Zinedine_
Algemeen
Vrienden (4)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 13 oktober 2010
  • Zinedine_
  • 0 punten
  • Lid
  • Definitieve ban
  • 364
  • 35 jaar (1-9-1986)
  • Amsterdam
  • 4
Persoonlijke berichten
25 oktober 2011 om 08:54
#1

Hey, bedankt voor je uitnodiging!

30 oktober 2011 om 17:46
#2

Graag gedaan a gai Mohamed

18 januari 2013 om 18:12
#3

Beste meneer Zinedine,

Ten eerste wil ik mijn nederige excuses aan u overbrengen. Ik had natuurlijk, als 19 jarige, nooit in discussie mogen gaan met iemand die ouder is als ik. Mijn diepe, diepe excuses hiervoor. Daarnaast kom ik ook nog uit het oosten van Nederland, wat een schande! Hoe durf ik iets te zeggen tegen de grote meneren uit Amsterdam. Wat dacht ik wel niet!? Dat ik dan in de op 11 na grootste stad van Nederland woon, officieel een dorp, maakt niet uit. Scheer je weg! Alleen mannen boven de 25 uit de Randstad zijn hier welkom. Die hebben namelijk de wijsheid in pacht en die weten precies hoe alles in elkaar steekt. Daarbuiten wonen de barbaren uit het oosten. Wilden die nog met lendendoeken en ontbloot bovenlijf op beren jagen. Brrr, Apeldoorn! Je kan nog beter naar Siberië gaan (ligt in Rusland).

Maar mag ik misschien mijn bescheiden mening geven over de wereldpolitiek meneer Zinedine, alsjeblieft? Ah toe nou? Ik zal niet al te lastig zijn.

Wat is extreem rechts ja? Extreem rechts staat niet gelijk aan haat tegen de Joden. Gouden Dageraad is niet specifiek tegen Joden gericht, maar eerder tegen buitenlanders (legaal of illegaal), net als het Vlaams Belang. Hoewel Gouden Dageraad wel antisemitische trekken heeft. De partijen die jij opnoemt zijn extreem rechts of conservatief rechts. Maar niet specifiek antisemitisch. Ze zijn voornamelijk tegen buitenlanders en de moslims en vallen die publiekelijk aan, de ene extremer dan de ander. Maar Vlaams Belang is bijvoorbeeld niet extreem rechts. Die partij is rechts conservatief. Er is een verschil tussen extreem rechts en rechts extremistisch, jij haalt deze twee door elkaar. Er zijn zeker rechts extremistische groeperingen in Europa maar deze zijn van een heel klein belang in de samenleving. Gouden Dageraad komt het dichtst bij rechts extremistisch en antisemitisch.
Dus vervalt dit argument eigenlijk. Deze partijen zijn, voor het merendeel niet antisemitisch maar tegen de islam en de buitenlanders. Daar richten zij hun peilen op. Dat jij dan zegt dat ze wel antisemitisch zijn maar dat niet laten blijken, dat is puur gissen. Daar kan ik niks mee. Sowieso staan deze partijen uit Europa niet in verhouding tot het antisemitisme in het Midden Oosten.
Als jij quotes van elke partijleider kan vinden, buiten de leider van Gouden Dageraad, die antisemitisch zijn dan ben ik bereid om hier opnieuw over na te denken.
Maar laat ik je wel in de oren knopen, extreem rechts staat niet gelijk aan antisemitisch.

Je stelt mij een droomvraag over Morsi. Sta mij toe om Morsi te citeren. Deze uitspraak deed hij op 10 januari 2010. `,de ene Amerikaanse president na de andere – en het meest recent, die praat over de Amerikaanse garanties voor de veiligheid van de zionisten in Palestina. obama was heel duidelijk toen hij zijn nietszeggende woorden uitsprak in Egypte. Hij sprak vele leugens, waarvan hij geen enkel woord kan waarmaken, zelfs als hij oprecht zou zijn – wat hij niet is.

Beste broeders, wij moeten niet vergeten onze kinderen en kleinkinderen op te voeden met haat tegen die zionisten en Joden, en al diegenen die hen steunen. Ze moeten worden opgevoed met haat. De haat moet worden gecontinueerd.`,

Ik zet er zometeen ook nog een link bij naar deze video en het artikel waarin het staat. Dan kun je het zelf ook zien. Nu houdt hij zich ongetwijfeld in, mede door de 5 miljard steun die hij van de EU gaat krijgen.

Ik weet niet of je dit begrijpt maar de staat Israël, zionisme en de Joden zijn dicht aan elkaar verwant. Zionisme is het streven van Joden naar een eigen soevereine staat, in haar historische thuisland. Dat is Israël. Antisemitisme heeft een grote boost gekregen door het zionisme. De stichting van de staat Israël heeft ervoor gezorgd dat veel moslims in dat gebied een hekel hebben aan het Joodse volk. Nou zeg ik niet dat ik geen begrip heb voor de woede van de Palestijnen, die hun thuisland terug willen. Maar de haat aan de Joden die ze daarmee hebben gekregen blijft antisemitisch. Er is ooit gezegd door een Joodse vrouw: `,wanneer de Palestijnen evenveel van hun kinderen gaan houden als ze ons haten, dan kennen wij vrede`,. Moslims in het Midden Oosten hebben een bloedhekel aan Joden. Nogmaals ik begrijp waar het vandaan komt, maar het is antisemitisch geworden, niet zozeer anti-israël. Hoewel deze twee makkelijk te combineren zijn aangezien Israël een Joodse staat is.

En ja, ik weet dat Europa een lange geschiedenis van antisemitisme heeft. Dat weet ik. Dat was ook één van de redenen waarom het zionisme is ontstaan. Maar we hebben het over het nu. Niet over het verleden. En op dit moment is het antisemitisme in het Midden Oosten veel sterker vertegenwoordigd. Ik noem de staat Israël en de VS ook geen heilige boontjes, integendeel. Maar ik wil je gewoon duidelijk maken dat de moslims in het Midden Oosten een hekel hebben aan Joden. En dat deze haat veel intensiever en dominanter is dan de haat in Europa.

Nou over Marokko. Waarom ik Marokko niet zou meerekenen is omdat het land niet direct in aanraking is gekomen met het ontstaan van Israël. Niet zo direct als Palestina, Iran, Syrië, Libanon en Egypte. Ik heb Egypte dus wel meegenomen omdat het grenst aan Israël en omdat het initiatiefnemer was van de Jom Kipoeroorlog. Een beduidend grotere historische band met Israël dan Marokko.

Over het fascisme. Zoek het dan op! Zoek op internet op wat het fascisme inhoudt. Het fascisme is in zijn aard niet antisemitisch. Het is sterk nationalistisch maar niet meteen antisemitisch. Het Duits fascisme (ook wel nationaal socialistisch genoemd is antisemitisch) maar het fascisme van Mussolini niet. Zoek het op! Mussolini nam enkel antisemitische maatregelen vanwege de invloed van Duitsland. Maar in Italië werden Joden niet naar concentratiekampen gestuurd en in getto`,s gestopt. Het is waar dat Franco de namen van Spaanse Joden doorspeelde aan Hitler, maar dit kun je meer zien als een zoethoudertje voor Hitler. Om Hitler rustig te houden. Want was het diezelfde Franco niet die ook de Mossad hielp om Joden uit Noord Afrika te smokkelen? (voornamelijk Marokka, heel Joodvriendelijk land als ik jou mag geloven, ze moesten er alleen wel uitgesmokkeld worden). Klinkt als een Jodenhater ja! Beide landen hebben ook niet op eigen initiatief, let wel op eigen initiatief (verwar dit niet met Duits initiatief), Joden in getto`,s gestopt.

Hitler was inderdaad in zijn beginjaren een bewonderaar van Mussolini en heeft veel van zijn ideeën overgenomen. Heb je toch nog iets goed in dit hele verhaal. Je wist wel dat de onderlinge relatie tussen de twee landen eigenlijk slechts was? Dat Italië en Duitsland elkaar eigenlijk niet zo lagen ondanks hun bondgenootschap? Zo niet, graag gedaan, leer je nog wat.

Nou wil ik op het einde van dit verhaal nogmaals mijn excuses aanbieden. Dat ik het durf om te reageren op de grote meneer uit Amsterdam. Hoe kan een wilde, niet meer dan een soort Tarzan, nou gelijk hebben boven een beschaafde, verlichte ziel uit Amsterdam.

Hieronder staan trouwens alle bronnen gebruikt voor dit verhaal.

Groeten,

Mixp.

Ps: Mijn reactie duurde even, ik was wat bananen aan het eten en mijn soortgenoten van luizen aan het ontdoen, sorry daarvoor.

http://www.go2war2.nl/artikel/1876/mussolini-benit... http://www.elsevier.nl/buitenland/blogs/2013/1/pre... http://www.israel-palestina.info/zionisme-html/<,br... http:=,'''' nos.nl=,'''' archief=,'''' 2005=,'''' nieuws=,'''' achtergronden=,'''' is...=,'''' www.vecip.com=,'''' default.asp?onderwerp=,''392<,br''>, http://www.digibron.nl/search/detail/012e93d0f6d52... <,/br...>,

Aangepast op 18 januari 2013 om 18:27 door MIXP.

19 januari 2013 om 16:56
#5

Beste Zinedine,

Ten eerste wil ik je bedanken voor je beschaafde reactie. Laat het ook duidelijk zijn dat mijn sarcasme en mijn sneren in de tekst puur bedoeld om jouw beweringen, ten aanzien van mijn woonplaats, te weerleggen. Gezien jij een inhoudelijk sterke en beschaafde reactie hebt gepost zal ik in dit geval hetzelfde doen.
Laat ik voorop stellen, betreffende extreem-rechts, dat dit een idiote ideologie is, gebasseerd op domme vooroordelen en machtig in tijden van crisis. Geweld is inderdaad geen onbekend terrein, Gouden Dageraad bijvoorbeeld. Maar met je argument dat de partijen nu nog mild zijn tegenover Joden kan ik niet zoveel. Dat is een bewering die je niet kan onderbouwen. Dan kan ik ook zeggen dat Rutte stiekem een antisemiet is, maar er niet voor uit komt. Hoewel dit een stijlfiguur is hoop ik dat je begrijpt wat is bedoel. Je kan over iedereen met rechtse ideeën wel zeggen dat hij antisemitische ideeën heeft. Het is niet zozeer de macht van de Joodse lobby dat er, vooral in West-europa, weinig antisemitisme is, het is meer het feit dat het gewoonweg niet geaccepteerd word. Laat ik nu ook meteen voorstellen dat we niet meer met links gaan werken. Voetbalzone kan dat blijkbaar niet aan ofzo. Ik zal je gewoon door verwijzen naar de artikelen die ik bedoel.
Ik heb niet gezien dat Le Pen die uitspraak heeft gedaan maar ik wil je daarin wel geloven. Front National is inderdaad een belangrijke partij en vertegenwoordigd een deel van de Franse samenleving. Maar, en nu komt het. Deze mensen kiezen niet deze extreem rechtse partijen vanwege hun antisemitische ideeën maar vanwege hun anti-islam retoriek en hun ideeën over buitenlanders. Die partijen die je noemt zijn niet machtig omdat ze tegen de Joden zijn maar omdat ze hevig ageren tegen de islam en buitenlanders.
Ik vind het wel ver gaat om Filipje een antisemiet te noemen omdat hij een vriend is van Le Pen.
Maar mijn punt is, deze partijen in het westen van Europa, zijn niet machtig omdat ze tegen Joden ageren maar vanwege hun anti-islam retoriek en anti-buitenlanders beleid.

Over Morsi. Ga naar Elsevier en dan naar de column van Afshin Ellian. Daarin staat een betoog dat hij antisemiet is. En dan kan er wel heel simpel gezegd worden dat hij toen toevallig een hele boze meneer was, dat vind ik gewoonweg een zwak argument. Er staan drie citaten van Morsi gedurende het hele jaar 2010 waarin hij hevig tekeer gaat tegen de Joden.
Nogmaals, ik vind zeggen dat de uitspraken uit hun verband gerukt zijn een zwak tegenargument. Dan kan ik de uitspraken van Le Pen en de Hongaarse idioten ook wel weerleggen. Ze waren toevallig heel boos op de Joden dus de uitspraken zijn uit hun verband gerukt. Zeer zwak tegenargument van die woordvoerder. Maar goed, hij moet ook wat zeggen. Morsi zei dat de moslims hun kinderen moeten opvoeden met haat tegen de Joden. Dat heeft weinig te maken met de gesuggereerde agressie van Israël tegen Gaza.

Het zionisme is een ideologie die het doel nastreeft om alle Joden terug te brengen naar hun historische thuisland. Dat is de definitie van het zionisme. Dat is geen fascisme. Maar als jij mij de overeenkomsten kan uitleggen, ga je gang. De Joodse staat vervolgd geen buitenlanders of discrimineert bij mijn weten geen buitenlanders in Israël. Mocht jij mij wetten kunnen voorleggen waaruit blijkt dat de Joodse staat van moslims en christenen tweede rangsburgers maakt dan ben ik bereid mijn mening te herzien.

Het beleid van Israël vind ik niet schandalig. Ik vind de geplande bouw van de nederzettingen wel erg discutabel en dat had ik dan ook niet gedaan. Ik vind de argumenten waarmee je ageert tegen het Joodse beleid niet echt sterk. Tuurlijk is het niet allemaal prima wat Israël doet maar vergeet niet dat Israël omsingeld is door vijanden. Je vind waarschijnlijk ook dat Gaza verschrikkelijk behandeld word door Israël.
Gaat het zo slecht met Gaza dan? Wat ik hoor is er geen hongersnood in Gaza hoor, zijn de bevolkingscijfers explosief gestegen. Laat wel zijn, wie gaf directe aanzet tot het bombarderen van Gaza. Laat het duidelijk zijn dat Hamas al maanden daarvoor wat begonnen met het beschieten van Israël. Hamas is een verzetsbeweging. En verzet zich tegen Israël. Toch? Hamas wil dat Israël de slechterik is, snap je? Anders hebben ze als verzetsbeweging geen bestaansrecht meer. Vergeet ook niet dat de raketinstallaties van Hamas veelvuldig staan opgesteld in woonwijken. Waarom is dat?
Hamas is een criminele beweging en de Palestijnen zouden beter af zijn zonder hun, los van wat Israël fout doet. Israël is niet verantwoordelijk voor de dood van Palestijnse kinderen en vrouwen tijdens de bombardementen. Dat is Hamas. De nutteloze bombardementen in Gaza hebben nergens toe geleid.

Europa was nummer één plaats voor antisemitisme. Deze plaats is verschoven naar het Midden Oosten. Waarom? Omdat de Joden daar naar toe zijn getrokken. Dat is het verband dat je er tussen kan zien. Eeuwen lang zijn Joden gediscrimineerd en vermoord in Europa, nu niet meer want velen zijn weggetrokken. Naar het Midden Oosten, en het antisemitisme is meegetrokken.
Tuurlijk wonen er antisemieten in Europa, zonder twijfel maar in het Midden Oosten is dit veel sterker aanwezig. Met als reden dat de Joden daar veel sterker aanwezig zijn.

Ik zou wel graag van je willen weten waarom de Mossad in de jaren '60/'70 zoveel Joden heeft moeten evacueren uit Noord Afrika. Ik zag de informatie wel staan maar ik zag geen reden. Weet jij waarom er zoveel Joden weg moesten daar?

Mussolini vaardigde deze wetten uit in 1938, 15 jaar na zijn machtsovername. Als het fascisme in zijn aard antisemitisch was had hij deze maatregelen eerder ingevoerd. Joden hebben hiervoor geen last gehad van de fascisten in Italië. Pas toen Hitlers invloed groeide en groeide werd het Italiaans fascisme antisemitischer. En ook na die maatregelen konden Joden zich nog laten registeren als Ariërs. Dus er was een mogelijkheid om te ontsnappen aan de maatregelen. Zeker antisemitisme maatregelen maar ingegeven door de groeiende macht van de heer Hitler.
Verder weet ik niet waar je de 10.000 doden cijfers vandaan heb gehaald maar ik ben bereid ze te geloven. Maar zoek nou de officiële omschrijving van het fascisme op. Het is niet antisemitisch. Dat is nou eenmaal de definitie. Maar goed genoeg daarover. Laten we de kern van de discussie verschuiven naar het heden, het Midden Oosten. Want ik heb het vermoeden dat mijn anti Hamas houding en pro Israël een lichtelijk geprikkelde houding zal ontlokken.

Gelukkig hebben we het beledigen achter ons gelaten, hiervoor moet ik jou complimenteren.

Vriendelijke groeten,

Mixp.

20 januari 2013 om 16:42
#7

Beste Zinedine,

De spelfouten, viel wel mee trouwens, hinderen mij totaal niet.
Wel moet ik zeggen dat ik het jammer vind dat je slechts deels reageert op mijn uitgebreide post. Morsi negeer je, net zoals mijn betoog over het fascisme. Ik beschouw dat dan ook als een kleine overwinning voor mijn persoon (niet provocerend bedoeld). Wel ben ik het met je eens dat dit een interessanter onderwerp is om onze discussie mee voort te zetten.

Laten wij dus beginnen. Je geeft mij een redelijk adequate samenvatting van het ontstaan van het antisemitisme. Doch, schop je hiermee toch een aantal open deuren in. Ik geef toe dat het antisemitisme zijn oorsprong kent in Europa. Ik geef toe dat de Europeanen veel meer Joden hebben afgemaakt dan de moslims, waarschijnlijk ooit zullen doen.
Ik geef ook ronduit toe dat de problemen tussen de Joden en de moslims (voornamelijk die in het Midden Oosten) dat de problemen beginnen met het vestigen van de staat Israël. Waarmee Palestijnen dus van hun land verdreven worden.

De moslims doen hun antisemitische uitspraken naar aanleiding van de politieke gebeurtenissen. Dat is waar. Maar dat maakt het antisemitisme niet minder. Ik geef ook toe dat er in Europa nog antisemieten zijn. Maar nogmaals, deze partijen zoals Front National en Gouden Dageraad zijn niet groot geworden door hun antisemitische uitspraken. Dat is niet datgene wat er voor zorgt dat mensen op deze partijen stemmen. Dat zijn de discriminerende en racistische denkbeelden tegenover moslims en buitenlanders. Dat maakt deze partijen groot, niet hun anti-joodse uitspraken. Er is in geen enkel Europees land een partij aan de macht die duidelijke antisemitische uitspraken heeft gedaan, of waarvan in ieder geval duidelijk is dat ze deze denkbeelden hebben. Het feit dat het ontkennen en bagatelliseren van de Holocaust verboden is in veel landen en dat er geen initiatieven zijn om deze verboden op te heffen zegt juist iets over de staat van het antisemitisme van Europa. Nogmaals, er zijn nog altijd antisemieten maar dit is een erg klein deel van de samenleving.

Natuurlijk vind er racisme plaats in Israël, net zoals dat ook plaats vindt in Nederland, België, Frankrijk en de Verenigde Staten. Geen land is perfect. Ook onder de Joden heb je religieuze gekken, net zoals je die hebt onder de moslims en christenen.
Maar is Israël een racistisch land? “De Staat Israël.....zal complete gelijkheid van sociale en politieke rechten voor al haar burgers verzekeren, ongeacht religie, ras of geslacht;) het zal de vrijheid van religie waarborgen, bewustzijn, taal, educatie en cultuur;) het zal de heilige plaatsen van alle religies beschermen;) het zal trouw zijn aan de principes van het Handvest van de Verenigde Naties.” Dit komt uit de Onafhankelijkheidsverklaring van Ben Goerion. Niet dat dit meteen het ultieme argument is dat Israël niet racistisch is maar het zegt veel over hoe de staat is begonnen ten aanzien van verschillende rassen, religies en bevolkingsgroepen. Is Israël racistisch? Ik vind van niet. Bij mijn weten zijn er anti-discriminatiewetten in Israël actief, werkgevers mogen geen Arabieren afwijzen omdat ze Arabisch zijn. Nu gebeurd dat wel, de wet word omzeild. Maar dit soort taferelen vinden net zo goed plaats in Nederland, ten aanzien van Marokkanen bijvoorbeeld.

Jouw US Department geeft ook gewoon aan dat de overheid zich over het algemeen houdt aan de mensenrechten van al haar burgers. Het is niet perfect, dat zeker. Maar ik zou wel graag weten of er concrete voorbeelden zijn waarin de overheid, let wel de overheid, Arabieren en Palestijnen discrimineerd. Er zijn in het parlement gewoon Arabieren te vinden. Mag ik je er ook op wijzen dat veel Israëlische Arabieren zijn die op Joodse afgevaardigden stemmen (40%)? Sowieso zijn er veel Arabieren die niet meer stemmen omdat de Arabische afgevaardigden zich alleen maar bezig houden met het Palestijnenprobleem.
Daarnaast zijn Arabieren, anders dan Joden, niet verplicht om dienst te nemen in het leger. In dit geval worden de Arabieren zelfs voorgetrokken op de Joden.

Groeten,

Mixp.

22 januari 2013 om 10:48
#8

Beste Zidane,

Goed Morsi en het fascisme laten we maar voor het is.

Ik ben echt benieuwd naar jouw voorbeelden dat Israël een racistische staat is. Maar je links kan ik niet lezen. Dus je zult het mij op een andere manier laten lezen, want ik kan er zo niet bij.

Mogen moslims met Joden trouwen? Als dat niet zo is, kan daar maar beter een verdomd goede reden achter zitten anders is deze wet niets minder dan een episode uit de Neurenbergerwetten uit 1935. Het lijkt me echter niet meer dan logisch dat moslims niet zomaar moskeeën mogen bouwen, je kan niet zomaar overal moskeeën neer gaan zetten. Mag hier ook niet.
Maar nogmaals als jij mij kan doorlinken naar de artikelen wil ik die maar al te graag lezen. In Israël mag je wel gewoon, legaal, een ander geloof aanhangen. Iets wat in Iran niet zo is. Als je als Iraniër Israël betreedt heb je een strafbaar feit begaan en ga je vijf jaar de cel in. Je kan zeggen wat je wil, maar niet dat Iran geen schurkenstaat is.

Ellian is trouwens niet anti-islam en anti-iran. Hij is anti-fundamentalistisch en is een overtuigd tegenhanger van het regime in Iran. Dat is wat anders.
Ik zou graag willen horen dat christenen, Joden en Koerden gelijkwaardig zijn in Iran. De Bahai-religie word namelijk ernstig onderdrukt.

Ik had het een beetje druk met werk vandaar mijn late reactie (hoop niet dat je afhaakt). Ik zie je reactie graag tegemoet. Hier heb ik gewoon jouw stuk laten staan, want voor mij is precies hetzelfde van toepassing.

Ik zou dus graag willen dat je mij nogmaals, zonder de link te kopiëren, door verwijst naar deze artikelen. Dan zal ik er naar kijken en ook wat research doen, om vervolgens dat een inhoudelijk sterkere reactie dan deze te komen.

Groeten,

Mixp.

22 januari 2013 om 12:36
#10

Beste Zinedine,

Ik zal allereerst nog even terug komen op Morsi en het fascisme. Daarna zal ik mij verdiepen in racisme in Israël en hoe dat precies zit daar. Maar het zou maar zo kunnen dat ik dat pas volgende week stuur. Zit nu in de week waarin ik mijn stage af ga ronden en een nieuwe studie ga kiezen, dus ik heb het even te druk om echt uitgebreid onderzoek te doen.
Wanneer jij je links naar mij stuurt ontvang ik slechts de helft van die link. Ik heb geprobeerd de links in de adresbalk te zetten en zo op de website te komen. Ik kwam bij één artikel, dat Israël de gezinshereniging stopt, jaar in, jaar uit. Klopt dat? Zo ja, is dat een zeer vervelende maatregel maar eentje die valt te verdedigen. Wat ik later dan ook zal doen. De tweede link verwijst mij door naar een stuk dat het probleem aanstipt dat Washington verdragen negeert en opblaast. De naam Israël heb ik daar één keer gezien, dus ik denk dat ik verkeerd werd doorverwezen. Enfin, dat komt later wel.

Morsi.

Uiteraard worden de daden en uitspraken van Morsi nu extra belicht nu hij president is van een land met een belangrijke machtspositie in en rond het Midden Oosten. Dat is toch logisch? Nu is hij daadwerkelijk een belangrijk man. Als ik hier keer op keer herhaal dat ik alle moslims zou vermoorden en opeens president word van Nederland dan worden mijn uitspraken ook pas naar voren gehaald.
In het stuk waar ik je naar heb doorverwezen, van Ellian (anti-islam of niet, de informatie is gewoon te verifiëren) staan drie uitspraken waarin Morsi fel uithaalt naar de Joden en Israël. Ik vind het heel makkelijk om te roepen dat de uitspraken in context geplaatst moeten worden, dat hij het niet meende en slechts zei omdat hij zijn achterban wou pleasen (lekkere achterban heb je dan!). Dat vind ik niet plausibel klinken. Als hij nou het optreden van Israël scherp had veroordeeld, desnoods in stevige bewoordingen om zijn achterban te pleasen, kan ik dat begrijpen. Maar hij roept moslims op om de Joden te haten en ervoor te zorgen dat hun kinderen de Joden ook haten. Hij noemt hier niet alleen Israël maar de Joden in het algemeen ook.

Ik wil ten eerste graag weten op wat voor een manier Morsi zich inspant voor de vrede, hiervan ben ik niet op de hoogte. Maar het zou natuurlijk best zo kunnen zijn.
Dat zijn anti-zionistische uitspraken zijn verdwenen is makkelijk te verklaren. Morsi heeft nu een verantwoordelijke positie en te maken met een internationaal podium waar hij rekening mee dient te houden. Anti-zionistische uitspraken, die hij eerder wel deed, kunnen nu niet meer want dan verliest hij zijn vijf miljard aan steun van de Eu.
Maar goed, plaats het voor mij in het verband waarin ik deze, in mijn ogen overduidelijk, anti-joodse uitspraak moet plaatsen. Welke situatie rechtvaardigt een dergelijke uitspraak? Hadden de Joden net een 'nuke' op Egypte gegooid?

Ik zal me, voor mijn volgende post, ook verdiepen in de presidenten van Israël (ben namelijk geen alwetende expert) die jij noemt. Maar ik snap het punt dat je wil maken en het klinkt als een zeer sterk argument waar ik goed over na zal denken.

Ik moet nu gaan, ik reageer later dus nogmaals (behandel ik ook het fascisme).

Groeten,

Mixp.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren