Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanwinst De Graafschap aangenaam verrast: 'Toen lachte ik me kapot'

Laatste update:

Bryan Smeets tekende in de loop van het afgelopen seizoen een contract bij De Graafschap, dat toen nog betrekkelijk anoniem meehobbelde in de Jupiler League. De Doetinchemmers plaatsten zich echter voor de play-offs en wonnen die vervolgens, waarmee een terugkeer in de Eredivisie een feit werd. De middenvelder zag het met goedkeuren aan.

/

Smeets, die overkomt van MVV Maastricht, had bij het zetten van zijn handtekening gerekend op een nieuw seizoen Jupiler League. Hij werd dus aangenaam verrast. "Het was sowieso al mooi voor mij, ook als De Graafschap Jupiler League zou hebben gespeeld. Maar toen de club promoveerde, lachte ik me kapot", zei hij zondag na zijn eerste training in Doetinchem in gesprek met Omroep Gelderland.

De 22-jarige Smeets, die in zijn tienerjaren vier interlands speelde voor Oranje Onder-17, constateerde op zijn eerste werkdag bij zijn nieuwe werkgever meteen een aantal verschillen ten opzichte van zijn jaren in Maastricht. "Zo druk als op deze training heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is geweldig. Ik ben blij hier te zijn", besluit hij.

Gaat De Graafschap zich komend seizoen handhaven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

MVV heeft toch altijd nog wel een redelijke achterban? Hoop zal samenhangen met de recente successen van de Graafschap..... die gaan het dit jaar wel heel zwaar krijgen.

Smeets wel redelijke speler!

28 juni 2015 om 17:03

Bij MVV zitten niet meer zoveel mensen op de tribune, alleen tegen Roda en Fortuna zit het wel redelijk gevuld.

Het stadion is ook erg lelijk als je mij vraagt!

28 juni 2015 om 17:05

Gelukkig vragen we je niets :-)

28 juni 2015 om 17:40

Nope, groot gelijk heb je!

28 juni 2015 om 22:49

Kijk eens naar de toeschouwerselftallen van alle clubs in de JL en je ziet dat MVV erg hoog staat. Voor zoveel jaar JL voetballen, is het aantal toeschouwers best hoog.

28 juni 2015 om 17:07

Zitten inderdaad nog steeds gemiddeld iets meer dan 4.000 man op de tribune. Desalniettemin een flinke daling vergeleken met jaar of 5 geleden. Toen altijd met 6.000/7.000 man druksbezochte stadion in Jupiler League. Maarja, 14 jaar geen promotie zal bij veel mensen toch er flink inhakken.

Echter, eerste training is hier inderdaad nooit echt goed bezocht, maarja, een doordeweekse maandag trekt toch logischerwijs wat minder volk dan een vrije zondag.

Ja, dat plekkie nr. 6 in de JL is de laatst jaren l goed voor promotie.(eagles, Volendam, Graafschap en mss vergeet ik er nog wel een)

28 juni 2015 om 16:17

Willem 2 ook als vijfde gepromoveerd dacht ik

Goede box to box speler voor de Nederlandse competitie. Ben een paar keer naar MVV geweest en hij is altijd wel een strijder. Met een heerlijke schot in de benen.
Denk dat zo'n type wel nodig is in de eredivisie.

28 juni 2015 om 17:42

Klopt, de Graafschap heeft sowieso trouwens wel wat aardige spelers (cavlan, Koolhof en het afgelopen jaar van Ewijk). Ze gaan het wel lastig krijgen denk ik zo, maar wie weet, onder in de Eredivisie is het niveau nou niet veel hoger dan bovenin de Jl...

Of ze nou degraderen of niet de ploeg maakt enorme stappen. Het zijn misschien niet de meest spannende of bekende namen die worden aangetrokken, maar de Graafschap is wel aan het bouwen. In de tijd van Leen Looijen is er enorm veel vernield bij deze mooie ploeg en waarvan de naweeën nu nog voelbaar zijn. De Graafschap heeft nog niet echt de financiële middelen om de echt aansprekende namen te kunnen aantrekken, maar er zit in deze selectie wel enorm veel rek en potentie. Door de promotie van de Graafschap is het proces van het (door)ontwikkelen in een stroomversnelling geraakt, maar dat is niet per se heel slecht. De club haalt jonge talentvolle spelers tegen een mooi modaal salaris en waarmee de ploeg in de breedte sterker wordt en natuurlijk zullen ze het misschien niet allemaal redden, maar als ploeg gaat de Graafschap erop vooruit. Het stoppen van Linssen is een aderlating, maar het vertrek van Lazic en van Ewijk vormt geen probleem. Het vormden toch alleen maar stoorzenders binnen de ploeg en het waren nou niet bepaald de spelers waar wij als fans ons mee konden identificeren.

De club maakt nu dus enorme stappen en zouden we in de Eredivisie blijven na dit seizoen dan zou dit enorm mooi zijn, maar als we degraderen vormt dat ook geen probleem. In het verleden haalden we alleen maar dure spelers waarbij men dacht dat de club daarmee zou kunnen doorstoten naar een stabiele eredivisieploeg, maar waar het keer op keer bleek dat dat toch enorme sprookjes waren. Met de huidige selectie hebben we misschien niet het meest aansprekende team wat betreft spelersnamen, maar met deze selectie weet de club wel ons als Superboeren weer bij de ploeg te betrekken en wordt er een stabiele basis gelegd voor een eventuele verdere groei van de ploeg. Mochten we onverhoopt degraderen dan staat er wel een sterkere ploeg en club dan afgelopen seizoen en is de kans zeer reëel dat we van daaruit weer spoedig zouden promoveren richting de Eredivisie. Al met al is het dus een heldere visie vanuit de club.

28 juni 2015 om 16:59

Je geeft de perfecte uitleg. Ik denk dat het stappenplan voor de terugkeer naar de Eredivisie over twee jaar waargemaakt had moeten worden. De Graafschap is eigenlijk 'perongeluk' gepromoveerd. Maar zoals jij ook al zegt, dat hoeft niet persé erg te zijn.

Helaas kan De Graafschap door de financiële malaise het gewoon niet veroorloven kwalitatief goede spelers aan te trekken. Ze moeten dus ergens anders zoeken en hebben naar mijn mening al veel gevonden. In de Jupiler League lopen genoeg spelers rond met de potentie om een volwaardig Eredivisie voetballer te worden, en veel daarvan liepen afgelopen seizoen al op de Vijverberg.

Deze zomer zetten ze goed door met het aantrekken van getalenteerde jongens als Bouma, Bannink en dus deze Smeets. Het is absoluut geen Eredivisiemateriaal, maar ze hebben absoluut de potentie om een typische middenmotor- en degradatievoetballer in de Eredivisie te worden. En dan moet je nog nagaan dat er in de selectie veel van dat soort jongens rondlopen. Spelers als Jurjus, Cavlan, Pröpper, Lammers, de nog altijd achttienjarige Straalman, de gebroeders Tarfi, Vermeij, Koolhof en Vida zijn allemaal namen die het in zich hebben om ooit een goede Eredivisievoetballer te worden.

Ik ga er vanuit dat er in 2017 feest gehouden gaat worden na promotie. Komend seizoen zullen ze waarschijnlijk degraderen, maar hopelijk blijft de spelerskern hetzelfde om twee jaar later wel te kunnen schitteren in de Eredivisie. De selectie heeft zeker de potentie om deze club écht terug te kunnen brengen naar de Eredivisie.

28 juni 2015 om 17:49

Ik vind het realisme van jullie beiden erg vernuchterend om te zien. En klasse dat jullie op de lange termijn visie denken. Maar zijn jullie niet iets te relativerend?

Zoals jullie het schetsen is er nul hoop of verwachting dat jullie in de Eredivisie blijven. En als jullie dan degraderen vinden jullie dat ook niet erg.

Kom op jongens, schouders eronder en vechten ervoor!

Met een halfbakken mentaliteit van "leuk om mee te doen" heeft nog nooit iemand het gered. Kijk maar naar Dordrecht.

Krijg nu op voorhand een beetje het idee dat De Graafschap helemaal niks gaat toevoegen in de Eredivisie of dat jullie niet blij zijn dat jullie er in zitten.

28 juni 2015 om 17:51

Mee eens dat over die spelers die jij noemt, maar ik vrees dat er een aantal vertrekken (jurjus staat in de belangstelling van ik geloof Heerenveen en Cavlan van Utrecht). Moeten ze echt niet zomaar laten gaan, zit veel potentie in.

28 juni 2015 om 18:06

Uiteraard hoop ik dat De Graafschap het gaat redden en ik sluit, al is het maar een kleine, verassing ook niet op voorhand uit. Het is namelijk een getalenteerde ploeg die al een tijdje met elkaar speelt maar waar ook potentie in zit. We hebben al eerder gezien dit soort teams kunnen verassen. Recente voorbeelden zijn Excelsior, SC Cambuur, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.

Alleen had ik het bij deze ploegen verwacht. De selecties waren beter en er was vaak meer mogelijk dan momenteel in Doetinchem. De Graafschap zal heus geen laatste worden met vijftien punten, ze zullen samen met andere teams uitmaken wie rechtstreeks degradeert. Ik heb nog geen beeld kunnen schetsen wie deze ploegen zullen zijn want op het moment vind ik iedere selectie beter dan die van De Graafschap. Toch zal er altijd wel een team zijn dat plots slecht presteert.

Dat betekend niet dat ik niets verwacht. Er zal gewerkt moeten worden, zoals altijd op de Vijverberg. De Graafschap moet het komende jaar niet het lelijke eendje worden en dus niet voor schut staan. De ploegen vanaf plaats tien moeten er bang voor zijn om naar de Vijverberg te komen.

De Graafschap loopt voor op schema. De promotie zorgt zelfs voor een verbetering van het schema. Daarmee zeg ik dus ook dat ik juist blij ben dat De Graafschap terug is gekeerd, om jouw laatste zin tegen te spreken. Het is goed voor de omgeving, goed voor de club, goed voor de spelers en goed voor zowel de korte als lange termijn.

28 juni 2015 om 19:00

Als je kijkt naar de huidige selecties dan gaan Heracles, De Graafschap en Roda spelen om directe degradatie te voorkomen. Ik ben er blij mee, maar ik acht de kans niet zeer groot dat ze het zullen redden, maar zoals hieronder al werd gezegd zijn verrassingen niet uitgesloten.

28 juni 2015 om 17:47

Ben het helemaal met je eens, maar van Ewijk vond ik eigenlijk toch wel een hele degelijke speler. ik vond het dan ook verassend dat hij naar gae ging, gaat hij er alleen maar op achteruit. Maar als het inderdaad zo'n stoorzender was (ik weet dit soort dingen allemaal niet) dan is het maar goed dat hij weg is, als er maar een goede vervanger komt. Wat zijn volgens jou de meest veelbelovende aankopen? Ik weet alleen dat deze Smeets hierboven een heel aardige speler is.

28 juni 2015 om 19:07

Ik verwacht dat Tim Linthorst ons ook aardig zal verrassen en ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van El Jebli. Daarnaast is een fitte Koolhof al een aankoop op zich hahahaha.

Ben toch wel benieuwd hoe het middenveld van de Graafschap er straks gaat uitzien. Veel spelers waren namelijk al vastgelegd voor de promotie. Kent iemand El Jebli? Zou hij de eredivisie aankunnen?

Het lijkt mij als die jongen in de jeugd interlands heeft gespeeld alleen nog maar kan groeien.
Ik vind dit een slimme aankoop en hoop dat we nog veel van hem gaan zien.
Ik ben altijd nieuwsgierig naar ontwikkelingen van relatief onbekende talenten.
Wel mooi voor de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren