Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay voorziet binnenlandse transfer: ‘Hij zou niet misstaan bij AZ of Twente’

Laatste update:

Ibrahim Afellay is buitengewoon gecharmeerd van Couhaib Driouech. De analist ziet de 21-jarige aanvaller dit seizoen geregeld uitblinken bij Excelsior, zo ook weer in het duel met FC Utrecht (2-2). Daarin tekende Driouech met een geweldige individuele actie voor de openingstreffer. "Zo'n jongen zou toch ook niet misstaan bij een AZ of Twente?", oppert Afellay bij Studio Voetbal.

Afellay wil de 0-1 'nog eventjes terugzien' na de samenvatting van Utrecht – Excelsior. Driouech soleert zich daarbij schitterend langs de zijlijn, alvorens vanuit een moeilijke hoek knap af te ronden in de verre kruising.

"Niet voor het eerst dit seizoen toch?", reageert Afellay op de beelden. "Dat die jongen met een geweldige actie komt en beslissend is. Hij heeft eigenlijk de rol van Azarkan overgenomen." De uitblinker van vorig seizoen bij Excelsior speelt sinds de zomer juist voor Utrecht, de tegenstander van zondag en de huidige hekkensluiter.

Afellay voorziet ook een transfer voor Driouech in de nabije toekomst. "Zo'n jongen zou toch ook niet misstaan bij een AZ of Twente? Het is echt een jongen met mogelijkheden." Presentator Sjoerd van Ramshorst beaamt: "Dat zal niet heel lang meer duren, denk ik."

Driouech maakte zondag zijn derde dit seizoen, waarmee hij een groot aandeel had in het zwaarbevochten punt. Daarmee vestigde Excelsior zich op een knappe zevende plaats op de ranglijst.

De Kralingers wonnen dit seizoen nog maar drie keer, maar staan door de zes gelijke spelen alsnog op vijftien punten. Ze hijgen stadgenoot Sparta, dat achttien punten verzamelde, in de nek.

Driouech beleeft momenteel zijn derde seizoen in Rotterdamse dienst. In 2021 kwam hij over van sc Heeerenveen, waar de vleugelaanvaller nooit verder kwam dan het beloftenteam. In het Van Donge & De Roo Stadion ontpopte Driouech zich direct tot smaakmaker. Tot dusver staat hij op 79 duels, waarin hij 11 keer scoorde en 10 assists afleverde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een goede voetballer. Als hij dit voortzetting kan geven dan is het geen slechte gedachte, anders is deze jongen snel te duur ook. Moet wel deze lijn doortrekken

Ze kunnen beter is bij go ahead die Willemson ophalen dat is echt een hele goede speler.

13 november 2023 om 19:42

Willumson kunnen ze niet betalen. Daar moet tussen de 2 en 3 miljoen voor af worden getikt en dat geld is er niet.

Ze kunnen beter wegblijven bij go ahead en willempie iig het seizoen laten afmaken bij ons.

tsja altijd lastig bij dit soort type spelers.
tenzij ze echt buitencategorie zijn, sneeuwen ze gewoon onder op hoger niveau.
ik vind deze speler een beetje type azarkan, ziet er allemaal goed en leuk uit... maar heb nooit echt het idee dat zoiets werkt op nog hoger niveau.

maar laat me graag positief verassen en hoop dat deze jongen inderdaad een stap omhoog kan maken uiteindelijk.

Tja, een aanvaller is al snel van toegevoegde waarde bij FC Twente. Nu vind ik Vlap wel goed spelen, maar dat is geen buitenspeler. Rots komt gewoon veel te kort voor de subtop als je het over meerdere wedstrijden bekijkt. Daar kun je eigenlijk gewoon niet mee aankomen. Overigens is deze Driouech me wel positief opgevallen, maar ik vraag me wel af wat ervan overblijft als zo'n jongen in een ploeg komt waar meerdere spelers dat niveau hebben. Dan moet je je ook kunnen laten gelden op andere vlakken. Dat is toch altijd een risico met creatieve aanvallers.

13 november 2023 om 14:55

Ik kijk weinig Twente, maar was Vlap niet heel lang doelpuntloos? Dacht gelezen te hebben dat hij telkens net ongelukkig was in de afronding.
Gaat dat al beter?

Zo’n Driouch zou bij Twente best meekunnen, denk ik.
Sowieso speelt Twente vaak herkenbaar voetbal met sterke flanken?

13 november 2023 om 15:23

Ben van mening dat vlap nu juist goed speelt op links. Komt veel creativiteit van hem af. Hierdoor kan Steijn ook spelen. En die is belangrijk met zijn scorend vermogen. Alhoewel Rots wel gegroeid is ben ik het wel eens dat hij vervangen moet worden. Hij maakt niet het verschil en komt weinig spelers voorbij.

14 november 2023 om 14:17

@juvedeef - Mwa, dat valt wel mee. Vlap is gewoon erg wisselvallig en eigenlijk in niets echt een buitenspeler. Hij is goed in de combinatie en is met z'n ervaring wel van waarde, maar rendement is toch leidend bij zijn kwaliteiten en dat rendement is er gewoon niet. Op 10 komt hij te weinig in de 16 en schiet hij alleen van afstand met hooguit een redelijk schot, op de flanken is daar nog meer sprake van. Dat is ook waarom ik denk dat FC Twente uiteindelijk afhaakt voor plek 3. Die aanval is niet goed genoeg.

13 november 2023 om 15:39

Rots komt tekort, maar Vlap speelt goed. Dan zou ik me toch eens verdiepen in de statistieken van beide heren. Rots is bij dubbel zoveel doelpunten betrokken geweest dan Vlap. Vlap heeft meer balcontacten, maar is de Koning van de nutteloze breedte passes. Want met veel minder balcontacten en meer balverlies heeft Rots een andere statistiek in zijn voordeel en dat zijn keypasses. Vlap is de meester van de inefficiency. Het ziet er leuk uit, maar voegt niets toe. En dan zal ik het helemaal maar niet hebben over zijn dramatische verdedigen tegen NEC hebben. Uiteindelijk zijn beiden niet goed genoeg voor op de vleugel en daarom zou ik Driouch wel graag zien komen. De afgelopen transfer periode was dramatisch. Ünüvar kan geweldig voetballen, maar is altijd geblesseerd. Dat risico was erg groot en het is dan ook gewoon wanbeleid dat er niet noch een goede linksbuiten is gekomen. Van Bergen is een belachelijke aankoop omdat die alleen rendeert in een team wat op de counter speelt en dat doen wij niet en Taha had je kunnen verwachten dat die tijd nodig heeft want die is in 2 jaar van de amateurs naar de sub-top gegaan.

14 november 2023 om 14:14

@korenaar - Daar ben ik het mee eens. Ik kan ook niet snappen dat mensen de afgelopen transferperiode geslaagd vonden. Geen enkele aankoop rendeert, Eiting krijgt te weinig kansen en als klap op de vuurpijl staat je grote aankoop van 4 miljoen na 12 wedstrijden pas op 3 doelpunten, terwijl hij allang ingespeeld was. Ugalde is absoluut een talent hoor en als je centen hebt moet je hem halen, maar niet als je meerdere posities moet versterken en je acuut een scorende spits nodig hebt. Een Ugalde haal je meer voor de toekomst. Wel denk ik dat hij nog op stoom komt, maar de slechte transferzomer kan je onderaan de streep erg veel geld gaan 'kosten', kijkend naar de omstandigheden. Ik verwacht eigenlijk dat FC Twente afhaakt om die derde plaats. Die aanval is simpelweg niet goed genoeg.

Eens , laat wekelijks leuke dingen zien en heeft mooie acties .. lijkt me niet fijn als back om tegen zo n bewegelijke jongen te spelen. Hoop dat hij een kans krijgt bij een betere club in Nederland anders zal hij waarschijnlijk net als een aantal voorgangers bij Exelsior waarschijnlijk bij zo n Toulouse belanden

13 november 2023 om 15:14

Frankrijk zou misschien ook nog wel beter zijn voor hem, het niveau ligt daar gewoon hoger dan hier. In Nederland hebben de meeste spelers ook aardige techniek en in het buitenland zullen ze fysiek ook sterker worden. Maar het werkt niet voor iedereen natuurlijk want onze vriend Boadu zit daar meer op de bank dan dat hij op het veld staat.

13 november 2023 om 16:03

Komt uit Heerenveen jeugd. Krijgen niet heel veel kansen helaas maar was toen ook nog wat licht

Ik snap niet wat de club dacht toen ze een paar jaar terug deze jongen tranfervrij lieten gaan. Had z'n debuut gemaakt en leek mij een verlbelovende jongen. Waarom laat je zulke jeugdspelers gaan? Het is niet zo dat we stikken in goede spelers waardoor hij nooit een kans had gekregen. Zo zonde

13 november 2023 om 16:05

Lijkt me ook, wordt al genoeg weggehaald uit jeugd dus als er een op doorbreken staat. Kreeg te weinig kansen. Is ook niet zo dat met spelers die wel speelden we opeens 5 plaatsen hoger stonden dus dat maakt ook niet uit.

Rots wordt wel elke keer iets beter. Laten staan en kijken hoeveel rek in de jongen zit.

14 november 2023 om 14:22

@grensgeval - Dat heeft totaal geen zin als je voor een paar ton een betere buitenspeler kunt halen. Rots moet je gewoon vervangen en eventueel gaan verhuren. Die komt nog heel wat te kort en dat gaat in een jaar niet ineens drastisch veranderen. Hij heeft een goed overzicht en is aardig in de combinatie, maar ontbeert verder alle kwaliteiten die een aanvaller wel hoort te hebben.

Heeft Twente geld te besteden de komende windows? Kan me herinneren dat het afgelopen zomer allemaal voor een dubbeltje en een cent moest, maar is er weer wat financiële ruimte nu?

Kan me voorstellen dat mislopen van Europees voetbal een aardige streep door de rekening is.

13 november 2023 om 22:12

Als het maar denigrerend kan zijn, Twente heeft de vorige transfer periode meer dan 7 miljoen uitgegeven, klopt het zijn geen Ajaxbedragen maar een dubbeltje en een cent is het ook niet

13 november 2023 om 23:44

Toch knap dat je zelfs een oprechte vraag waar geen greintje venijn, negativiteit of dedain in zat kan uitleggen als denigrerend. Als je nou eens antwoord gaf op de vraag daarna alas, maar je komt alleen om je lange tenen te laten zien en voegt niks toe.

Echt, zeg dan niks.

14 november 2023 om 09:57

Oprechte vraag? En dan met een dubbeltje en een cent aankomen, het zal wel. Die toon van de vraagstelling ontnam mij de zin om antwoord te geven. Maar vond wel dat ik toch duidelijk aan moest geven dat Twente allesbehalve een dubbeltje en een cent heeft uitgegeven. Maar vooruit, Twente is nog steeds opzoek naar een creatieve buitenspeler en daar is ook nog geld voor, maar zoals Bruggink al aangaf is de winterse transferperiode niet de best om een speler te kopen, althans niet als die er gelijk moet staan, als je die voor het volgend seizoen koopt en je gebruikt het komende half jaar om de speler te laten wennen is het een ander verhaal.

15 november 2023 om 07:46

Dankje.. denk ik.

14 november 2023 om 03:21

Ze willen verstandig omgaan met het geld.
Aflossing + extra's bij de club houden en dan minimaal aan spelers uitgeven. Het kan wel, maar liever natuurlijk niet. Denk wel dat ze het gaan doen overigens, hij zal toch niet een miljoen kosten.

Het probleem is, Twente heeft 2 vleugels nodig.

14 november 2023 om 14:25

@laurens E - Volgens mij wordt er vooralsnog niets extra's bij de club gehouden. Daar heb ik in ieder geval niets van meegekregen. Qua percentage dat naar de schulden moest en het uitgegeven bedrag aan transfers komt het ook precies overheen van wat er binnen is gekomen.

14 november 2023 om 14:20

@zanazanyan - Het wordt langzaam weer meer en omdat FC Twente geen Europees voetbal inbegroot, is dat eigenlijk pure winst. De begroting stijgt, de salarishuishouding stijgt mee en tevens komt er meer geld vrij en al helemaal als je spelers voor leuke bedragen verkoopt. Wel kan het niet alles zomaar weer uitgeven, aangezien geld uit transfers ook wordt gebruikt om schulden af te lossen (zo'n 50 procent als ik het goed heb).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren