Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

AC Milan gooit legende Paolo Maldini na ‘verhit gesprek’ buiten de deur

Laatste update:

Paolo Maldini vertrekt per direct bij AC Milan, zo verzekeren Fabrizio Romano en Gianluca DI Marzio maandag. Het vertrek van de technisch directeur komt naar verluidt na een 'verhit gesprek' met voorzitter Gerry Cardinale, die klaarblijkelijk geen rol ziet weggelegd voor de oud-verdediger wat betreft de toekomst van de club. Er is al langer een verschil van inzicht en dat is nu onoverkomelijk geworden. Milan moet het nieuws over het vertrek van Maldini, die in 2018 werd aangesteld, nog wel officieel bevestigen.

Naast Maldini moet ook collega-directeur Ricky Massara het veld ruimen in het San Siro. Volgens Di Marzio was er niet echt sprake van een vijandige sfeer, zoals Romano meldt via Twitter. Er waren geen lange dialogen of confrontaties, maar een koele en zakelijke mededeling in de richting van Maldini en Massara. De leiding van Milan wil al langer een andere koers varen in technisch opzicht en nu is er dus voor gekozen om in te grijpen. Het is de verwachting dat CEO Giorgio Furlani en hoofdscout Geoffrey Moncada de technische leiding in handen krijgen.

Maldini speelde van 1984 tot 2009 voor Milan en veroverde in die lange periode onder meer vijfmaal de Europacup I/Champions League. In 2018 keerde de clublegende terug in het San Siro om de rol van sportief directeur op zich te nemen. Een jaar later volgde promotie naar de functie van technisch directeur. Maldini verlengde zijn contract in 2022 nog met twee seizoenen. Een jaar later echter krijgt de samenwerking tussen club en directeur een voortijdig einde.

Het is nog niet bekend wat het vertrek van Maldini voor gevolgen heeft voor Stefano Pioli. De hoofdtrainer is sinds 2019 verbonden aan i Rossoneri en beschikt in Milaan over een doorlopend contract tot medio 2025. Pioli loodste Milan in 2022 naar de landstitel in de Serie A. Een jaar later volgde een vierde plaats, met een achterstand van twintig punten op kampioen Napoli.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maldini, wat een legendarische topper! Bizar hoe makkelijk clubs hun iconen eruit gooien, voetbal is hard!

5 juni 2023 om 23:32

Als je je ziel verkoopt aan een buitenlandse eigenaar die totaal niets met de club en haar iconen heeft kun je dit verwachten.

5 juni 2023 om 23:39

Klopt, andere kant les 1 als investeerder is dat je de clubiconen beter te vriend kan houden, anders ga je een turbulente periode tegemoet..

5 juni 2023 om 23:48

Mee eens, maar wie betaald, bepaald. Dat zal een beetje de gedachte zijn van de investeerders/eigenaren.

Kijk naar de eigenaren van Man United. Die hebben al jaren clubiconen en fans tegen zich, maar blijven ook gewoon zitten.

Les 1 voor mensen bij en supporters van een club, verkoop nooit je ziel aan iemand die geld als water heeft en je club als speeltje ziet.

Mijn rood/zwarte hart huilt. De dag waarvan je alleen dacht dat die zou aanbreken als Maldini slecht werk leverde. Maldini ontslagen omdat Redbird te krenterig is. We worden we weer om zeep geholpen door onze eigen eigenaren, man man man, reminder voor iedereen; niet in zee gaan met Amerikanen. Die willen niet investeren om je club verder te brengen maar willen alleen hun eigen investeringen veilig stellen. Maldini vroeg 120 miljoen transferbudget, Redbird gaat maar tot 50. Maldini zal NOOIT wat vragen waardoor de club in meer problemen komt, daarmee wil ik niet zeggen dat ze klakkeloos de 120 had moeten geven, maar komt dan toe tot 85/90 mil, maar geen greintje meewerking.M’n bloed kookt, dan heb je je grootste clublegende aanboord EN doet goed werk, en ontsla je hem/ laat je hem lopen omdat jij (redbird) project AC Milan niet serieus neemt. Bedenk hoeveel spelers er kwamen en bleven mede dankzij Maldini, ik vrees dat Theo straks weg wilt bijv..En het erge is, AC Milan trok al jaren aan de mouw van Maldini en durfde nooit in te stappen, met veel pijn en moeite toch gelukt in 2018 en ik ben bang dat als die eigenaren bij grof vuil zijn gezet, dat hij niet meer terug wilt..Maldini bedankt voor alles, jij zette samen met Ibra Milan weer op het wereldkaart. Redbird out!

5 juni 2023 om 23:28

Bedankt voor jouw antwoord, beantwoord mijn vraag ook wel!

Schandalig dat je zo met iemand durft om te gaan die zon status heeft...

5 juni 2023 om 23:32

Het is ook gewoon een speler die door iedereen geapprecieerd wordt en volgens mij bijna unaniem aanzien wordt als beste verdediger aller tijden.

Als je zulke mensen buiten gooit als eigenaar dan snap je er niks van. Hopelijk keert die absolute legende, en ook een absolute gentleman, ooit terug bij Milan.

5 juni 2023 om 23:41

Grote status natuurlijk maar het moet geen nepotism worden. Wisselvallig werk geleverd maar ik had hem ook niet ontslagen, vooral niet ondat hij meer budget vroeg. En dan Pioli laten zitten... die Gerry is echt een idioot.

5 juni 2023 om 23:57

Zeker niet. Als iemand het niet kan dan moet je hem buiten gooien. Vorig jaar echter wonderlijk werk geleverd (dat was het echt wel met die selectie vind ik). Dus ontslaan vind ik echt belachelijk.

5 juni 2023 om 23:39

Als de eigenaren werkelijk denken dat AC een topclub kan blijven met slechts 50 miljoen aan transferbudget.. dan is het eind ook wel in zicht.

5 juni 2023 om 23:40

Die zijn blijven hangen op EL niveau..

5 juni 2023 om 23:44

Bro die rot Amerikanen gaan noooit meer weg. We leveren ze geld op.

5 juni 2023 om 23:44

Mijn rood-zwart hart huilt eveneens. Naast jouw feiten over Redbird wil ik enkel zeggen dat het echte Milan-DNA binnen de club nooit is gewaardeerd, niet door zowel de Chinezen als de vorige Amerikaanse eigenaren. Hoe er is omgegaan met legendes als Seedorf, in mindere mate Inzaghi en Gattusso (!) als trainers, getuigt van weinig gevoel voor de club AC Milan.

Nu gebeurt er Maldini exact het zelfde. Zo ontzettend triest.

5 juni 2023 om 23:56

Grootste hoop is dat er een Italiaan is die Milan wilt overnemen alleen, zulke rijke Italianen zijn er haast niet..

6 juni 2023 om 00:47

Manmanman, doe je na al die jaren aanmodderen in de marge eindelijk weer eens mee... begint het gedonder weer. Na het kampioenschap had Milan de unieke kans om eens door te pakken en een stug team door te smeden tot een jaarlijkse contender. En toen kwamen er ineens geen (amper) aankopen. Dit jaar een paar blessures binnen die geweldige 11 van vorig seizoen ( m.n. Kjaer, Leao ) en je doet nergens voor mee. Maldini wist dit en wilde dit voorkomen.

Vorig jaar zomer kwamen er dus echter geen (amper) aankopen want Milan zat midden in een overname, dat was het verhaal. Misschien logisch. Maar in de winter kwam er weer niets. Totaal onlogisch. En nu dat Maldini (de grote aanjager) ontslagen is, is het duidelijk waarom. Redbird wil niet investeren, het wil cultiveren.

Dit is echt slecht nieuws. Alsof we het hele riedeltje opnieuw moeten spelen. Maldini wordt niet ontslagen omdat hij een slechte TD is , hij wordt ontslagen omdat hij geen ja-knikker is en Milan daadwerkelijk terug wil brengen naar de Europese top. Dit ontslag geeft precies de intenties van Redbird weer, en die verwoordt je heel goed.

Ik gun Maldini dit ontslag. Goed zo, Paolo, je hebt jezelf onmogelijk gemaakt bij mensen die niets goeds met Milan voor hebben. Het alternatief was complete frustratie in zijn functie. Dat wordt hem nu bespaard. Nu kan hij net als ons Milan fans gefrustreerd zijn, zonder eindverantwoordelijkheid en tegenwerking.

Nul afbreuk voor deze man. De naam Maldini is alleen maar nóg groter geworden in Milaan. Wat je zegt: bedankt voor alles.

6 juni 2023 om 08:29

Maurootje, ik vind het kl*te voor Maldini en voor jouw Milan hart, maar je weet dat Redbird een investeringsmaatschappij is, dus dat het enkel gaat om hun eigen portemonnee, niet om de club. Helaas helaas.

6 juni 2023 om 10:49

Dit is gewoon heiligschennis. Ik mag toch hopen dat heel Milan hiertegen in protest gaat?

Wat was deze man toch werelds als speler zelf.
Echt van genoten.

Kan iemand meer vertellen met inside info van Milan over hoe hij zijn werk nu deed?
Ontslag lijkt een antwoord op mijn vraag maar dacht dat hij het niet zo verkeerd deed.

5 juni 2023 om 23:38

Als je objectief kijkt naar zijn verrichte werk, is het wisselvallig te noemen. Theo, Leao, Tomori, Maignan en Bennacer topaankopen die gemaakt zijn met Gazidis en Massara. Na het ontslag van Gazidis is het omlaag gegaan. Posities werden niet versterkt die het nodig hadden. Dest en Origi kwamen en kregen het hoogste salaris vd club (dest weliswaar gehuurd dan). Messias aangekocht. Adli bakt er nog niks van. Vranckx niks laten zien. De Ketelaere die een ongekend belabberd seizoen heeft voor 36miljoen gekocht terwijl Dybala gratiswas. Maldini had in mijn ogen niet ontslagen moet worden, en dan Pioli niet ontslaan is van de zotte. Gerry is echt een kut eigenaar.

6 juni 2023 om 00:07

Vergeet niet dat Maldini meer was dan alleen aankopen hè, ook spelers die blijven en verlengen mede dankzij hem, de uitstraling die hij heeft langs se lijn en in kleedkamer is zo belangrijk. Het aller alller aller beste uithangbord dat je maar kon hebben als club…

Zo jammer voor het voetbal wanneer zo'n aamerikaanse eigenaar zonder gevoel voor de sport zulke grootheden zonder goede reden buiten smijt.

5 juni 2023 om 23:48

Dat zou niet uit moeten maken. Waar het om gaat, is of Maldini functioneerde. Volgens mij heeft hij het gewoon aardig gedaan. Puur met dat in het achterhoofd was een ontslag onnodig. Ik heb ook niet het idee dat er teveel verwacht wordt en er nou zoveel meer in dit AC Milan zit. Door een hele gelukkige loting de kwartfinale van de CL bereikt en door wat pech vierde geeindigd in de Serie A.

6 juni 2023 om 00:06

"zonder goede reden". Dat benoem ik volgens mij gewoon wat je daar zegt

Nu weten we ook waarom Ibra zijn afscheid heeft aangekondigd. Zijn contract werd ondanks nog 1 jaar gewoon vernietigd. Het was zijn droom om nog 1 jaar alles te geven, al is het als leider van het elftal. In de kleedkamer heeft dit onervaren Milan op Giroud, Kjaer en Florenzi na te weinig leiderschap gecombineerd met ervaring. Hij roept de dag ervoor letterlijk dat hij nog verder wil en ondanks de interesse van ome Silvio en Galliani stopt hij? Toont in mijn ogen des te meer aan hoeveel karakter deze man heeft, wat gaan we hem missen. Nu ook Maldini als grootste Milan legende ooit (en dat zegt wel wat tussen de vele Milan legendes) weg is, blijft er nog weinig over van het klassieke Milan-DNA.

Ben opgegroeid met deze grootheid.
En vind Milan een mooie club, maar verder heb ik niks met die club.
Maar dit is toch een statuut hoor, wat een club.
Zoveel goede voetballers, dat stadion, machtige sfeer. Ben er vaak geweest.
Zo ook naar het afscheid van Maldini in 2009 tegen Roma.
Viel mij gek genoeg op dat die niet zo geliefd was, en zelfs bij zijn ereronde naar binnen rende.
Hing ook een spandoek ivm zijn loyaliteit en dat het niet zo’n milanista was als Baresi oid.

Wel gek. Wat een voetballer. En de vrouwen wat gek op hem vroeger he. Poe!

Bizar hoe de club zo'n legende eruit durft te gooien. Maldini had ambitie maar het bestuur duidelijk niet. Ongelofelijk wat Maldini allemaal heeft opgebouwd en ook onder andere een Scudetto dat hij dan niet verder mag investeren. Dan kom je nu als Milan zijnde aan met middelmaat zoals Loftus-Cheek. Maar ja wat wil je als je je club verkoopt aan een buitenlandse eigenaar...

🤬! We waren net zo goed bezig en dan halen ze het in hun hoofd om Malda weg te sturen. Dacht dat we het land van temperament waren en wel tegen een verità gesprek konden!

Mijn hart huilt want wat is dit voor onzin. Maldini is Milan.

6 juni 2023 om 23:09

Te pinnig die amerikanen voor geld te investeren, das de probleem, maldini heeft top werk gedaan bij ac milan

Respect naar oud spelers die bestuursfunctie hebben/hadden is compleet zoek.
Milan heeft enorm veel te danken aan Maldini.
Dit gebeurt doordat clubs in buitenlandse handen vallen, waar er onvoldoende kennis is van hoe de club groot geworden is.
Doet de voetbalwereld helemaal naar de verdoemenis.
Clubs die groot zijn geworden door eigen mensen van de streek is totaal weg.
Denk aan Anderlecht, Marseille, en natuurlijk Milan.
Het gaat helemaal mis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren