Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keita heeft geen toekomst

Laatste update:

Voetballend op een hard en droog stuk aarde, bezaait met vele keien trapt een klein jongetje tegen de bal. Rennend, vallend en weer opstaand, want de bal rolt door. Stoffig en bezweet is zijn voetbaltenue, maar de grijns op zijn gezicht is er niet minder om. Urenlang kan hij doorgaan zonder een moment verveelt te raken en het voetballen te laten voor wat het is. Hoe kan het ook anders als de trukendoos open gaat. Zijn fantasie krijgt de vrije loop. Oefening doet slagen. Kapot gespeelde schoenen neemt hij voor lief, dit tot tegenzin van zijn moeder. Afgelopen moet het zijn met dat gevoetbal! “Ja ma”, liegt hij. Voetbal, daar staat hij mee op en gaat hij mee slapen.

En voetbal is kunst, althans voor hen die het zover kunnen verheffen. Zit er een kans in voor onze kleine vriend, ver van het knollenveld vandaan waarop hij vandaag nog zorgeloos overheen strompelt? Voetbalvelden waar gras een zeldzaamheid is behoren vaker tot de realiteit dan ons lief is. Verrassend, maar kunstgrasvelden zijn ongekend populair in Turkije. De animo is zo groot dat je zelfs om 12 uur in de nacht nog in de rij kunt staan om tegen een balletje te trappen met vrienden. In het voetbalgekke Turkije is dit aanbod ontoereikend. De periferie van Turkije heeft deze luxe al helemaal niet. Als je over de middelen beschikt kun je jezelf opgeven voor voetbaltrials van de profclubs. Hopend op uitverkozen te worden druipen vele jongeren af, een illusie armer. Het Walhalla van het profvoetbal is slechts voor een enkeling weggelegd.

Amateur-zielen, die zijn er ook. Het aantal gelicenseerde voetballers kent per augustus 2009 een aantal van 260.000. Onder het motto ‘Voor iedereen een voetballicentie’ heeft de Turkse voetbalbond een stap gezet om binnen drie jaar één miljoen licenties na te streven. Bewonderenswaardig, dat voor een land met 72 miljoen inwoners. Ter vergelijking, Nederland telt nu al grofweg een miljoen KNVB-leden. De weg naar succes is lang.

Onderverdeeld in zes geografische gebieden worden er competities georganiseerd om de talenten van de toekomst op te leiden, Oost-Turkije ontbreekt. De leeftijdscategorieën zijn de U14 (geboren vanaf 1.1.1996), de U15 en de U18. De U18 competities zijn alleen voorbehouden aan de professionele voetbalverenigingen. Dwergenvoetbal bestaat niet. Het kneden van de potentiële profvoetballer zal in een korter tijdbestek moeten gebeuren. Gebrek aan talent is er niet, wel een gebrek aan faciliteiten en begeleiding. Twee kleedkamers en een scheidsrechterskamer zouden toch geen probleem moeten zijn? In Nederland wordt je van kleins af aan doodgegooid met termen als ‘knijpen’ bij balverlies en breed lopen bij balbezit. Daar heb je een trainer voor. Deze basale voetbaltactieken zullen het Turkse voetbaltalent in een later stadium bereiken, als het al doorkomt.

En toch eist iedereen die zich inlaat met het Turkse voetbal succes. De 6+2 regel (maximaal zes buitenlandse spelers tegelijkertijd op het veld vergezeld door twee buitenlanders op de bank) moet het Turkse voetbal behoeden voor een donkere toekomst zonder eigen aanwas. Maar in hoeverre krijgt de jonge lichting de tijd en de kans om zich te bewijzen? Trainers worden beoordeeld op resultaten. In Turkije is het eerder gisteren dan vandaag. Het korte termijn denken staat voorop. De waan van de dag heerst. Iedereen heeft een mening als het op de nationale sport aankomt: media, bestuurders, supporters en de gewone man op straat. Verliezen behoort niet tot de opties.

Kan een talent in een dergelijk klimaat uitgroeien tot een dragende speler? Het kleine jongetje mag niet vallen, want falen wordt niet getolereerd. Wie strekt de helpende hand om hem weer op de been te brengen? Hij zal eerder een trap na krijgen. Eén sterke wedstrijd later ben je de grote ster, superlatieven komen tekort om je klasse te beschrijven. De gulden middenweg bestaat niet. Waar zijn de talenten Batuhan Karadeniz (Besiktas), Baris Memis (Trabzonspor), Abdülkadir Kayali (Fenerbahçe) en Özgürcan Özcan (Galatasaray)? Semih Sentürk, de topscoorder van twee jaar terug, heeft zelfs de naam van eeuwig talent. ‘Genç (Jonge) Semih’ is alweer 26 jaar oud. Hoe zou dat toch komen?

Weg met Cristoph Daum en Mustafa Denizli en iedereen die weigert aan onze toekomst te denken. Korte termijn successen, daar zijn we niet naar op zoek. De tijden van binnenlandse prestaties die voldoening geven is voorbij. Gevestigde namen, ze zijn een bittere noodzaak. Zo naïef zijn we niet. De ervaring en kwaliteiten die ze hebben komen van pas. Daar hoeven we echter geen elftal vol van. Namen winnen geen wedstrijden. Buitenlandse spelers, zoals dertien uit een dozijn kunnen we missen als kiespijn. De jeugd heeft de toekomst, maar niet in Turkije!

De ‘kleine Turkse Keita’ uit het stoffige Mardin zal misschien even ruiken aan Istanbul en het profvoetbal op de Florya Metin Oktay-faciliteiten. Dit op uitnodiging van voorzitter Adnan Polat van Galatasaray in het kader van de liefdadigheid. Terugkeren naar in het zuidoosten gelegen Mardin is één ding dat vast staat. Hij zal nog even moeten wachten tot hij in competitieverband mag acteren. Er is slechts één U19 team uit de stad die deelneemt aan de amateurcompetitie. Hij zal hierdoor niet minder ploeteren, op het hobbelige veld vol stenen. Wachten totdat de jaren verstrijken. Net zoals miljoenen kleine talentjes die niet eens de kans zullen krijgen om het groene gras op te snuiven, laat staan een carrière als profvoetballer najagen. Dromen, dat mogen ze…

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie een aanmerking op dit stuk heeft kom ik persoonlijk uitlachen.

17 januari 2010 om 19:27

Kom maar.. Nee, zonder grappen, het stuk is sensationeel goed, een van het beste ooit, briljant geschreven en krijgt 5*, maar in de eerste regel staat 'bezaait', wat 'bezaaid' moet zijn, maar dat zijn 'fucking peanuts.' Ik wil alleen altijd iets aan te merken hebben, en hoe lulliger die aanmerking is, hoe grote het compliment naar de schrijver.

17 januari 2010 om 20:49

Het enige wat je dan kan verwijten als zijn stuk perfect is dat hij geen niet of nauwelijk discussie teweeg brengt Maar sommige stukken zijn niet bedoeld voor discussie en deze hoort daar zeker bij.

18 januari 2010 om 18:04

Als ik een op- of aanmerking heb op welk artikel dan ook dan zal ik die uiten. Waar jij nu mee bezig bent wordt ook wel 'bewijs per intimidatie' genoemd. Er zal vast een vleugje cynisme aan jouw opmerking zitten. Desalniettemin ben ik ervan overtuigd dat jij als clubexpert en gerenommeerd lid dit anders had moeten brengen.

Ik vind het stuk overigens formidabel geschreven.

18 januari 2010 om 18:21

Het was meer als grappend compliment bedoeld aan Sahane, dan als serieuze 'bedreiging'.

18 januari 2010 om 23:42

Ik denk als iemand anders een goed onderbouwde mening geeft er iets over te zeggen valt.

Waarbij jou reactie dan ga ik hem persoonlijk uitlachen natuurlijk kant nog wal raakt.

het is immers wel zo dat er meer waarheden zijn dan die van jou alleen
Een verhaal heeft immers altijd 2 kanten. Maargoed dat zul je misschien nog wel leren.

19 januari 2010 om 21:31

Jongens, wat is in godsnaam het probleem? Ik heb smakelijk kunnen lachen om de reactie van Kasper! Hij geeft zijn mening (dit stuk is briljant, géén aanmerkingen!) met een vleugje humor; ik zie 't probleem niet. Dus, als er nog iemand een aanmerking op de reactie van Kasper heeft, kom ik 'm persoonlijk uitlachen!

On: Wat een fantastisch stuk zeg! Met erg veel plezier en bewondering gelezen. Ik kijk al uit naar je volgende stuk!

had gedacht dat het over A.k.keita ging, maar wel mooi
5 sterren.

Dit stuk is helemaal goed.
Samen met van Nistelrooij wordt Galatasary (volgend seizoen) goed.

Een 9 voor dit stuk! ;p

18 januari 2010 om 16:43

Haha alleen gaat Van Nistelrooy nooit van zijn leven naar Galatasaray. Ruud kan veeel betere clubs krijgen en anders zal die wel terug naar PSV gaan. Is ook een artikel over Ruud dat ie niet komt.

Mooie stukje alleen de discussie mis ik wel een beetje, toen ik de titel dacht had ik een saai stukje verwacht maar dat viel reuze mee. Turks voetbal heeft niet mijn voorkeur maar wat ik hoor ik het een leuke competitie maar met uitzondering van Galatasaray, Fenerbache, Trabzonspor, Besiktas van een laag niveau.

nou wel hopen dat Rvn komt haha.
zijn ze zoals in de tijd toen ze de uefa hadden gewonnen.

18 januari 2010 om 16:53

Onze Ruud komt niet naar Turkije. Turkse media brengen altijd enorm veel spelers met de grote 4 clubs in verband maar het draait vaak op niets uit. De grote spelers die voor Turkije kiezen zijn meestal op hun retour en willen flink cashen; Kewell, Roberto Carlos, Guiza, Linderoth, Nonda, France, Neill, Elano, Ferrari, Ernst. Allemaal 28+ ers die kiezen voor het uitspelen van hun carriere. Helaas is Ruud niet zo iemand en zal die terugkeren bij zijn oude liefde Psv.
Blijft een mooi artikel dit en zeker 4 sterren waard.

19 januari 2010 om 19:39

Cashen doe je maar in een of andere Arabische(geen disrespect) land. Als je tekent bij een Turkse (top)club wordt van je verwacht dat je alles geeft, zo niet?!. Dan mag je je koffers in pakken en opdonderen. Het is gewoon duidelijk taal, er zitten altijd wel rotte appels tussen en die zullen dan ook zo spoedig mogelijk een andere club voor zichzelf zoeken. (lincoln, R. Carlos, Ortega)

On : Sahane weer een prachtig stuk. Je weerlegt de feiten perfect op een A4tje, jammer genoeg. Maar het gaat in ieder geval de goede kant op met het Turkse voetbal. Digiturk heeft paar dagen geleden de Tv rechten van Tsl voor maar liest 321 miljoen dollar opgekocht. Veel voetballanden kunnen dit niet eens veroorloven in hun natste dromen. Los daarvan zijn er nog veel dingen vatbaar voor verbetering.

5/5 Ofcourse.

beetje warrig geschreven of ligt dat aan de kater

17 januari 2010 om 16:13

Denk het laatste.

20 januari 2010 om 17:32

Denk zomaar ook het laatste;
Wat een prachtig verhaal met een mooie inleiding!

Heel mooi beschreven .. Profiiciat Sahane.

Ik zal ingaan op Mustafa Denizli. Helaas denkt hij alleen aan zichzelf en zn eigen hachje, niet aan de toekomst van Besiktas.. Spelers als Necip Uysal, Ridvan Simsek, Batuhan Karadeniz hebben de potentie om basisspelers te worden van Besiktas. Maar onder Denizli zullen ze nooit een basisplaats veroveren.

17 januari 2010 om 18:09

Waarom denk je dat Sergen weg is gegaan? Hij brak de ene na de andere record met de A2 team, maar geen speler kreeg daar de kans. Denizli beloofde dat hij een aantal spelers in het eerste zou laten spelen. Een half jaar later was die maar in totaal één keer komen kijken.

Sergen riep voordat het seizoen begon dat ze Umut (jeugdkeeper bjk) een proflicensie moesten geven en een half jaar later blijkt dat Besiktas noodgedwongen een keeper moest kopen. Noodgedwongen was het niet echt, maar de onzekerheid in eigen jeugd van meneertje Denizli. Korcan dat maar één wedstrijd de kans kreeg om zich te bewijzen kapot maken en een nieuwe keeper halen (3de keeper van hoffenheim), die het veel slechter doet dan Korcan en naar elke bal duikt alsof het een zak aardappelen zijn.

Besiktas dat een diepterecord bereikte door zo weinig te scoren. Je beschikt over drie spitsen die al in de selectie zitten. Bobo, Nobre en Batuhan. Bobo die dan een aantal wedstrijden geblesseerd was, vervangen door Nobre (die al 10 maanden niet had gescoord en geen pepernoot meer raakt) en Batuhan in een hele seizoen maar 5 minuten mee laten spelen op Old Trafford. Ok, Batuhan heeft een probleem met zijn mentaliteit, dan neem je eens een kijkje in de jeugd. Ali Kucik dat topscorer is in de A2-competitie en over een paar jaar zal je niks meer van hem horen.

Hoe komt het dat het Turkse talenten het niet meteen maken bij de grote drie? Niet omdat ze het niet in zich hebben, maar door de 'wijze' trainers die het voor het zeggen hebben.

Prachtig stuk, voetbal is een harde wereld helaas is het niet voor iedereen...
Turkije heeft de potentie om tot een voetbal reus uit te groeien, hopelijk heb ik gelijk.

En voor je stuk 5 sterren!

Ik begrijp de titel even niet. Bedoel je nou die Keita van Galatasaray?

17 januari 2010 om 22:45

Nee, hij bedoelt een jongen uit het oosten van Turkije. Hij had een zelfgemaakte Galatasaray shirtje met erachter Keita's naam met een watervaste stift geschreven, alhoewel zijn naam verkeerd was gespeld maar daar gaat het nu niet om.. De voorzitter van Galatasaray had voor hem een ontmoeting met Keita en het hele team geregeld.

Over dit stuk: Sahane ik heb er geen woorden voor! Prachtig, man ga door we verwachten nog meer van je.. 5 sterren van mij

Prachtig Sahane ! Ik kan niks anders zeggen.

Heel erg goed. Heb het zelf ook gezien toen ik een rondtrek maakte door Turkije. Overal wel een kunstgrasveldje of een ander trapveld waar jongens aan het voetballen zijn. Technisch zijn ze erg goed maar ze spelen alleen voor zichzelf, geven de bal nooit af, en daar heb je dus een fatsoenlijke coach voor nodig, die ze erop wijst dat je met een team speelt. Zeer goed geschreven!

Dit is de (mardinli) Keita waar het over gaat:

http://image.tumspor.com/photos/901139894.jpg

Nou in Turkije willen ze liever kijken naar voetbal dan zelf voetballen.
Toen ik in Turkije was, zocht ik paar plekjes met mn neef om te voetballen, maar nergens te vinden.
We vonden 1 kunstgras veld, maar daar was niemand...

De basis van het voetbal is er in Turkije nauwelijks, in NL gaat bijna iedere jongen wel onder voetbal.

Hoop dat het de komende tijd veranderd in Turkije....

17 januari 2010 om 22:45

Makkelijk he afkraken..

Mooi geschreven, pakkende inleiding, Klasse!
5/5

Mooi geschreven idd ook mijn complimenten! Het was alleen uit de tekst niet duidelijk wie de Turkse Keita zou moeten voorstellen, maar je slaat wat dat betreft wel de kop van de spijker. Er zijn zoveel potentiele talenten gekomen en weer zonder belofte verdwenen. De jeugdopleiding, Turkse voetbalbond, accomodaties en sponsors blijven jammer genoeg achterwege. Gelukkig is dit de laatste jaren wel in ontwikkeling. Onder andere om die reden ben ik ook zo blij dat mijn club, Cimbom, Rijkaard en co. heeft.

Van mij ook 5 sterren!

Als ik het goed begrijp krijgt de jeugd dus geen kans in Turkije?

Het is in ieder geval erg mooi geschreven, zet je meerdere keren op een dwaalspoor waarbij je even verder moet denken dan wat er staat! 5 sterren!

leuk stukje! goed geschreven ook.

prachtig.. prachtigg gewoon

Je hebt helemaal gelijk over batuhan en baris memis enz.. ze krijgen paar wedstrijden de kans, daarna jammer en het is afgelopen met je carriere, ze verwachten van elk talent dat die vanaf zijn 1e wedstrijd gelijk altijd fantastisch speelt.. dat kan natuurlijk nooit.

Mooi stuk! Ik denk dat dit in meedere landen uit Oost-europa het geval is en als je verder naar het oosten is het natuurlijk nog erger. De faciliteiten ontbreken gewoon en dat is zeer spijtig, want voetbal is een zeer toegankelijke sport.

Het kan een perfecte manier zijn om de jeugd wat afleiding te geven en een kans te bieden op een beter leven, er ligt ook zeker een mogelijkheid voor de topclubs om daar voetbalacademis op te zetten (in het geval van de Turkse topclubs weet ik niet of zij zich orienteren naar het oosten, misschien ook dat het politiek gevoelig ligt?). Met de juiste begeleiding kunnen er onmogelijk geen talenten bij zitten. Probleem is dat het op de korte termijn vrijwel niets oplevert.

Clubs als Chelsea, Real Madrid, Inter etc. kunnen denk ik relatief goedkoop in Azerbeidjan, Kazakhstan etc. faciliteiten bouwen, Kazakhtan is een land in opkomst en er liggen veel mogelijkheden. Ze hebben zelfs de ambitie om Almaty het financiele centrum van Azie te maken (misschien wat te hooggrepen maar dat maakt vrij weinig uit, ze zijn in ieder geval erg ambitieus).

Het zal uiteraard een lange termijn project worden maar er is een breed scala aan mogelijkheden die zeer interessant kunnen zijn. Dat is uiteraard vanuit het oogpunt van de clubs. Voor de landen of regio's zelf zal het de welvaart vergroten (mits op een juiste manier gedaan).

Buiten dat je zou kunnen stellen dat de clubs misschien een morele plicht hebben om dit soort dingen te ondernemen (gezien de mate waarop ze profiteren van voetballiefhebbers en de grote maatschappelijke invloed) liggen er dus ook veel mogelijkheden op commercieel en voetballend gebied.

Maar een mooi stuk dus, visueel en poetisch beschreven, zeer interessant om te lezen en zeker iets om over na te denken.

Is het niet 6 binnelandse en 5 buitenlandse spelers in plaats van andersom? Ik dacht namelijk dat het zo zat. Voor de rest prima stuk en ik zal niet moeilijk doen vanwege dit puntje ( ik weet het zelf namelijk niet eens 100% zeker ).

17 januari 2010 om 23:05

De regel wordt 6+2 genoemd.
Je mag in je basisopstelling 6 buitenlanders hebben en op de bank 2 buitenlanders. Dat is dan ook het limiet wat je een contract mag aanbieden. Meer dan 8 buitenlanders mag je niet inschrijven voor de competitie of beker.

Op zich heb je wel gelijk, maar aan de andere kant is Turkije druk bezig deze probleem weg te werken, overal worden er kunstgrasvelden aangelegt....

En trouwens je zegt dat voetbal in Tr zich concentreert op het Westen (istanbul), waarom komen er Helden als Tugay Kerimoglu uit het noorden en Hasan Sas uit zuiden??....
Als het om aankomende talenten gaat moet je Genclerbirligi, mijn lievelingsclub, zijn..
Burhan Eser komt bijvoorbeeld uit Diyarbakir, het oosten, Kerem Seras en Cem Can komen uit Ankara en Orhan Sam komt uit Eregli

Wat ik wil zeggen is dat je het overdrijft... Turkije doet het redelijk op voetbalgebied en zal beter worden...

3 Sterren

17 januari 2010 om 23:39

Waarom ben je bang om de feiten voor ogen te zien? Het oosten loopt ver achter met het westen.. Dan mogen er wel veldjes enzo aangelegen worden, maar dat verandert niets aan het probleem.. Je noemt 1 speler op met een gebied waar miljoenen mensen wonen.. Hij overdrijft niet, maar verwoord het perfect, alleen heb jij niet de capaciteiten om dat te zien..

18 januari 2010 om 17:28

Ik denk dat jij de capaciteiten niet hebt om te lezen Santo,
Ik zeg dat er ook voetballers uit het oosten komen, hij overdrijft toch duidelijk,
aub nieuwe bril kopen

Sahane ik geniet van jou columns adam. Prachtig serieus, jij verzint een titel die lezers trekt, terwijl je verhaal vrij weinig met de titel te maken heeft maakt het voor mij nog mooier om te lezen, jammer dat Oost-turkije zo een achterstand heeft met het Westen, jij zet dat op een gepaste manier in het nieuws, dit is een column die 5 sterren volledig waard is, let niet op de dombo's die 2-3 sterren geven, want die begrijpen niks van plezierig lezen zo te zien, denk je er niet aan om eens te solliciteren bij een voetbalmagazine?

Dit is een column van hoge kwaliteit. Een hele pakkende titel, een geweldig geschreven verhaal wat op een mooie gepaste manier de problemen van de Turkse voetbaljeugd in het licht zet. Echt geweldig!

Een erg mooi verhaal, je schrijstijl is echt subliem. Ben het niet helemaal eens met je conclusie (buitenlandse spelers zorgen immers voor meer concurrentie waardoor op termijn ook de Turkse spelers beter moeten gaan spelen), maar dat doet niks af aan de kwaliteit van je stuk. Uiteraard 5 sterren.

Niks toe te voegen aan je column, behalve dat er een paar kleine schrijffoutjes in staan. 5 sterren dikverdiend!

Erg goed geschreven en een onderwerp wat iedereen denk ik herkent.

5 sterren. als ik dit lees kom ik erachter dat ik nog een lange weg heb te gaan...

super!
meer heb ik ook niet te zeggen.

Normaal neem ik de moeite niet om een cijfer te geven. Maar dit is de eerste waarvoor ik de moeite neem.

Geweldig!, Prachtig gewoon!

Echt een mooi stuk!

Meer heb ik niet te zeggen..

Dikke 5 sterren!

Geweldig! Hier kan je geen kritiek op leveren!

Ge-we-l-dig mooi stuk!

ik geef 5 sterre :D

Tjah, er wordt weinig kritiek geleverd Misschien terecht misschien ook niet. Het gevoel wat je krijgt bij een column is iets waar je over kan twisten. Waar ik me wel over verbaas is de hoeveelheid 5 sterren ratings. Een column is nooit volmaakt. Het werk in turkije is nooit af, er is altijd iets te doen.

Vandaar dat ik ook op deze manier toch probeer duidelijk te maken wat naar mijn inziens beter kan.

Je geeft aan dat er zo'n 260 000 amateurs zijn en dat jullie lichting is naar de top. Daarbij maak je de vergelijking met Nederland dat daar zo'n 1 miljoen leden zijn
Naar mijn inziens; en dat kan overigens geheel aan mij liggen is de hoeveelheid talenten die er doorbreken wel in orde. Jullie competitie is goed afgeschermd door de 6+2 regel. Het is een uitermate sterke regel waardoor ze juist talenten de kans geven.

Mijn vraag richting jou is dan ook gelijk wat zou je dan willen? Een systeem met 9 Turkse voetballers en 2 buitenlandse vedetten? Ik denk dat je daar het niveau van de Turkse competitie naar beneden haalt.
De echte supertalenten komen altijd bovendrijven en ik neem aan dat jullie net als in NL streven naar het allerhoogste; waarbij je alleen de allerbeste spelers wil.

Ik neem aan als ik zeg Aissati dat het een goed voorbeeld is. Een weergaloos half seizoen bij twente gespeeld en daarna eigenlijk geen glimp meer gezien.
Sulejmani idem. Een geweldig seizoen gespeeld en daarna eigenlijk toch nooit meer de speler gezien die 16 miljoen euro waard is.

Ik denk dat er in elke competitie genoeg flops zijn ; alleen omdat jullie er zo in opgaan vergeten jullie nog altijd dat je niet alleen met talent er komt . je hebt geluk/wilskracht/vertrouwen etc nodig om het te maken. Mogelijk dat zulke dingen zijn gaan opspelen bij jullie talenten( ik ken niet alle namen) maar om trainers hiervan de schuld te geven lijkt mij niet gerechtvaardigd.

3 sterren, omdat ik het gezien bovenstaande niet helemaal mee eens ben.

Echter wel zeer sterk opgebouwd ! Dus ga zo door

Geweldig stuk !! Fantastich beschreven !! 1ste x dat ik de moeite neem om iemand een cijfer te geven

Topper..................

Inderdaad sahane, Sahane.

Mooi geschreven alleen wat overdreven, in alle jaren dat ik nu al in Turkije kom zie ik nauwelijks mensen voetballen. De kinderen ook niet. Daardoor 3 sterren voor de manier van schrijven.

Jthomassen de plaatsen waar jij komt zijn waarschijnlijk ook geen Turken..jij zit natuurlijk in die vakantie oorden in het Zuiden en Westen van Turkije moet je een keer naar Anatolia gaan, dan zie je dat dit stuk alles behalve overdreven is...
Sahane je bent Sahane!

jammer dat ik moet reageren voor een cijfer want er is geen uitleg nodig

Ik had er liever 6 gegeven. Want 5 is te weinig!

@jtthomassen

Voetbal leeft onder de mensen in Turkije! Veel mensen gaan speciaal nog op kunstgrasvelden spelen. Of doen het, zoals ik het wel eens deed in turkije, met 4 stenen 1 bal en hopen dat er geen auto aan komt rijden.

Ont:
Niets, maar dan ook niets op aan te merken. 5 dikke sterren!

oft:
misschien zouden ze een keer iets van Sahane op de voorpagina kunnen zetten? Dit is zijn 2e en ze zijn beide prach-tig. Ook beide hoogst gerate volgens mij!

Niks aan toe te voegen. Hier kan je gewoon geen kritiek op geven. 5 sterren vriend !

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren