Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aad de Mos wijst op ‘achilleshiel’ van Oranje: ‘Ze zijn niet erg rotsvast’

Laatste update:

Oranje neemt het komende donderdag in de halve finale van de Nations League op tegen Engeland. Aad de Mos signaleert in gesprek met VTBL Magazine dat er in korte tijd de nodige euforie is ontstaan rond het Nederlands elftal. De oefenmeester in ruste benadrukt echter dat er nog het nodige werk te verzetten is voor bondscoach Ronald Koeman en wijst op de ‘achilleshiel’ van het elftal.

“De achilleshiel van dit elftal is duidelijk de achterhoede. Ze zijn niet erg rotsvast bij spelhervattingen. Van Dijk en De Ligt draaien een topseizoen, maar aanvallend koppen is iets anders dan verdedigend koppen”, zegt De Mos, die denkt dat tegenstanders zich hierop gaan instellen. “Tegen Duitsland duurde het een halve wedstrijd voordat er reparatiewerkzaamheden plaatsvonden. Dat vind ik vrij lang.”

De Mos stelt dat Oranje, in tegenstelling tot een jaar geleden, weer serieus genomen wordt. Om die reden zal Nederland vaker de ‘favorietenrol’ toegeschoven krijgen. “Dat je met veertig meter in je rug speelt. Dat spelhervattingen van levensbelang worden. En dat je een wedstrijd moet lezen. Soms kun je niet blijven beuken en moet je, als het niet loopt, een gelijkspel gewoon over de streep trekken. Daarin kan dit elftal nog groeien.”

Volgens de oefenmeester in ruste zullen de spelers van Engeland na een lang seizoen ‘uitgeblust’ zijn. “Dat kan niet anders. In de warmte is het straks volgens mij niet op te brengen om nog vol gas te geven”, concludeert De Mos. Wat volgens hem meespeelt, is dat er in de finaleronde van de Nations League niet heel veel op het spel staat. “De winnaar verdient slechts het recht op een herkansing als het in de kwalificatie nog mis dreigt te gaan. Dat is een vrij magere beloning en het zal bij die oververmoeide Engelsen ongetwijfeld in het achterhoofd zitten.”

Ben jij het met Aad de Mos eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wel de beste centrale duo van de wereld een achilleshiel noemen. 21 is 5, dat zijn bonuspunten snap je. Nee ik volg aad ook al mijn hele leven niet, het is gewoon vermakelijk

3 juni 2019 om 16:55

Nou Aad heeft een punt hoor. De laatste keer tegen Duitsland was het billenknijpen. Ze zijn individueel wereldtop, zeker weten, maar samen in het veld lijkt het alsof ze niet aan elkaar gewend zijn.
Het zou best kunnen dat ze elkaar niet mogen, een soort haantjes gedrag en daardoor elkaar niet helpen.

3 juni 2019 om 17:32

Ik denk dat Van Dijk en De Ligt gewoon nog aan elkaar moeten wennen. Vergeet niet dat zij nog niet zo lang het vaste verdedigingskoppel vormen voor Oranje. Ik denk dat als we 1-2 jaar verder zijn dat ons centrum nog een stuk stabieler is dan nu.

3 juni 2019 om 18:18

Het klopt wel dat we al jaren continu goals incaseren door standaarsituaties.

Centrale duo is het beste wat we hebben. Backs zijn inderdaad stuk zwakker. Zou nog steeds Blind liever op cvm zien. Ben overigens ook niet erg overtuigd van de aanval.

Hahahaha, dit is het mooiste stukje cabaret van de dag! Doelpunten van Duitsland tegen krijgen, kan gebeuren. Duitsland is een topland. Met De Ligt en Van Dijk hebben we misschien wel het beste centrale duo ter wereld (of in ieder geval top 5). Het komt over alsof Aadje iets te ver in het glaasje heeft gekeken....

3 juni 2019 om 17:18

Lopende spelers zijn haast niet te verdedigen, tegen Duitsland werd het middenveld compleet weg gespeeld niet de verdediging.

Heeft niks met bewegelijke spelers te maken waar ze beiden (van Dijk helemaal) genoeg tegen spelen.

Deze hele tekst van de Mos slaat nergens op maargoed die roept letterlijk alleen nog maar onzin tegenwoordig. Enigste manier waarmee hij nog relevant is lijkt het.

3 juni 2019 om 22:44

Een jaar geleden 4e geëindigd in de poule van een wereld kampioenschap.

Aad zegt nergens dat het een slecht duo is. Volgens mij is het belangrijkste punt dat men oranje weer serieus neemt. Hierdoor zal de verdediging met ruimte in de rug spelen. Iets wat de ligt bij ajax gewend is, maar v dijk bij liverpool veel minder ivm hun speelstijl. Dat kan eventueel een probleem zijn, maar ik ga er vanuit dat v dijk goed genoeg is om hier rekening mee te houden. Het verdedigd koppen is natuurlijk onzin. Beide spelers heersen in de lucht.

3 juni 2019 om 17:14

Kijk jij wel is Liverpool of? Die spelen met enorm veel ruimte in de rug, nog meer als Ajax

3 juni 2019 om 17:52

Liverpool speelt met enorm veel ruimte in de rug, weet niet waar je vandaan haalt dat niet zo is. De finale afgelopen zaterdag en City-uit waren de enige wedstrijden waar ze iets terughoudend speelden om ruimte te creëren voor Mane en Salah achter de verdediging van de tegenstander.Voor de rest is het echt alleen maar vol pressie voetbal tot de middellijn wat Liverpool speelt.

Een betere centraal duo kunnen we haast niet wensen, beiden ook erg sterk in de lucht wat meteen ook een probleem met zich mee brengt is dat die 2 alles moeten winnen in de lucht want verder is er niemand met kopkracht.

Dat is niet een probleem van ons centrale duo maar van het elftal.

Geachte heer De Mos,

Als oefenmeester in ruste heeft u vermoedelijk alle tijd om te genieten van het leven. Wellicht is het een idee om voortaan beter op de fles te kijken welke u leegdrinkt. De laatste maanden heeft u steevast de azijnfles uit de kast gepakt i.p.v. de witte wijn. Uw artikelen zijn veelal azijnpisserij van de hoogste plank en altijd bekeken en geschreven vanuit het negatieve …

Als Ajax de halve finale CL haalt schrijft u over het gebrek aan ervaring t.o.v. Tottenham, toen Ajax het landskampioen binnen wist te halen lag het aan het falen van al die andere ploegen, als het Nederlands elftal de halve finale van de Nations League mag spelen zijn spelers uitgeblust en mocht straks het Nederlands elftal Europees kampioen worden … ligt het dan aan het feit dat we niet hebben hoeven spelen tegen grootmachten als Brazilië en Argentinië en komen we dan voor de wereldtop te kort?

AUB Aad, ga invulling geven aan oefenmeester IN Ruste en hou op met die stukjes te schrijven die rieken naar azijn en hou aub helemaal op met die kinderachtige vlogjes die ik af en toe voorbij zie komen. Uw eigen prestaties als trainer / coach zijn ook niet om over naar huis te schrijven dus wie bent u om anderen zo in een negatief daglicht te zetten?

3 juni 2019 om 17:51

Wat een onzin zeg. Wat Aad zegt is precies wat iedereen dacht tijdens Nederland - Duitsland. Zag er vreselijk onzeker uit. Ik zeg niet dat het slechte verdedigers zijn, integendeel het zijn toppers. Maar ergens is er nog iets niet helemaal goed in dat systeem.

4 juni 2019 om 16:04

Je hoort mij ook niet zeggen dat tijdens Nederland - Duitsland alles goed was … natuurlijk waren er verbeterpunten. Wat echter opvalt is dat Aad altijd de negatieve zaken zo erg moet belichten en er nooit iets positiefs uit zijn kant komt.

Andere "analisten" hebben dezelfde constatering gedaan als Aad maar weten ook de positieve zaken te benoemen.

3 juni 2019 om 18:01

Hij mag toch z'n mening verkondigen? Waarom zou die altijd positief moeten zijn? En wie ben jij om z'n trainerscarrière onderuit te halen? Niet iedereen kan zeggen dat hij de Europacup II heeft gewonnen.

4 juni 2019 om 16:28

Natuurlijk mag hij zijn mening verkondigen maar waarom moet die altijd negatief zijn?

Je moet over zijn trainerscarriere ook eerlijk zijn: zijn enige successen heeft hij bij KV Mechelen behaald en puur door een rijke voorzitter die hem in staat stelde een sterk team samen te stellen.

Bij alle andere clubs is Aad vroegtijdig aan de kant gezet waarbij het nooit aan Aad lag … volgens Aad zelf. Anderlecht, Psv, Werder Bremen, Standard Luik, Sporting Gijon, Urawa Red Diamonds, opnieuw KV Mechelen, Vae, Vitesse en een clubje uit Griekenland … overal mocht hij (in zijn ogen onterecht) vroegtijdig vertrekken. Bij Sparta vertrok hij zelf nadat hij Sparta niet had kunnen behoeden voor degradatie.

Natuurlijk heeft hij prijzen gewonnen maar heel eerlijk … was dit de verdienste van Aad of had hij met Ajax (met Cruijff, Van Basten, Rijkaard, Silooy, Lerby, etc …), Anderlecht (met Nilis, Degryse en Jankovic) en KV Mechelen (in de topperiode) toevallig teams onder zijn hoede waarmee elke trainer kampioen was geworden?

Heerlijk Aad. Je slaat de plank weer volkomen mis. Sterkste duo van de afgelopen 30 jaar. Alltime?!? Wereldtop en dan kom je met dit haha daaaaaaag Aad.

Tegen top spelers die zeer bewegelijke en / of zeer technische zijn hebben zo wel De Ligt als Van Dijk moeite door hun bouw, maar dat soort spelers zijn sowieso al bijna niet te stoppen. maar om dit de achilleshiel te noemen..?

Ik ben het niet helemaal met Aadje eens, maar ik denk wel dat we mogen stellen dat het koppel De Ligt-Van Dijk nog aan elkaar moet wennen. Zag er tegen Duitsland inderdaad niet zo heel sterk uit. Ik ben er overigens wel van overtuigd dat dit goed gaat komen, maar misschien komt het wel omdat Van Dijk en De Ligt min of meer dezelfde types zijn. Bij hun club zijn ze allebei de beste verdediger, en de speler die de achterste linie neerzet. Aangezien je maar een kapitein op een schip kan hebben, kan ik me voorstellen dat dat voor De Ligt nog even wennen is. Nogmaals, beiden zijn wereldklasse, en in potentie hebben wij het beste verdedigingsduo ter wereld. Maar op dit moment is het nog geen duo

Joh, we hebben het beste centrale duo sinds tijden en dan gaat Aad een beetje zeuren over het feit dat ze nog niet optimaal op elkaar zijn ingespeeld. Vind je het gek als ze pas een jaar een centraal duo vormen en voorheen niet met elkaar speelde? Sowieso staat Van Dijk pas vanaf begin 2016 in Oranje en kreeg onder Koeman begin 2018 de aanvoerdersband (na 16 wedstrijden!) wat ook extra verantwoordelijkheid met zich mee brengt. En dan kom je eigenlijk direct naast die voor het eerst een vaste basisplek in Oranje krijgt en pas 18 is.

Natuurlijk is dan niet alles binnen 10 wedstrijden perfect op elkaar afgestemt. Helemaal als je tegen een topland als Duitsland speelt weet je dat er zwaktes blood gelegd kunnen worden. Maar om dit nou de achilleshiel van Oranje te noemen ... dan kijk ik toch eerder naar andere posities en andere zaken. Zoals het feit dat we in aanvallend opzicht in creatief opzicht heel erg leunen op Depay en dat Babel de enige andere speler is met een beetje vast rendement.

Ik denk absoluut niet dat het centrum het probleem vormt, misschien nog eerder de mate waarin we afhankelijk zijn van of ons centrum weinig gaat weggeven aangezien we zelf weinig weten te creeren.

Wat moeten we toch met de uitgerangeerde voetballers en coaches die nergens meer aan de bak komen en zich dan maar uitgeven als voetbal analist.

3 juni 2019 om 22:36

Hij heeft op zich wel een punt. Ik vind echter niet dat ze zwakheden vertonen, maar je merkt dat ze nog aan elkaar moeten wennen waardoor het soms nog wat ongelukkig oogt. Dat zal vanzelf beter gaan worden en centraal achterin zijn we de komende jaren heel erg ruim voorzien.

4 juni 2019 om 10:59

Daar heeft iedere nationale ploeg meet te maken als men een centraal duo opstelt waar beide voor een andere club spelen. Het zijn allemaal van die open deuren waar een beetje voetballiefhebber ook op kan komen.

4 juni 2019 om 18:06

Dat klopt, maar wat moet je anders zeggen als analist? Aad de Mos heeft alleen het nadeel dat hij een irritant trekje heeft: Hij lijkt te denken dat hij het wiel uitgevonden heeft en beduidend slimmer is dan de mensen waar hij mee in gesprek gaat. Dat maakt het vaak ongemakkelijk, aangezien hij vaak diegene is die uiteindelijk voor schut staat.

Hij trapt een open deur in, maar komt vervolgens met een hele andere uitleg over dezelfde conclusie. Dat doet hij hier ook weer, maar dat neemt niet weg dat z'n conclusie wel klopt. Z'n uitleg laat alleen te wensen over.

Spelen met Promes en Babel maar toch de ligt en van Dijk de achilleshiel noemen... Aad is in de war

3 juni 2019 om 23:10

Ik vind dat ook. Pure aanvallende creativiteit en de backs zijn toch echt de achilleshiel denk ik. Waar landen de afgelopen jaren hun kans gingen gaan ze nu met 10 man achter de bal spelen en speculeren op de counter.

Het is niet zozeer dat zowel Van Dijk als De Ligt zwakheden vertonen. Je merkt alleen dat ze nog niet helemaal aan elkaar gewend zijn waardoor het nog wat onwennig oogt soms. Ze zijn allebei vrij dominant in hun manier van verdedigen en dat moeten ze nog afstemmen. Dat zal uiteindelijk vanzelf beter gaan, al snap ik de 'kritiek' van Aad de Mos in deze wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren