Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘PSV lijkt bezig met alternatief voor Jarrad Branthwaite en komt uit in België’

Laatste update:

PSV heeft dit seizoen meermaals toenadering gezocht bij Zulte Waregem over een transfer van Lukas Willen, zo meldt Het Nieuwsblad maandagavond. De twintigjarige verdediger van de Belgische degradant ligt nog tot medio 2024 vast. Essevee hoopt Willen ook in de Challenger Pro League te behouden, maar de vraag is nu of de linkspoot het zelf ziet zitten om een niveau af te dalen. Mogelijk waagt PSV deze zomer een nieuwe poging om de mandekker naar Eindhoven te halen.

Zulte heeft een teleurstellend seizoen achter de rug in de Jupiler Pro League. Zondag ging de club van onder meer Timothy Derijck en Ruud Vormer met 2-3 onderuit tegen Cercle Brugge, waardoor degradatie een feit is. Willen was dit seizoen een lichtpuntje in de defensie van Zulte en vormde samen met Derijck het centrale duo. De verwachting is dat Zulte door de degradatie afscheid moet nemen van diverse selectiespelers. Zo zou Vormer het bijvoorbeeld niet zien zitten om op het tweede niveau van België te spelen.

Wat Willen zelf ambieert is nu de vraag, al weet Het Nieuwsblad dat PSV zijn situatie monitort. “Het Nederlandse PSV kwam hem al meermaals scouten en is gecharmeerd. Zulte Waregem wil hem houden.” Gezien zijn contractsituatie lijkt een verkoop van Willen een logischere keuze voor Zulte, daar de verdediger dan nog een transfersom kan opleveren. De Belgische jeugdinternational kwam in juli 2021 transfervrij over uit de jeugdopleiding van Club Brugge.

Willen debuteerde dit seizoen als profvoetballer bij Essevee en staat inmiddels op 21 officiële wedstrijden. Volgens Transfermarkt is de centrumverdediger momenteel 400.000 euro waard, maar Zulte lijkt hem voor dat bedrag niet van de hand te doen. Met Olivier Boscagli en Armando Obispo heeft PSV al twee linksbenige centrale verdedigers in de gelederen tot medio 2025. Mogelijk is Willen een goedkoper alternatief voor Jarrad Branthwaite, die wordt gehuurd van Everton. De Eindhovenaren willen de Engelsman naar verluidt graag definitief strikken, maar the Toffees zouden hoog in de boom zitten wat betreft de transfersom.

Verwacht jij dat Branthwaite na dit seizoen nog voor PSV speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb echt nog nooit van deze speler gehoord tot aan dit Artikel dus kan niet echt zeggen of het een versterking zou zijn voor PSV, maar hoop natuurlijk wel dat het gewoon lukt met Branthwaite om die te kopen van Everton.

25 april 2023 om 10:53

Ik heb ook nog nooit van deze speler gehoord, maar vind het wel een goede stap voor PSV. Eindelijk goedkope spelers scouten ipv proberen te concurreren met PL clubs

25 april 2023 om 11:03

Volgens mij is dit om Leysen evt op te volgen bij Jong PSV en niet om Jarrad te vervangen.

25 april 2023 om 11:58

Lijkt me ook dat Branthwaite volgend seizoen gewoon bij ons blijft. Ontwikkelt zich uitstekend en de kans is groot dat Everton gaat degeraderen.

25 april 2023 om 12:51

Leuk dat Everton gaat degraderen, maar ze kunnen nog steeds vragen wat ze willen, genoeg clubs die interesse hebben.

25 april 2023 om 14:58

Moet je nou voor die jongen 10 miljoen betalen? Zo bijzonder is hij toch ook niet?

25 april 2023 om 15:51

Volgens mij wordt de kans daarom juist een stuk kleiner dat hij volgend jaar bij PSV speelt. Zoals je zegt ontwikkelt hij zich goed en als Everton degradeert zullen er wel spelers weggaan. Dan gaat hij vast meer kansen krijgen omdat het een niveautje lager is + hij is Engels en talentvol.

Zie natuurlijk liever Branthwaite blijven, maar deze Willen (ken hem totaal niet) kan dan als vervanger voor Obispo gehaald worden. Die moet de komende zomer verkocht worden en doorselecteren. Weet niet of er Belgie-volgers zijn die iets meer over Willen kunnen zeggen. Op het eerste gezicht klinkt degradatie niet direct positief, al is dat voor een talent wel iets anders.
Blijf erbij dat er een ervaren centrale verdediger moet komen, die Ramalho kan vervangen. Heb je (hopelijk) met Branthwaite, Boscagli, Willen (of soortgelijk), Teze en een extra ervaren rechter central verdediger een prima centraal defensieve opties. Eventueel aanvullen met jeugd, zoals vd Blaak.

Leuk als vervanger van Obispo/ramalho maar als PSV serieus om de prijzen mee wilt doen heeft het een ervaren man achterin nodig naast Branthwaite/boscagli

Voordat ik aannames ga maken, moet ik eerlijk toegeven dat ik deze speler niet ken en hoop dat een forumlid mij meer kan vertellen over de vaardigheden van deze 20 jarige CV. Echter een CV van de degradant van België, klinkt mij niet als muziek in de oren.. Haal aub een ervaren sloper van een CV die naast een voetballende Boscagli of Gerrit kan staan. Zodat onze verdediging weer eens staat en kan voetballen.

25 april 2023 om 10:55

Zoals ik het gister in de tweet van Elfrink las was het misschien meer een alternatief voor Leysen als hij eventueel zou vertrekken, maar PSV scheen graag met hem door te willen. Het lijkt mij dan ook niet dat deze jongen voor een directe basisplaats komt. Ook is hij niet echt ideaal naast Boscagli of Brantwhaite, omdat hij ook links is.

25 april 2023 om 11:26

Nog een linksbenige lijkt mij wat overdreven inderdaad. zeker aangezien boscagli en hopelijk gerrit gaan strijden om die linker CV plek volgend seizoen. Dan zou deze jongen komen voor de 3e keus, laat me graag verrassen door hem! Goedkoop binnen halen en ontwikkelen hier kan nooit kwaad.

Baumgartl & luckassen waren ook “talentjes”. Haal maar gewoon een cv die zich al bewezen heeft

25 april 2023 om 11:41

Zoals Ramalho? Ook bewezen spelers hoeven geen schot in de roos te zijn. Bovendien ga ik er echt niet vanuit (en meerderen met mij hierboven) dat dit de vervanger voor Branthwaithe zal zijn.

25 april 2023 om 11:58

Ramalho > baumgartl & luckassen.

25 april 2023 om 12:06

Klopt, maar daar had ik het niet over. Ik stelde dat ook hij geen schot in de roos was. Verder gaf ik in mijn reactie ook nog aan dat Willen waarschijnlijk niet gehaald wordt om een bewezen cv te zijn. Wellicht daar dus inhoudelijk op reageren ipv een dooddoener gooien die er los van staat.

25 april 2023 om 15:56

Zoals Ramalho? Waar heeft die zich bewezen dan? Heeft voornamelijk bij Salzburg in de Oostenrijkse competitie gespeeld, dat niveau is nou ook niet echt bepaald hoog.

25 april 2023 om 15:58

Ramalho was meerdere jaren uitgeroepen tot beste verdediger in de Oostenrijkse competitie en speelde met de kampioen aldaar Champions League. Die is gehaald als bewezen verdediger.

De hamvraag is natuurlijk; zou hij het zelf ook Willen?
ON: geen idee of het iets is, spelers van ploegen uit onderkant Belgische league, zijn dat versterkingen voor topclubs in NL?

Is John de Jong nog stiekem bij PSV? Wat een rare versterking vind ik. En die klote scouting bij psv kan niets beters vinden? Man man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren