Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Aan zijn techniek kan hij nog werken, maar daar hebben we Bergkamp voor’

Laatste update:

Ajax heeft Richairo Zivkovic aangetrokken voor de spitspositie, maar trainer Frank de Boer wil nog een centrumaanvaller naar Amsterdam halen. De Boer hoopt dat de pas zeventienjarige Zivkovic niet direct onomstreden is bij Ajax. Hij wil nog een aanvaller halen om de jongeling, die nu nog bij FC Groningen speelt, te laten wennen.

/

Zivkovic heeft al wel indruk gemaakt op De Boer. Zo maakte de aanvaller een heerlijk doelpunt tegen PSV en de oefenmeester spreekt van ‘een typisch Kluivert-doelpunt’. “Aan zijn techniek kan hij nog werken. Maar daar hebben we Dennis Bergkamp voor, de allerbeste. Misschien verbaast hij ons, maar Richairo moet zich richten op een opstartjaar", laat De Boer optekenen in de Stentor.

“We hebben naast hem nog een goede spits nodig”, aldus De Boer. Danny Hoesen keert mogelijk terug van PAOK Saloniki, maar de rol van Hoesen in Amsterdam lijkt dus uitgespeeld. De Boer verwacht dat Siem de Jong vertrekt. Als De Jong wel blijft, is de noodzaak voor een andere spits minder groot, zei hij eerder al.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker hè, zo'n Bergkamp in je technische staf!!!
Dat ie maar lang mag blijven..

5 april 2014 om 14:36

Waarom? Ik kan het bergkamp effect op spitsen totaal niet zien. Want de huidige spitsen zijn m.i. weinig totniets beter geworden.

5 april 2014 om 14:39

Dat zegt iets over de spitsen vooral.

5 april 2014 om 14:44

Relatief gesproken kan de je effecten van de aanwezigheid van Bergkamp nu nog niet goed beoordelen, zo lang zijn ze nu ook nog niet bezig.
Insiders erkennen de toegevoegde waarde wel allang, vraag het eens aan Eriksen

5 april 2014 om 14:45

Haha en als richairo doorbreekt dan is het wel de verdienste van bergkamp zeker. Aparte manier van redeneren. Overschatde invloed van bergkamp toch niet. Wat heeft hij als spitstrainer nou bewezen?

5 april 2014 om 14:57

Ik laat het beoordelen van dennis liever a/d spelers & staf over, en die zijn blijkbaar verguld met hem.

Kan mij in ieder geval voorstellen, als zo'n pikkie een dvd'tje gekeken heeft van Bergkamp, hij er wel de nodige inspiratie door zal krijgen

5 april 2014 om 14:58

Nou ja spelers als fischer en eriksen hebben al veel van hem geleerd, en dat zagje terug in hun spel. Hoesen had dat ook in mindere mate.

5 april 2014 om 15:11

degroenehelfc das gewoon onzin wat je zeg want de jong heeft pech en sigi speelt best goed maar krijg soms geen 1 bal waar die wat mee kan

5 april 2014 om 15:24

Het feit dat in de voorhoede niemand zeker is van een basisplaats geeft aan dat niemand onomstreden is. Dat geeft ook aan dat niemand zich dusdanig heeft ontwikkeld dat hij een heel seizoen een kans krijgt. Tel daarbij op dat de spitsen van Ajax te weinig scoren. Ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen vinden dat Bergkamp nog niet doorslaggevend is. Een wereldspits betekent niet automatisch een wereldspitsentrainer.

5 april 2014 om 16:16

Tja staar je blind op aanvallers, ook de middenvelders hebben veel van hem geleerd dat de aanval verder tegenvalt ligt echt niet aan Bergkamp..

5 april 2014 om 16:36

Ik snap wel dat jullie jullie held willen verdedigen maar kom met argumenten. Tot nu toe is er nog gebeurt waaruit blijkt dat hij een "geweldige" spitsentrainer is of zoals ze zeggen de beste. Als jij de beste bent dan kun jij van een matige spits een goede maken maar dat is bergkamp tot op heden niet gelukt. Ik zeg ook niet dat Bergkamp er geen reet van kan maar ik heb nog niks kunnen ontdekken dat mensen nu al arrogant kunnen roepen hij is de beste.

5 april 2014 om 16:53

@manonthemoon

Misschien had hij dan individuele trainer van de middenvelders moeten worden... Nu even serieus. Een spitsentrainer traint spitsen. De vleugelaanvallers en spitsen draaien allemaal geen goed seizoen. Dat is niet allemaal de schuld van Bergkamp. Maar echt beter zijn ze dit seizoen niet geworden. Ik heb nog geen argument gelezen waaruit ik op kan maken dat Bergkamp het fantastisch doet. Tot die tijd blijf ik bij mijn standpunt dat Bergkamp het nog niet geweldig doet.

5 april 2014 om 17:10

Uhh mensen hier doen altijd zo bijdehand maar jullie weten niet waar je over praat, hoeveel mensen die het zo goed weten zien trainingen van Ajax? Dus dit is net zo dom als wanneer al die mensen over Stam zeggen dat hij zo geweldig is...trouwens Middenvelders moeten kunnen aanvallen maar ook kunnen verdedigen, een verdedigende middenvelder is gebaat bij verdedigende training en een aanvallende middenvelder als Eriksen, Klaassen en Schone zijn ook veel gebaat bij aanvallend trainen..

Niemand heeft het over de beste trainer of whatever, maar het begint gewoon met een meer dan normale reactie dat het lekker is om bergkamp in je staf te hebben en tja als de spelers, trainers mag geloven doet hij gewoon goed werk, maar he jullie weten het vast beter

5 april 2014 om 17:23

Denk dat het wel een groot voordeel is als je een persoonlijke training van Bergkap krijgt, die weet uit eigen ervaring na het jarenlang spelen in de top wat er gevraagd wordt van een voorhoede speler.

Zal als geen ander beter kunnen vertellen:

- welke looplijnen je het beste kan gebruiken

- hoe je het beste afhankelijk van hoe je aangespeeld wordt een bal( bijvoorbeeld uit de lucht kan doodleggen) moet behandelen

- hoe je gelijk bij je aanname van de bal om je heen moet kijken waar je medespelers zich bevinden.

- hoe altijd een stap vooruit te denken

En los daar van is het wat Manon The Moon ook al zegt, geweldig dat je al een training krijgt van bijvoorbeeld Dennis Bergkamp.

De techniek van Kluivert zal hij waarschijnlijk nooit krijgen, maar die benaderde dan ook als spits perfectie. Ik ben al blij als hij het fysiek en scorend vermogen 'erft'. Koppend kan hij ook nog veel stappen maken volgens mij.

5 april 2014 om 14:52

Ik blijf het jammer vinden dat Kluivert niks bij Ajax doet. Ik snap dat hij enkel wilt coachen (geen jeugd) en dus ook geen interesse heeft in een andere rol maar misschien kunnen ze hem inwerken om Frank op te volgen na bv. het volgende seizoen. En ondertussen wat individuele training geven met oa Bergkamp.

5 april 2014 om 16:58

Volgens mij wou hij toendertijd wel Jong Ajax coachen, maar de posities waren al vergeven. Dat hij zomaar Frank mag opvolgen lijkt mij niet de juiste optie en ik denk dat het intern wordt opgevuld net zoals Frank eerst de jeugd deed en zich daarna opwerkte.

Stuivenberg gaat in de zomer weg dus het mooiste zou zijn als Kluivert het niet te min vind om Jong Ajax in de Jupiler League te coachen en van daaruit misschien alsnog Frank ooit te gaan coachen. Zolang Trustfull en anderen daar tenminste geen moeite mee hebben..

Desondanks hoop ik op ziyech. Hij is tenminste een creatieve voetballer die nu echt ontbreekt!

5 april 2014 om 14:44

Weet niet of zyiech de juiste is maar we hebben we eentje nodig idd

5 april 2014 om 14:49

'we"? En je hebt een logo van Arsenal?

On: Ik heb een aantal wedstrijden gezien van Zivkovic, maar het is een prima speler die goed de ruimtes inloopt en gemakkelijk scoort.

5 april 2014 om 14:55

Maar er staat ajax in zijn naam, een beetje van allebei.

5 april 2014 om 14:56

Yup, arsenal en ajax fan. Gek he?

5 april 2014 om 14:59

@ ali_ajax:

Ziyech graag!!
En stiekem hopen dat HSV toch degradeert, komt Raffie misschien nog 2 jaartjes

5 april 2014 om 17:07

Ziyech is altijd welkom, maar een creatieve speler zou eventueel opgevuld kunnen worden vanuit de jeugd (andersen, Meleg, Lobotka) en ik vind op dit moment een Schone echt niet minder dan Ziyech.

Ik hoop meer dat van der Hoorn het volgend seizoen waarmaakt of dat we elders nog een wat langere verdediger kunnen scouten. Ajax is verdedigend toch wat kwetsbaar in de lucht als we een speler zoals Havenaar of Pelle tegenover ons hebben.

Wat een onzin zeg techniek heb je of heb je niet. Je kan hem wel een beetje verbeteren, maar een goede techniek zal hij nooit krijgen Frank praat nu net alsof Bergkamp Zivkovic ff een aanname van Iniesta gaatbezorgen.

5 april 2014 om 14:43

Nee dat is hoe jij het begrijpt
en techniek is wel degelijk te verbetren, zivko heeft al een paar aardige dingen laten zien dus met verbetring kan hij idd uitstekend voor ajax worden

5 april 2014 om 14:46

Tuurlijk kun je wel oefenen op een functionele techniek. Zeggen dat je het maar een beetje kunt verbeteren is gewoon een excuus om lui achterover te leunen. Komt bij dat Zivkovic helemaal niet zo slecht technisch onderlegt is.

5 april 2014 om 16:21

Klopt, wat jij zegt is inderdaad onzin. Wat ali_ajax zegt is gewoon helemaal waar. Hoe kan het dan dat een voetballer vaak tussen 27 en 32 op zn piek zit? Alleen op ervaring en kracht?

Het is inderdaad beter als Ajax nog een spits haalt, aangezien Richairo Živković rustig gebracht zal worden voor het seizoen daarna.

Opzicht, vind ik, dat Živković wel redelijk goed mee kan voetballen en dat hij redelijk technisch is, maar het kan inderdaad altijd beter en Dennis Bergkamp die kan hem zeker het een en ander bijleren.

Ik hoop dat hij zich fysiek ook meer zal ontwikkelen, zodat Ajax echt gewoon een spits in de spits heeft staan die fysiek sterk is en in mijn ogen moet hij ook nog meer oefenen op koppen.

Goals maken beheerst hij redelijk en ook op afmaken zal hij alleen maar meer gaan oefenen. Als hij dan ook nog voetballend beter wordt, fysiek sterker wordt, beter kan koppen en veel scoort, dan heeft Ajax voor de aankomende jaren toch wel een vrij complete spits in de spits staan.

Maar als nieuwe spits, kan Ajax toch gewoon Bojan Krkić nog een seizoen huren van FC Barcelona?

Frank de Boer heeft nu ook eindelijk door dat Bojan gewoon het beste speelt, als hij in de spits speelt. Als Bojan dan volgend seizoen als diepe spits speelt, dan heeft Živković volgend seizoen de tijd om zich aan te passen bij Ajax.

Het seizoen daarna zou Živković dan als diepe spits kunnen spelen en dan zou er eventueel gekeken kunnen worden of Ajax nog een nieuwe spits moet halen, maar ik zie het liefst deze opstelling volgend seizoen (zie opstelling).

Ik ga er vanuit dat Siem de Jong zal vertrekken bij Ajax en als Niklas Moisander vertrekt, dan kan dat opgevangen worden met Stefano Denswil, maar dan zou ik als Ajax zijnde toch gaan kijken of je nog een extra centrale verdediger kan vinden.

Eventueel iemand die dan de André Ooijer rol op zich neemt. En anders zou John Heitinga, voor het geval dat hij met Fulham degradeert, in mijn ogen een optie zijn.

Dan zou Heitinga regelmatig wedstrijden mee kunnen spelen en zouden Veltman en Denswil het een en ander van hem bij kunnen leren, zodat het seizoen daarna die twee gewoon verzekerd zullen zijn van een basisplaats en Heitinga de Ooijer rol dan op zich neemt.

Cillessen
v.Rhijn
Veltman
Denswil/Mois
Boilesen
Klaassen
Blind
Serero
Schöne
Bojan
Fischer/Kish
5 april 2014 om 15:01

Ik denk dat fysieke ontwikkeling ook nog wel komt gezien zijn jonge leeftijd. Hij is nu al sterk aan de bal, als je bijvoorbeeld de wedstrijd tegen PSV keek, zette hij zonder moeite Bruma opzij. Fysiek scoort hij al een dikke prima. Het meevoetballen kan nog wel een stuk beter, en ik denk dat hier de focus op moet komen te liggen bij Ajax. Hij is ontzettend doelgericht, maar soms ten koste van zijn medespelers. Als hij leert beter om zich heen te kijken en iets meer tijd te nemen in gevaarlijke offensieve situaties denk ik dat hij een topspits zal zijn voor Ajax. En over dat koppen heb je inderdaad gelijk, al heeft hij al wel een aantal goeie kopgoals gemaakt. Toch heb ik net zoals jou het idee dat koppen niet echt zijn specialiteit is. Snel en sterk is hij wel, dus als hij dat koppen en dat om zich heen kijken onder de knie krijgt is het denk ik een hele complete spits.

Beter kijke voor rechtsbuiten denk ik , houd je Bojan volgend jaar puur en alleen voor spits en Kishna kan eventueel ook!

Hij en siggi volgend jaar ons spitsen duo

Basistechniek is gwn trainbaar , alleen moet dat van kinds af aan gebeuren , op je 17e kan je zeker wel beter worden maar een Kluivert oid wordt het nooit

Spits zoals Kluivert was ( die alle facetten van het spel beheerst ) , moeten we maar hopen dat er nog zo een type word opgeleid ..?
Wanneer je speltype afhankelijk is van bepaalde specifieke spelers , die binnen dat systeem het beste renderen , dan moet je ze opleiden .
Kluivert is sinds 96 of 97 weg ??
Ook de juiste spits kopen , bleek niet altijd even makkelijk de laatste jaren bij Ajax . En dat terwijl je weet waar je naar zoekt .
De Boer moet een spits halen die een bal kan vasthouden , kaatsen , terug en neerleggen , en koppen .
En het liefst maakt hij 18 doelpunten , en heeft hij tussen de 12 en 15 assists per seizoen . dat is de Ajax spits ( naar mijn mening ) .
Dat konden alleen Kluivert en Petterson . Tuurlijk zijn en andere grandioze aanvallers bij Ajax geweest ( Johan , van Basten , Suarez , Bosman , Geels , Kieft , Huntelaar noem maar op ) , maar dat waren goalgetters , of geen echte nummer 9 .
Ibrahimovic kan het sowieso , maar die speelt niet standvastig , die gaat veel meer op zoek ( wereldvoetballer ) .
Daarom noem ik Kluivert en Petterson als de perfecte Ajax spitsen , je kan ze zover en zo hard mogelijk van eigen doel aanspelen , altijd oog voor de medespeler en goede verwerking van de bal .
Andere kwaliteiten waren al beschreven uiteraard .

Als de Jong blijft moet hij ook gewoon een andere spits halen, vind dat je de Jong in eerste instantie als middenvelder moet beschouwen en wanneer het nodig is hem pas in de spits opstellen.

Terugkeer van Huntelaar zou ik wel graag willen zien. Hij zou Ajax geweldig helpen en een goede mentor voor Zivkovic zijn.

Jammer dat frank, hoesen opzij schuift.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren