Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aboukhlal beslist wedstrijd voor Marokko na ongelooflijk optreden Ben Boina

Laatste update:

Marokko gaat naar de knock-outfase van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic won vrijdagavond met 2-0 van de Comoren, de nummer 132 van de FIFA-wereldranglijst. Na een vroege 1-0 zocht Marokko langdurig naar de 2-0, maar doelman Salim Ben Boina kende een bijzonder optreden: hij maakte enkele slippertjes, maar loste die steeds zelf op, verrichtte ongelooflijke reddingen en pakte ook een strafschop. Zakaria Aboukhlal zorgde uiteindelijk toch voor de beslissing. Marokko heeft zes punten na twee duels.

Marokko was de grote favoriet en kwam na een kwartier ook daadwerkelijk op voorsprong. In het strafschopgebied legde voormalig Eredivisie-aanvaller Tarik Tissoudali de bal breed richting Ayoub El Kaabi, wiens schot werd geblokkeerd. Daarna kwam de bal terecht bij Selim Amallah, die rustig bleef in de chaotische doelmond en de ruimte vond voor een rake uithaal: 1-0. Tien minuten voor de pauze kreeg Nayef Aguerd een grote kans om de marge te verdubbelen na een hoekschop vanaf de rechterflank, maar de vrijstaande verdediger kopte op de lat.

Het was zeker niet de enige kans die Marokko zou krijgen op de 2-0. De manschappen van bondscoach Halilhodzic was een stuk sterker dan de Comoren, maar waren onzorgvuldig in de afronding: de laatste pass kwam te vaak niet aan op de bestemming. Na een uur maakte middenvelder Yacine Bourhane van Go Ahead Eagles zijn entree bij de Comoren; Saïd Bakari van RKC Waalwijk had al een basisplaats. Aboukhlal maakte na 65 minuten zijn entree bij Marokko. Voormalig Eredivisionist Sofyan Amrabat stond in de basis, maar Souffian El Karouani van NEC moest het stellen met een plek op de tribune.

Het werd steeds merkwaardiger dat het slechts 1-0 bleef staan. Ben Boina leverde de bal in en zag Amallah hard naast schieten; na voorbereidend werk van Achraf Hakimi stuitte Sofiane Boufal van dichtbij op de doelman, die daarna ook een vrije trap van Hakimi uit zijn doel hield. Het meest bizarre moment deed zich dertien minuten voor tijd voor. Met de buitenkant van de voet bracht Fayçal Fajr de bal in het strafschopgebied, waarna doelman Ben Boina redding bracht op een kopbal van Aguerd én de rebounds van zowel Romain Saïss als Adam Masina, allemaal van zeer dichtbij. Zelfs een penalty bood geen uitkomst: Aboukhlal verdiende een strafschop na een overtreding van Ben Boina, maar de keeper keerde daarna de inzet van Youssef En-Nesyri.

In de korte hoek belette hij ook Aboukhlal nog het scoren, waardoor Marokko slechts met 1-0 leek te gaan winnen. De Comoren zullen zelfs nog even hoop hebben gehad op een gelijkmaker, maar serieuze kansen daartoe kwamen er niet. Juist toen niemand Ben Boina meer leek te kunnen kloppen, scoorde Aboukhlal alsnog in een één-op-één-situatie. De goal werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR draaide dat besluit terug na een interventie van ongeveer twee minuten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Die keeper was echt next level, poah.

14 januari 2022 om 18:54

Hij heeft Marokko wel moeilijk gemaakt.

14 januari 2022 om 18:57

Het tegenovergestelde van de vorige wedstrijd voor Marokko, nu eindelijk veel kansen gecreëerd maar de bal wou er maar niet in. 2:0 is ook een mooie resultaat en belangrijkste Marokko is door naar de achtste finales. Viva Maroc!

14 januari 2022 om 20:04

Wow marokko al 29x ongeslagen ! Waar andere Grote landen toch wel moeite mee hebben om tijdens deze afrika cup van de kleinere landen te winnen. algerije en senegal speelde gelijk, marokko pakt zijn 3 punten. 6 uit 2 op naar gabon.

14 januari 2022 om 19:56

Als Ihataren voor Marokko kiest kunnen we dan ook niet meer op wedstrijden van Marokko reageren?

14 januari 2022 om 20:18

Wat gaat ihattaren doen bij marokko. Douche schoonmaken. Zelf munir van sevilla zit op bank. En spelers als harit en idrissi worden niet opgeroepen.

14 januari 2022 om 22:41

Maar Aboukhlal speelt wel lol

14 januari 2022 om 23:20

Bobo101 aboukhlal valt in alleen en dat is omdat enesiry 7 maanden geblesseerd is en rayan mmae ook blessure heeft.

Pfff zoveel kansen gemist, niet normaal. Maar hopelijk blijft het bij deze wedstrijd, heb liever dat ze nu kansen missen dan in de 2e ronde.

Mooi voor Aboukhlal, viel uitstekend in, penalty versierd en goal.

14 januari 2022 om 21:58

Ik schrok van het niveau van Marokko. Tegen de nummer 132 van de wereld

14 januari 2022 om 23:22

Nederland speelde keer 2-2 tegen estland. Fifa ranking zegt niks.

15 januari 2022 om 00:05

2-0 plus gekwalificeerd 🇲🇦🥇, Algerije 0-0 tegen Sierra Leone met Mahrez en al die gasten ✅

Marokko georganiseerd en nooit in de problemen gekomen. Maar dit Marokko geeft mij een deja-vu naar WK Iran, Benin en Egypte Afrika cup. Zoveel kansen maar geen doelpunten. Tegen sterkere landen die zoiezo paar kansen krijgen kan je dat niet permitteren.

14 januari 2022 om 18:57

Kenner070. Mag toch wel hopen dat je als ploeg goed georganiseerd en niet in de probleem kan komen tegen deze ploeg? Het moet wel echt beter wil Marokko een kans maken op de beker. Heb nu 2 westrijden gezien en moet zeggen dat het alles behalve overtuigend is. Ben benieuwd hoe deze ploeg het gaat doen tegen de serieuze tegenstanders.

14 januari 2022 om 18:59

Is ook zo maar vaak tegen wat betere tegenstanders zoals Egypte laatst krijg je deksel op de neus of Benin of een Iran. Marokko heeft moeite met score in eindrondes. We gaan het zien , dit toernooi wordt pas leuk in de knock-out rondes nu is er niet zoveel aan nog.

14 januari 2022 om 21:58

Misschien Kralla93 vragen wat hij van het niveau vond Ducktaildo?

14 januari 2022 om 23:21

Ducktaildo en mathijsede gaan je jullie weer proberen marokko om laag te halen. Nederland speelde 2/2 tegen estland. Tegen kleine landen spelen kan moeilijk zijn. Marokko wint en kwam niet in problemen. Dus wat is het probleem. Andere toplanden in afrika spelen gelijk tegen zulke landen.

15 januari 2022 om 00:55

Mensen mogen toch best hun mening geven? Dat jij die mening niet deeld is prima, maar laat mensen in hun waarde en maak je er niet druk over. Marokko doet het goed en hoop dat ze ver komen, jammer dat Ziyech er niet bij is.

15 januari 2022 om 11:47

Rowdy1991 wat jij matthijs en ducktaildo doen is marokko proberen om laag te halen en te trollen zoals ene keer.

15 januari 2022 om 12:12

Jouw aanspreken op je bullshit is Marokko omlaag praten? Ik zeg nog dat ze goed bezig zijn en hoop dat ze ver komen... Daar lees je zeker overheen he.

6 op 6 en maagzuur voor rest van de avond.
Het was het waard! Dima maghreb!♥️

Marokko lijkt me toch met elke wedstrijd steeds een grotere kanshebber op het winnen van deze Afrika cup. De organisatie ziet er goed uit en de teamspirit zit er goed in. Ik hoop alleen dat er wat gedaan wordt aan de afmakende kwaliteiten. Door het slechte afmaken keepen keepers uit het vierde niveau van Frankrijk als Neuer.

Heb nog nooit zoveel 100 procent kansen gezien die niet gescoord werden.

Voortaan El kaabi met Ryan Mmaee en Chair voor Louza.

Het enige wat Marokko zichzelf kan verwijten is dat ze vanavond niet vaker gescoord hebben

Verder prima pot
Terechte overwinning

Heb er hoofdpijn aan over gehouden!! Ik ben verre van tevreden nog.. dit Marokko met deze selectie moet minimaal 7-0 winnen.. zoveel kansen zoveel rare beslissingen gewoon niet normaal slecht ..

Ewa insha Allah zullen ze er beter zijn in de achtste finale ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren