Suárez en Ajax verlengen samenwerking tot 2013

Zaterdag, 23 januari 2010 om

Ajax en Luis Suárez hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2012. De nieuwe verbintenis met de aanvaller loopt tot en met 30 juni 2013. "Terwijl de buitenwereld speculeerde over mijn vertrek, voerde ik gesprekken met Ajax over een langere verbintenis. Ik heb het naar mijn zin in Amsterdam", vertelt Suárez via de officiële kanalen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

357 reacties (laatste reactie door kerkdiek)Haha heerlijk dit !

Nu hopen dat hij dit niet doet om een grotere transfersom te krijgen !

23 januari 2010 om 12:25

Hij krijgt de transfersom niet hoor

23 januari 2010 om 12:41

wel een deel hoe groter de tranfersom hoe groter het deel voor hem snap je ??

23 januari 2010 om 13:11

he met je knipoogje echt slimme reacties zijn het niet. Juist als hij niet zou verlengen en voor minder geld weg zou gaan dan kan hij veel meer tekengeld krijgen. Eerst eens even verdiepen in de zaken voordat je ergens op in gaat. Scheelt veel kansloze reacties.

23 januari 2010 om 13:15

Dat is in de voetbalwereld juist niet zo, als ze opeens weg willen hebben ze een veels te hoge transfersom aan de broek, tja die kopen andere clubs dan niet zomaar.

23 januari 2010 om 13:27

Hij krijgt de transfersom inderdaad niet , maar het ligt er aan wat er is afgesproken in zijn contract.
Ryan Babel kreeg toch ook iets van 20% van de transfer naar liverpool?
Ik had in iedergeval begrepen dat hij zelf 7 miljoen daar van ving.
Het zou kunnen dat zo iets ook in zijn contract zou zijn opgenomen.
Vind het in iedergeval goed dat hij bij Ajax blijft, veel beter voor zijn ontwikkeling en voor de Eredivisie dat wij dit toppertje nog in nederland mogen zien voetballen , en hopen dat hij prijzen wint met Ajax.

23 januari 2010 om 13:46

voor de eredivisie is het natuurlijk mooi om zo'n speler erbij te hebben.
Maar voor zijn eigen ontwikkeling zoals jij aangeeft is het juist beter om nou te verkassen naar een andere club.

23 januari 2010 om 14:01

Je moet je eerder zorgen maken over een transferclausule in zijn contract, waarin hij bijvoorbeeld voor minder weg mag of weg mag bij interesse van bepaalde clubs.

Goed voor de Nederlandse competitie dat hij blijft. Als die Lodeiro de kwaliteiten heeft die ze hem toeschrijven zou Ajax volgend jaar weer mee kunnen doen om het kampioenschap.

23 januari 2010 om 14:52

zijn contract is verlengd.. houd niet in dat hij blijft.. ik denk dat hij in de zomer vertrekt, en groot gelijk heeft hij.. in amsterdam valt voorlopig weinig succes te behalen en ik denk dat hij ook wel klaar is voor een volgende stap. ben benieuwd naar een eventuele clausule

23 januari 2010 om 15:42

die jonge voelt zich supper bij ajax hij wil/moet met Ajax kampioen worden en dan gaat tie toch egt weg dit seizoen blijft tie denk ik zowiezo bij ajax/volgend seizoen zouden er wel meer clubs bereid zijn om hem te kopen ma zolang dat contract opgewadeerd wordt schriken de grote clubs toch van zijn Transversom.
Hij moet nou niet net als huntelaar gelijk na Barcelona of Real Madrid gaan eerst maar is in de suptop van engeland/spanje voetballen en dan daar weer in de kijker spelen,

23 januari 2010 om 16:48

@eelcovd: Waarom is dit voor zijn ontwikkeling niet goed? Kijk naar Affelay die speelt ook al tig jaar in Nederland en iedereen zegt elk jaar hij gaat weg hij blijft toch elk jaar en kijk hoe hij elke keer groeit. Ik zou het juist aanmoedigen als dit soort spelers juist langer in Nederland blijven.

Ik zou het geweldig vinden als Ajax dit team zeker volgend jaar vast kan houden dan kan het een heel mooi seizoen gaan worden volgend jaar. En nu maar hopen dat we voor de 2de plek kunnen gaan om in ieder geval weer kans op Cl voetbal te hebben!

23 januari 2010 om 18:51

Er zit wel degelijk een kern van waarheid in wat hij zegt, tekengeld of een bepaalt percentage van de transfersom. Als de transfersom hoog is kan hij flink beuren en met tekengeld Ook! Als je er nog net wat meer in had verdiept dan had je dit geweten en dat scheelt inderdaad veel kansloze reacties zoals die van jou

23 januari 2010 om 20:21

Kansloze actie van je, dat laatste deel van je reactie. Alsof Ajax zonder Lodeiro niet mee zou kunnen doen om het kampioenschap. Een club als Ajax moet elk jaar strijden om het kampioenschap, dat zijn ze nou eenmaal verplicht, omdat ze (nog steeds) de meeste landskampioenschappen in de kast hebben staan. Het zou idd mooi zijn als Lodeiro echt zo goed is, want hij zou ons dan mooi kunnen helpen! Maar ook zonder Lodeiro kan Ajax meedoen om het kampioenschap, dat je dat weet.

23 januari 2010 om 12:31

Ajax wil een hogere transfersom en Suarez krijgt een hoger salaris.
Goed geregeld toch.

Zie jij hem echt nog 3 jaar in Amsterdam spelen??

23 januari 2010 om 15:47

Ik hoop hem zeker nog een langer in de Eredivisie te zien spelen. Ook al is hij een gevaar voor mijn club met zijn kunnen. Maar als er nou meer toppers in de Eredivisie wat langer blijven, krijg je een enorme lift van het niveau en aanzien. Word wel vrolijk van dit bericht, hopelijk volgen meer zijn voorbeeld. Zeker als ik lees hoe graag mensen als De Guzman weg willen. vind ik persoonlijk erg jammer, blijf nou 2 seizoenen langer en het kwaliteitsniveau in de Eredivisie neemt toe!

23 januari 2010 om 12:35

Mag wel hopen dat hij weer een hoger salaris krijgt nu. Hij neemt nu namelijk al taken van Jol en het bestuur over met die onderhandelingen van Lodeiro.

Hier wordt je toch wel vrolijk van als Ajax supporter. Suarez is echt onze held clausule of niet.

23 januari 2010 om 12:39

Geloof nooit dat er een clausule in het contract bijgekomen is, waarom zou dat gebeuren, heeft Ajax niks aan en Suarez ook niet.
Heel mooi voor Ajax en alle Ajacieden en op 2 wedstrijden per jaar na ook voor de rest van voetbalminnend Nederland.

23 januari 2010 om 14:18

Haha idd heeerlijk dit....ook geweldig naar De Snor Derksen die zei dat Ajax hem Moest verkopen...zo zie je maar weer eens dat die man totaal niet ingevoerd is binnen Ajax en ook mooi hoe hard iedereen hier liep te schreeuwen dat hij in de winterstop al wegging....met deze contractverlenging weer mooi een paar miljoen duurder.....

23 januari 2010 om 15:32

Ajacied,

De laatste tijd lijk je elk bericht over Ajax aan te grijpen om Derksen een trap na te geven. Dat Ajax hem moest verkopen was wellicht wat overdreven (het alternatief is namelijk dat Ajax gebruik maakt van de kredietfaciliteit van Abn-amro - zie jaarverslag - maar je moet dat wel willen als club in deze tijd, om nieuwe schulden aan te gaan), maar het verlengen van het contract van Suarez ontkracht toch niet de stelling dat Ajax hem moet verkopen? Sterker nog, als Ajax hem inderdaad moet verkopen, dan is deze zet juist slim omdat je daarmee een hogere transfersom kunt bedingen. Dus hoewel het jouw goed recht is om het niet met Derksen eens te zijn, slaat deze sneer nergens op.

23 januari 2010 om 16:47

telegraaf meld er is geen clausule in zijn contract opgenomen

zeer positief nieuws toch suarez de beste speler van de eredivisie

23 januari 2010 om 17:28

@ja, Suarez. Dit had ik niet aan zien komen. Daar mag onze de Guzman een voorbeeld aan nemen. @ Je kunt deze zaken niet echt goed vergelijken vind ik. Waarschijnlijk zit er voor suarez ook een stevige salarisverbetering in. Dit in tegenstelling tot de aanbieding die de Guzman van feyenoord gekrege zal hebben. Ik ken me niet voorstellen dat de Guzman bij feyenoord kan bijtekenen met een salarisverhoging. Hier hebbe ze wat mij beetreft groot gelijk in trouwens.

23 januari 2010 om 15:55

Kolkman heeft gelijk aan de ene kant waarom verlengt guzman ze contract niet dan kan hij feyenoord veel meer helpen dan wordt hij meer waard en maar zeggen ik wil en verleng contract niet.

Suarez egt goed van je dat je contract verlengt dan help ajax zeker mee hoeveel zij hij nu verdienen bij ajax? rond de miljoen? kan de guzman nog een voorbeeld aan nemen en dat zeg ik als feyenoord supporter

23 januari 2010 om 15:59

Met je naam Johan zou ik bijna gaan denken dat ik hier met de Snor hoogstpersoonlijk te maken heb. En nee ik heb niks tegen Derksen...vermakelijke vent op tv maar kan mij zo irriteren aan die (hersenloze mensen lijken het bijna wel) die hem na lopen te schreuewen alsof hij de enige waarheid verteld ( financiele problemen terwijl Ajax alweer een paar aankopen heeft gedaan is dus onzin, dat Suarez verkocht moet worden is dus onzin, dat Ajax 74 contractspelers heeft en heel NL hem naschreeuwt terwijl 90procent nieteens snapt dat meer dan 50 procent spelers jeugdspelers zijn). Die man is al anti - Ajax zolang ik mij kan herinneren en telkens elke aflevering loopt hij wel weer leugens te verkopen over onze club of probeert hij op welke manier dan ook onrust te stoken dus daar komt die sneer vandaan....

23 januari 2010 om 16:01

@rpe1986 (hier een stuk onder):

In de verbeterde verbintenis van Luis Suarez is geen gelimiteerde transfersom opgenomen. De aanvoerder van Ajax is voor geïnteresseerde clubs wel een stuk duurder geworden.

Staat op een fansite van Ajax. Ik weet niet of ik die hier mag noemen. Maar zal het in PM sturen.

23 januari 2010 om 12:44

Want? Als Suarez ambities heeft en ooit hogerop wil (lijkt me wel), dan is zo'n clausule gewoon erg handig. Waarom zou Suarez daar niets aan hebben? Nu geloof ik best dat hij het doet uit liefde voor de club, maar uitsluiten moet je het ook niet.

Hoe dan ook: knappe zet van Ajax

23 januari 2010 om 12:53

Ja natuurlijk wil hij (ooit) hogerop, maar dat er een clausule instaat met een max transfersom geloof ik niet, althans niet een waarmee Suarez (ver) onder de marktwaarde verkocht zou kunnen worden, en dat is het enige waarmee Suarez er beter van zou worden, vandaar mijn opmerking dat Suarez er niks aan heeft.

23 januari 2010 om 13:03

Weet je ook of er een transferclausule in zijn contract zit??

On: Dit is natuurlijk een mooi gebaar van Suarez die hiermee aangeeft niet voor het grote geld te gaan en gewoon bij je cluppie te blijven. Ik hoop dat hij nog even bij ons blijft en dat hij volgend jaar zomer voor een miljoentje of 35 weer weg gaat.

23 januari 2010 om 13:04

Ja, Suarez. Dit had ik niet aan zien komen. Daar mag onze de Guzman een voorbeeld aan nemen. Dit getuigd van daadkracht. Klasse van Suarez, leuk voor de Ajax supporter, en goed voor het voetbal op de Nederlands velden. Chapeau!

23 januari 2010 om 13:13

Erg volwassen reactie van je als Feyenoord supporter..mogen velen een voorbeeld aan nemen (zowel feyenoorders als ajacieden..)

23 januari 2010 om 13:36

@lowl
Nee natuurlijk weet ik dat niet, anders schreef ik wel dat ik het zeker wist.

23 januari 2010 om 13:44

Er zit geen clausule in zijn contract

23 januari 2010 om 14:05

@ Lunny:

Hoe weet je dat? Bron?

23 januari 2010 om 14:41

zo kan het dus ook he normaal reageren. klasse kolkman.

23 januari 2010 om 15:31

Kolkman, een klasse reactie van een Feyenoord Fan. Daar kunnen er hier een hoop mensen een voorbeeld aan nemen. Jij kijkt wel objectief naar Ajax, ook al is het de grote vijand. Klasse

Echt supergoed nieuws voor Ajax en de eredivisie dat deze speler nog wat langer blijft. Hij is gewoon de beste speler op dit moment en nu kunnen we als het goed is een jaar langer van hem genieten. En dan kan hij lekker een jaartje ballen met zijn pas aangetrokken maatje.

23 januari 2010 om 15:39

Ik vind het alleen raar dat hij zich niet sterk maakt voor Bruno Silva. Zo'n slechte rechtsback is het niet. Er mogen achterin wel wat meer spierballen en ervaring komen. Die spelers hebben we al in de selectie, waaronder Bruno Silva. Doet echt niet onder voor van der Wiel hoor!!!

De vraag blijft nu: gaat Jol nu meer met Suarez verdiepen in het Uruguayaans voetbal :P Er zullen best meerdere talenten rondlopen. Met Suarez zijn de spelers eerder geneigd om bij Ajax te tekenen, zoals nu blijkt!

23 januari 2010 om 16:32

Er staat geen clausule in. Hij heeft 1 jaar langer contract en meer salaris.

suarez ooo je blijft echt langer dus :O of mischien hogere transfersom maar ben blij dat je blijft in amsterdam !

23 januari 2010 om 12:31

Hij blijft niet.. Puur om het geld te doen. Volgend jaar speelt hij weer geen Championsleague (naar alle waarschijnlijkheid) Hij staat al in de belangstelling van meerder clubs, snel contract verlengen, meer tekengeld en een betere afkoopsom voor Ajax. Slim gedaan het zou veel vaker moeten gebeuren. Zo houd je talenten makkelijker hier en als ze toch gaan is er een zak geld mee gemoeid.

23 januari 2010 om 12:48

ja i know kixx zat er ook net ever over na te denken gewoon ajax een plezier te doen. Maar vind het gewoon geweldig ben benieuwd naar welke club hij gaat dan in de zomer.

23 januari 2010 om 13:43

hoe vaak hebben we dit al niet gehoord?

hoe vaak heeft suarez moeten roepen dat hij dit seizoen zou afmaken en hoe vaak riepen jullie dat hij in de winterstop al weg zou zijn. ga er nou maar vanuit dat hij de intentie heeft nog tot 2011 te blijven. hij heeft bijgetekend en ik snap dat dit gunstig is voor ajax maar suarez verkleint hiermee de kans op een transfer komende zomer. bovendien zou het hem in dat geval slechts een half jaar meer geld opleveren. dat zijn de feiten.

ach wat maak ik me ook druk, blijf lekker roepen (en bidden) dat hij weg gaat. ik zie hem volgend seizoen gewoon weer in het ajax shirt. en zo niet dan heeft ajax de komende 2 jaar geen financiele zorgen meer.

23 januari 2010 om 14:21

@ Kixx

Heb je uberhaupt wel een idee hoe een transfer in zijn werk gaat? Wanneer een speler een verlengd contract tekent word de kans op een transfer juist veel kleiner... want hij word dan veel duurder voor een kopende club. Daarbij stijgt het tekengeld juist als je een kortlopend contract hebt of transfervrij bent want dan willen kopers meer betalen aangezien de transfersom toch lager is dus als hij een nieuw contract tekent dan ontvangt hij alleen maar minder tekengeld.

En voor zijn salaris hoeft hij het ook niet te doen want zijn salaris was al verhoogd in het begin van het seizoen zonder dat hij een vernieuwd contract tekenende...

M.a.w al je argumenten worden hier teniet gedaan en je loopt slap uit je mond te praten want wat je zegt slaat nergens op.....
Dat je het niet kunt hebben dat je het hele jaar ongelijk had en dat hij gewoon graag bij Ajax blijft is prima maar kom niet zo'n onzin verkondigen hier...

23 januari 2010 om 15:06

Welke spelers zijn de laatste jaren al niet verkocht en problemen zijn er nog steeds. Babel, Sneijder, Huntelaar hebben veel opgeleverd, maar miskopen kosten veel geld en niet alleen aan transfers, maar ook aan salaris. Ik hoef denk ik geen namen te noemen.

23 januari 2010 om 15:51

Ik ben het helemaal met manodedios eens! Wat heeft die man nu te verliezen. Hij heeft weliswaar de ambitie om bij een topclub te spelen, maar die ambitie blijft wel voortbestaan de aankomende jaren. Het hoogst haalbare voor een voetballer is Real of Barcelona (toch de meest favorieten onder de meeste spelers). Aangezien die interesse van Barcelona bestaat, hoeft Suarez niets te vrezen. De club heeft een goede structuur en zal spelers op het scoutingsapparaat heus niet uit het oog verliezen. De kans dat Barca dus interesse in Suarez behoud is dus heel erg groot. Op dit moment heeft Suarez, met alle respect, daar niets te zoeken. Hij wilt spelen en kan dat de aankomende jaren bij Ajax. De kans dat zijn vorm stagneert, of erger nog achteruit gaat, acht ik erg klein.

Kortom met logisch nadenken, kun je concluderen dat Suarez minstens nog een seizoen bij Ajax blijft. Het zal mij ook niets verbazen dat, mocht Ajax volgend jaar dik bovenaan staan rond deze tijd.. of een betere kans hebben op het behalen van de titel, stijgt de interesse rondom zijn persoon en dus zal ook zijn waarde stijgen. Hij heeft een jaar meer ervaring, voldoende gespeeld en bijgedragen aan de titel. Een extra reden voor Barca om hem te contracteren. Mocht dat niet gebeuren, kan hij in de CL met Ajax schitteren.

Maar ach het is slechts een voorspelling. Ik hoop als supporter van Ajax dat het plaatje er zo uit komt te zien. Voor het geld hoeft hij het in ieder geval niet te doen. Ik weet zeker dat hij nu de best betaalde speler is van de selectie!

Wauw. Prachtig nieuws dit. Ik weet dat het waarschijnlijk loze woorden zijn, maar wat een clubman vind ik hem op dit moment :D

Jaja, is dit lekker? Ja dit is lekker!
Is dit mooi? Ja dit is mooi!

23 januari 2010 om 13:09

Dit is niet lekker.... Dit is heerlijk :D

Of het nou is om transfersom omhoog te krikken of omdat hij dan toch nog een jaar langer te blijven maakt niks uit. Dit is gewoon geldig!

Luis je bent een held!

23 januari 2010 om 13:55

Mijn favoriete Jack van Gelder qoute uit mijn favoriete Ek-poulewedstrijd

Maar het is zeker mooi. Goede zaak dat Suarez zn contract verlengt. In het slechtste geval levert hij van de zomer meer geld op, in het beste geval blijft hij wat langer. Win-win

Dit lijkt positief nieuws, maar er wordt niet bij vermeld of er ook clausules in het contract zijn opgenomen. Dus of het betekent of Suarez ook langer bij Ajax blijft is maar de vraag...

23 januari 2010 om 13:06

Ja we kunnen speculeren wat het eventueel betekent, Ajax werkt niet met clausules lijkt me niet dat ze dat nu alleen voor Suarez wel doen, maar feit is dat hij gewoon heeft verlengd, en de kans dat hij dus volgend jaar blijft enorm groot is..

Dit is toch onverwachts positief nieuws voor Ajax. Nu maar hopen dat hij ook daadwerkelijk de intentie heeft om langer te blijven en dat het verlengen van zijn contract niet een of andere constructie is om zijn marktwaarde te verhogen...

oh wat een fantastisch nieuws! had ik niet direct verwacht maar mooi dat hij bijtekent, mocht hij toch vertrekken zal het transferbedrag stukje hoger zijn

Zozo dat komt als verassing, en ook al gaat hij nu weg dan krijgt Ajax nog meer inkomsten.
Maar het belangrijkste is dat hij blijft natuurlijk, dus miss volgend seizoen ook wel

Waar zijn de mensen die zeiden dat Suarez weg ging!!!
Suarez = Mijn held!!

23 januari 2010 om 12:24

Me!!
Hij gaat alsnog in de zomer weg verwacht ik!

23 januari 2010 om 12:26

Joh, hij gaat gewoon weg, geloof me maar.

23 januari 2010 om 12:38

Succes met haten he! Wat vervelend nou dat Suarez het naar zijn zin heeft he.

Niemand had dit verwacht en al zou hij vertrekken zal Ajax waarschijnlijk echt een giga bedrag voor hem kunnen vangen.

23 januari 2010 om 12:41

Dude wat jammer jij als een klein meisje..
Dit is puur economisch gezien, Suarez verlaat Ajax echt wel in de zomer hoor.
Niks met haat te maken, ik gewoon realisme!
Iets wat in Amsterdam nog wel eens ontbreekt.

23 januari 2010 om 12:44

14fer14, jij snapt het, Robinho niet.
Een giga bedrag = ....

Ik denk dat Ajax 30 mil zal vangen, niet meer, misschien minder.

23 januari 2010 om 12:45

@14fer14
Als je 1x vertelt dat je denkt dat Suarez in de zomer vertrekt weten we het wel hoor. Ik zie je eerst al een stuk of 5x provoceren in het topic over Lodeiro en nu kom je hier wel 6 tot 7x vertellen dat Suarez toch wel vertrekt in de zomer.
Moet jij je niet bezig houden met je eigen club die 25 miljoen schuld heeft.
Volgens jou heeft Ajax geen beleid maar hier kan jou club nog wat van leren want hoeveel ontvangen jullie ook alweer voor De Guzman?

23 januari 2010 om 12:46

O het is zeker leuk te noemen dat deze jongen het schijnbaar leuk heeft daar in amsterdam. Gelukkig zijn er altijd nog mensen zoals jij met een optimistisch toekomstbeeld. Valt te prijzen.

Jammer alleen is dat her realisme nu een beetje door een deel van de supporters uit oog verloren wordt. Natuurlijk gaat suarez niet tot 2013 blijven. Alsof een jaartje langer in zijn contract hem opeens andere inzichten doet laten zien. We kunnen het allemaal niet met zekerheid zeggen, maar Suarez is een voetballer met zijn hart en die zullen ook in hogere competities slagen, en Suarez en iedereen weet dat.
Wees alsjeblieft niet zo naief om te denken dat dit met de insteek is gedaan langer bij Ajax te blijven. En natuurlijk hopen we dat allemaal.
@ajaxclub: Kom op jongen. Het feit dat een club er niet goed voorstaat betekent niet dat heel de supportersschare van diezelfde club geen mening over een andere club mag hebben. Om eerlijk te zijn vind ik het altijd weer zielig er andere clubs erbij te betrekken, puur om het uitlokken van andere reacties. Laat die jongen gewoon zijn mening hebben, en veroordeel hem niet op zijn voorkeuren. Punt.
Edit: Ik zie nu ook zijn overdaad aan reacties. Begrijp nu enigszins je frustratie ten opzichte van 14fer14, excuses.

23 januari 2010 om 12:48

- Leuk voor Ajax
- Leuk voor Suarez
- Komende zomer weg
- 30 miljoen
- Vervanger = ...

23 januari 2010 om 12:54

waar haal je dat vandaan.
het is eerder dat ie volgend deizoen weg gaat en dan nog steeds veel geld opleverd!!!omdat z´n contract dan nog twee jaar door loopt ipv 1 jaar.
en als er in amsterdam nog wel iets ontbreekt wat te zeggen van rotterdam dan.
hadden ze dat maar gedaan met de guzman!!!!!

23 januari 2010 om 12:54

14fer14 jij zet je zelf echt neer als een onsterfelijke calimero. Dan zeg je dat het puur economisch is en toch ontbreekt het in Amsterdam weer aan realisme nadat ik zelf zeg dat ze bij een vertrek een giga bedrag kunnen ontvangen.

Probeer nou niet ergens op te haten want met die laatste zin moet je blijkbaar toch weer een sneer uitdelen. Of hij blijft of Ajax vang geld dus Ajax wint sowieso, er is geen poot voor je om onderuit te trappen.

ON: echt super nieuws voor Ajax. Zekunnen met een frisse kop en een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen morgen.

23 januari 2010 om 12:57

Haha, 14fer14, ga je bezig houden met je eigen clubje! Je kunt zeggen wat je wilt, maar dit is gewoon een hele goede zet van Ajax, of hij nou blijft of niet!

23 januari 2010 om 13:09

Dat zijn allemaal speculaties.. zo zou hij al een half jaar na aankomst vertrekken uit Amsterdam...en elke periode komt hij wel in beeld dat hij weg zou gaan.

Hij werd aanvoerder,dat zou allemaal niet goed komen...hij kreeg salaris verhoging zonder daarvoor gevraagd te hebben.

Zou het mogelijk ook kunnen zijn dat hij het echt naar zijn zin heeft?
Ik denk dat Suarez zeker gaat vetrekken,maar wanneer zijn club komt...en dat kan van de zomer zijn,maar ook een half jaar later...ect.

Ik denk dat de meeste hem graag weg zien gaan,omdat het een bijzonder goede speler,maar een redelijk gehate tegenstander is.

Tot nu toe staan alle berichten door andere vaak erg negatief ten over Suarez en Ajax...maar toch kunnen we in deze moeilijke tijden nog steeds dingen voor elkaar krijgen die niemand verwacht.

Geniet gewoon van dit soort spelers...en als ze weg zijn,is dat weer een verlies voor onze competitie..

23 januari 2010 om 13:18

@ ajaxclub

Hij mag toch zelf bepalen hoevaak die herhaalt dat Suarez weggaat. Het is dan niet zijn probleem dat jullie dat opvatten als provoceren. Ook over het beleid van Ajax: Zo goed is dat nou ook weer niet want jullie hebben ook vrijwel geen cent te makken. Uiteraard niet zo slecht als bij Feyenoord. Ook is het geen 25 miljoen maar 36 miljoen schuld dus ken je feiten als je iemand terecht wil wijzen doe het dan op een goede manier. En vergelijking trekken met De Guzman is volkomen onterecht, want hij wil niet tekenen en Feyenoord wil dat wel dus wat heeft dat met slecht beleid te maken kan Feyenoord in principe toch niet veel aan doen behalve dat ze vorig jaar man city en Chelsea weigerde. Maar toen wist men bij Feyenoord niet dat hij zolang gebleseerd zou raken en ze waren misschien iets te naief in de gedachte dat hij vast wel bij zou tekenen.

@ Newkids Ik vind 30 miloen ook een absurd hoog bedrag. Snap niet dat jij dat niet verstaat onder Giga bedrag. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

23 januari 2010 om 13:41

@ newkids

30miljoen? Ging RvN niet voor meer geld weg? 80 op 116 is toch redelijk goed, Denk dat RvN ook zulke staistieken had ongeveer? met contract tot 2013 mag hij wel meer dan 30miljoen kosten. City zou nog wel meer willen betalen alleen daar wil hij niet heen gok ik

23 januari 2010 om 13:48

zou hij niet deze winterstop al weg zin kinders?

23 januari 2010 om 14:28

Als dat zijn intentie is waarom tekent hij dan bij?? Want door een verlengd contract te tekenen prijs je jezelf de markt uit omdat hij nu gelijk 20-35% meer kost puur door dat extra contractjaar.... Als je dat al niet snapt dan raad ik je aan om een andere sport te gaan volgen

23 januari 2010 om 14:48

Wel knap dat jij in de toekomst kan kijken, weet je ook al hoeveel we ervoor gaan krijgen in de zomer?

23 januari 2010 om 14:50

@downtoearth, Grappig dat die opmerking van een Feyenoorder komt haha..
Gelukkig zie jij het ook, en zijn er zelfs Rotterdammers die zich eraan irriteren. Gelukkig zijn er ook nog ”normale” mensen hier op deze site.

23 januari 2010 om 15:37

je praat onzin... je kan het waarschijnlijk niet hebben dat spelers van feyenoord wel graag weg willen.
dat is nou eenmaal de keiharde constatering...

23 januari 2010 om 16:09

@ajaxkampioen89
kerel dat er 1 feyenoord aanhanger iets zegt, betekent niet meteen dat je meteen de club Feyenoord erbij moet halen. Bovendien heb ik juist het gevoel dat er nog genoeg voetballers zijn die weg moesten bij Feyenoord (vanwege de financieen) maar dat die gewoon graag bij Feyenoord willen blijven. Als ik mij niet vergis, hebben bijv Gio en Makaay al aangegeven dat ze wel willen bijtekenen voor een lager salaris omdat ze gewoon graag bij de club willen blijven. Dat er 1 (geblesseerde) 'jeugdig' selectiespeler niet wilt bijtekenen en daardoor transfervrij De Kuip kan verlaten tja geeft niet aan dat er meerdere spelers graag Feyenoord willen verlaten. Noem mij nog maar eens een paar namen...
En nee ik ben een geboren en getogen Amsterdammer maar dat 1 speler iets doet bij een club betekent nog niet dat het dan opeens een basis moet vormen voor een 'keiharde constantering'.

23 januari 2010 om 17:08

Waarom 30 milj voor iemand die goed presteert in nederland, maar nog nooit CL heeft gespeeld ? 20 zou al heel veel zijn

23 januari 2010 om 17:11

Want jullie kennen hem persoonlijk ... zijn waarzegger ... ? Geef is 1 goede reden waarom? Omdat hij nu met zijn maatje kan samenspelen of omdat hij dit jaar meer kans maakt om CL te spelen ? Ja ja ok hij is weg van de zomer. Ik zou het ook doen ze; mijn contract verlengen zodat een andere ploeg meer geld moet betalen en ik dan minder geld zal verdienen bij die ploeg in kwestie. Ik zou niet voetballen voor geld alleen, maar zo lomp zou niemand zijn

23 januari 2010 om 17:21

ajaxclub ik hoorde gisteren bij voetbal international 36 mil

23 januari 2010 om 12:44

Ik weet niet of Uruguay nou wel of niet naar het WK gaat maar als hij daar uitblinkt is hij zeker wel weg bij Ajax.

Toch wel mooi dat Ajax z'n contract heeft verlengd. Mooi voor de supporters.

23 januari 2010 om 12:55

Uruguay gaat naar het wk, in de poule met Z-afrika, Mexico en Frankrijk. Is nog wel te doen voor Uruguay om door te gaan.

27 januari 2010 om 17:47

idd ik wil dat ook wel graag weten

Suarez nr 1 held

Geweldig goed nieuws.ik weet dat het een korte bijdrage is maar ben zo in de hoera stemming.

Slimme zet van Ajax. Verdienen ze alleen maar meer als hij vertrekt.

Dit is een verrassing voor mij. Ik denk dat Suarez dit heeft gedaan zodat de club nog een bedrag kan ontvangen wanneer hij weg gaat. Hij zal vast een akkoord hebben dat hij bij een mooi aanbod weg mag tegen de juiste prijs.

Heerlijk nieuws dit echt een super initiatief van Ajax zeg!!!

Hij is nu zeker de meest verdiende voetballer van Nederland. Ik had dit niet zien aankomen. Ajax is op de goeie weg hiermee om deze jongen zijn contract te verlengen, maar dat kon de domste kenner nog wel vertellen.

On topic: Ik ben blij voor Suarez, voor Ajax en voor mezelf als Ajax-supporter (ja, ik weet dat ik een Liverpool plaatje heb)!

Hatsjee!!! Geweldig nieuws natuurlijk. Hopen dat hij en Lodeiro gaan knallen samen, zuid amerikanen met hun mentaliteit zullen heel belangrijk zijn voor ajax Dat de komst van Lodeiro bij heeft gedragen aan zijn keuze, is natuurlijk ook fantastisch, de teamspirit is in elk geval geweldig bij ons ajax!!

Mooi voor Ajax..
Zal vast wel in dat contract staan dat hij voor een bepaald bedrag weg mag, want als er een top club aanklopt is meneer echt wel weg, of zijn contract nou tot 2012 doorloopt of 2013.

23 januari 2010 om 12:27

Als Barcelona bijvoorbeeld komt, dan moet je hem ook niet willen tegenhouden denk ik. Dan moet je hem die transfer ook gunnen vanwege zijn verdienste. Maar dat er dan door zijn contract een mooie transfersom tegenover staat is dan ook voor Ajax goed.

Maar hopelijk nog 1 a 2 jaar van hem genieten in Nederland. Of je nou fan bent van Ajax of niet, hij is toch 1 van de beste spelers in de Eredivisie.

23 januari 2010 om 12:50

Wat een onzin. Dan klopt Barcelona bij iedereen aan en dan mogen ze allemaal ”zomaar” weg. Dat gaat toch nergens over, ook FCB moet flink in de buidel tasten als hij echt zo gewild is. En anders vind hij wel weer een andere club van naam.

23 januari 2010 om 13:23

Ik kan me niet heugen dat Ajax met vooraf vastgestelde transfersommen werkt, dus mijn inziens, wil een club hem hebben, mogen ze de hoofdprijs betalen.
Hopelijk blijft hij in ieder geval nog een seizoen om dan eindelijk eens een landskampioenschap te pakken

23 januari 2010 om 14:26

@14fer14, als je even leest en ophoudt met je provocerende reacties weet je dat er geen clausule in zijn contract staat.

23 januari 2010 om 17:06

Dus als morgen Manchester City naar Barcelona komt om 250 milj te betalen voor messi dan mag hij gaan, omdat dat in zijn contract staat ( ok onwaarschijnlijk) het feit dat hij dit eventueel zou willen. Dit toont toch gewoon van beide kanten dat ze naar een hoger niveau willen helpen ?! Vvoor Suarez is er de kans in de Cl te spelen volgend seizoen en Ajax kan hem altijd en overal goed gebruiken. En ja dan als beide partijen dit willen zouden ze eventueel een grote transfer kunnen realiseren

23 januari 2010 om 13:14

Dat is niet waar...., want anders speelde Fabregas al zeker 2 jaar geleden al daar. Het is natuurlijk anders als je van Arsenal naar Barça gaat dan van Ajax naar Barça.

14fer14 wil aangeven is dat het niets uitmaakt, omdat hij toch weggaat, maar hij vergeet dat het voor Ajax en Suarez top is om te verlengen. Zolang hij er zit zal zijn salaris elk jaar oplopen of lang gelijk zijn, maar wel hoger dan wat hij nu verdiend en dat Ajax een aardige som kan vragen als hij toch eerder vertrekt.

Maar jij hij is misschien een jonge jongen die zakelijk gezien gewoon niets weet.

Goed nieuws voor onze Amsterdamse vrienden. Maar ik denk dat dit contract er meer voor bedoeld is om een hoger transfer-bedrag te ontvangen.

Wat?! Dit had ik echt nooit verwacht. Goed nieuws voor Ajax dit! Vraag me wel af of hij hier nog onderuit kan als Barcelona ineens 30 miljoen biedt?
Hulde voor Suárez als hij echt bij Ajax blijft, eindelijk iemand die lijkt te menen wat hij zegt in de pers en niet achter de schermen 'n contract tekent en plotseling verdwenen is.

23 januari 2010 om 12:25

Dan zit meneer al in het vliegtuig als dat het geval is.
30 miljoen zullen ze niet krijgen, daar is hij veelste wisselvallig voor.

23 januari 2010 om 12:54

Suarez heeft geloof ik nooit laten blijken dat hij graag weg wilt, en hoe je het wendt of keert: Dit is toch een teken dat hij het naar zijn zin heeft. Tuurlijk, als Barcelona tientallen miljoenen biedt is ie weg, maar anders blijft ie gewoon!

23 januari 2010 om 12:56

veel te wisselvallig????
18 doelpunten en ik weet niet hoeveel assist.
vorige ook zulke cijfers en dan wisselvallig!!

23 januari 2010 om 13:05

Ik ben het met 14fer14 eens, puur een economische beslissing, niettenim hulde voor ajax dat ze dit konden realiseren, kan de Guzman en Feyenoord wl een voorbeeld aan nemen.

23 januari 2010 om 13:07

Als ik zondag voetbal keek heb ik hem minimaal 1 100 kans om zeep zien helpen.
En dat was niet de eerste keer.

23 januari 2010 om 13:10

ik ben het ook niet eens met 14fer14 maar ik moet toegeven dat suarez wel wisselvallig is hoor! In het begin van de comptetie was die in bloedvorm. Nu speelt die wekelijks ( vind ik) onder zijn kunnen. Ik denk ook niet dat echte topclubs laten we zeggen 25 miljoen voor hem neer gaan leggen. Puur omdat die wisselvallig is.

En ja Suarez laat al een paar seizoenen zien dat die heel goed is maar ik vind wel dat hij een paar weken goed speelt en daarna weer terugzakt.

23 januari 2010 om 13:12

Ajax is wisselvallig, Suarez niet meer dan een normale topper.
En denk je dat een topclub Suarez wil hebben, als hij daadwerkelijk zo wisselvallig is? Zoja, kan Ajax flink wat geld vangen(in 2011). Zo nee, dat is mooi dan blijft hij nog jaren.
In beide gevallen prima, ook al heb ik het liefst het laatste.

23 januari 2010 om 13:13

Dit is beleid waar ze bij Feyenoord nog wat van kunnen leren of moet ik je er even aan herinneren dat meneer De Guzman bijna gratis het stadion uitloopt (al is die natuurlijk van zijn leven niet van het niveau van Suarez).

23 januari 2010 om 13:18

Moet je veel scoren om belangrijk te zijn? Suarez gaat altijd voorop in de strijd, als hij zijn goal niet maakt, geeft hij wel een assists of is hij op zijn minst een voorbeeld voor zijn team. Zelfs in mindere wedstrijden haalt hij een voldoende puur vanwege zijn werklust.

23 januari 2010 om 13:23

tristan, wat heeft feyenoord hiermee te maken, niks toch?
En wij hier jaloers op moeten zijn?
Nee, dit is gewoon slim, wat Feyenoord ook met de Guzman wou maar hij wou zelf niet, dus wat kunnen wij daar aan doen?
Vrij weinig vind je niet grapjas?

23 januari 2010 om 15:39

30 miljoen zou zowizow al te weinig zijn...

ongeacht wat er in z'n contract staat, dit is positief. Óf hij blijft langer óf hij levert meer op. Mooi dat het eindelijk op voetbalzone staat, want het staat al een tijdje op de officiele site van ajax.

super goed nieuws om mee wakker te worden wat een geweldige vent is het ook, met de komst van lodeiro gaat hij denk ik ook nog beter voetballen omdat hij gewoon een goede vriend in zijn omgeving heeft, laten we het hopen

Zie je de Guzman, zo doe je dat.

On: Slim van Ajax en mooi van Suarez om zijn contract te verlengen. Suarez gaat toch wel weg als hij goed genoeg is wat hij nu zeker is voor een subtopper in Engeland, Spanje of Italie. En zo kan Ajax ook meer geld vangen.

YES hartstikke mooi!!!!!!

Hopen dat ie er nog heel veel inschiet dit jaar !!!

23 januari 2010 om 13:06

Kijk een mooie sportieve reactie.

Er zijn mensen die niet begrijpen dat Suarez niet alleen voor Ajax maar ook voor andere clubs een aanwinst is, namelijk voor de hele eredivisie. Het zijn dit soort spelers die wij nodig hebben om nog enig aanzien te behouden in ons voetballandje.

En al zou hij dan een concurent van je zijn, een echte voetballiefhebber kan gewoon genieten van mooie acties en doelpunten, van welke club die ook komen.

Ik blijf ervan overtuigt dat hij vertrekt na dit jaar hoor :-). Slim gezien van ajax, zo krijgen ze nog wat extra miljoenen

mooi voor ajax! de vraag is nu natuurlijk onder welke voorwaarden hij heeft begetekend..met clausule met max transferbedrag?

Hoeveel zou die verdienen???

Ik denk niet dat hij deze zomer zal vertrekken, hoewel je natuurlijk niet kan voorspellen hoe hij het gaat doen, speelt ie elke wedstrijd weer als een superspits dan kan hij natuurlijk alsnog weggaan, maar als de transfer van z'n landgenoot naar ajax het laatste zetje heeft gegeven lijkt het me niet dat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer.

yess!!!!!!!

Ik dacht het wel, als lodeiro tekent blijft suarez langer in amsterdam en het is zo!

Beter!!!!!

zeer goed nieuws dit!
we houden een geweldige speler in de eredivisie
en als hij eventueel eerder weg zou gaan houd ajax er meer aan over

Goed nieuws man!!!!

En hoeveel hij zou verdienen maakt me echt niks uit ik hoop het meest van allemaal want hij is tocht echt de belangrijkste speler voor Ajax!

Mijn weekend kan niet meer stuk , nu ook AZ nog even inpakken en dan sluiten we deze week goed af

Wisselvallig? Ben je een grappenmaker voor beroep ofzo? Suarez is een topaanvaller en dit is denk ik de beste contract verlenging van Ajax van de afgelopen jaren (in drie dubbel meervoud).

Goed nieuws voor Ajax en het Nederlands voetbal, proficiat

Geweldig nieuws dit, Ajax wil eindelijk eens de stap omhoog maken, en verkoopt niet zo makkelijk haar topspelers meer.

Sowieso moeten Nederlandse clubs hun topspelers niet zo makkelijk verkopen, dat is gewoon achterlijk beleid wat niet veel goeds heeft gedaan voor de eredivisie. Okay het hangt ook van de speler af, en helaas zijn de meeste uit op geld en niet om de club op te bouwen tot een kampioensploeg.

Hopelijk doet Guzman hetzelfde bij Feyenoord en blijven Afellay en Dzudzsak ook langer in Nederland. Want dit is toch echt de enige manier om het niveau op te krikken.

23 januari 2010 om 13:28

Ondanks dat ik je mening deel dat het geweldig nieuws is, wie zegt dat hij niet alsnog verkocht word?
Ik heb een voorgevoel dat Luis zelf helemaal nog niet verkocht worden wilt, maar uitsluiten kan je het niet, en met een goed WK kunnen de clubs in juli zomaar op de stoep staan

Ik ga er van uit dat Suarez na de zomer weg is, maar heeft de komst van Lodeiro Suarez overtuigd dat hij misschien na de zomer blijft? Zou Ajax dat weten te flikken dan heb ik weer wat meer vertrouwen in mijn clubleiding. Het lijkt me toch moeilijk te voorstellen dat Suarez naar zeg maar Barcelona kan maar toch bij Ajax zal blijven. Maar goed voor Ajax is dit nuttig omdat men zo een betere uitgangspositie heeft als Barcelona morgen zou komen...

Goed nieuws, zonder Suarez heeft de eredivisie toch minder kleur, zou leuk zijn als die deze zomer niet vertrekt en we nog een seizoen kunnen genieten van de beste speler uit de eredivisie.

Geweldig nieuws!
Wat een indrukwekkende cijfers heeft hij trouwens bij Ajax: 116 duels, 80 doelpunten!

Suarez is een held!

Fantastisch, goed nieuws hopen dat Suarez nog 1 jaartje blijft met de komst van Lodeiro!

Mensen denken ook werkelijk dat hij dan ook blijft he. Hij blijft gewoon tot de zomer mensen. Dan is ie weg bij een flink bod. Hij krijgt meer salaris en Ajax kan een flinke transfersom vragen.

23 januari 2010 om 12:35

Hebben we jomanda ook weer.

Wees voor de verandering eens blij.

23 januari 2010 om 12:42

Hij is tenminste realistisch...

23 januari 2010 om 13:17

Uhh ja het is maar hoe je het bekijkt, ik noem dat pessimistisch..

23 januari 2010 om 16:46

Sorry hoor, maar als hij weg wou in de zomer, waarom in godsnaam zou hij dan zijn contract verlengen tot medio 2013? Ben ik nou stom, of zie ik hier gewoonweg geen logica in.

Jaja, ik weet het, het kán alsnog gebeuren, maar het lijkt me nu nihil.

toch wel onverwacht.... mocht hij alsnog vertrekken dan kan ajax in ieder geval de hoofdprijs krijgen. chapeau! wel goed trouwens dat dit soort dingen niet meer zo snel uitlekken in amsterdam, ze gaan vooruit :D

Goed nieuws voor Ajax. Ook een mooi gebaar van Suarez. Iemand enig idee hoeveel hij nu ongeveer zou verdienen? Ik denk dat hij nu zeker bij een van de best betaalde spelers hoort.

YEA baby ;DD Suárez ohoo!
geweldig nieuws dit!

Dit is goed beleid van Ajax. Gewoon zulke spelers langer binden aan de club. Dan vind ik ook dat ze een best salaris mogen verdienen. Het niveau van het Nederlandse voetbal gaat sowieso omhoog als zulke spelers nog een paar jaar blijven. Daarentegen vind ik een speler als Pantelic aantrekken voor een hoog salaris weer een kwestie van wanbeleid. Het Nederlandse voetbal raakt met zulke aankopen alleen maar in het verval. Wij moeten het als land toch vooral hebben van de jeugdopleiding en scouting. Investeer dan daar in plaats van in een 30'er met een enorm salaris.

23 januari 2010 om 15:43

met je 1e stukje ben ik het absoluut eens, maar je tweede stukje slaat nergens op...
pantelic is zowel in de kleedkamer... als op het veld een aanwinst voor ajax...hij heeft de critici allang de mond gesnoerd en bewezen dat hij goed kan voetballen... dat alles aan het begin niet soepel verliep had te maken met wedstrijdritme... deze jongen is gemiddeld een betere spits dan anderen van eredivisie niveau...

Wel slim van Ajax, kunnen ze mooi cashen in de zomer, miljoentje of 20-25. Als er een mooie club komt welke CL speelt volgend jaar is ie weg natuurlijk. Want Suarez wil natuurlijk wel in de grote CL spelen en dan doen Ajax gewoon niet, en die andere europacup is natuurlijk geen podium voor hem.

Sprakeloos! Volgend seizoen samen met Lodeiro op weg naar Eindelijk weer een titel... (dromen mag )

23 januari 2010 om 12:43

En toen stond er 5 augustus: Suarez vertrekt naar Tottenham

23 januari 2010 om 12:45

En 6 augustus:

Lodeiro terug naar Zuid-amerika vanwege heimwee!!!

23 januari 2010 om 12:55

Hey 14fer14 wat ben jij voor een kneus? Is je sociale leven zo verpest dat je +- 10 reacties met alleen maar provocerende, nergens op slaande reacties gaat plaatsen op een Ajax-gerelateerd topic?

OT: Mooi dat hij bijtekend. Ajax wordt er sowieso niet slechter van. Hopelijk (ik ga er van uit) blijft hij nog een jaartje. Is mooi om te zien hoe deze jongen verandert is, hij voelt zich echt belangrijk en verantwoordelijk voor Ajax, en geeft het goede voorbeeld.

23 januari 2010 om 12:55

Volgens mij had Suarez al aangegeven alleen naar een Topclub te willen gaan dus Tottenham gaat het niet worden. Volgens mij ben ik niet de enigste hier die jouw reacties stront vervelend gaat vinden. Kunnen ze jou geen ban geven voor Ajax topics want jij hebt geen normale reacties. Volgens mij heb jij nu al 30x gepost op deze topic dat hij weggaat deze zomer, Hoe weet jij dat? Ben jij Suarez?

23 januari 2010 om 13:21

14fer14.. Tottenham gaat hij nooit van zijn leven heen, alleen de absolute top!

@new Kids..wat is dat toch altijd met dat generaliseren, niet alle Zuid-amerikanen zijn hetzelfde hoor, er zitten grote verschillen in cultuur etc. in die landen hoor. Net als dat werd gesteld dat Az zoveel Zuid-amerikanen heeft, ja maar geen Uruguayanen alsof het allemaal een pot nat is..

23 januari 2010 om 15:44

hater... ik snapt dat je er niet tegen kan

23 januari 2010 om 16:31

Zo zie maar weer, dat Suarez helemaal geen zin heeft om te vertrekken uit de Eredivisie en dus terecht bijtekend,
Voor Ajax ook weer een goed gevoel, maar het jammere aan hem vind ik;
Of hij scoort 0x, of hij scoort 2x.
Oftewel, als hij na vele minuten nog niet heeft gescoort dan wordt hij nerveus en gaat hij zomaar schieten, en mist dan dus alles.

Luis, scoor jij morgen ook maar even niet tegen mij clubje.

80 uit 116 wedstrijden, dat zijn pas cijfers.

leuk voor ajax dat ze een hoge transfersom hebben veiliggesteld.

Dit is allemaal leuk en aardig natuurlijk en ik snap best dat de ajacieden hier erg blij mee zijn maar wat verandert er nu precies?

Helemaal niets. Waarschijnlijk heeft hij zelfs een hoger salaris + een ontsnappingsclausule die hij eerst niet had. Nu kan hij dus makkelijker naar een topclub verhuizen omdat ajax eerst de hoofdprijs voor hem kon vragen. Nu zit er bv een clausule voor 25 miljoen (nog een aardig bedrag!) aan hem vast dus is het voor topclubs makkelijker om hem weg te kapen.

Ik geloof niet dat hij komend seizoen nog bij ajax speelt. Al moet ik wel zeggen dat hij snel zijn vorm terug moet krijgen want anders wil geen topclub hem hebben voor een dikke prijs!

23 januari 2010 om 14:13

Ja, maar als je zo speculatief gaat doen, misschien heeft hij dan wel minder salaris in ruil voor die minimale verkoopsom? Dan is Ajax er ook goed afgekomen, maar misschien is er wel helemaal geen minimale afkoopsom en heeft hij gewoon voor meer salaris bijgetekend omdat hij al meerdere malen heeft uitgesproken Ajax een geweldige club te vinden, zich thuis te voelen in Amsterdam en met Ajax minimaal 1x de titel te willen winnen.

Daarbij is Suarez in de afgelopen dagen zeer serieus genomen door iedereen bij de club inzake de transfer van Lodeiro. Als je als aanvoerder zo een belangerijke rol mag spelen bij een transfer van een speler die jijzelf hebt getipt, dan geeft je dat toch een gevoel dat je belangerijk bent voor de club en ook dat zal meegespeelt hebben in zijn keuze.

Dat negatieve speculatieve gedoe ook altijd met oogkleppen visie zodat je voor de hand liggende zaken niet in overweging neemt...

Fantastisch dat hij blijft. 2 vliegen in 1 klap: Lodeiro komt en Suarez verlengt ook gelijk zijn contract. Nu maar hopen dat onze sterspeler weer belangrijk is voor ons tegen AZ en in De Kuip.

Dit is het verschil tussen tot 2010 en 2011 blijven, geweldig! Hij zal vast nog 1,5 jaar ipv 6 maanden bij Lodeiro willen blijven! Is natuurlijk niet zeker, maar ik had het gevoel dat de kans 20% was dat Suarez in de zomer niet vertrekt, nu schat ik de kans 60% in dat hij blijft.

in de vorige topic zei ik al dat als lodeiro komt het heel goed mogelijk is dat suarez gewoon blijft waarom die jongen overhalen en dan zelf niet blijven geloof me deze 2 gaan ajax nu echt weer naar de euroipese top brengen.

Prachtig, het is duidelijk dat Suarez al meer een hart voor Ajax heeft dan bijvoorbeeld de Guzman voor Feyenoord had. Of Suarez nou wel of niet weggaat Ajax profiteert hier in ieder geval van en Suarez krijgt vast de salarisverhoging die die verdiende!

23 januari 2010 om 12:44

En daar kom jij nu pas achter?
Aan de andere kant, dit is een heel andere situatie..
Hij had al een langer contract, en op hem was een hoog bod nog niet afgeslagen.

23 januari 2010 om 13:50

14fer14

Kap met provoceren, je zet je club voor schud.

23 januari 2010 om 15:03

Is het wel echt een andere situatie?

De spelers bij ajax geven uitzichzelf aan dat ze het contract willen opwaarderen zodat de club er nog wat aan verdient, dit doen ze bij feyenoord veel minder.
Nu ook suarez (en je kan niet echt zeggen dat hij ontzettend veel binding heeft met ajax, heeft niet in de jeugd gespeeld, ajax was ook niet de club die hem de kans gaf op de europese velden, toch tekend hij bij. urby gaf aan bij te willen tekenen (en was vervolgens teleur gesteld in het contract voorstel).

Kan het zijn dat de spelers het gevoel hebben dat ze meer krijgen van ajax, zoals bv de salarisverhoging van suarez begin dit seizoen uit het niets, voor zijn goede spel zonder tegeneisen van ajax.

Biseswar tekende volgens mij ook bij feyenoord bij omdat hij een goed gevoel kreeg van de leiding. Misschien is dat gevoel bij de guzman gewoon niet meer aanwezig? Zou het daar aan kunnen liggen? Misschien letten ze bij ajax nu beter op en komen ze eerder met een contractvoorstel?

Want bij ajax is het ook zo geweest dat spelers een tijd lang gewoon transfervrij de deur uit liepen. Simpelweg omdat ze of niks hadden met de club of omdat ajax heel erg laat kwam aanzetten met een contractsvoorstel, is bij feyenoord nu niet gewoon hetzelfde aan de hand?

Ook ter volledig maken van de informatie, diverse sites melden dat er helemaal geen sprake is van een transferclausule in het contract. Hoe betrouwbaar dat kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen.

23 januari 2010 om 16:23

Goed gesproken ouwe!

Maar moet je me toch eens vertellen en begrijp me goed in potentie vind ik de Guzman een goede voetballer, maar zoveel heeft ie nou ook niet laten zien in Rotterdam...deze man zou nog net aan 10 miljoen kunnen opbrengen, maar heel veel meer is ie echt niet waard!

23 januari 2010 om 18:33

@ Robin landman geweldige reactie !!!! thx

Geweldig nieuws. De transfersom van Lodeiro is hierdoor ook meteen terugverdient. Voor 1 jaar contract krijg ajax namelijk makkelijk 4 mil voor
Hopen dat hij nog 1x met Ajax kampioen te worden en dan nog een jaartje CL en dan naar barca voor 20mil.

Dit is sensationeel goed nieuws voor Ajax, ik was echt bang voor ze dat ze hun sterspeler zouden gaan verliezen, maar niet dus.

geweldig nieuws dit . en goed voor beide partijen en inderdaad wat het salaris ook is Suarez verdient het zeker .

dat ie heeft bijgetekend voor een hogere transfersom is bullshit. ajax verlangde al 40 M (bron VI) en wrs hebben ze nu een minimale transfersom laten opnemen in het contract. ook denk ik dat ie nu nog tot volgende zomer blijft. ook om lodeiro bij te staan en te helpen zich thuis te voelen in NL.

Mooi van Suarez!! Top gozer

Mijn weekend kan niet meer stuk. :D

23 januari 2010 om 13:48

Ja en waar hadden we gestaan als we Suarez niet eens hadden? We winnen geen prijzen omdat elk jaar de beste speler vertrekt, Suarez moet blijven en het team moet groeien, het is voetbal een teamsport, geen een speler kan in zijn eentje een team kampioen maken, ja misschien 30 jaar geleden!

het kan nu ook zo zijn dat ajax zijn eigen glazen nu ingooid. dat niemand zijn transterbedrag(zal wel hoger zijn)wil of kan betalen

23 januari 2010 om 13:32

Ja, Luis Suarez tot 2013 in je ploeg hebben is echt je eigen glazen in gooien

23 januari 2010 om 13:52

sportief gezien niet nee maar of hij in 2013 nog steeds zijn waarde heeft is nog af te wachten

23 januari 2010 om 14:07

Zijn waarde in 2013 maakt voor Ajax niks uit. Het is duidelijk dat Suarez, om verder te groeien, zo snel mogelijk weg moet. Al is het een aderlating voor Ajax en de Eredivisie

23 januari 2010 om 14:09

Ach ja, als hij Ajax 3 jaar achtereen naar de Champions League weet te loodsen heeft hij al meer geld binnengehaalt voor Ajax als hij waard is qua transfersom. Is natuurlijk wel speculeren, maar met Luis Suarez die zich nog steeds goed ontwikkelt is de kans erop wel groter

23 januari 2010 om 14:47

dat bedoel ik te zeggen wie zegt dat er nu een club voor hem komt nu hij duurder is geworden

23 januari 2010 om 15:47

zijn waarde zal hooguit varieren tussen de 5 miljoen minder of meer... clubs weten wat hij kan..

23 januari 2010 om 14:00

Dan blijft hij toch lekker tot 2013, daar ligt niemand wakker van bij Ajax

Yes, lekker voor Ajax dit.
Erg leuke voetballer. Hoop hem nog een paar jaar te mogen aanschouwen
Groetjes Willem II supporter!

Ik denk dat de reden voor deze verlenging is omdat geen enkele club Suarez wilt (of in ieder geval veel voor hem wil betalen).
Man U wilde hem maar heeft heeeeleee grote schulden.
Man City wilde hem maar heeft al zo veel spitsen
FC Barça heeft (gelukkig) ingezien dat ze aan Pedro en Bojan genoeg hebben
Chelsea heeft een goede Sturridge en spelers als Malouda en Joe Cole kunnen ook op de flanken.

Als ik geen club ben vergeten heeft geen enkele (top)club behoefte aan Suarez en dan kun je maar beter je contract verlengen. Maar ik snap het niet????? Ajax heeft zulke grote schulden en bij een goed bod zou hij moeten vertrekken. Dan kun je tog beter alleen een clausule opzetten dan het alleen te verlengen? En hij zal waarschijnlijk ook meer loon krijgen. Waarom Emanuelson dan niet? Dat is wel heel onbegrijpelijk.
Maarja het blijft de beste speler van AFC Ajax en dit is een goede zaak voor hun. Het enige wat ze nog moeten doen is minder afhankelijk worden van hem en dan kunnen ze wel misschien kampioen worden.

23 januari 2010 om 12:56

Omdat Emanuelson al een zeer hoog salaris verdiend en te weinig presteert om in aanmerking te komen tot een nog hogere salaris. Het lijkt me duidelijk dat Suarez het meer verdiend dan Emanuelson dus het is in mijn ogen alles behalve onbegrijpelijk.

23 januari 2010 om 13:03

@akshay01 Het mooie is dat jij Ajax of Suarez niet bent, jij weet niet wat er opgenomen is in de contract tussen de beide partijen. Mogelijk zit er wel een clausule in, waardoor Suarez al voor minstens 25/30 miljoen naar n topclub mag vertrekken. Ajax slaat 2 vliegen in de klap, ze hebben hun sterspeler langer in de team als er niemand komt, zodat hij niet transfervrij vertrekt en zij kunnen een hoger transfersom vragen ALS Suarez geen clausule heeft laten opnemen in het contract..

Verder vind ik dit een prachtig nieuws. Ajax doet goede zaken, sterspelers behouden en de rest lozen

23 januari 2010 om 13:03

Omdat Emanuelson geen knikker raakt met zijn salaris die hij nu verdiend. Suarez is jaren belangrijk voor ons dus ik vind het niet onbegrijpelijk dat Suarez nu meer verdiend.

23 januari 2010 om 13:08

Hoe kom je erbij dat Ajax hele grote schulden heeft?

23 januari 2010 om 15:17

Verdiep je eerst een beetje in de situatie voordat je onnodig dingen begint te roepen. Ajax heeft een salarishuishouding die enorm onder druk staat, maar voor de goede orde, een aantal van de grotere verdieners die vliegen er van rechtswege (dus automatisch) uit aan het einde van dit seizoen, simpel weg omdat het contract afloopt. Bijvoorbeeld ogeraru, rommedahl, sno, luque. Het is niet dat ajax schulden heeft het is dat ze teveel kwijt zijn aan salaris om daadwerkelijk iets op de transfermarkt te kunnen beginnen. Dat is deels opgelost door het verhuren van een aantal spelers nu, en deels doordat ze af zijn van een aantal spelers in de zomer.

Weet jij welke clubs interesse in suarez hebben, of denk je dat elke club zijn schaduwlijstje ff naar buiten brengt? Vergeet niet niets is zo opportunistisch als de voetbalwereld. Suarez is van partij op het wk, na het wk vind geregeld een grote stoelendans plaats, en als hij er daar een paar mooi inschiet staan de clubs zo weer voor de deur. Want met een goed wk/ek kan zelfs de meest slechte speler een transferafdwingen naar een club waar hij anders niet voor in aanmerking zou komen. Momenteel is hij bij suarez twijfelgeval voor de absolute top, na het wk kan dat zijn die moeten we hebben.

23 januari 2010 om 15:53

je kend duidelijk de feiten niet... ajax heeft Geen Grote schulden.... ze hebben een lening bij de ABN .. wat overigens allang van te voren was afgesproken ( voor de eventuele kredietcrisis) en daarbij hebben ze ook nog eens het grootste eigen vermogen van elke eredivisieclub... ook zullen er deze zomer overbodige spelers vertrekken... ( lindgren? sno.. luque.. kennetniet bakkie...de jong en zo kunnen we nog wel even doorgaan ...) uit die spelers , een stuk of 15 hoopt ajax toch ook weer een miljoen of 8 á 10 binnen te halen. dus de schulden waar jij over praat die o zo groot zouden zijn bestaan eigenlijk helemaal niet.
tuurlijk moeten ze in deze financiele tijd uitkijken met uitgaven, maar wie niet?!

23 januari 2010 om 16:44

@akshay01 #92
Werk je voor de VI? Want zo lijk je wel geinformeerd te zijn..
Joe Cole staat in de belangstelling van verscheidene clubs aangezien Chelsea nog niet helemaal duidelijk is in hoeverre zij mee wil gaan in de salariseisen van J. Cole. En Malouda heeft al in de pers uitgelaten dat hij niet blij is met zijn situatie bij de club.
En je vergeet de clubs: Juventus, Internazionale en AC Milan, Bayern Munchen. Sommige van die clubs kunnen wel een spits gebruiken. Bovendien Liverpool kan er ook wel 1 gebruiken.
En dat je het niet snapt omdat 'ajax zulke grote schulden heeft' zal ik maar wijden aan het feit dat je het informatie-niveau van een redactielid bij de VI hebt in mijn ogen.
En dat Ajax zo afhankelijk van Suarez is, getuigt ook weer van het lekker meepraten met de snor. De afgelopen wedstrijden deed Suarez gewoon mee en ging het ook niet lekker. Daarnaast zijn er genoeg aanvallen en doelpunten gescoord waar Suarez niets mee te maken had (dus geen assists, voorbereidende actie of doelpunt).

Geweldig nieuws dit...dit had ik niet verwacht...

Voor allen die altijd zo negatief zijn over de club,blijkbaar valt dit dus wel erg mee...en ook Luis is dus wel iemand van zijn woord...dit is een win win situatie voor Luis en Ajax...

Ook komt de andere Uruguayaan Lodeiro...heerlijk nieuws als je de laatste tijd zoveel vervelende berichten over Ajax krijgt.

Ook al vallen de prestaties al jaren tegen,ajax heeft nog steeds de naam,en kan nog altijd spelers aantrekken daardoor.
Ook worden we echt wel in de toekomst weer kampioen.

Als Ajax dit team met de andere verdedigers kan vasthouden maken we volgen seizoen of het jaar daarop weer een goede kans op de titel.

Hoppa, hoe je het ook wend of keert : goed nieuws voor ajax! Mooie verassing en hopelijk word hij met Lodeiro achter zich alleen nog maar beter.

30 miljoen? Ben je gek? Geen 1 club gaat 30 miljoen neerleggen voor iemand die nog niet eens CL heet gespeeld, en de clubs die het Kunnen betalen, zoeken toch naar betere spelers als hij. Maar wel mooi dat hij bij tekent.

23 januari 2010 om 13:09

mss geen CL maar wel al iets van 20 caps. dat ie geen CL speelt ligt niet alleen aan hem en wat wel aan hem ligt is dat ie 20 caps heeft

23 januari 2010 om 13:40

Alsof je meteen een geslaagde spits bent als je in de CL gespeelt hebt. Volgens mij heeft Kezman er ook wat goaltjes ingelegt in de Cl, en kijk waar die nu voetbalt.
Als je denkt dat clubs echt zo kortzichtig zijn dat ze alleen naar Cl wedstrijden kijken heb je het mis.
Goed voorbeeld, Drogba, naar mijn weten nooit in de Cl gespeelt, en toch kocht Chelsea hem voor een niet zo misselijk bedrag

23 januari 2010 om 14:45

Swiertje, bij Kezman was juist het probleem dat hij nooit in de CL scoorde toen hij bij PSV speelde....

23 januari 2010 om 14:56

Hij heeft toch wel wat doelpunten gemaakt in de CL? Of zit ik er dan helemaal naast? Hij was niet op die scoringsdrift als in de competitie, dat weet ik wel, maar dacht dat hij wel zo nu en dan zijn goaltje meepakte

23 januari 2010 om 16:00

30 miljoen word makkelijk betaald voor hem...let maar op... hij hoeft namelijk nog niet weg... hij is pas 22... en nog lang niet op zijn top

Deze zomer vertrekt Suarez toch, maar ik zou inderdaad niet meteen weten waar naar toe. Hij zelf wil liefst in Spanje spelen zeker, Barcelona heeft geen nood meer aan spitsen, misschien Real Madrid maar die Higuain doet het daar ook zeer goed.

Haha heerlijk hoor, nu kunnen we echt gaan bouwen zou zonde zijn als hij weer wegging. In de Zomer nog een goede spits er bij kopen die er ook minimaal 20 in knalt. En een goede linksback zijn we helemaal weer back!

@ joostvk

Volgens mij heeft Madrid dit vorig jaar nog gedaan...

Vind het wat raar van ajax emanuelson geen hoger salaris geven en dan suarez en lodeiro zo wel weer even vast leggen, een beleid van Niks!

23 januari 2010 om 13:42

Ja, want je gaat een mooiweer voetballer promoveren tot de beste verdienende speler in de selectie, en de beste speler die bekijkt het maar.
En Lodeiro word gewoon de opvolger van Urby denk ik, beetje hangend aan de linkerkant.
Urby speelt nou al 5 jaar in het eerste, en word door overigens al fors voor betaalt, maar heeft nog geen seizoen constant gepresteerd

Erg goed nieuws....met afstand de beste speler in de eredivisie. Als hij nog één seizoen blijft en goed presteert gaat hij als een grote meneer naar een grote europese topclub..
Echt geweldig nieuws...maakt mijn hele dag weer goed!

Voor alle negatievelingen: Suarez vertrekt niet onder de EUR 30 mio (geloof me ik kan het weten ;-)

23 januari 2010 om 13:47

Waarom niet onder de 30 miljoen?

Hij heeft nog geen CL gespeeld!!!

En 30 inschieten tegen RKC ( 4 ), Willem 2, Ado en Vvv, kan iedere spits van zijn soort.

We zullen het zien

23 januari 2010 om 14:14

Waarom niet onder de 30 miljoen?
Omdat hij tot de zomer van 2013 onder contract staat en Ajax hierdoor kan vragen wat ze willen.
Hij geeft nog geen CL gespeelt? Nou en? Ene Didier Drogba van destijds Olympique Marseille ook niet, volgens mij ging hij een jaar later voor een fors bedrag naar Chelsea.
Alsof clubs niet verder kijken dan de CL zeg

23 januari 2010 om 16:03

waarom doen al die andere spitsen het dan allemaal niet ?
dus niet praten...

23 januari 2010 om 16:51

@newkids
1. je schrijft zelf 'kan iedere spits van zijn soort.' waarmee je mijn inziens zelf aangeeft dat Suarez een veelscorende spits en ook uniek in de Nederlandse competitie.
2. want als hij niet uniek zou zijn dan zouden alle spitsen van alle eredivisieclubs er ook 30 inschieten en 4 tegen Rkc, W2, Ado en Vvv. En toch gebeurt dat niet?

geweldig.. wat een held!

ook credits voor Jol en vd boog natuurlijk!

eindelijk een goeie speler die zich een beetje trouw opstelt! hulde luis. Tuurlijk bestaat er altijd de mogelijkheid dat een nog grotere club hem komt welhalen, maar ik geloof zeker dat hij niet zomaar vertrekt naar een club als bijvoorbeeld valencia of tottenham.

Volgende stap een tattoo van het 'ouwe logo' Luis!

Dankjewel Suarez! Dit maakt mn hele weekend goed! Zelfs bijna het seizoen! Ik ben echt zo blij hier mee

Het is en blijft goed nieuws.... Niemand weet natuurlijk de ins en outs van het nieuwe contract maar ik denk niet daar ze er een clausule in hebben gezet. Dan zou het een slechte zaak zijn. Ik denk dat Ajax hier zoiezo beter van word. Als er geen clausule in staat dan heeft het bestuur van Ajax eindelijk is wat goed gedaan. In mijn ogen is het laatste wat Ajax goed heeft gedaan is Jol aanstellen al zien we er nog niet veel van. Ik heb veel vertrouwen in het verloop van het seizoenonder Jol. Hopen dat Twente punten blijft morsen dan kunnen we voor de 2de plek gaan. Want heb gisteren PSV gezien die geven het niet meer uit handen ben ik bang.. Maar als Ajaxcied blijf ik hopen....

Dit is toch echt mooi nieuws. Ajax heeft nu echt de hoop dat Suárez nog een seizoen zal blijven. Maar Ajax kan nu sowieso een hogere transfersom vragen, en ook Suárez verdient een beter salaris. Alleen maar goed!! Laten we nu eens hopen dat Suárez en Sulejmani samen gaan schitteren in het rood-witte Amsterdamse shirt. Ook met oog op de toekomst zit het nu op het moment meer dan goed bij Ajax. Ze hebben nu met Lodeiro en Eriksen twee wereldtalenten in huis, en uit de eigen jeugd komen Zeegelaar, Jozefzoon en Castillion eraan. Dan kunnen we weer echt het ouderwetse Ajax systeem gaan spelen met een echte nummer 10 (eriksen/lodeiro) een klassieke rechts en linksbuiten (jozefzoon, Zeegelaar) En een goaltjesdief uit de eigen jeugd (castillion) Het mooie is dat al deze aanvallers tussen de 1.85 en 1.90 lang zijn. In ieder geval geen gebrek aan lengte meer voorin.
Voor nu is het gewoon prachtig dat Suárez heeft bijgetekend! Als iedereen fit/aanwezig is zou dit de opstelling moeten zijn!
Omdat Enoh, De Zeeuw en Pantelic er niet bij zijn tegen AZ zou ik als vervangers voor Lindgren, Eriksen en Castillion kiezen.

Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Emanuelson
Gabri
De Zeeuw
Enoh
Suárez
Pantelic
Sulejmani

Geweldig nieuws!

Ik heb totaal niet de ilusie dat zijn contract uitgediend wordt, maar dit maakt de kans wel groter dat hij iun elk geval het komende 1,5 jaar blijft! Wat natuurlijk geweldig voor Ajax en het NL voetbal is.

Ik ben benieuwd wat die 2 Uruguayanen samen gaan bekokstoven als ze beiden spelen, volgens mij wordt dat wel wat!

Als ze nu nog een goede spits voor volgend seizoen halen, die er direct staat, acht ik de kans op een kampioenschap toch wel groot(mits alle spelers blijven).

Ik ben heel benieuwd!

23 januari 2010 om 13:12

Ik zie iedereen roepen dat het goed is voor het NL voetbal..
Akkoord..
Maar, als Ajax geen CL speelt hebben we er nog niks aan.
Zie het maar weer als commentaar, terwijl dit nu een keer niet het geval is.
Punten moeten we halen in de CL, daar kan iemand als Suarez mee helpen.

23 januari 2010 om 13:44

Als Ajax met diezelfde Suarez geen Cl afdwingt, waarom zouden we dan wel punten halen in de CL voor Nederland?

23 januari 2010 om 15:31

Goed voor het nederlands voetbal wilt niet alleen zeggen europees. Worden de nederlandse clubs weer beter dan gaat het niveau in de competitie omhoog, en dan komt europa vanzelf.

23 januari 2010 om 16:57

@14fer14 #138
inderdaad is het voor het Nederlands voetbal beter om gewoon punten te halen in de CL. En of dat nu door Psv, FC Twente, SC Feyenoord of Ajax of 1 van de andere Bvo's wordt gedaan, is mij eerlijk gezegd om het even.
Nederland dreigt namelijk door de slechte prestaties op Champions League niveau gewoonweg af te glijden en dat moet voorkomen worden.
En mocht het zo zijn dat komend seizoen Ajax wederom geen voorronde CL speelt maar dat bijv Feyenoord dan wel FC Twente dat doet dan hoop ik gewoon voor het Nederlands voetbal dat ze verder komen dan alleen de groepsfase.
Met Suarez en Lodeiro betekent nog steeds niet dat Ajax alles maar gaat winnen. Maar het is niet verkeerd om ervoor te willen zorgen dat je in ieder geval enige kwaliteiten in de ploeg hebt om wat successen te kunnen boeken. En door deze contractverlening heeft Ajax in ieder geval een grotere kans op een langere samenwerking met Suarez dan voor de contractverlenging. Dat is realisme.

prachtig dit, ik hoop dat ze eindelijk weer eens een sterk elftal op gaan bouwen.

stekelenburg
vd wiel
alderweireld
vertongen
atouba
de zeeuw
enoh
emanuelson
lodeiro
suarez
pantelic

Zo mijn dag ook weer goed, toch vrij onverwachts maar dit is alleen maar goed.
Suarez krijgt een hoger salaris wat past bij zijn status, blijft langer en Ajax vangt meer bij een eventuele transfer, top

Verassend nieuws. Kan bijna niet anders dat hij in ruil voor de verlening salarisverhoging en een clausule heeft gekregen.zoals je altijd ziet(elia, kuyt etc.) De clausule zal wel ongeveer 25 M bedragen en ik denk niet dat er veel clubs bereid zijn dat te betalen. Tenzij hij een geweldig (onverdiend) WK speelt natuurlijk.

Zeer lekker nieuws voor Ajax. Ik ben dan wel voor Psv, maar een Suarez op de Nederlandse velden blijft natuurlijk super. Ik gun het de Ajax supporters ook wel. Die vallen ook keer op keer van seizoen naar seizoen zonder enige vooruitgang. Als hij nog een seizoen of 2 blijft, dan is dat natuurlijk goed voor het Nederlands voetbal.

Ik hoop dat Ajax nu ook een sterkere concurrent kan worden van Psv, want de laatste jaren was dit niet het geval.

Hé wat word ik toch heerlijk wakker op de zaterdag! Nu ik voetbalzone op heb gestart. Wat een positief nieuws voor Ajax! Suárez je bent echt een topper. We houden van je!

Opvallend nieuws. Leuk voor Ajax dat Suarez heeft bijgetekend, al blijft het natuurlijk de vraag of hij komend seizoen nog steeds in Amsterdam zal spelen. Hij zal niet de eerste speler zijn die een paar maanden na zijn contractverlenging naar een andere club gaat.

Ik hoor veel Ajacieden uitgelaten roepen dat men nu kan gaan 'bouwen'. Voor het neerzetten van een kampioenselftal is in Amsterdam echter meer nodig dan alleen het blijven van Suarez. Als Suarez de enige bepalende factor was, dan was men dit seizoen wel kampioen geworden.

Ajax zal komende zomer dringend enkele kwalitatieve versterkingen moeten halen. Want met deze middelmatige selectie (op Suarez, Vd Wiel en De Zeeuw na) wordt men ook komend jaar geen kampioen.

23 januari 2010 om 13:25

Wat dacht je dat we gaan doen in de Zomer, we gaan een spits halen. en een goede linksback

23 januari 2010 om 13:42

@ajaxnr:

Ik hoop voor jou dat Ajax dan eindelijk eens wat voltreffers maakt op de transfermarkt, want dat is ook alweer een tijdje geleden.

23 januari 2010 om 14:18

Nee hoor, Pantelic presteerd toch redelijk goed vind ik... En ook de Zeeuw doet het uitstekend. En nee, kom nu niet met de mensen die mislukt zijn. Want het ging om de voltreffers

23 januari 2010 om 13:50

Denk dat Ajax vooral op de staf moet gaan bouwen. Spelers van Nederlandse clubs zijn nou eenmaal een makkelijke prooi, en de spelers zelf spelen ook liever in een ander land.
Laatste jaren is het juist misgegaan met een bestuur dat volkomen incompetent was, een TD die dacht dat hij met aankopen van het niveau Willem 2 destijds mee kon doen om de titel, en een bijna jaarlijkse wisseling van trainer, die natuurlijk ook nog eens steeds zijn eigen assistenten mee mocht nemen.

Ajax heeft voldoende kwaliteit, enige wat we nodig hebben is rust in de club, die er nu wel is met de juiste mensen op de juiste plek.
Enige wat er nu nog moet gebeuren is gewoon een reeks van wedstrijden neerzetten waarop we verder kunnen bouwen, kampioenschap reken ik niet meer op, maar we kunnen op zijn minst het jaar positief afsluiten en met een goed gevoel naar het volgend seizoen gaan

Sorry, maar volgens mij zegt dit geen ene moer voor Ajax. Of hij nu tot 2012 of 2013 blijft. Als er volgend jaar een grote club zich meld is die weg. en omdat hij nu heeft bij getekend gaat de transfer som niet eens van 30 naar 50 miljoen. Het lijkt me alleen maar dat hij nu meer gaat verdienen bij Ajax

23 januari 2010 om 13:52

Bij onderhandelingen word altijd naar de lengte van het contract gekeken, een speler die over een jaar transfervrij de deur uit kan lopen word minder voor betaalt als iemand die nog 3 jaar te gaan heeft.
Suarez krijgt meer salaris, Ajax een betere onderhandelingspositie, die zal resulteren in of een hogere transfersom, of nog een jaartje extra Luis Suarez. Beide opties zijn niet misselijk

ik denk dat suares meer heeft bijgetekend omdat er geen (grote) buitelandse club echt concreet interesse toonde. en als ze wat interesse toonde ze meteen afgeschrik werden door de vraagprijs. suares is zeker een leuke voetballen tegen de nederlandse suptoppers. erg dodelijk tegen bijvoorbeeld de verdediging van Rkc. maar heeft nog niet echt laten zien dat hij net zo dodelijk is tegen club die wel meetellen (vooral europees). ik zie hem echt kansloos zijn tegen vededigers in de top competities. die raak je echt niet zo snel kwijt met een paar simpele kap bewegingen.

ik denk dat het bijtekenen bij ajax tot stand is gekomen door de volgende zaken:
- topclubs geen concreet interesse.
- alleen in nederland en vooral in ajax ogen is het een (potentieele) wereldtopper.
- aangezien deze winter niemand hem wilde komen halen kiest suares eieren voor zijn geld en wil hij niet tot 2012 dezelfde salaris krijgen. bij verlengen krijg hij meer betaald.

suarez kan ajax in zijn eentje niet kampioen maken, blijk uit het lopend seizoen. ik hoop voor ajax dat ze niet alle geld aan hem op gaan maken. er moet zeker wat sterke spelers bij komen om komend jaar wel voor de titel te gaan. of er moeten wonderen opstaan uit de jeugd.

wens ze in ieder geval veel succes

23 januari 2010 om 13:47

Belachelijke reactie. Luis is op dit moment de absolute topper van de eredivisie, net daaronder komen jongens als Duduszak en Ruiz. In je reactie zet je hem gewoon maar neer als iemand die het alleen maar voor het geld doet. Als dat zo was, had ie zeker niet bijgetekend. Als hij een goed WK speelt, of nog even zo doorgaat komt de interesse vanzelf. Hij kan nu ongetwijfeld al naar een aantal clubs waar hij meer kan verdienen dan bij Ajax, clubs die sportief misschien wat minder interessant zijn, maar als je voor het geld kiest, blijft je niet in Nederland!! Ik ben in ieder geval heel erg blij dat deze topper het zo naar zijn zin heeft in Amsterdam en ik ben blij met een bestuur dat begrijpt hoe deze spelers tevreden gehouden moeten worden, dat is wel eens anders geweest!

heerlijk nieuws! en nu komen de anti suarez mensen weer zeiken dat hij het alleen om het geld doet! dat zijn dezelfde mensen die hoopten dat suarez in de winterstop weg zou gaan! maar zie hier, tegen ieder zijn verwachting in tekent suarez gewoon bij!

Helemaal te gek!! Suarez wordt ook papa na het WK, ik kan me best voorstellen dat je bij je 1e kind toch liever een jaartje blijft waar je zit. Dan komt er wel genoeg over je heen..

Wat een Held! Daarmee is wel genoeg gezegd, lijkt me Wat een heerlijke vent is dit. Erg slim, dat blijkt maar weer. Hij laat zich totaal niet gek maken. Laten we eerlijk zijn: Luis heeft al wel 20 keer aangegeven het naar zijn zin te hebben, en toch dacht iedereen: ja dat horen we vaker... Luis is een man van zijn woord, dat blijkt hier wel uit! Hopelijk kan hij goed samenspelen met Lodeiro. Vind het goed voor Lodeiro dat Suarez nog blijft, zo kan Lodeiro zich optimaal laten wennen aan het Nlse klimaat en aan de ploeg etc. Heb vertrouwen in de toekomst

Ik ben niet niet bepaald een persoon die echt de Eredivisie volgt en die er gelemaal gek van is.. Sorry dat ik het zeg maar ik vind de competitie gewoon bagger.. Het is dan niet zo dat ik geen wedstrijden kijk maar ik sta niet echt elke week te springen van oei de Eredivisie begint weer.. maar goed..

Maar dit had ik nooit zien aankomen.. hij stond toch in de belangstelling van zoveel topclubs.. Respect dat hij dan nog bij Ajax bij tekent is gewoon mooi om te zien een speler van zijn formaat op de Nederlandse velden.. doet ook de Eredivisie goed.. Ik weet niet hoe lang hij nog zal blijven maar om eerlijk te zijn ik zie hem niet tot 2013 bij Ajax spelen.. (en mocht dat dan wel zo zijn petje af voor Ajax dan)
Zoals sommigen hier zeggen is dit denk ik gewoon gedaan om meer geld te krijgen voor een transfer.. wat op zich best slim is van Ajax..

Maargoed iig is dat goed nieuwes voor Ajax... de supporters en de Eredivisie.. Ik gun het de club en de fans van harte dat ze nog een tijde zullen beschikken over deze speler..

Prachtig mooi nieuws, toch knap hoe negatief er alsnog gedaan word, hoe je het ook wend of keert het is gewoon een goede zaak. Goed van Luis, goed van Ajax, en je kan speculeren over van alles, maar een clausule is niet waarschijnlijk, Ajax is geen Psv, en ja mocht Barca of Chelsea etc. zich deze zomer alsnog melden ja dan is hij is alsnog weg, elke Ajacied zou hem dat gunnen, maar wie zegt dat die clubs komen dan? Hou je bij de feiten, en niet op wat eventueel zou kunnen gebeuren, de feiten zijn dat hij heeft verlengd en de kans dat hij dus volgens jaar nog steeds in Amsterdam speelt gewoon een heel stuk groter is..

Suarez is een held! Trekt zich niets aan van de pers en wat er om hem heen wordt gezegd. Suarez heeft denk ik maar drie doelen (in voetbal). Kampioen worden met Ajax, Kampioen worden met Barcelona en kampioen worden met zijn land.

Dat laatste zal een beetje moeilijk worden. Maar ik gun hem alle drie de titels

Verder wil ie natuurlijk gelukkig worden met zijn vrouw waar ie al bij is vanaf zijn 16e en hij nu een kind verwacht.

Forza Luis!

Pfff sorry hoor, maar ik word een beetje moe van al die positieve reacties. Suarez wat een held, suarez onze redder. Suarez de man met clubliefde. Toen Suarez bij Groningen speelde had hij ook geen clubliefde, dat heeft hij nu ook niet, hij denkt alleen aan zijn eigen portemonnee. Als er een grote club komt aan het einde van het jaar en Ajax speelt weer geen CL is hij gewoon weg, mark my words. Laten we gewoon weer eerst eens een normale wedstrijd op de mat leggen. Voorlopig is dit voor ons weer een bagger seizoen. Juventus kunnen we wel vergeten en we worden weer geen kampioen. Ik vraag me zelfs af of we CL gaan halen. Misschine ben ik voor de meeste Ajacieden te pessimistisch, maar voorlopig heb ik daar alle reden toe. dus laten we gewoon eerst het eind van het seizoen afwachten en daarna nogmaals aan deze dag denken. voorlopig hoop ik op een mooie pot morgen, maar zonder Demy en met een zeer getergt AZ zal het lastig zat worden.

23 januari 2010 om 13:58

Zoals Demy de laatste weken speelde vind ik het niet zo erg dat hij er niet bij is, leek er helemaal geen zin in te hebben, was steeds te laat.
Verder kan ik je begrijpen dat het niet zaligmakend is, maar de intentie om langer te blijven is er zeker wel, en mocht onverhoopt toch een grote club langskomen, staat Ajax sterk in de onderhandelingen (contract tot 2013) en Suarez verdient tot die tijd eindelijk wat hij hoort te verdienen.
Ajax heeft in het recente verleden te vaak spelers verkocht die niet persé weg wilden, neem een Zlatan, een Chivu en van de Meyde

23 januari 2010 om 13:58

juventus kunnen we vergeten? cl halen we toch niet? wat ben jij voor een supporter?(geen) jij bent iemand die alleen maar zit zeiken en de volgende keer als we kampioen worden sta je vooraan! als je al komt! dit is prachtig nieuws! neem jij a.u.b het woord WE niet meer in je mond! ga achter je club staan!

23 januari 2010 om 14:14

Vriend, ik kwam al bij ajax toen jij nog je vaders buis zat, dus ga me niks vertellen over wie er nu een echte supporter is. Echte supporters mogen juist pessimistisch zijn omdat ze juist willen dat hun club het goed gaat doen. Wil je beweren dat jij elke week nadat je bij Ajax bent geweest, uit of thuis je ze de hemel in prijst omdat het je club is? Je woont In gorinchem? Volgens mij ben je nog nooit bij een wedstrijd geweest van Ajax, en je durft zeker niet in je dorpje hardop te zeggen dat je Ajacied bent! wees maar lekker positief, als je al zo lang mee gaat als ik, dan gaat het wel een keer vervelen.

23 januari 2010 om 17:07

@poort75
Als 75 slaat op je geboortejaar dan zijn we uit hetzelfde bouwjaar.
Ik kwam ook al als jongeling in De Meer en ja Ajax doet het de afgelopen jaren misschien een stuk minder maar dat betekent nog niet dat je 'negatief' hoeft te doen.
Kom aan gast ga gewoon achter je club staan. Tuurlijk het ging minder maar dan nog joh. Ajax doet toch altijd mee en toch kijkt iedereen weer naar de verrichtingen van Ajax elk seizoen en elke week.
Over die wedstrijden tegen Juve: bij Juve schijnt het ook niet zo lekker te draaien en tuurlijk heeft Ajax een 'slechte' geschiedenis met die club maar de wedstrijd is nog niet eens begonnen dus Ajax heeft het nog niet verloren.

23 januari 2010 om 17:18

Je hebt gelijk...ben alleen zo bang dat een zwalu nog geen zomer maakt!

23 januari 2010 om 17:58

@poort75
Gap, ik begrijp je. Ik ben ook vaak teleurgesteld. En tuurlijk is het niet allemaal hosanna als er 1 leuk berichtje valt te lezen maar Ajax blijft toch je club of niet. Die moet je altijd steunen.

Jonathan, lees dit artikel even alsjeblieft! Zó kun je ook omgaan met je club.......

Al denk ik niet dat Suarez nog werkelijk 3 jaar bij Ajax speelt, tóch mooi nieuws voor de Amsterdammers! Mooi ook dat Luis getekend heeft........... Ajax en supporters gefeliciteerd!

23 januari 2010 om 13:41

Tenzij we weer echt CL gaan spelen met een leuke talentvolle ploeg. Zie ik Suarez wel blijven de Ajax supporters zijn echt dol op hem kan je ook echt zien in de wedstrijden. Het enigste wat we nog nodig hebben is een spits, en een linksback

23 januari 2010 om 14:21

Met alle respect. Maar bij een aflopend contract had Suarez ook niet bijgetekend denk je wel?

116 wedstrijden voor Ajax, 80 doelpunten. Prachtige statistieken, prachtige speler

Nu moeten we Maxwell terug halen als Linksback! en een goede linkervleuger speler halen

Goed nieuws voor Ajax, minder goed nieuws voor mij cluppie..

Als Ajax nou nog voor volgend seizoen defensieve versterkingen haalt en Suarez daadwerkelijk blijft zie ik ze een goede kans maken op de titel.

Ondanks dat ik een ongelofelijke hekel heb aan Amsterdam & Ajax moet ik zeggen dat ik dit erg knap beleid vind van Ajax. Als de Guzman hier nou een voorbeeld aan neemt zou dit een geweldige boost zijn voor het Nederlandse voetbal. Het zegt overigens niet dat Suarez blijft maar op deze manier komt er meer geld in het laadje van Ajax en Suarez.

23 januari 2010 om 17:11

@robinlandman #200
De Guzman is weer een ander verhaal waar waarschijnlijk menig voetballiefhebber weinig van begrijpt. Maar om eerlijk te zijn, verwacht ik voor Feyenoord een zeer mooie toekomst zonder De Guzman door de goeie coach, technisch directeur en ook de talenten die Feyenoord in zijn gelederen heeft.

Ach net zo verrassend als Wesley Sneijder zijn verlengin vh contract.

Draait puur om de ophogen van de transfersom. De rest is klinklare lariekoek!

Net als met Wesley durf ik nu ook te zeggen dat Suarez komend seizoen niet meer op de Nederlandse velden speelt. Die is weg in de zomer. Laat daar geen twijfel over bestaan!

23 januari 2010 om 14:01

Sneijder verlengede ze contract niet, Sneijder gaf een persconferentie waarin hij aangaf bij Ajax te blijven.

Dat is wat anders dan je contract verlengen, Kijk het is een voetbalforum en je hoeft geen hoog niveau te hebben om te reageren maar een beetje kennis van zaken lijkt me wel handig,

En draait helemaal niet om het ophogen van de transfersom, Ajax kon namelijk al vragen wat ze wouden voor Suarez
Dus ze kunnen gewoon blijven vragen wat ze willen!

Alá Hai Berden en Joop Munsterman een goede actie dus!

Suaréz is gewoon dé man in Amsterdam, en heeft het prima naar zijn zin , meerdere malen ook al aangegeven alleen weg te willen voor de absolute top, en die heeft nog geen intresse getoont, op een gerucht van Barcelona na. Maar dat is geen intresse dat is een gerucht.

Ik zie hem nog niet zo 1.2.3 vertrekken, maar een goede 2e seizoenshelft kan natuurlijk alles veranderen.

23 januari 2010 om 14:06

Nou ja, het was een verbetering van zijn contract destijds, maar draaide puur om de transfersom. Riep ik toen ook al (en vast wel meer), maar als ik nu weer die positieve reacties lees, denk ik echt dat mensen een gigantische plaat voor de kop hebben OF een Ajax-bril.

Dit contract is puur om de centjes. Maar dat zei jij ook al, maar sommige lui hier....

23 januari 2010 om 14:08

Dat zei ik helemaal niet, misschien een idee voor jou om een bril aan te schaffen?

Ik zei dat Ajax al kon vragen wat ze wouden, en dat nu nog steeds kan.
Sneijder had al een contract en daar werd niets aan veranderd, die persconferentie was puur en alleen omdat het onrustig werd bij Ajax door elke dag een bericht over Sneijder en een transfer.

Zucht......

23 januari 2010 om 14:09

Je hebt ook gelijk, hoor. Ik zat er naast.

23 januari 2010 om 14:13

Nou Sneijder heeft nooit bij getekend hoor. Misschien dat hij een ophoging heeft gehad, zoals Luis dat ook heeft gehad een aantal maanden geleden (ik kan me ook alleen de persconferentie herinneren, die op mij nooit oprecht is overgekomen, gewoon een opdrachtje van Van Geel). Maar meer sowieso niet, hij was dus niet bereid om te verlengen, zoals Luis dat wel is!

Geweldig wat heb ik toch diep respect voor Luis Suarez!
geweldig dat deze speler niet meteen voor de grote zak geld kiest en naar het buitenland vertrekt waar hij makkelijk het 3-voudige zou kunnen verdienen.ik hoop ook voor Ajax en voor het Nederlands Voetbal dat hij nog een jaartje eraan vast plakt want hij zou ook in de toekomst belangrijk kunnen gaan zijn voor de nieuwe aanwinst Lodeiro.ik denk dat hier echt wel voor een groot deel uit clubliefde bestaat maar als we realistisch zijn weten we ook dat Suarez hier geen 3 jaar meer blijft.maar uiteraard hopen we het van wel maar de kans die is zeer klein.maar dat neemt niet weg dat het niet prachtig dat deze speler bijtekent.bovendien denk ik dat als er een clausule in zijn contract staat van een hoge transfersom dat het moeilijk wordt voor clubs om deze nog wegtekapen want momenteel hebben de Europese toppers ook niet veel geld sterker nog veel schulden dus dan wordt het heel moeilijk om dan een speler van 30 miljoen euro te gaan kopen die ook nog eens een salaris vraagt van 2 miljoen.ik hoop ook dat de Fifa gaat ingrijpen op de schulden die de grote Europese clubs hebben zoals Manchester,real enz. zo gaat het voetbal tenminste weer echt op kwaliteit van de jeugdopleiding en niet om het geld waar je spelers in 1,2,3, kunt wegkapen bij een club.maar we zullen zien hoe het met Suarez bij Ajax gaat aflopen ik hoop dat er voor Ajax nog een 2e plaats inzit.want het zou toch fantastisch wanneer Ajax weer eens Champions-leage speelt,bovendien vindt ik dat ze dat qua veldspel ook wel een keer verdient hebben maar ja we zullen moeten afwachten tot de 34e speelronde want dan is het definitief allemaal beslist.

23 januari 2010 om 13:59

Dit meen je serieus? Die jongen is weg komende zomer, draait puur om geld. als je dat niet ziet....

De Nederlandse competitie stelt geen drol voor.

23 januari 2010 om 14:32

Als jij niet doorhebt dat Suarez echt van Ajax houdt is dat jou probleem. Hoe vaak moet hij dat nog zeggen. Vaak zat in de media aangegeven dat hij wil blijven, dat het een mooie 'cloeb' is. En nu zet hij het om in daden, ik weet niet wat hij nog meer moet doen om zo'n iemand als jou te overtuigen..

23 januari 2010 om 14:54

@edwinnnr wel een beetje naief te denken dat echte clubliefde nog bestaat. Dit heeft alles met Geld te maken. Ajax kan een hogere transfersom vragen van de zomer en Suarez krijgt er een pakkie geld bij per maand. Dus een win-win situatie voor beide partijen. Ik ga er dus ook vanuit dat hij van de zomer weg is mits hij een goede 2e seizoenshelft speelt en een goed WK.

Goed nieuws natuurlijk,maar we weten allemaal dat als er een topclub komt en dan heb ik het over Man utd, Barca, Inter dat hij niet te houden is, en dan zal ajax zoals bij hunter, sneijder, van der vaart, chivu, zlatan ook wel meewerken bij een verkoop, want dan vangen ze een leuk bedrag.

Fantastisch nieuws! Hoppa. Misschien worden we verrast en worden we aan de hand van Suarez en Jol wel weer een echt topteam!

En nu maar hopen dat hij nog lang op de Nederlandse velden te zien is.
Geweldige voetballer om naar te kijken. En mocht hij weg gaan. Dan lekker veel geld krijgen en weer een paar van die voetballers kopen waar je ook zo van kan genieten!
Goed beleid van Ajax trouwens. Kunnen velen een voorbeeld aan nemen!

23 januari 2010 om 14:56

@ Wendyy92 inderdaad goed beleid en dat mocht ook wel weer eens een keer. Want de combinatie beleid en Ajax is over het algemeen geen succes. Maar denk wel dat hij van de zomer is vertrokken. jammer voor het NL voetbal.

Heerlijk nieuws om mee wakker te worden (jaja, ik was laat wakker )
Moeten natuurlijk niet de verbeelding hebben dat hij zijn carrière bij ons afsluit, maar ik zie hem volgend seizoen zomaar nog in Amsterdam dartelen.
De echte topclubs hebben zich nog niet gemeld, en Luis heeft het hier gewoon naar zijn zin, net getrouwd, en als het klopt een kindje die er aan zit te komen.
Hoe dan ook, Luis verdient wat hij hoort te verdienen (en mensen, kom alsjeblieft niet aanzetten met Urby, die man mag de veters van Suarez nog geeneens strikken) en Ajax staat sterker in de onderhandelingen, win win dit :D

Goed nieuws voor ajax! Suarez is een mooie speler (soms irritant) maargoed wel zeer belangrijk voor de amsterdammers. Hopelijk blijft hij nog een aantal jaren op de nederlandse voetbalvelden spelen.

Erg leuk nieuws voor Ajax. Ik heb wel vertrouwen in deze jongen. Denk niet dat hij deze zomer weggaat.
Misschien volgende zomer. Ik denk wel dat hij niet té lang moet wachten. Is wel goed voor Ajax maar misschien niet voor ichzelf. Kijk naar Huntelaa die heeft het laatste jaar ook niks meer geleerd bij Ajax wel heeft hij weer een seizoen veel mogen scoren. Maar uiteindelijk haalt hij het nét nniet, en is hij te oud om nog veel progressie te boeken. Een van de redenen waarom Drenthe wel is gebleven.

Dit is puur een overeenkomst waarin een beperkte transfersom is opgenomen waardoor suarez naar alle waarschijnlijk deze zomer voor een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen bij Ajax kan vertrekken. (dit moet nog wel betaald worden natuurlijk)

Voor ajax iig de zekerheid suarez te behouden tot de zomer en geen tussentijdse transfer voor de rest is dit een soortgelijke overeenkomst aan die Elia vorige winter bij twente tekende

23 januari 2010 om 14:53

Wat een lulkoek.. Er staat geen beperkte transfersom in.

23 januari 2010 om 15:03

Ja natuurlijk, je hebt helemaal gelijk. De transferperiode duurt nog tot 1 februari en er is geen concrete interesse voor Suarez geweest. Denk je nou echt dat Ajax hem een hoger salaris gaat geven én een gelimiteerde transfersom, omdat ze bang zijn dat hij in de komende 6 dagen alsnog vertrekt? Kom op zeg.

23 januari 2010 om 16:27

Hoe naïef kun je zijn zeg. Iedereen weet dat de laatste 2-3 dagen voor de sluiting van de transfermarkt er het meest zaken gedaan wordt. Denk maar aan bv situatie Sneijder.

Suarez gaat echt niet een licht verbeterd contract tekenen zónder gelimiteerde transferwaarde. (daar wel eens aan gedacht??) Zijn nieuwe contract is qua salaris nog steeds minder waard dan dat van Luque. (heeft ome Rick zelf gesteld)

23 januari 2010 om 16:51

Dat was voor het bijtekenen, maar goed dat zal nog steeds wel het geval zijn. Maar hij is wel de best verdienende speler na Luque.

Verder is je hele bericht onzin, er is geen gelimiteerde transfersom opgenomen en de situatie Sneijder is zeker niet te vergelijken met deze!

Voor ajax is het goed nieuws.
Netjes van hem dat hij dit doet.
Was de Guzman maar zo loyaal, die zijn hele carriere aan Feyenoord te danken heeft en er al vanaf zijn 12e speelt.

Mooi zo Suarez!
Hopelijk een mooie uitslag zondag en dan kan het beter gaan met Ajax.

goede zaak voor ajax, nou maar eens kijken of die lodeiro echt zo goed is dat suarez er voor blijft en dat ze volgend wat langer mee kunnen doen voor 't kampioenschap.

hij gaat sowieso niet dit seizoen meer weg, denk 2011 of 2012, nu hebben ze echt een x de tijd om aan een elftal te bouwen. dus nu nog twee plekken om in te vullen :linksback en linksbuiten
maar dat zouden atouba en sulejmani kunnen zijn

Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
..........
De Zeeuw
Enoh
Lodeiro
Suarez
Pantelic
----------

Mooi dat hij langer blijft, zal zeker een clausule instaan mocht Barcelona of een club van die grote zich melden dat hj dan vertrekt voor een bepaald bedrag. Hoop op 40.000.000 zou echt geweldig zijn!!! Maar denk dat iedereen blij is dat hij heeft verlengt.!

23 januari 2010 om 14:49

@ Haico nee er is geen gelimiteerde transfersom opgenomen in het contract stond in het AD. Maar dit zegt natuurlijk helemaal niet dat hij langer blijft, maar dat hij wellicht meer geld gaat opleveren bij een eventuele verkoop. Dus wat dat betreft kan Suarez wel een de Richard Witsche zijn van jaren geleden die door zijn tranfer Ajax uit de financiele penarie hielp.

Daarom kan de transfer van Lodeiro wel eens meer opleveren zelfs al zou hij niet slagen. Hierdoor wilde Suarez de laatste plooien gladstrijken en zo kan Lodeiro zijn geld in een transfer van Suarez weer terug verdienen.

Netjes gedaan van Ajax. Natuurlijk goed nieuws voor Ajax.

In Milaan hadden ze ooit een San Marco, Ajax heeft nu San Suarez.
Geweldig voor Ajax dat hij bijtekent. Suarez is niet alleen maar een goede voetballer, maar ook één met hersens. Hij is nog jong en kan nog veel leren. Als hij zo door blijft gaan met voetballen, dan komt zijn droomclub (barcelona) vanzelf wel.

23 januari 2010 om 14:59

@hootch30 slecht voorbeeld aangezien san marco een groter clubicoon voor Ajax is dan Suarez is en ooit zal zijn. Maar goed snap wat je bedoelt Het is inderdaad een speler met hersens, ondanks zijn 22(!) jaar zegt hij zelden gekke dingen en weet zich in het veld steeds beter te gedragen sinds hij aanvoerder is.

23 januari 2010 om 14:59

San Luis dan hé !

Iedereen die maar roept dat hij dit alleen maar heeft gedaan om een beperkte som er in te zetten is gewoon hypocriet bezig. Hij heeft Lodeiro naar Ajax gehaald en zal nog wel een jaar willen blijven om Ajax vooruit te helpen.

Luis voelt zich gewoon thuis in Amsterdam en dat blijkt wederom. Daar kunnen veel spelers nog een puntje aan zuigen.

Basislesje logisch nadenken dit. Suarez wordt op deze manier minder aantrekkelijk voor andere clubs, tenzij er een clausule in zijn contract zit, maar die zit er niet. Zou het nu niet gewoon kunnen dat Suarez echt de intentie heeft om bij Ajax te blijven?

Prima van Suarez om bij Ajax te blijven, dit is echt een prima bericht voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt.
Want reken maar dat er genoeg mooie clubs voor hem in de rij staan.
Mijn sympathie voor deze speler is door deze keuze wel heel erg gestegen.
Beter dan dat je iedere keer roept dat je een mooie transfer wilt zoals een Ruiz bij Twente bv.
Tuurlijk elke speler wil het hoogst haalbare uit zijn carriere halen, maar voor de supporters is dat natuurlijk niet leuk om dit in ieder intervieuw te lezen.
Goede actie ook van Ajax zelf natuurlijk.

Slimme zet van Ajax! Denk dat dit te maken kan hebben met de komst van Lodeiro. Kwam hij niet, dan was het vele malen minder interessant om te blijven. Denk dat hij het niveau van Uruguay naar een hoger niveau wilt tillen. Mede door zijn verblijf bij Ajax zal de samenwerkingsverband met Nacional er ook wel komen....

Heuj! Verrassend bericht op zich, maar zeker goed nieuws! Uiteraard kan hij komende zomer alsnog vertrekken, wanneer er een club komt die Suarez niet kan weigeren. Alleen zal er dan wel een aardig prijskaartje om zijn nek hangen, zeker wanneer hij gaat uitblinken op het WK.

hij is ook aan lodeiro verplicht om te blijven: hij kan toch niet tegen lodeiro zeggen je moet bij ajax komen spelen en dan zal een half jaar later en vandoor gaan, nee ik denk dat suarez en jol een paar jaar aan ajax willen bouwen en ik denk als dat gebeurt dat er dan wel wat moois kan ontstaan zeker als je ziet welke groeipotentie sommige spelers nog hebben.

23 januari 2010 om 15:10

Dat zou inderdaad niet netjes zijn, komst van Lodeiro is te danken aan de naamsbekendheid van Ajax en vooral de inzet van Suarez. Was dit laatste er niet, denk ik niet dat Ajax deze kerel had gehaald en was AZ hier mee aan de haal.

Wow, wat een goed nieuws! Niet alleen voor Ajax, maar voor de hele eredivisie. Het is altijd mooi als de beste spelers in de competitie blijven spelen. Dit komt het niveau van de hele Eredivisie ten goede. Erg blij, gefeliciteerd Ajax en Ajacieden.

Wat een held!!! een ware godenzoon Nog ff Lodeiro laten inburgeren en wegwijs maken in Amsterdam en dan voor een dikke zak duiten weg over 1.5 jaar en dan houd ajax nog een ander briljantje uit zuid-amerika over...nice, Nice!

23 januari 2010 om 15:28

Dat is ff afwachten..... Die roze bril staat je goed, maar je kunt ook gewoon objectief blijven

23 januari 2010 om 15:57

Dank je...suarez zegt zelf, dat de komst van Lodeiro hem over de streep heeft getrokken..lijkt me niet dat ie dan binnen half jaar vertrekt, aangezien het wel een man van zijn woord is. En met Lodeiro komt het echt wel goed hoor, de briljant moet alleen nog goed geslepen worden en met zijn mattie suarez, denk ik dat het toch een stuk aangenamer voor hem is om aan de nederlandse cultuur te wennen. iig heel blij dat ie niet naar alkmaar is gegaan....

23 januari 2010 om 18:41

Ik hecht niet veel waarde aan het predikaat 'talent'. Talent is iets wat doorontwikkeld moet worden, als dat goed gedaan wordt heb je met je club goud in handen. Als hij dat niet doet, is het een middelmatige voetballer. Ik zeg 50/50, even afwachten wat hij dit half jaar presteert.

Als Feyenoord-fan baal ik hier natuurlijk van, maar stiekem vind ik dit toch mooi nieuws. Valt er nog een tijdje van deze topspits te genieten.
En nu hopen dat Pantelic maar niet in de spits staats, maar Suarez.

Geweldig nieuws natuurlijk

helemaal omdat iedereen dacht dat hij al in de winterstop wegging
maar het blijft natuurlijk de vraag of hij echt nog langer bij ajax gaat voetballen (wat ik persoonlijk wel hoop)
of levert het ajax straks in de zomer meer geld op

maar goed ajax komt er dus altijd als winnaar uit (of suarez langer houden of meer geld, waardoor het weer makkelijker wordt om een vervanger te halen

Fantastisch nieuws voor Ajax. Net nu de club in wat mindere tijden zit zijn dit soort berichte altijd mooi. Het is ook voor andere fans leuk om Suaréz nog te kunnen zien schitteren op de Nederlandse velden. Hopelijk is dit een steuntje in de rug voor de andere spelers in de selectie die door dit nieuws meer vertrouwen hebben gekregen in een goede afloop.

Suaréz helpt niet alleen zichzelf, maar ook heel Ajax.

Dit is zeer goed nieuws voor Ajax en de voetballiefhebbers van Nederland,
en voor de mensen die zeggen dat hij in de zomer vertrekt : Dat is heel goed
mogelijk, als bijvoorbeeld Barca langs komt. Ik denk dat Luis hiermee een duidelijk
signaal af geeft, hij heeft het naar eigen zeggen goed naar z'n zin en op voorspraak
van Suarez heeft Ajax Lodeiro gehaald. Deze jongen wil alleen naar de absolute top, en hij weet zelf echt wel als hij bij Ajax en Uruguay presteerd dat die ”grote vis” vanzelf komt. Voor het geld hoeft hij niet perse weg, of wat denken jullie dat deze man bij Ajax verdient ? Die zal nu op een Luque-salaris zitten, en indien hij presteerd misschien zelfs meer.

fantastisch nieuws voor ajax en suarez zelf natuurlijk! het is voor de fans natuurlijk schitterend dit te horen! ik hoop dat suarez zeker nog 2 seizoenen voor ajax speelt! het buitenland kan altijd nog! ik bedoel als hij dit seizoen en volgend seizoen afmaakt bij ajax zal ajax daarna het jawoord wel geven aan een club als barcelona,liverpool,valencia of chelsea.. persoonlijk vind ik suarez echt een speler voor in spanje maar engeland zou hem ook niet misstaan

Voor al die stoere jongens met een grote mond over dat dit eenzelfde overeenkomst is als de overeenkomst die Elia vorig jaar tekende:

Er zit Geen clausule in het nieuwe contract.

Ik herhaal het nog maar even; er zit Geen clausule in het nieuwe contract van Luis Suarez.

23 januari 2010 om 16:27

je was er bij?

Gasten, denken jullie echt dat ie blijft???? Dit is alvast indekken voor de zomer zodat ze meer vangen voor hem. Dit is gewoon slim en hij blijft echt niet en al zeker niet als ie paar x scoort op het WK of gewoon goed speelt dan is ie zo pleite he. Ik ben geen Groningensupporter maar als ie perse weg wilt steekt ie daar stokje voor, ook als ie dat niet doet gaat ie toch weg, wel hele goede speler en respect dat hij ajax wilt helpen met dit contract zodat ze meer vangen voor hem

Wat mooi is, is dat zelfs als Suarez na dit seizoen niet wordt verkocht Ajax alsnog het jaar daarop een enorm transferbedrag voor hem kan vragen. Ik hoop eigenlijk dat hij nu een extra seizoen bij Ajax blijft en dus pas verkocht wordt in de zomer van 2011.

Ajax moet deze zomer minstens 30 miljoen voor Suarez vragen, wil geen enkele club dat bieden dan houd je hem nog lekker een seizoen.

Wel leuk en aardig maar hoe zit dat me de financien van Ajax...
Met of zonder Suarez ajax word nog geen kampioen...

Dit is top! Erg verassend ook moet ik toch wel zeggen. De mensen die denken dat hij deze zomer dan alsnog weg gaat een vraag: Waarom zou Suarez dan willen bijtekenen? Dat Ajax dat wil is logisch maar Suarez?

Met zulke berichten blijkt maar weer dat Nederland is onder te verdelen in twee kampen. Zij die sympathie voor Ajax hebben, en zij die een hekel aan Ajax hebben. Een middenweg blijkt hier niet te bestaan.
Dit is goed te zijn aan de reacties. Alle reacties zijn te verdelen in: Mooi voor Ajax of Met Suarez wordt Ajax nog geen kampioen/hij gaat in de zomer toch weg.

Voor de haters: Een contractverlenging voor Suarez is gewoon een goede zet van Ajax, hoe je het ook wendt of keert. Ze hebben nu een sterkere onderhandelingsposities tegenover andere clubs, en kunnen dus hoge bedragen vragen, maar ook weigeren. De kans dat Suarez in de zomer weggaat is aanwezig, maar is wel geslonken aangezien hij nu tot 2013 vastligt. En waarom zouden ze het contract verlengen en hem in de zomer weer laten gaan? Dit is tegen het (nieuwe) beleid van Ajax, waar ze willen bouwen aan een team. Dus niet aan een team wat het jaarlijks moet doen zonder de verkochte topspelers. Ajax wil weer uitkomen in de CL en met Suarez is de kans hierop groter. Ze hebben, op een pijnlijke manier, geleerd van het verleden door invloedrijke spelers te verkopen voor veel geld. Op die manier hebben ze jarenlang geen CL gespeeld, dus achteraf heeft het verkopen van spelers ze meer geld gekost dan het heeft opgebracht. Ik verwacht dat Suarez ook volgend seizoen gewoon bij Ajax speelt, hoe graag jullie ook willen hebben dat hij vertrekt.

Dus denk gewoon eerst even een klein beetje na voordat je gaat reageren op deze topic en zet je gekleurde bril af. Dit scheelt weer heel wat nutteloze discussies.

Wat een topper, geweldige instelling en hij voelt zich niet te 'groot' voor Afca.
There's only one luis suarez!

Luis is ook jarig morgen, wat mij betreft is het tijd voor een mooie tifo !!

Wow, wat een geweldig nieuws. Het zegt natuurlijk niet alles, maar het is zeker veelzeggend. Een ieder was overtuigd dat hij in de winterstop of anders aankomende zomer zou vertrekken. Middels deze verlenging geeft hij aan, het fantastisch naar zijn zin te hebben in Amsterdam, ondanks de nog teleurstellende prestaties. Ook een pluim voor Jol en zijn staf, die hem mede laten groeien.

Een verlenging en dat voorgaand aan een W K. Goed bezig !!

hij begrijpt dat hij de grote man is bij Ajax en wilt die status ook niet graag opgeven om ergens op de bank te zitten. en voor zover ik kan oordelen wilt ie gewoon graag met Lodeire samen een paar seizoenen uitblinken bij Ajax
en nu hij een seizoen erbij gedaan heeft in zn contract kan Ajax meer verdienen mocht hij vertrekken dus is het een dubbel voordeel. maar ik denk niet dat Luis gelijk weggaat net nadat hij zn maatje erbij heeft gekregen! dus vind het wel een positieve ontwikkeling, want zonder Luis is Ajax niet veel waard voorin de aanval. want alles valt of staat bij Luis

Man man man ... hoe reacties kunnen verschillen he
Volgens de ene een wereldspeler, volgens de andere zwaar overschat.
Je kan toch niet ontkennen dat hij een geweldige goalgetter is, eentje die veel ploegen kunnen gebruiken.
Maar nu ook weer niet gaan overdrijven he ... Wereldtopper ?
dat dachten we van zoveel spelers daar he en jh er zijn er een groot aantal die echt wel groot geworden zijn ... Maar over de geflopte spelers zullen we dan maar zwijgen.
Van Ajax de perfecte zet om zijn contract te verlengen, waarom dat sommige hem dan nog willen verkopen .. ja zij zullen we dan de "voetbalkenners" noemen. Veel snappen niet dat als hij morgen niet meer draait Ajax dan ineens een slechte zet heeft gedaan omdat hij dan geen geld meer waart is ... Wees gewoon blij dat zo iemand wilt blijven en als jullie ooit nog eens in de CL geraken, ze hem dan goed gaan kunnen gebruiken !

mooi al denk ik dat hij zeker volgende zomer weg is

Goed nieuws voor Ajax en de voetballiefhebber......alleen lijkt het me ....als een Barcelona...liverpool etc. zich gemeld hadden.....dat Suarez echt wel vertrokken was.

Blijkbaar staan de echte topclubs niet in de rij.

Heeft hij net als Emanuelson ook een lagere salaris aangeboden gekregen. Ik verwacht van niet. Dit soort acties worden een splijtzwam binnen de selectie!!!
Kan me trouwens nog die champagne-actie van Sneijder herinneren, dus dit zegt niets over zijn vertrek. Voordeel is wel dat niemand in europa een groot bedrag voor hem over zal hebben omdat iedereen ziet dat hij bij serieuze tegenstand door de mand valt.

Waarom worden hier 2 artikels voor gemaakt? is het niet een verschrikkelijk goed idee, als Voetbalzone eens een voorbeeld aan Fcupdate neemt? http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/137405/ajax-l... dan krijg je niet meer van die idiote reacties van alle psv-twente-az-groningen-utrechtfans.

Ajax ziet bij verkoop Suarez, aan het eind van dit seizoen $$$$$$$$.
Suarez wil toch gewoon om het kampioenschap spelen en CL, dus zal hij elders zijn heil gaan zoeken na dit seizoen.

Dit is natuurlijk een fantastische zet.

Alhoewel het geen garantie is voor het aanblijven van Suarez, is de kans nu wel groter dat Suarez of nog een jaar (of langer) blijft of dat Ajax nu meer geld vangt voor Suarez.
Ajax profiteert een beetje van het afwachtende beleid van clubs als Manchester United, Chelsea, Liverpool. Dit soort clubs houden de hand op de knip en kijken het een tijdje aan.

Met de komst van Lodeiro ben ik ook content, hoewel ik die jongen nauwelijks heb zien spelen. Het was gelukkig bij Martin Jol ook wel duidelijk dat spelers als Aissati, Siem de Jong, Sarpong en Donald te kort komen voor die positie. De nummer 10 positie is namelijk een van de belangrijkste posities bij Ajax. Hopelijk kan hij de verwachtingen wel inlossen.

Ajax moet dus naar de toekomst gaan kijken en dit komende half jaar gebruiken om verder te bouwen aan het team van volgend jaar. Stekelenburg, v/d Wiel, Alderweireld, Vertonghen, De Zeeuw, (lodeiro) en Suarez zijn de jongens waar Ajax eigenlijk écht mee vooruit kan. Ik hoop dat Ajax in staat is het komende half jaar nog wat overbodige spelers kwijt te raken, zodat er wat extra geld vrij komt voor nog een aantal aankopen.

Iedereen heeft inmiddels wel gezien dat Ajax voorin te veel afhankelijk is van Suarez. Pantelic is leuk als afmaker, maar deze jongen is voetballend erg ondermaats. Het zou een geweldige stunt zijn mocht Ajax voor komend jaar een sterke, meevoetballende spits aantrekken. Daarnaast moet Ajax écht op zoek naar een sterke centrale verdediger. Vertonghen en Alderweireld is een leuk, leergierig duo, maar komt voor de échte top te kort. Vertonghen kan naar de linksback en naast Alderweireld moet gewoon een sterke, harde verdediger komen te staan. Daarnaast ben ik steeds verder aan het afknappen op Enoh. Deze jongen hikt tegen het niveau aan, maar kan net niet dat brengen wat nodig is om Ajax naar het kampioenschap te leiden. Gabri is al beter, maar het zou leuk zijn als Ajax voor op het middenveld een leider kan vinden.

Er moet dus nog veel gebeuren voordat Ajax de zaken écht op orde zal hebben. Toch heeft Ajax nu weer 2 stappen in de goede richting gedaan en kunnen we weer verder vooruit kijken. De noodzaak om Suarez weg te doen dadelijk is er ook niet meer. Lodeiro is veelbelovend. De Zeeuw en V/d Wiel zijn uitgegroeid tot onbetwiste basisspelers en ook Alderweireld en Vertonghen staan hun mannetje. Met Stekelenburg hebben we de nummer 1 van het Nederlands Elftal in huis. Geen geweldenaar, maar vaak wel degelijk.

23 januari 2010 om 18:45

ik ben het helemaal met je eens, behalve over Enoh, want hij heeft gewoon de potentie om nog veel beter te worden. Over de verdediging geef ik je helemaal gelijk, Vertonghen zou een prima linksback zijn en een ijzersterke verdediger is echt nodig.

Ik vind dit fantastisch nieuws, had dit eerlijk gezegd ook niet verwacht. Ajax wordt er zoiezo niet slechter van, want de kans is groter dat hij nu een jaartje langer blijft. Mocht hij in de zomer alsnog weggaan, dan vangt Ajax er meer geld voor.
Een win-win situatie

@ hennie.. Ben het in veel gevallenl met je eens en moet eraan toevoegen dat ajax dit halve jaar zn jeugdspelers de kans moet geven (in mijn ogen wil jol dat ook). Zeker een nathaniel will als linksback proberen en castillion in de spits dat soort dingen, dan kun je in de zomer kijken waar de zwakke plekken liggen. Inderdaad een sterke goeie spits ipv de niet echt slecht presterende pantelic en daar achter gewoon bodul, castillion en evt. suk.

Wat betreft de centrale verdediging ben ik het niet met je eens. Ik denk dat we echt een super goed centraal duo hebben, die alleen nog maar beter wordt in het komende halve jaar. Zoveel doelpunten heeft ajax niet tegen al zeker niet door veel fouten van verthongen/alderweirld. Ze zijn meevoetballend zeker de beste centrale verdediging in ned. en hebben gezorgd dat ajax gevaarlijker is bij conrners en minder kwetsbaar bij corners tegen/fysieke tegenstanders. Dat is wel eens anders geweest. Wel vind ik het gevaarlijk als een van de twee uitvalt daarom moet er een backup voor hen worden gehaald, daarnaast zou ik gewoon van der meulen en blind volgend seizoen doorschuiven naar ajax 1.

On-topic; Geweldige zet van ajax. Ook goed beleid gevoerd door eerst lodeiro aan te trekken en daarmee suarez extra te stimuleren om een jaar te verlengen, alleen daarmee al is lodeiro zijn transferbudget waard. Of suarez blijft volgend seizoen of clubs mogen de knip iets verder opentrekken, hoe dan ook goed voor ajax.

allemaal mooi en aardig deze hosana stemming omtrent mijnheer Suarez.

maar is iedereen nu ineens vergeten dat hij groningen ook zo'n mooie club vond???

en toen ajax en groningen er niet uikwamen mijnheer gewoon ging dreigen ????

liefde in voetbal bestaat jammer genoeg niet meer. hoe mooi en aardig deze man het ook brengt.

ondanks dat er toch weer wat negatieve reacties zijn (zoals altijd) ben ik hier heel blij mee!
suarez verlengt en ja hij zal heus wel een keer weggaan maar hij verlengt.
waarom ik dit zo zeg, dit doet hij wel in tegenstelling tot emanuelson!!!
en ja misschien heeft hij niet heel veel in moeten leveren maar volgens mij verdiende hij ook niet heel veel hoor. (relatief gezien dan hè )
ik denk dat emanuelson zelfs meer verdiende en ik vind persoonlijk dat als emanuelson nog steeds verw8 dat hij meer verdient dan suarez, arrogantie.
hier kan emanuelson in mijn ogen nog iets van leren!

Allemaal wel leuk voor Ajax, hier gaan de Amsterdammers langer plezier van beleven, maar ik denk dat de ontwikkeling van Suarez stil komt te liggen als hij voor langere tijd blijft. Niet ten afgunst van Ajax, maar als hij een echt grote voetballer wilt worden lijkt me de kans aanzienlijk groter als hij bij een Atletico Madrid speelt. Je wordt beter als je met Diego Forlan/sergio Aguero traint dan met een Pantelic/kennedy

Wonderen bestaan

Een prachtige boodschap voor ieder zichzelf respecterende Nederlandse voetbalfan. Wat een held is het toch... Van mij mag hij zn contract helemaal uitdienen. Van transfergeld heb je 75% kans dat t wordt weggegooid

Het immer bekritiseerde transferbeleid van Ajax en vandaag in het byzonder het aankoopbeleid heeft het goed gedaan. De welbekende twee vliegen in één klap. Lodeiro aangekocht wetende dat je daarmee Luis Suarez kon paaien (immers Suarez had bij verlengingsbesprekingen eerder zich al zeer positief uitgelaten wbt Lodeiro). Lodeiro, wie de naam heeft toch een groot Urugauyaans talent te zijn (dat moet in Nederland nog blijken natuurlijk), heeft dus uiteindelijk de doorslag gegeven bij het bijtekenen van Suarez. Suarez nu dus een jaar langer verbonden aan Ajax (wat geen garantie is dat ie ook langer zal blijven, echter wel meer zal gaan opbrengen). De kansen, dat Suarez volgend seizoen het wit-rood-wit draagt zijn toch wel toegenomen, immers je gaat je niet hard maken voor een voetballer als Lodeiro, waarmee je graag samen wilt spelen en bestempelt als een groot talent, om dan slechts 4 maanden (tot einde competitie) samen te spelen en te vertrekken. En wie weet heeft Ajax nu eindelijk na talloze mindere aankopen (achteraf gezien dan) nu, met Lodeiro, wel eens te maken met een schot in de roos. En dan is het dus 'twee vliegen in één klap'.

Slim van Ajax, slim van Suarez! Vandaar ook de bijgevoegde, sluwe foto!

Suarez gaat écht wel weg aan 't eind van 't seizoen, vooral als blijkt dat Ajax wéér geen C.l. voetbal heeft gehaald!

Ajax bedingt een hogere transfersom, Suarez strijkt meer tekengeld op!

Als de eventuele Barcelona-trein langskomt, dan stapt Luis écht wel op hoor, ondanks dat-ie blijkbaar vrijwel persoonlijk Lodeiro heeft binnengehaald.....!

Contracten zeggen tegenwoordig he-le-maal nix, tis alleen maar om te bepalen hoe hoog de transfersom wordt!

Hier zal een gelimiteerde transfersom aan vast zitten anders is voor Suarez amper een verbetering

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Pepe en Besiktas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren