Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanklager bekijkt Ziyech, Feyenoord en ‘bananenlied’

Laatste update:

De aanklager betaald voetbal is begonnen aan een drietal onderzoeken naar aanleiding van recent gespeelde wedstrijden in de Eredivisie en KNVB Beker. De Nederlandse bond (KNVB) maakt dinsdag bekend dat de aanklager onderzoekt wat er is voorgevallen tijdens Feyenoord-Ajax (in het bekertoernooi op 28 oktober), tijdens FC Utrecht-FC Twente in de competitie (op 1 november) en tijdens FC Twente-sc Heerenveen (7 november).

/

Tijdens de Klassieker in De Kuip, nu twee weken geleden werden er voorwerpen gegooid richting het speelveld, de spelers en de assistent-scheidsrechter. De aanklager stelt Feyenoord daarover schriftelijk vragen, laat de KNVB weten. Hij wil weten wat de Rotterdamse club doet om zulke zaken voortaan te voorkomen: het betreft een vooronderzoek en het wil niet zeggen dat Feyenoord daadwerkelijk straf krijgt.

De aanklager is ook een vooronderzoek gestart naar de supporters van FC Utrecht. Die zongen tijdens de blessurebehandeling van Thomas Agyepong van FC Twente het ‘bananenlied’ en bovendien klonken er vuurwerkgeluiden. De aanklager wil weten wat FC Utrecht heeft gedaan om die uitwassen te voorkomen en te doen stoppen. Tot slot richt de aandacht van de aanklager zich dus op Ziyech.

De spelmaker, aanvoerder en topscorer van FC Twente misdroeg zich afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen zijn oude club sc Heerenveen. Hij stak zijn middelvinger op naar het uitpubliek: Ziyech mag schriftelijk aan de aanklager uitleggen voor wie het obscene gebaar was bedoeld en waarom. Er is vooralsnog niets gemeld over een vooronderzoek naar Henk Fraser van ADO Den Haag, die Martin Hansen een blessure liet veinzen om zijn spelers opnieuw te instrueren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord gaat alvast preventief in beroep tegen het vooronderzoek.

Overigens vind ik dat Ziyech gestraft moet worden voor zijn gedrag. Zo iemand heeft een voorbeeldfunctie, wat gemakkelijk wordt overgenomen door kinderen op het amateur voetbalveld.

10 november 2015 om 17:48

Wat wordt ik toch moe van dat argument 'voorbeeldfunctie'. Alles wat een voetballer tegenwoordig ook maar doet, moet worden bestraft omdat die een 'voorbeeldfunctie' heeft.

En zoveel deed Ziyech niet. Liet alleen weten dat de supporters, die hem niet zulke nette teksten toeriepen, de pot op konden.

Maar nee, we maken er weer groter probleem van dan dat het is want hij heeft namelijk een voorbeeldfunctie. Verschrikkelijk irritant.

10 november 2015 om 18:00

Mufr10,

Ouders hebben een voorbeeldfunctie naar hun kinderen toe. Leraren en leraressen hebben een voorbeeldfunctie naar kinderen toe en profvoetballers in loondienst van een club waar ook kinderen spelen hebben dus ook een voorbeeldfunctie.

Als jij daar dan zo moe van wordt dan moet je nog veel leren.

10 november 2015 om 18:17

Dan hebben die ouders van die supporters die hatelijke dingen naar Zyech riepen hun voorbeeld functie ook niet goed opgepakt. Jij vindt dus dat iedereen alles maar mag roepen en je als speler niet mag reageren. Er staan tegenwoordig zoveel dope randdebielen op de tribunes ye schreeuwen. Voorvalletje Graafschap - PSV al vergeten?

10 november 2015 om 18:21

Per definitie oneens. Ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zn eigen gedrag. Ik ben opgevoed met de woorden: Als een ander de sloot in springt doe jij het dan ook? Ik vind het echt geleuter van de bovenste plank.

10 november 2015 om 18:27

Hij is een voetballer, geen politicus ofzo.

10 november 2015 om 18:30

Als Ziyech een grotere invloed op t gedrag van je kind heeft dan jij als ouder dan doe je iets flink fout.

10 november 2015 om 19:07

Hootch30 heeft wel gelijk. Sociaal normatieve invloed zorgt dat we ons conformeren aan andersmans gedrag. Zo ook met je middelvinger op steken. Iedereen die zegt dat dit geen invloed heeft moet ik teleurstellen,dit heeft het hoogst waarschijnlijk wel. Het is in mijn ogen dan ook terecht dat dit aangevochten wordt door de Knvb.

11 november 2015 om 06:51

Geleuter Scheidsrechter. Gedrag komt vanuit mensen zelf. Wordt de eerste zes jaar vooral vanuit thuis beïnvloed. De invloed van media, school en vrienden is miniem vergeleken bij wat er van huis uit wordt meegegeven. Als jij echt denkt dat mensen hun middelvinger opsteken omdat Zyech het ook doet dan moet ik jou teleurstellen. Je zit er naast. Net als alle andere scheidsrechters dat vaak zitten.

11 november 2015 om 08:11

Dus als hun het doen mag hij het ook?? Dit is echt kansloos .

10 november 2015 om 17:49

Ja stel je eens voor zeg, dat een kind een middelvingertje opsteekt naar iemand die hem schoffeert en beledigd....bleef het daar maar bij bij de jeugd.

Die voorbeeldfunctie van voetballers wordt soms wat overdreven imo.

10 november 2015 om 17:57

En dat wat de supporters van Feyenoord hebben gedaan wordt dan niet overgenomen door kinderen op het amateur voetbalveld?

10 november 2015 om 18:04

Jij als volwassen persoon heeft ook een voorbeeld functie.

10 november 2015 om 18:20

Feyenoord - Ajax publiek daar doe je toch niks meer tegen, ze willen er niet van leren, Beide clubs gewoon een fikse geldboete dus.
Heerenveen supporters geprovoceerde richting Ziyech dus gewoon laten zoals het is, Al was het natuurlijk niet slim van hem.
FC Utrecht 5 wedstrijden zonder publiek laten spelen een geldboete.
Racisme moet zwaar gestraft worden

10 november 2015 om 18:33

Ajax publiek ook straffen? Voor wat? Ze zaten niet eens in het stadion.

10 november 2015 om 19:13

Verhaal gaat dat er wat 'verdwaalde' Friezen in een thuisvak zaten die niet erg plezierige dingen riepen. Daar was het gebaar naar bedoeld.

10 november 2015 om 19:41

Lekker makkelijk dat er toevallig " verdwaalde" Heerenveen supporters dit deden. Uitpubliek zong hem zelfs toe. Twente probeert de eigen supporters te beschermen hiermee.

10 november 2015 om 20:03

Breng het ook niet als de waarheid; zal me eerlijk gezegd een zorg zijn naar wie hij dit gebaar maakt. Gaat mij er om dat de KNVB/tuchtcommissie zich weer eens onwaarschijnlijk belachelijk maakt wanneer hier een schorsing uitkomt.

12 november 2015 om 12:46

psv dan ook maar 5 wedstrijden zonder publiek na barazite met schaapgeluiden toegezongen te hebben (hoor je niets over)geen onderzoek knvb
feyenoord ado ook 5 wedstrijden zonder publiek de ziektes vlogen 90 min lang om je oren( hoor je niets over geen knvb onderzoek)
twente spandoek met utrecht nsb dna in het bloed (hoor je niets over geen onderzoek knvb)ook al is het doek in beslag genomen en zijn er foto s en filmpjes van.
ajax feyenoord daar is toch niets aan te doen dus alleen boete??? ajax was daar helemaal niet.
utrecht bananenlied 5 wedstrijden zonder publiek en hoge boete?want racisme moet bestraft worden ?dat lied word al 15 jaar gezongen en nu utrecht onder een vergrootglas ligt is het ineens racisme?onderzoek knvb nu wel
als we dit echt gaan doen zit er bij geen een club nog publiek en de manier van hoe jij wil straffen past prima binnen de knvb misschien hebben ze nog wel een baantje voor je daar.

13 november 2015 om 01:01

Uiteraard bedoelde ik de twente supporters.

13 november 2015 om 01:03

Ze moeten allemaal bestraft worden. Maargoed hoelang ben je dan bezig met straffen uitdelen? Er zijn dan alleen maar lege stadions.

10 november 2015 om 20:49

Vrij makkelijk om in beroep te gaan. Bij Heracles-Ajax werd de Ajax keeper meerder malem bekogeld. Nooit meet iets van vernomen. Dan kan je nu niet ineens Feyenoord wel haan bestraffen voor wat propjes.

11 november 2015 om 07:15

Ik zie zo vaak dat er in (top)-wedstrijden spullen op het veld word gegooid. Waarom wordt er nu dan indens tegen opgetreden?

Natuurlijk hoor je geen zooi het veld ol te gooien. Maar dit gebeurt zo vaak.

Schreeuwen, schelden en zelfs middelvinger (hoewel zeer asociaal), kan ik nog wel door de vingers zien bij de klassieker maar dingen naar de spelers gooien moet echt maar eens afgelopen zijn op de velden.

10 november 2015 om 17:46

Klopt, ik heb het daar ook helemaal mee gehad. Dom Telegraaf volk dat maar wat loopt te schreeuwen en schelden, en dan bij elke close up het veld vol zien te liggen met plastic bekers bier en aanstekers. Enorm storend

10 november 2015 om 17:51

Weet niet of je het gezien hebt of erbij was, maar het waren proppen papier die gegooid werden...nou nou nou wat een schandaal.

10 november 2015 om 17:59

Proppen papier... En aanstekers, muntjes.. Het gaat erom dat het achterlijk gedrag is. Waarom zou je uberhaupt iets op het veld gooien? Wat is dat voor een raar gedrag?
Welke club het is interesseert me geen moer, het gaat mij erom dat ik dit gedrag bezopen vind ( misschien is dit overigens ook wel de oorzaak).

Wat mij betreft hard straffen en het liefst die idioten zelf aanpakken.

11 november 2015 om 00:00

Ik was er bij en wat ik gezien heb is nog nergens genoemd, maar terwijl cilissen warm liep om boer te vervangen liep kazim ook warm. Er werd van alles naar cilissen gegooid, waaronder aanstekers. Wat je wat kazim deed? De aanstekers oprapen en ze onderhands naar het publiek gooien, die de nieuwe munitie uiteraard weer aangrepen om naar cilissen te gooien. Ik zat er denk ik...25m bij vandaan.

Tja, als je als aanklager toch niets beters te doen hebt, Hij moet ook aan zijn baantje denken natuurlijk.

De supporters van Utrecht mogen nu wel eens zwaar aangepakt worden, niet het eerste incident.

12 november 2015 om 12:55

welke incidenten bedoel je ajax thuis mee eens en daar is de club voor gestraft (boete plus lege tribune twente thuis bananenlied niet dat is gewoon zoeken van de knvb om utrecht terug te pakken het word immers al 15 jaar gezongen en nooit is er ook maar iets over gezegd omdat utrecht volledig in zijn recht staat om de supporters andere plaatsen aan te bieden(sterker nog ze zijn dat wettelijk verplicht) en de knvb dat niet zo leuk vind maar diezelfde knvb hoor ik niet over het spandoek wat twente bij zich had met utrecht nsb dna in het bloed zullen ze wel gemist hebben zoals gewoonlijk bij veel uitsupporters in utrecht.
dus hoezo utrecht zwaar straffen utrecht word al veel zwaarder dan andere clubs gestraft

Mensen beoordelen op hun huidskleur, het is gewoon zielig. Bij de jongens die dat doen helpt straffen waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk zijn ze te dom om te snappen waar ze mee bezig zijn. Alleen een levenslang stadionverbod kan dit soort tuig uit het stadion houden. De kans is alleen groot dat het ze het dan tijdens het uitstappen wel weer zullen roepen. Maar goed, je kan helaas niet alles tegen gaan.

Wat een overdreven gedoe weer van de knvb. Man man man, ziyech is de enigste die twente nog enigszins overeind houdt. En dan nu dit omdat hij zn middelvingertje opstak. Ongelooflijk dit, ik kan ze echt niet lang meer uit staan die knvb. Wat een stel kinderen daar ! En ik druk me nog netjes uit

10 november 2015 om 20:12

Dus omdat hij de enige goede speler van twente is mag hij alles doen?

Suarez kreeg voor het opsteken van zijn vinger een waarschuwing, dus Ziyech kan iig niet geschorst worden. Een onderzoek lijkt me dus ook onzinnig.

10 november 2015 om 18:02

Wie??? Suarez? Onder welke steen leef jij nou? Dat van Suarez is al 4 jaar geleden!!! Kom op, wordt wakker en leef in het heden.

10 november 2015 om 18:09

Ja en dat was dus een mooi precedent voor dit voorval. Als de Knvb consequent is tenminste, maar dat zal wel niet.

10 november 2015 om 18:33

Regels wijzigen en de Knvb is intussen allang veel harder gaan optreden tegen respectloos gedrag sinds de dood van grensrechter Nieuwenhuizen. De situatie met Suarez is daardoor allang geen precedent meer, omdat de richtlijnen sindsdien al zijn veranderd.

10 november 2015 om 18:46

Dat ze in Rotterdam nog bang zijn voor Ziyech, ook met Ziyech knalt Feyenoord er gewoon met een nulletje of 5 overheen.

10 november 2015 om 19:26

Wie zegt dat we in Rotterdam bang zijn van Ziyech?

Ik vind het nogsteeds jammer dat hij voor Twente koos ipv Feyenoord...Ziyech zelf inmiddels waarschijnlijk ook. Maar bang? Nee.

10 november 2015 om 20:47

Viswinkel.

Hoe kun je iets consequent gaan noemen als je een voorval van 4 jaar geleden gaat vergelijken met nu? Wat 4 jaar geleden was gebeurt is echt niet meer relevant met wat in het heden gebeurt.

10 november 2015 om 21:05

Want in 4 jaar zijn (volgens mij was het zelfs 5) is de wereld binnen de KNVB drastisch anders geworden, Hootch? Wat onzin! 5 jaar geleden was een elleboogstoot rood, nu nog steeds toch?

11 november 2015 om 06:54

Ik denk eerder dat Zyech bang is voor Rotterdam. En voor Oranje. Leuk hoor bij een middenmoter de grote man zijn maar de topclubs vermijden omdat je niet tegen druk kan. Nee dit is een net niet speler. Vandaar zijn veilige keuze voor Marokko. Daar is de druk veel lager.

10 november 2015 om 18:37

Exact. Het zou me aan de andere kant niet verbazen als Ziyech wel geschorst wordt. Past perfect in het warrige beleid van de tuchtcommissie/KNVB.

Vuurwerkgeluiden?
Moet dit niet Oerwoudgeluiden zijn ?

Zielige actie van sommige Utrecht supporters mocht dit waar zijn.

10 november 2015 om 18:02

Dat zal dan wel zijn vanwege de vuurwerkramp in enschede.

10 november 2015 om 18:03

Nee vuurwerkgeluiden kan wel kloppen lijkt, gebeurd helaas wel vaker als clubs tegen Twente spelen vanwege de vuurwerkramp in Enschede.

10 november 2015 om 18:08

Ook vuurwerkgeluiden, niet op hetzelfde moment maar iets later in de wedstrijd

Ik kan me nog een gevalletje Gyasi herinneren. Die stak ook zijn middelvinger op tegen het uitpubliek van Heracles, om vervolgens voor de camera te janken dat ze apen geluiden maakten (wat overigens niet waar was). Uiteindelijk wordt er toch niks mee gedaan...

Wat een onzinnig gezeik hier. Heb de beelden even teruggekeken. Hij heeft zelfs nog een of ander voorwerp vast in zijn rechterhand. Tja, je kan wel zien wat hij bedoeld, maar het het is niet eens vast te stellen of hij inderdaad een middelvinger opsteekt. Het is zo treurig gesteld met de arbitrage van de Knvb. Laten ze eerst de prioriteiten eens gaan oppakken in Zeist.

Ik vind het eigenlijk wel leuk als een speler zijn middelvinger opsteekt naar de fans van de tegenpartij. Gooit een beetje olie op het vuur, is meestal bevorderlijk voor de sfeer.

10 november 2015 om 18:56

Was in dit geval na de wedstrijd. Althans, dat dacht ik.

Ik kan me nog een incident herinneren waarbij Nigel Hasselbaink na een doelpunt van Jeff Stans geraakt werd door een voorwerp uit het publiek en naar de grond ging. Volgens mij tegen Roda Jc. Daarover lees ik niks op voetbalzone of in kranten en horen we niks over van de aanklager. Waarom worden de acties van feyenoord supporters dan wel onderzocht? Voor zover ik de wedstrijd gezien heb is er volgens mij niemand geblesseerd geraakt door acties van het feyenoord publiek en heeft er geen enkele ajax-speler geklaagd

Het zal bij Feyenoord nooit veranderen... Het is een populistische geert wilders club gewonnen.... Helaas, want het was een mooie club.... Maar alleen teren op de 12e man... Nee doe mij onderhand maar amateurvoetbal!!

Ziyech maar een aantal wedstrijden schorsen. Het uitpubliek zong hem zelfs toe, en dan gaat die mafkees zulke gebaren maken.

10 november 2015 om 22:35

Haha! Ja, het is echt verschikkelijk wat hij gedaan heeft. Met een paar wedstrijden vind ik je nog mild.

10 november 2015 om 22:50

Ja inderdaad levenslang schorsen en 6000 uur papier prikken langs de snelweg waar iedereen zijn middelvinger naar hem kan opsteken ! Anders blijft hij het doen natuurlijk.

Die aanklager doet ook maar een dotje. Paar jaar terug kreeg NAC wedstrijd zonder publiek ivm afsteken van de nodige fakkels op de tribune. Vervolgens zie je in onder andere De Kuip regelmatig volop vuurwerk, maar daar treedt de aanklager dan weer niet tegen op.

Het bananenlied an sich, is niet discriminerend. De publieke opinie maakt hem discriminerend.

12 november 2015 om 12:57

en de knvb natuurlijk om utrecht te pakken

Feyenoord supporters over het algemeen staan er gewoon om bekend dat het racisten zijn dus om er nou een artikel over te schrijven over hoe ze wederom zich van hun slechtste kant laten zien is overdreven. Dan had je na de wedstrijd tegen Ajax heel voetbalzone wel kunnen vullen met racistische uitspraken die het publiek schreeuwde. Om maar als voorbeeld te noemen ''k***er Joden''. Hopelijk doet de Knvb en ook de Uefa en de Fifa eindelijk iets aan deze club met een prima history. Want de feiten liegen er niet om zowel de Uefa als de Fifa en de Knvb hebben al meerdere malen onderzoeken gedaan over racisme bij Feyenoord. Als ze het serieus nemen doen ze hetzelfde als met Juventus een divisie terug zetten en daar boven op de club 3 jaar lang zonder supporters laten spelen dan is het zo afgelopen. En dan is het overal afgelopen.

11 november 2015 om 07:03

Euh pardon? Je kan een hoop negatieve dingen zeggen over het Legioen maar racistisch? Je weet dat het Legioen uit alle bevolkingsgroepen van Rotterdam komt? Dat men bijna is gaan rellen bij Espanyol omdat men daar apengeluiden maakte naar de donkerder gekleurde Feyenoordspelers. Dat er nog nooit apengeluiden zijn gemaakt in De Kuip. Dat ik die wel bij een andere Nederlandse topclub heb gehoord? Dat als je het over anti joodse geluiden hebt dat je dan moet spreken over antisemitisme ipv racisme? Dat dat bij Feyenoord geenszins het geval is omdat men puur en alleen duidt op de Amsterdamse rivaal die zelf als geuzennaam joden hebben aangenomen? Dat het enige onderzoek van de UEFA naar racisme bij Feyenoord een farce is omdat het gaat over een opblaasbanaan die het veld opgewaaid is en dat de opblaasbanaan een fenomeen is wat al jaren in De Kuip voorkomt en met de ludieke actie ' Bring back the Bananas' te maken heeft? Echt jouw post is van a tot z gevuld met leugens, onwaarheden en onwetendheid. Ik neem aan dat je hiervoor geband gaat worden.

Vind toch echt dat een eventuele middelvinger van Ziyech of welke voetballer dan ook in het niet valt bij het wangedrag van supporters zoals bv een bananenlied of het gooien van voorwerpen waarmee je iemand daadwerkelijk pijn kan doen. Schijt op die hele voorbeeldfunctie dan maar hoor. Sporters mogen naar mijn mening met regelmaat best emotie tonen, helemaal als je ziet wat voor shit ze over zich heen krijgen tijdens en buiten wedtrijden.

nou het is dus duidelijk, Feyenoord krijgt een waarschuwing(goede advocaat), Ziyech wordt vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs en Utrecht krijgt een boete want Utrecht moet niets doen wat overal(helaas) gebeurt.

Misschien eens een idee voor onze aanklager om de scheidsrechters eens te bekijken.
Die doen al heel lang schimmige dingen.

Daar hebben we voorlopig meer aan dan dit.

Maar goed dat is mijn mening.

Het bananenlied is gewoon een kinderliedje. Dat je daar al wordt veroordeelt tegenwoordig is te zot voor woorden!

12 november 2015 om 12:59

het bananenlied word al 15 jaar gezongen nog nooit iemand erover gehoord maar na de verplaatsing van utrecht supporters is het ineens racistisch en moet er ineens een onderzoek komen gewoon klasse justitie bij de knvb

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren