Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanklager betaald voetbal deelt waarschuwing uit aan FC Twente-speler Ziyech

Laatste update:

De aanklager betaald voetbal heeft Hakim Ziyech van FC Twente een officiële waarschuwing gegeven voor zijn gedrag na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en sc Heerenveen. De middenvelder van FC Twente maakte na afloop van de wedstrijd (1-4) een ‘obsceen gebaar’ richting het publiek: hij stak zijn middelvinger op.

/

“Op televisiebeelden was te zien dat Ziyech een obsceen gebaar maakte in de richting van het publiek. Voor Ziyech geldt wel dat als dergelijk gedrag in de toekomst nogmaals voorkomt, kan dit incident meetellen in de tuchtrechtelijke sanctie”, aldus de KNVB via de officiële kanalen.

De aanklager wijst op de ‘Gedragscode Officials Betaald Voetbal’. “Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag. Onderdeel daarvan is de voorbeeldfunctie van de officials binnen het betaald voetbal. De clubs en de KNVB stellen de aanklager betaald voetbal in staat om dergelijke gedragingen van spelers en officials na afloop van de wedstrijd te onderzoeken, omdat onbehoorlijk gedrag niet thuishoort in het voetbal”, zo luidt het statement.

Had Hakim Ziyech een schorsing moeten krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou die dat gedaan hebben?

13 november 2015 om 17:42

Het verhaal gaat dat Heerenveen supporters hem provoceerden

13 november 2015 om 20:24

En dat is dus gelukt. Ziyech heeft zich bijzonder erg laten kennen en duidelijk gemaakt dat hij nog niet met bepaalde situaties om kan gaan. Het is een fantastische voetballer, maar mentaal niet zo sterk als gewenst.

Eerdere vergelijkbare gevallen ook alleen een waarschuwing dus logisch dat dat hier ook zo is.

13 november 2015 om 17:55

Vind eigenlijk een waarschuwing al wat overdreven.

Als je een hele wedstrijd lang geschoffeerd wordt moet je dat als voetballer dus gewoon over je kant laten gaan? Belachelijk.

Niks mis met wat Ziyech hier deed.

13 november 2015 om 17:58

Dat heet professionalisme

13 november 2015 om 18:53

Mag het publiek zich dan wel debiel gedragen? Zijn toch ook volwassenen. Misschien gewoon even met de kop in beeld brengen. Hebben ze thuis en op het werk wat uit te leggen. Houdt het snel op

13 november 2015 om 20:53

Deze discussie kun je blijven voeren. Natuurlijk is het vanuit een ethisch perspectief zo dat supporters zich normaal moeten gedragen. Echter is het in de praktijk lastig om dergelijk gedrag tegen te gaan. Er worden vaak stappen ondernomen wanneer ze namen en gezichten hebben. In het geval van een profvoetballer is het heel snel duidelijk wie je bent en wat je doet. Terechte waarschuwing.

14 november 2015 om 14:38

Dat mag het publiek in Utrecht wel😉

Dit alleen maar omdat hij voor marroko heeft gekozen en niet voor Nederland. Het heel jammer dat de KNVB zo moet reageren.

13 november 2015 om 18:28

Huh andere spelers kregen ook een waarschuwing na vergelijkbare reacties.. Of neem Ron Jans..

13 november 2015 om 19:20

Je kan niet ontkennen dat dit niet gekleurd is

13 november 2015 om 20:27

Ja hoor, dat zal het zijn. Ziyech moet zich gewoon gedragen en hoort boven de provocaties te staan. Ook als hij wel voor Nederland had gekozen had hij deze waarschuwing gekregen, net zoals andere Nederlanders deze waarschuwing hebben gehad.

13 november 2015 om 23:15

Justum

13 november 2015 om 21:55

Ja man!
Over de gehele wereld zijn eerder al spelers geschorst geweest voor het opsteken van een middelvinger tijdens een wedstrijd, iets wat op tv te zien is door kleine kinderen die een negatief voorbeeld van gedrag zien, iets wat voetbalbonden willen tegengaan doormiddel van straffen.
Maar nee idd het komt nu deze ene maal inderdaad door het feit dat Ziyech niet voor Nederland heeft gekozen!
Kneus

Als ik in het stadion soms idioten om me heen bezig zie met gebaren en woorden..Pluk deze mensen maar uit het stadion, krijgt voetbal vanzelf een betere beeldvorming.

14 november 2015 om 06:44

Spelers worden gestraft en worden niet tegen het publiek beschermt.
Eric Cantona noemde zijn karate trap tegen een scheldende hooligan het hoogte punt uit zijn carriere. Hij kreeg daarvoor wereldwijd 8 maanden schorsing en het was zijn einde als Frans international.
Estaban werd op het veld aangevallen door een supporter met een stadion verbod. Hij kreeg direct rood.

Spelers worden te pas en onpas op hun voorbeeld functie gewezen terwijl het grote mensen publiek niet sociaal controleert en corrigeert.

De aanklager betaald voetbal heeft Hakim Ziyech van FC Twente een officiële,
waarschuwing gegeven voor zijn gedrag. De aanklager heb goed gehandelt.
Wat @mitssie weergeeft in zijn reactie,
Als ik in het stadion soms idioten om me heen bezig zie met gebaren en woorden.
Ben ik mee eens, ze maken je zo boos dat je wel reageert dan kun je niet inhouden.

Natuurlijk, het is geen speler van een topclub. Anders was de zaak wel geseponeerd. KNVB krab jezelf eens achter de oren met sommige besluitvormen. Overtredingen met rood worden geseponeerd en een

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren