Er is maar één meest succesvolle club van Europa

Het is nog niet zo lang geleden dat de meest succesvolle club van Europa en wellicht ook de wereld tegen Barcelona met de grond gelijk werd gemaakt in het eigen Santiago Bernabéu. Een steek in het hart van iedereen die Los Merengues een warm hart toedraagt. Een seizoen later is alles anders. Het veel besproken transferbeleid van de club begint haar vruchten langzaam maar zeker af te werpen. Er is maar één meest succesvolle club van Europa, en Real zal kosten noch moeite besparen om die status te behouden, en neem het ze eens kwalijk!

De wedstrijd in en tegen Barcelona was een belangrijke graadmeter voor de huidige positie van Real Madrid. En mijn mening luidt: met vlag en wimpel geslaagd! Klopt, er werden geen punten meegenomen, maar de hartstocht, passie en kwaliteit waarmee Real Barca te lijf ging was voor mij een genot om naar te kijken! We hebben het niet zomaar over een club, nee, we hebben het over een club dat vorig seizoen alles won. Een team dat al jaren oogstrelend voetbal speelt, dat compleet op elkaar in gespeeld is en een aantal van s'werelds beste voetballers herbergt kreeg voor de bevrijdende 1-0 vier á vijf open en uitgespeelde kansen tegen. Nee de drie punten die Barcelona in eigen huis wist te houden zijn voor mij slechts uitstel van executie.

Real Madrid heeft sinds jaren weer is een selectie waar je U tegen zegt. De meest succesvolle club kan eindelijk weer nog succesvoller worden, ze zijn als eerste door in de Champions League en doen volop mee in de strijd om de nationale titel. De zeperd in de beker was misschien wel nodig om te laten zien dat niet de beste spelers maar het beste team wint. Getuige de laatste wedstrijden en met name de wedstrijden tegen Barcelona en Olympique Marseille lijkt Real daar net op tijd achter te zijn gekomen.

Verder moet Rafael van der Vaart nu opstaan, om het gemis van Kaká in de rest van de maand op te vangen om geen verdere achterstand op te lopen ten op zichte van Barcelona. Voor hem is dit de kans om te laten zien dat hij niet mag ontbreken in de WK-selectie én om te laten dat Manuel Pellegrini serieus rekening met hem moet houden wanneer hij thuis over zijn basiself aan het piekeren is.

Barcelona heeft natuurlijk nog steeds een grote kans om de landstitel en de Champions League pakken, maar die kans wordt in mijn ogen na elke vertoning van Real Madrid weer een paar procent kleiner, over een aantal maanden kan ik mijn calculator hopelijk in de kast leggen en met een brede grijns het kampioenschap en/of de Champions League winst van Los Blancos vieren!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 38 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door Ziani)
10 december 2009 om 00:44

Ja negeer de spelfouten vooral en de opbouw! Het is m'n eerst column je kan met opbouwende kritiek komen, ipv dat triest stukje wat je hier boven typt.

10 december 2009 om 00:55

Ja kerel sorry hoor. Ik doe nu eindexamen Havo 5. Zoals veel mensen hier op VZ zelf ook wel weten moet je dan ontzettend veel betogen, beschouwingen etc. schrijven. Als ik met een stuk als dit aan kom zetten bij mijn docent, hoef ik niet veel hoger dan een 3 te verwachten. Je kan van één zin niet één alinea maken.
Zoek eerst eens op hoe een standard column in elkaar steekt en probeer het daarna maar een keer opnieuw.

10 december 2009 om 10:50

Ik vind het eigenlijk te subjectief en het getuigt niet echt van realisme. Ik denk dat als je hem zelf naleest dat je ook wel weet dat Real nog ver van het niveau van Barca zit. Reken ook maar niet op prijzen dit seizoen.

Waarom je zo lovend over het aankoopbeleid bent is mij een raadsel. Ze hebben de beste linksvoor die ze op het moment kunnen hebben verkocht aan Bayern en voor de rest hebben ze puur spelers op naam gekocht en helemaal niet met een gedachte erachter, past hij wel in het team bijvoorbeeld? Ik zou als Real supporter eerder negatief zijn omdat ze de term 'gerichte aankopen' daar niet echt schijnen te kennen. De enige die goed uit de verf komt is C. Ronaldo. Maar dat aankoopbeleid, dat is jouw mening en daar heb je recht op.

Het is eigenlijk meer een stukje wat je in een Real krant kunt zetten. Ik vind het iets te veel op emoties gebaseerd en te subjectief. Ook jammer dat je jezelf 5 sterren geeft maar dat is je vergeven. Ik dacht aan 2,5 ster, maar dat kan niet dus krijg je er 3

10 december 2009 om 15:05

Volgens mij bedoel je subjectief.
Ik ben het verder wel met je eens en denk ook dat ondanks het feit dat Real Madrid in een wedstrijd tegen Barcelona het spel maakte, Barcelona nog steeds een paar stappen verder is.
Verder, maar dit is een beetje persoonlijk, vind ik Real maar een samengekochte club en alleen al daarom gun ik Barca veel meer succes, met 'eigen spelers' zoals Xavi, Iniesta, Bojan etc. Echte clubspelers die of uit de jeugdopleiding komen of al enorm lang voor de club spelen vind je meer bij Barcelona (valdes) dan bij Real, waar ik dan vooral aan Raul en Casillas denk.
Ik denk dat door dit feit Barcelona op langere termijn veel constanter zal zijn. De spelers zijn echt gewend aan het systeem van Barcelona en er komen vaak weer nieuwe spelers uit de eigen jeugdopleiding.

10 december 2009 om 15:06

Volgens mij bedoel je subjectief.
Ik ben het verder wel met je eens en denk ook dat ondanks het feit dat Real Madrid in een wedstrijd tegen Barcelona het spel maakte, Barcelona nog steeds een paar stappen verder is.
Verder, maar dit is een beetje persoonlijk, vind ik Real maar een samengekochte club en alleen al daarom gun ik Barca veel meer succes, met 'eigen spelers' zoals Xavi, Iniesta, Bojan etc. Echte clubspelers die of uit de jeugdopleiding komen of al enorm lang voor de club spelen vind je meer bij Barcelona (valdes) dan bij Real, waar ik dan vooral aan Raul en Casillas denk.
Ik denk dat door dit feit Barcelona op langere termijn veel constanter zal zijn. De spelers zijn echt gewend aan het systeem van Barcelona en er komen vaak weer nieuwe spelers uit de eigen jeugdopleiding.

10 december 2009 om 17:33

Oh ja, sorry foutje. Zal het aanpassen haha Danku

Ik ben het trouwens met je eens wat betreft jouw mening over Real dirk, maar dat vond ik niet van toepassing om in mijn reactie te zetten

10 december 2009 om 20:41

Als je een column mag schrijven is dat juist wel van belang. Misschien dat er wat meer opgelet kan worden door voetbalzone zelf.
Ik vind het persoonlijk een slecht stuk qua inhoud, maar dat is een mening. Qua schrijf structuur vind ik het ook absoluut niet van een hoog niveau. Het komt nu een beetje over, als ik schrijf een stukje over me club ( het lijkt bijna een kindersite met zulke stukjes, want dit een column noemen gaat er bij niet in. Sorry hoor maar wat is hier de toegevoegde waarde van?
Je zegt het zelf al, het kwam zomaar in me op en binnen een kwartier zat het al in de mail van voetbalzone, hoe serieus moeten we zoiets dan nemen?

Een selectie waar je U tegen zegt? Ik vind het meer een selectie waar je bijna van moet kotsen. Allemaal vedettes, het beleid deugt voor geen meter.

10 december 2009 om 01:07

Haha ja hoor en ik heb vorig jaar havo 5 afgerond, dat viel met het aantal betogen en beschouwingen reuze mee. Zijn column is niet perfect geschreven maar daar gaat het ook niet om.

15 december 2009 om 22:24

Inderdaad is het niet zo geweldig, ik doe 4vwo en werd gek van de eindeloze zinnen
Maar op zich lukte het verder wel

On : Real wordt geen kampioen aangezien ze falen zodra C. Ronaldo wegvalt. Champions League kunnen ze winnen als Ronaldo maar geen rode kaarten haalt e.d., maar zelfs als spelen ze super dan vind ik het niet verdiend. Vitesse kan namelijk ook kampioen worden met een half miljard.

Goed, dat we hier met een Real-fan te maken hebben lijkt me duidelijk. Je laatste alinea vind ik echt lachwekkend. Heb je Real Madrid afgelopen weekend in actie gezien tegen Almeria? Goed, ze winnen misschien terecht, maar er staat gewoon echt geen team in het veld. Allemaal egootjes, die zichzelf de beste speler vinden en zichzelf ook groter dan de club vinden.

C. Ronaldo versierd eerst een strafschop, terwijl de doelman de bal speelt. Dat is dan weer typisch het voordeel van de scheidsrechters die nog al eens op de hand van R. Madrid zijn. Die penalty mist meneer vervolgens en hij kan absoluut niet juichen als die Algerijn de rebound er in schiet. Daarna pakt hij ook nog zijn tweede gele kaart, terwijl dat eigenlijk donkerrood had moeten zijn. Kortom, vrijwel niemand speelt in dienst van het elftal, het zijn allemaal volgevreten vedettes en daar wordt je nu eenmaal geen kampioen mee, laat staan dat je de CL wint.

11 december 2009 om 21:34

Ronaldo heeft uitgelegt waarom hij niet mee-juichde. Hij baalde van de gemiste strafschop en wil altijd het beste uit elke mogelijkheid halen. Je kan daar alles over zeggen, maar dat is een proffesionele mentaliteit.

Volgevreten vedettes? Misschien hebben ze een aardig salaris, maar al deze jongens zijn zowel proffesioneel als gemotiveerd genoeg om alles te geven voor de fans. Zelfs gearriveerden als Raul en Cassilas willen nog graag succesvol zijn. Dat jij zegt dat niemand in dienst van het elftal speelt, is nog wel grotere onzin, Lass, Granero, Xabi zijn stuk voor stuk spelers die juist in dienst voor het elftal spelen.

Je kan geen Real-fan zijn, maar waarmee jij op de proppen komt, is kortom absurd. (uiteraard naar mijn mening)

hm wel aardig stuk. ookal kan ik als socio niet objectief een stuk over real lezen denk ik toch dat je een aantal punten mist in je evaluatie. ik ben het met je eens dat real prima speelde tijdens de laatste clasico en barca een paar keer goed is weg gekomen, maar vergeet niet dat barca ook niet met hun sterkste elftal speelde de eerste 50 min. Daarnaast vind ik het grootste probleem van real de grote wisselvalligheid en afhankelijk van de acties van kaka of ronaldo. dat zag je gister ook tijdens de wedstrijd tegen marseille en ook in de competitie. de punten die real liet liggen waren (bijna) allemaal toen ronaldo geblesseerd was. pas als real komend weekend, tegen valencia zonder kaka en ronaldo, maar ook tot aan de kerst goed kan blijven presteren en domineren, geef ik ze een goede kans. Zo niet dan verwacht ik dat ze dit jaar zeker nog te kort komen. Daarnaast zit er natuurlijk iets structureer mis in het management van de club. mocht real dit jaar niks winnen zou mij het ook niet verbazen dat pellegrini 'gewoon' wordt ontslagen. En als je eerlijk bent, hoe groot acht jij de kans dat dit real, chelsea of Manu gaat verslaan in de CL?

@philippe10: Volgens mij is het de eerste keer dat deze jongen een column schrijft. En dan doet hij het toch niet slecht. Ondanks zijn fanatisme voor Real weet hij toch Barca de krediet te geven dieze verdienen de afgelopen jaren.

Voor mij is het stuk verre van slecht. En dat zeg ik als Die-hard Barcafan.

10 december 2009 om 00:58

Dus omdat hij toegeeft dat Barca de laatste jaren overheerst, moet ik milder zijn in mijn kritiek? Dat Barca de laatste jaren beter is en meer presteert dan Real Madrid, is gewoon een feit. Ook als Real Madrid-fan kun je daar niet omheen.

10 december 2009 om 00:59

@philipe: Je moet niks gozer. Zie het woord 'moet' ook nergens staan. Ik zeg alleen dat ik het niet zo slecht vind als jij.

Overduidelijk geschreven door een real fan! Maar dat ben ik ook, door je duidelijke mening en vurige column 5*

10 december 2009 om 13:02

Vurige collumn is wel ietwat overdreven toch?

Niet echt een samenhangend verhaal, je punt moet ik vooral tussen de regels doorlezen en dat is jammer. Probeer de volgende keer een duidelijke indeling te maken. Van het hechte team spring je ineens over naar Vdvaart, dat kan niet in een dergelijke column.

Je taalgebruik is verder prima, maar blijf onthouden dat je het stuk schrijft en niet spreekt. Je gebruikt bijvoorbeeld te veel uitroeptekens en een alinea beginnen met een woord als ''verder'' is eigenlijk spreektaal. Aan de andere kant kan ik hieraan wel zien dat dit uit het hart geschreven is, waarschijnlijk heb je de zinnen tig keer herhaald voor jezelf toen je het schreef.

Ik geef je 4 ster, omdat het je eerste is, de volgende moet iets dieper gaan en vooral een samenhangend verhaal zijn. Hopelijk blijft je passie die in dit stuk naar voren komt wel bestaan. Goed debuut, maar verre van perfect. Keep on going.

10 december 2009 om 01:23

Ja het was ook vluchtig geschreven. Het kwam ineens in me op om te doen. Maar bedankt voor je (opbouwende) kritkiek, ik kan er zeker wat mee.

Ben het niet met je eens er zijn er 2. Real madrid van de beginjaren en ac milan van de moderne tijd

allemaal leuk en aardig maar als ik dat ''succesvol zijn'' google dan kom ik uit op Milan ook op de site staat het maarja dat kan ook gewoon voor de sier zijn,,,,, maar goed ik weet niet in welke trend jij iets succesvol ziet maar als het om de prijzen gaan dan is het milan!

Neee a.u.b. niet over de Cl gaan praten, er zijn nog veel meer Prijzen!

Langzaam maar zeker begint het aankoopbeleid zijn vruchten af te werpen? Het aankoopbeleid van Arsenal begint langzaam maar zeker zijn vruchten af te werpen, dat van Real was al meteen duidelijk: Ronaldo is de man, zonder Kaka mis je creativiteit en door de verkoop van Robben heb je niks over de vleugels.

Het team zie ik ook nog niet echt. Het voorbeeld van Ronaldo dat hij iemand niet feliciteert gebruik ik hier niet voor, want dat is een geval apart. Dat heeft hij bij Man U ook wel een paar keer gehad. Het is en blijft C. Ronaldo en of je dat nu verschrikkelijk vindt of niet, als teamgenoten heb je het te accepteren want hij maakt wel het verschil.

Maar goed, terug naar de column. Ik zeg geen U tegen de selectie. Geen linksback, een rechtsback die je ergens op de helft van de tegenstander moet zoeken, veel creativiteit, maar niks over de vleugels... Je kunt eigenlijk maar 1 systeem spelen. Nee, doe mij dan maar een veel stabielere selectie met wat minder individuele kwaliteit.

Je schrijfstijl is ok, maar zoals eerder door anderen aangegeven moet je nog wat schaven.

De titel komt eigenlijk niet echt terug in het stuk. Nergens gaat het erover dat Real de meest succesvolle club is. Ik vind hem ook niet lekker lopen als titel, dus daar had ik zelf een andere keuze gemaakt.

Goed, tot zover mijn betoog. Ik twijfel tussen 2 of 3 sterren. Ik neig naar 2 sterren omdat ik niet echt het punt van de column zie,w aarschijnlijk dat je blij bent dat Real weer echt een goed team heeft. Ik geef je er toch 3, omdat het je eerste column is en ik denk dat je best aardige stukjes kan gaan schrijven.

Sorry,een waardeloos stuk als je het mij vraagt. Het vorig seizoen waren ze succesvol in de Primera Division, maar niet in de Champions Leauge.. terwijl Barcelona wel de beker in wacht wisten te slepen.
Real Madrid was een club om met genot naar te kijken, zeker als we het over spelers hebben als Zidane,ronaldo,figo en Beckham. De spirit is er niet meer, er is meer dan 300 miljoen uitgegeven en de prestaties zijn Zero niks nada noppes! Als je over investeringen gaat praten krijg je Real Fans die met woedend terug reageren dat ze aan elkaar moeten wennen nou... onzin! 300 miljoen betekent meer dan 100% inzet en betere prestaties.

10 december 2009 om 09:29

Zidane01 zegt toch nergens dat real vorig seizoen ergens succesvol was? en vorig jaar waren ze niet succesvol in de primera division dus waar heb je het over.
De prestaties zero? Ze staan op 2 punten van Barca en als nummer 1 door in de champions league.

Los Blancos!!

10 december 2009 om 09:36

''we hebben het over een club dat vorig seizoen alles won. ''

Het verbaast mij niet dat Zidane01 een club als Real Madrid een succesvolle club vind want dit is geschreven door een Real Madrid fan simpel! Kennelijk vermeld hij in z'n artikel dat Real Madrid alles gewonnen heeft. Wat is alles gewonnen? Beker in de Primera Division?

Citeer:
''nee de drie punten die Barcelona in eigen huis wist te houden zijn voor mij slechts uitstel van executie.''

10 december 2009 om 09:42

Hij heeft het daar over Barcelona, heb je het wel gelezen?

10 december 2009 om 09:47

Ja daar stond ik bij stil eigenlijk.

10 december 2009 om 09:36

@moroccanking: Meer dan 100% geven is niet mogelijk. Ik kan jou ook niet meer dan al mijn bezittingen geven.

Verder kun je ook niet eisen dat iedereen, omdat er 300 miljoen is uitgegeven, meteen aan elkaar gewend is. Wat je wel kunt verwachten is dat deze dure aankopen bij slechte wedstrijden toch het verschil kunnen maken. Dat is volgens mij al een paar keer gebeurd. Als er nu ook nog automatismen in komen dan kan het zeker een dodelijk elftal worden. Voor mij blijft het echter een te weinig flexibel elftal.

10 december 2009 om 09:41

Als je geld zo gemakkelijk op tafel kan neer leggen van 300 miljoen hoor je met dat geld beter te kunnen presteren. Jongens.. we hebben het over 300 miljoen. Spelers als Benzema en Kaka die voor zoveel geld aangetrokken zijn en in mijn ogen amper beter presteren op het veld? Ik ben absoluut niet negatief over een team, maar het beleid bevalt me gewoon niet.

10 december 2009 om 16:43

Jij weet blijkbaar niks over Real Madrid, in de 21e eeuw zijn ze nog steeds de succesvolste club uit Europa hoor, jij bent vergeten dat Real 2seizoenen geleden nog kampioen was en daarvoor ook, en al 4x landskampioen is geworden tussen het jaar 2000 en nu, en ook nog 2x de Cl gewonnen.

Positieve punten:
- kritisch op je eigen club (of complimenten voor de tegenstander).
- redelijke schrijfstijl.
- potentie als schrijver

Negatieve punten:
- geen nieuwe info of interessante kijk op de zaken
- Structuur van de tekst (heb ik zelf ook moeite mee)
- Geen duidelijk doel of conclusie aan je verhaal.

Conclusie: een heel erg krappe 3 sterren, maar ik denk dat je wel beter kunt als je zou willen.

Dan even op de inhoud ingaan. Ik denk dat een succes van Real Madrid voor een groot afhankelijk zal van Ronaldo. Je ziet alweer de laatste weken dat de resultaten vooruit gaan als hij speelt. Vanwege de Barca-liefde in Nederland wordt Ronaldo naar mijn mening onderschat. Ik vind het een verschrikkelijk ventje, maar het is een briljante voetballer. Hij kan misschien de allerbeste ooit worden, gezien het feit dat hij zo ontzettend veel dingen kan. Ik ben blij dat ie weg is bij United in ieder geval.
Wat betreft Van der Vaart. Die speelt Kaka er nooit uit, het is duidelijk dat er bij Real ook commerciele en politieke belangen spelen en dat is sowieso een rode lijn die door de clubgeschiedenis loopt. Misschien een interessant onderwerp voor een volgend stuk?

10 december 2009 om 09:56

Bedankt voor je kritiek!
Ja voor een goede structuur moet ik wat meer de tijd nemen! Vanaf het idee tot en met het indienen bij voetbalzone duurde nog geen kwartier.

Het smaakt zeker naar meer, en ik zal je suggestie meenemen. thnx

10 december 2009 om 13:34

Meer de tijd voor jezelf te gunnen om een intressante en goede artikel te plaatsen, want dit heeft in mijn ogen geen goede inhoud en het is krankzinnig om jou club het succesvolste club vindt van Europa. Dat je je favoriete team ophemelt is niks verkeerd, maar op bepaalde punten horen realistisch te zijn.

10 december 2009 om 17:00

Je kunt best objectief bepalen of een club het meest succesvol is in Europa door naar de prijzenkast te kijken. En volgens mij is dan Madrid inderdaad de meest succesvolle. Verder is de titel wel goed, beetje provocerend.

Een stuk geschreven met oogkleppen op ten opzichte van de andere clubs.

Ik snap dat je als supporter je eigen club het beste vind maar overdrijven is een kunst.

Alleen met vedettes een elftal bouwen zal nooit of te nimmer soepel verlopen en daarvoor vind ik het knapper dat je een elftal bouwt met hoofdzakelijk spelers uit de jeugd met enkele gerichte aankopen op punten waar het te weinig is.

10 december 2009 om 10:12

Hoezo? Ik geef toch duidelijk aan dat Barcelona de afgelopen jaren het beste is.
Casillas, Ramos, Pepe, Marcelo, Higuain, Lassana, vd Vaart, Raul, Arbeloa.

Géén van deze spelers is gehaald als vedette bij real madrid.
Met de huidige gerichte aankopen: C.ronaldo(buitenspeler, Kaka(een 10), Albiol(een verdediger) en Xabi (een spelverdeler) zijn er gerichte aankopen gedaan van hoog niveau.

Benzema is de enige bij wie ik in eerste instantie mijn twijfels had of die wel nodig was. (en die heb ik nog steeds).

10 december 2009 om 12:13

Ik krab toch achter m'n oren hoor... niet alleen Benzema valt behoorlijk tegen, maar als we het ook over een Kaka hebben bij Real Madrid, vind ik hem niet overtuigend genoeg en ook niet echt gecharmeerd van z'n spel.

10 december 2009 om 14:08

Natuurlijk zijn C. Ronaldo, Kaka en Xabi geen vedettes

10 december 2009 om 15:19

Ik had het over de voorgenoemde spelers.

Beetje warrig verhaal hier en daar als je mij vraagt...

En ik ben het absoluut niet eens met jonagold. Ik zie weinig zelfkritiek. Ik snap dat je positief bent over je club. Misschien is daar ook wel plaats voor. Het neigt alleen hier en daar naar arrogantie.

Ik zou graag willen zien dat je iets dieper op de materie in ging. Hoe komt het dat het team beter draait? Wat zijn de pijlers waarop je denkt dat Madrid hoger dan Barca komt? Je kan zeggen dat je elke week meer geloof krijgt in de titel omdat je ziet dat Madrid zo goed speelt. Ik weet niet of het jou opgevallen was maar dat voetbal van Barca wordt er ook niet minder op. Wat onderscheid Madrid?

Persoonlijk denk ik dat de aanval van Madrid en Barca bijna gelijkwaardig is. Beide een speler met uitzonderlijke klasse (messi en ronaldo). Ik denk alleen dat ik het middenveld van Barca beter vindt. Qua kwaliteit komen ze bij elkaar in de buurt (indien iedereen fit is bij Madrid). Een xabi en kaka is in mijn ogen gelijkwaardig aan een xavi en iniesta. Ik denk alleen dat de ervaring op het middenveld doorslag zal gaan geven. Het middenveld van Barca is zo mooi op elkaar ingespeeld. Ze weten precies waar ze moeten lopen. Ze weten wanneer ze de combinatie aan moeten gaan. Er wordt positioneel zo mooi bewogen als iemand niet aan de bal is. Dan is het erg makkelijk voetballen voor iemand die aan de bal is. Die kan altijd de bal kwijt. Dat beetje routine heeft Madrid nog niet. Heeft niks met kwaliteit uit te staan. meer met jarenlang beleid aan de kant van Barca. Ik denk dat een Madrid dat op gaat breken. Ben wel erg nieuwsgierig wat volgens jou de doorslag zal gaan geven. Waarom jij elke week de kans hoger acht dat Madrid kampioen wordt. Daarbij ook kijkende naar de tegenstander en niet alleen naar jezelf.

Daarnaast iets meer zelfkritiek. Er zijn vast ook wel puntjes waar je graag zou willen zien dat het beter gaat bij Madrid. Qua spel of beleid.

En het verhaal iets beter laten lopen. Lees het eens hardop voor jezelf. Dan zie je vanzelf welke zinnen niet lekker lopen en welke wel. Maak er één verhaal van met een lijn. Kijk als voorbeeld eens naar Iranian Gangster. Qua verhaalopbouw en hoe hij zijn verhaal van structuur voorziet.

Ik geef je 4 sterren. Omdat ik je graag wil stimuleren om meer te schrijven.

Sorry, niet echt het beste stuk wat ik hier ben tegengekomen. Erg subjectief met weinig inhoudelijke verdieping en ook nog een aantal feitelijke onjuistheden.

Dat je schrijfstijl niet perfect is wil ik je wel vergeven, maar probeer wat beter op de interpunctie te letten in het vervolg.

Ik moet het nog maar zien dit seizoen, real is veel sterker dan vorig seizoen maar barca lijkt er ook niet minder op te zijn geworden.

Ik wil ook een column plaatsen hoe doe ik dat?

Je hebt nogal vreemde overgangen in je stuk zitten.

''het veel besproken transferbeleid van de club begint haar vruchten langzaam maar zeker af te werpen. Er is maar één meest succesvolle club van Europa ''

Het is net alsof je concludeert dat Real de meest succesvolle club is van Europa, omdat het transferbeleid haar vruchten begint af te werpen.

Verder zit er totaal geen realisme in.

'' Nee de drie punten die Barcelona in eigen huis wist te houden zijn voor mij slechts uitstel van executie. ''

Je doet verder net alsof dat de enige concurrent Barcelona is , terwijl Manchester United, Chelsea en ook Arsenal zeker meestrijden.

Verder snap ik deze slotzin ook totaal niet en zou ik het bijna sarcastisch noemen.

''over een aantal maanden kan ik mijn calculator hopelijk in de kast leggen en met een brede grijns het kampioenschap en/of de Champions League winst van Los Blancos vieren!''

Je bent onrealistisch bezig vind ik , de defensie van Real blijft het zorgenkindje en ze hebben het boven verwachting gedaan tegen Barcelona, maar uiteindelijk verliezen ze wel.
Laten we eerst maar is zien of ze het tegen de Engelse ploegen kunnen waarmaken.

Mijn conclusie is dat het een onrealistisch, arrogant en raar opgebouwd stuk is.
Real is inderdaad de succesvolste club aller tijden, maar in jouw verhaal komt er ook nergens iets te voorschijn wat aangeeft waarom jij voor die titel hebt gekozen.

Laat ik maar zeggen dat er aardig wat mensen reageren , en je iniedergeval stof hebt achtergelaten om over te discussieren.

2 sterren geef ik je dus !

slecht sorry
en om noiu te zeggen dat het aankoop beleid vruchten afwerkt?
heb er niks van gezien anders
real kan heel veel leren van het beleid van barcelona!!!
en real meest succesvolle club?
dat klopt volgens mij niet.
of er moet mij iets zijn ontgaan
omdat het je eerste stukje is zal ik je 2 sterren geven in plaats van 1 ster

10 december 2009 om 12:38

hoezo niet? Real madrid wint veel makkelijker dit seizoen. Vooral het middenveld loopt steeds beter. De vertoning in barca laat idd wel zien dat real's beleid vruchten afwerpt.

10 december 2009 om 13:01

Dan is het je toch echt ontgaan, 31 landstitel (barca 18) en 9 Europa cup I of Cl's.

10 december 2009 om 13:29

Het grappige is dat je niks aan het verleden hebt, Real Madrid heeft een aardig historie gehad, maar om de prestaties in verband te brengen.... wat hebben ze dr nu aan?

11 december 2009 om 21:39

Aardige historie? Meest succesvolle club in de geschiedens van voetballers.

Het verband tussen het heden en het verleden? Je geeft hetzelf (onbedoeld) al aan, de prestaties uit het verleden leggen juist de druk op de spelers van het heden om te presteren. Zonder deze prestaties zou Real nooit geworden zijn wat het nu is.

Ik vind het een redelijk stukje zitten af en toe spelfouten in en de opbouw ja het is niet perfect. Wel mooi geschreven en ben het met je eens. Dit team kan nog jaren mee en ik denk dat ze alleen maar beter zullen worden.

Ik heb trouwens al een paar keer een artikel over Real ingediend maar hij wordt steeds geweigerd zonder geldige reden heel vaag. maar ja vind het een redelijk stuk en het is je eerste, 4 sterren.

10 december 2009 om 15:17

Wat raar! die van mij werd al na een uur gepubliceerd.

Jezus wat een verwachtingen. Ik begrijp hieruit dat je fan bent van Real Madrid, de meest succesvolle club van Europa.. Dit was wel in de jaren 50 en 60, met alle respect voor de voetballers uit die tijd.
Die titel vind ik altijd zo achterhaald.

Maarja verder vind ik dat je een beetje overdrijft. Zo goed speelt Real Madrid ook weer niet. Als je in zo'n poule niet eerste zou worden, zou het al helemaal een ramp zijn. Fc Zurich, Ol. Marseille en Milan. Twee grote clubs die totaal uit vorm zijn en een club gelijkwaardig aan Feyenoord ofzo. Geen wonder dat ze eerste staan. Al hadden ze twee keer moeten verliezen tegen Milan, en was de eerste overwinning op Marseille ook maar te danken aan een rode kaart. Maar goed, allemaal smoesjes van mij, de grote Barcelona fan.

Wel een beetje simpel vind ik deze zin: "er werden geen punten meegenomen, maar de hartstocht, passie en kwaliteit waarmee Real Barca te lijf ging was voor mij een genot om naar te kijken"
Dit was zeker je eerste Clasico die je zag? Die wedstrijden zitten altijd vol passie en zijn altijd beladen.
Maar goed, jullie hadden evenveel, maar in verhouding betere mogelijkheden om te scoren, dus eigenlijk mag ik niet zeggen dat Real slecht speelt. Het is gewoon denk ik: vorig jaar belabberd, nu matig. En wellicht in de toekomst goed. Bij barcelona is dat ook altijd. Een spel vol risico loopt alleen als je in vorm bent en er een goede teamspirit is. Daarom wisselen mislukte seizoenen ook af met succesvolle.

Ik weet verder weinig over spelling en schrijfopbouw af, dus ga ik daar niet over zeiken < zoals onze vriend Iraniangangster, die ook vaak te bewonderen is op dit forum met zijn oh zo nette taalgebruik en belabberde argumenten>
Conclusie: Jouw actuele stuk las gewoon prettig en snel, alleen vond ik het een beetje te Pro-madrid. maarja wie ben ik

10 december 2009 om 15:15

1998, 2000 en 2002 werd de Champions league ook veroverd, dus het waren niet alleen de jaren met Puskas, Gento en Di Stefano die succesvol waren. Natuurlijk wel de succesvolste maar Real is meer dan alleen dat. Ik ken jou als Barca fan, en eerlijk is eerlijk jij hemelt Barca ook wel is op. Hij is Real fan dus dat dit artikel een beetje pro-real is geschreven is wel logisch, vind ik dan.

je zou zo een voetbaltrainer kunnen worden. Veel praten, weinig zeggen. Je had net zo goed kunnen schrijven:'ik vind Madrid beter dan Barcelona', was op het zelfde neergekomen.

Onzin als je het mij vraagt. Een barcelona-fan zou dit ook kunnen schijven over fc barça en bij hun is het nog waar ook. Een Man U fan zou hetzelfde doen, net als een arsenal-fan of chelsea-fan. Je schrijft ook niks nieuws. Iedere real-fan zegt dit en als clubexpert (lijkt mij) moet je je juist onderscheiden van de real-fans. En als Inter ac milan verslaat met 4-0 en Real een 3-2 klop krijgt van Ac Milan die geheel verdiend was ben je er nog niet klaar voor om de 'beste club ter wereld' te worden. En het spel dat Real speelt is ook niet egt speciaal vergeleken met fc barcelona. Waar fc barcelona combineert speelt real gewoon normaal. En het slechte is dat je Benzema koopt terwijl je Higuain al hebt. Je koopt Kaka terwijl je v. d. Vaart hebt en Sneijder. Je koopt c. Ronaldo waar je robben hebt. Oke c. Ronaldo kan ik begrijpen, maar de andere waren gewoon overbodig. En ik zou ook nu kunnen zeggen dat Man City 'het beste team van de wereld wordt' omdat ze voor 400miljoen aan inkopen hebben gedaan. En hoezo heeft fc barça een grote kans om de landstitel te pakken. Dit is egt doord8 van een real-fan, maar als je 1e staat, bijna de winterstop ingaat en 4 punten ofzo voorsprong hebt heb je de grootste kans van heel spanje om de landstitel te pakken en real madrid verliest de 2e plaats zelfs bij een verlies van Valencia.
En real heeft misschien wel de selectie waar je u tegen zegt maar niet het spel en de prijzen dit en de vorige seizoenen.

10 december 2009 om 16:18

Goed stuk maar 1 ster?

Wat een nietszeggend stuk.

vind het geen goed stuk maar waarom gebruik je deze titel en onderwerp?? wat maakt het uit hoeveel prijzen ze gepakt hebben het gaat om de toekomst van Real Madrid FC en dan kun je stellen dat ze zich ernstig zorgen moeten maken

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Alonso
Lass
C.Ronaldo
Vd Vaart
Kaka
Benzema

Ik vind de inhoud van de tekst een beetje matig eerlijk gezegd, als 14 jarige die Vwo 2 doet kan ik zeggen dat ik het wel beter kan. Maarja er zijn wel veel feiten in de tekst en ik als Real fan geef je daarvoor 3 sterren .

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Lass
X.Alonso
Kaka
C.Ronaldo
Benzema/Raul
V.Nistelrooy

Matig stuk. Er staan spellingsfouten in, het artikel is kort door de bocht en het bevat weinig informatie.

Goed stuk. Lekker vlot leesbaar, had iets langer gemogen van mij.

Ik heb net je stuk gelezen en je eigen reacties. Probeer wat kritischer te zijn voor je iets inleverd. Verder is dit stuk niet echt nieuw en ik weet ook niet echt wat ik aan dit stuk gehad heb. Ik lees wel wat, maar er zit niet heel veel informatie in. Probeer duidelijker te maken waarom Real Madrid volgens jou binnenkort veel punten gaat pakken. Ik snap je idee, maar het komt niet helemaal over. Ik hoop dat je volgende stukje beter is. Nu krijg je 2 sterren van me.

10 december 2009 om 17:50

Ga ik ook doen in het vervolg! Bedankt voor je mening.

Voor een eerste column is het heel goed. Madridista!!!

Mooi stuk, al hoop ik toch echt dat FC Barcelona er met de prijzen van door gaat. Real is afhankelijk van Ronaldo en Barca is meer een team dat het moet hebben van goed teamspel en mooi voetbal wat ik zeer waardeer.

"we hebben het niet zomaar over een club, nee, we hebben het over een club dat vorig seizoen alles won." Tsjah, dat klopt, maar we hebben het hier ook over een club dat ruim 200 miljoen (!!) euro geinvesteerd heeft in een aantal spelers dat ik op 1 hand kan tellen.

Zeg wat je wilt, maar Madrid heeft zich nog echt niet bewezen tegen topclubs. Tegen Milan wisten ze te verliezen en dus ook tegen Barca. Dat zijn de enige topclubs die het is tegengekomen. Laten we de blamage in de beker niet vergeten.

Verder is het een leuk stuk om te lezen, leuke column. Drie sterren

10 december 2009 om 17:49

Klopt ben ik ook met je eens. Maar de toekomst heeft toch al vaak genoeg aangetoond dat alleen goede spelers niet genoeg is. Het duurt gwn ff voor het een ingespeeld team is! Bovendien hebben ze alleen maar spelers gekocht die nog genoeg jaren meekunnen, dus daar ligt het probleem em ook niet.

Elke keer als ik naar Barcelona kijk denk ik dat de kans van Real Madrid op het kampioenschap juist met een paar procent minder word. Real beste spelers, Barca het best voetballende team.

10 december 2009 om 19:12

Ja dat is Arsenal ook in Engeland, en Ajax in Nederland.
Best voetballend zegt niks. Real Madrid is (mits compleet) uiterst daadkrachtig.

een goede column,ik volg je dat de transfers (buiten benzema) het team drastisch verbeterd hebben.
ook over de wedstrijd tegen barca ben ik het met je eens,verliezen doet altijd pijn ,maar ik heb een real gezien dat zeker kon winnen en daar draait het uiteindelijk om voor in de toekomst, die 3 punten zijn nog op te halen.
helder geschreven maar misschien wat kort
sommige mensen hebben het gewoon niet voor real,van die reacties hoef je je weinig aan te trekken.

10 december 2009 om 19:32

Klopt, achteraf viel het me op dat die aan de korte kant was!
Ja inderdaad, met de kritiek van een aantal kan ik nog wel wat. Maar sommige lopen hier groot te praten puur uit haat voor Real.

10 december 2009 om 23:10

Zoals jij hier puur praat omdat je voor Real bent? Als je zo'n stuk tekst typt, wat verwacht je dan? Hoe groter iemand iets zegt dat hij gaat winnen, hoe meer weerwoord hij krijgt.

Als columnist hoor je normaal gesproken toch objectief over te komen, maar uit deze column blijkt toch wel heel duidelijk dat je Real fan bent. Hieruit verlies je het realisme ook een beetje uit het oog naar mijn mening. Ik vind Real Madrid namelijk helemaal geen selectie hebben waar je U tegen zegt. Achterin is het niet veel en de balans op het middenveld klopt ook niet. Barcelona is veel verder op dit moment, al bleek dat inderdaad niet helemaal uit de wedstrijd tegen Real. Het belangrijkste verschil tussen Barcelona en Real is het middenveld. Er is geen een middenveld in de wereld wat op dit moment kan tippen aan de tandem Xavi-iniesta. Jammer voor jou, maar dat is wel de realiteit!

10 december 2009 om 19:31

Je kan hier niet objectief over komen aangezien je een clubexpert bent, dat kan pas als je club als favoriet aanmerkt. Oftewel 90% van de mensen die hier een column plaatsen zijn fan van die club.
Het middenveld van Real raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, het middenveld van Barca is idd geniaal, maar de punten worden niet alleen op het middenveld verdiend.

11 december 2009 om 16:34

Natuurlijk kun je wel objectief overkomen. Denk je niet dat een journalist van een willekeurig landelijk dagblad een favoriete club heeft? Toch proberen zij ook objectief over te komen. Vind ik een beetje een zwak argument om dan met zo'n pro Real Madrid stukje tekst te komen. En de punten worden inderdaad niet alleen op het middenveld gemaakt, maar in de top van het voetbal gaat het om details. Als je daarna gaat kijken schiet de middenlinie het meest tekort ten opzichte van die van Barcelona.

11 december 2009 om 20:55

Ja vergelijk jij de bezoekers van een voetbalsite met een journalist van een willekeurig landelijk dagblad!
''toch proberen zij ook objectief over te komen''.
Is dat niet waar ze voor betaald worden?

Je titel is overdreven uitdagend en provocerend, het artikel is bar en bar slecht.
Ik mis een logische verloop en je springt van onderwerp naar onderwerp.

Voor jou info, de bekers staan in jullie prijzenkast, niets op tegen, maar in de tijdperk dat de Uefa smeekte of de clubs mee wou doen voor een Europese toernooi, hebben jullie de prijzen gepakt.
EC1 met 4 teams daar wonnen jullie veel, wellicht omdat Real de enige was die het serieus nam, rond 1980 is het Europese voetbal echt gaan leven, ik vind dat je naar de prijzen moet kijken die na 1980 behaald zijn.
Verder successen uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst.

Ik vind het een schande dat Real Madrid mag bestaan, jaarlijks stopt gemeente Madrid minimaal 200 miljoen Euro in de kassa van real, dit is competitievervalsing, maar Spanje staat toch bol van corrupte en doofpotpraktijken.
Dit gaat niet om Madrid alleen, De Nederlandse staat pomte geld in Aegon, dat geld is ook voor een deel bij Ajax beland, ook competitievervalsing.

Ik raag me af of Madrid het red op eigen kracht zonder steun van de gemeente. Dat jij dan door zo een roze bril kijkt, is voor mij veelzeggend over het feit dat ze blind zijn in Madrid en de realiteit niet zien.

''ec1 met 4 teams daar wonnen jullie veel, wellicht omdat Real de enige was die het serieus nam, rond 1980 is het Europese voetbal echt gaan leven, ik vind dat je na de prijzen moet kijken die na 1980 behaald zijn.''

Haha ja hoor, dit is pure haterij, dit raakt kant noch wal.

10 december 2009 om 20:19

Bedankt!

Dit is gewon haat jegens Barcelona, dus echt subjectief kan je het niet noemen.

10 december 2009 om 20:30

Ja hoor, ik geef aan dat barca barst van het kwaliteit en een geweldig team heeft.

Verder moet Rafael van der Vaart nu opstaan, om het gemis van Kaká in de rest van de maand op te vangen om geen verdere achterstand op te lopen ten op zichte van Barcelona. Voor hem is dit de kans om te laten zien dat hij niet mag ontbreken in de Wk-selectie én om te laten dat Manuel Pellegrini serieus rekening met hem moet houden wanneer hij thuis over zijn basiself aan het piekeren is.

Lijkt mij een hoop geslijm richting Rafael. Eerst wordt er gesteld dat meneer niet goed genoeg is en nu moet ie ineens z'n stinkende best gaat doen voor de mensen die m eerst niet moesten?
Hypocrieten ten top.....

Bovendien, het feit dat je het niet erg vindt dat Real kosten noch moeite bespaard om hun status te verdedigen, en dan doel ik op de miljoenenschuld van Real, stuit mij ontzettend tegen de borst.
Alle clubs die nu om dreigen te vallen en moeten bezuinigen hebben net zo veel (of weinig) bestaansrecht als Real met een schuld die vele malen hoger is dat de 300.000 die bijvoorbeeld een RKC heeft.

Tot slot wil ik je zeggen, EEN Goede Selectie Biedt Geen Garantie OP Prijzen!

10 december 2009 om 21:21

Tja zo gaat dat in de voetballerij, volkomen onverwachts bleef hij bij Real. Maar wat moet hij dan volgens jou? Hij doet zijn stinkende best voor zichzelf en voor niemand anders. En zo hoort het ook.

Ja ga jij RKC met Real vergelijken. Want Real kan die miljoenen net zo moeilijk aflossen als RKC die 300.000!

Ben het helemaal mee eens met je laatste zin, maar dat kon je ook uit mn column opmaken. Ik zeg duidelijk dat het beste team overwint en niet de beste spelers.

Sorry volgens mij ben je gewoon een gefrustreerde Real-supporter

Een heleboel mensen hier moeten toch echt ophouden met zidane01 een anti-barca man gaan noemen. Hij geeft Barcelona juist heel veel krediet.. Er zijn hier gewoon een paar barca fans die te lui zijn om een column te lezen en eigenlijk alleen maar hier komen om real fans belachelijk te maken. Ga eerst is lezen en als je het dan nog nodig vind om te zeuren ga je je gang maar, maar baseer het op feiten, niet op het feit dat hij een real stukje geschreven heeft.

Tja, duidelijk een real-fan. Opzich een leuk stukje om eens te lezen, maar je verteld het verkeerd. Je verteld het alsof (zo komt het tenminste op mij over) je feiten aan het opsommen bent, terwijl het duidelijk een ''meningverhaal'' is.

Ik ben het op meerdere punten niet met je eens, maar die discussie is hierboven ook al veelal gevoerd. Tip voor je volgende stukje: Formuleer je mening als mening gooi er wat meer feiten/statistieken in.

Ik wil ook nog even reageren op Bernarinho, een stuk hierboven. Je schrijft het feit dat C.ronaldo niet juicht toe aan zijn professionele mentaliteit. Doe mij dan maar de amateursmentaliteit: Gewoon blij zijn als je scoort, omdat je scoort en je team voorstaat. Niet omdat je nu hoog in de topscores lijst kan komen.

Scoort jouw team, juich dan, wees blij! Natuurlijk wil je presteren, maar bovenal moet jouw team presteren, of je nou scoort, een assist geeft of er 20m achter staat.

Misschien niet de meest professionele mentaliteit, maar de sportieve mentaliteit doe ik zovaak mis in het voetbal. Heb lol in je beroep, je sport, en geniet.

Ik vind het een beetje een arrogante column. Een beetje van, ''wij zijn Real Madrid, wij zijn de grootste van de wereld, ook al winnen we al jaren geen europese prijzen meer.....''

Real Madrid is nu even een mindere, hoewel het altijd de grootste club van de wereld zal blijven. Het transferbeleid werpt niet zijn vruchten af, omdat men het meeste geld heeft uitgegeven (van de hele wereld) aan spelers, en toch 2e staat in de Spaanse divisie. Daarbij is het ook grandioos onderuit gegaan in de Spaanse beker, en niet eens tegen Barcelona of Sevilla for example, maar tegen een club uit een divisie lager.

Ik vind de column opbouw niet erg goed, het leest wel redelijk makkelijk. Verder ben ik het niet eens met de boodschap van de column en zoals ik al eerder zei, het neigt naar arrogantie. Vind hem niet meer dan 2 sterren waard.

Nietszeggende column ..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Real Madrid

4255 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
5.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller161
K. BenzemaAanvaller168
Vinícius JúniorAanvaller152
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper180
E. HazardAanvaller61
M. DíazAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 januari
Razvan Marin heeft zich in de kijker gespeeld bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren