Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AD: Grote twijfels over Heitinga en Bosz is ongewenst: derde plan ontvouwt zich

Laatste update:

Peter Bosz wordt sowieso niet de nieuwe trainer van Ajax, zo weet het Algemeen Dagblad woensdagavond te melden. Zowel directeur voetbalzaken Sven Mislintat als algemeen directeur Edwin van der Sar zou de komst van Bosz niet zien zitten. Bovendien heeft het bestuurlijke duo grote twijfels over de eventuele continuïteit van trainer John Heitinga, die volgens Mislintat nog niet over voldoende ervaring zou beschikken om leiding te geven aan Ajax 1.

Het nieuws van het dagblad is opvallend, daar Mislintat direct na zijn aanstelling nog aangaf dat Heitinga op poleposition ligt om ook komend seizoen voor de groep te staan. Inmiddels lijkt de nieuwe technisch directeur terug te zijn gekomen op de uitspraken. Volgens de berichtgeving is Mislintat mede door de twee verliespartijen van Ajax tegen PSV aan het twijfelen geslagen en wil hij op zoek gaan naar een buitenlandse trainer voor de Amsterdammers.

“Mislintat ziet dat John Heitinga wel talentvol is, maar nog de benodigde ervaring ontbeert voor de zware trainersklus die wacht in Amsterdam. Daarvoor ziet Mislintat in Nederland weinig geschikte alternatieven. De kans dat er bij Ajax komend seizoen een buitenlandse coach voor de groep staat, is zeer ­reëel. Dat betekent dat Heitinga, maar ook Bosz intern niet beschouwd wordt als de meest geschikte optie”, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Het is vooralsnog onduidelijk of Mislintat concrete opties uit het buitenland in gedachten heeft. Door de huidige sportieve malaise lijken de kansen op het binnenhalen van een relatief grote naam aanzienlijk geslonken. In de komende weken wordt de zoektocht naar een nieuwe trainer geïntensiveerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waaruit blijkt dat Heitinga een talentvolle trainer is? Hij maakt geen logische keuzes, heeft geen uitstraling en praat louter in clichés. Ik zie het niet.

3 mei 2023 om 21:36

Is ie ook niet. Nog nooit op een voetbalcoach kunnen betrappen laat staan tactisch vernuft. Old school. Jaren 80 zou ie leuk mee kunnen

3 mei 2023 om 21:37

Ik zie het ook niet, feit is alleen wel dat hij wat vrienden heeft binnen de media plus wat oud teamgenoten die hem lekker verdedigen wanneer nodig. Ons kent ons en het beschermen van vriendjes vanuit Hilversum en Amsterdam, een bekend verschijnsel. De T. ziet nog liever Heitinga dan Guardiola of Ancelotti, aan die twee hebben ze niks als "inside bron".

3 mei 2023 om 21:38

Ik zie niet wat jij ziet. Hoezo geen logische keuzes? Uitstraling vind ik juist wel, zelfverzekerd, duidelijk, weet wat hij wil. Typisch paniek na 2 verlieswedstrijdjes tegen psv

3 mei 2023 om 21:39

Inderdaad, Heitinga maakt logische keuzes en is prima met de media. Enkel zie ik in hem geen tactisch meesterbrein die een tegenstander op tactiek kan verslaan. De Heitinga op dit moment is imo een doorsnee trainer maar niet perse slecht.

3 mei 2023 om 21:44

Huh wat? Niemand weet wat Heitinga wilt. Is geen enkele lijn in het spel. En goed in de media? Tenenkrommend slechte media optredens van hem. Is echt totaal ongeschikt om coach te zijn.

3 mei 2023 om 21:53

Alvarez in de verdediging. Raar betonmiddenveld terwijl je beter Conceicao kan opstellen en Berghuis op het middenveld kan zetten. Brobbey nooit neerzetten, omdat ie niet fit genoeg is en em dan opeens 120 minuten laten spelen waardoor hij zo moe is na z'n aanloop dat ie z'n pingel de Maas in schiet. Ik vind het typischer dat ie na wat overwinningen tegen flutteams werd neergezet als veelbelovende trainer terwijl je toen ook zag dat ie er tegen Union kansloos af ging. Hij heeft een Amsterdams accent, meer redenen waarom hij geschikt is als Ajaxtrainer zie ik niet. Hij is niet eens echt kaal.

3 mei 2023 om 21:53

Ik zal hem ook nog geen tactisch meesterbrein noemen, maar ik zie hem daar wel toe in staat. Feit blijft dat hij nog steeds met een ongebalanceerde selectie zit met maar weinig spelers die leuk en creatief voetbal op de mat kunnen leggen. 2e wedstrijd tegen psv heeft hij zich toch enigszins aangepast (mede uit nood geboren) met een beter resultaat, althans na 90min. Ook tegen Berlin had hij wel een plan B, helaas niet met het gewenste resultaat maarja het is nu toch inmiddels wel gebleken dat spelers die onder Schreuder niet presteerden, nog steeds niet nu ineens weer wel de sterren van de hemel kunnen spelen. En dan mist ie ook nog z'n beste speler.

3 mei 2023 om 21:57

Marton, je maakt een grapje toch. Je ziet hem wel toe staat in een tactisch meesterbrein? Heb je heitinga z'n carrière als trainer en analist gevolgd? Geen enkel tactisch vernuft te bekennen.
En hij had een plan b tegen berlin? Plan a was 0 schoten op goal, plan b ook 0 schoten op goal?

3 mei 2023 om 22:04

Naja deze zelfde selectie speelde iedereen helemaal kleurenblind begin dit seizoen. Ajax kan (en mag) dit seizoen echt niet afschrijven op de kwaliteit in de selectie. Ja misschien in Europa, maar in Nederland doet die selectie voor niemand onder. Ja misschien de linkerkant.

3 mei 2023 om 22:05

Precies wat ik verwacht had dat je zou gaan antwoorden. Elke tegenstanders van Heitinga wil Alvarez niet in de verdediging. Maar wie dan wel?? Bassey bewijst keer op keer dat hij (nog) niet past in dit elftal. En al zou je hem er wel inzetten, dan speel je dus met Bassey én Alvarez in de as van het veld, nou niet bepaald de twee die het moeten hebben van hun voetballende kwaliteiten. En dan klaag jij over een betonmiddenveld. Met Alvarez is het gewapend beton, maar voetbal wordt er echt niet beter op met Bassey achter hem, die dus de ballen zou moeten inleveren bij Alvarez. En Berghuis die staat alleen rechtsbuiten omdat Kudus er niet bij is. Daarna zal die waarschijnlijk weer op het middenveld gezet worden. Conceicao was tegen Feyenoord nergens te bekennen en laat vaker zien dat hij potentie heeft, maar echt nog te licht is voor een basisplek. Ik kan begrijpen dat het je voorkeur heeft, maar je kan dit m.i. toch nooit bestempelen als niet-logische keuze. En tsja, Brobbey. Die bewijst ook niks. Wel opvallend dat er vaker commentaar was op zijn fysieke gesteldheid, ook nu onder Heitinga. Zal toch een kern van waarheid in zitten denk je niet. En waar jij die 120min raar vind, zie ik dit als een (hele kleine) overwinning voor Heitinga en vooral voor Brobbey, dat hij eindelijk wel een hele wedstrijd kan spelen. En hij speelde niet eens slecht. Wat mij betreft volstrekt logische keuzes die hij gemaakt heeft tot nu toe.

3 mei 2023 om 22:08

Je vergeet dat begin van het seizoen Blind en zelfs Antony enkele wedstrijden er nog bij zat. Bergwijn die toen nog wel kon voetballen en nu ineens niet meer.

3 mei 2023 om 22:11

Echt precies wat je had verwacht? Zelfs dat ie niet eens echt kaal is? ☹️

3 mei 2023 om 22:15

Ten Hag wordt ook uitgeschakeld door Getafe. Soms heb je zo'n tegenstander, daar kun je 10x tegen spelen maar die ga je niet winnen. Verder spelen kwaliteit en vertrouwen van de selectie ook een rol. Het eerste half jaar van Ten Hag werd hij ook bijna naar de uitgang geschreven, was communicatief slecht etc. Kijk wat hij uiteindelijk bereikt heeft. En dat met wel een goede voorbereiding en zonder middenin het seizoen in te stappen zoals Heitinga nu.

3 mei 2023 om 22:17

@Marton, ik betrap je al een tijdje op dat je totaal niet objectief kan zijn wat betreft Heitinga. Of je bent zijn achterneef of schoon broer maar hoe kan je in hemels Heitinga blijven verdedigen terwijl de beste man in bijna alles te kort komt. Ja, de selectie is uit balans maar bezit alsnog genoeg kwaliteit om met het kampioenschap mee te doen en/of iedergeval tweede te kunnen worden. Zie je niet dat Ajax als loszand speelt, totaal geen visie. Jij bent puur het voorbeeld van waarom een club als Ajax kapot gaat. Een mannetje die tevreden is met trainers ala Heitinga of Schreuder.

3 mei 2023 om 22:18

Beetje jammer dat je niet op de inhoud reageert. Mijn opmerking was niet vervelend bedoelt maar dat is gewoon de rode draad bij de meesten hier die het niet in Heitinga zien zitten.

3 mei 2023 om 22:22

Tja we worden het toch niet eens. Ik snap totaal niet dat je Bassey volledig afschrijft en Alvarez achterin zet waar hij totaal niet uit de verf komt. Je wordt er niet beter van en vernietigt kapitaal. Alvarez is geen Pirlo op het middenveld, maar hij zorgt er voor dat het in ieder geval goed staat. Dan kan je wat mij betreft ook veel beter Conceicao echt de kans geven op rechts en het middenveld van creativiteit voorzien met Berghuis, zodat er voetbal in je team zit. Berghuis op rechts is namelijk ook niks. Een goed en creatief middenveld is wat mij betreft belangrijker dan sterke flanken (die je met Berghuis sowieso ook niet hebt), kijk maar naar de koploper. Ik vatte het ook niet vervelend op hoor trouwens, was gewoon geintje. Vind ik leuk soms, geintjes.

3 mei 2023 om 22:23

Ik probeer juist volstrekt objectief te zijn. Dat is ook waarom ik hem verdedig, dit is niet allemaal enkel Heitinga aan te rekenen. Hij stapt middenin een crisis in, op het moment dat spelers ontevreden zijn, niet presteren, geen zelfvertrouwen hebben en de prestaties van Ajax in z'n geheel niet goed zijn. Hij verliest 2 wedstrijden tegen PSV en de paniek slaat weer toe. Je bent toch met mij eens dat een aantal spelers gewoon niet thuis geeft? En zonder Kudus is er nul creativiteit in de selectie. Dan hoor/lees je mensen klagen over het gebrek aan voetbal etc, en die willen dan met Bassey én Alvarez gaan spelen en verwachten dat deze selectie ineens de sterren van de hemel speelt. Kritisch zijn, prima, maar het realisme ontbreekt volledig.

3 mei 2023 om 22:27

Marton, hij verliest niet 2 wedstrijden tegen psv, laat ik je een compleet beeld schetsen. In die 15 ofzo wedstrijden heeft hij 4 echte tests: union berlin, 2x psv, feyenoord. Alle 4 kansloos verloren. Tegen union en psv zelfs 0 schoten op goal. En volgens jou ligt het niet aan heitinga

3 mei 2023 om 22:28

Ik schrijf Bassey niet af, die heb ik ten tijde van Schreuder al genoeg verdedigt. Die wordt/werd verkeerd gebruikt, maar wat ik niet kan ontkennen is dat hij voetballend gewoon niet zo goed is. Balletjes van zn voeten, slechte passes, te vaak ruzie met de bal. En Alvarez, onze beste speler zo'n beetje naast Kudus, staat ook niet bol van het voetballend vermogen. En die wil je dan bij elkaar zetten. Het enige wat ik hiermee wil zeggen is dat ik zijn keuze begrijp en niet onlogisch is. Overigens moet ik wel bekennen dat Grillitsch mij voorlopig ook niet overtuigd heeft, dus of je er echt slechter van wordt wanneer je Bassey er alsnog in zet, dat zal ik zeker niet beweren.

3 mei 2023 om 22:31

@bochherief iemand vraagt me net of ik wel objectief ben wat betreft Heitinga, maar datzelfde vraag ik me bij jou af. Een goeie ploeg kan zelfs zonder coach wel een keer op goal schieten. Ik zal niet beweren dat Heitinga alles goed doet, maar je kan de gebreken in deze selectie toch ook niet ontkennen?

3 mei 2023 om 22:38

Het gaat volgens mij niet om verlies potje tegen psv maar in totaliteit. Ze zijn helemaal niks verder opgeschoten na Schreuder. Zijn tekst vind ik ook mager.

Met jong Ajax heeft hij ook niet geweldig gepresteerd. Terwijl een andere coach de KKD heeft gewonnen met jong Ajax en die laat je gaan.

4 mei 2023 om 10:35

Marton

"an speel je dus met Bassey én Alvarez in de as van het veld,"

Daarom moet hij iets bedenken, daarvoor staat hij voor de groep.

Het draait niet als je op het middenveld Alvarez Klaassen en Taylor lange tijd had. Hoe wil je voetballen?

In NL had hij gewoon met Alvares Kudus en Berghuis op het middenveld kunnen spelen.

Sorry ik begrijp echt niet hoe je Heitinga kan verdedigen. Niet alleen tactisch komt hij te kort, hij kan zijn teams ook niet op fitheid voorbereiden. Je ziet 2e helft spelers doorheen.

3 mei 2023 om 21:50

Ik ben ook geen fan. Beetje een zacht ei als uitstraling, terwijl hij toch als verdediger totaal anders was.

Ik was oprecht dolenthousiast toen ik zondag las dat Bosz gebeld was. Gelukkig was die hoop snel verdwenen toen AD dat de volgende dag ontkrachtte. Volgens mij heeft Van der Sar zich als doel gesteld gewoon niet te doen wat goed is voor de club en het goede werk van Overmars en Ten Hag in recordtijd het graf in te werken.

Van opkomende Europese subtopper naar lachertje van de Eredivisie in minder dan een seizoen en geen uitzicht op enige verbetering volgend jaar. Absolute wereldprestatie.

3 mei 2023 om 22:00

Was hij als verdediger anders ja? Ik zou hem geen harde verdediger willen noemen. Eerder eentje die makkelijk te bespelen was. Het duo Heitinga - Mathijsen is verreweg het zwakste verdedigende centrum dat ik ooit in Oranje heb gezien.Heitinga lijkt me een beste vent. Maar wel een beetje simpel en totaal geen tactisch hoogstandje. Eerder een assistent om de sfeer in de spelersgroep goed te houden. Een beetje zoals de Wolf bij Feyenoord.

3 mei 2023 om 22:59

Waar hij nu een softie is, was hij toen gewoon echt gepassioneerd en op zijn manier meer een karakter. Inderdaad, bij lange na geen wereldverdediger. Al kwamen we met het zwakste verdedigende centrum best een eindje in 2010.

Verder eens met je natuurlijk. Als assistent lijkt hij mij een prima gast, maar hoofdcoach is een vak apart.

3 mei 2023 om 21:50

Hij moet iets positiefs zeggen over hem terwijl het niet waar is. Hij kan lastig de waarheid op tafel leggen en zeggen dat Heitinga er geen reet van begrijpt.

3 mei 2023 om 22:06

@migi het is ook nog lullig als die man met de grond gelijk gemaakt zou worden.

3 mei 2023 om 22:11

@migi
Blijkt nergens uit. Kan het niet mooier maken

3 mei 2023 om 22:26

Voor ons als fans/voetbal liefhebbers is eigenlijk niet goed te zien of hij een getalenteerde trainer is of niet.

Wij gaan af op in eerste instantie de resultaten en wat we van hem in de media zien. Logisch, maar dit geeft eigenlijk niet een heel reëel en eerlijk beeld van zijn ware kwaliteiten.

Voor de voetballers en de rest van de technische staf zou dat wel duidelijk moeten zijn, de mensen die dagelijks met hem werken. En blijkbaar zien die dat wel in hem.

Dat gezegd hebbende, laat Heitinga idd z'n sporen ergens anders verdienen als trainer. Hetzij weer in een assistent functie, hetzij als hoofdtrainer bij een kleinere club. Een club waar hij fouten kan maken en die af kan leren, zonder de gigantische druk die een topclub als Ajax met zich meebrengt.

Als je kijkt naar Nederlandse trainers die het wél waarmaken, zoals Ten Hag of Slot, die hebben ook eerst hun leergeld betaald bij kleinere clubs.

Ajax zelf heeft een ervaren kracht nodig.

3 mei 2023 om 22:40

Laat ik maar meteen mijn naam erin gooien…Jesse Marsch. Heeft het ontzettend goed gedaan met Salzburg, veel connecties met Duitsland. Pech gehad met leeds united. Lijkt mij een mooie optie

3 mei 2023 om 22:40

@migi hij is dus zeer talentvol in het maken van geen logische keuzes.
Ik denk ook dat Heitinga alleen destijds gepromoveerd is om ook makkelijk afstand van hem te kunnen doen. Maar goed that are my 2 cents

3 mei 2023 om 23:26

Die is nu nog niet klaar voor het grote werk. Ik zie hem als voetballer van 18 die nog niet goed genoeg is voor het eerste, die laat je ook even volwassen worden bij een twente of Heerenveen om vervolgens waardevoller terug te krijgen. Een trainer verhuur je niet, dat snap ik, maar prima om hem onder een grote internationale trainer op te laten groeien. Liefst ned talig. Dan denk ik aan een preudhomme bijvoorbeeld. Een Nederlander buiten slot om is er niet en slot is echt niet haalbaar. Goede optie zou Nagelmann nog kunnen zijn met onze Duitse td. Duitsland speelt als nat elftallen de laatste jaren meer ajax vortbal dan onze ned elftallen vanaf u18. Ik zie dus geen probleem om deze vijver aan te boren. Alleen is de vraag of ze de Amsterdamse arrogantie aan kunnen

Wat een soap bij mijn club

Ron jans is ook een optie want die stopt bij Twente en heb niets gehoord van stoppen met voetbal

3 mei 2023 om 21:59

Roep ik al jaren. Zou ik graag zien gebeuren. Als je ziet wat Ron met matige voetballers voor elkaar weet te krijgen, ben ik benieuwd wat hij met (iets) betere spelers kan doen

Van der Sar heeft hem omgepraat natuurlijk niet met Bosz in zee te gaan.

3 mei 2023 om 22:02

Van der Sar heeft zichzelf gered. Iedereen is welkom, zolang het maar geen Peter Bosz is. De meeste supporters zullen het wel prima vinden als er een buitenlandse trainer komt. Want zo zijn de meeste supporters van Ajax helaas. Veel te naief en optimistisch. Kijk eens naar al die reacties hier, men komt al met namen haha.

3 mei 2023 om 22:13

Sinds het slecht gaat neemt Vd Sar geen beslissingen meer bij Ajax. Dat doet hij alleen als het wel goed gaat. Vd Sar mag tijdens de vergaderingen van de RvC zijn keepershandschoenen aantrekken en dan kunnen de Bobo's een beetje fun hebben met balletjes intrappen. Je moet wel een beetje vermaak hebben na zo een vergadering natuurlijk

3 mei 2023 om 22:30

Haha ik zie dit letterlijk voor me. Als ik de vd sar fans hier moet geloven vouwt hij de hele dag papieren vliegtuigjes in zijn kamertje. In mijn beleving hoort een ad meer te doen en is hij sowieso eindverantwoordelijk. We kunnen wel stellen dat bosz, overmars, ten hag het disfunctioneren van vd sar hebben verdoezeld. En nu die weg zijn, worden er louter maar slechte beslissingen genomen.

3 mei 2023 om 22:39

Inderdaad. Eigenlijk wist iedereen dat al in de tijd van Overmars dat Vd Sar er maar een beetje bij hing, maar sinds hij opeens zelf beslissingen moest gaan nemen is het echt evident geworden dat zijn rol marginaal was in de succesperiode van Ajax

Grof schandaal dat persoonlijke vetes rol spelen bij leiden van een topclub en beursgenoteerde onderneming. Echt knettergek. Dan ben je echt ongeschikt. Mn van der Sar. Bah
Hoopte dat Eringa in zou grijpen maar zit er kennelijk nog niet in.

Mooi dat Ajax een keer voor een buitenlandse trainer gaat als dit bericht wel klopt. Hoewel ik Bosz ook graag zou komen. Jammer dat dit nu naar buiten komt Ajax moet nog alles op alles zetten om 3de te worden.

3 mei 2023 om 21:54

Wie is de laatste buitenlandse trainer bij ajax, olsen?

3 mei 2023 om 22:06

Wat heb je aan een dure buitenlandse trainer? Of je nou Europa League speelt of Conference League, het is nergens voor nodig. En dat terwijl je Bosz nog prima vind.

4 mei 2023 om 00:52

Koppig vasthouden aan een Nederlandse trainer is ook nergens voor nodig. Of heb ik iets gemist en staan in de Premier League bijvoorbeeld ook alleen maar Engelsmannen aan het roer? En in La Liga alleen Spanjaarden?

Pfff ik snap werkelijk niet wat Bosz allemaal fout heeft gedaan in hun ogen. Heeft het toch goed gedaan bij Ajax? Is Nederlands en speelt leuk voetbal.

3 mei 2023 om 21:40

Heeft niks fout gedaan, van der Sar voelt zich groter dan Ajax

Ik heb het vermoeden dat het Hassenhüttl zal worden. Gaf het al vaker aan, maar lijkt mij een zeer reële optie voor Ajax en zeker doordat hij zonder club zit.

3 mei 2023 om 22:22

dat zou geen slechte zijn, laat zijn teams reeel voetbal spelen.
heeft met ingolstadt en zeker leipzig mooie resultaten gehaald.
eerste jaar bij southampton was ook opzich okay, seizoen er na was drama, maar dat was ook de selectie, niet om aan te gluren.

3 mei 2023 om 22:26

Ben ik toch niet heel onder de indruk van, leuk dat je een eigen stijl wilt inbrengen maar bij Southampton was na een tijdje het materiaal er niet voor dan moet je iets anders proberen ipv er meerdere keren met 9-0 afgaan. En sowieso begint hij met 4-2-2-2 als eerste aanpassing totdat het niet blijkt te werken.

Nagelsmann? Pochettino? De Zerbi? Wie niet waagt, wie niet wint.

3 mei 2023 om 21:43

Ancelotti, Guardiola, Klopp aangezien we trainers opnoemen

3 mei 2023 om 21:53

Ik ken iemand die voor een bepaalde landelijke campagne foto’s nodig had. Het leek hem geweldig als Anton Corbijn dat zou willen doen. Hij heeft het maar gewoon gevraagd, onder het motto ‘Nee heb je, ja kan je krijgen.’ En voila. Tegen alle verwachtingen in had hij beet.

99% zeker dat deze grote namen niet komen. Maar als iemand eens ja zegt…. Heb je plan klaarliggen, maar gooi eens een balletje op.

Het is natuurlijk 'maar' het AD. Maar het zou toch wel heel opportunistisch en naïef zijn van Mislintat als hij eerst Heitinga op pole position zet, en hem dan vervolgens niet meer geschikt acht omdat je in zo'n seizoen 2x van PSV verliest. Je vindt hem goed genoeg of niet. Dit zou nergens op slaan. Wat mij betreft is Heitinga ook helemaal niet geschikt hoor, maar dat hing niet van die twee wedstrijden af. Ben wel benieuwd met wie hij nu aan zou komen zetten uit het buitenland.

3 mei 2023 om 21:47

Had ook gek geweest als hij direct zijn twijfels had uitgesproken op zijn eerste dag. Op zich een prima reactie om Heitinga te steunen. Daarnaast hield hij ook alle ruimte voor een andere trainer volgend jaar, want met pole-position kan je alle kanten op.

3 mei 2023 om 22:21

Tussen twijfels uitspreken en roepen dat iemand op 'pole position' ligt, zit nog een wereld van verschil. Met pole position impliceer je dat je de belangrijkste kandidaat bent en wek je de schijn dat je het helemaal ziet zitten. Dat je met zo'n uitspraak 'alle kanten op kan', is natuurlijk niet waar. Tenminste, niet zonder jezelf als TD vrij zwak neer te zetten en terug te krabbelen. Hij had dat gewoon nooit moeten zeggen en het in het midden moeten laten.

4 mei 2023 om 00:07

Ik denk dat de waarheid is dat je het nooit goed kan zeggen. Als je te vaag bent deugt het ook niet, en kan je Heitinga beschadigen. Hij heeft met Polen position wel goed gekozen denk ik, want idd kan dat ook alle kanten op. Hij heeft nooit letterlijk gezegd dat Heitinga z'n eerste keuze is.

Wat mis ik de rust van de overmars en ten hag mtijd.
K%t Overmars… had die ding in je broek gehouden of geen foto’s gestuurd dan hadden we nu tenminste niet in zon chaos gezeten..

3 mei 2023 om 22:10

Overmars had gewoon nooit overhaast ontslagen moeten worden. Had hem lekker op non-actief gezet en een paar maanden later (in overleg met de desbetreffende dames) verder gekeken naar een eventuele terugkeer

4 mei 2023 om 00:09

Sportief gezien was dat beter geweest, maar zakelijk gezien kun je iemand in die positie gewoon niet aan laten blijven na zulk gedrag. Het is heel zuur, maar een terugkeer lijkt me echt ondenkbaar.

Wellicht dat er een buitenkans valt binnen te halen? Een grote naam welke nu beschikbaar is?

3 mei 2023 om 21:40

Luis Enrique zou goed zijn. Komt uit de school van Cruyff en speelt mooi voetbal

3 mei 2023 om 21:41

Nagelsmann hoop ik

3 mei 2023 om 21:53

Nagelmann is natuurlijk niet realistisch, die gaat voor een PL-club.

Man man man, Bosz ligt voor het oprapen, kan het drukzetten en omschakelen er in no time in krijgen en maakt jonge spelers beduidend beter. Dat ze in het buitenland zoeken is prima, maar dan wel echt hoog mikken.

Uiteindelijk zijn er weinig betere opties voor onze huidige staat dan Bosz. Laat die man z’n werk hier afmaken.

3 mei 2023 om 22:16

Ik begrijp niet waarom de Ajax supporters hier op VZ - gezien de voorgestelde buitenlandse namen en de gevoerde discussies - zo nonchalant zijn om niet in de gaten te hebben dat de toekomst van Ajax is gecentraliseerd in de tweestrijd tussen Edwin van der Sar en Peter Bosz. Alles buiten de keuze Peter Bosz is een keuze voor een voortgang met Edwin van der Sar. Wanneer gaat men dit nou begrijpen?

3 mei 2023 om 22:21

Met Mislintat had ik gehoopt dat directeur Edje Druiloor niks meer te zeggen had. Nog steeds hoop ik daarop.

4 mei 2023 om 00:12

Aangezien Mislintat al voor Ajax contact had met Bosz, en hij nu openlijk solliciteerde, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Van der Sar hier wel een vinger in de pap heeft gehad.

Van der Sar zijn ego is ook gwn veel te groot. Hij wilt natuurlijk niet dat Bosz komt en zoals er te lezen valt, staat alleen Mislintat niet achter een langere aanstelling van Heitinga.

Van der Sar heeft gezegd dat Heitinga door kan gaan als trainer en voor zijn eigen ego gaat hij dit hoe dan ook doorzetten ook….

3 mei 2023 om 22:22

Van der Sar kan voor zijn eigen ego alles doorzetten wat hij wilt. De vraag is wat de echte Ajacied wilt. Ik hoop maar niet dat zij meelezen, want gezien alle reacties hieronder merk ik dat de meesten een buitenlandse trainer wel zien zitten. Dat zal de ego van Van der Sar wel verder vergroten.

Ajax heeft de naam en het budget om gewoon een prima buitenlandse trainer aan te trekken. Heitinga is brandhout, tactisch zwak, voor de camera zwak en als die ook zo met clichés in de kleedkamer strooit, dan weet je het wel. Hem als interim aanstellen was ook een lachwekkende keuze.

Het wordt hoog tijd dat Van der Sar vertrekt bij Ajax. Hij stagneert de ontwikkeling. Duidelijk is wel hoe groot de rol van Marc Overmars is geweest en hoe Vander Sar in zijn schaduw toch kon shinen. Nu Marc weg is, zakt hij gigantisch door het ijs. #doeivandersar

Ajax is echt bizar snel al het mooie, herkenbare en succesvolle van de club weg te werken. Het hele Ajax-DNA dat de club weer groot maakte wordt nu echt door het afvoerputje gespoeld. We gaan gewoon lekker de club laten leiden door data-analisten, buitenlandse personen zonder band met Ajax of onze filosofie én een onkundige Algemeen Directeur. Dat we het niveau van onder Overmars nooit vol gingen houden was direct al duidelijk, maar dat het zo snel afgebroken zou worden... Ik kan er nog steeds niet bij.. En ook om te zien dat dit maar doorgaat. Het is allemaal zo simpel; leidt de club op de manier die bij de club past en eigenlijk hoort. We zijn echter weer terug bij af. Dit wordt weer om de 2 jaar een nieuwe TD, grote koerswijzigingen, machtstrijd om posities binnen de club te krijgen/houden in plaats van de club op de eerste plaats zetten...

The chaos continues...
Van der Sar moet niet zo moeilijk doen en gewoon Bosz laten komen, ook al hadden ze eerder een meningsverschil.

Zie Heitinga toch heel graag nog een tijdje blijven… 😉

Beste mede Ajacieden, er komen zware jaren aan vol malaise. Laten we de kop er voor houden!

Lesje nederigheid zou veel Ajacieden geen kwaad kunnen.. Namen als Enrique, Nagelsmann etc. Wat hebben die in godsnaam bij Ajax te zoeken?! Nog niet genoeg met de neus op de feiten gedrukt dit seizoen?!

3 mei 2023 om 22:14

Dromen mag toch 😉

4 mei 2023 om 00:16

Rob Juist omdat dit seizoen zo slecht was moet de lat flink omhoog.. Of die namen ook willen komen is een tweede, maar de ambitie mag er zeker zijn.

Let maar op, Ralph Hasenhüttl wordt de nieuwe trainer.

Van der Sar heeft zijn eigen mannetje Mislintat dus omgepraat om te handelen op zijn manier. Een buitenlandse trainer is de meest ideale troefkaart van Van der Sar om de zorgen van de fans te ontnemen en de spanning terug te brengen. Het zou heel erg jammer zijn voor de naieve supporters als zij hierin tuinen. Het ziet er steeds meer naar uit dat er een soort van supportersrevolutie zou moeten plaatsvinden om Ajax als voetbalclub te redden. Dat is sowieso onvermijdelijk wanneer de wedstrijd tegen AZ wordt verloren. Maar al zou Ajax deze wedstrijd niet verliezen en 3e eindigen, dan moet zoiets alsnog gebeuren. Hopelijk kunnen de trouwe supporters zich snel voorbereiden op een vreedzame protest op grote schaal. Want Edwin van der Sar moet gewoon weg!

Kan het geen Marsch worden? Goed bij Leipzig ontslagen bij Leeds?

3 mei 2023 om 22:07

Zijn dat soort namen niet te duur?

3 mei 2023 om 22:41

Marsch zie ik het nog wel doen, Nagelsmann natuurlijk niet. Ik dacht aan Hasenhuttl maar die schijnt a la der Roger Schmidt 4-2-2-2 te spelen dat wordt m niet dan. Overigens bracht Marsch bij leeds nou ook niet echt een goed plan. Wellicht als we aanvallend voetbal willen, Bielsa?

Benieuwd hoe de media dan reageert. Roger Schmidt is vanaf zijn komst afgebrand door oa Derksen, Kraay, Perez en consorten. Ze hadden het maar over het fullgass voetbal wat hij met Salzburg tegen Ajax had gespeeld, en daar werd hij op afgerekend. Terwijl er nooit is gesproken dat dit bij psv ook de bedoeling was. Nu krijg je het zelfde verhaal al met de Duitse TD. Die wordt ook al beschimd voordat hij bij Ajax is begonnen.

Zodra de CL door een nog nader te noemen team is gewonnen, zal de trainer van deze club naar buiten komen dat hij bij Ajax zal tekenen. Meer mag ik er helaas nog niet over zeggen.😁

Peter Bosz naar Feyenoord als Slot weggaat , zou dat een goede optie zijn als Ajax hem niet wil? Hij heeft als speler ook bij Feyenoord gespeeld en kan misschien de speelstijl van Slot doorzetten/toepassen.

Het gaat gewoon Heitinga worden, vd Sar wil iemand zonder tegenspraak en gebruikt dan als excuus het "ajax dna" richting de fans die het vrolijk naar binnen werken. Vraag me ook af hoeveel vrijheid Mislintat krijgt om z'n werk te doen, denk niet veel anders zou Bosz niet afgeschreven worden.

Al zet je de allerbeste trainer neer , alles valt en staat met de kwaliteit van de spelers en Ajax moest feitelijk vorig jaar al door selecteren en niet overgaan op rangs spelers die oncomfortabel aan de bal zijn,dat is niet het Ajax dna, dit seizoen is verloren en dus nu tijd om over te gaan tot kwaliteit ipv kwantiteit , nu opnieuw investeren want het geld klotst tegen de plinten op in Amsterdam

Ik ben een beetje klaar met dit. Het is al een kutseizoen en ik heb echt geen zin om dit weer mee te maken. Dus Vd Sar weg en je haalt die Bosz terug, met alle respect Heitinga heeft nog veel te leren en is gewoon zonde als hij het seizoen kut begint dat hij wordt ontslagen carriere gelijk voorbij. Of je haalt Bosz anders zou k voor Pascal Jansen gaan kan een beetje vergelijken met Slot. Zo niet haal Van gaal voor een jaartje. Waarom gaat het zo moeilijk

4 mei 2023 om 00:23

Uit dit artikel kunnen we wel opmaken dat het sowieso geen Heitinga wordt volgend seizoen.

Wat heitinga doet kan een ieder op dit forum ook lijkt me. poppetjes op de plaats zetten thats it. Verder zit er weinig achter laat staan qua tactiek. Feit dat brobbey geen 90 minuten vol houdt heeft denk ik meer te maken met het feit dat tadic zal en moet spelen.

Nou ben benieuwd wat het bestuur van Ajax dan mee gaat aankomen met een buitenlandse trainer. De toppers zoals Enrique en Nagelsmann zijn kansloos. Gallardo had de vorige keer al nee gezegd. Snap trouwens nog steeds niet wat de vete is van Van der Sar met Bosz. Kom op zeg dat hij een andere staff wou is toch geen reden zeg.

Ow jeeee het is nu al een zootje, met die Duitser word het alléén nog erger vrees ik een buitenlandse trainer die meteen na zijn aanstelling gaat roepen dat ze kwaliteit moeten kopen. Ajax gaat zo enorme klappen krijgen en ingehaald worden door omringende verenigingen. Daar waar Ajax voor staat gaat helemaal verloren en onherstelbaar vernietigd worden. Grootheidswaanzin. En niets meer waard over 5 jaar..Het Ajax imperium brokkelt hard af tot veel plezier van de haters en tot groot verdriet van de supporters. Rvc Red Ajax en stuur alle verantwoordelijke de laan uit. ALLEMAAL SVP.

4 mei 2023 om 07:21

Die Duitsers is binnen een jaar weer weg joh. Past bij totaal niet bij Ajax. Zal wel uit het vriendjesnetwerk komen.

Ik weet nog wel een goede buitenlandse trainer, hij is momenteel werkloos en houdt van het Ajax voetbal, voor het geld hoeft hij het niet te doen zijn naam is luis henrique

Denken ze Luis Enrique of Pochettino binnen te kunnen halen? Bosz is ideaal maar flappie heeft een fittie met hem en zich zelf. Mislintat wilde Bosz maar al te graag bij Stuttgart hebben tien hij er nog zat.

Haha wat een onzin. Heitinga heeft geen talent, althans, het is nog niet zichtbaar. Geen logische keuzes, geen tactische meesterzetten, geen vooruitgang zowel qua team als qua individuen. Praat als een arrogante betweter met een hersenbeschadiging. Ik zie er geen toptrainer in.
Wat Bosz allemaal misdaan heeft weet ik niet maar Van der Sar laat maar weer eens zien een veel te groot ego te hebben en zwaar te kort te komen op interpersoonlijk vlak.

Bosz moet toch werkelijk iets verschrikkelijks hebben gedaan dat hij nu aan alle kanten buiten de deur gehouden wordt. Dat Heitinga een mentor nodig heeft is iedereen toch wel duidelijk. Laat hem dan zelf iemand aanwijzen waaronder hij wil werken, zo blijft hij voor de club behouden en kunnen er ook geen beschuldigende vingers meer gewezen worden.

Wat een discussie. En dat terwijl de oplossing voor de hand ligt. De nieuwe staf moet bestaan uit een samenwerkingsverband van Sjaak Zwart en Kale en Kokkie. Opgelost.

Als het toch een buitenlandse trainer wordt heb ik mijn hoop gevestigd op Nagelsmann, hele maar dan ook echt een hele kleine kans... Maar het zou de perfecte trainer zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren