Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zakaria Aboukhlal komt dit seizoen niet meer in actie voor Toulouse

Laatste update:

Zakaria Aboukhlal komt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie, zo laat zijn club Toulouse weten. De Marokkaans international raakte vorige week geblesseerd aan zijn knie en leek in eerste instantie 'slechts' enkele maanden aan de kant te zullen staan. Toulouse maakt nu echter bekend dat zijn seizoen zo goed als zeker voorbij is. Alles wijst op een gescheurde kruisband, al doet de club daar geen officiële mededelingen over.

Aboukhlal liep afgelopen donderdag tijdens het Europa League-duel met Union Sint-Gillis (1-1) een knieblessure op en moest vervangen worden door Frank Magri. Na het duel in België onderging Aboukhlal een eerste test om te bepalen wat de ernst van zijn kwetsuur ongeveer was. Toulouse wist toen al dat het er niet goed uitzag. "Onze aanvaller Zakaria Aboukhlal zal de komende maanden aan de kant staan. Nieuwe testen zullen meer moeten uitwijzen over de precieze ernst van de blessure en hoe lang hij precies aan de kant staat."

Voorafgaand aan het met 2-1 verloren duel met RC Lens op zondag sprak trainer Carles Martínez Novell nog de hoop uit op een relatief snelle terugkeer van de aanvaller. "Zak is heel belangrijk voor ons, dus hopelijk keert hij snel terug. In de tussentijd zullen we ons moeten aanpassen aan zijn afwezigheid." Op donderdagavond, vijf dagen na het initiële bericht van de Franse bekerhouder, wordt duidelijk dat Aboukhlal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komt. "De operatie van Zakaria Aboukhlal, die vorige week geblesseerd raakte in de Europa League, is voorspoedig verlopen", schrijft de club. "Onze aanvaller zal waarschijnlijk tot het einde van het seizoen niet beschikbaar zijn. TéFéCé wenst hem een goed herstel en kijkt ernaar uit om hem weer op het veld te zien."

De blessure van Aboukhlal is een zware domper voor les Violets. De 23-jarige Rotterdammer was vorig seizoen goed voor vijftien treffers en vijf assists. Ook deze jaargang was hij al meermaals belangrijk met drie Ligue 1-treffers in vijf duels. Aboukhlal trad in de zomer van 2022 in dienst bij Toulouse, dat hem voor twee miljoen euro overnam van AZ. Zijn uitstekende vorm vorig seizoen leverde hem een plekje op in de WK-selectie van Marokko. Op dat toernooi viel hij vier keer in en was hij van grote waarde met een treffer in de groepsfase tegen België (2-0). Uiteindelijk reikten de Leeuwen van de Atlas tot de halve finale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ken Aboukhlal en zijn familie persoonlijk en ook best wel goed. Heel zonde dit, was tot nu toe echt heel goed bezig bij Toulouse. Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat hij het zo goed zou doen bij Toulouse, want eerlijk is eerlijk; bij AZ was hij gewoon heel matig als hij minuten kreeg. Vond hem altijd heel erg wild aan de bal, geen overzicht en leek weinig oog te hebben voor z'n teamgenoten.

Maar heeft zich vorig seizoen heel sterk herpakt bij Toulouse, begon dit seizoen ook heel sterk maar vond hem in de minuten die hij kreeg op het afgelopen WK ook prima. Had gehoopt dat hij dit seizoen nog kon vlammen bij Toulouse en dan waarschijnlijk een mooie transfer kon maken. Dat zal waarschijnlijk niet meer gebeuren en afgelopen transferperiode werd Aboukhlal al heel licht genoemd bij teams als Brighton & Hove Albion en Bayer Leverkusen, en dacht toen dat hij nog beter 1 seizoen bij Toulouse kon blijven.

Dat is ook een goede keus gebleken, maar helaas nu dus een zware blessure. Na zo'n kruisbandblessure is het ook altijd wel lastig om je niveau van voor je blessure aan te tikken en ik denk dat dat helaas ook zal gebeuren bij Aboukhlal. Zal waarschijnlijk wel goed presteren, maar minder dan voor zijn blessure.

Een spoedig herstel gewenst bro! Inshallah!

Een spoedig herstel gewenst broeder, inshallah herstelt hij goed en komt ie sterker terug dan ooit.

28 september 2023 om 22:50

Mwah lijkt me moeilijk dat die na zo’n zware blessure sterker terug komt.

Heeft me op zich redelijk verbaasd dat hij het zo goed deed, want in eerste instantie was die bij AZ toch beetje een kruising tussen een frust en een draver…

28 september 2023 om 22:58

@daei16

Mee eens, Vandaar dat ik ook zeg inshallah dat betekent als het god het wil.

Verder met je eens bij AZ was die niet goed, Maar op het WK vorig jaar was die echt goed.

ACL is wel echt zwaar ***, zelf in juli ook geopereerd. Laatste tijd sws veel spelers met deze blessure, nu Aboukhlal, maar kort geleden ook Timber,Courtois,Millitao en dan vergeet ik er nog een paar. Voor profs wel wat anders revalideren dan amateurs natuurlijk. Ik word wel altijd blij als ik een speler goed zie spelen die in het verleden een zware knieblessure gehad heeft. Amine Harit ook niet zo lang geledeb zijn voorste kruisband afgescheurd maar die speelt de laatste paar wedstrijden echt heel sterk.

Denk dat het kwa Mindset wel goed zit met Aboukhlal, eerste paar weken is het mentaal wel zwaar en moet je fully focused zijn op herstel.

Jammer geen Afrika cup voor deze jongen spoedig herstel broeder

30 september 2023 om 02:02

Echt jammer idd. Jammer voor die jongen. En ideale 12de man voor Marokko. En voor Toulouse een hele belangrijke kracht. Sterk begonnen dit jaar .. El neysiri op dit moment ook geblesseerd. Gelukkig duurt de africa cup nog even maar hopelijk zijn de meeste fit dan

Heel pijnlijk voor deze jongen! Was aan een geweldige opmars van zijn carrière bezig. Lijkt me een jongen met een sterke wil en mentaliteit die ook deze heftige blessure teboven zal komen!

Aah wat naar … begon heel sterk dit seizoen bij Toulouse en was de man. Mocht zelfs de penalty’s nemen. Echt jammer dit. Mist ook de africa cup met Marokko. Sterkte zaka

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren