaald, wat heeft marokko nou ..? Helemaal Niks!!

27 januari 2012 om 23:00

Het is inderdaad een teleurstelling te noemen dat Marokko er zo vroeg uit ligt. Maar jouw stomzinnige en kortzichtige opmerking over het kiezen van een europees land is echt oerdom te noemen. Het is ten eerste niet voor iedereen wegelegd om voor een nationaal elftal uit te komen en de beslissing om voor je vaderland uit te komen ook al wint die nooit prijzen is helemaal geen schande. Je doet net of NL altijd prijzen wint en dat dat altijd een goede keuze is. DOM DOM DOM

27 januari 2012 om 23:35

@baba4

Maar op zich is het kwalijk te noemen van jou, dat spelers die geboren zijn in een Europees land alleen maar voor hun vaderland zouden kunnen spelen als het Marokko is. Terwijl het technisch gesproken onjuist is. Het land waar je geboren bent is zeer zeker je vaderland, dat je omdat je ouders toevallig (in dit geval Marokko) een andere nationaliteit erbij hebben en jij dus ook....... maakt ene keuze om voor een Europees land te spelen helemaal niet een mindere keuze, zelfs niet omdat dat Europese land misschien nog wel meer hun vaderland is dan dat het land van hun voorouders hun vaderland is........

Geweldig resultaat. Lekker voor al die arrogante Marokkanen die al dachten aan de titel hier op de Afrika Cup. Of als ik naar elke poll keek voorafgaand aan de wedstrijd meer dan 90 % winst voor Marokko hahaha.
Blijkbaar zijn Marokkanen alleen goed in praatjes hebben en vervolgens hard op je bek gaan !

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook een Marokkaan en was voor Marokko, maar ik heb tenminste geen last van een idenditeitscrisis…
Daarmee bedoel ik dat ik weet hoe sterk Marokko is, en dat ik wist dat Marokko niks voorstelt. Ze hebben wel een paar goede spelers, maar het is absoluut geen collectief, en dat komt ook doordat van de 11 basisspelers, er 8 zijn die zich als spits willen onderscheiden, en dat de keeper zelfs bij ons plaatselijke FC gemiddeld 100 tegengoals per seizoen tegen zou krijgen.
Beter houden we nu op met arrogante gedrag, en vooral onze monden dichthouden, en gewoon helemaal opnieuw beginnen en hopen op deelname aan het Wk.

27 januari 2012 om 22:18

Meen jij deze?
je bent marokaan kijk hoe je praat..
ie boizan

On:kan iemand mij uitleggen wrm bousoufa iet speelde, is tog wel de beste speler

27 januari 2012 om 22:21

Ik ben ook marokkaan en op een gegeven moment was ik het ook gewoon zat. Ontzettend slecht spel, Gabon verdiend gewonnen en door naar de volgende ronde.

27 januari 2012 om 22:22

Dacht jij dan echt dat Marokko door zou gaan ?

- Chamakh : Zo traag als een slak, kan totaal niet voetballen, zet zich niet in voor Marokko, maar voor de paar dunne haartjes die nog over heeft..

- Boussouffa: Zo'n speler hoort bij de F1, kan die wel iets met zn fysiek doen, en niet hier tussen al die sterke wilde Afrikanen

Taarabt: Eén woord voor hem: Precies een traag dik nutteloos zwijn.

- Hadji: Wat heb ik me kapot geïrriteerd aan hem, misselijke voetballer.

- Belhanda: Idenditeitscrisis, dacht dat hij een wit shirt aan had, met achterop de naam C.ronaldo

- Basser: Mislukte rechtsback, deed me denken aan Manolev, maar dan 10 x slechter.

Over de keeper wil k t niet eens hebben, ben k tijdens de finale nog steeds aan t schrijven, werkelijk waar een schande !

27 januari 2012 om 22:24

@groundface

@theblues is gewoon realistisch niks mis mee hoor? Hij heeft helemaal gelijk.
@groundface je hebt echt een idenditeitscrisis!

27 januari 2012 om 22:31

over die taarabt en chamack heb je helemaal gelijk, die taarabt is echt dik aan het worden dacht dat hij het had gemaakt omdat hij een topseizoen draaide in de 2de lig van engeland allemaal overschatte voetballers. en die belhanda denkt echt hij is c.ronaldo :P

27 januari 2012 om 22:43

heeeey laat onze manolev met rust he!!!!!
hij heeft er wel eentje inliggen vandaag

ont.had ook liever naar de wedstrijd gekeken maar voor wat ik de laatste keer zag ,vond ik het niet waard om psv te laten liggen

toen jaren geleden het wk voor jeugd hier werd gehouden zag ik een leuke lichting
maar het ziet er tegenwoordig uit dat de gene die kiezen om voor marokko te spelen willen laten zien van "ik heb tenminste voor mijn vaderland gekozen"
speel(vecht) dan ook voor vaderland

27 januari 2012 om 22:45

niets aan toe te voegen bro...

27 januari 2012 om 23:47

groundface: hij is gewoon realistisch, wil je zeggen dat het niet klopt wat hij zegt? heb jij een betere theorie?

27 januari 2012 om 22:39


je bent anders zelf ook wel een arrogant mannetje, en vooral een misselijk mannetje.
Wat betreft marokko, daarin heb je gedeeltelijk gelijk, het is geen eenheid en ik vrees dat dat nog heel lang gaat duren....

Bij het nederlands elftal denken we ook elk toernooi dat we het wel even gaan doen, uiteindelijk heeft nederland maar 1 titel (ek 1988)gewonnen net zoals marokko (1 keer afrika cup)
het zijn beide landen die gek zijn op voetbal en zich al snel laten meeslepen in de euforie...dat noem jij dan arrogant...

27 januari 2012 om 22:43

Nederland haalt tenminste we de finale van een WK, of ja Nederland komt tenminste elke keer wél de groepsfase door, iets wat Marokko al 4 x achter elkaar niet gelukt is, en dan denken aan de titel ?

En ik ben niet arrogant k ben gefrustreerd.

27 januari 2012 om 23:40

EK is 10 keer hoger niveau dan Afrika Cup. Nederland 3 finales op het WK gehaald. Toch wel een verschil dacht ik zo.

28 januari 2012 om 01:01

@egalitair
maar het feit blijft allebei geen wk gewonnen en ned een ek en marokko 1 ac

on:
Gadverdamme gewoon, voor dit team tfoe. IK ben het inmiddels zat dat ik elke ac of kwalificatie ga hopen voor niks en vooral dit jaar.

Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar we hadden wel 1 van de meest talentvolle selecties op de ac. Maar hoe ze zichzelf hebben tentoongesteld is gewoon een pure wanprestatie.

Ik dacht echt dat gerets eindelijk het eeuwenoude probleem van niet willen samen spelen kon oplossen, maar tevergeefs.

Hoofdpunten waren:
Geen eenheid.
Geen organisatie
Geen enkele strijdlust zoals gabon heeft getoond.

Marokko terecht eruit, nou genieten dit ek van kwaliteit voetbal.

Ps.
laat Hiddink alsjeblieft komen

28 januari 2012 om 01:22

Ja maar als bijvoorbeeld Nederland 100 keer de WK finale haalt en je verliest er 100 dan kun je toch ook niet de vergelijking maken met American Samoa (die 31-0 verloren van Australie een aantal jaar geleden) omdat ze beide geen WK hebben gewonnen. Goede prestaties hoeft niet gekoppeld te zijn aan een prijs. Feiten zijn ook pas relevant als je ze in context plaatst, anders zijn het losse flodders.

28 januari 2012 om 02:17

ze zijn zeer zeker ook in context geplaatst, want jij hebt het over de finales alsof het prijzen zijn.

En dat jij nu met een valse vergelijking over de kwaliteit van teams komt is een losse flodder.

Want heb ergens gezien dat ik zeg dat de ac beter of gelijk is dan het ek kwalitatief gezien.
Of dat Nederland slechter als Marokko is.

Ik ben het gedeeltelijk zelfs eens met theblues op een paar punten.
Maar hier in Nederland wordt altijd gedaan alsof de finale plaatsen prijzen zijn en daar irriteer ik mij aan. Uiteraard het zijn prestaties, maar als je gewoon feitelijk naar de prijzenkast van de landen gaat kijken hebben ze allebei een kampioenschap van hun continent gewonnen en dat is het.

IK denk zeer zeker dat deze feiten die ik je hier heb weerlegt substantieel een bijdrage voeren aan mijn commentaar op jouw post.

28 januari 2012 om 15:38

Citeer mij maar waarin ik stel dat finales gelijk staan aan prijzen. Leg mij dus geen woorden in de mond.

Mijn reactie was ook niet op theblues, maar op die zelfoverschatte wijsneus van een R.campo. Als jij dan ‘out of the blue’ roept dat het een of ander een feit is dan moet je daar ook betekenis aan geven, want anders is het een losse flodder uiteraard.

Als jij ook niet vindt dat de AC qua niveau gelijk staat aan het EK dan kun je de simpele redenering maken dat de titel van NL meer waarde heeft omdat deze veel moeilijker te winnen is.

Ik weet ook niet welke feiten je claimt te hebben weerlegd, maar ik zie geen bewijsvoering daarvan. Ik heb het nl. over prestaties en dat is wat anders dan prijzen.

28 januari 2012 om 19:51


echt he, het volk heeft steeds weer nieuwe hoop, waarom? omdat het inderdaad talentvolle spelers zijn, maar zodra ze met elkaar spelen zijn ze gewoon slecht. Het is aan gerets om van talentvolle spelers een hecht team te maken en hij heeft gefaald, net zoals alle 20 trainers voor hem...

vraag me af wie er wel een team van kan maken want dat ze kunnen voetballen staat vast,

Wat ik me trouwens afvroeg, in het marokkaanse team heb je multi miljonairs spelen (kharja, chamakh, taarabt etc) maar de keeper is bijvoorbeeld van een lokale club waar hij vermoedelijk max 2000 euro per week krijgt, als hij dat al krijgt......lijkt me ook gek om met zulke verschillen om te gaan...

27 januari 2012 om 23:06

Ben het helemaal met je eens al wil ik niet Gerets helemaal de grond in trappen. Hij hanteerde vandaag een spel waarbij veel de lange bal werd gespeeld en van voetballen geen sprake was, het tempo lag veelste laag en het gemis van Boussoufa was groot. Marokko heeft geen moment gespeeld voor de winst en betalen daarvoor de tol.

El Ahmadi, pak het vliegtuig, slaap nog ff wat. Morgen trainen en zondag wedstrijd tegen Ajax.

Als hij zou zeggen, dat ga ik doen, bouw ik een standbeeld voor de Kuip voor hem.

27 januari 2012 om 22:23

Haha morgen al trainen?gun hem wat rust. (ja ik weet dat het een grap was)
Beter is ie erbij zondag tegen Ajax...ook al betwijfel ik dat.

28 januari 2012 om 19:59



vind het helemaal geen gek idee, zat er zelf ook aan te denken...hij heeft training achter de rug met het marokkaanse team...dus er is geen sprake van een conditionele achterstand. Ik weet alleen niet hoelang het vliegen is van Gabon naar Ned.
Van marokko is het 3 uurtjes, dan had het zeker gekund...

Vraag me af of Koeman dit scenario heeft doorgesproken, het lijkt me dat je je beste 11 wil opstellen en el ahmadi is heel belangrijk voor het feijenoord van dit seizoen.

zou het wel cool vinden en zal ook wel een opsteker zijn voor het team....

28 januari 2012 om 00:07

El Ahmadi gaat helemaal naar Afrika om op de bank te zitten, terwijl wij hem hard nodig hebben....

Gerets naait ons!.

E-i-n-d-e-l-i-j-k liggen we eruit, wat een schande is dit elftal toch met onze overgehypte spelers die niks kunnen tegenover die Afrikaanse boeren. Terecht dat we eruit liggen, alleen de beste teams gaan door. Wens Gabon veel succes in de volgende ronde! En naar al mijn Marokkaanse broeders, toon asjeblieft respect en ga niet je frustratie hier afgooien. We hebben verloren en zijn terecht niet door!

27 januari 2012 om 22:23

Inderdaad, we verdienden het gewoon niet op basis van dit spel. En deze idioot hierboven wil het maar niet begrijpen...

27 januari 2012 om 23:46

respect voor jou broer ......

on: marokka was 90xx beter ze moeste door gaan en de titel pakken maar gabon heeft de scheids omgekocht

28 januari 2012 om 00:06

Met wat voor geld? Gabon scheids omgekocht yeah right.

27 januari 2012 om 22:26

Respect voor jou, echt!

28 januari 2012 om 20:04



Anwar, enough said.....je hebt helemaal gelijk behalve dat ik Gabon ook een waardeloos team vind, maar die spelen met hun hart....voetballen kunnen ze overigens niet, ik vroeg me zelf laatst af waarom ik weinig van het marokkaanse elftal volg......na de wedstrijd tegen gabon wist ik het weer.....het Zijn Prutsers......het spel ziet er niet uit......ik kijk dan liever jupiler league....

Marokko? Ligt vast niet aan de trainer maar aan de spelers zelf, met name het gedrag...

Marokko toch, zoveel kwaliteit en talent voorin, maar oo zo weinig inzet, motivatie en doorzettingsvermogen. Dit in tegenstelling tot Gabon, waar zij juist vooral fysiek erg sterk zijn. Gabon heeft ze overrompeld in de tweede helft! Dit laat zien hoe belangrijk het is om veel inzet en doorzettingsvermogen te tonen en in een team te hebben. Gefeliciteerd Gabon, werkelijk heerlijke vrije trap trouwens, en een spannend slot!

27 januari 2012 om 22:25

Gozer waar heb je het over man? Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien maar de spelers van Marokko hebben gestreden voor wat ze waard waren, ze gingen vol voor iedere bal en met name de verdedigers hebben er alles aan gedaan om Gabon zo weinig mogelijk op de zwakke keeper van Marokko te laten schieten. Het probleem lag gewoon aan het feit dat het leek alsof de spelers niet wisten wat ze moesten doen, er zat geen enkele lijn of tactiek in het spel. Het was gewoon de bal zo snel mogelijk naar voren knallen en hopen dat iemand er wat mee kon doen. Dat is gewoon iets wat je de trainer kwalijk kan nemen. Er is namelijk kwaliteit genoeg, de inzet was ook prima, maar als je je ploeg dan zo laat spelen faal je gewoon als coach. Geen discussie mogelijk.

27 januari 2012 om 22:37

Ja, en wat werd er gedaan wanneer men bij Marokko balbezit had? Hup, meteen de lange bal op hoop van zegen. Ik heb wel respect voor hoe lang de verdediging stand heeft gehouden tegen Gabon. Verder was er in de aanval en op het middenveld totaal geen creativiteit.

27 januari 2012 om 22:48

De achterhoede zette zich inderdaad in, maar er valt niet over te discussieren hoe inzetloos en hoe slecht de voorhoede was, excuses, het ging me vooral om de voorhoede!

Ja, als je niet eens van Gabon kan winnen verdien je het ook niet op verder te komen. Echt dramatisch dit wat Marokko liet zien. Het was is een woord: crap!!!!!

spijtig!
Wat speelde ze slecht seg de 2de helft.
marokko ha eigenlijk wel meer verdient, minimaal en gelijkspel.

Volgende jaar beter(l)

27 januari 2012 om 22:20

Grappig dat jij zegt dat Marokko wat meer verdiende. Ik schaam me echt voor dit elftal en ze hebben vandaag niks laten zien. Gabon heeft gestreden en laten zien dat zij het meer verdienen dan Marokko. Punt

27 januari 2012 om 22:24

sst.

Los zand dat Marokko zeg. Een paar aardige voetballers maar totaal geen team.

Maar goed, als je al niet van Gabon kan winnen..

Zo niet verwacht van Marokko, zoveel kwaliteit.echt genoten van de wedstrijden van Tunesie tot nu toe.

Wat een drama voor het hele Marokkaanse volk, dit is echt niet te geloven dat je met zo'n team wordt uitgeschakeld, ze hadden zeker mee kunnen doen voor de eindzege, maar het leek alsof de bezieling er niet was. Maar er gaan in ieder geval flink wat kleine landen door naar de volgende ronde.

Hoogmoed komt voor de val. Marokko draagt de bijnaam van Atlasleeuwen, maar vanavond was het vooral Gabon dat gromde, en speelde met Marokko alsof het een elftal lammetjes was. Uithuilen en opnieuw beginnen. Beunhaas Gerets kan weer op zoek naar een andere klus.

Verdiend gewonnen door Gabon.
Marokko wat een drama zeg had toch echt veel en veel beter van ze verwacht.
Ik heb nog nooit zo een Fysieke team gezien als Gabon geweldig.
Ik weet nu wat alle Feynoorders weer gaan zeggen Yes nu krijgen we El-ahmadi sneller terug.

Nou de topfavoriet eruit volgens vele! Ik begon op een gegeven moment echt voor Gabon te juichen, man o man wat een wilskracht vertoonde die. En Marokko? Tja ik weet het niet hoor maar het is echt niet goed. Jongens zoals ik al zei Marokko topfavoriet? Hell no volgende keer gewoon luisteren.

Dit Marokko is nog lang geen goed team. Ik had hoge verwachtingen nadat vele zeiden dat Marokko is doorgegroeid en dat ze een goede kans maken. Gabon kan trouwens best ver gaan komen ik zie ze met een beetje geluk tot halve finale zelfs komen!

Schandalig gespeeld door Marokko. Na de 1-0 niks meer gebracht! Die Afrikanen hebben verdient gewonnen.

27 januari 2012 om 22:25

Inderdaad, na die 1-0 zakten ze meteen in en lieten Gabon komen...het gaat toch een keer mis.

28 januari 2012 om 02:45

Het zijn allemaal Afrikanen op de Africa Cup...

28 januari 2012 om 05:14

Ja precies, en Marokkanen dus ook; Dat ze nu in groten getale aanwezig zijn in Europa maakt ze niet minder Afrikaan!

Sjonge jonge die marokko bakt er ook helemaal Niets VAN totaal overschatte voetballers lopen daar rond helemaal van het kwaliteit Bah!!! dat je niet eens van gabon weet te winnen zegt toch ook wel dat je niet genoeg kwaliteiten hebt om door te mogen gaan naar de volgende ronde ik vind het een verdiende overwinning van gabon en marokko is verdiend uit de cup geknikkert!!!

Mooi dat betekent El Ahmadi weer snel terug naar Feyenoord. Hij had er net zo goed zelfs kunnen blijven dan had die ook de klassieker kunnen spelen.

27 januari 2012 om 22:31

houw je bek is over el ahmadi

ik hoop dat jullie kut feynoorders met 10-0 verliezen jezus man
elke keer maar zeiken
ik heb geen 1 Heerenveen supporter horen zeggen yes assaidi neem daar maar een voorbeeld aan

27 januari 2012 om 22:43

Ten 1ste: Er zijn veeeeel meer Feyenoorders op dit forum dan Heerenveners
Ten 2de, volgens mij vinden de Feyenoorders El Ahmadi belangerijker voor hun team dan de friezen Assaidi

@theblues
Alsof alle Marokkanen hier op VZ spelen voor de Marokkaanse elftal. Slaat nergens op wat je zegt, wij dachten toch ook dat Nederland de WK zou winnen toen ze in de finale stonden? Of was jij die octopus die zei van niet?

On:
Ik denk dat Ivoorkust nu het duidelijk gaat winnen, met
Drogba, Kalou, Gervinho, Yaya Toure, Tiote, Kolo Toure maak je een goede kans.

28 januari 2012 om 00:05

Er is een verschil tussen denken dat je een toernooi wint wanneer je in de finale staat, dan zeggen dat je een toernooi wint wanneer het toernooi nog niet eens is begonnen. Het WK is ook van een veel hoger niveau. Alle Marokkanen op VZ (niet racistisch bedoeld) zeiden: 'oh, Marokko wint de Afrika Cup met 2 vingers in hun neus'. Dit zie ik de Nederlanders niet zeggen. Het EK van 2008 dacht bijna heel Nederland dat Nederland het EK zou winnen, maarja, je wint van de huidige wereldkampioen met 3-0 en van de huidige 'verliezend finalist' met 4-1, vind je het dan gek dat Nederland denkt dat het EK binnen is? Marokko heeft op papier een goed team met goede spelers, maar met goede spelers maak je geen team. Ik denk dat een paar chimpansees een beter team vormen dan Marokko.

28 januari 2012 om 00:12

Haha paar chimpansees. Ik zeg het vaker, maar Marokko heeft alleen haar trots. In geen enkele sport blinken ze uit. Ofja, Badr Hari een beetje.

28 januari 2012 om 17:08

Haha, en die is dan nog eens zo onsportief ofwat. Er zijn genoeg beter k1-fighters. Nu probeert hij het te gaan maken in the USA met boksen. Om aan zwaargewicht toernooien mee te doen. Gaat hem ook niet lukken, want daar heb je de gebroeders Klitchko. Dus in geen enkele sport blinken ze idd uit.

Tunesie is al door hoor

Yes!

Gabon wint lekker voor die Marokkanen die op de wedstrijd topic maar wat zaten te schelden en racistische opmerkingen te maken!

Zoek een leven ofzo man?

Gun het de marokkanen helemaal niet!

Vind je het raar dat veel Nl'ers Marokkanen niet mogen.

Marokko stelt niks voor als je als een land als Gabon (no fence) verliest
dan mag je al helemaal niet praten over de Turkse of Nederlandse want die maken marokko af met 2 vingers in hun neus!

Schande Marokko

PS: Ik ben een Nler met Turske Rootsen ff zeggen voordat ze allemaal gaan aanvallen! (En dit is alleen voor de Marokkanen die op de Wedstrijd topic gingen misdragen de rest gecondoleerd)

27 januari 2012 om 22:28

''gun het de marokkanen helemaal niet!

''vind je het raar dat veel Nl'ers Marokkanen niet mogen.''
(En dit is alleen voor de Marokkanen die op de Wedstrijd topic gingen misdragen de rest gecondoleerd)

Waar slaat dit op? Even een sneer uitdelen naar alle marokkanen toe. Er wordt op deze site constant over alles en nog wat gegeneraliseerd...

27 januari 2012 om 22:54

Ik heb Turkije en Nederland altijd gesteund alleen om het feit dat ik veel met ze te maken heb in dit land. Wat heb jij eigenlijk met Gabon? Dat jij hun liever steunt. Jouw opmerking is walgelijk! Er zijn zoveel goede Marokkanen die het beste met iedereen hebben, maar dat jij een sneer uitdeelt naar alle Marokkanen op deze manier, vind ik echt zielig. Wordt toch volwassen jongen!

27 januari 2012 om 23:03

Wat praat jij?
Ik ben een Turk en ik heb genoeg Marokkaanse vrienden, snap niet dat je meteen generaliseert, paar mensen gedragen zich kinderachtig en jij bent meteen blij dat ze er uit liggen. Triest.
Ga Turkije ook aub niet overschatten wij zijn ook niet zo goed en hetzelfde geldt voor Nederland overschat zooitje(op Vp, Robben, Afellay en VDV na)

Het meest grappige hiervan is dat wij als eerste komen, en ook direct als eerste mogen weggaan!! wat een schande!!!!!

Door het ontbreken van landen als Egypte, Zuid-afrika, Kameroen en Nigeria mocht Marokko zich tot de favorieten rekenen, maar de Marokkaanse fans komen er bedrogen uit. Individuele kwaliteiten zijn er zat, maar helaas, zoals vaker in het verleden, breekt het niet zijn van een hecht team de Marokkanen weer eens op. Als voorbeeld kan ik de nutteloze hakjes van een in potentie geweldige Taarabt noemen, waar zakelijkheid is geboden, terwijl het team achterstaat.

De overtreding van Benatia in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was eigenlijk goed voor direct rood, maar hij ziet zijn stomme fout alsnog bestraft worden met de zwaarst mogelijke straf: de uitschakeling van Marokko. De Marokkaanse spelers falen wederom, waar veel meer verwacht en gehoopt was.

27 januari 2012 om 22:30

Goed verwoord. Inderdaad verwachtingen die gebaseerd waren op een aantal vriendschappelijke wedstrijden, meer niet.

Tjsa, de verwachtingen hier waren hoog gespannen van het land, en als je kijkt naar de selectie begrijp ik wel waarom. Samen met Ivoorkust had ik ze als favorieten genoemd. Helaas kunnen ze het niet waarmaken. Kan Ivoorkust dan wel winnen? Ik hoop het, ik ben een groot fan van Yaya Touré.

27 januari 2012 om 22:22

@joostvans Een vraag hoor niet om je aan te vallen maar waarom is Marokko een topfavoriet? Ze zijn hiervoor ook al 2 keer uitgeschakeld in de poulfase dit is dus de derde keer op rij dat het gebeurt. Marokko is een leuke outsider maar dat kunnen ze ook niet eens waarmaken.

Mijn gewenste finale zou toch Ghana - Ivoorkust zijn al zou dat minder gunstig voor Ghana zijn vind ik dit toch een leuke finale dan tegen Guinea. Iets zegt me trouwens dat of Ivoor kust of Ghana er snel gaat uitvliegen. Ik hoop dat Ghana eigenlijk minimaal de halve finale haalt zou mooi zijn.

27 januari 2012 om 22:28

Nou, als je puur kijkt naar de individuele kwaliteiten met een coach als Gerets erboven denk ik dat Marokko een goede kans had gehad. Mehdi Benatia is een echt goede verdediger, Mbark Boussoufa kan de ploeg aanvallend gezien op sleeptouw nemen. Het is niet zo gek dat ze als medefavoriet werden gezien, aangezien Egypte, Zuid-afrika, Nigeria en Kameroen niet meededen. Ghana is wat mij betreft een outsider, ze hebben geweldige talenten, en het is een geweldige selectie, maar ik heb niet dat gevoel bij dat team. Het loopt niet echt lekker, maar wat niet is kan nog komen.

27 januari 2012 om 22:42

@joostvans Ik vind dat je wel een goed punt heb hoor maar Ghana is zeker een topfavoriet. Ten eerste verliezend finalist van vorige editie, en tweede Ghana is de laatste 2 edities dus super ver gekomen. Je ziet gewoon aan het materiaal dat Ghana sowieso bij de topfavorieten hoort.

De eerste wedstrijd was dramatisch, Ghana speelde tegen een Botswana dat niet wou voetballen. Ghana was ook slecht en speelde met twee controleurs en daarvoor een muntari die vreselijk lui was. Ik had bijvoorbeeld liever met Asamoah gespeeld die wat dieper speelt en een geweldige trap heeft en een goed overzicht. Asamoah kan je echt als een 10 gebruiken terwijl muntari veel rondzwerft.

Ghana kan niet tegen landen spelen die zich ingraven omdat ze meestal met twee controleurs spelen die het meer van een balletje breed moeten hebben dan van een geweldige steekpass. Ik hoop wel dat het wat beter gaat anders vliegt Ghana er ook uit ( morgen kan dat gelukkig nog niet).

Ik bedoel ik zie op Ghana en Ivoorkust na geen favorieten meer of jij wel? Ik zie Gabon echt ver komen hoor ze hebben een leuke team en zullen zeker volgende editie weer erbij zijn.

Onbegrijpelijk dat dit kon gebeuren. Zulke technische spelers en dan zo omgaan met je kwaliteiten. Het zat Marokko ook gewoon niet mee en ik vind dit jammer voor het toernooi want dat Gabon vind ik totaal niet leuk spelen, maar verdient is verdient!
En ik heb me lopen ergeren aan de mensen die het zo enorm leuk vinden dat Marokko eruit is dit alleen maar om provocerend over te komen.
Als voetballiefhebber zoals ik en onafhankelijk was het mooier geweest dat Marokko gewoon door zou gaan, dit voelt als een Argentinie dat niet door de poule fase van een WK komt, een klap voor het toernooi.

27 januari 2012 om 22:35

Ach kom op, je bent zeker Marokkaans.
Bij Gabon loopt veel meer kwaliteit rond, alleen die Aubemeyang al.
Als je een speler als Aubemeyang in je elftal heb kom je ver op elk toernooi, en Marokko heeft geen een speler die daar in de buurt komt.
En Marokko vergelijken met Argentinie kom op zeg, Marokko is nooit favoriet geweest voor deze cup, meer een outsider. Er zijn maar 2 favorieten voor deze afrika cup en dat zijn Ivoorkust en Ghana en die hebben duidelijk ook de sterkste selectie!

27 januari 2012 om 23:36

Ik ben geen Marokkaan en heb ook geen relatie ofzo of iets in die geest met een Marokkaan.
Maar ik kan het je wel uitleggen.
De overeenkomst die ik maak met Argentinie is meer omdat beiden landen vaak worden gezien als een outsider maar helaas voor hen vaak vroegtijdig huiswaarts keren waarbij ze het eigen volk weer teleurstellen, dat is bij Argentinie al 22 jaar zo namelijk.

Marokko verliest vaak van Gabon valt me op. Ze kunnen niet tegen de power-play van die afrikaanse landen rond de evenaar. Maar wat hier wel weer wordt bewezen is dat Marokko totaal geen team is en allemaal individueel goede spelers. Gerets kreeg het niet voor elkaar met een ontslag dat zal volgen ben ik bang. De volgende coach moet toch maar eens overdenken om de zgn sterren eens uit de selectie te laten. Verdiende overwinning voor Gabon. Vooral na die schandalige overtreding van Benatia vond ik die 3-2 gerechtigheid. Met smerig spel heb je uiteindelijk toch alleen jezelf. Marokko kort samengevat: altijd hoge verwachtingen, nooit resultaat. Jammer!

Even een vraag die misschien niet erg toepasselijk is maar: Nu kunnen Assaidi en El Ahmadi wel weer snel terug naar Nederland om weer mee te doen bij Heerenveen en Feyenoord toch?

27 januari 2012 om 22:22

Zouden ze inderdaad kunnen doen, maar dan bestaat de kans dat ze nooit meer worden opgeroepen door Marokko.

27 januari 2012 om 22:23

technisch gezien moeten ze nog een wedstrijd spelen op dinsdag maar je zou in pricipe nu het eerst volgende vliegtuig kunnen pakken en dit weekend nog mee doen !

27 januari 2012 om 22:30

Zou kunnen ja, alleen zijn er geen rechtstreekse vluchten van Libreville naar ons land, dan moet er overgestapt worden in Parijs, dus voor El Ahmadi zal het heel krap aan worden wil hij morgen 12.30 fris op het veld staan,

27 januari 2012 om 22:28

zou niet echt respectvol zijn tegenover marokko

Wat moet een goed ervaren dirigent met een slecht orkest? We zagen dat Marroko gewoon kwalititeit te kort komt zowel tegen Tunesie als tegen Gabon.

27 januari 2012 om 22:37

Ik vind niet dat Gerets volledig vrijuit gaat hoor. Hij heeft ook tactische fouten gemaakt tegen Tunesië door niet fitte spelers op te stellen en vandaag door het nalaten om het middenveld te versterken om die voorsprong te behouden.

Schandalig dat dit Marokko verliest van een team dat bestand uit spelers uit de lokale competitie en centraal op het midden veld hebben ze 2 jeugdspelers staan van Celta en Bordeaux. Maar die Aubameyang is wel een topspits hij wordt nu de Afrikaanse Neymar genoemd.

27 januari 2012 om 22:26

Aubameyang heeft zijn kapsel in ieder geval mee ;

27 januari 2012 om 22:30

Ik vind dat je Gabon toch te kort doet hier hoor! Dit is echt geen team van tweederangs spelers, dat zie je wel.

27 januari 2012 om 22:35

Zeg ook niet dat ze tweederangs spelers zijn maar als Marokko zijnde moet je toch wel winnen vaan een ploeg die 2 jeugdspelers centraal op het middenveld heeft staan. Maar neemt niet weg dat het goede spelers zijn.

27 januari 2012 om 23:23

Ik hoopte dat Marokko de Afrika cup zou winnen. Toch is hun favorietenrol in feite nergens op gebaseerd, omdat Marokko de laatste jaren echt een modderfiguur slaat op voetbalgebied. De spelers moeten nu eens hun ego's opzij zetten en gaan voetballen in plaats van kijken of hun haar wel goed zit. En dan heb ik het vooral over de aanvallers.

27 januari 2012 om 22:39

gabon is niet zo slecht als je zegt hoor, ze zijn sterk en ze spelen echt dodelijk als een team ze geven echt alles, het is alleen maar omdat ze geen echte grote namen hebben anders zou iedereen ze goed hebben gevonden.

Hahah dit zag ik allang aankomen, Marokko stelt al jaren niets meer voor in Afrika, de top bestaat uit Ivoorkust en Ghana, daarna komen Egypte Nigeria Kameroen etc en Marokko daar ver onder!

Ik ben zelf Ghanees en keek met mn Marokkaanse vriendin de wedstrijd, gelukkig zag ze zelf al dat die Marokkanen niks konden beginnen tegen die grote sterke atleten van Gabon.
Wat zijn die Aubemeyang en Mouloungui goed zeg, ze speelde Marokko er uit op snelheid en dolde de verdediging met trucjes het was heel mooi om te zien!

27 januari 2012 om 22:27

Weet je, ik heb het gevoel dat je dit een beetje verzint, een Marokaanse dame zie ik niet snel tv kijken met een Ghanees.

27 januari 2012 om 22:32

Haha nee dat klopt, ik ben half Ghanees dus ik ben licht gekleurd. Je kan me een beetje vergelijken met Kevin prince Boateng. Maar je bent niet de eerste die het niet kan hebben dat ze een bruine jongen met een mooie marokkaanse meid zien

BTW Wat is die Kharja lelijk zeg, konden ze geen andere hoofd bij deze pagina zetten, die van Aubemeyang ofzo

27 januari 2012 om 22:35

Ik heb het gevoel dat je eerder op Seal lijkt dan op Boateng.
(en ja hoor google hem maar even, niemand ziet je)

27 januari 2012 om 22:37

Haha leek ik maar op Seal dan lag ik elke avond met een model in bed, maar zullen we het maar even niet over mij hebben maar gewoon over het voetbal. Ik vond Tunesie ook weer goed spelen, dat is toch wel een gevaarlijke outsider voor deze editie van de afrika cup.

27 januari 2012 om 23:29

Waarom zou het provoceren zijn als een man met Ghanees bloed een Marokkaanse vriendin zou hebben, en zij samen naar deze wedstrijd kijken? Leg me dat eens uit?

On: goed dat Marokko uitgeschakeld is. Hoop dat iedereen weer met beide beentjes op de grond staat? Heb hier in aanloop naar dit toernooi toch sterk de indruk gekregen dat het merendeel van de Marokkaanse voetbalfans op dit forum dachten dat Marokko minstens even goed was als Oranje. Die discussie kunnen we dus ook afsluiten hè?

Verder heeft Samson gewoon gelijk. Twee wedstrijden, nul punten, weer de poulefase niet overleefd... Je staat gewoon weer met lege handen. Dan hoor je niet tot de top in Afrika, dat is de realiteit nu eenmaal.

27 januari 2012 om 23:52

iedereen weet toch dat echte schoonheid van binnen zit

27 januari 2012 om 22:31

Kom aub niet weer met die domme clichés dat Marokko fysiek niks kon beginnen, want het waren juist die kleine Gabonese mannetjes die de hele tijd als mietjes op de grond gingen liggen en om vrije trappen gingen smeken (is ze aardig gelukt). Alleen die nummer 9 was inderdaad extreem snel, maar dat Marokko niks kon beginnen tegen die 'grote sterke atleten' is dikke onzin.

Haha, en dan zeggen dat ze favoriet zijn, not.
Benatia beter dan Özil, Amrabat beter dan Káka, Boussoufa beter dan Ronaldo en ga zo maar door. Wat een dramatisch elftal, echt waar.

Dat er dan nog sommige Marokkaanse vriendjes zijn die beweren dat ze beter dan Turkije zijn, haha, zijn jullie stand-up comedians geworden ?

27 januari 2012 om 22:33

Beste Turkse vriend, gebruik deze campagne niet om je gram te komen halen met je nutteloze provocaties. In de wedstrijden tegen Kroatië liepen jullie er ook bij als makke lammetjes, maar dat heeft toch nergens mee te maken?

Overigens onderschat jij Afrikaanse tegenstanders enorm, want een overwinning halen tegen zulke landen is alles behalve vanzelfsprekend. We hebben een afgrijselijke prestatie neergezet, maar om Turkije als voetbalgrootheid af te beelden maak je jezelf wel belachelijk. Wij nemen tenminste deel aan de Afrika Cup. Waar zal Turkije zijn tijdens het EK? Juist achter de televisie aan het kijken op trt.

27 januari 2012 om 22:39

Haha, we mogen dan uitgeschakeld zijn, maar een Turkije en Kroatië staan hoger op de ranglijst dan Marokko en Gabon.
Als ik me schaam, schaam ik me alleen voor Hiddink, zijn assistent(en) en de Turkse voetbalbond, niet voor de voetballers, op een paar koekebakkers na.

Maar als ik mijn Marokkaanse vriendjes moest geloven, konden de spelers mee met het elftal van Real Madrid, Barça etc. Maar ze zijn keihard over de feiten gestruikeld, Marokko stelt niks voor, ook niet met een Mourinho. Enige wat ze hebben, is snelheid, voor de rest niets.

En tjah, ik ga lekker Duitsland steunen, kan ik lekker mijn favoriete speler Özil bewonderen, die ook nog Nederland vernederde haha =D

En o, ik wilde nog toevoegen dat de Marokkaantjes er als de kippen erbij waren om Turkije de grond in te boren. Karma is een b*tch haha, Kroatië is klassen beter dan Gabon met alle respect, weet je zelf ook

27 januari 2012 om 22:44

haha kijk die verschil kameraad turkije speelt kwalificaties tegen duitsland, belgie en kroatie, en marokko; tegen landen die niet eens een voetbalcompetitie hebben ga nou niet dom zitten praten, als turkije in afrika zou liggen zouden ze elke editie in de finale spelen

27 januari 2012 om 22:46

Mooi gezegd
Wij spelen in kwalificaties tegen landen als Spanje, Duitsland en Nederland, top 3 van de wereld. En een Kroatië dat ook goede spelers heeft zoals Modric, Rakitic, Olic, Petric, Klasnic e.d

Marokko? Tunesië, Algerije, Gabon -.-

Ik kan op dit moment echt geen fatsoenlijke speler noemen van de Africa Cup, op Eboué na die sterk presteert bij Galatasaray. Senegal ligt er zelfs eruit met spelers als Sow en Niang, zegt al genoeg over het niveau van de Africa Cup. Ivoorkust speelt ook niet al te denderend en tjah, dat is toch wel de titelkandidaat vind ik.

27 januari 2012 om 22:48

Cengiiz moet niet denken dat we een wereldteam hebben ofso, maar op dit moment zijn wij beter dan Marokko. Je moet toch wel van Gabon kunnen winnen, waar hebben het over. Marokko en Turkije zijn qua selecties ongeveer gelijkwaardig(al schat ik Turkije toch een klein beetje beter in). Marokko speelt niet als een team en jullie spelers denken dat ze Zidane of Messi zijn en houden die bal uren aan de voet. Er is totaal geen positiespel,diepgang en strijd in jullie spel. Overigens hebben wij onze dramatische ex-coach Hiddink ontslagen en hebben we op dit moment een coach die wel oog voor talent heeft. Maar goed beide landen hebben erg veel talent en kunnen als ze als een team spelen hoge ogen gaan gooien spelers zoals Ekici, Nuri, Arda, Topal, Hamit, Mevlut, Inan, Toprak, Tore, etc Benatia, Belhanda, Boussafa, Labyad, El Ahmad, Taarabt en Amrabat zijn toch niet de minste namen.

27 januari 2012 om 22:48

Haha je staat hoger op de ranglijst? Gefeleciteerd daarmee. Die ranglijst is immers het belangrijkste referentiepunt in het voetbal natuurlijk. Ik ben blij dat je er trots op bent.

Natuurlijk moet je supporteren voor Duitsland. Dat doe je als je eigen land zich niet eens heeft kunnen kwalificeren. En ik was er niet bij om Turkije de grond in te boren, maar als je gaat provoceren mag je zo'n reacties verwachten.

En ja ik weet dat Kroatië beter is dan Gabon, maar Turkije niet ;

27 januari 2012 om 22:53

Die ranglijst was bedoeld om aan te tonen wat de kwaliteiten zijn ;

En nee, dat doe ik niet omdat mijn land er niet bij is, Duitsland is altijd mijn 2e keus geweest. Spelen altijd mooi en effectief voetbal en gunnen vaak jonge talenten kansen. Het is dus niet persé omdat Turkije er niet bij is, ik wou dat deze 2 landen ver kwamen maar ach, het zij zo.

Jullie mogen posten wat jullie willen, ik doe hetzelfde wat driekwart van de Marokkanen hier deden. Ons uitlachen. Karma is een b*tch zoals ik al aangaf.

Haha, Gabon beter dan Turkije, of zelfs gelijk? Haha, enigste speler die een beetje bekend is, is die Aubemeyang, voor de rest zijn het spelers die het van hun fysiek en snelheid moeten hebben, net zoals vele andere Afrikaanse landen. Zonder een systeem, een idee achter het spel, kom je niet ver, dit is allang bewezen. Maar ja, mijn dag kan niet meer stuk, dus boeien wat jij vertelt =D

27 januari 2012 om 22:57

Jouw dag kan niet meer stuk omdat Marokko er uit ligt? Ik ben blij dat het nationaal elftal van Marokko zo'n belangrijk deel uitmaakt van je leven. Hopelijk heb je genoten van deze nederlaag en je lage provocerende opmerkingen. En hopelijk wint Duitsland het EK. Dat is toch nagenoeg hetzelfde alsof Turkije het zou winnen toch?

27 januari 2012 om 22:57

geloof mij nou maar marokko en turkije zijn helemaal niet gelijkwaardig, turkije speelt gewoon een veel hoger niveau daarom lijkt het dat turkije niet goed is, turkije heeft veel moeilijker tegenstanders, als turkije als een echte team gaat spelen dan zijn ze beter dan elke andere afrikaanse land.

27 januari 2012 om 22:58

@ alles kidz

Waar zie je mij vertellen dat wij een wereldteam hebben?
We hebben een potentieël jeugd, alleen moet die goed begeleid worden, want dan zullen we die spelers bij Europese clubs zien, ben ik heilig van overtuigd.
Ik kan nu al een elftal voor jouw opstellen, allemaal onder de 25 die het huidige Turkije makkelijk kunnen vervangen en daarbij laat ik nog Nuri Sahin etc. uit het elftal nog...

Ik heb niks te klagen over Turkse voetballers op dit moment, alleen de begeleiders, maar het gaat met de dag mee steeds de betere kant op.

Onur Kivrak
Serdar Aziz
Serdar K.
Semih Kaya
Hasan Ali
Muhammet D.
Gökay Iravul
Veli K.
Emre Çolak
T. D. Sahin
Cenk Tosun
27 januari 2012 om 23:01

Haha, wie zegt dat het een deel uitmaakt van mijn leven?
Sommige Marokkaantjes zijn wakker geschud uit hun dromen, dat is wat mij blij maakt. Dacht ik eventjes Marokko te volgen, kreeg ik drama-voetbal te zien. Wat een bagger-niveau.

En nee, ik provoceer niet, ik geef mijn mening, of is dat toevallig ook verboden?

En nee, Turkije en Duitsland zijn niet hetzelfde voor het geval dat je dat niet wist.

27 januari 2012 om 23:02

Beste Turkse vrienden,

Turkije verloor in de afgelopen kwalificatiecyclus voor het EK tegen het allemachtige, onbetwistbare, buitenaardse Azerbeidjan.

Ik ben benieuwd naar jullie verklaring hiervoor.

27 januari 2012 om 23:11

Maar toch zijn we doorgegaan naar de play-offs, achter het sterk presterende Duitsland dat 10 uit 10 behaalde. Onze doelstelling was ook 2e worden, dus..?

Een incident kan gebeuren, maar bij Marokko gebeurt het steeds keer op keer
En ik schat zelfs Azerbaijan hoger in dan Gabon... Zelfs België heeft er punten laten liggen en Duitsland had het er uit ook moeilijk. Dus..?

27 januari 2012 om 23:19

Die opstelling is echt dramatisch. Veli is een speler van Oostenrijk. Waarom zet je uberhaupt Veli erin als je een veel betere Necip hebt. Gokay is een aardige talent, maar die het keer op keer dramatisch bij Fener doet. Aziz is geen rechtback, maar een cv. Cenk is overschat na een paar goede wedstrijden tegen Gala, Pektemek is veel beter en is elke week de uitblinker bij Besiktas. Naast Necip kan je Okan(grootste talent van Gala), Recep(grootste talent van Fener), Aycicek(als die voor Turkije kiest), Muhammed(grootste talent van Besiktas), Robin Yalcin, Tunay, Kaan Ayhan, Ozan etc

@puyolmessi
Dat komt door Hiddink niet praten over zaken waar niets vanaf weet. Domste selectiebeleid ooit.

Onur
Sam
Aziz
Semih
Hasan
Emre
Necip
Derici
Tore
Ekici
Pektemek
27 januari 2012 om 23:19

Haha ja hoor, ontwijk de vraag maar door naar het doel te wijzen, aan te tonen hoe sterk Duitsland wel niet is etc.... Jullie claimden bij hoog en laag dat jullie enkel tegen topteams speelden en dat je niet kon begrijpen dat je kan verliezen tegen een team als Gabon. Met een simpel voorbeeld heb ik jullie stoere praatjes weerlegd. En natuurlijk noem je Azerbeidjan nu sterker dan Gabon, want dat komt je nu goed uit. Ik ben er echter zeker van dat je aan het begin dacht dat jullie even met 5-0 zouden winnen, net als jullie denken dat, en ik quote: Turkije in elke Africa cup de finale zou bereiken.

27 januari 2012 om 23:22

@alles kidz

Als Turkije verliest tegen een dwergland is het de schuld van de coach, maar als Marokko verliest is het omdat ze gewoon slecht zijn? Dat noem ik nog eens consequent.

Je zegt overigens 'niet praten over zaken waar je niets vanaf weet' ?
Waarom zie ik jou, en veel van je soortgenoten hier dan tekeer gaan en pleidooien houden die je gaat doen vermoeden dat ze Marokko al 10 jaar volgen en alle spelers in de selectie kennen?

27 januari 2012 om 23:33

@puyolmessi

Ik zeg toch nergens dat Marokko slecht is, integendeel ze hebben een erg goed team, maar tja het speelt niet als een team. Verder was Hiddink echt dramatisch, een speler zoals Sabri, Selcuk Sahin (tribunespeler bij fener) mog altijd spelen ipv spelers zoals Topal(basispeler bij Valencia, deed het altijd heel goed als die speelde), Necip(enorm talent van besiktas, basispeler en sterkhouder), Inan, Ekici etc. Ook liet hij verdedigers zoals Servet, Zan, caglar en sabri spelen en liet hij verdedigers zoals Aziz, Gulum, Egemen, Hasan ali thuis. hij liet spelers zoals Kazim en Emre spelen en stelde Mevlut en Tore niet op. hij deed niks met Turks talent en bleef de hele dag op zn bank in Amsterdam. Snappie

27 januari 2012 om 23:41

Ik ben de eerste die toegeeft dat we er volledig terecht uitliggen. Omdat we op sommige plaatsen niet genoeg kwaliteit hebben, de tactische instructies van Gerets niet goed waren en inderdaad omdat we nog niet als team speelden.

Ik heb totaal geen haat tegenover het Turks elftal, maar in deze discussie voelde ik me wel verplicht om te reageren, omdat sommige posts gewoon provocerend waren.

Maar puur omdat ik de discussie beu ben:

Aan alle Turken; ik wens jullie nog veel succes en hoop dat jullie er in 2014 bij zijn in Brazilië. Ik heb immers niets te winnen of verliezen bij een Turkse uitschakeling. ;

27 januari 2012 om 23:48

Wens het Marokkaanse elftal ook veel succes, want ze hebben veel talent alleen moeten ze als een team leren te spelen. Ik heb veel Marokkaanse vrienden en tenslotte hebben onze volkeren ook dingen gemeen(trots, eer, geloof etc).

27 januari 2012 om 23:56

Let op die nr 7 van Tunesie youssef msakni. scoort makkelijk en passeert spelers van elk niveau. ik zag hem spelen tegen catalonie team van johan cruijf. en cruijf had lovende woorden. onthou die nr 7 nogmaals..

28 januari 2012 om 00:13

laat turkije maar spelen voor kwalificaties in bepaalde afrikaanse landen waar de hitte onbeschrijfelijk heet is, de velden bar slecht, en de spelers kiezelhard en lomp! het is allemaal niet zo makkelijk als je denkt. ook al is er een niveau verschil. en mocht marokko een keer tegen turkije spelen, dan zou het zomaar kunnen dat marokko wint. zegt niks bijzonders wat jij beweert.

28 januari 2012 om 00:29

Kijk, je komt zelf nog met alternatieven.
Dan komt het goed met Turkije

28 januari 2012 om 01:07

eindelijk heeft tunesie dan ook een speler die misschien het top haalt, want tunesie heeft nog nooit een speler gehad die bij een echte topploeg heb gespeeld.

27 januari 2012 om 22:38

Het elftal is in principe nog wel goed, maar het speelt niet als een team. Ze denken dat ze allemaal Messi zijn en houden die bal uren aan de voet. Sommigen Marokkanen(mijn Marokkaanse vrienden ook) zeiden dat Marokko veel beter dan Turkije is, ga ze morgen zwaar uitlachen,verliezen van Gabon(die overigens uitstekend speelde en vocht voor de overwinning) is toch dramatisch.

Marokko heeft terecht verloren, gerets kan beter zijn koffers pakken en de eer aan zichzelf houden. Welke idioot gaat er nou met een 1-0 stand, tegen een elftal wat fysiek sterker is, achterover leunen?

Dit was echt 3 keer niks wat Marokko in de tweede helft liet zien. In potentie een goed elftal met een aantal goede spelers stellen flink teleur zeg op dit toernooi. Doet me een beetje denken aan Belgie.

Jullie kunnen zeggen wat jullie willen, maar dat Marokko maar verliest van 'een' Gabon vind ik wel te ver gaan, Gabon is een team dat hard op weg is naar de Afrikaanse top, en ikzelf zie ze erg ver komen deze Afrika Cup, samen voor mij met Tunesie, Ghana en Ivoorkust (top)fvorieten, ik zelf was voor Marokko, maar als je ze zag spelen, vond ik het wel grappig hoe ze met de 2e helft omgingen, alsof ze al hadden gewonnen...

@youssef wat zei ik je ze gaan daar onderuit.... En ik heb gelijk neem je woorden maar terug e dier

Marroko uit dankzij blunder keeper en een domme coach!!!
Kijk hoe goed Marroko speelde tegen Tunesie in de eerste helft en dan word Boussoufa gewisseld in de 2de helft en zag je Marroko geen aanvallen meer doen en gwn verliezen! Boussoufa is mss klein, maar hij is bijna de eenige Marrokaan die gaten wist te vinden in de verdediging van Tunesie.
Waar was Boussoufa vandaag? Waarom werd hij niet opgesteld?
Eric is echt geen goeie coach! Marroko moet een nieuwe coach zoeken en een nieuwe keeper!!

Ik ben echt trots op Tunesië! Winnen van Nigeria was niet makkelijk.

27 januari 2012 om 22:39

Tunesië speelde tegen Niger, niet Nigeria. Maar proficiat aan Tunesië. Ik moet toegeven dat ik aanvankelijk niets van hen moest hebben. Nu besef ik gewoon dat zij het slim hebben aangepakt en hun kansen afmaakten wanneer het moest. Ik wens ze het beste.

27 januari 2012 om 23:59

Tunesie wordt nu eenmaal vaker onderschat, maar dat komt doordat ze altijd zenuwachtig starten..ze zijn echt zo verkeerd nog niet. jammer dat marokko het niet heeft waargemaakt. ik had echt verwacht dat ze zouden vlammen..maar niet getreurd. het is een jong elftal die in de toekomst vast en zeker beter wordt als team.

Opeens komen alle 'verlichten' opdraven en begint 90% hier te claimen dat ze het al langer zeiden en dat ze dit al twee maanden geleden zagen aankomen.

Natuurlijk waren de Marokkaanse supporters hoopvol. Dat is immers een eigenschap waarover trouwe supporters beschikken. De mensen die hier komen claimen dat ze het heerlijk vinden etcetera zijn gewoon zielig.

En nu over de wedstrijd en onze korte campagne in Gabon.

We begonnen zoals altijd goed aan de wedstrijd, maar het bleek het enige lichtpunt van de wedstrijd.
Als ik alles begin op te sommen waaraan ik me vanavond heb geërgerd vrees ik dat jullie meer dan een kwartier naar beneden gaan moeten scrollen om door mn bericht te komen. Dus ik ga het kort houden:

- Lemyaghri is een twijfelaar en straalt geen zekerheid uit. En een onzekere doelman zorgt voor een onzekere defensie. Dat bleek vandaag als je kijkt naar het aantal mislukte intercepties en hoe vaak we de bal maar niet wegkregen. Ook hebben we nutteloze backs die er voortdurend werden afgelopen en die aanvallend niets bijbrachten.

- Na de 0-1 probeerden we ons in te graven. Enig detail is dat je daarvoor over een flinke fysieke weerbaarheid moet beschikken. WIj hebben vanavond echter geen enkel duel gewonnen.

- Vooraan liep er niemand rond die een balletje kon bijhouden. We leden constant balverlies en slaagden er niet in de bal langer dan 10 seconden in de ploeg te houden.

We werden gewoon overrompeld en zakte na de1-1 volledig weg. Die goal zat er echter aan te komen en Gabon verdiende die ook.

We hebben in dit tornooi blijk gegeven van hoogmoed en onvolwassenheid. Tegen Gabon kwamen we wilskracht en fysiek te kort, tegen Tunesië was dat geslepenheid en verstand.

Ik schaam me als Marokkaan heel erg en het doet dan ook pijn om te moeten toegeven dat we er volledig terecht uit liggen en nooit aanspraak hebben gemaakt op wat meer dan de eerste ronde.

En de topfavoriet ligt eruit. Jammer voor mijn Marokkaanse vrienden, maar ik had al gezegd dat ze Marokko niet zo moeten ophypen. Er zitten wel een paar aardige spelers bij, maar het is totaal geen team met een dramatische mentaliteit. Het is dramatisch als je met alle respect niet van Gabon kan winnen, hoewel Gabon als leeuwen hebben gevochten, voor de overwinning. Dan maar voor het WK, want de selectie is erg talentvol en als het éénmaal als een team speelt kunnen ze nog hoge ogen gaan gooien.

waar zijn de mensen die zeiden dat Tunesie de volgende ronde niet zou halen? en Marokko als favoriet bestempelde voor het winnen van de Afrika cup??

27 januari 2012 om 22:35

die zijn aan het janken voor de televisie

Is gewoonlijk pijnlijk om te zien. De enige met echte wil was amrabat. De rest stelde gewoon teleur.
Het veld was ook niet om aan te zien. Maar was geen excuus.

Blijf nog achter mijn team staan. Ook al liggen we eruit. Diep in mij brult nog steeds de Leeuw van de atlas.

Wow! Dit had ik niet verwacht!
Nou iedereen zei eerst, oh Gerets onze wondercoach die kerel is egt zeer goed hij maakt ons afrikaans kampioen enzo. En nu? Sorry hoor maar Marokko was echt slecht.

Marokko is niet opgewassen tegen de fysiek sterke afrikanen en Gabon heeft terecht gewonnen.
Slechte arbiter, lastige wedstrijd vanwege onder andere de klimaat condities.

Gefeliciteerd Gabon...
Gabon heeft goede fysieke, technische en snelle spelers tussen lopen en kunnen zelfs voor een verassing deze toernooi zorgen.

Wat betreft Marokko heeft goede spelers bijna allemaal uit Europa maar kunnen het gewoon niet maken tegen de fysieke sterke Afrikanen. Marokko had beter gewoon met spelers uit de Marokkaanse competitie moeten komen dan hadden misschien beter kunnen spelen.

Trouwens ik ben een Marokkaan en jammer van de gunfactor van onze Nederlandse landgenoten.....

2006 niks, 2008 niks, 2010 niks en 2012 niks.

Verbaast me niks, allemaal zaalvoetballertjes!

Wat een wanprestatie. Vieze stelletje ego's. Hele elftal mag vervangen worden, op Benaita, Amrabat, Aissaidi, Boussoufa en Kharja na. Breng de jeugd maar erin, die echt voor hun vaderland wilt strijden. Roep spelers als Labyad op. En flikker Gerets eruit, heb het helemaal gehad met zijn gehandicapte opstellingen!!

27 januari 2012 om 22:40

Wees realistisch man. Ik snap echt niet dat mensen nog kunnen zeggen dat ze geen inzet toonden of niet voor hun vaderland streden. Open je ogen eens mensen!!!!! Dat was echt totaal niet het probleem als je de wedstrijd tenminste hebt gezien, die jongens hebben gestreden voor wat ze waard waren, ze gooiden zichzelf voor iedere bal. Er zat gewoon geen enkele lijn in het spel, het leek wel alsof de spelers niet wisten wat precies het plan was waardoor ze onder druk gewoon de bal steeds naar voren roeiden en hoopten dat iemand er daar wat mee kon doen.

Gerets heeft gewoon gefaald, eerst de hele tijd roepen dat Marokko komt naar Gabon om de Cup te pakken en dan je ploeg zonder enig idee laten spelen.

Ik vind het dus maar zwak om de spelers te verwijten dat ze geen inzet of wat dan ook toonden, terwijl ze daar omringd door al die gekke Afrikanen met zoveel druk gewoon hebben gestreden voor wat ze waard waren. Ik ben zelf Marokkaan en vind het zeer jammer dat Marokko eruit ligt, maar het deed mij wel goed dat ze strijdend ten onder gingen in tegenstelling tot de afgelopen jaren!!

27 januari 2012 om 23:04

@ayoze

Gerets vind ik toch niet de verantwoordelijke voor de uitschakeling.. Chamakh 'vedette' liet geen pepernoot zien tegen Tunesië(ok, hij speelt niet voor Arsenal, maar laat dan tenminste inzet tonen en ga niet liggen na elk contact).. Waarom gaan de spelers niet door na de 0-1? Elk bal wegstampen en mee het fysieke spel van Gabon spelen, dan ga je absoluut elk duel verliezen! Gabon was 2x zo hevig en liet meer wil om te winnen zien. Toch een verschil hoor, fan zijn van Barça en van Marokko ;.

Wat een drama dat marokko! Maarja el ahmadi dan maar in de basis zondag tegen ajax

Tfoe len3er ke7ba diend jemessen

Een overvloed aan Arabieren en een tekort aan barbaren in dat elftal, hierbij verbrand ik me focking paspoort

27 januari 2012 om 22:42

Nou nou nou, het is maar een sport vriend!

Correctie in de tekst.. het is niet de 3e opvolgende toernooi dat ze er eerste ronde uitvliegen
2010 deden ze niet eens mee ...dus in dat geval.. ja al 3 toernooien niks bereikt

27 januari 2012 om 22:46

hierbij corrigeer ik mijzelf weer... 2006 2008 en 2012 1e ronde eruit.. dus vz heeft gelijk 3 opvolgende toernooien en de 4e niet eens aanwezig

Marokko:
2006- 1e ronde eruit
2008 - 1e ronde eruit
2010- thuis gebleven
2012- 1e ronde eruit

en dit in een toernooi waar de wk gangers (nigeria, Algerije, Kameroen, Zuid-afrika) en de afrikaans kampioen Egypte niet eens meedoen... heel dramatisch marokko!

Ik vind die Gerets trouwens ook een waardeloze coach, altijd grote praatjes. En een beetje stiekem al die Nederlandse talentjes benaderen voor Marokko.

Het is gewoon een onsamenhangend elftal, dat zie je aan alles.

Benetia Kan Amper die amebayang temmen hoe dan drogba

Dat wij marokkanen een waardeloos volk zijn hoef ik niet te weten van deze blanken racisten op VZ, ik weet dat namelijk zelf al en die cliche reacties zijn een beetje overbodig. Ondanks dat ik me schaam voor dit elftal blijf ik toch Marokko supporten en zal ik nooit nederland er boven zetten!

nou marokko was dit toernooi de naam atlasleeuwen echt onwaardig... stelletje futsal spelers die nie strijden voor hun land bah bah, terechte uitschakeling gewoon.

27 januari 2012 om 22:49

Verwagt dna ook nooit te veel van iemand

27 januari 2012 om 22:51

idd hoogmoed komt voor de val eh iedereen dacht da marokko 1 van de favoriete ging zijn voor dit toernooit maar just niks...

2006 niks, 2008 niks, 2010 niks en 2012 niks.

snie echt een vet resultaat

27 januari 2012 om 23:57

Nee je hebt helemaal gelijk vriend want Turkije speelde maar 2x ek in hun hele leven waar 2002 het allerhoogste punt was en landen tegenkwamen als Costa Rica en China. Als je wilt provoceren zoals grotendeel leden het hier doen puur uit politieke redenen, zeg dat gewoon. Er is veel haat aanwezig op deze website. Zet alle haters bij elkaar en je hebt een hele stad.

28 januari 2012 om 00:34

Ten eerste, speelden we vaker een EK dan 2x.
Ten tweede, 2002 was een WK, waar we 3e werden, iets wat Marokko nooit bereikt heeft en nooit zal bereiken, probeer eerst mee te doen aan een Wk.
Ten derde, is duidelijk dat jij het WK niet gevolgd hebt, want die landen deden zowiezo niet mee voor spek en bonen?
Ten vierde, is er geen haat, maar willen we jullie wakker maken uit jullie dromen. Waar zie je dat wij haten? Wij doen gewoon wat jullie deden, ons uitlachen. Als jij dit provoceren vind, mag je dat vinden, de moderators hebben tenslotte het laatste woord =)

En tjah, ik weet niet waarom jullie ons Turken uitlachten, wij spelen/speelden tegen landen als België, Duitsland, Nederland, Spanje, Zwitserland, Griekenland e.d

Met alle respect, deze landen zouden ver komen of zelfs de Africa Cup winnen, stuk voor stuk. Wij spelen/speelden tegen landen van een hoog niveau. Dat is iets wat ik niet kan zeggen van Marokko.

Marokko had wel een voordel maar Jaah ze gaven het weg gabon is ook wel fysiek sterk

Overigens smerige overtreding voorafgaand aan de vrije trap waar de 3-2 uit viel. Had rood moeten zijn.
Jammer voor Marokko, maar gewoon niet sterk genoeg...

Dit Marokko doet me denken aan Vitesse vorig seizoen, totaal geen team.
Bijna allemaal losse sterren, ten minste, dat vinden ze zelf.
Als Marokkaan ben ik bij dat ze eruit liggen, hier leren ze ten minste wat van.
Nu keihard trainen en best doen voor WK over 2 jaar.

Marokko Moest die Punt wle tegen tunesie pakken alhoewle die msakni ook wle een goeie speler is als marokko moeiteloos tunesie had verslagen zaten ze niet zoo in de crisis jammer on: chamakh assaidi waren er niet bij dus dat head misgien wle het versgil gemaakt

Ik als watcher van de Afrika Cup weet wel waarom de marokaantjes (snap je bijnaampje haha) vroeg zijn uitgeschakeld, adel taarabt zegt altijd tegen amrabat: als je mij nog één keer voorbijspeelt op de training dan snijd ik je deurbel door. dat demotiveert nordin heel erg. verder staat assaidi meestal linksback op de training, kijk maar in de bijgevoegde opstelling, en die liegt nooit aldus Ruud Brood

Onverwacht dat zowel Marokko als Senegal uit het toernooi gekikt zijn, toch wel de favorieten met Ivoorkust. Zo zie je maar, de bal is rond en het kan alle kanten op. Ik vind wel dat Marokko iets werd overschat voor het toernooi, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

die spelers van gabon zijn sterk zeg zoo, fysiek zijn ze perfect en ze zijn ook nog eens snel tegen hun is geen land opgewassen kwa kracht

Maar Senegal daar verw8te de mensen ook weinig van kheb weinig senegal gehoord

Hup Karim! Meteen in het vliegtuig terug naar Nederland. Kan je meedoen tegen Ajax!!! #karimkomterug

Waar is de passie en vechtlust .iedereen ging er slap in als oude oma,s .gerets die man moeten ze in een container duwen, met zijn waardeloze opstelling.

Nou Hij heeft amper aan spelen toegekomen meeste zijn daar gwn voor vakantie gegaan om hun team onderuit te zien gaan

een regelrechte schande dit, marokko heeft zoveel talent en potentie maar het komt er maar niet uit. je ziet op de afrika cup, dat de teams met het merendeel spelers uit eigen land en competitie het verst komen. kijk maar naar egypte en tunesie. in afrika gelden andere wetten, dus het maakt niet helemaal uit of je bij arsenal speelt of pakweg esperance. ik weet zeker dat een europees technisch land als nederland die afrika cup ook niet zomaar wint. zeker niet met fragiele mannetjes als robben, sneijder en vd vaart.

Terecht uitgeschakeld, als je als een natte krant verdedigd en niets kan creëeren voorin.. Dan heb je een groot probleem! Benatia is bij Udinese de sterkhouder, maar bij Marokko liet ie zich wel makkelijkek ringeloren net als El Kaddouri. Die is veeeeeeeeeel te traag, Aubameyang liep hem er gemakkelijk af. Verder is het niet de schuld van Gerets, hij heeft deze spelers ter beschikking en kan maar 11 spelers opstellen. Het is echter moeilijk om een goed team te smeden als je 8 toppers hebt die allemaal of wel op de flank spelen of achter de spits.. Lamyaghri moet op pensioen gaan en zijn plaats laten voor die keeper van Schalke. Nogmaals Gerets kan ik niets kwalijk nemen, buiten dat hij riep dat hij de Africa Cup naar Marokko ging brengen.. Dat had ie niet moeten doen, want dat zal wss zijn C4 als gevolg hebben. Ik vind het spijtig, want het is wel een goede coach.. Tegen Algerije hoorde ik iedereen Gerets als halfgod benoemen, en nu moet hij opeens vertrekken? De spelers zijn verantwoordelijk voor deze schande, niet de trainer!

Al die Feyenoorders die smeken om Karim dit Karim dat zijn ook best sneu, er zijn zoveel supporters die hun spelers voor een bepaalde tijd kwijt zijn en daar gewoon mee leven en alleen die Feyenoorders komen weer bij ieder topic over Marokko melden dat ze El Ahmadi weer terug willen. Eerst hem vorig seizoen uitmaken voor slechte speler en hem zelfs de bijnaam Karim El Dramatisch geven en nu heel hypocriet de hele tijd om hem smeken. En als jullie even nadenken moet Marokko dinsdag nog tegen Niger dus El Ahmadi zit voorlopig nog mooi op het bankje in Gabon!

Kan iemand mij eigelijk vertellen hoe het zit met 2013.
Moeten ze zich dan weer er voor kwaliviceren of hoe zit dat ?

Hoop nou echt dat er in 2013 beter spelers komen bv. de speler van jong marok en een beter team.
Dit zou mijn beste selectie zijn voor Marokko.
Bank : Labyad,mischien Maher,berrada,taarabt,kantari,elhamdioui,leymyaghr...

Amsif
Basser
Benatia
Elkoutari
??
El-ahmadi
Kharja
Belhanda
Boussoufa
Assaidi
Chamahk
27 januari 2012 om 23:04

Jong marokko speelt op de olympiche spelen

27 januari 2012 om 23:05

kerel...gastland is sowieso gekwalificeerd..dus ze kunnen volop oefenwedstrijden plannen en een team smeden... in eigen land moet je vaak wel beter spelen dan ze de afgelopen 8 jaar hebben gedaan

27 januari 2012 om 23:11

EH ik weet niet of je het weet maar de gastland is Zuid- afrika.
Volgens mij bedoel ji de olympische spelen ofzo.
Maar ik heb het over AFC van 2013 in Zuid-afrika.

28 januari 2012 om 00:58

ik heb me vergist.. dacht 2013 marokko en 2015 zuid afrika.. maar het is precies andersom...
in dat geval moeten ze nog flink aan de bak om te kwalificeren

Ik keek de laatste 20 minuten en gelukkig deed ik dat. Vond het tog wel een mooie slotfase, maar dacht eerlijk gezegd dat na de 2-2 marokko de winnende zou maken. Die aubameyang vind ik ook een beest. Keek ff op wikipedia en zag dat die voor milan vroeger speelde??

Misschien dat Nederland inderdaad niet zomaar even de Afrika Cup zou winnen. Maar Wk's blijven toch keer op keer een Europees onderonsje, met Brazilie en Argentinie. Het maakt dus duidelijk wel degelijk uit of je bij Arsenal of Esperance speelt. Afrikaanse landen komen gewoon net een beetje slimmigheid en tacktiek te kort en dat is het verschil tussen het toplanden lastig maken en van ze winnen.

Dat wat ik van de Afrika Cup zie valt me overigens behoorlijk tegen.

El Ahmadi, kom maar snel naar huis!

Heb een vraagje is er een mogelijkheid dat el ahmadi er bij is zondag of niet?

27 januari 2012 om 23:06

nogmaals, de kans dat Karim besluit terug te keren is natuurlijk minimaal

Maar technisch gezien is het wel degenlijk mogenlijk om op zondag weer te spelen
(ga er maar niet vanuit!)

27 januari 2012 om 23:08

Wat denk je zelf?

Tegen Tunesië waren ze veel dreigender.. omdat ze simpelweg betere spelers opstelde (boussouffa Assaidi Amrabat en Chamakh). Kijk hoe ze tegen gabon spelen met Hermach Carcela en die El Arabi.
Gerets heeft echt gefaald, ik snap niet waarom hij het team zo erg heeft verandert t.o.v. de vorige wedstrijd.

27 januari 2012 om 23:30

Tegen Tunesië hebben ze ook gefaald, ik vind zelfs dat El Arabi nog meer deed dan Chamakh. Die lag na een klein tikje te schreeuwen.. Boussoufa had er wel opgemoeten, dat hadk niet verwacht. Assaidi is geblesseerd

Willem van Hanegem aanstellen als bondscoach, nog één belg of fransman en ik word gek

28 januari 2012 om 00:01

nee gewoon een echte marokkaan opstellen..what about naybet? zou hij dat niet kunnen of willen?

Wat een verschrikkelijke reacties van sommige forumleden, ook tijdens het live meepraten.
Van vernederende verwensingen tot racistische uitlatingen.

Waarvoor die overbodige 'haat reacties', moderators moeten hier echt harder optreden, meer bans uitdelen, heb mezelf echt lopen irriteren.

On:
Als Spanjaard zag ik mijn overburen graag verder komen, helaas mocht dat niet zo zijn.
Jammer dat Marokko verliest, ze hebben geweldige spelers, individueel Is het goed, als team mag er hard gewerkt worden.
Men loopt teveel met de bal, maakt verkeerde keuzes en de omschakeling moet sneller.

er zijn hier net als in het live topic weer een paar losers die lopen te provoceren (aan beide kanten). er zijn losers als 'kevinpsv' en 'cengiiz' die geilen op leedvermaak, maar dat zegt alles over hun miezerig leventje. vergeet 1 ding niet: zowel marokko als nederland hebben allebei maar 1 beker gewonnen in hun hele geschiedenis en turkije zelfs helemaal niets. kwart - en halve finales halen is leuk, maar als je toch nooit wint heb je er ook niet echt wat aan, in voetbal draait het alleen maar om de 1e plaats. ik gun zowel nederland, marokko, turkije enz. het beste op voetbalgebied. waren er maar meer mensen met zo een instelling.

@culer uhhmmm nee, De trainer is verantwoordelijk voor het team. Dus.......

Marokko moet echt stopppen met Africa Cup spelen. Afrikaans voetbal is gewoon niet voor Marokko weggelegd. Het ligt hun gewoon niet. Net als in Europa is Marokko niet van het fysieke maar technische. Per direct een aanvraag of ze in Europese toernooien en kwalificaties mogen spelen (sarcasme).

Je Moet sowieso winnen en dan ga je na een vroege 1-0 naar achteren leunen! Los daarvan moet je fysiek erg sterk zijn wil je achter leunen tegen Gabon. Marokko moest gewoon doordrukken en die keeper brengt zoveel onzekerheid met zich mee. Dat beïnvloed gewoon het hele team.

Echt, heb er geen woorden voor. Altijd word ik maar teleurgesteld door Marokko. Naah

Marokko uitgeschakeld In vergelijk met de andere ploegen heeft Marokko toch gewoon een goed elftal? Hoe komt het dat ze van Tunesia en Gabon verliezen? Veel mensen en de media zagen Marokko als titelkandidaat. Ook in de kwalificatie speelden ze erg goed. Ik ben best wel verbaast dat ze er nu al uit liggen. Lag het aan de trainer , de spelers, of waren de tegenstanders gewoon veel beter?

27 januari 2012 om 23:53

Absoluut aan de spelers. Veel te laks verdedigen, vaak slordig voetbal en willen meedoen aan het fysieke spel van de tegenstander. Tegen Tunesië was ik nog redelijk tevreden aangezien we daar absoluut meer verdienden, maar vandaag werd Marokko echt weggedrukt door Gabon in de tweede helft. Ze mochten na de 0-1 wel wat meer vooruit durven spelen, wat ze niet deden. Mokerslag dan in het laatste kwartier, waar Gabon bloed rook en ze vol op de lange bal gingen spelen. Met succes.. Velen zullen zeggen dat dit door Gerets komt, maar hem neem ik niets kwalijk net als Kharja die echt streed voor elke bal.

@lafuriaroja ik moet je echt een hand geven, De beste Reactie en een goede analyse!

28 januari 2012 om 01:04

@locomorcro.

Ik dank je, vind het een genot om naar jullie spelers te kijken, van Belhanda tot Amrabat en van Carcela ( half spaans ) tot Benatia.

Stuk voor stuk grote talenten en beloftes voor de toekomst, overigens snap ik niet dat Benatia nog bij Udinese zit, man; die kan zo mee met Barca.

Voetballend zeer sterk, sterk en verdedigd slim ( die overtreding daar gelaten )

Het komt wel goed, heus; want, je zit de potentie, druipt er vanaf, het moet nog een geheel worden.

Maar dat komt zeker wel, ze zijn immers net begonnen met dit goede beleid.

wat maken sommigen zich druk
Marokko heeft een paar goeie spelers ... ik volg het wel
Het is toch leuk om Assaidi -El Amhadi - Amrabat e.d te kijken zijn toch halve NL ers
zijn toch spelers die je kent ... met Aubameyang of Mensah heb ik niks

Maar goed geef het de tijd , deze spelers zijn pas bij elkaar
Belgie heeft al 6 jaar grote talenten maar begint nu pas een beetje te presteren ..en dan nog halen ze het ek niet
Dus Marokko niet wanhopen .. het heeft tijd nodig volgend jaar weer een Caf en daarna wk dan is deze ploeg weer een stuk gegroeid

Voortaan al die Marokkaanse buitenlander niet meer op roepen .Ze weten niet wat trots in houd .De spelers streden niet voor elk meter.geen passie niks heb ik gezien .De duels gingen ze slap in .gerets pak je koffers en laat je nooit meer zien in Marokko .misschien een idee om alleen spelers uit Marokko op te roepen die spelen wel fysiek dan die slap janussen .hoe durven ze ons land te verkrachten mietjes zo voetbalde ze

Was te verwachten, had al vanaf het begin mijn stemmen gezet op Ghana , africa's beste team(imo) waren echte uitblinkers op het WK

Toch stelt Marokko elke keer teleur is dat omdat het er niet uit komt of omdat de kwaliteiten gewoon zwaar overschat worden.

Hoogst teleurstellende voetbal vanuit Marokkaans perspectief! Ik vond die El Arabi best balvast begreep die wissel niet helemaal en starten met hadji t.o.v. boussoufa

We zijn gewoon niet gemaakt voor Afrika Cup. Marokko probeert te voetballen maar dat heeft geen zin, zelfs Barça kan in deze omstandigheden niet tikken! In het Afrikaanse voetbal geldt er maar 1 regel en dat is die van de (fysiek) sterkste. Landen als Tunesië, Egypte, Algerije etc. hebben dit al lang begrepen. Alleen wij moeten weer omgekeerd doen.

Ik hoop dat Karim el Ahmadi vandaag nog het vliegtuig pakt naar Nederland zodat hij tegen ajax kan vlammen. Hij is uitgerust als het goed is.

27 januari 2012 om 23:47

Dat gaat dus niet gebeuren
Marokko moet nog een wedstrijd spelen

Bij Marokko is er totaal geen eenheid, geen strijd, geen vechtlust, vandaag is dat weer gebleken, een hele slecht 2de helft gespeeld, niveau amateurs en Gabon was heel scherp en fel en uiteindelijk verdiend gewonnen, dit is de zoveelste dramatische uitschakkeling in de eerste ronde, en ja die spelers zijn zwaar overschat, sommigen doen het aardig bij hun clubs in Europa maar sommigen zitten ook gewoon op de bank dus al met al geen goede beurt van dit elftal.

ik ben het gedeeltelijk met rscabarca eens.. Marokko is niet gemaakt voor de africa cup zoals we hebben gezien in wedstrijden tegen belgie en frankrijk onder andere kan marokko aardig meetikken.. Marokko moet het niet hebben van fysiek etc.. Maargoed eigenlijk mag dat geen excuus zijn en horen tegenstanders als tunesie en gabon gewoon opzij gezet te worden..

Ik zou graag willen zien dat Gerets door gaat met dit project want er is nog veel werk te verrichten.. zoals het zoeken van een goede doelman, centrale verdediger, linksback, spelverdeler en centrumspits..
Enige die bij mij vandaag een 5 scoorde waren belhanda en kharja door zijn goals.

De kansen zijn verkeken, het vertrouwen daalt als een speer. Niets is mogelijk meer geworden bij het Marokkaanse elftal, als er werkelijk geen punt is behaald, vraag je jezelf wel af of er nog mogelijkheden zijn? Mogelijkheden zijn er zeker, alhoewel er niet specifiek gekeken word naar de mogelijkheden in het Marokkaanse elftal. Als ik kijk naar landen als ,tunesie, Ivoorkust, Ghana en verdomme Gabon.. dan ligt er behoorlijk veel verschil. Het begint langzamerhand een vaste patroon te worden, winnen in wedstrijden wat om nergens gaat, oefenpotjes waar spelers er 100% inzet geven, maar in een belangrijk essentiële wedstrijd zoals het Afrika Cup er geen punten worden gepakt. Van 2006 tot 2012 niet het poulfase overleven. Kan het nog erger?

Met weemoed denk ik alsmaar terug aan de jaren '86. Onder leiding van Jose Faria speelde Marokko het WK in Mexico. Jaren waarin Atlasliefhebbers konden glimlachen. Mohammed Timoumi, Aziz Bouderbala, Krimou, Khairi en natuurlijk vergeten we onze legendarische doelman Badou Zaki niet. Dat waren spelers die goed konden functioneren in het team. Marokko had een moeilijke gave. Engeland,portugal, en Polen waren stugge ploegen die je niet makkelijk aan de kant zet. Toch wisten deze helden zich te kwalificeren naar de volgende ronde. Wel een pech dat we de Duitsers tegenkwamen, maar dat deert de fans niet. kwalificeren voor de volgende ronde? Daar waren we al tevreden mee.

Het Afrika Cup 2004 was een nog mooiere jaar geweest voor het Marokkaanse elftal, maar dat was ook echt het allerlaatste hoogtepunt in de geschiedenis. Na 2005 hebben we totaal geen progressie gemaakt en weer zijn wij Marokkaanse atlasliefhebbers teleurgesteld door onze spelers.

Verder vind ik de reacties die ik bij sommige Nederlanders lees verschikkelijk. Dat er Marokkanen zijn die zeggen dat Marokko het afrika cup gaan winnen is natuurlijk in Nederland niet netjes. We zijn een nuchter volk en te bescheiden. Bij een Nederlander ben je fout als je optimistisch bent terwijl ik die Nederlander eigenlijk wel gelijk geef.

Gefeliciteerd Gabon en Tunesie. Twee ploegen die Marokko wisten te verslaan, zoals Salaheddine (marokkaanse cabaratier) ook zei: Prijsschieten tegen Marokko.

Haha wat moet ik hier toch om lachen. En begrijp me niet verkeerd, ik kan best begrijpen dat het pijnlijk is om de eerste ronde eruit te vliegen, zeker tegen zo'n landen. Maar toen Gerets werd aangesteld waren er heel veel marokaantjes die dachten dat ze een soort van God hadden binnen gehaald.. De man die Marokko weer op de voetbalkaart zou brengen en door de kwalificatie werd de hoop nog groter. De beste man heeft tijd nodig, van elf omhoog gevallen maar goede voetballers maak je alsnog geen team. Sterker nog, ik vind de selectie van Marokko ook niet bepaald goed, niet slecht maar daar is ook alles mee gezegd. Gabon was de tweede helft ook gewoon met sprekend gemak een heel stuk beter dan de 'straatvoetballers' van Marokko. Nu roepen mensen dat ze een Marokkaan moeten aanstellen, geef de beste man de tijd. Rome was ook niet op één dag gebouwd, na verloop van tijd kan je misschien de vruchten plukken van zijn werk.

28 januari 2012 om 00:02

Bedankt voor jouw bijdrage en jouw mening over Marokkaanse voetballiefhebbers die meestal positief praten over het Marokkaanse elftal. Maar wanneer ze onderling met elkaar zijn dan vinden zij het Marokkaanse elftal slecht. Begrijp me niet verkeerd, maar wij zijn een soort volk die op iedere kritiek die wij krijgen over het Marokkaanse elftal, hun gaan zitten verdedigen puur trots en chauvinisme. Soms heb ik het vermoeden dat het meer gaat dan voetbal. Dit kan niet; wij zijn 1 van de meest gehate personen op aarde. Gewoon letterlijk serieus de haat die er aanwezig is is niet normaal. Sommige vinden dat ik mezelf in slachtofferol kruip maar neem eens reacties eens door. Laat staan als deze berichtgeving op Geenstijl stond.

28 januari 2012 om 00:05

Hier ben ik het volledig mee eens! Na de wedstrijd tegen Algerije toen er met 4-0 werd gevoetbald werd Gerets bestempeld als een halfgod! En nu mag ie ineens opkrassen? Duidelijk voorbeeld hoe erg de voetbalwereld eigenlijk in mekaar zit.. Doe je het goed, dan ben je top. Doe je het slecht , dan ben je een flop!

28 januari 2012 om 01:03

1 wedstrijd winnen maakt je niet goed.. ze waren gwn TE blij, vooral omdat het met grote cijfers was.. maar Algerije is geen topploeg en 1x winne met 4-0 maakt je geen topploeg, vooral niet als je een maand eerder van Algerije verloor...
dus als die winst de maatstaf is.. wauw dan zijn ze echt ambitieus! zolang ze maar van algerije winnen... haha wat een grap... ze hebben in marokko zelfs shirtjes gedrukt...maroc-algerie 4-0... trieste zooi

28 januari 2012 om 01:09

@sa2juve,

''marokkaantjes'' ?wat een vreselijke denigrerende reactie van je, je proeft gewoon dat je hier van geniet.

Het waren overigens niet ''alle'' marokkanen die riepen dat ze de Africa cup zouden winnen, slechts een aantal, maar ik begreep de euforie; Ze hebben immers een talentvol team, dat kun jij niet ontkennen.

Een selectie vol techniek en inzicht, maar; men gebruikt dit op verkeerde momenten, maar dat komt omdat ze helemaal niet zo lang met elkaar spelen.

Man; Jij weet net goed als ik dat afrikaanse ploegen stug en hard zijn, als je ziet hoe zij slidings en tackels produceren.
Marokko is daar het tegenovergestelde van, zie ze liever op een EK, dat ligt hun veel beter.

Voetballen is Marokko de betere, maar qua fysiek en ''''kick and rush'''' de andere afrikaanse ploegen.

Kijk veel liever naar Marokko, dan met alle respect een Gambia, Zambia of een Gabon.

28 januari 2012 om 04:03

Ben het helemaal met je eens.
En dat zegt iemand die Juve fan is en de Serie A volgt.
Dan kijk ik inderdaad nog liever naar dit Marokko dan naar welke pot dan ook in de Serie A. Dat is namelijk helemaal niet om aan te gluren.

Marokko is naar mijn inziens een land met potentie maar het komt er nooit uit. Het is een schande wat ze hebben gepresteerd op deze africa cup en ik heb door hun vandaag 200 euro verloren ik twijfelde als ze konden winnen van gabon maar dacht dat ze na het verlies tegen het zwakke tunesie het wel wouden recht zetten. Dus niet ik begrijp ook niet hou ze spellen met telkens drie aanvallende middenvelders op het middenveld . Ik ben zwaar teleurgesteld in marokko ik als surinamer was zwaar voor marokko maar ze maken he totaal niet waar er zat geen lijn in het spel.

Niet normaal zeg. Al die arrogante Marokkanen die Nederland zouden kunnen oprollen. Ze hadden wereldspitsen en Assaidi en nog een heleboel ander idioten, maar tegen Gabon verliezen si hooguit zielig. Als Marokko moet het zich schamen als voetbal land en als Marokkaan zal je jezelf moeten schamen door zo provocerend steeds zitten te doen en te claimen dat die idioten uit Casablanca bij de beste horen ter wereld, zorg maar eerst de kwartfinale te bereiken, stelletje slungels. Erik Gerets is een grote grap en die doelman van Marokko mag ook met pensioen.

28 januari 2012 om 00:42

Oh ja joh? Wil je me aanwijzen welke Marokkanen dat waren? Ja er waren Marokkanen die zeiden dat we voor de Afrika cup gingen, ook Gerets zei dat. Maar Nederland gaat al sinds hun bestaan op hun bek bij eindtoernooien. Ze hebben maar een keer in hun hele leven een beker gewonnen, maar daarmee is alles gezegd. Jullie noemen jullie zelf wereldtop, terwijl jullie tegen Duitsland en Spanje alle hoeken van het veld gezien hebben. Het is maar te hopen dat Nederland zich zelfs maar ook maar de poule kan overleven, want ik zie ze sowieso verliezen van Duitsland, en ook tegen Portugal, wat ze al hun gehele bestaan doen tegen de Portugezen. Door reacties zoals jou ga ik kapot lachen als Nederland weer eruit geknikkerd word haha!

28 januari 2012 om 01:19

Wow wat dan. Ook al verliezen we tegen Duitsland de wereldkampioen. Ook al verliezen we tegen Nani en Ronaldo dat is geen schande maar vervelend. Ik kan geen een speler van Gabon op noemen, Marokko hoort daar 4-0 van te winnen zeker als het alles of niets is op zo'n toernooi. Als je zo graag Nederland der uit hebt dan hoor je hier toch niet thuis man.

28 januari 2012 om 10:57

Wat ik hiermee wil zeggen is dat jullie ook grote praatjes hebben voor een toernooi, wij willen de winst pakken etc. Waarom mag Marokko dat niet uitspreken en is het ineens arrogant? Heb jij iets tegen Marokkanen misschien? Afellay is in jou ogen zeker wel een Nederlander of niet? En als Maher voor Nederland kiest, is het ook ineens een 'nederlander'.

En nee heb niks tegen Nederlanders, maar door die haat van jullie jegens Marokkanen begin ik steeds meer voor Portugal en Duitsland te worden. Plotseling zijn er op voetbalzone fans van Gabon, of het zijn gloryhunters of het zijn haters.

28 januari 2012 om 17:18

Wow, we worden in een oefenpotje door Duitsland weggespeeld... Ga dat vooral vergelijken met een Africa Cup waar het ergens om gaat. Tegen Spanje waren we helemaal niet weggespeeld, ze waren gelijkwaardig aan elkaar. Ik weet niet waar jij die bullshit vandaan haalt hoor.

29 januari 2012 om 00:04

Oefenpotje, ga niet zo dom zitten doen want dat kon je geen oefenpotje noemen, als 2 aartsrivalen tegen elkaar spelen.

En nogmaals,het is te hopen dat jullie 1x van jullie leven van Portugal winnen. Concentreer je op je eigen land in plaats van dat afgunst jegens Marokko, want ik zie Nederland niet doorgaan in de poule;

Wat mij opvalt is dat hier op voetbalzone overal Amrabat wordt genoemd als groot talent en een van de sterspelers van Marokko. Maar die man wordt over 2 maanden 25, en is bij PSV enigszins mislukt. Nu volg ik de Turkse competitie nauwelijks, maar doet hij het daar dan erg goed? Een talent is het in ieder geval niet meer.

28 januari 2012 om 00:13

je hebt altijd voetballers die later ontwikkelen;

Ik kan hier gewoon een boek over schrijven want ik kan het nog steeds niet geloven die eric gerets is wel een goede trainer maar ook hij heeft grote fouten gemaak inplaats hij zijn midden veld uitbalanceerde en gewoon bousouffa op tien had laten spelen met daar achter bijvoorbeeld kharja en elhamadi dan ging de bal in ieder geval snel van voet naar voet want wat er nu gebeurde wasniet normaal die belhanda was echt heel slecht ik kan hier nog uren over door gaan maaar ja helaas zijn eruit en hebben ze niet laten zien wat er mischien wel inzat

Nu El Ahmadi nog op het eerste het beste vliegtuig terug en zondag knallen tegen Ajax!

Ik schrok er net van. Ik heb een prive bericht gekregen van drie leden die mij zogenaamd zitten te pesten vanwege het verloren Afrika Cup dit jaar. Ik wil de namen niet opnoemen want dat vind ik niet echt zo nodig, maar dit is gewoon afschuwelijk. Om je mening te uiten puur vanwege de problemen in de maatschappij, vrees ik het allerergste in Nederland. Vier jaar terug kreeg ik op een profielsite waar anonieme gebruikers lid van zijn, berichten als: 'lekker voor jullie achterlijke marokkanen.'

Nederlanders, en leden die hun mening uiten wat meer dieper persoonlijk ligt dan voetbal. Laten we discussieren alleen over voetbal, waarom al dat haat? Omdat er Marokkanen optimistisch waren over hun ploeg? So what.. natuurlijk past dat niet in onze Nederlandse normen en waarde, maar er werd zelfs een grap gemaakt gistermiddag over een ziekte van malaria dat derde doelman heeft opgelopen in het Marokkaanse elftal. Gedraag je mensen aub.

28 januari 2012 om 00:40

Laf om het prive te doen. zulke Mensen moeten een levens ban krijgen

28 januari 2012 om 00:45

Belhanda jij hebt goede posts respect daarvoor
Ik erger me er ook kapot aan
Het moet over voetbal gaan
maar het is nu eenmaal zo er zijn eenmaal mensen die het leuk vinden om hier op vz de boel op te naaien
Het is niet anders hoe jammer het ook is
zal ook weer gebeuren als Nl op de ek verliest
ach ja dat vinden sommigen nu eenmaal leuk ... maak je er niet druk om
kijk maar eens hoeveel zogenaamde duitsland fans er nu ineens zijn ... 4 jaar geleden waren er 3 en nu? mensen provoceren nu eenmaal graag
Blijf gewoon schrijven zoals jouw reactie #213 , die is perfect

gabon terecht gewonnen op basis van de 2e helft cousin viel prima in veel dreiging en Aubomeyang speelde ook prima hij is supersnel en heeft overzicht. De 1e helft hadden ze ook nauwelijks problemen met Marokko(hoewel marokko een overwicht had, konden ze niet echt grote kansen afdwingen) behoudens die mooie goal van kharja. enig minpuntje van die wilde doengoess is dat ze er als dieren in gingen, ze maakte werkelijk schandalige overtredingen en hadden wel een paar rode kaarten verdient. Pepe kan nog veel leren van die houthakkers.

Heb me echt lopen ergeren aan dit Marokko zat vol verwachtingen, maar ze speelde als natte kranten. Na die 1-0 dachten ze klaar we hebben het gemaakt we zijn door, niet ze drukken door en gaan voor de 2e. je zag gelijk dat gabon na de 1-0 in de wedstrijd kwam.
maargoed de selectie is ook niet echt goed. Chamak heb ik 1 woordje voor:sletje. Hadji is ook een slet en denkt dat hij C. Ronaldo is. En die keeper is gewoon om te janken, wat een clown zeg. Hij een paar momenten waarbij ik dacht: meent die dit serieus??? echt bedroevend.
Verder vind ik benatia, belhanda, taarabt, boussoufa en natuurlijk Assaidi wel goede spelers die zich hopelijk nog verder kunnen ontwikkelen.

Ik ben er kapot vaan ik ben aan het huilen mijn trots is gekrenkt .hoe heeft dit kunnen gebeuren.bij de 3 de goal was ik in schok;

Belhanda070 je bent een bledder ze hbben verloren heb het over voetbal en niet dat mensen zogenaamd marokanen haten wat ze hebben laten zien was dramatisch ik ben voetbal liefhebber en ik kon niet geloven hoe slecht ze waren sommige spelers van toplanden hebben niet eens de techniek die bijv assaidi of boussoufa hebben maar als j als team zo een prestatie op het veld zet moet je je schamen ze worden de leeuwen van dee atlas genoemd!!

Gabon toonde echt wilskracht en vertoonde mooi beweeglijk voetbal, snelle overspel en mooie afwerkingen, heb de wedstrijd deels gezien. Marokko kwam er mondjesmaat door maar ja jammer dat zij niet door zijn. Ik hoop dat zij er bij het Wk bij zijn in Brazilie. Dan vergeten we dit voorval van de Afrika Cup.

@ Donfeyenoord,

Volgens mij wil El Ahmadi dit tournooi afsluiten tegen Niger. Lijkt mij niet motiverend om al gelijk voor Feyenoord te spelen, maar zou het wel toejuichen natuurlijk.

Ik vind het jammer voor Marrokko, want er zat meer in voor ze, alleen de Eric Gerets (trainer) komt met de slechte opstellings aan, waarmee je gewoon zeker wist, dat je wedstrijden mee gaat verliezen. Hoe kan je nou Adel Taarabt, Nordin Ambrabat, Chamahk en ga zo maar door.. op de bank zetten? hij zet alleen aanvoerder Kharja erin als beste man.

Het leukere van is, dat landen als Kameroen, Egypte, Zuid-afrika, Angola er ook niet meer bij zijn, dus hou je landen over, waar spelers spelen, die wij als voetballiefhebber niet kennen.

Marokko heeft verdiend verloren!
Zowel de trainer als de spelers hebben laten zien dat ze niks waard zijn.
3 Miljoen per jaar voor Gerets?!?!?! Ze lijken wel blind bij de Marokkaanse bond.
En dat elftal lijkt wel een verzameling playboys

Complimenten voor Gabon dat gewoon beter speelde.
Altijd werd er geklaagd dat de donkere Afrikanen ruw spelen, maar deze wedstrijd was het toch echt Marokko dat op de fysieke toer ging.

Ik vind dat de meeste teams veel rustiger zijn gaan voetballen, meer met het hoofd en minder met het lichaam. Mooie stadions ook moet ik zeggen deze Afrika cup.

Komt er van als je een stel strekenventjes opstelt (op Kharja na dan, niet omwille van zijn goals maar zijn wilskracht). Heeft Gerets eindelijk ingezien dat hij gewoon snotneuzen meegenomen heeft naar de Afrika Cup? Laat ons hopen van wel. Taarabt... please, omdat hij eens een goed seizoen draaide in de tweede divisie van Engeland. En dan streken tonen, ja dat kunnen ze als de beste. Schaam jullie, één voor één.

Yeeeeyy Marokko nog een verlies tegemoet gekomen ik zelf als marokaan ben er blij mee omdat je dan geen stress aanje hoofd hebt voor de volgende wedstrijd :D

Toch wel pijnlijk dit voor Marokko.
Ze hebben leuke aanvallers en middenvelders, maar de verdediging is te zwak.

De kwart van de reacties hier bestaan uit ''hahaha, ik lach me kapot'' en ''lekker voor de arrogante Marokkaantjes''. Wat zijn dat voor achterlijke reacties. Moeten ze eens bij ons doen wanneer we uit het EK liggen. Ook al zijn ze in de ogen van bepaalde mensen arrogant of verkeren ze in een identiteitscrisis, lachen om het ongeluk van het Marokkaanse Elftal lijkt me niet echt netjes.

Belachelijk dat je hierdoor je belangrijkste speler moet missen in de klassieker (El Ahmadi). Voor Feyenoord spelen en daar verder groeien.

Het is ook de club die betaalt. Dus ik vind als je een belangrijke speler voor feyenoord bent, blijf lekker hier ballen man!

Wat een geweldige en superverdiende overwinning was het van Gabon.
Deze jongens spelen voetbal zoals het ooit bedoeld was, namelijk om het publiek te vermaken.
Ik heb staan dansen als een echte Afrikaan toen die derde er in vloog.
Echt Heerlijk.

Forza Gabon !!

Niet alleen mocro's verwachten veel van die marokanen maar ook nederlanders jaa de finale word ivoorkust vs marokko .
Nee marokko heeft op papier zeer goede spelers maar op het veld dramatisch :s
Gabon & Zambia kunnen voor een stunt zorgen..
Maar Ghana wint hem denk ik...

Dit is natuurlijk jammer. Marokko heeft een aardig elftal op op een afrika cup natuurlijk gewoon de groepsfase door te komen.maar valt het mij als enigste op dat het heeeeeeeelllll lang geleden is dat er een goede keeper in het nationale elftal stond. Ik denk namelijk dat daar de hoofdzaak ligt bij marokko.

Als het keer op keer niet wil lukken met Marokko moet men zich misschien eens gaan afvragen of het wel aan de coach ligt.

Wat een heerlijke vrije trap van gabon , in de laatste secondes.
Marokanen altijd met grote mond we gaan de finale bereiken,gaan op hun bek.
Gabon speelt powerplay en wat doet Marokko ook powerplay, hoe dom kun je zijn :

Ghana of Tunesie gaan africa cup winnen.

Ik denk dat het probleem van Marokko is dat er geen Marokkaanse voetbalcultuur bestaat. Bijna alle spelers zijn elders geboren en grootgebracht met de daar heersende voetbalcultuur. Goede voetballers individueel maar er ontstaat een Babylonische spraakverwarring als ze een team moeten gaan vormen. De Nederlandse internationals spelen vrijwel allemaal in het buitenland maar ze zijn wel opgeleid confom de Hollandse voetbalschool.

Dat zou je ook als een voordeel kunnen zien in vergelijking met de andere landen die in zeer zwakke competities spelen De marokaanse spelers zijn opgeleif in echte voetbal culturen dus misschien een idee om Marokaanse keepers aan tebieden bij clubs in het buitenland voor 3e keeper ofzo zodat ze enigszins getraind worden. Want die vrijebal in de slotseconden gaat natuurlijk weer nergens over.

Ik dacht hier altijd te horen dat Marokko zo'n gigantisch talentvolle nationale ploeg had, talentvoller dan de Nederlandse equipe? En dan in een groep met Gabon, Tunesië eruit vliegen? Ik volg de Afrika Cup niet, maar dat moet dan toch wel een schandalige prestatie zijn van Gerets.. of is dat team helemaal niet zo goed?

Marokko heeft ook een gigantische talentvolle ploeg, maar als je met zo een spelersmateriaal massaal gaat ingraven (met een Kantari die na 7 maanden geblesseerd te zijn geweest totaal geen wedstrijdritme heeft, een Kaddouri die keer op keer uitgesprint werd door die Gabonese Neymar en met een Alliou die lucht loopt te dekken!!)..tjah dan kan je ook niet verwachten dat ze gaan winnen. Na die 1-0 hadden ze gewoon moeten aanvallen en daar heb je spelers als Boussoufa bijvoorbeeld voor nodig.
We zijn uitgeschakeld daar moeten wij als Marokkanen mee leren leven. Belangrijk is dat we niet meteen moeten roepen dat Gerets weg moet....een trainer stel je niet aan voor korte termijn, anders zal het nooit wat worden. We moeten binnenkort meteen aan de bak voor de WK kwalificatie. Ik denk dat veel spelers conge moeten krijgen (noem het maar een happy retirement). Ik noem een Hadji, kaddouri, Alliou, Lemyaghri. Gewoon bikkelhard, alleen de beste mogen mee. Jongens als Berrada, Labyad, Bergdich, Fedal, Noussair, Abarhoun moeten doorstromen. Ik denk dat Gerets daar ook mee bezig is, alleen we moeten die man de tijd gunnen om zijn project af te maken. Fan ben je in mooie en mindere mooie tijden vind ik.

Wat betreft die provocaties, haha ik kan er wel om lachen. Ik kan me nog goed herinneren toen NL van Spanje verloor (WK finale), toen wenste veel mensen hier iedere allochtoon de kenker en moesten ze maar ******* naar hun eigen land, want wie niet voor NL is hoort hier niet. Provoceren hoort erbij, want je hebt natuurlijk altijd van die leeghoofden die roepen dat Marokko de bom is en dat ze zomaar ff de cup gaan ophalen. Maar je hebt nog grotere leeghoofden die met ziektes schelden en provoceren Marokkanen uit proberen te dagen. Heel kinderachtig allemaal, als je bedenkt dat heel veel Marokkanen Nederland supporten, omdat dit het land is waar ze geboren en getogen zijn.

In ieder geval..ik zeg inshallah komt het goed met Marokko.

Laat je niet gek maken. Iedereen onderschat Afrikaanse landen en denkt dat Marokko zo maar even van Gabon ging winnen. Dit Gabon heeft maar met 2-0 verloren van Brazilië. Dan ben je toch niet zo heel slecht...

De manier waarop Marokko de 2e helft speelde kan gewoon echt niet. Je ziet gewoon dat Gerets geen echt team heeft weten te kneden. Er zit totaal geen idee of structuur in de spelwijze van dit Marokkaans elftal. En daarbij komt ook nog eens een tekort aan kwaliteit. Dan is het niet zo gek dat je verliest van een strijdend Gabon, dat er vol tegen aan gaat.

Ik ben een trotse Amazighse Marokkaan en daar doet een slecht presterend Marokko echt niets aan af.

en tunesie gaat lekker weer door wat een stelletje idioten bij elkaar sorry maar denk jullie nog boos zijn om de final van 2004 ahhaahhahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren