Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afrika Cup dwarsboomde droomtransfer naar Real Madrid: ‘Ik was eerste keus’

Laatste update:

Yassine Bounou was deze zomer dicht bij een transfer naar Real Madrid, erkent de Marokkaanse goalie. De onbetwiste eerste keus onder de lat bij de Koninklijke, Thibaut Courtois, scheurde in augustus de voorste kruisband in zijn linkerknie, waardoor de club op zoek ging naar een alternatief. Bounou leek de uitgelezen kandidaat, maar de goalie onthult nu dat de Afrika Cup een streep heeft gezet door zijn droomtransfer.

Bounou was jarenlang een steunpilaar bij Sevilla, waarmee hij vorig seizoen de Europa League veroverde. Ook speelde hij een ijzersterk WK met Marokko, dat uiteindelijk tot de halve finales reikte. Na de blessure van Courtois, die op 10 augustus zwaar geblesseerd raakte op de training, leek Bounou de nieuwe (tijdelijke) nummer één bij Real te worden. "Wat ik ervan begrepen heb is dat ik de eerste keus voor ze was", laat Bounou weten bij El Pelotazo. "Maar de directie analyseerde de situatie en kwam tot de conclusie dat ik naar de Afrika Cup zou gaan."

"Daarmee zou ik niet beschikbaar zijn in een belangrijke maand voor de club", gaat de 32-jarige geboren Canadees verder. "Dus konden ze de transfer niet door laten gaan. Daarnaast hadden ze andere opties die wel de hele tijd beschikbaar konden zijn. De Afrika Cup heeft heel veel invloed gehad op mijn transfer." De aanstaande editie van de Afrika Cup wordt tussen 13 januari en 11 februari gehouden, waardoor de doelman met Marokko, een van de titelfavorieten, mogelijk ruim een maand niet beschikbaar zou zijn. Real schakelde door naar Kepa Arrizabalaga, die inmiddels al tweemaal het doel van de club verdedigde.

Bounou maakte deze zomer alsnog een transfer. De 55-voudig Marokkaans international trok voor 21 miljoen euro naar het Saudische Al-Hilal, waar hij een driejarig contract ondertekende. Voor die club keepte hij inmiddels al drie wedstrijden en met succes: de duels met Al-Raed (0-4), Al-Ettifaq (2-0) en Ittihad Club (3-4) werden allemaal gewonnen. Bounou is bij Al-Hilal ploeggenoot van onder meer Neymar, Malcom, Rúben Neves, Aleksandar Mitrovic, Sergej Milinkovic-Savic en Kalidou Koulibaly.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja vrij begrijpelijk van real eerlijk gezegd. Zon toernooi midden door het seizoen is natuurlijk niet handig.

6 september 2023 om 17:48

Ene kant begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook van Bounou zelf. Je wilt ten alle tijde voor je land uitkomen en helemaal als je kans maakt om de Afrika cup te winnen, waar Marokko echt de topfavoriet is met Senegal

6 september 2023 om 18:09

Zeker, maar hij zou gehaald worden als vervanger van Courtois natuurlijk. Het heeft geen zin om iemand te halen waarvan je weet dat hij een aanzienlijk deel van die periode afwezig is.

Betere deal ook gewoon. Kepa huren voor een jaartje of deze kerel kopen voor 25 miljoen. Ook al op leeftijd en geen absolute topper naar mijn mening.

6 september 2023 om 18:04

Kepa meer laten zien dan Bounou volgens jou?

6 september 2023 om 18:11

Als je zijn periode bij Bilbao meerekent niet veel minder. Vind hem trouwens geen betere keeper dan Bonou, maar wel de betere optie omdat je hem gewoon kan huren.

6 september 2023 om 18:13

Dat zegt hij nergens, meer dat het een fiscaal gezien verstandigere beslissing is, zeker als je je keeper een maand lang moet missen. Ook ik vind Bounou zelf een betere keeper, maar begrijp het allemaal goed. Bounou weet dat Marokko topfavoriet is voor de Afrika Cup dat zou een mooie trofee zijn voor deze beste generatie.

6 september 2023 om 18:15

Dat zegt hij niet, hij heeft het over een betere deal. En dat lijkt mij ook, Courtois is op termijn natuurlijk gewoon de onbetwiste nummer 1. Dan is Kepa huren een ideale oplossing tijdens zijn blessure. Anders zit je vanaf volgend jaar zomer met een Bounou van 25m en een vorstelijk salaris (waarschijnlijk) op de bank.

6 september 2023 om 18:43

Lierse1997 hahahah waarschijnlijk verwar je hem met iemand anders of heb je nooit een wedstrijd van hem gezien. Je wint niet zomaar 2x de europa league en de zamora onderscheiding. Had je de wedstrijd tegen manchester united twee jaar geleden gezien geen enkel bal ging erin. Kepa die heeft in de tussentijd niks laten zien in engeland behalve een goed seizoen gehad in bij real sociedad

6 september 2023 om 18:51

Het feit dat je niet weet dat Kepa bij Bilbao speelde in plaats van Sociedad maakt je verhaal niet geloofwaardiger. Verder vind ik Bono zeker afgelopen seizoen (buiten dat geweldige WK, al waren dat ook voornamelijk penalties) niet zo speciaal. Zat dan ook niet voor niks de helft van het jaar op de bank.

6 september 2023 om 19:59

Wat een onzin zoals vaak in je reacties … voornamelijk penalty’s zegt hij. Ik zou zeggen kijk die wedstrijd tegen Spanje en Portugal maar eens terug en kom dan reageren. Heeft in die wedstrijd wel een bal of 10 gered voor Marokko. Daarnaast tot aan Frankrijk ( halve finale ) geen enkele goal tegen .. bij Sevilla heeft hij na het wk even een paar wedstrijden niet gekeept maar dat was in overleg wegens persoonlijke problemen ( lag in een scheiding ) …zodra het er weer om ging in de belangrijke wedstrijden zie united en finale Roma stond hij er weer wel en was hij zelfs man of the match. Seizoen daarvoor de minst gepasseerde keeper van Spanje en de prijs gewonnen. Na het wk 2de beste keeper van de wereld gekozen achter martinez en nu genomineerd voor beste keeper van de wereld zie de lijst van vanavond .. Maar goed jij ziet het natuurlijk weer allemaal anders dan de gehele wereld

6 september 2023 om 20:10

Het hebben over onzin en dan 13 La Liga wedstrijden (toevallig allemaal de laatste 13 wedstrijden) als ‘enkele wedstrijden’ te omschrijven.

En dan hebben we het nog niet over zijn niveau in die 25 andere potten gehad. Maar daarvoor moet je weldegelijk naar wedstrijden kijken en niet gewoon transfermarkt aflezen natuurlijk.

6 september 2023 om 20:21

Precies dan moet je idd wedstrijden kijken aangezien jij dat niet doet en drukker hier bent dan echt wedstrijden kijken ... Ik heb alle wedstrijden gezien nu jij nog … ook gek dat hij dan wel de halve finale tegen united en de finale tegen Roma keepte ipv dimitrovic... maar goed zoals ik al zei iedereen ziet het waarschijnlijk fout en jij goed zoals altijd. Ook al die prijzen en nominaties kloppen niet want dat hebben ze allemaal fout gezien net als dat hij er nu weer bij zit als beste keeper van de wereld… ps nog een nieuwtje. Hij is net ook genomineerd voor de ballon d or. Dus voor beste keeper en voor de ballon d or .. maar goed ze hadden beter met jou kunnen overleggen

6 september 2023 om 20:43

Je gaat toch niet beweren dat jij vond dat Bono een sterk seizoen in La Liga keepte? Want dan kan ik niet anders dan betwijfelen dat je veel Sevilla gezien hebt.

Bono heeft zeker uitstekende jaren gehad, ontken ik nergens, maar nooit afgelopen seizoen. Een heel goed WK, een oké Europa league en een matig La Liga seizoen. Dan doen belachelijke populariteitswedstrijden er niet zoveel toe. Of vind jij dat Taylor afgelopen jaar 1 van de 5 grootste talenten in Nederland was? Want ja die was geselecteerd hè.

6 september 2023 om 20:53

En om nog even af te sluiten. Ik zeg nergens dat mijn mening de ware is. Dat ben jij in deze discussie.

6 september 2023 om 21:20

lierse1997 wilde het aanpassen maar op een of andere manier lukt het niet maar ik weet heus wel dat hij bij bilbao heeft gespeeld. Wat ongeloofwaardig overkomt is dat je de vorige europa league niet hebt gevolgd dus je weet zeker niet waar je het over hebt als je het over bounou hebt. Ik volg hem als keepers sinds hij bij Wac Casablanca om de afrikaanse champions league moest invallen en door atletico madrid werd gescout. en als je zijn wedstrijd tegen lukaku van manchester united toentertijd dan had je dat nooit gezegd wat je nu zegt. En de reden waarom hij een mindere seizoen heeft en toch goed heeft gekeept komt doordat sevilla niet heeft geinvesteerd in de club sinds het vertrek van jules kounde en diego carlos. een keeper zoals ter stege of zelfs de beste keeper zou niet goed functioneren zonder een solide verdediging.

6 september 2023 om 21:48

Ik volg de Europa league zeker wel hoor. Ik vind Bono een heel goede keeper, gewoon geen doelman voor de absolute wereldtop en na dit seizoen al helemaal niet meer.

6 september 2023 om 23:16

@Lierse1997

Ik snap je beredenering omtrent de deal, die klopt ook gewoon. Wat je echter erna zegt vind ik niet kloppen (zijn leeftijd buiten gelaten).

Bounou is echt wel een uitstekende keeper en het seizoen dat Sevilla 3e eindigde had Bounou een betere save-percentage en minder doelpunten tegen dan Courtois, Ter Stegen en Oblak.

Dan ben je wel een absolute topper. Niet de allerbeste, maar ik zet hem wel in mijn top 10.

Marokko is misschien wel in de beste vorm alle tijden dus als er een moment is om de Afrika beker te veroveren is het nu, dus heel begrijpbaar.

6 september 2023 om 20:55

Denk het niet. Marokko heeft een Afrika syndroom. Tegen Europese teams zijn ze op hun best. Tegen Afrikaanse landen gaan ze mee in het hotseknots voetbal en daar leggen ze het vaak af. Of ze moeten voornamelijk lokale spelers opstellen dit dat soort voetbal gewend zijn in de Afrikaanse CL.

6 september 2023 om 21:10

jonnyquest denk ook dat het met de tempratuur te maken heeft laatste twee keer dat ze kans hadden de afrika cup was in eigen land 1988 en 2004 in tunesie. In 1998 wilde de trainer toentertijd zich meer focussen op de wereldkampioenschap in frankrijk waar ze nipt niet door de groepsfase kwamen. In 1994 waren de supereagles kwalitatief gewoon wat sterker omdat de team toen zo goed op elkaar was ingespeeld meerendeels van de spelers speelden sinds 1986 met elkaar. Het marokkaanse team wat toen in 1986 een fantastische wk speelde in mexico en nipt verloor in de 95 minuut werd vervangen in 1993 door voornamelijk jongeren spelers die olympische spelen van 1992 hadden gespeeld en kwalitatief nog niet klaar waren voor een wk, maar ondanks dat hadden ze veel kansen op het wk in amerika maar hebben het niet voor elkaar gekregen door te stromen naar de volgende ronde.

Zolang de Afrikaanse bond dit blijft doen, gaan meer en meer spelers er klaar mee zijn. Als het transfers naar topclubs gaat tegenhouden van Afrikaanse spelers, dan heeft dat ook indirect effect op de ontwikkeling van die Afrikaanse spelers.

6 september 2023 om 18:25

Begrijpelijk ook, ik vind het ook een goed argument om er niet mee in zee te gaan. Bounou lijkt me een betere keeper dan Kepa maar gezien de reden voor aankoop wil je hem niet sowieso een maand missen

6 september 2023 om 18:37

Een toernooi houden in de zomer is niet te doen in Afrika. In de meeste landen in Afrika is het dan regenseizoen. Rond januari is het daar juist mooi weer.

6 september 2023 om 19:12

Savonds spelen dan? De u23 afcon vond plaats in Marokko en de matchen werden in de avond gespeeld. Is ook een optie

6 september 2023 om 19:32

Ze kunnen toch vast wel een dak op de WKstadia in bv Zuid-Afrika bouwen? Als dat in Amsterdam kan kan dat daar ook. Enige nadeel is dat er dan waarschijnlijk wat stadia moeten worden gebouwd, maar dat lijkt me sowieso geen heel verkeerd idee als de Afrika Cup naar jouw land komt.

Helaas lijkt het nog steeds te neigen naar een gevoel van superioriteit. Hoe zouden Westerse landen zich voelen als binnenkort Saudische en Amerikaanse teams zouden eisen dat spelers niet kunnen deelnemen aan een EK? Dit is natuurlijk absurd en het is terecht dat Bono dit weigert. Ik hoop dat toekomstige Marokkaanse talenten trots blijven kiezen voor Marokko en zich ook met volle trots aanmelden voor de Afrika Cup. In Europa spelen we vaak te veel wedstrijden, en er moet eerder actie worden ondernomen om dit te verminderen. Helaas lijken principes steeds minder belangrijk te worden, en draait alles om geld.

6 september 2023 om 18:27

Waar wordt er precies gezegd dat Madrid van Bonou eiste dat hij niet mee zou doen? Wat een onzin om dit als superioriteit uit te leggen. Het is een valide en praktisch bezwaar dat Madrid had en nam daarom dus ook geen contact op met Bonou. Hij deelt namelijk een verhaal dat hij van horen zeggen heeft, niet één waar Madrid dit officieel naar hem heeft gecommuniceerd.

6 september 2023 om 18:27

Amerikaanse competitie zal denk ik nooit wat worden, die pompen daar niet genoeg geld in, al lijken ze nu even een uitzondering te hebben. Verschil is vooral dat bijna alle top competities in Europa zitten, VS alleen de competitie van saudi Arabië (wat trouwens nog verre van een top competitie is).

6 september 2023 om 22:31

MLS hoeft niet eens zo populair te zijn om te kunnen concurreren met de europese top competities. Zelfs de NHL heeft een grotere omzet dan elke voetbal competitie behalve de PL. En er zijn maar weinig Amerikanen die hockey volgen. Voetbal hoeft maar 10% van de populariteit van football te hebben om te kunnen concurreren met Europese competities.

Voetbal is nog altijd niet super populair in de VS en het zal nooit de grootste sport worden maar de MLS zou best het gat kunnen dichten met sommige Europese topcompetities

6 september 2023 om 18:32

Het neigt eerder naar logisch nadenken vind ik.

Je moet een speler vervangen voor 8-9 maanden. Waarom zou je dan iemand kopen die voor 1 maand afwezig is?

6 september 2023 om 19:50

Ik verwacht juist dat dit vaker zal gaan gebeuren. Geheel terecht ook. Een toernooi midden in het seizoen voor veel landen, en dan een of meerdere spelers kwijt zijn.

En Real heeft niet geëist dat hij niet naar de Africa Cup zou gaan, maar koos voor een ander omdat die meer beschikbaar is. Logische zet, zeker als je een tijdelijke vervanger zoekt voor Courtois.

7 september 2023 om 10:28

Wat heeft Bono precies geweigerd dan? Ze hebben gewoon niet voor hem gekozen. Hij had niks te weigeren.

Off topic; maar als Atleti-sympathisant zijnde architect kwijl ik echt enorm van dat stadion tijdens/na de renovatie. Wat wordt dat (vooral van binnen) vet zeg met dat dak!

On topic; lullig wel maar snap het wel.

1 van de redenen waarom ik zeg dat je geen afrikanen moet kopen. En kleine clubs in Nederland al helemaal. Je bent verplicht namelijk om ze veel meer te betalen.

6 september 2023 om 20:25

Maar je kan er ook heel veel op verdienen zie kudus en sangare ….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren