Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aankondiging op Instagram: ‘Ik heb besloten Manchester United te verlaten’

Laatste update:

Nemanja Matic trekt komende zomer de deur achter zich dicht op Old Trafford. De 33-jarige middenvelder neemt na vijf seizoenen afscheid bij Manchester United, zo meldt hij via Instagram. "Na lang nadenken heb ik besloten dat dit seizoen mijn laatste bij Manchester United zal zijn", aldus Matic, die in 2017 voor 45 miljoen euro werd weggehaald bij Chelsea.

Erik ten Hag, die naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 juli voor de spelersgroep staat, krijgt dus niet te maken met Matic. Volgens de Serviër is dat dus zijn eigen besluit. "Ik heb het bestuur, de manager en de spelers geïnformeerd over mijn beslissing", schrijft Matic. "Het was een enorme eer en een voorrecht om voor deze geweldige club te spelen. Hartelijk dank aan de fans voor hun niet aflatende steun. Ik zal nu tot het einde van het seizoen alles geven om mijn teamgenoten te helpen en het seizoen zo sterk mogelijk te beëindigen."

Matic zit dit seizoen vaker op de bank dan hij speelt, maar is onder interim-coach Ralf Rangnick nog altijd een gewaardeerde kracht: dit seizoen stond de verdedigende middenvelder 13 keer in de basis, viel hij 13 keer in en bleef hij 12 keer op de bank. In totaal staat de controleur op 183 optredens voor Manchester United, waarin hij goed was voor 4 goals en 9 assists.

Chelsea plukte Matic op jonge leeftijd weg uit Servië en verhuurde hem in 2010 een seizoen aan Vitesse. De middenvelder werd door de Londenaren later verkocht aan Benfica en drie jaar daarna weer teruggehaald. Het Servisch nationale elftal deed 48 keer een beroep op Matic, die zijn laatste interland op 10 september 2019 speelde. De routinier maakte dan ook geen onderdeel uit van de selectie die dit jaar met Portugal afrekende in de WK-kwalificatiepoule en zich daarmee plaatste voor het WK in Qatar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was een tijdje heel sterk bij Chelsea. Bij Man U wat minder. Beetje hetzelfde verhaal als Mata.

15 april 2022 om 20:13

Toch een prachtige carrière gehad , het maximale eruit gehaald. Als ze slim zijn halen ze de Nederlandse Matic , Koopmeiners soort gelijk profiel alleen loopt Koopmeiners wat makkelijker.

15 april 2022 om 20:38

Koopmeiners gaat te duur zijn, zit pas net bij Atalanta en is daar ook nog niet uitgeleerd.

15 april 2022 om 20:44

Denk dat United wel hoger mikt dan Koopmeiners met alle respect. Al doet hij het uitstekend bij Atalanta!

16 april 2022 om 02:42

En niet te vergeten dat Koopmeiners helemaal niet te vergelijken is met Matic. Geen enkele niet Nederlander zal die vergelijking trekken. Koopmeiners is meer een defensief spelende spelbepaler met een goed schot en Matic is juist meer de stofzuiger en mandekker die slim positie kiest. Daarnaast is het wel een flink risico nu veel geld uit te trekken voor een Koopmeiners die dan maar even het roerige United naar een hoger niveau moet tillen.

Zowel Matic als Mata hebben leuke wedstrijden voor United gespeeld en zijn echte professionals, maar staan voor mij wel enigszins symbool voor de afgang van United. Chelsea gebruikte ze om op te klimmen en wilde van ze af om de volgende stap naar de echte bovenste plekken te zetten en United haalde ze juist om op dat niveau te blijven. Logisch dat dat niet lukt en je maakt je directe concurrent Chelsea er ook nog eens financieel rijk mee + verlost ze van 2 spelers die ze toch al wilden vervangen. Niet handig.

Sancho, Rashford, de Gea, Varane, Bruno Fernandes en Elanga zijn denk ik de enige spelers die ten Hag er echt graag bij heeft. Wellicht Ronaldo voor zijn status en Wan-Bissaka, Shaw en Henderson als home grown/ eigen jeugd De rest mag bij een aannemelijk bod vast en zeker vertrekken. Graag zelfs.

Matic doet er denk ik verstandig aan om dit voor te zijn en met 33 jaar snap ik het best dat hij nog even ergens wekelijks wil spelen, dat is hem ook van harte gegund.

Toch mooi wat die jongen allemaal bereikt heeft. Ik kan me nog herinneren dat hij een uitstekende indruk maakte bij Vitesse, maar ik had noiit verwacht dat hij het zo ver zou schoppen. Matic was in zijn hoogtijdagen echt een geweldige controleur imo

15 april 2022 om 20:15

Heeft wel weinig goals gemaakt vind ik😉

15 april 2022 om 20:19

Zeker weten, maar hij miste ook de snelheid om veel mee naar voren te gaan. Technisch vond ik hem wel ijzersterk, al is hij door de jaren heen meer functioneel technisch gaan spelen en minder van de frivoliteiten geworden die je soms wel van hem bij Vitesse zag. Op topbiveau gaat echter alles in een hoger tempo en hebben ze daar andere spelers voor

15 april 2022 om 20:25

Je hebt niet altijd snelheid nodigom goals te maken wel diepgang denk ook dat je dat bedoeld

15 april 2022 om 20:26

Hij heeft niet veel goals gemaakt, maar ik kan nog wel een pracht goal van Matic herinneren toen hij nog bij Chelsea speelde. Het was in de halve finale van de FA Cup op het magische veld van Wembeley in het seizoen 2016/2017. Echt een geweldig schot was dat zeg. Ik raad iedereen aan om deze goal terug te kijken. Wel toevallig dat de FA cup halve finale wedstrijden dit weekend zijn. Hopen wordt het netzo watertanden als bij die pot toen in 2016/2017.

15 april 2022 om 21:06

@Varenak Deels diepgang, deels snelheid. Je kan niet als controleur steeds weg zijn van je positie als je niet de snelheid hebt om bij een mogelijke tegenaanval weer op tijd terug te zijn in positie

15 april 2022 om 20:40

@japie_krekel - Een "uitstekende indruk" viel volgens mij wel mee. Kon me juist herinneren dat menig Vitesse fans hem een redelijke speler vonden, maar nooit hadden verwacht dat hij het niveau van Chelsea aankonden.

15 april 2022 om 21:10

Dat zou kunnen maar die mening heb ik dan nooit gedeeld met hun. Matic vond ik toen echt een goede speler. Er zijn ook mensen die Van Dijk niet goed vonden bij jouw club FC Groningen waar ik het ook nooit mee eens ben geweest. Hij was wel eens wat laks, maar toen kon je al zien dat Van Dijk iets extra's in huis had

15 april 2022 om 21:56

Maar dit werd aangekondigd door Vitesse fans/supporters zelf, niet door de media. Met betrekking tot Van Dijk, het was meer van dat hij beter was dan van der Hoorn. Niet dat hij de Europese top kon halen (wat ik ook totaal niet verwachtte).

16 april 2022 om 00:03

Klopt, dat wist ik ook niet dat hij de Europese top zou halen, maar het was wel een talent die de potentie had ooit Oranje te halen destijds

Begin van de grote exodus. United moet wel op tijd beginnen met vervangers binnen te halen, anders moet Man U overal weer de hoofdprijs betalen. Hopelijk halen ze Rice als vervanger van Matic btw

15 april 2022 om 21:07

Ja, want Rice zullen ze voor een appel en een ei binnen kunnen halen...

Mooie en vaak ook sierlijke voetballer voor zijn lengte vooral in zijn tijd bij Vitesse echt genoten van hem vroeger.

Het is jammer dat de top van Matic maar relatief kort geweest is. Toen Matic in januari 2014 naar Chelsea terugkwam was hij 1 van de lichtpuntjes van de Premier League. Als we Matic vanaf de start van het seizoen 2013-‘14 in het team gehad hadden dan was Chelsea, in mijn ogen, zonder twijfel kampioen geworden dat jaar en zouden wij in de Champions League finale gestaan hebben. Dat is het effect dat Matic in zijn top had op ons team in dat seizoen. In onze twee kampioensjaren was hij een onmisbare schakel in het geheel. Hij is ook 1 van de redenen dat Conte vertrok bij Chelsea, de beste man was fel tegen het vertrek van Matic. Echt een geweldenaar van 2013 tot 2017, daarna werd hij een stuk minder. Fysiek leek hij niet meer te kunnen brengen wat hij daarvoor kon brengen.

Ik wens hem veel succes maar United had hem net als Mata natuurlijk nooit moeten contacteren. Waren beiden op hun best in Chelsea en laatste jaar dat zij minder werden kwam United op de poppen. Kenmerkend voor het bestuur van United samen met veel andere flaters.

Heel goed eindelijk, opgeruimd staat netjes? Wat wilde hij? Utd supporters blij maken?

Aaahhhh lekker! Dat is de 1e van hopelijk velen die hun biezen pakken.

Nooit graag zien spelen Matic, één van die typische saaie ‘controleurs’. Altijd pasje breed of naar achter.

45 miljoen voor een speler die al over de top was .......waanzin

Beter, hoeft Ten Hag één speler minder weg te sturen.. Matic, Mata, Pogba, Maguire, Fred en dan nog veel meer brandhout. Gewoon een frisse wind erdoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren