Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘ADO moet niet denken dat het zomaar de hand op kan houden’

Laatste update:

ADO Den Haag werd in juni 2014 overgenomen door United Vansen uit China. Sindsdien is er al het nodige gebeurd in de Hofstad en hebben de fans meer dan eens te kennen gegeven dat ze niets op hebben met eigenaar Hui Wang. Arie Haan ziet het allemaal met verbazing aan: hij werkte zelf jaren in China en denkt dat ADO Den Haag het verkeerd aanpakt in de relatie met Wang.

/

In het Algemeen Dagblad zegt Haan dat hij Wang niet persoonlijk kent, maar dat zijn manager hem wel kent. “Een prima man. En centen heeft hij zat”, aldus Haan. Hij zegt dat ADO zich heel goed had moeten verdiepen in de Chinese cultuur en gewoonten, voordat het de samenwerking met Wang aanging. Het ‘gezeur’ over geld kan hij niet zo goed plaatsen.

“ADO moet niet denken dat het zomaar de hand op kan houden. Toen ik voor het eerst naar China ging, moest ik een businessplan maken voor een heel jaar. Alles op papier, alle trainingen. Kijk, zij zijn de bazen, zij controleren, dat lijkt me logisch”, vindt Haan. Wie ruzie maakt met de Chinezen, kan het volgens hem wel vergeten. “Dan is het forever, geen weg meer terug.”

Denk je dat ADO Den Haag nog in de pas gaat lopen bij Hui Wang?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ADO plaatst zich ook wel heel erg in een slachtofferrol, maar wat had je dan verwacht? Ik zie veel bestuursleden continu die Wang uitlachen en men accepteert hem eigenlijk niet in het stadion: hij is er alleen voor het geld en verder moet hij zn mond houden. Ja, zo werkt het natuurlijk niet. Dat weet je toch van tevoren...

Dit werkt twee kanten op. De mensen bij ADO hadden zich in de Chinese cultuur moeten verdiepen, maar Wang had zich net zo goed in onze cultuur moeten verdiepen. Vanaf een afstand lijkt het gewoon geen match te zijn tussen beide partijen.

Wat en hoe het gebeurd is, word van beide kanten anders naar gekeken. Wel denk ik dat deze man met zo'n status dit niet over zich heen laat gaan en een goed huwelijk tussen hem en ADO al voorbij is en ook niet zal komen.

29 april 2016 om 17:10

Een goed huwelijk tussen hem en Wigt was inderdaad onmogelijk geworden. En vandaar dus dat Wigt het veld heeft geruimd.

Alle kansen voor Mattijs Manders om Wang anders te benaderen en bovenal om wel met een businessplan te komen waarin staat hoe ADO de komende jaren gestaag wil groeien.

Enerzijds allemaal open deuren. Natuurlijk, die man is geen levende portemonnee. Je zal met hem dus in gesprek moeten om te kijken wat zijn plannen zijn, wat hij wil. De houding bij ADO dat hij moet betalen en zijn mond houden is zeer vreemd en werkt averechts. Ik snap dan ook niet wat men daarmee probeert te bereiken.

Anderzijds, ik zie niet in waarom iedereen zich zou moeten verdiepen in de Chinese cultuur. We zijn in Nederland, bij een Nederlandse clubs, waar Nederlandse mensen werken, de fans zijn Nederlands, de competitie is Nederlands. Die man zou beter zich verdiepen in Nederland, Den Haag en de club Ado. Daarnaast, mij lijkt het logischer dat Wang het businessplan schrijft. Het is zijn club, hij wil blijkbaar enkel geld geven als het op zijn manier gebeurd. Prima, maar dan zal hij zijn ideeën ook moeten delen met de mensen bij Ado.

29 april 2016 om 10:48

De investeerder die het plan gaat schrijven ? ADO moet me een goed plan komen en hij investeert daar zijn centjes dan in, dat is hoe zoiets werkt.

29 april 2016 om 11:29

Heel simpel, zakendoen met Chinezen is heel anders dan zakendoen met Westerlingen. Het allerbelangrijkste zo'n beetje in handel met Aziaten is een goede persoonlijke relatie hebben en geen 'lose of face'. En laat ADO bij Wang nu in deze beide essentiële onderdelen keihard gefaald te hebben door hem vanaf minuut een als geldkraan te zien en ook over hem te spreken in die zin. Daarnaast gaat geen enkel zakenpersoon zomaar investeren zonder keiharde garanties. ADO heeft deze garanties haast niet gegeven en daarnaast ook nog eens de garanties die ze gaven zich met moeite (of niet) aan gehouden. En dan Wang zwartmaken dat hij niet betaald, wat hem weer slecht en onbetrouwbaar doet uitzien (lose of face).

Als ik ADO was zou ik juist boos worden op die John van Zweden, die alleen maar af zit te geven op Wang maar zelf zijn geld investeert in een financieel veel betere club als Swansea, die in de meest winstgevende competitie meedraaien.

29 april 2016 om 12:36

Man man man dit is echt werkelijk een van de slechtst onderbouwde meningen die ik omtrent die onderwerp heb gelezen. Met alleen maar aannames en feitelijke onwaarheden.

Laat ik voorop stellen ook niet alles te weten maar ik ken een aantal feiten iig een stuk beter als jullie. Dat businessplan was en is er al lang, deze is er overigens elk jaar wat heel normaal is voor een bvo aangezien begrotingen vaak wijzigen. Dit laatse is nu ook juist het probleem bij ado. Door de gemaakte afspraken na de overname ging op verzoek van united vansen de begroting omhoog en werd het businessplan aangepast. Hieruit volgend zijn bijv. diepte investeringen in het stadion gedaan (deels voor sponsoren) zoals nieuwe businesstoelen, grote schermen en zonnepanelen op het dak. Daarnaast word er een compleet nieuw jeugdcomplex aangelegd. Zwartmaken? Dit gebeurde pas toen de noot hoog was en er al maanden geen contact met china was. En john van zweden? Moet je sowieso niet serieus nemen maar wij jij hier aangeeft is natuurlijk ook niet serieus te nemen, lees even zijn wiki is het hopelijk gelijk duidelijk..

29 april 2016 om 13:41

Allereerst Mea Culpa, heb inderdaad slechte aannames gedaan. John van Zweden wist ik zijn verhaal niet (check niet zo zeer Wikipedia van iedereen) en zal ik maar mijn mond over houden.

Je bent duidelijk beter ingelicht. Echter lijkt dit er op dat Ado al geld heeft uitgegeven en dergelijke, dus op zich logisch dat ze Wang's geld nodig hebben als dat begroot is. Maar wat was de tegenprestatie? Heb toen ergens een interview van Wang gelezen waar hij zichzelf en zijn positie heel duidelijk uiteenzette en vond dat Ado niet aan de voorwaarden had voldaan. Hij wil dat Ado helpt de Chinese markt aan te boren en Ado helpt bij lange na niet voldoende. Tenminste, dat is wat ik begrijp adhv dat interview. Of dit allemaal klopt weet ik niet, maar als je als Ado zijnde ontevreden bent over Wang dan moet je dat alsnog niet van de daken gaan schreeuwen. Ze hoeven zich niet persé perfect in te lezen in de Chinese handelscultuur, maar een Aziaat reputatieschade aanbrengen is wel echt doodzonde nummer een. Zeker als hij in feite de baas is.

29 april 2016 om 17:47

Dat laatste klopt inderdaad allemaal al blijft het feit staan dat een chineze zakenman een club koopt in NL en niet anderom. Het gaat vaak over kennisoverdracht maar meneer is zelf in anderhalf jaar 3 of 4 keer in NL geweest. Hij wil graag voetbaltrainers naar china krijgen, iets wat ado in gang dienden te zetten. Echter kregen deze trainers vervolgens een salaris van 1500 euro bruto! Per maand aangeboden. Een bijstandsmoeders in NL krijgt zelfs meer binnen zonder te werken, laat staan dat je al je familie en vrienden achterlaat. Het grootste probleem blijft wat nu precies het doel is van united vansen met de aankoop van ado. Dit blijft onduidelijk hoeveel interviews wang ook geeft. Als dit is winst maken kan men beter zo snel mogelijk ado van de hand doen want dit gaat nooit gebeuren.

29 april 2016 om 18:07

Zoals hij in dat interview zelf aangeeft hebben ze met Wang nog een gematigde Chinees te pakken en dat als Ado moeilijk bleef doen er een veel hardere zou komen. En op zich ben ik geneigd te geloven dat er hardere Chinezen bestaan, een harde Chinees zou bij zijn eerste publieke schandpaal al zijn geld en beloftes hebben ingetrokken. Vind dat Wang zich nog aardig heeft ingehouden.

Maar dat terzijde, dat van dat salaris enzo wist ik niet. Heeft waarschijnlijk te maken dat ze van Uv's kant dan ook slecht ingelicht zijn over de cot of living hier, want voor Chinese standaarden is dat uiteraard wel een degelijk loon. Zou dat salaris zijn waarbij kost en inwoning al inbegrepen is, want voor een salaris van zelfs 10k per maand kom je er bekaaid van af in de metropolen van China.

Het doel van UV is mij ook onduidelijk. Ikzelf denk dat ze Nederlandse expertise (die wordt over het algemeen gezien als wereldtop) op voetbalgebied wilden overbrengen naar China inderdaad, betaald door regeringsgeld dat UV binnenkrijgt. Mocht UV helemaal niets van dit soort 'subsidies' krijgen dan mag er toch iemand ontslagen worden voor een van de slechtste industrieanalyses ooit.

29 april 2016 om 19:33

Klopt grotendeels. Dat UV mee wil dingen naar de miljoenen die de chinese overheid aan voetbal uitgeeft lijkt de enige goede verklaring. En dat ze dit (deels) willen verkijgen via de Nederlandse expertise op opleidingsgebied ook. Echter heb ik geen eenmaal concrete doelen of plannen vanuit UV vernomen, enkel wijzen naar ado maar dit gaat voornamelijm over beleid in NL niet in China. De uitleg dat ado een probleem heeft als UV zijn handen er vanaf trekt gaat niet op. UV heeft vd kallen +/- 8 miljoen betaald voor de overname, hiermee hebben ze alleen de club gekocht niet het stadion. En ook geen schulden afgelost. Kortom doet UV niets en ado stelt een begroting op die sluitens is (wat men nu doet) dan wint UV niets maar ado ook niet. Als het hierop uitdraait is de investering nog veel minder te begrijpen.

Dit is allemaal een beetje water under the bridge. Er zit nu een nieuwe directeur die denk ik in deze situatie beter kan handelen en de commerciële afdeling weer op orde krijgt. Het is duidelijk dat Wigt daar mismanagement heeft gevoerd met als beste voorbeeld (weliswaar verlenging met 1 jaar) halvering van het sponsorbedrag van onze hoofdsponsor waardoor Den Haag nu het laagste bedrag van de Eredivisie krijgt. Dat is echt heel slecht.

Verder zou het heel fijn zijn als mensen die hier van alles en nog wat komen beweren, dan ook de moeite nemen om enigszins wat over het onderwerp te weten. Wat hier af en toe lukraak maar gespuid wordt gaat nergens over.

29 april 2016 om 17:51

Helemaal mee eens dave! Overigens is de informatie over de hoofdsponsor nieuw voor mij. Als dat waar is werkelijk ongelofelijk. Maar de verlaagde aanbiedingen voor derijck en vd zwan zijn hierdoor nog beter te begrijpen.

Het is heel simpel, wie betaalt die bepaalt. ADO moet heel stil zijn en vooral goed luisteren naar meneer Wang. Ipv de beste man te gaan beledigen. Een overname is het beste wat ADO kon overkomen maar door de arrogante houding dreigen ze straks weer in de ellende te zitten. Gewoon mondje dicht en braaf de instructies opvolgen is de enige manier om straks de geldkraan open te krijgen. Ze kunnen beter Arie Haan of anderen die ervaring hebben in China aanstellen daar.

29 april 2016 om 17:53

Zal ik deur openen of trap jij hem open?

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren