Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Advocaat bereikt op hoofdlijnen akkoord en zoekt assistent uit’

Laatste update:

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Dick Advocaat wordt gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Utrecht. De Telegraaf meldt woensdagochtend namelijk dat de Kleine Generaal op hoofdlijnen akkoord is met de Domstedelingen en waarschijnlijk na het weekend gepresenteerd zal worden als de opvolger van Jean-Paul de Jong.

De wedstrijd tegen FC Emmen van zondag komt daardoor nog te vroeg voor de ervaren trainer en Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zullen tijdens dat duel de touwtjes in handen hebben. De twee krijgen na het weekend in de Galgenwaard waarschijnlijk gezelschap van Zeljko Petrovic, die als assistent van Advocaat mee lijkt te verhuizen naar Utrecht.

De zeventigjarige oefenmeester werkte bij de nationale ploeg van Servië al samen met de Montenegrijn, terwijl de twee ook bij Sunderland actief waren. Petrovic’ laatste werkgever was ADO Den Haag, waar hij begin vorig jaar vanwege de tegenvallende resultaten werd ontslagen als hoofdtrainer. De voormalige speler van onder meer RKC Waalwijk en PSV werd daarvoor op voorspraak van Advocaat, destijds technisch adviseur in Den Haag, aangesteld bij ADO.

Het duo zal in Utrecht een contract tot het einde van het seizoen ondertekenen, zodat de club op zoek kan naar een trainer voor de langere termijn die er zal staan voor de start van het seizoen 2018/19. Die optie was op dit moment niet haalbaar doordat de andere kandidaten nog vastliggen of geen trek hadden in een overstap. Eerder genoemde namen als Ruud Brood en Jaap Stam hebben volgens Voetbal International overigens geen telefoontje gehad.

Denk jij dat FC Utrecht de juiste keuze maakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit seizoen moet het hem toch wel lukken zijn club voor degradatie te behoeden

Ik als Utrecht supporter vind dit eigenlijk helemaal geen goed nieuws.. Nieuwe tijden vragen niet om oude trainers.. En meneer Advocaat is de laatste jaren meer op zijn plaat gegaan dan ik frikadellen heb gegeten.. Ik vind jammer dat Dijkhuizen geen kans krijgt.

12 september 2018 om 12:09

Je hebt gelijk, ik zou eerder voor Maurice Steijn zijn gegaan

12 september 2018 om 13:00

Dan denk ik dat FC Utrecht flink had mogen betalen, want ik zou niet weten waar VVV Venlo hun trainer zo maar zou laten gaan..

12 september 2018 om 14:04

Dat is waar maar dan heb je ook nog Jaap Stam. Het lijkt wel alsof Utrecht uit wanhoop Advocaat neemt

Advocaat ..... tja voor hem zelf waarschijnlijk weer een leuke klus. Voor Utrecht lijkt me dit een twijfelachtige keus. Het is nou niet iemand "voor de toekomst" Misschien pakt het goed uit, wie zal het zeggen ...

Ik ben dan juist helemaal niet zo negatief hierover. Ik denk toch dat het de beste oplossing is.
Advocaat als ervaren man een jaar lang die verwende jochies even aanpakken.

Ik denk dat we dan in de top 6 kunnen eindigen en rustig op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.
Wellicht gaat het zo goed, dat advocaatje toch nog een extra jaar blijft.

Laatste klussen zijn niet ideaal verlopen, dus denk dat Dicky graag nog even wil laten zien wat die nog kan.
Tis even afwachten, maar heb er een redelijk goed gevoel bij.

12 september 2018 om 10:42

Petrovic meteen uitnodigen voor allerlei talkshows
Leer ik weer nieuwe Nederlandse woorden van em

Volledige korte termijnplanning dit voor Utrecht. Advocaat gaat na één jaar waarschijnlijk toch weg en dan begin je weer op 0. Ongelooflijk hoe ze het zo hebben laten lopen als het al zo lang duidelijk was dat JP de Jong eigenlijk weg moest als trainer.

12 september 2018 om 11:56

Misschien even wat meer verdiepen in de kwestie voor je iets roept. De kandidaten voor de lange termijn zijn op dit moment niet beschikbaar of willen niet. En aangezien Utrecht niet weer wilt gokken met een onervaren coach, zijn ze voor de korte termijn optie gegaan. Ze willen natuurlijk wel het prille seizoen nog zien te redden. Dat ze dan bij Advocaat uit komen is dan toch logisch?
Het is misschien ook wel de grootste naam die we gehad hebben als trainer, dus ik snap de negativiteit überhaupt niet. Van Seumeren wordt door vele afgestraft omdat hij zich aan zijn woord heeft gehouden tegenover JP. Iets waar hij in deze maffe wereld juist voor geprezen mag worden. Dat het niet goed uit heeft gepakt is niet zijn schuld.

12 september 2018 om 12:01

Allereerst roep ik niet zomaar iets. Eigenlijk bevestig je mijn mening door te stellen dat het een korte termijn oplossing is. Als van Seumeren z'n woord had gehouden zat JP er nu toch nog? Dan spreek je voor het seizoen je vertrouwen uit en zet je een trainer niet na 4 wedstrijden op straat. Met Dijkhuizen en Kruys zitten er toch ook twee heren die voorlopig het gat kunnen vullen? Vind het maar een rare noodgreep en denk eerlijk gezegd niet dat het veel succes gaat opleveren, maar laat me graag verrassen.

12 september 2018 om 15:07

Van Seumeren had beloofd JP de kans te geven nadat het contract van ETH afliep. Aangezien Ajax ETH in de winterstop weghaalde( wat natuurlijk de wortel van deze hele situatie is) kreeg hij dus de kans. Ondanks veel tegengeluiden hield hij zijn woord. Verder is er niks beloofd. Ook Dijkhuizen en Kruys zijn uiteindelijk verantwoordelijk natuurlijk en daar is nu duidelijk geen vertrouwen meer in. Jij vind het een rare noodgreep dat de meest succesvolle Nederlandse coach ooit wordt aangesteld? Verder reageer je niet op het feit dat Utrecht wel degelijk lange termijn opties heeft bekeken, maar die waren helaas niet beschikbaar of niet welwillend. Dan moet je toch verder kijken? Helaas groeien managers als Erik ten Hag niet aan de boom en gokken op zo'n scenario zal juist een noodgreep zijn.

Advocaat is uiteraard een prima trainer. Maar het toont weer geen visie voor de langere termijn. Ik snap dat men nu gaat roepn hij moet een jaar de rol vervullen en in dit jaar zullen we kijken wie trainer voor de langere termijn wordt. En Petrovic is een prima kerel, maar waarom moet advocaat 3 assistenten hebben?

De keuze voor Advocaat is misschien wel uit te leggen 3 assistenten wat minder, maar ik vind het wel een actie omdat je het gewoon niet weet en in paniek bent.

12 september 2018 om 12:21

Waaruit blijkt dat Advocaat een prima trainer is dan? Hij heeft Oranje nooit wat gebracht, de laatste 10 jaar niets opzienbarends bereikt! Ik vind het onbegrijpelijk dat clubs telkens weer bij deze 'grote naam' uitkomen. Hét bewijs dat zo'n club geen plan heeft en de onrust in de kiem wil smoren door zo'n figuur aan te stellen. Alle schijnwerpers richten zich nu op de grote Advocaat, die met een knipoog en een grapje de ideale katalysator voor de werkelijke problemen zal blijken.

Dat Advocaat voor de rest van het seizoen 'als tussenpaus' wordt aangesteld is me ook een raadsel! We zijn vier wedstrijden onderweg, haal gewoon direct een trainer voor de lange termijn! Waarom Jaap Stam, beginnend trainer met een enorme staat van dienst en dito personality, niet carte blanche geven? Dan pak je lekker door. Ik vind uitkomen bij Advocaat zo'n cliché onderhand...

12 september 2018 om 18:06

Vorig jaar bijna het onmogelijke gepresteerd door SPARTA in IEDER geval nacompetitie te laten spelen. Velen zullen net als ik SPARTA al in de winterstop hebben afgeschreven. Hij wist Sunderland 1 malig te redden van zekere degradatie, daarna had hij moeten stoppen bij Sunderand. Hij heeft zich bijna altijd geplaatst voor eindtoernooien met nationale teams. De laatste keer
Met NL niet, maar dat was al bijna onmogelijk. Maar toch won hij weer wedstrijden iets wat we onder Blind niet meer gewend waren.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen vind ik dit net als jij te vroeg voor een tussen paus. Had dan Dijkhuizen en Kruys 2 wedstrijden laten doen en dan een trainer aanstellen voor de langere termijn. Dickie gaat straks roepen om versterkingen in de winter stop. Die versterkingen kan je beter halen.met een trainer die er dan na de zomer ook nog mee moet werken.

Tot slot. 3 assistenten is dat niet wat overdreven. Volgens mij hebben Ajax PSV en Feyenoord nog niet eens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren