Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Absolute droomtransfer van uitblinker PSV zou Ibrahim Afellay niet verbazen

Laatste update:

Donyell Malen maakte donderdagavond grote indruk op de analisten van RTL7. De linksbuiten van PSV maakte het winnende doelpunt in de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki (3-2) en zorgde er daarmee voor dat zijn ploeg de tweede plaats in Groep E innam. Ibrahim Afellay en Theo Janssen voorspellen dat PSV niet het plafond zal blijken voor Malen.

In de eerste helft werd al een glaszuiver doelpunt van Malen afgekeurd, maar acht minuten na de pauze sloeg hij alsnog toe. Malen zette Eran Zahavi vrij voor doelman Zivko Zivkovic en kon de rebound na het schot van de Israëliër zelf binnen tikken: 3-2. "Het is een spits, maar hij komt vanuit een iets verdere positie en trekt naar binnen. Op het laatste moment geeft hij nog een steekpass tussendoor. Er zijn niet heel veel spitsen die dat op dat moment nog kunnen", analyseert Janssen na de wedstrijd.

"Andere spitsen gaan dan voor een eigen schot of een balletje breed, maar hij kiest voor de steekpass en versnelt ook nog eens om zelf de 3-2 binnen te schieten. Hij heeft absoluut heel veel kwaliteiten, dat heeft hij vandaag wel laten zien", meent de voormalig middenvelder, die de vraag krijgt opgeworpen waar het plafond van de 21-jarige international van Oranje. "Het is niet te hopen dat PSV zijn plafond is, als je zo jong bent als hij is. Hij speelt al op dit niveau, dus er komt wel een mooie club voor hem. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Ik denk dan aan Spanje."

"Deze jongen heeft gewoon zoveel kwaliteit", vult Afellay aan. "Het is een speler van de buitencategorie. Het is geen normale speler; het is echt een toptalent." Malen is volgens de ex-aanvoerder van PSV een speler die weinig tijd nodig heeft om in het juiste ritme te komen. "Hij doet altijd speciale dingen. Hij pikt zijn goaltjes mee, wordt steeds constanter en er gaat veel dreiging van hem uit. Dat is ongekend." Als presentator Bart Nolles de namen van Barcelona en Real Madrid als potentiële nieuwe clubs noemt, reageert Afellay instemmend. "Het zou me zeker niet verbazen. Hij heeft heel veel mogelijkheden. In het hedendaagse voetbal is snelheid heel belangrijk en dat heeft hij. Hij is zó explosief. Ondanks dat hij vaak in kleine ruimtes speelt, kan hij tóch de versnelling inzetten."-

Zie jij Donyell Malen ooit voor een grootmacht als Barcelona of Real Madrid spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is de 1e keer dit seizoen dat hij dit niveau weer aantikt. Speelt al een tijdje matig. Als hij dit weer wekelijks laat zien misschien wel

27 november 2020 om 00:09

Geblesseerd geweest lange tijd. In wisselende samenstellingen gespeeld waar relatief vaak de spitsen elkaar weinig gunden. Gezien z'n speelminuten een mooi moyenne. Als ie fit blijft een speler voor Spurs, Dortmund en als ie iets scherper wordt iets hoger.

27 november 2020 om 00:59

Maar wat dan wel weer bijzonder is aan Malen: iedereen ziet dat hij nog niet op z'n topniveau zit, maar intussen staat hij dit seizoen (eredivisie + Europees) wel op 10 goals en 3 assists in 15 wedstrijden. Niet in vorm zijn en toch een uitstekend rendement houden, dat is ook een kwaliteit op zich.

27 november 2020 om 08:27

Als Malen fit blijft gaat ie stappen maken. Hopelijk kunnen we nog 'n keer z'n contract verlengen. Bij de 3-2 hoe hij Zahavi zocht is pure klasse. In de kleinste ruimtes frommelt ie zich er toch vaak door heen. Nog niet op z'n top maar die kant gaat het wel weer op.

Eindelijk weer een goede wedstrijd van Malen dit seizoen betekend niet dat hij gelijk kan vertrekken, moet het natuurlijk eerst nog even wat langer laten zien (hoewel ik ervan overtuigd ben dat het een topspits gaat worden) Misschien ben ik de enige, maar vind dat voetbal van Barca ook niet bij Malen passen, ze hebben toch al genoeg diepte en snelheid met spelers als Fati, Trincao en Ousmane? Die hebben eerder verdedigers nodig en een spits a la Suarez wie een balletje vast kan houden en kan koppen. Mocht Malen inderdaad verkocht worden dan ben ik ervan overtuigd dat hij verkocht word voor een recordbedrag binnen Psv, al helemaal wanneer hij een geweldig EK gaat spelen want hij hoort natuurlijk gewoon in de basis in Oranje. Misschien off-topic, maar een aanval als Memphis - Malen - Gakpo zou toch gruwelijk zijn in potentie?

27 november 2020 om 08:30

Aguero idd voorhoede Malen Memphis Gakpo kan een circus worden. Kunnen alle 3 uit het niks scoren, wisselen van posities met gemak. Al vind ik Berghuis nog wel een streepje voor hebben. Hebben we Bergwijn nog,waar ik geen fan van kan worden persoonlijk.

Potentiele nieuwe clubs voo Malen Barca en Real? Kom op hey. Laat me niet lachen. Dat is van een ongekend hoog niveau. In Nederland wordt wel erg makkelijker over gedacht. Ik stel voor om even Oranje bril af te zetten. Malen zal nooit genoeg zijn voor deze clubs. Hazard,Griezmann, Coutinho hebben tot op heden niet kunnen bewijzen bij real of barca. En zij hadden toch meer talent en potentie dan malen op zijn leeftijd
Malen speelde goed tegen een griekse club en meteen wat is zijn plafond? Barca real? Nou ik denk eerder Everton valencia, Lyon , Leverkussen of Lazio

27 november 2020 om 00:09

''malen zal nooit genoeg zijn voor deze clubs''

Je doet je naam niet echt eer aan.

27 november 2020 om 00:53

Malen is weliswaar op de weg terug na zijn vervelende blessure. Echter zal hij dit echt wel gedurende langere tijd maar vooral op een hoger niveau moeten laten zien, wil je in aanmerking komen voor de absolute top. Als ik hen even vergelijk met elkaar, een ex- en huidig PSV-er. Kijk naar Memphis, die faalde bij Man United maar laat het nu wel veel meer zien bij Lyon en het NL elftal gedurende langere tijd. Daarnaast liet Memphis het ook in zijn PSV tijd nadrukkelijk zien. Malen zit nog echt niet op het niveau van Memphis, zowel niet in diens PSV tijd als wat Memphis nu laat zien in NL elftal en in clubverband. Malen kan naar dat niveau toegroeien, maar de absolute top, ik heb er een hard hoofd in.

27 november 2020 om 00:57

Om vervolgens met clubs te komen als Leverkussen en Lazio...maar goed, als je, je eigen naam niet eens kan spellen mag je ook niet te veel verwachten natuurlijk...

27 november 2020 om 10:19

ik zie malen best wel bij real eindigen. dat hoeft natuurlijk ook niet meteen? affelay zegt ook helemaal niet dat hij nu al naar barca of real moet gaan. dat deze clubs zich in de toekomst zullen melden ziet hij wel gebeuren. we moeten ook niet vergeten dat real ook gewoon mariano diaz achter benzema heeft zitten. ook niet echt de allergrootste galactico. dan vind ik malen toch wel van een veel hoger niveau. malen zit nog niet op zijn top bij psv. wellicht zou een tussenstap naar de clubs die jij noemt geen slechte optie zijn, maar dat is zeker niet zijn plafond.

Niet te hoog van de toren blazen, laat het eerst maar een seizoen lang zien.

Hij speelde eindelijk weer eens echt een goede wedstrijd. Hopen dat dit de eerste van velen is, want een Malen in vorm is wel echt een enorm goede speler. Hij lijkt de laatste wedstrijden ook weer wat meer plezier te hebben in het spel, dus dat is ook een goed teken lijkt me.

Ik vond Malen bij Oranje al een verademing t.o.v. Promes en Babel op links. En dat terwijl hij nog niet in vorm is. Hij mag iets koeler/zakelijker worden in de afronding en dan heeft hij alles om een topper te worden.

Dat gaat wel heel snel. Real Madrid doet er beter aan om achter spelers als Haaland en Mbappe te gaan. Daar komt malen nog niet bij in de buurt. Geen idee overigens waar zijn plafond ligt. Had ook niet altijd gedacht dat Suarez het zou maken bij Liverpool en daarna Barcelona dus wie weet.

De potentie voor de wereldtop heeft hij zeker, maar hij moet daarin nog wel wat stappen maken. Hij is een soort Aguero, staat ook sterk op zijn poten, kan heel snel en kort wegdraaien in de kleine ruimte, combineren en enorm doelgericht. Uiteraard nog niet dat niveau. Gisteren eerste wedstrijd dat hij in de buurt van zijn oude vorm kwam. Hiervoor was het echt op 60/70% Echter dan nog kan hij makkelijk mee in de top vd eredivise, en da zegt ook wel iets. Gisteren 80% aangetikt, hopelijk kan hij nu doorpakken en zijn potentie waarmaken.

Real Madrid zit achter spelers als Mbappe en Haaland aan. Hoe kan je dan serieus denken dat Malen in beeld is? En Barcelona heeft geen geld dus is ook geen optie.

Buiten dat, laat Donyell nu eens een heel seizoen constant spelen. Dit is de eerste keer dat hij PSV in een belangrijke wedstrijd echt bij de hand neemt. Als hij dit vaker doet kan hij zeker wel hoger op, maar Barcelona en al helemaal Real Madrid is op dit moment te hoog gegrepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren