Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay en Van der Vaart vragen respect: ‘Doen net of het een koekenbakker is'

Laatste update:

Gonçalo Ramos was dinsdagavond de vervanger van Cristiano Ronaldo in de punt van de Portugese aanval en was met een hattrick de grote man. Het land bleek een maatje te groot voor Zwitserland (6-1 winst) en treft nu Marokko in de kwartfinale van het WK. Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay bespreken na afloop van het duel de reserverol van Ronaldo en vragen om meer respect voor de superster. “We doen net alsof het een koekenbakker is.”

Van der Vaart zag dat uitgerekend de vervanger van Ronaldo een hattrick maakte. “Dat hoort, denk ik, een beetje bij het verhaal van Ronaldo”, begint de oud-international bij NOS Studio WK. “Ik kan je vertellen, deze man (Ramos, red.) kan nog geen vijf procent van wat Ronaldo kan. Maar hij scoort wel drie keer.” Ramos deed daardoor wat de ex-speler van Manchester United, Real Madrid en Juventus nog nooit lukte: scoren in de knock-outfase van een WK. “Wat Ronaldo en Lionel Messi gepresteerd hebben, al die jaren lang, gaat nooit meer iemand doen. Zelfs Kylian Mbappé niet”, neemt Van der Vaart het op voor Ronaldo.

Afellay is het eens met zijn collega. “Ramos heeft vandaag zijn visitekaartje afgegeven en laten zien dat hij een groot talent is, maar ik sluit me aan bij Rafael. We doen net alsof Cristiano een koekenbakker is. Er wordt zo over hem gesproken; je moet hem passeren, hij heeft zijn beste tijd gehad... Ik vind dat met iemand met zo’n staat van dienst – hij is misschien wel een van de beste voetbal-atleten ooit – wel met wat meer respect mee om mag worden gegaan.” Presentator Sjoerd Ramshorst vraagt Van der Vaart vervolgens of het moment is aangebroken dat Ronaldo ‘iets minder wordt en dat de bondscoach liever met een ander speelt’. “Dat moment is absoluut gekomen”, zegt de analist en oud-middenvelder.

“Ik vind het alleen een beetje treurig hoe het nu met United gegaan is en hoe het in dit toernooi gaat. Ramos heeft het natuurlijk goed gedaan, alleen weet ik gewoon dat Portugal een speler als Ronaldo nodig heeft. Of hij nu oud is of niet, dat maakt geen reet uit. Ik vind het alleen treurig en misschien kijk ik een beetje door een gekleurde bril, maar ik word er een beetje verdrietig van als ik heel eerlijk ben”, zegt Van der Vaart terwijl hij de beelden ziet van Ronaldo die invalt voor João Félix. Afellay vindt het ‘opvallend dat Portugal veruit zijn beste wedstrijd op dit WK heeft gespeeld zonder Ronaldo’, refererend aan het duel van dinsdagavond. “Het zag er ook heel frivool uit. Het leek bij heel veel jongens of dat ze bevrijd waren. Portugal heeft een hele mooie toekomst.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snijden hier een terecht punt aan, maar snap wel dat mensen klaar met hem zijn

7 december 2022 om 00:55

Even offtopic, maar vz Pedro sepulveda heeft net aangegeven dat ronaldo de aanbieding van al nassr niet heeft geaccepteerd en dat hij geld niet belangrijk vind maar wilt spelen in europa bij een team dat cl voetbal speelt. Dit is een journalist die betrouwbaarder is dan die van marca. Hier maken jullie zeker geen artikel van?

7 december 2022 om 07:56

Ronaldo maakt het zelf allemaal zo pijnlijk omdat hij niet kan omgaan met zn eigen verval.

7 december 2022 om 11:04

Wat heeft dat met mijn reactie te maken?

Snap best dat mensen hem zat zijn , maar de portugezen moeten niet vergeten wat hij allemaal heeft gedaan voor zijn land.

6 december 2022 om 23:41

Als hij echt zo vaderlandslievend was geweest, was hij teruggekeerd naar Sporting Portugal om de mensen daar te laten genieten van zijn spel.

7 december 2022 om 01:04

Dat gaatie nog heus wel doen.

Hij is oud en ik ben er langzamerhand ook wel klaar mee, desalniettemin is Ronaldo een levende legende. Hij wordt hier op VZ belachelijk gemaakt en zelfs dood gewenst. Nos vind het een matige speler...Ik snap de reactie van Rafael en Ibi. Iets meer respect mag wel. Hij en Messi meer dan 15 jaar gewoon wauw!!

7 december 2022 om 00:27

Het begint lachwekkende vormen aan te nemen, lijkt net alsof men hier niet konden wachten tot hij in verval raakte.

7 december 2022 om 08:33

Krijg het gevoel dat mensen Ronaldo meer haten dan dat ze Messi liefhebben, en dat zegt genoeg over hen als voetballiefhebbers...

7 december 2022 om 09:56

Kan het ook zijn dat veel mensen allergisch zijn voor narcistische eigenschappen?

7 december 2022 om 13:10

Mensen hier in Nederland zijn sowieso allergisch voor iemand met een winnaarsmentaliteit en die wat excentriek is. Vandaar al die liefde naar de ideale en nuchtere schoonzonen Frenkie of Noppert.

Ronaldo is gewoon klaar. Ploegen spelen al jarenlang merkbaar slechter met hem in t team en zijn goals en voetballende kwaliteiten compenseren dat niet meer. Is niet erg! Heeft een grootse carrière gehad. Maar in de top van de wereld/europa heeft hij niets meer te zoeken.

6 december 2022 om 23:23

'Ploegen spelen al jarenlang merkbaar slechter met hem in t team.'
Wat is dit nou weer voor onzin? Als je kan zeggen dat er een team slechter speelt met Ronaldo is dat dit seizoen. En dit seizoen is nog niet eens een half jaar bezig. Dan vraag ik me af waar je 'jarenlang' vandaan haalt. De haat is echt niet normaal.

6 december 2022 om 23:38

Vorig seizoen speelde United heel matig. En Juventus speelde nou ook niet heel best.

6 december 2022 om 23:42

Zowel Man U als Juventus spelen al jaren niet best, Ronaldo of geen Ronaldo.

7 december 2022 om 00:32

Zonder Ronaldo united 2de geworden en EL-Finale gehaald.

7 december 2022 om 00:50

@realmadrid_fan, waarom is dit nou weer haat? Ik zeg toch dat hij een grootse carrière heeft gehad. Maar vind persoonlijk juve, man united en Portugees gewoon beter zonder dan met hem de laatste jaren.

7 december 2022 om 00:52

Tijdens corona periode waarin veel teams veel spelers hebben gemist aan de virus. Tevens ook 1e keer na mourinho dat ze 2e werden. Oh ja ligt aan ronaldo.

7 december 2022 om 00:53

Ronaldo is topscorer van de serie a geweest 100 doelpungen in 120 wedstrijden voor juve en heeft ze kampioen gemaaky en coppa gewonnen. Sinds hij weg is zijn ze helemaal weggezakt terwijl ze vlahovic locatelli etc hebben gekocht.

7 december 2022 om 01:09

" Heeft ze kampioen gemaakt " haha. Juventus werd voordat Ronaldo kwam maar liefst 8 seizoenen achterelkaar kampioen. Ze behaalde champions leauge finale tweemaal. Na Ronaldo is het bergafwaarts gegaan met Juventus. Hetzelfde geldt voor United, wat gewoon tweede werd met ongeveer 30 doelpunten meer een seizoen voor dat Ronaldo kwam.

7 december 2022 om 01:34

Dat was een heel andere team dan toen ronaldo daar was. Toen ronaldo kwam was het team helemaal veranderd en waren sommige spelers ook nog eens te oud. En je hebt het over de 8 seizoenen bij juve maar alleen maar over 1 seizoen van united dat ook nog toevallog tijdens corona was. Wat over de aantal jaren daarvoor. 2016 2017 2018 hoe ging het toen met united zonder ronaldo? En dat jij nog steeds niet een ban heb gekregen met deze gebruikersnaam die puur provocerend is en terwijl je overduidelijk weer die aanpakpolitie bent is ook lachwekkend.

Als je van de daken roept dat je nog steeds de beste bent, dan mag je dat ook aantonen. Hij is dat niet meer, dat zien alle niet-cristiano fans, en dat merken ze terecht op. Om nou emotioneel te worden en te roepen dat hij respect verdient, omdat hij vroeger goed was; ja leuk verhaal, maar kunnen we niks mee. Als Cristiano zelf niet zoveel veren in zijn reet had gestopt, hadden veel meer mensen hem bewonderd als persoon en was de kritiek veel milder.

6 december 2022 om 23:22

Dat bedoelen Rafael en Ibi ook niet. Hij is niet meer de beste en dat weet hij maar iedereen om hem heen ook. Het gaat om de toon. Bijvoorbeeld hoe die presentator smakelijk begint te lachen wanneer hij zegt dat Gomes even drie gescoord heeft als vervanger van Ronaldo, daar schrok Rafael van en sprak hij de presentator tegen

6 december 2022 om 23:44

Mag je daarom niet lachen. Hij had het toch ook over de druk die ramos zou moeten voelen om op plek van Ronaldo te spelen.

7 december 2022 om 00:08

Nou geloof mij nou maar, dat weten heel veel waaronder Cristiano zelf, juist nog niet. Die blijven van de daken roepen dat hij de beste is en meneertje Cristiano doet niks verkeerds. Als je zijn laatste "interview" met Piers hebt gezien, waar hij geen kritiek kan hebben en blijkbaar geen respect krijgt van Ten Hag, omdat meneertje niet speelt, zegt het duidelijk iets over zijn zelfbeeld; die man gelooft nog steeds dat hij altijd in de basis hoort.

7 december 2022 om 01:01

Groenhout; heb jij het hele interview gezien of enkel stukjes? Heb namelijk het gevoel dat je niet alles hebt gezien

7 december 2022 om 01:25

Ja man echt normaal om zo te gaan lachen en zo respectloos te zijn

7 december 2022 om 11:59

Bderonde ik heb hele interview gezien. Zijn betoog tegen het bestuur van United was prima, alhoewel hij dat beter na dit seizoen kon doen, maar goed hij wilt weg dus dan is het enigzins begrijpelijk. Hij heeft het over zijn moeilijke periode met zijn familie, prima. Tot zover kon ik hem begrijpen, maar dan begint hij narcistische trekjes te krijgen; coach moet hem respect tonen, want het is meneer Cristiano (dat terwijl hij zelf 2 keer het team in de steek laat). Ten Hag geeft imo hem verder genoeg minuten met zelfs een aanvoerdersband, maar hij past niet in het systeem en de kansen die hij krijgt, kan hij niet afmaken. Dan vind ik het echt absurd om in een interview openlijk je coach aan te vallen. Laten we nog achterwege wat hij over oud teamgenoten zegt.

Ben benieuwd wat ik volgens jou gemist heb. Hoor het graag

Je moet hem dan ook met alle respect op de bank zetten. Hij kan misschien als invaller wat te weeg brengen.

Heeft hij toch echt aan zichzelf te danken, heb zelden zo'n zelfingenomen kwal gezien.

Bij mij heerst een sterk gevoel dat medespelers van Ronaldo een statement willen maken over het feit dat Ronaldo er niet meer bijhoort. Vooral Bruno Fernandes wilt zich ontfermen als de nieuwe leider van Portugal. Het zou mij niks verbazen dat zij de boel willen saboteren zolang Ronaldo onderdeel is van dit team.

7 december 2022 om 00:02

Misschien omdat de spelers gewoon zien dat hij niet meer bij kan benen, maar wel alles opeist en alles moet om hem draaien. Hij heeft jarenlang eer van zijn teamgenoten op gestreken met eindstation zijn, teamgenoten zien en weten dat ook.

Alle respect voor Ronaldo. Een legende. Maar toch ook respect voor de coach die hem wel durft te passeren, en het pakt goed uit. Momenteel is die Ramos beter. Maar hij zal natuurlijk hoogstwaarschijnlijk nimmer de carrière van Ronaldo evenaren.

Aan alles komt op een eind. Beter stopt die er hierna mee of gaat hij ergens afbouwen. Je zag het ook bij spelers als R9, Ronaldinho en Maradona. Op een gegeven moment wordt het gewoon minder of je moet al vroegtijdig stoppen a la Zidane. Een van de grootste aller tijden. Beetje zuur dat Portugal nu eindelijk topsecties heeft en dan is Ronaldo op het einde van zijn latijn. Hij moest het jarenlang met middelmaat. Nani was zijn beste teamgenoot. Dat zegt in feite al genoeg.

6 december 2022 om 23:40

Moutinho en Quaresma waren (inderdaad samen met Nani) ook geen koekenbakkers hoor.

Rafael vd Vaart is wel erg snel op z'n teentjes getrapt.
En hij ziet het niet meer zo helder.
Als ieder ander die eerste goal van Ramos had gescoord, was het een wereldgoal geweest. Maar een goal van de vervanger van de heilige Ronaldo kan nooit veel bijzonder zijn. Oh, oh, wat laat hij zich kennen.

6 december 2022 om 23:42

Hij zou nog geen 5 procent kunnen van wat Ronaldo kan.... vreemde respectloze opmerking over een 21-jarig talent dat hij helemaal niet kent.

Wat was er vanavond met Ibi aan de hand?

Triest hoe mensen en de media genieten van het leedvermaak van iemand die alles voor de sport heeft gegeven. Deze man blijft voor altijd een GOAT samen met de kleine Argentijn. Een mooie tijdperk komt ten einde. Voetbal zal nooit meer hetzelfde zijn zonder deze twee 😔

Veel 12 jarigen hier op voetbalzone die Ronaldo pas zien spelen. Vindt hij zichzelf de beste? Ja, met die mentaliteit heeft hij 4 x ballon dor geworden en bezit nog steeds alle champions leagues records. Heel gemakkelijk achter jullie toetsenbord blijven haten op ronaldo. Hij verdient oneindig veel respect voor de geleverde prestaties.

7 december 2022 om 00:36

Ronaldo heeft 5X de ballon dor gewonnen.

7 december 2022 om 06:27

Wie heeft er dan geen respect voor zijn prestaties? Iedereen toch? Het gaat er toch ook niet om dat mensen geen respect voor hem hebben maar dat duidelijk wordt dat het bijna einde carrière is.

Dus je mag niet van iemand zeggen dat ie z’n beste tijd heeft gehad. Wow wat respectloos idd. Dat heeft toch helemaal niets te maken met wat hij voor het land en z’n clubs heeft gedaan. Iedereen respecteert dat. Maar het is gewoon bijna klaar….met alle respect…..
Dat mag gewoon gezegd worden.

Het is een feit dat hier in Nederland de afgunst naar C Ronaldo en Portugal vele malen hoger is dan in de rest van de wereld. Terecht punt van Vd Vaart en je zag de presentator ongemakkelijk worden. Had daar een Arno Vermeulen gezeten dan hadden ze hem nog belachelijker gemaakt.Valt mij wel op dat hij heel erg is veranderd sinds zijn zoon dood is geboren. Hier gaat iedereen aan voorbij.Los daarvan is hij natuurlijk mentaal ijzersterk. Als je elke dag kritiek krijgt, alles wordt uitvergroot en vaak in een andere context geplaatst, geloof mij, dat zouden de meeste mensen die zoveel kritiek op hem leveren niet eens een week volhouden.Hoe je het went of keert, hij is een blijft een legende. Zijn statistieken zullen voor altijd blijven staan.

7 december 2022 om 11:05

Daar heb ik een theorie voor: In Nederland is men wat minder van de heldenverering dan in andere landen. Hier is goed tegen een bal kunnen trappen geen vrijbrief om je te mogen gedragen als een verwend kind.

In veel andere landen is dat wel het geval.

Iemand zonder echte sterallures, zoals Modric of Litmanen kan hier vaak meer op sympathie rekenen. Of een antiheld zoals Noppert of Kiprich.
Het is gewoon een cultuurverschil.

Een beetje respect ook graag voor de koekenbakkers. We doen alsof iedereen dat maar kan, maar je mag niets aan laten branden en je moet iedere dag heel vroeg opstaan.

Ik heb altijd wel n hoge pet op gehad van Ronaldo, ook hoe hij met fans en jonge kinderen omging is altijd voorbeeldig geweest. Maar de laatste tijd maakt hij rare bokkensprongen. En hij zou in Saudi Arabië gaan spelen (voor de poen), terwijl hij n half jaar terug bij hoog en laag beweerde: alleen bij n club in de CL?

7 december 2022 om 11:06

Scroll even naar boven en lees mijn reactie. Dit is hoe de media hun kracht gebruiken om mensen iets wijs te maken. Vz doet het zelfde. Ronaldo heeft het aanbod al geweigerd maar daar komt geen artikel over. Dat willen ze niet. Alleen maar negativiteit.

Gisteren scoorde zijn vervanger gewoon een hattrick maar het enige waar het over ging was de reserverol van CR. Dat zegt volgens mij meer dan genoeg. Ook wel grappig dat zodra Leao scoorde CR weer niet blij was. Trouwens die commentator gisteravond was ook slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren