Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanklager besluit gefrustreerde Ajax-verdediger niet te vervolgen

Laatste update:

Nicolai Boilesen zal aankomend weekend tegen FC Twente gewoon mee kunnen doen bij Ajax. De verdediger was in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles behoorlijk gefrustreerd en trapte na zijn wissel tegen een tafel aan. De aanklager betaald voetbal vindt het niet nodig om Boilesen te straffen.

De KNVB verwacht sportiever gedrag van spelers, maar houdt het bij Boilesen op een standje. Dat meldt De Telegraaf. De Deen werd bij een 1-1 stand naar de kant gehaald en schopte voor het oog van de camera hard tegen een tafel. Langs de kant zag hij zijn ploeg nog met 1-2 winnen, doordat Mickey van der Hart een terugspeelbal van Wesley Verhoek miste.

Henk Fraser (ADO Den Haag) en Henk de Jong (SC Cambuur) leken ook rekening te moeten houden met een straf van de KNVB: zij leverden in het afgelopen weekend commentaar op de arbitrage, maar komen net als Boilesen weg met een waarschuwing.

Nicolai Boilesen verdiende een straf

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was wel erg weinig aan de hand voor een schorsing/boete. Valt me mee dat zn hamstring niet kapot ging

12 februari 2015 om 09:19

weinig aan de hand, toch jammer zo'n reactie

ik denk dat het meer door zijn eigen spel de laatste tijd kwam, ik vind hem echt heel erg slecht spelen, eigenlijk al na zijn 2 leuke wedstrijdjes heb ik er nooit niks meer in gezien...

hij heeft wel wat dreiging vooruit maar hij lijdt zo enorm veel balverlies, hij wil altijd de actie maken, ook wanneer er niemand in zijn rug staat probeert hij vaak tussen 2-3 man door te dribbelen, en er komen ook nooit goede voorzetten van hem

12 februari 2015 om 10:01

Vond hem zondag wel redelijk spelen in vergelijking met andere wedstrijden.

12 februari 2015 om 10:29

tja tis net hoe laag je de lat legt, ik vind het helemaal niks...daarbij is hij ook van glas

ik vind roberto carlos van psv veel beter,en die laat het ook niet echt zien in de grote wedstrijden, die zakt volgende jaar mocht hij nog bij psv spelen, waarschijnlijk ook volledig door het ijs in de Cl...die is ook alleen met aanvallen bezig, en laat ook altijd veel te veel ruimt achter zich open.

van rhijn en vooral arias vind ik eigenlijk de enige backs in nederland die echt mee zouden kunnen in de europese subtop, die doen geen rare dingen en komen op wanneer het kan en maken daardoor weinig fouten

heel misschien Hoedt van AZ, die wordt ook al snel gehyped

12 februari 2015 om 11:13

Ten eerste is Hoedt geen back maar een linker centrale verdediger en ten tweede is hij niet gehyped, maar speelt hij heel sterk. Tegen Ajax heeft hij al zijn duels gewonnen.

12 februari 2015 om 12:30

Verbeter puntje bij Hoedt is dat hij soms te ver doordraaft met dat opruimen. Vaak heeft hij wel voetballende mogelijkheden en toch peert hij de bal de tribune in.
En natuurlijk hoeft het super goed voetballende verdediger te worden, is hij ook niet het type voor. Maar een keer wat vaker de voetballende oplossing gebruiken zou hem geen kwaad doen...

12 februari 2015 om 11:21

Ook de tafel hield er geen zware blessure aan over. Storm in een glas water.

12 februari 2015 om 19:58

volgens mij deed pieters bijna hetzelfde en toen vond iedereen dat hij geschorst moest worden en was het land te klein het was een grote schande nu doet boilesen het en kan het ineens wel !
wat leven we toch in een raar land

Dit was ook niet goed wat boilissen deed en hopelijk heeft hij zich wel geexcuseerd bij de tegenpartij. Voor mij is een standje van de Knvb wel goed, alleen zou ajax wel wat moeten doen hier tegen. Dat gefrustreerd bent over de stand en de wissel goed, maar je moet je niet zo laten gaan en zeker niet voor de camara.

En dat fraser en de speler niks krijgt vindt ik ook normaal, want de afgelopen week was het echt belachelijk wat de scheidsrechters gegeven hebben, terwijl er niet veel aan de hand was.
Die moeten echt eens terug naar school gaan.

Vind het belachelijk dat hij niet wordt bestraft en bijvoorbeeld Pieters eerder wel. Situatie is echt compleet vergelijkbaar in mijn ogen. Dat Pieters zichzelf blesseert doet volgens mij niet ter zake.

Ben als PSV fan overigens wel blij dat Boilessen gewoon mee mag blijven doen, met hem in het elftal bij Ajax worden wij alleen maar eerder kampioen, want wat speelt die gast belabberd zeg

12 februari 2015 om 09:32

Pieters werd bestraft voor zijn rode kaart. Niet voor get inslaan van die ruit zover ik weet.

12 februari 2015 om 09:52

Pieters krijgt de straf niet alleen voor zijn rode kaart, maar ook voor zijn agressieve gedrag nadat hij van het veld was gestuurd. “ernstig schaden van de belangen van de sectie betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen”, noemt de aanklager betaald voetbal dat. Door de schorsing mist Pieters de wedstrijden van PSV tegen Heracles Almelo, Feyenoord (beker) en ADO Den Haag.

12 februari 2015 om 10:18

Wellicht als Boilesen met een rode kaart van het veld was gestuurd dat die combinatie wel voor een zwaardere straf zou hebben gezorgd. Daarnaast hielp al dat bloed ook niet echt mee in de beeldvorming natuurlijk.

12 februari 2015 om 13:56

Euh...dat heet een combinatie van...
Wat pieters deed was niet alleen iets vernielen, maar ook zichzelf gevaarlijk verwonden...die straf stond dus ook daar op.

Dan meneertje brunschot het te vergelijken noemt zegt genoeg over hem.
Lachwekkend, maarja het zal wel weer zo zijn wij het goedpraten omdat hij ajacied is.

12 februari 2015 om 20:03

boilesen had ook zichzelf zwaar kunnen verwonden hoor ik vind beide zaken iig vergelijkbaar en nee van mij hoeft hij niet geschorst te worden maar de knvb maakt zichzelf wel belachelijk op deze manier

13 februari 2015 om 11:24

Nou meneertje Ndisdenaam (lekker anoniem want met je eigen naam zul je wel je mening niet durven geven), dat Pieters zichzelf heeft geblesseerd doet nu juist niet terzake. Net als bij acties op het veld is het ook de intentie die telt en niet de daadwerkelijk geleden schade. Boilessen had zich op eenzelfde belachelijke manier als Pieters kunnen verwonden.

Het maakt me helemaal niets uit dat Boilessen een Ajacied is, het gaat om de actie en de inconsequentie van de Knvb.

Dus meneertje Calimero, in het vervolg kun je ook gewoon minder denigrerend reageren, we zijn hier tenslotte op een publiekelijk forum waarop men hun mening mag ventileren. Dat die jou niet aanstaat wil niet zeggen dat die onjuist is of dat je daarop dan maar beledigend dient te reageren....

Prettige carnaval gewenst

12 februari 2015 om 11:33

Niet zo poepen man. Gewoon emoties en daarbij sloopt hij niks. Deed Pieters wel met die ruit en zichzelf. Pelle werd vorig jaar ook niet bestraft terwijl hij wel wat sloopte. Dus niet zeuren zou ik zeggen.

12 februari 2015 om 20:04

hij sloopte niets en pieters wel en wat had je gezegt als het tafeltje stuk geweest was en hij bvb zijn middevoetsbeentje had gebroken?

12 februari 2015 om 21:13

Dan was het een compleet andere situatie geweest en had hij daarvoor gestraft kunnen en moeten worden. Echter, is dit het geval?

Ja maar... das niet eerlijk... zo kan Ajax Psv nooit meer achterhalen...

Goede zaak. Emotie Is het puurst in deze sport en in dit geval was aanvoerder zo gefrustreerd dat ie even kwijt moet. Dat Is toch heerlijk? Een straf had perfect in het straatje kunstgras gepast

Nee natuurlijk niet maar wel Pelle, Pieters en volgens mij Lens wel schorsen!!!

Je zou er bijna wat van gaan denken want dit was net zo erg of het nu een deur of een tafels is.

Eigenlijk had ik het ook wel verwacht natuurlijk dat hij vrijaf ging, jammer dat er zo een verschil wordt gemaakt 😞

12 februari 2015 om 08:53

Pelle werd niet door de KNVB geschorst. Dat was pas na zijn elleboog tegen Veltman in de Klassieker, waar hij 4 wedstrijden voor kreeg.

12 februari 2015 om 09:08

Pelle kreeg er een voorwaardelijke schorsing bij. Hij had toen 2 voorwaardelijke schorsingen op zijn naam. Ach de Knvb is wel vaker het spoor bijster.

12 februari 2015 om 10:11

Dat staat dus gelijk aan niks. Daar zal dan een proeftijd aan vast gezeten hebben en het stond vast dat hij toch na dat seizoen zou stoppen. Daarnaast vind ik het erger als je spullen ook daadwerkelijk sloopt dan een tafeltje omtrappen.

Wil het natuurlijk niet goedpraten. Voetballers hebben nu eenmaal een voorbeeldfunctie en dingen worden snel onder een vergrootglas gelegd.dus daar moet je gewoon op letten als prof, en je in houden. Hoe moeilijk dat ook is.

12 februari 2015 om 08:54

Ach, Vertonghen werd dan weer 2 wedstrijden geschorst wegens het zingen van een liedje in zijn vrije tijd... dus als je bedoelt dat de KNVB pro-Ajax zou zijn, weet dan dat dat niet altijd blijkt.

12 februari 2015 om 09:09

Dat die "vrije tijd" van verthongen op studio sport werd uitgezonden doet natuurlijk niet ter zake...

12 februari 2015 om 09:09

Was dan niet terecht dan?

Man man hiermee laat je wel zien hoe jullie denken, diep triest eigenlijk want dan kon zeker niet nee.

12 februari 2015 om 09:29

Vertonghen ging een dag erna anders al diep door het stof, kreeg twee wedstrijden, accepteerde dat niet, en kreeg daarna 3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk. Voor de Knvb telde mee dat Jan Vertoghen nou niet bepaald het grootste licht is en zelf vaak ook niet goed weet waar hij mee bezig is.

12 februari 2015 om 09:41

Het zingen van een liedje in zijn vrije tijd. Meen je dat nou echt?

Het was het ophitsen van supporters tijdens een officiële huldiging. Gezien de geschiedenis tussen die 2 supportersgroepen was het gewoon gevaarlijk provoceren.

12 februari 2015 om 09:54

Ja dat meen ik echt ja, dat kan toch gewoon niet en geeft aan hoe weinig respect er is.

Hoe je het ook wilt zien Ajax wordt hier weer gewoon gematst niets meer niets minder want of je nu een Tafel ramt of een deur maakt geen verschil.

12 februari 2015 om 10:12

Wat een onzin Wijze Kip. (Niet de eerste keer dat je zo reageert op een Ajax artikel.) Die intense anti-Ajax gedachten en uittingen beginnen zorgwekkende vormen aan te nemen.

Ontopic: Wat Boilesen deed is gewoon dom, maar het valt in dezelfde categorie als een waterzak omtrappen. Het excessieve agressieve geweld van de heren Pelle, Pieters en Lens zijn hiermee niet te vergelijken.

12 februari 2015 om 10:26

Hoezo een onzin?

Hij heeft een voorbeeldfunctie en zeker als aanvoerder maar dat willen jullie blijkbaar niet zien.

En of je nu tegen een deur slaat waar toevallig het glas uitgaat is net zo erg als gefrustreerd een tafel omschoppen en bij Lens hetzelfde en toe werd hij zelfs gevolgd in de spelerstunnel om het nog even erger te maken.

Maar goed ik ben het gewend dat de meeste Ajaxsupporters alles proberen goed te praten.

Offtopic: Als iets je niet aanstaat is het meteen anti-Ajax want ik weet waar je op doelt maar als de Knvb en de scheidsrechters iemand schorsen dan heb ik ook ongelijk, heb begint zorgwekkend te worden dat jullie zonder na te denken dingen gaan verdedigen en ook de vele beledigingen, heb je wel eens nagedacht dat jullie fout zitten want was goed om te zien dat jullie reacties 1 voor 1 verwijderd werden voor provoceren en die van mij bleef staan.

Toch een teken dat ik gewoon gelijk had of niet.
Ik zou toch eens wat beter nadenken voordat je reacties plaatst die nergens op slaan.

12 februari 2015 om 11:41

Hahaha wijze kip. Wat ben jij een grappenmaker. Je probeert te provoceren met je reacties. Moisander werd geschorst voor het geven van een kleine duw en dan durf jij te beweren dat de KNVB pro Ajax is? Ga toch weg man. Het vergrijp van boilesen is idd niet te vergelijken met Pelle, Pieters of lens.
Ik praat het niet goed, maar zet je anti bril af en relativeer en dan kom je erachter dat de acties totaal een ander lading hebben qua onbehoorlijk excessief geweld jegens spullen of personen.

12 februari 2015 om 12:58

Wijze kip.........zet a.u.b je anti.ajaxbril eens af. Al jouw reacties ( niet alleen dit topic) zijn zo provocerend. Jij probeert ajacieden uit de tent te lokken. Wat nog lukt ook.....
Probeer het als neutrale supporter te bekijken, als je dat kan.

On: je hebt gelijk dat hij een voorbeeldfunctie heeft, maar dan moet de club hem straffen en niet knvb. Knvb maakt geen verschil tussen aanvoerder of gewone speler. Hij Sloopt niets ( in tegenstelling tot pelle en pieters). Hoeveel spelers schoppen er niet tegen een bidon of waterzak...? Moet je die dan allemaal straffen? Als je zelf hebt gevoetbalt weet je ook dat je soms ontzettend gefrusteerd kan zijn. Dan schop je een bal een eind weg, schop je tegen een reclamebord., bidon of waterzak. Hoort gewoon bij sport.

12 februari 2015 om 13:10

@richardwillems

Ik bekijk het ook zo maar bekijken jullie het eens als neutrale supporter ipv van wangedrag goed te keuren.

Bah altijd het zelfde met dat ant-ajax, haat, enz.
Grow up.

12 februari 2015 om 14:07

Haha en proberen netjes te zijn met z´n ´´bah altijd hetzelfde met da...´´
Gast je provoceert gewoon, die situaties zijn totaal niet te vergelijken qua strafmaat.

Alleen jij wilt dit niet zien, en ja als je haat etc niet wilt horen, reageer dan niet zo dom.

12 februari 2015 om 18:16

@ndisdenaam

Ik denk dat het probleem meer bij jullie ligt want het is gewoon dat jullie het niet willen zien blijkbaar maar goed dan is de discussie waar jullie mee komen alleen maar beledigen en met haat en anti gaan strooien.

Jammer is dat gewoon dat je de feiten niet wilt zien maar dat zijn we gewend.

12 februari 2015 om 18:40

@wijze kip

Ik keur het gedrag ook niet goed, maar het. Is overdreven om daar een schorsing voor uit te delen. De clubleiding vam Ajax zal hem er heus wel op aangesproken hebben. Klaar dus......en dit zou ik ook gezegd hebben als hij bij psv, feyenoord of dordrecht had gespeel. Volgens mij leg ik hierboven mijn standpunt goed uit, maar omdat het een speler van ajax betreft, vindt jij dat hij gestraft moet worden.
Neutraal genoeg voor je?

12 februari 2015 om 09:35

Pieters sloopte een raam en Pelle sloopte een camera (waarvoor hij ook geen schorsing kreeg), met dit inklaptafeltje was volgens mij niet veel aan de hand. Bovendien wordt Ajax op het moment meer gestraft als Boilesen wel speelt

12 februari 2015 om 09:37

Pelle sloopte geen camera.

Maar het is terecht dat Boilesen niet geschorst word, als je andere situaties terug gaat kijken zie je dat de KNVB niet snel een schorsing geeft bij dit soort incidenten.

Dat het misschien beter was voor Ajx dat Boilesen wel geschorst werd is een tweede..

12 februari 2015 om 20:24

dus als het tafeltje stuk was gegaan was het anders geweest? haha wat een onzin .
van mij hoeft hij niet geschorst te worden maar dat vond ik bij pieters ook wat inderdaad wel hetzelfde is

12 februari 2015 om 12:10

Wijze Kip,

Wees eens wat wijzer, want dan had je kunnen weten dat Pelle gewoon een voorwaardelijke straf kreeg voor het vernielen van andermans eigendom en Lens wel iets meer deed dan tegen een tafel aan te schoppen.

12 februari 2015 om 13:28

Hé wijsneus, waarom reageer je niet meer op de mensen die je terecht wijzen op je fout. Pelle werd niet geschorst en Pieters kreeg rood die wedstrijd. De actie van Lens is natuurlijk al helemaal niet te vergelijken met die van Boilesen. Maar oké, blijf jij maar vasthouden aan je theorie dat de Knvb Ajax voortrekt.

Pieters en Pelle werden vor soortgelijke incidenten wel gestraft. Meten met 2 maten dus in Zeist maar dat zijn we gewend. Voor Ajax jammer dat hij geen schorsing krijgt, nu kan De Boer hem zomaar weer opstellen.

12 februari 2015 om 08:57

Wat word het toch triest als nu zelfs zulke situaties onder de loep worden genomen zeg!! Was verder niks meer of minder dan even de frustaties kwijt verder niks bijzonders!!

12 februari 2015 om 09:01

Pelle kreeg alleen een voorwaardelijke schorsing van 1 wedstrijd. Bovendien was zijn uitspatting ook wel wat explosiever en langduriger dan die van Boilesen, al is het misschien wel een klein beetje scheef dat er helemaal niets gebeurd. Maar goed, je straft Ajax op dit moment meer door Boilesen niet te schorsen geloof ik.

12 februari 2015 om 14:08

Ach het calimero gehalte in Alkmaar is ook zo hoog.
Let lekker op je eigen club en supportertjes die maar niet kunnen stoppen met over Ajax te dromen.

Hiermee komt Ajax slecht weg, nu speelt hij waarschijnlijk dus gewoon tegen Twente.

Het was wel heel licht en een beetje frustratie is te begrijpen, maar de Knvb heeft al eerder mensen geschorst voor frustratie dus zouden ze het eigenlijk nu ook moeten doen.

In diezelfde wedstrijd maakte keeper Cillissen in de 2e helft een hele duidelijke natrap-beweging richting de spits. Gezien door het hele stadion, maar blijkbaar niet door de aanwezige officials!

12 februari 2015 om 09:45

Dat daar niets over gezegd is vind ik eerlijk gezegd ook wel verrassend. Het was niet dat hij vol doorhaalde maar het was duidelijk een geval van vasthouden en trapje geven.

Het was duidelijk op tv te zien dus het leek me dat men daar niet omheen kon. Schijnbaar toch wel.

12 februari 2015 om 09:58

En dan wel 100x het gedrag van Kazim herhalen. Ik hou er niet van om dit te zeggen, maar Jack weet er toch wel altijd een bepaalde draai richting een bepaalde club aan te geven.

12 februari 2015 om 20:27

sterker nog een week eerder deed hij dat ook al ,al vind ik niet dat hij geschorst hoeft te worden de scheidsrechters moeten gewoon gelijk rood geven in de wedstrijd en niet achteraf schrsen daar heeft niemand wat aan

12 februari 2015 om 20:35

En daarom vind ik dat schorsen naar aanleiding van TV-beelden een vorm van competitievervalsing is. Want wanneer wordt iets wel of juist niet onderzocht? Het is zo willekeurig allemaal.

Prima Knvb, maar wat meer uitleg zou fijn zijn. Wat is het verschil tussen Pieters en Boilessen? Geen blessure is dom geluk. Maar afstand van veld tot het voorwerp ofzo? Pieters had langer tijd om na te denken? Pieters reageerde na arbitrage beslissing? Kom in ieder geval met een argument.

12 februari 2015 om 09:22

Pieters moest sowieso een schorsing krijgen want die ging met rood van het veld af.

Maar gunstig voor de concurrentie dat Boilesen gewoon speelt, er zijn namelijk weinig slechtere linksbacks te vinden in Nederland dan onze Deense vriend, en alsof dat nog niet genoeg is loopt hij zelfs nog met de aanvoerdersband rond. Met dat soort spelers heb je geen tegenstander nodig om het moeilijk te krijgen.

12 februari 2015 om 09:55

Rood. Zo gefrustreerd?

Word hier van een mug een olifant gemaakt. Frustratie hoort bij de sport, kan er wel geroepen worden dat ze een voorbeeldfunctie hebben, maar het gedrag van spelers binnen de lijnen hoor je weinig over dan.

Zolang hij zijn frustratie niet uit op zijn tegenstanders, medespelers of collegas zie ik het probleem niet echt in. Cillessen schopte op het WK ook boos ergens tegen aan, lekker interresant. Hun zijn ook mensen, die kunnen ook wel eens boos worden.


Hoe kan het dat Boilesen aanvoerder is?
Hij maakt kinderlijke fouten die je juist als aanvoerder niet kan maken.
Van Rijn spreekt hem daar als collega vaak in de wedstrijd op aan, terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn. Een aanvoerder moet degelijk zijn, weinig fouten maken en autoriteit uitstralen.

Ik vind de keuze om Boilesen aanvoerder te maken geen goede.

Op zich is Ajax nu wel gestraft. Want hij mag spelen.

Ik zou de reacties weleens willen lezen als het om kazim ging. Dan was 4 wedstrijden waarschijnlijk nog te laag

12 februari 2015 om 12:06

Gelukkig gaat het hier niet over Kazim.

12 februari 2015 om 12:41

Jij had het zelf ook over Pelle en Lens.

Valt me op dat ajax spelers laatste tijd een beetje gefrustreerd reageren. Boilesen, schone en vooral jasper cillessen.beetje onsportief...

12 februari 2015 om 12:04

Dat had PSV vorig jaar last van. Slechte resultaten vreet blijkbaar wel aan spelers.

12 februari 2015 om 20:38

Maar zo slecht doet Ajax het dit seizoen qua resultaat niet. Na 22 speelrondes had Ajax onder De Boer alleen vorig jaar meer punten (eentje). De andere jaren had Ajax na 22 speelrondes juist minder punten. De resultaten zijn dit seizoen bovengemiddeld, dus dat kan de reden voor dat gefrustreerde gedrag niet zijn.

12 februari 2015 om 12:07

Ik vind het allemaal een beetje gemaakt gefrustreerd. Die gasten kunnen helemaal niet met tegenslag omgaan lijkt het.

Rare actie vd KNVB. Onsportief gedrag dient gewoon bestraft te worden. Kan bijvoorbeeld ook een voorwaardelijke straf zijn .

Knvb moet is stoppen alles wat er gebeurd in onderzoek te nemen. laat iemand toch is een keer wat zeggen of doen. geef ze een boete voor wat ze hebben gesloopt en daar mee uit.
Commentaar op de scheidsrechter? Tja laat de scheidsrechter is een keer een dikke huid krijgen en absorbeer het en doe het daarmee af ( uitzonderingen daar gelaten waarbij mensen echt over de schreef gaan ). is iemand zijn frustratie weer kwijt en komt het alleen maar ten goede

Waar je in seizoen 2012 -2013 zowat voor iedere actie een schorsing kreeg ( al dan niet voorwaardelijk ) en heel Nederland moord en brand schreeuwde bij ieder misgebaar van de spelers, is al de commotie rondom het respect in het voetbal voor een groot deel weer weggeëbd.

Destijds had het natuurlijk te maken met o.a. de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, maar hoezo was toen een actie zoals die van Boilesen niet te tolereren en is dat een paar jaar later gewoon weer acceptabel?

hij is van ajax die mogen alles hij had dik geschorst moeten worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren