Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat hakt na bedenktijd knoop door over langer trainerschap ADO

Laatste update:

Dick Advocaat stopt na dit seizoen als trainer van ADO Den Haag, zo melden bronnen aan het Algemeen Dagblad. De eerstedivisionist wilde eigenlijk langer door met de 75-jarige oefenmeester. Algemeen directeur Edwin Reijntjes gaat vooralsnog niet op het nieuws in.

Advocaat was de laatste weken cryptisch over zijn toekomst. Zo zei hij eerder deze maand bij ESPN er voor zichzelf wel uit te zijn, al had hij ADO op dat moment nog niet ingelicht. Vorige week werd bekend dat eigenaar Bolt wel met de Kleine Generaal door wilde, als trainer of als technisch adviseur.

Advocaat werd eind november bij ADO aangesteld als opvolger van Dirk Kuijt, die na een teleurstellende seizoensstart de zak in Den Haag kreeg. De club stond op dat moment op een teleurstellende zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Onder de ervaren trainer schopte ADO het tot de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker en werd elf keer op rij gewonnen. De laatste weken kwam de klad er echter in. ADO staat dertiende en heeft een nieuwe zegereeks nodig om de play-offs te halen.

Het dienstverband bij ADO is voor Advocaat alweer zijn 27ste (!) klus als hoofdtrainer. Eerder stond hij onder meer aan het roer bij PSV, Feyenoord, AZ, Rangers, Borussia Mönchengladbach en de nationale teams van België, Rusland, Zuid-Korea en Servië. Driemaal was hij bondscoach van het Nederlands elftal. In 2021 nam hij de honneurs waar bij het Iraakse nationale elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dickie ruikt zijn kans bij Utrecht
Fraser ging naar DEn Haag met een vriend die vaker naar ADO gaat kijken
Aanvullen met nog meer speculaties a la Nec/cillessen is toegestaan

Verstandig! Ik zeg achter de geraniums!

22 maart 2023 om 19:25

Dick gaat door tot de kist. Die kan niet stoppen.

22 maart 2023 om 19:49

Die kans zit er Dick in!

22 maart 2023 om 19:32

Dickie een icoon, daar moeten we lang van genieten. Nog altijd beter dan net gestopte voetballers en denken even een elftal te gaan managen.

22 maart 2023 om 20:16

Wat een onzin! Als hij nog een paar keer de boel vlot moet komen trekken bij een club moet hij dat vooral lekker doen als hij daar zin in heeft. Een vaste dienstverband zal hij niet meer doen nee.

Is dit dan écht zijn laatste klus?

Ado weet het niet meer, en Dick is een goed uithangbord voor de club. Daarom willen ze door. En daar wil Dick niet aan mee werken. Hij wil met een competitieve selectie werken, dat is er niet en komt er volgend jaar ook niet. Anders had hij het zeker gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren