Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat kondigt pensioen aan: ‘Als Saudi-Arabië komt voor 15 miljoen?’

Laatste update:

Dick Advocaat staat sinds oktober 2019 aan het roer bij Feyenoord en heeft in Rotterdam-Zuid nog een contract tot het einde van het seizoen. Het is nog onduidelijk of de 73-jarige oefenmeester van plan is om ook na dit seizoen bij Feyenoord werkzaam te blijven. In het radioprogramma Veronica Inside geeft Advocaat vrijdagochtend in ieder geval te kennen dat Feyenoord in principe zijn laatste kunstje is.

Advocaat keerde donderdag met Feyenoord voor de Europa League-wedstrijd tegen CSKA Moskou (0-0) terug in Rusland, waar hij werkzaam was bij Zenit en het nationale elftal. “Ik heb er een geweldige tijd gehad, bij Zenit en het nationale elftal. De mensen blijven vriendelijk en je wordt herkend, ze willen op de foto. Dat is best leuk in zo’n ver land, ik ben er al een tijdje weg”, vertelt Advocaat. Presentator Jan Joost van Gangelen geeft aan dat ze in Rusland betalen ‘als de neten’ en dat hij zich wel kan voorstellen dat Advocaat dacht: nu is het tijd daar naartoe te gaan.

“Nou, nu niet meer hoor. Nee, Feyenoord is echt het laatste dat ik doe. Bij mij weet je het nooit, maar laat ik het maar weer zeggen”, reageert Advocaat. “Dus in principe stop je, maar als Saudi Arabië komt voor vijftien miljoen euro”, zo gaat Van Gangelen verder na het antwoord van de trainer van Feyenoord. “Dan kunnen wij er samen heen!”, zegt Advocaat vervolgens lachend. Van Gangelen geeft aan dat hij meegaat als perschef en dat je ‘gebeiteld zit’ als je met Advocaat meegaat. Advocaat: “Nou, dat betaalt ook goed.”

De oefenmeester liet gedurende zijn loopbaan al een aantal keer doorschemeren dat hij dacht aan stoppen. Advocaat was de afgelopen jaren echter nog wel werkzaam in Nederland, bij Oranje, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en nu Feyenoord, waar zijn contract nog loopt tot het einde van het seizoen. Door het 0-0 gelijkspel tegen CSKA heeft Advocaat met Feyenoord nog zicht op overwintering in de Europa League. “De eerste helft vond ik goed. Nou ja, je speelt tegen een goede ploeg. Ze staan bovenaan in Rusland, maar ik vond ons de betere ploeg in de eerste helft”, blikt Advocaat nog even terug op dat duel.

Feyenoord kwam in Moskou vroeg in de tweede helft met tien man te staan na een rode kaart voor Nicolai Jörgensen, die twee keer een gele kaart kreeg wegens een elleboog. “Ik heb het niet teruggezien, maar hij vond het zelf belachelijk. Als je al een keer geel hebt, moet je nadenken hoe je omhoog springt. De drie penalty’s in de wedstrijd tegen Wolfsberger (1-4 nederlaag) waren allemaal lachertjes. Dit was op zich ook een lachertje. Tegenwoordig moet je oppassen met zulke duels.”

Moet Feyenoord na dit seizoen doorgaan met Dick Advocaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

haha heerlijke vent die altijd meespeelt als geldwolf! en geef hem eens ongelijk

toch knap wat hij allemaal bereikt heeft. niet perse in prijzen, maar wat hij uit een team kan halen vind ik heel knap. Haalt altijd het maximale eruit en dat zie je ook nu bij Feyenoord. En ik vind het ook nog eens een leuke persoonlijkheid.

27 november 2020 om 12:26

Het maximale uit het huidige elftal met al die blessures. Razendknap! Ik denk dat hij met de terugkomst van de geblesseerde spelers nog beter kan presteren en met meer overtuiging resultaten kan boeken.

27 november 2020 om 12:59

Niet altijd. Er is ook een tijd geweest waarin advocaat dat stempel heel vervelend vond en hij vooral ook nog veel meer bewijsdrang en minderwaardigheidsgevoel had. Was o.a. in die periode dat hij bondscoach van Nl was. Laatste jaren is hij echt heel veel relaxter geworden en komt zijn humor inderdaad ook veel meer naar voren. Is een relaxte baas geworden.

27 november 2020 om 13:03

Mensen lijken alweer snel te vergeten dat Advocaat vroeger helemaal niet meespeelde of de opmerking geldwolf grappig vond. Sterker nog, hij liet zelfs van Hanegem de pers te woord staan omdat hij er niet mee om kon gaan. Enorm snel op z'n pikkie getrapt. Gelukkig is hij gaan inzien dat meespelen veel leuker en makkelijker is. Advocaat is nu ook een veel leukere vent dan pak 'm beet 15 ~ 20 jaar geleden. Maar laten we 't ook niet mooier gaan maken dan 't is.

27 november 2020 om 13:32

Advocaat was inderdaad vroeger al snel op zijn Dick getrapt, maar net als Van Persie heeft hij een schitterende U-bocht gemaakt.

27 november 2020 om 13:35

Dick nam zichzelf vroeger nog serieus. En kon niet met kritiek omgaan. Nu krijgt hij kritiek van een journalistje, kijkt naar zijn palmares en bankrekening, en gaat weer over tot de orde van de dag.

Haha wat een prachtkerel die Dick. Ik vind trouwens dat hij het vrij goed doet met het materiaal wat hij heeft. In beide potten vond ik ze beter ogen dan Cska.

27 november 2020 om 12:37

Als je ziet hoe losjes hij nu het spelletje meespeelt met de media, denk je met terugwerkende kracht 'wat heeft hij het zich toch onnodig moeilijk gemaakt'. Het was altijd zo'n zo'n gevecht met de media en nu is het elke persconferentie echt leuk om naar te kijken.

27 november 2020 om 13:06

Ja , heeft van ons zwakste punt ons sterkste punt gemaakt , namelijk de verdediging, die staat zo ontzettend stabiel als ze geconcentreerd blijven (helaas hebben vaak een vroege tegen goal nodig om wakker te worden).
Ben benieuwd hoe het zal lopen als iedereen fit is , ik zie ons dan best mee doen om het kampioenschap.
Het enige wat ik Dickie aanreken is 1. De samenstelling van de selectie, hij mag best wel wat meer spelers uit de jeugd meenemen, totaal onnodig om slechts 4 veldspelers op de bank te hebben. Als je een keer 3-0 voor staat tegen een Pec ofzo dan kan je een Azarkan wat minuten gunnen bijvoorbeeld.
Dit kan ons op lange termijn miljoenen kosten evt.
2. Zijn wisselbeleid is niet best.

Toch wel geniaal dat hij inmiddels 3/4 jaar hetzelfde spelletje speelt. Mooie kerel. Zolang alles nog werkt en hij mentaal nog meekan zou ik zeggen Doorgaan!

Advocaat is toch wel echt een held voor een hoop Feyenoord supporters (althans voor mij), komt goed over in de media en geeft de spelers flink op hun flikker als ze tijdens de wedstrijd niet 100% geven. Als hij er nog zin in heeft en de verhouding goed is, zou ik hem nog wel een jaar bij Feyenoord willen zien. Heeft 'ie er zo straks drie jaar gezeten terwijl hij al door het legioen werd afgeschreven in 2019 toen van Geel hem wilde halen.

27 november 2020 om 12:35

Niet alleen voor Feyenoorders hoor; Dick is een legende voor het Nederlands voetbal. Mooie staat van dienst maar bovenal een geweldige persoonlijkheid. Kan altijd wel genieten van hem als hij aanschuift als analist.

27 november 2020 om 12:54

Ik vind hem ook zeker een held! Toen in 2019 was ik ook 1 van de mensen die het niet zo goed idee leek. Echter is mijn mening sindsdien totaal veranderd! Advocaat doet het echt geweldig met dit materiaal en toch met de vele blessures. Hij laat Feyenoord ook precies zo spelen als het materiaal dat aanwezig is. Dat is ook weleens anders geweest.

Prachtkerel die Dick. Hoop stiekem toch op nog een aantal extra jaartjes bij Feyenoord. Haalt toch het maximale uit de groep. Mocht Feyenoord het ver schoppen in Europa en eventueel de beker/kampioenschap binnenhalen, waardoor er weer budget vrijkomt voor versterkingen, zie ik Dick zeker nog wel een jaartje extra blijven

Mijn laatste kunstje.....dat zij hij ook al toen hij bondscoach van België werd
Deze man zal nooit stoppen denk ik, daar is hij te gepassioneerd voor.
Echt nog een trainer/coach waarvoor men ontzag toont.

27 november 2020 om 12:48

Ja het is toch ongelofelijk wat hij weer flikt en ook geen toeval wat hij nu weer met Feyenoord presteert hoor , ik denk dat geen andere trainer meer haalt uit deze selectie waanzinnig knap ik denk ook dat de meeste mensen ook van Dick houden als trainer .

27 november 2020 om 13:49

Ik teken er gelijk voor als ik op die leeftijd nog met zoveel passie dagelijks naar mijn werk mag in plaats van moet.

Aan de ene kant gun je deze man zijn pensioen. Maar aan de andere kant hoop je ook dat hij sterft in het harnas. Dat zou hem een nog grotere held maken dan hij als is. Deze man leeft zo voor het voetbal. De passie die hij nog steeds heeft. Blijft geweldig om naar te kijken. Hopelijk leidt de kleine generaal nog jaren zijn troepen, tot zijn einde.

Mocht Feyenoord na dit seizoen nog een jaartje met Dick door kunnen gaan zou ik daar zeker voor opteren. De man heeft toch weer aardig de rust in de tent weten te krijgen. Daarnaast presteert Dick Advocaat maximaal met een niet al te brede en kwalitatief mindere groep spelers.

Fantastische coach en dito persoonlijkheid; "als ik zin heb en de zak met geld is groot genoeg dan ga ik lekker". Iemand die gewoon zegt hoe het is, een verademing tegenwoordig in dit land

27 november 2020 om 16:23

Vraag me dan af of die het voor het voor het geld of het voetbal doet . Die kerel hoeft echt niet meer te werken voor het geld. Dat heeft ie zat, lijkt mij?! Zou op die leeftijd ook mooi stoppen en denk zelf dat ie dan zo nu en dan nog wel eens aan gaat schuiven bij een tv programma.

28 november 2020 om 12:08

Misschien moet je je afvragen of hij het gewoon niet voor beide doet

Dick moet gewoon nog een jaartje bij Feyenoord blijven geef die man ze gewenste transfers en hij blijft met de man heeft zoveel passie en positieve energie binnen en buiten Feyenoord en geen 1 trainer kan hem opvolgen ja Ronald Koeman misschien als die vrijkomt bij barca maar verder zou ik ff geen opvolger weten

27 november 2020 om 16:50

Nee niet alles geven wat hij wil, das vaker fout gegaan, hij moet gewoon werken met wat hij heeft en Feyenoord hem bied

Die man leeft voor voetbal. Zal mij niet verbazen als hij als een echte kleine generaal sterft in zijn harnas... kan het niet laten om op het veld te staan.

Er is letterlijk niemand die meer uit dit Feyenoord kan halen dan Dickie, wereldgozer. Een van de beste trainers die ons land heeft voortgebracht.

Advocaat heeft 3 x gefaald als bondscoach van oranje.
In 1994. 2004 en 2018.
en dat met grote spelers in de selectie.
Koeman.rijkaard.bergkamp. Robben.vandersar.vannistelrooy.overmars. deligt.wijnaldum.devrij.
Een Leuke clubcoach,meer niet.

27 november 2020 om 13:38

Uhm in 94 eruit tegen de wereldkampioen brazilie en 2004 halve finale noem ik niet gefaald hoor.

Ben je zeker vergeten dat hij in 94 jan wouters rechtsback had gezet tegen Brazilie.
En in 2004 de beste oranje speler Robben tegen Tjechie wisselde voor Bosvelt waardoor de wedstrijd kantelde.

Dick is een geweldige vent met een echte Feyenoord mentaliteit... We moeten hem eeuwig dankbaar zijn dat hij is ingestapt na de chaos die Stam achter liet!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren