Elia opnieuw goudhaantje Oranje

Woensdag, 9 september 2009 om

Eljero Elia kan terugkijken op een geweldige interlandweek. De aanvaller van Hamburger SV mocht afgelopen zaterdag al debuteren in de oefeninterland tegen Japan en had met twee assists een groot aandeel in de 3-0 overwinning. Woensdag kwam hij in en...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

270 reacties (laatste reactie door bedummeker)

heerlijk ingevallen die elia lekkere akties
alleen maty boy wat is die gast toch slecht zeg

9 september 2009 om 22:23

Paar goede akties van Elia, en voor hem een verdiende goal. Ooijer speelde ook een goede wedstrijd, waar Mathijsen toch een aantal keer goed de fout inging. Kuyt was een drama vandaag, en ik snap niet waarom die niet gewisseld werd. Al met al een gelukkige 0-1 overwinning dankzij Elia.
oja, en Vorm.....goed gedaan!

9 september 2009 om 22:29

Vorm was goed, alhoewel hij soms ook zeer gelukkig was, maar ja, dat dwing je dan ook af.

Elia viel heel goed in. Die actie na de 1-0 was ook fantastisch om te zien, jammer dat Van der Vaart deze niet afmaakte.

Mathijssen was sterk in de duels, maar als hij een bal probeert te passen, dan is het drama.

Van Bronckhorst was ook niet goed (alweer niet).

Al met al was een gelijkspel de terechte uitslag geweest, maar gelukkig gaat Nederland ongeslagen naar het Wk.

9 september 2009 om 22:38

Geweldig!!!!!

Elia eruit, Robben Absoluut eruit!!
Die Robben heeft zulke oogkloppen, gaat ie ook niet afleren.

9 september 2009 om 22:39

Niet slecht, maar bracht ook niet echt wat.
Te langzaam geworden, verder wel goed overzicht.

10 september 2009 om 08:09

Ik erger me ook altijd rot aan die Mathijsen, hij mag het dan volgens velen goed doen in Hamburg, daar zie je in het Nederlands elftal weinig van terug! En van Ooijer wordt ik ook niet blij ofzo! Maar goed, er is ook hoop: Elia deed het heel erg goed!

10 september 2009 om 11:17

Absoluut geen Steekfan, vreselijk kerel vreselijke keeper.
Zoals ik al zei ik hoop dat Van der Sar meegaat.
Maar vind Steek wel beter dat Vorm.
Qua reflexen deed ie het idd. goed deze keer, maar ja, de volgende keer zit ie er gewoon weer naast hoor.

10 september 2009 om 15:51

wat was kuit trouwens weer bar slecht

9 september 2009 om 22:46

Volgens mij bedoel je Elia erin. Zo slecht speelde Robben ook nou weer niet.

9 september 2009 om 22:51

Ja, ik bedoelde inderdaad "erin".

Robben was juist wel matig want hij had 'm gewoon weer af moeten leggen. Serieus, dit kost je op het Wk je kop. Let maar op, dankzij Robben.

Aan de andere kant is het gek genoeg ook weer zo dat je juist dankzij Robben wereldkampioen wordt.

Heel dubbel is het. Toch zeg ik eruit met die kerel, heeft z'n kansen gehad en weigert bij te leren.

9 september 2009 om 22:57

doktor nog nooit zoiets belachelijks gehoord
Vorm zag die lob-bal naast gaan, anders kon hij hem ook hadden. Je zag hem zij handen inhouden om er geen corner van te maken. Maar aan je punten te zien heb je er toch niet zo veel kijk op. Stekelenburg had die bal in de hoek nooit gehad. Sterker nog, die had gewoon aan de grond genageld gestaan. Vraag me serieus af of hij uberhaupt nog wel gedoken had.

Als stekelenburg op doel had gestaan hadden we nu minstens 2-1 verloren.
Fantastisch gekeept door Vorm, vind hem absoluut beter dan Stekelenburg die alleen de ballen eruit houdt die hij er uit moet houden, maar nooit iets extras brengt.
Velthuizen kan oranje nog lang niet aan. Is met uitkomen een van de zwakkere keepers van de eredivisie...

9 september 2009 om 23:00

Dus jij vindt 'm niet te klein?

9 september 2009 om 23:06

Ja vandaar ook dat ie bij Chelsea en Real speelde en nu bij Bayern...
Iemand kan weleens een mindere periode hebben. En in dit geval (bij die ene kans 1op1 had hij idd niet alleen naar beneden moeten kijken). Maar als je iedereen gaat wisselen die eens even wat minder speelt (wat is slecht als je bij je 1e wedstrijd in Muchen meteen 2x scoort) dan hou je alleen maar een groepje mensen over met totaal geen vertrouwen. Mensen moeten fouten mogen maken.

Trouwens: Elia had het geluk dat de Schotten zoveel ruimte weggaven op het eind. Hij werd op geen enkele manier gehinderd. Mooie goal, maar hou wel de realiteit in het oog.
Of moet als Elia in de basis staat en hij speelt even niet zo goed hij er ook weer direkt uit? Lekkere trainer ben je dan: je moet je spelers in eerste instantie vertrouwen geven en niet zo snel wisselen.

Mijn visie trouwens op de wedstrijd:
waarom Kuijt in de spits en niet op het middenveld? Ik had liever v Persie in de spits gehad. Of zou dat te maken hebben met dat Vdv te weinig wedstrijdritme heeft? Dat werkte toch prima: Vdv en v Persie die afwisselend in de spits opdoken. Als Vdv weer speelt zou ik zo spelen.
Ik vond De Zeeuw slecht spelen: geen toegevoegde waarde vanavond: veel balverlies, weinig dreiging naar voren.

Nederland ging veel te veel mee in het spel van de Schotten. Ik miste de dominantie, de uitstraling van "wij zijn oranje, en we komen hier die punten oppikken!" Een te afwachtende houding, met daardoor veel aarzeling, waardoor veel fouten gemaakt werden en nld onnodig problemen kreeg. Waar was die leidersfiguur die Oranje er doorheen kan slepen als het niet gaat zoals gehoopt? Is er dan naast v. Bommel (of je hem nu mag of niet, t is een leider bij uitstek) niemand die dat kan?

9 september 2009 om 23:06

nee. ik zou niet ontkennen dat extra lengte handig is, heeft hij zodanig betere kwaliteiten dan de andere keeper dat hij die lengte ruimschoots compenseert.
Als stekelenburg met zijn 2 meter gewoon aan de grond genageld blijft staan, waar vorm met zijn veel grotere sprongkracht ballen uit de kruising kan halen weet ik wel wie ik liever heb. Bovendien kan hij doordat hij iets minder lang is sneller naar de grond bij het uitkomen, waardoor ballen die onder stekelenburg doorschieten door vorm wel gestopt worden.

En je moet ook niet gaan doen of hij klein is of zo, want hij hoort nog steeds bij de langere gasten van het nederlands elftal.

9 september 2009 om 23:15

Matig?? voor iemand die net onder de lat staat bij Oranje? Kom op zeg.
Hij had een paar goede reddingen in petto.
Die kerel is veel te klein, dat zie je wel..... nee dat zie ik niet! Ik zie dat hij verkeerd gepositioneerd stond bij die lob, dat wel. Met goede positionering en goede sprongkracht kun je alleen een hoop compenseren.

Dat afstandsschot had Steek naast getikt..... Makkelijk praten, want "steek" stond niet onder de lat.

Je mag je mening hebben natuurlijk, maar vergeet dan ook niet te zeggen dat Vorm een aantal malen echt een sta-in-de -weg was voor de Schotten en dat het keepen van "steek" vaak ook te wensen overlaat.

9 september 2009 om 23:21

Ik weet niet in hoeverre jij het voetbal volgt, maar Robben heeft het nooit Echt gemaakt, hoor. Overal wilden ze weer van hem af, het oogt geweldig en soms is ie ook werelds maar onder de streep heb je gewoon niets aan hem.
Speelt hij meer over, behoort ie tot de vijf beste speler ter wereld.

9 september 2009 om 23:23

Ik probeer kritisch te zijn naar het Wk toe en niet op een paar reddingen te kijken. Met Vorm red je het gewoon niet op het Wk, dat moet je beamen.
Maar gelukkig gaat Van der Sar mee.

9 september 2009 om 23:32

Overal wilden ze van hem af. Tuurlijk: maar je kan ook zeggen dat ze hem overal willen hebben. Hoe komt hij anders bij Chelsea, Madrid en Bayern? t is maar net hoe je het wilt zien.
Je spreekt jezelf trouwens tegen. Onder de streep heb je niets aan hem maar enkel door meer over te spelen is ie in 1 keer 1 van de 5 beste spelers ter wereld. Dan moet je toch e.e.a. in je mars hebben.'
't is voor de rest helemaal niet rot bedoeld ofzo, maar enige nuance kan geen kwaad. 't Is niet of alles of helemaal niets met zo'n speler. Er is een heel groot grijs gebied. Dat gaat om vertrouwen, wennen aan een nieuwe club, etc.etc. Robben is iemand met zeer specifieke kwaliteiten. Daar heb je nog maar weinig van, dus we kunnen beter goed met hem omgaan en niet te snel afvallen.

9 september 2009 om 23:59

Die Steek van jou had zeker de rebound van Kenny Miller niet gehad!

10 september 2009 om 01:00

Vorm is 1,83 m , ik lees vaak hier dat men Boschker een topkeeper vinden nu die is 1,84m

En 1 van onze beste keepers ooit met de enige prijs in Oranje was Hans v Breukelen die ook 1,83 is

Vorm keepte zeer goed, en lengte hoeft niet te betekenen dat je meer ballen eruit haalt. Het gaat om inzicht, opstellen, sprongkracht, explosie etc.

10 september 2009 om 07:36

@doktor, duidelijk een steek fan, ik vind vorm toch betere reflexen hebben, die rebound had steek nooit gehad.

9 september 2009 om 22:35


Van Bronckhorst niet goed? Waar basseer je dat op, vond hem niet slecht.

Vorm 1e keeper als het aan mij ligt.

9 september 2009 om 22:44

Vond Vorm Erg matig. Die kerel is veel te klein, dat zie je wel.
Die lob over hem heen had Steek gehad.
Ook dat afstandsschot had Steek naast getikt, nou gaf Vorm een niet te missen kans weg.
Erg matig die Vorm.

Hopelijk komt Van der Sar, zo niet is Steek echt de enige optie.

10 september 2009 om 00:04

Precies wat ik ook niet snap dat kuyt gewoon volle negentig minuten heeft gespeeld, terwijl ik hem niks goeds heb zien doen op die vroege kans na dan.

Elia viel weer eens goed in leuk voor hem dat hij zijn goede werk beloont met een doelpunt.

Vorm ook erg sterk gespeeld was er telkens goed bij denk dat Nl veel aan hem te danken heeft dat die schotten niet hebben gescoord.

Al op al vond ik het niet zo een goeie wedstrijd ze verloren veel duels op het middenveld.
En er was onnodig veel balverlies door al die slechte passe als dit tegen clubs als Italie of Spanje zou gebeuren was het anders afgelopen.


10 september 2009 om 11:34

Ik moet zeggen dat ik het spijtig vond dat hij wegging bij Twente, wie niet, maar hij heeft zich in de paar weken in Hamburg fysiek en technisch alweer verder ontwikkeld als ik dit zo bekijk. Erg netjes.

lekker opstoot je van hunterlaar en vdv!!


on: weer een winst jammer dat het niet zo makkelijk op een wk ek gaat

9 september 2009 om 22:27

vdv had gelijk vind ik. Hij lag mooi voor een linkspoot. Maar ik snap huntelaar ook wel.

9 september 2009 om 22:30

Nou ik snap Huntelaar voor geen meter. Als sneijder de vrije trappen niet neemt, dan is van der vaart de eerstvolgende die er officieel recht op heeft.

9 september 2009 om 22:36

Huntelaar had de vrije trap verdiend en hij schiet ze beter in dan Van der Vaart.

9 september 2009 om 22:48

v Persie staat denk ik na sneijder van die plek bovenaan het lijstje

9 september 2009 om 23:07

Maar van Persie was al gewisseld. Kan me trouwens nog zoiets herrineren tegen Rusland. De bal word klaar gelegd door Sneijder, er word gefloten en van Persie neemt de vrije trap. Sneijder die versteend stond toe te kijken. Was een ruzie tussen Sneijder en V. Persie geworden

9 september 2009 om 23:26

Kan iemand me vertellen wat er precies gebeurd is?
Ik heb helemaan niks van de wedstrijd gezien, maar een opstootje tussen 2 teamgenoten is nooit goed..

10 september 2009 om 00:27

Ik denk dat Huntelaar en van der Vaart zich erg graag willen bewijzen. De vrije trap lag voor beide goed. Ik denk dat deze ruzie hun beide in het nadeel heeft gewerkt op die manier.

Ik snap niet dat een robben en een van persie met dit spel een basisplaats hebben of pas zo laat worden gewisseld. Vond ze erg langzaam en slordig. Wat dan niet te zeggen van de Zeeuw.

Ik hoop echt dat Vorm nog een keer mag keepen. Wat een keeper die gozer. Denk dat ie zich wel in de kijkers van grote clubs keept op deze manier. Kijken of ie het vol houdt.

En ik denk dat we wel mogen zeggen dat we goed zijn weggekomen. De Schotten hadden wel veel pech hoor. Maar je moet scoren om te winnen (om ff iemand te imiteren )

10 september 2009 om 02:20

Ruzie? Opstootje?
Pff, er was niks aan de hand. Allebei gretig om de vrije trap te mogen nemen, dat is alleen maar goed. De afspraken bepalen uiteindelijk en Hunter accepteerde dat ook. Niets aan de hand dus.

10 september 2009 om 09:21

helemaal mee eens xstream, in nederland kunnen we dat weer lekker gaan opblazen. Straks in de voorbereiding op het wk zullen een hoop journaisten dit weer gaan oprakelen

10 september 2009 om 14:52

Hoezo is Vdv de eerste die er dan recht op heeft? Volgens mij is dat niet zo "officieel". En daarnaast vind ik dat Vdv een buitengewoon slechte vrije trap in huis heeft, altijd in de muur of over. Huntelaar schiet ze dr stukken beter in.

Hoogstaand was het allemaal niet, maar ik heb me voorgenomen niets negatiefs over het spel van Oranje te zeggen als we winnen. We moeten niet vergeten dat de kwalificatie in het verleden niet zo soepel ging, ook niet tegen zwakke broeders. Lichtpuntjes waren Vorm en de paar minuten van Elia. Er zijn er weinig die zoveel snelheid en techniek combineren.

9 september 2009 om 22:38

Dan doe ik dat graag voor je

- De slechtste in het veld was in mijn ogen De zeeuw. Dat hij de bal naar een corner nog durft te schieten snap ik niet, maar dat hij hem blind voorgeeft al helemaal niet. Verspeelde ook vaak de bal.
- Mathijsen: een paar slippertjes al krijgt hij van mij toch een 6,5
- Van Persie maakte een domme overtreding en vond hem niet goed genoeg, veel balverlies/mislukte acties
- Kuijt: Moet ook beter kunnen als vandaag


Lichtpunt was in mijn ogen ook:
- Ooier speelde een puike wedstrijd, laat toch maar zien dat hij het wel kan.
-vorm geweldige save.
- Van der Wiel. Speelde een aardige wedstrijd. Graag zou ik ook een keer Stam willen zien. Kijken hoe hij het doet op hoger niveau.

9 september 2009 om 23:10

vd wiel speelde matig, kwam er goed overheen maar deed vervolgens niks, rvp speelde redelijk, mooie paasjes en even veel gelukte als mislukte acties, ooijer speelde top, en vorm had gewoon mazzle waardoor hij niet door de mand viel. Elia is niet normaal snel, zeker toen schotland veel ruimte weg gaf had je daar veel aan.

Resultaat is heilig, prima invulbuurt van Elia overrigens

Het is toch ook onbegrijpelijk dat Huntelaar niet in de spits staat. Hoevaak mag Kuijt nog waardeloos spelen? Leuk voor op de flanken, maar als spits kan hij helemaal niks.
bovendien snap ik ook niks van Gio en Ooijer. Ooijer speelde vandaag niet slecht, dat mag gezegd worden. Maar Gio was vandaag toch wel erg traag. Ik denk dat elk ander coach Braafheid op de back zou zetten.

bovendien erger ik me aan de steralures van de 'toppers'. Het lijkt wel alsof ze niet willen en het geen eer is om voor je land uit te komen. Ik zou zeggen: Sneijder, Robben, Van Persie (in mindere maten) op de tribune en lekker Elia, Van der Vaart en een andere gretige speler laten spelen. Voor Sneijder en Robben zit er niks meer te halen nu we geplaatst zijn. Voor Elia en Van der Vaart kunnen vechten voor een basisplaats en zullen er dan wel voor gaan!

9 september 2009 om 22:23

Hij kan wel in de spits, maar niet in een 4-3-3 of 4-2-3-1. Huntelaar speelt veel beter in dit elftal inderdaad onbegrijpelijk dat hij zo kort speelt.

9 september 2009 om 22:25

Klopt, ik formuleerde het verkeerd. In een 2 spitsen systeem kan het wel, maar niet als diepe aanspeelpunt. Bovendien is Huntelaar als spits gewoon velen malen beter.

9 september 2009 om 22:24

Ben het met je eens. Huntelaar is een killer. Neem aan dat de drie er achter hem toch genoeg ballen kunnen geven om ze er in te trappen.

9 september 2009 om 22:32

Bv Marwijk is bovendien op deze manier wel mooi de statistieken van huntelaar aan te verkloten ! Dat is toch waar het om draait voor een spits en geloof me Klaas Jan baalt hiervan.

9 september 2009 om 22:32

Alleen heb je dan niemand voorin die de ballen kan vasthouden. Kuyt is in dit systeem een betere spits dan Huntelaar, want die kan je niet mee betrekken in het spel

9 september 2009 om 22:35

Ook voor een spits draait het om kampioenschappen en voorlopig heeft Huntelaar die niet.

9 september 2009 om 22:37

@nickyyyyy

In dit systeem is Kuyt juist een prutser. Met een 4-2-3-1 staat er maar 1 man echt diep en de taak van die man is: Scoren!
Tuurlijk moet hij ook af en toe terug komen en een kaats geven, maar dit kan Huntelaar ook prima. Iedereen zegt wel dat het team beter gaat voetballen door Kuyt, maar aan de andere kant maakt Huntelaar: Ruimte vrij voor de creatieve spelers omdat hij verder naar voren staat, is hij een beter aanspeelpunt voor voorzetten en de belangrijkste, hij scoort gewoon alle normale kansen die hij krijgt.

9 september 2009 om 22:38

De club bril speelt jullie parten. Als je niet kunt zien dat Huntelaar drie keer beter functioneert als spits dan Kuijt dan kan niemand je nog serieus nemen.

verder weer een bagger pot van Nederland die door de individuele klasse van Elia 3 onverdiende punten heeft opgeleverd.

9 september 2009 om 22:42

@trosje

Wie zegt er dat Kuyt iedereen beter laat voetballen?

Klopt wel dat Huntelaar ruimte vrij maakt voor andere spelers omdat hij alleen balletjes afwacht en verder niks uitvoert en dan kun je daarbij ook geen fouten maken terwijl Kuyt wel meer verdedigd en daar wel eens een foutje maakt.

Huntelaar is misschien aanvallend beter maar Kuyt is een completere voetballer.

9 september 2009 om 22:47

@basco1970

Ik heb het vaak zat gelezen op voetbalzone...
Je hebt trouwens gelijk dat Kuyt een completere voetballer is, maar dat probeer ik juist uit te leggen. De spits in een 4-2-3-1 hoeft niet compleet te zijn. De tien die erachter spelen doen maar creatief en verdedigend werk. De spits moet gewoon scoren!

Ik snap het ook wel dat jij liever een spits wilt die verdedigend meer taken uitvoert of een actie kan maken, maar ik denk dat het Nederlands elftal met meer doelpunten verschil wint met Huntelaar erin en daar draait het om.

9 september 2009 om 22:50

Vind Kuijt geen slechte speler ofzo, maar in dit systeem wat Nederland speelt, functioneert hij niet. Als diepe spits heb je in mijn optiek maar een paar taken, scoren en een aanspeelpunt zijn voor je mede-spelers. Met Kuijt in de spits heb je dat vaste aanspeelpunt niet, want hij wil simpelweg gewoon te veel doen op het veld. Hierdoor staat hij telkens niet op de plaatst waar hij moet staan; voor het doel van de tegenstander om die bal erin te schieten.

Stekelenburg
v/d Wiel
Heitinga
Mathijsen
v. Bronckhor
v. Bommel
De Jong
Robben/K
v. Persie
Elia/Rob
Huntelaar
9 september 2009 om 23:05

@ opsspo
dan zou ik toch nog s beter kijken naar t systeem wat van marwijk in gedachten heeft! dat is namelijk een systeem waarin 4 voorhoede spelers van plek blijven wisselen en niet een systeem waarin 1 man balletjes staat af te wachten van de 3 man erachter

10 september 2009 om 01:02

die hebben alleen spelers van 1988 met een keeper van 1,83m

verder heeft geen enkele Oranje speler ooit wat gewonnen

10 september 2009 om 01:21

@wilpsv gelukkig heeft Kuyt wel al kampioenschappen gewonnen.... owh nee wacht, toch niet

10 september 2009 om 01:47

Idd, wat zoefhethaasje zegt. Trosje zegt dat voor deze systeem huntelaar de man is, blijkbaar ziet van marwijk het anders. Hij wil een meevoetballende spits, zodat het team beter speelt. Niet iemand als Huntelaar die alleen maar afwacht. Het is al zo vaak gezegt, maar blijkbaar moet iedereen telkens wanneer kuyt niet scoort roepen dat Huntelaar erin moet.

Als Nederland een anders systeem zou spelen zou Huntelaar mischien geschikter zijn, maar met het elftal dat we hebben ben je in staat om dominant te spelen en de tegen stander vast te zetten op hun eigen helft. Dan heb je dus voorin iemand nodig die veel beweegt, van positie kan wisselen en de bal vast houden. Dan hoeft de spits niet perse te scoren, want als daardoor de team beter speelt kan iedereen scoren.

Niet voor niets speelt bij elk elftal dat aanvallend voetbalt geen type spits als huntelaar voorin. ( barça , united, arsenal)

10 september 2009 om 14:33

Bij United heb je Berbatov, Arsenal liep Adebayor. Dus dat is al onzin. En het verschil bij Barca is, is dat daar de aanvallers veel techniek in zich hebben en dat heeft Kuijt niet. Kuijt is een harde werker, maar dat is niet altijd positief. en voor de gene die zeggen dat Huntelaar alleen maar afwacht, ga eens een wedstrijd kijken van hem. Hij loopt ontzettend veel en bied zich erg vaak aan.
De taak van een spits is scoren en het is logisch dat als Kuijt niet scoort hij daarop afgerekend wordt. Los van het feit dat hij nauwelijks scoort, speelt hij ook nog eens waardeloos.
En in dit systeem behoort een bal vaste killer. De spelers om de spits moeten creatief zijn en hem daarin bedienen.

10 september 2009 om 14:55

Kuyt kan ook voor geen ene meter uit zn voeten in dit spel. Kuyt heeft ruimte nodig om onstuimig te zijn, al die ballen springen van de voet bij die jongen in het centrum. Huntelaar is een veel betere voetballer maar iets minder harde werker maar desondanks past hij nog steeds veel beter in dit team.

Voordat iedereen gaat zeuren wat iedereen toch wel doet wat boeit het dat ned een drama was gewoon gewonnen zakelijk klaar gewonnen is gewonnen en we waren al door dus niemand zeuren waar ik wel op wed dat het word gedaan een slechte wedstrijd maar dit was een slavernij voor de spelers net een oefenpotje tussen al die zwaren wedstrijden die ze moeten spelen in hun eigen team, toch 0-1 en ik vind het leuk

mee naar zafrika. dit wordt een geweldig luxeprobleem. ook mooi dat 'opstootje' van kjh en vdv. dit is alleen maar beter voor de scherpte van het team. als alle spelers nu ook nog met trots het oranje shirt dragen kan er een hele mooie wk voor de deur staan

Mooi, de jeugd in opkomst.

Schotland had hier een punt verdient met hun inzet maar komen gewoon kwaliteit te kort.

Babel is denk ik klaar bij Oranje helaas.

En Vorm heeft zijn mannetje gestaan vandaag hoor.

9 september 2009 om 22:25

indd, de jonkies zijn toch echt de lchtpuntjes vandaag; vd wiel, vorm en elia... de meer al gearriveerde spelers laten het vandaag niet zien iig!!!

Ooier en mathijsen te slap verdegigend
de jong en de zeeuw vullen elkaar niet aan, zijn beide puur controlerend
sneijder, v persie, robben en kuijt deden vandaag een wedstrijdje wie de meest hakballetjes kon geven...

9 september 2009 om 22:27

De jonge jongens zijn gretig, voor hun is het nog onzeker of ze mee gaan naar het Wk, bovendien willen ze nu gaan strijden om een basis plaats. Daarom ben ik voorstander om hun erin te zetten, zodat er tenminste nog strijd wordt geleverd.

9 september 2009 om 22:28

Klopt, voorin zit het wel goed bij Oranje maar achterin is het niet al te best hoor en zie dan liever Marcellis en Braafheid spelen en misschien ook wel een Ronnie Stam.

Op het middenveld word van Bommel zeker gemist want Sneijder, de Jong en zeker de Zeeuw lopen als een kip zonde kop rond.

9 september 2009 om 22:33

Marcellis is nog niet klaar voor het grote Oranje en Stam gaat dat niet worden ben ik bang.

Het liefst zie ik Van der Wiel - Boulahrouz - Loovens - Braafheid in de verdediging staan en vind ik Mathijsen ook niet verkeerd. Dan kan Marcellis wel mee, maar voor de basis is hij nog niet klaar.

9 september 2009 om 22:39

Ik ben het niet helemaal met je eens want v.d. Wiel is echt niet beter als marcellis hoor.


Alleen Marcellis is nu geblesseerd en zat daarvoor in een klein dipje.

9 september 2009 om 22:46

Loovens? Kans gehad, niet gepakt. Afgelopen zaterdag een ruime onvoldoende. Boularouz? Al tijden buiten beeld en terecht. Speelt ook niet / nauwelijks bij Stuttgart. En daarvoor in Spanje ook al niet. Komt dus gewoon klasse tekort. Vdwiel en Braafheid horen bij de selectie. Matthijsen doet het al jaren goed. Redelijk onopvallend, maar wel altijd voldoende. En Marcellis is nog geblesseerd en was de laatste wedstrijden niet in vorm. Feit is, dat de verdediging het minste deel van het elftal is.

9 september 2009 om 23:00

Van der Wiel is een pure rechtsback en Marcellis een pure centrale verdediger, dus die discussie is overbodig. Althans, ik hoop niet dat jij in Marcellis een betere back ziet dan Van der Wiel, want dat is natuurlijk grote onzin. Marcellis komt aanvallend te kort om op dit niveau als back te spelen, dus hem selecteren als back lijkt me niet nodig als je van der Wiel, Stam en Heitinga al daarvoor hebt.

9 september 2009 om 23:15

Tsja je kunt zeggen wat je wilt, maar tijdens het Ek hoorde ik jouw zeker ook niet klagen over Boulah en daarvoor speelde hij ook niet bij Sevilla. Gek genoeg vind ik dat Boulah het altijd goed doet bij Nederland. Op Rusland na natuurlijk, maar wie deed het daar wel goed.

10 september 2009 om 01:06

bouhlarouz is vaak langdurig geblesseerd , als hij fit is , is hij onze belangrijkste verdediger, toen hij op de Ek tegen de russen eruit ging en die verschrikkelijke Heitinga erin kwam ging het pas echt fout

Elia mag van mij voortaan in de basis starten! Geweldige acties van hem. Leuk dat Huntelaar zo gretig is maar hij moet niet doorslaan.

9 september 2009 om 22:34

Elia dan op rechts en Robben op links en dan af en toe van positie wisselen. Kijk naar mijn favourite opstelling voor het Wk, helaas zonder Kuyt, maar ik moet toch wat.

van der Sar
v.d. Wiel
Boularouz
Mathijssen
Braafheid
v. Bommel
v. Persie
Sneijder
v.Nistelrooy
Elia
Robben
9 september 2009 om 22:48

Denk dat je de weg een beetje kwijt bent met Van Nistelrooy achter de twee spitsen, Huntelaar en Van Nistelrooy ( mits hij fit is en zich weer beschikbaar stelt ) dat zou een droomkoppel in jouw systeem zijn.
Ik denk dat Huntelaar tot nu toe bewezen heeft beter te zijn dan Kuijt. Met Nigel de Jong heb je al een harde werker in huis. En Mark van Bommel kan er ook wat van!

9 september 2009 om 22:50

elia moet gewoon mee naar Afrika, om in 2 wedstrijden zo een indruk achter te laten had ik ( en 16 miljoen andere ) echt niet kunnen bedenken!!

Off @ Fctndal: jij weet als de beste dat Elia op links hoort en dat Robben van af recht gaat komen. dat deed die bij R. Madrid en dat gaat die doen bij Bayern M. en die 2 in 1 team is gewoon een garantie voor acties, assists en goals!!!

geweldig toch, die elia.
van marwijk kan echt niet meer om hem heen.
die acties in een kwartier is niet te vergelijken met die 75min van robben.
zou het kunnen zijn dat hij robben er niet uit durft te halen.
ik weet het niet. iedergeval zuid afrika en elia dat gaat goed samen

9 september 2009 om 22:27

robben had ook paar goede acties vond ik zelf. kan je beter sneijder of kuyt eraf halen want die hebben echt helemaal niets laten zien.
maar elia had een hele goede invalbeurt inderdaad

Geen worden voor, gewoon in en in slecht gespeeld.
Veel te laks, teveel bal verlies en totaal geen tempo.
Een blinde had nog kunnen zien dat het niet liep, en dan zo laat de wissels pas toepassen.

Pff, tis dat er geld opstond anders had ik allang weg gezapt.

9 september 2009 om 22:41

Weer zo'n azijnzeiker!
Nederland speelde een aardige wedstrijd. Zijn een paar keer in de problemen gekomen. De Schotte speelde erg stug. Maar ik heb toch nog een paar mooie aanvallen gezien.

9 september 2009 om 23:01

Dan maar te bedenken dat Italie en Frankrijk in wedstrijden die er wel toe deden met traantjes op hun wangen terug naar huis moesten omdat Schotland ze compleet overloopten.

sjonge, wat was het een natte krant bij het Nederlands elftal, gelukkig hebben we nog Elia die even Schotland stil maakt, muwhaha . Huntelaar had er eerder in gemogen, als De Zeeuw die bal goed geeft is het zo 2-0 . Ik ergerde me vooral en Kuyt en ook verrassend genoeg aan Van Persie(!). Ook sneijder was irritant. met ergeren bedoel dat ze slecht speelden. Vdv had eerder mogen komen. nogmaals kudo's voor Elia, nog geen 20 minuutjes gespeeld en de beste man op het veld. ik merk dat Van Bommel word gemist. toch altijd een hele belangrijke schakel daar op het middenveld!

@sevan

dan is er juist een reden om teleur gesteld te zijn!!
er staat niks meer op het spel dus zouden ze lekker aanvallend voetbal kunnen brengen.. en als een doelpunt uit een kounter komt dan zegt dat volgens mij toch wel genoeg

Zeer entertainende wedstrijd gezien.niet de mooiste wedstrijd maar de strijd lust was groot!en het is een uitermate goede prestatie 8 overwinning in de poulefase..

Pluspunten vond ik vooral:
- michel vorm keepte erg goed.doet zeker niet onder voor stekelenburg in -mijn ogen.
- van de wiel speelde een hele sterke wedstrijd zowel verdedigend als aanvalend.
-erg goede inval beurt van elia.

minpunten :
-wat een wanvertoning van van der vaart en huntelaar bij die vrije trap.
-sneijder en de zeeuw speelde beide erg slecht in mijn ogen veel onnodig balverlies veel ste slordig.
-matthijsen paar keer veel ste nonchalent de bal wegwerken waaruit gevaarlijke situaties kwamen.
-kuijt vond ik ook erg matigjes.

maar leuke wedstrijd gezien en hopen dat ze deze lijn doortrekken dan zijn we toch wel een land om mee rekening te houden op het Wk!

ik ben het er ook niet mee eens dat kuyt speelt, maar kuyt krijgt wel altijd een basisplaats bij liverpool en hunter moet eerst een basisplaats weten afdwingen. maar ik denk dat als hunter weer scoort zoals ie altijd doet, dat hij dan in de basis staat ten koste van kuyt.

ik vind robben goed, maar ben tog aan het twijfelen gebracht door elia of hij op het wk nog steeds de basisplaats in bezit heeft. natuurlijk heeft robben meer evaring, maar ik vind dat elia net zo dreigend/snel is en hij heeft ook nog eens een beter overzicht dan robben. vraag me af wat het word op 't wk.

9 september 2009 om 22:28

Waarom speelt de Jong wel? Die zit ook voornamelijk op de bank. En toen Steek op de bank zat, speelde hij ook gewoon. Wat dat betreft is Van Marwijk niet helemaal eerlijk.

9 september 2009 om 22:31

Als Huntelaar gewoon wat eerder mag starten kan hij tenminste proberen te laten zien dat hij beter is, maar hij krijgt 9minuten speeltijd. Tja, dan kan hij moeilijk een doelpunt maken, hij was er wel 1x dichtbij. als De Zeeuw hem dan gewoon voor hem geeft i.p.v. achter hem dan is het 2-0! Ik vind kuyt niet slecht hoor, maar wel in dit systeem. de gedachte dat de aanvallers lekker kunnen rouleren zat er vandaag niet in. Kuyt moet erin tegen een team als Brazilie, lekker de linksback treiteren :clown (mits hij op rechts speelt) en Huntelaar moet gewoon in de spits Imo.

9 september 2009 om 22:31

robben is al ervaren en heeft de status en dus min of meer recht om voor eigen succes te gaan. elia komt net om de hoek kijken, hij moet eerst status opbouwen in oranje, voordat ie wat meer voor eigen succes kan gaan.

9 september 2009 om 22:37

nou zeg, als je een kans ziet om hem erin te schieten, doe je dat gewoon toch? stel dat Elia dacht oh, ik heb niet genoeg status! Ik leg hem terug op iemand buiten de 16! Dan was het nu 0-0. Lijkt me raar als er zo gedacht zou worden. Ik snap je wel een beetje hoor, Robben heeft bijvoorbeeld ook alle recht om het zelf te proberen! maar toch..

9 september 2009 om 23:20

Dat weet ik wel: genieten! Ieder ander land zou een moord doen voor zoveel goede opties voorin.
Ik herinner me een wedstrijd jaren geleden tegen Oostenrijk. Toen werd hun coach gevraagd wat ze aan het "probleem" Kluivert gingen doen omdat die zo lekker bezig was (ja, tis lang geleden). Zijn antwoord:"lekkere vraag. Als Kluivert er niet bij is, staat Rvn er, is die ziek is er Roy Makaay. Raakt die geblesseerd is Hasselbaink er. En dan hebben ze van Hooijdonk ook nog. Hou toch op!"
Nu krijgen we ongeveer hetzelfde met onze spitsen en aanvallende middenvelders. heerlijk!

Geweldig dat je na Robben nog Elia hebt, Robben blijft toch nummer 1. Jammer dat Huntelaar zo ontezettend weinig speeltijd heeft gekregen, haalt zijn gemiddelde weer omlaag. Kuyt was weer aan het sleuren, maar stond er niet op het goede moment. Ooijer moet er nog steeds uit voor Heitinga of Boulah. Vorm speelde wel lekker.

9 september 2009 om 23:25

Toch vraag ik me af of Huntelaar hier zoveel had klaargespeeld. Ik denk dat het een juiste keus was om hem niet op te stellen: omdat hij zelf amper meevoetbalt hadden zn medespelers hem bijna niet kunnen bereiken denk ik.
Dat leidt ik af uit het feit dat iedere aanval door het midden op niets uitdraaide. Dan had het van de zijkanten moeten komen, maar dan nog was het in het centrum te druk met die stevige gasten.
Logisch dus om het te proberen door het gesleur en getrek van Kuijt voorin. Maar had nog liever Van Persie daar gehad (zie mijn 1e post).

wat waren die scheidsrechters slecht zeg... niet normaal, heb me dood geërgerd aan hen. verder vond ik dat de wissels een beetje laat kwamen, die kuyt had bij rust al gewisseld gemogen, en huntelaar had ook wel eerder voor van persie erin gekunt.

verder goed resultaat, en wel een leuk potje om te zien!

@reallover volgens mij word en nu bij het moderne voetbal als je door bent geprobeerd met minimale inspanning maximaal resultaat te halen, nederland heeft toch niks aan spelers die helemaal kapot gaan voor een wedstrijd wat nergens meer op slaat? en dan moeten ze aanvallen die voetballers hebben ook een leven oa moeten er zoveel za-zo competitie spelen en volgende week Cl of El dus dat van vrij aanvalen kan ik niet accepteren..

vorm mag van mij wel voortaan altijd in het doel staan. vond hem vandaag al beter keepen dan stekelenburg ooit heeft gedaan.

Resultaat is prima tegen een strijdend Schotland voor een wedstrijd die niet meer geld. Het word nu tog erg benauwd bij de aanvalsposities nu met Elia erbij als serieuze basiskandidaat.
Ik zou het als volgt doen (zie opstelling) maar dan reken ik Vd.sar en Van Nistelrooy er ook bij omdat ik bijna zeker weet dat ze ook mee gaan naar Zuid-afrika.
V.bronkchorst (zeg ik als feyenoordfan) is gewoon ver teruggezakt naar een bedenkelijk niveau. Als Braafheid zijn wedstrijdjes mee pakt bij Bayern, of Drenthe het goed doet bij Real Madrid zie ik 1 van die zijn plekje overnemen.
Ik zou met 2 snelle buitenspelers en een echte killer in de spits, verder een creatieve nummer 10 en een 2-mans verdedigend blok daarachter.
Ik vind Van der Wiel mij erg positief opvallen, lekkere drive naar voren en verdedigend zit het ook goed, daarom ook een basisplaats voor hem.
Een bank met;
Kuyt
V.persie
Huntelaar
V.d Vaart
en mogelijk Babel
dat is tog echt pure luxe, als je van die spelers een aanvalslinie maak ga je er niet op achteruit.

V.D Sar
V. Der Wiel
Boulahrouz
Mathijssen
Braaf/Dr
De Jong
V.Bommel
Robben
Sneijder
Elia
V.Nistelrooy
9 september 2009 om 22:42

zie toch liever van persie i.p.v. sneijder, van persie is qua techniek en overzicht toch veel beter dan sneijder

10 september 2009 om 00:02

Je hebt daar een bank met 5 aanvallers....misschien kunnen verdedigers ook geblesseerd raken.

Wissel de volgende keer ook kuyt zeg, die was slecht, opvallend vaak balverlies door slechte aanname of veel te ver voor zich uit spelen. Leuk dat ze kunnen wisselen voorin, maar niet op deze manier. Zet dat hunter er maar eerder in, die scoort wel.
Eigenlijk alleen Vorm die goed speelde, de rest was sowieso toch plichtmatig. En elia mag ook wel meer speeltijd krijgen als robben en van persie niet beter presteren dan vanavond

9 september 2009 om 22:34

van persie was slecht, sneijder was slecht, de zeeuw matig, maar kuyt? weinig fouten gemaakt. 1x te makkelijk gaan liggen en misschien een enkele foute balaanname of kaats.

maja...op een of andere manier is t voor sommige altijd makkelijk zeiken op kuyt...maakt niet uit wat ie allemaal goed doet...elke keer weer op 1 verkeerde kaats of iets oordelen...begint een beetje sneu te worden

9 september 2009 om 22:39

helemaal mee eens zoefff,
ik snap ook niet waarom Kuijt altijd het pispaaltje is hier op voetbalzone, hij heeft vandaag heel behoorlijk gespeeld. Daarnaast ben ik dat gezeur om huntelaar ook zat, die jongen heeft dit kalenderjaar maar paar wedstrijden gespeeld, waar heeft hij dan een basisplekje in oranje aan verdiend?

9 september 2009 om 22:50

Ik ben het ook met je eens want ze zeggen wel allemaal dat hij slecht is maar ondersteunen het ook niet en als het word gedaan dan zijn het onzinnige reacties.

Sneijder, de Zeeuw, van Persie speelde slechte en daar word niets over gezegd.

Gelukkig zien wij het wel in hem en van Marwijk het ook en daarom staat hij toch lekker in de Basis en de overgewaardeerde Huntelaar zit op de bank.

9 september 2009 om 22:51

Ik snap het wel maar zodra ik zeg dat het met ajax te maken heeft provoceer ik Het klopt ook niet helemaal. De hoofdreden is denk ik dat hij geen mooie voetballer is. Kuijt moet het niet hebben van een panna of akka. Van hard werken, scoren op belangrijke momenten en altijd aanspeelbaar zijn.

Stel deze punten tegenover een Robben, dan is robben viel meer een siervoetballer. Veel mensen hier willen het liefst alleen maar sierpaarden in hun opstelling( Zie veel opstellingen met alleen aanvallende middenvelders. Helaas functioneert dit niet zonder werkpaarden.

De vergelijking Kuijt Huntelaar gaat hier niet op omdat dit een ander systeem is. Iedereen zeurt dat Kuijt niet scoort maar robben en vpersie staan net zoveel in de spits en hebben ook niet gescoord. Reden genoeg om hun ook af te zeiken!

Van mij hoeft Huntelaar er zonodig niet in, of we moeten een ander systeem spelen.

9 september 2009 om 22:58

Ik ben het helemaal oneens met je zoeff. V Persie slecht en de Zeeuw matig? Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken, maar v persie heeft iig nog 2x iemand voor de keeper gezet met een steekpass. De Zeeuw heeft werkelijk Niets goed gedaan. Heel veel balverlies een waardeloze voortzetting en een nog veel waardelozer schot. Schieringa lacht de ballen uit z'n broek als hij dut gezien heeft. Wat een prutser

10 september 2009 om 07:16

Kuyt kan nuttig zijn, maar niet als spits en niet tegen schotland. Aan de rechterkant als werkpaard wel, zeker als er een aanvallende back staat. Kuyt verdedigt namelijk tot de achterlijn mee terug dan.
En als je zoveel kansen krijgt moet je scoren, en juist ja, hunter scoort het makkelijkste van allemaal dus zeg ik hunter in de spits.

ik heb de goal niet gezien maar lekker gedaan elia! nu alleen nog fftjes het Ek winnen Kuyt speelde slecht. die schwalbe was ook nergens voor nodig

Robben was boos dat ie werd gewisseld en Vdv en Huntelaar mogen elkaar nog steeds niet, was bij Real Madrid ook zo.

Eliaaaaa Jajaaa. Wat een akties heeft die man in huis. 1 beweging en hij is je voorbij hahaha.

Dat Van Marwijk hem zo laat liet invallen We krijgen weer zo'n trainer die niet van mooi voetbal houdt!!

9 september 2009 om 23:10

dankzij V.marwijk hebben we wel alle 8wedstrijden in de kwalificaties gewonnen.

Mooi dat er een nieuwe generatie jeugd aan de basis staat te kloppen, Van der Wiel, Vorm en Elia hebben vandaag laten zien dat ze gewoon in de basis horen. Vooral Elia was fantastisch weer vandaag, heeft een stuk meer techniek dan Babel ooit zal krijgen.

Voor de rest, wat een dramatische grensrechters en die Van Persie of Kuyt mochten er wel veel eerder uit, Huntelaar is veel beter voor Oranje in de spits.

Dikke pluim voor Vorm, heb echt genoten van zijn reddingen. En oogde ook heel vertrouwd.

wat is die man goed geworden in relatief korte tijd. ik vraag me alleen af of hij dit ook kan brengen tegen toptegenstanders.

Bewijst maar weer eens dat Elia meer dan 10 miljoen Euro waard is..

jammer dat huntelaar 9 minuten speelde gaat weer van zijn statestiek af die zeer netejs is in tegenstelling tot kuyt.

Echt belachelijk dat kuyt zolang en zoveel kansen krijgt van van marwijk. Huntelaar had al basis moeten staat en anders veel eerder er in gebracht moeten worden. Gewoon een scorende spits wat hij telkens weer bewijst.

Elia speelt 2 goede wedstrijden en meteen moet robben op wissel?
wil wel eens zien of die zo constant kan blijven spelen.

9 september 2009 om 22:37

Je kunt Elia ook het voordeel van de twijfel geven.

Elia is volgens mij bij Hsv ook in zeer goede vorm.

9 september 2009 om 22:45

elia is goed, maar je kan robben gewoon neit op de bank zetten, robben is gewoon geniaal, ja hij gaat wat meer voor eigen succes, maar ja, dat neem ik voor lief

9 september 2009 om 22:48

Ik neem dat niet voor lief wat het rendement is niet al te best met hem.

Lekkere acties van Elia. Dat Robben nog durft om te mokken na zijn wissel. Mist 2 100% kansen.

Verder zie je wel dat Van Bommel gemist wordt. De Zeeuw was een drama!!

Vond de backs wel goed spelen. En Vorm was duidelijk in Vorm. Kuyt had ook wel eerder gewisseld kunnen worden.

Op het eind werd nog eens pijnlijk duidelijk dat Huntelaar niet tevreden is. Maakt gewoon ruzie met vdvaart om een vrije trap. Volgens mij staat vdvaart toch wel hoger in de pikorde.

9 september 2009 om 22:35

Hoezo Robben mag toch mokken? Misschien was hij wel niet tevreden over zijn eigen spel en dat hij niet genoeg heeft laten zien.

Dat mensen niet misselijk worden van die Kuyt. Het is een nuttige teamspeler tegen grote tegenstanders (om een Evra, Clichy, Maxwell uit te schakelen). Maar vandaag liet hij weer zien dat hij nutteloos is tegen de kleintjes. Uitermate zwak dat Van Marwijk niet durfde te spelen met Elia-van Persie-robben. Dat lijkt me toch een mooi trio voor het Wk. Beide buitenspelers kunnen veel naar binnen trekken omdat Rvp zich laat inzakken en prima opteert als holding-striker.
Vdvaart heeft mn toto verpest door van 1 meter te missen!

Sneijder moet op kappen met constant die hollywood pass te willen geven. Die man heeft genoeg talent maar mentaal is het echt niks waard.

Ik heb overigens alleen maar de 2e helft gezien.

9 september 2009 om 22:37

dat je niet misselijk wordt van je eigen anti-kuyt betoog. hij was helemaal niet de slechtste vandaag in de 4 mans voorhoede....dat waren namelijk sneijder en van persie. maar nee, toch enkel maar weer zeiken over kuyt...beetje triest

9 september 2009 om 22:49

Ik heb de 2e helft gezien en daarin was Van Persie beduidend beter dan Kuyt (ondanks dat hij niet goed speelde). Bij Van Persie straalde er direct klasse vanaf als hij de bal had, en hij begon beter te spelen toen hij centraler ging spelen en zich kon laten inzakken.
Sorry hoor maar die Kuyt van je kon het tempo niet eens aan. Nederland is niet in staat om een wedstrijd goed te controleren, wat dus inhoudt dat de enige optie voor Nederland reactie-voetbal is. Als iemand niet de kwaliteiten heeft voor dit spel is het Kuyt wel. Zijn controles waren slecht, zijn handelingssnelheid was ver beneden pijl, zijn passes zijn matig, over zijn actieradius en inzicht hoef ik niet eens te beginnen.

Sneijder was gaar, omdat hij constant de hollywood pass wilde geven... heb ik toch aangegeven ofniet?

welke zot jou een compliment gegeven heeft mag wat mij betreft zijn vz-status inleveren.

9 september 2009 om 22:58

Daarom. Kuijt was veel beter in de eerste als in de 2de. Vanpersie was duidelijk de minste op het veld. Sneijder was prut en de zeeuw was ook waardeloos.

Wat iedereen bijv vergeet is dat kuijt zoweiso 7 ballen heeft veroverd. Ook heeft hij een schot op de paal gehad. Die jongen kan echt wel voetballen. Vpersie dolde 1 x de verdediger om vervolgens de bal compleet verkeerd voor te geven. Vervolgens schopt hij Fletcher onderuit en vind dat het ook nog zijn eigen schuld is. .

enigste goede was de steekbal op robben Bah doe mij maar Kuijt in plaats van zo verwaand mannetje. Laat hem eerst maar een keer 20 scoren in een seizoen. Dit Seizoen heeft hij nog niks laten zien.

9 september 2009 om 23:05

Sneijder, Van Persie en Robben zijn spelers die wat kunnen, Kuyt is een aanvaller die geroemd wordt om zijn defensieve(!!!) kwaliteiten. Een beetje min voor het grote Nederland niet?

Sneijder heb ik zeker commentaar op gehad, ben ook meer fan van Vdvaart. Robben mag ik niet heeft schandalig veel talent. Van Persie wordt misbruikt, hij is geen rechteraanvaller... hoevaak moet hij daar nog opgesteld worden omdat in te zien.

Als Kuyt maar 45 min. goed kan spelen kan die ook maar beter op de bank zitten, op 1 helft kan je voldoende basseren. Bovendien ken ik Kuyt wel van meer dan 1 helft!

Stel hem alleen op tegen sterkere tegenstanders en dan op de flank.

9 september 2009 om 23:18

man, wat heb jij een anti-kuyt bord voor je kop!
kuyt wordt niet geroemd om z'n defensieve kwaliteiten, maar op de arbeid die hij keer op keer toont.

en dan de meest nutteloze uitspraken:
...robben mag ik niet, heeft schandalig veel talent....hoort die t dan niet beter te doen!!!!!?
..sneijder heeft genoeg talent...kuyt niet volgens jou. Waarom doet sneijder t dan niet beter?
...v persie wordt misbruikt...kuyt toch ook!? is beter vanaf t middenveld, maar presteerd op een positie welke niet z'n beste is wel beter dan vp op een niet natuurlijke positie

en kuyt kan maar beter op de bank zitten als ie maar 1 helft goed speelt....hoe zit t dan met die anderen die niet eens 1 helft echt goed spelen!?????? rs

9 september 2009 om 23:26

Jawel zoeffff.
Sneijder en Robben zijn 2 spelers die waarschijnlijk nooit naar hun volledige potentieel zullen spelen, vooral vanwege mentale beperkingen. Robben is in mijn ogen beter dan Ronaldo, en heeft zeker meer talent, maar bij elke wedstrijd die ik vorig jaar van Real heb gezien kreeg ik een steeds grotere hekel aan die egoist.

Sneijder is een arrogant baasje, in mijn ogen iewat overschat... maar nog altijd van een heel ander kaliber dan Kuyt.

Kuyt hoort niet te spelen tegen zwakkere tegenstanders, dat is gewoon verspilling van die positie. Kuyt moet je gebruiken om tactische redenen.

9 september 2009 om 23:34

Knap dat je vond dat Robin van Persie beter speelde als Kuyt zeg.

Ik heb er eens op gelet maar hij speelde vandaag misschien maar op 40% en ook nog eens ongeinterreseerd ook.

9 september 2009 om 22:56

ach ja...enkel op 1 helft je commentaar leveren is wel de moeite waard zeker...

zal je even bijpraten over de 1e helft.
van persie in de 1e helft...niet gezien/slecht, 2e redelijk.
sneijder in de 1e helft...niet gezien/slecht, 2e net zo slecht.
robben in de 1e helft...redelijk, 2e redelijk., maar ego
kuyt in de 1e helft....goed, 2e redelijk.

kortom...waarom enkel zeiken over kuyt???? begin lekker over sneijder, van persie of ego-robben

9 september 2009 om 23:13

welke zot jou een compliment gegeven heeft mag wat mij betreft zijn vz-status inleveren."

Lol

Als Elia zo doorgaat zou ik hem ook graag met robben en Van persie zien spelen. Kuyt is gewoon niet goed genoeg zeker niet voor een centrale rol. Op Rechts kan hij erg nuttig zijn zeker met opkomende backs. Sowieso is het zonde om Van Persie aan de zijkant op te offeren om Kuyt een centrale rol te geven. De man scoort gewoon veel te weinig. Van Persie komt gewoon niet tot zijn recht aan de zijkant.

Nederland wint verdient maar had ook zo gelijk kunnen spelen. Als Schotland al zoveel kansen krijgt hoe gaat het dan tegen goede en zeer goede ploegen.
Verdediging blijft zwak met Matthijsen en Gio die tegenstander mogelijkheden laten. Ooijer speelde foutloos maar wat doet hij met de rust weer bij de scheidsrechter.
Elia heel goed. Pijnlijk hoe robben reageert bij zijn wissel. Hetzelfde zou bij Sneijder gebeurt zijn als hij niet door maatje Raf was vervangen. Al met al veel talent maar van Marwijk zal echt keuzes moeten maken en dat zal bij de egotjes nogal hard aankomen. Immers Elia verdient een basisplaats net als Bommel. Als dan ook nog Ruud er aan komt betekent 3 jongens eruit. Bert sterkte daarmee.

Elia wederom een goede inval beurt maar ik vind robben nog steeds onomstreden. We moeten niet vergeten dat Elia er steeds in komt als de tegenstanders al bijna helemaal op zijn.en die goal van Elia was gewoon een fout van de verdediging. Niks ten nadele van hem want ik vind dat hij heel goed heeft gespeelt in die minute die hij kreeg. Maar een fitte robben in vorm hoort bij de beste van de wereld en daar hoort Elia nog lang niet bij.

Ik had trouwens graag willen zien hoe robben en Elia samen hadden gespeelt aangezien zij toch allebei echte buitenspelers zijn.

Niet al te beste wedstrijd van Oranje op een paar uitblinker na dan (vorm, Elia, v.d. Wiel)
de uitslag is het belangrijkste dat telt.


off: ik vind het wel frappant dat de negatieve reacties over Kuyt wel meestal van de Ajaxsupporters komen terwijl bijna het hele elftal slecht speelde en dat er Huntelaar er in moet, Huntelaar is een betere killer maar doet verder helemaal maar ook helemaal niets meer als dit en daarom zal hij zoals hij bij Real en nu bij Ac Milan op de bank zitten want balletjes afwachten zit niet iedereen op te wachten.

9 september 2009 om 22:39

kuyt speelt bijna altijd slecht, vooral als spits. Huntelaar hoeft verder ook niks te doen..daarvoor staan er 3 creatieve spelers om hem heen. Als hij er dan gemiddeld 1 per wedstrijd in schiet, doet hij meer dan genoeg.

9 september 2009 om 22:45

Dan zal van Marwijk wel geen verstand van voetballen hebben en zijn voorganger van Basten ook niet dat ze hem bijna altijd opstellen

Alle 2 de spelers hebben hun beperkingen maar Kuyt is altijd degen die jullie aanvallen maar ondertussen speelt hij in de basis en zit huntelaar op de bank.

van Persie speelde een bagger wedstrijd en daar zegt niemand iets over...

9 september 2009 om 23:04

Kuyt hoort gewoon niet centraal in de spits (zeker niet met het materiaal wat van Marwijk heeft voor die positie Van Persie en huntelaar misschien over een poosje ook wel Rvn). daar scoort hij veel te weinig voor. Ik vind het een goede speler maar dan wel rechts op het veld waar hij zijn meters kan maken.

Ook vind ik het jammer dat zo sterke speler als Van persie aan de zijkant word gezet waar hij niet tot zijn recht komt.

9 september 2009 om 22:40

als hij er 2 inknalt met balletjes afwachten vind ik het best hoor. ik begrijp je wel, we moeten Huntelaar niet ophemelen omdat hij een killer is! maar iets meer speeltijd kan wel, als je zag hoe slecht kuijt was vandaag! Kuijt kan veel beter maar hij is op zijn best als hij op de rechter flank mag om de linksback gek te maken! dat zag je bij Nl-italie en Nl-frankrijk goed.

Kan iemand mij vertellen wat Nederland nu nog moet doen in aanloop naar het Wk?
ik snap het hele systeem niet echt. Moeten de nummers 2 van elke poule tegen elkaar spelen en zo uitmaken wie naar het Wk gaat?

ontopic: Mooi van het Nederlands 11tal dat ze nu alles hebben gewonnen, aan kwalificaties!
doet me een beetje denken aan het Nederlands 11-tal zo'n 10 jaar geleden. De selectie van toen was stukken beter dan nu, (of is dat te nostalgisch?) en dan te bedenken dat dã­t Oranje de kwalificatieronde het best van alle landen heeft afgelegd!

kun je wel een beetje nagaan waartoe dit elftal tot in staat is..

De beste nrs 2 van 8 groepen spelen tegen elkaar uit en thuis en valt er dus in tot 4 tickets te verdiennen en 1 nr 2 van een groep word uitgeschakeld..

Leuke wedstrijd om te kijken. Veel strijd van de Schotten en een fantastisch vol stadion, heerlijk om te zien. Kansen over en weer, met veel fouten en slordigheden, waardoor het spel op en neer golfde. Was sinds lange tijd dat ik weer eens van een wedstrijd heb genoten, kwam niet echt door Oranje, maar avond was geslaagd.

Ik miste een echte spits bij Oranje. Kuijt kan dit gewoon niet. Heerlijk werkpaard die op de zijkant uitstekend speelt/werkt, maar een bal vasthouden kan die niet. Zet volgende keer Huntelaar of desnoods van Persie in de punt.
Vorm speelde een uitstekende wedstrijd, zo maar weer eens een keeper die de punten heeft gepakt voor Oranje!

zonde van de Schotten, had het hun ook gegund
maar ja voetbal is voetbal

Zonde dat Schotland niet door is.. vind het een mooi voetballand, geweldige sfeer!

Wat kan ik me ongelovelijk irriteren aan die robben zeg. Die man heb zon verschrikkelijk hoge pet van zichzelf op. Zo geniaal, maar ook zo arrogant en egoistisch. Is er ook gewoon niet bij die jongen uit te stampen. Hoop dat Elia nog een paar flinke stappen maakt, kan die robben mooi wissel! Tevens zou ik ook graag Huntelaar een keer in de basis willen inplaats van Kuyt. Uitstekende voetballer die Kuyt, maar zie toch liever Huntelaar in de punt. Op ze minst zie ik Huntelaar liever wat meer speelminuten maken. Elke keer die 5 minuutjes..

Wie denkt dat elia beter dan robben kan worden?

Ik denk het wel die gast verdedigt beter dan robben is minder blesure gevoelig en qua techniek snelheid kracht doet hij niet onder voor robben plus ik vind hem nu al verder in het geven assists en doelpunten maken.

Dit zeg ik niet op basis 2 oranje inval beurten maar op basis van een heel goed seiszoen twente dan de overstap naar hsv en nu dit.

Any thougts

9 september 2009 om 22:51

Je bent wel erg snel. Weet niet of je het weet maar Robben kan ook een aardig balletje trappen creert vandaag weer met zijn snelheid en techniek 2 levensgrote kansen die hij hoort af te maken. Maakt vaak het verschil in wedstrijden voor al zijn clubs en ook al jaren in Oranje.

Als Elia zo doorgaat zou ik met Robben en Elia starten. zoveel snelheid en ook nog een hoop techniek is bijna niet te verdedigen. sneijder als spelmaker en Van persie in de spits.

Van De Sar
vdwiel
Heitinga
Mathijssen
Bouma
Van Bommel
de jong
sneijder
Robben
Van Persie
Elia
9 september 2009 om 22:56

@ blackking

Wat is 'beter'? Ik vind op dit moment Robben nog wat 'vaster', maar moet zeggen dat de ontwikkeling bij Elia maar door blijft gaan & ik niet kan zeggen waar zijn plafond ligt. En hij verdedigt inderdaad goed mee & is minder blessuregevoelig. Scorend vermogen? Denk dat Robben daar ook nog wel wat beter op scoort.

Hartstikke mooi dat Nederland Elia er nu ook in deze vorm bij heeft. En mooi dat Twente een (per jaar oplopend) percentage krijgt als Hsv Elia doorverkoopt

In your face Lex Schoenmaker! Wat zal die man zich nog vaak achter z'n oren krabben omtrent z'n uitspraken over Elia..


en dan te bedenken dat ajax ,elia niet meer waard vond dan 8miljoen
het is maar goed dat hij daar niet terecht is gekomen

9 september 2009 om 22:55

Volgens mij heeft Ajax 11 miljoen geboden.

Twente wou gewoon niet verkopen aan Ajax.

Hopen dat Elia zo doorgaat dan kunnen we met 2 buiten spelers spelen en het echte 4-3-3 weer spelen.

gaat dan wel ten koste van Kuyt

9 september 2009 om 23:29


ben je de worden van martin jol vergeten eris gen speler in de eredivisie meer dan 8 miljoen waard

10 september 2009 om 01:07

en sinds wanneer bepaalt Jol dat?

Ik begrijp nog steeds niet wat Van Marwijk ziet in Kuijt. Kuijt mist duidelijk het killerinstinct van een echte spits en bovendien scoort ie zelden. Ik snap dan ook voor geen meter dat Huntelaar geen basisplaats verdient..
Al met al een beetje lucky vandaag dat Nederland toch nog wint, terwijl Schotland toch ook minimaal een gelijkmaker verdiende.
En Robben, tja. Hij kan verschrikkelijk goed voetballen, misschien zelfs ook voor zijn gevoel. Als het een keer mislukt laat hij zich weer gaan, jammer.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
vBronckhorst
De Jong
De Zeeuw
Van Persie
Sneijder
Elia
Huntelaar
9 september 2009 om 22:51

misshien ook s je bril optzetten en kijken naar hetgeen er in t veld gebeurd. t is namelijk niet alleen kuyt die als diepste spits in t veld staat. er wordt namelijk continu gewisseld ddor sneijder, van persie, robben en kuyt. en als je dus had gekeken en opgelet had je ook gezien dat van die 4 sneijder en van persie verreweg de slechtste waren!!!

9 september 2009 om 22:54

Hij snapt het spelletje beter als jou want je zegt dat Kuyt slecht speelde en je zet in je opstelling de Zeeuw, Sneijder, van Persie en van Bronckhorst die een draak van een wedstrijd speelde dan twijfel ik toch echt aan je voetbalkennis.

elia is echt masterlijk !!!

ik vind elia een hele goede speler maar beter dan robben Nog niet, als hij deze vorm vasthoud dan kan hij een hele grote worden, maar ik denk dat babel ook nog van waarde kan zijn, je speelt niet zomaar bij liverpool kunnen veel spelers niet zeggen. Iedereen praat over ze slechte kanten maar als je tegen real madrid een goede wedstrijd speelt en de winnende tegen manchester maakt kun je mij niet zeggen dat het geen goede speler is, maaaaaaaaaaaaar hij moet nog wel veel leren, maar de voorkeur gaat op dit moment naar elia

Elia en Vorm waren een mijn mening een zeer positieve verrassing. Tuurlijk had Vorm af en toe wat geluk, maar voor een keeper van Utrecht? Die jongen heeft nog nooit op zo een hoog niveau gespeeld, ik was onder de indruk.

Elia is gewoon een potentiele sterspeler, die jongen is zo goed bezig. Sorry hoor, maar laat Robben en van Persie maar eens wat minuten op de bank. Kuijt geeft je altijd 200 procent inzet, maar ik vind van Persie ook vandaag weer erg matig.

Het is tijd dat van Marwijk echt wat spelers thuis laat. De verdediging geeft veel te vel kansen weg. Ooijer en van Bronckhorst moeten thuis blijven. Je kan Braafheid op links zetten en Heitinga of iemand anders in het midden. Van de Wiel gaat ook steeds beter spelen, maar als je tegen Schotland zo veel kansen weg geeft dan ga je zeker de laatste 4 in Zuid Afrika niet halen.

Waar is Boulahrouz eigenlijk? Ik vind Ooijer namelijk niet echt sterk. En De Zeeuw speelder vandaag echt als een vaatdoek. V. Bommel gewoon basis. En ik hoop dat Leroy Fer nog zijn debuut mag maken voor Zuid Afrika, ik denk dat hij ook wel van toegevoegde waarde kan zijn. Elia moet sowieso mee, dat heeft hij nu wel laten zien. En Vorm en Krul mee als reserve keepers

Basco1970

Ben ik helemaal met je eens, vanpersie speelt al maanden Dramatisch slecht, en vreselijk nonchalant. Die mag van mij wel eens op de bank plaats nemen echtwaar. Verder kuyt (zucht) ik ben echter wel gecharmeerd van zijn strijdlust vandaar dat ik hem liever op rechts zie, en gewoon de nuchtere klaas-jan in de spits. Ontstaat dan natuurlijk wel een probleem, en dat is dat we te maken hebben met 3spelers voor de nummer 10 positie. Sneidjer#1 en vandervaart en van persie.

9 september 2009 om 23:40

Dank je.

Ik ben een fan van Kuyt en baal er een beetje van dat hij ondergewaardeerd word maar hij hoort niet als diepste spits te spelen.

Uit jouw 3 spelers voor nummer 10 zou ik van der Vaart pakken want sneijder speelt niet al te best en gefrustreerd en van Persie is zijn goede vorm kwijt dus dan zie ik liever van der Vaart.

Ik begin me een beetje te irriteren aan Oranje. Wat is er gebeurd met het goede spel van voor de zomer? Een wedstrijd kunnen wij niet meer controleren/ domineren. Opbouwen doen we amper nog, want de bal wordt liever gewoon lang naar voren geramt...en dan weer balverlies. Op het middenveld zijn we zwak in duels en balbezit. Ik snap echt niet waarom we niet met een echte spits spelen. Ik irriteerde me mateloos aan kuit..en snap niet waarom we zo lang op Huntelaar moesten wachten. We hebben helemaal geen scorende spits in de basis (kuijt al helemaal niet) en ze lopen allemaal overaal behalve in de voorhoede. Ik zou Huntelaar in de spits zetten...en als Kuijt echt moet spelen dan maar op rechts. Van Persie vindt ik al een tijdje veel minder. Ik begin langzaam mijn twijfels te krijgen aan de kwaliteit van van Marwijk. Jammer want voor de zomer was ik erg positief. Het lijkt of de sfeer nu veel minder is.

vd Sar
Heitinga
Ooijer/
Matthijsen
V. Bronkhors
De Jong
V. Bommel
Kuijt/ P
Sneijder
Robben
Huntelaar
9 september 2009 om 23:03

mike,toch winnen ze alles!!!!!
Ik zou ze weleens willen zien tegen spanje in een oefenduel ,jij niet??
Ik denk dat ze het dan niet redden

9 september 2009 om 23:13

Ik vrees het wel. We zullen het zien tegen Italie...ik hoop dat het gewoon komt doordat we pas aan het begin van het seizoen zijn en omdat van bommel er niet is. Maar Engeland, Spanje etc. hebben toch ook niet deze problemen? Het zijn nu al 3 matige wedstrijden achter elkaar.

wat een super talent die Elia,genieten toch!!!vond het alleen belachelijk dat huntelaar maar 6 minuten kreeg,daarom was hij ook zo geirriteerd en wou zelf die vrije trap nemen.
Die kuyt had al veel eerder gewisseld moeten worden.
Sympathieke gozer,harde werker maar bakte er niet veel van vanavond,en zaterdag ook al niet.
Ik snap niet dat hij dan niet eerder gewisseld word
Maar toch weer gewonnen,als was het niet van grote schoonheid!!!elia vind ik wel een klasse geval,van de wiel ook goed,vorm in vorm,van perzie vandaag niet veel gezien,en wat hij deed was niet zo geweldig mazzel

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen aanschouwen in verband met verblijf in het buitenland. Maar voor iedereen die dit Nederlands elftal weer ophemelt als een Dream team. Ga voor de grap is een paar live wedstrijden van Spanje, Engeland, Brazilie kijken. Daar loopt zoveel klasse rond, ik vrees dat wij het daar gewoon tegen afleggen. Kuijt in de spits, ik begrijp het gewoon niet. Maar laat Huntelaar maar even de tijd krijgen bij Ac Milan, als Huntelaar straks bij Milan de een na de andere bal erin peert dan is het over met ons nationale werkpaard.

Een mooie invalbeurt voor Elia en natuurlijk goed gekeept van Vorm. In het interview na de wedstrijd viel me op hoe bescheiden Elia blijft en met beide benen op de grond tussen al die Ego's in Oranje.

Vorm 8 Van der wiel 7 ooijer 6 mathijsen 5 van Bronckhorst 6.5
De Zeeuw 6.5 De jong 6.5 van Persie 5 Sneijder 5.5 Robben 6 Kuyt 5.5
Van Marwijk 4.5elia Zeer goed ingevallen van der Vaart was wel aardig voor de laatste kwartier En van Marwijk had Huntelaar eerder moeten brengen
Zo is het makkelijk om Huntelaar zijn gemiddelde om laag te brengen en straks met het Wk te kunnen zeggen hij doet het niet goed in oranje

9 september 2009 om 23:03

Geef je Van Marwijk nu een cijfer? Hoe kan je hem nu 4,5 geven omdat hij niet aan Jou wensen voldoet? dit gaat echt nergens over. alleen al dat je ze cijfers geeft gaat al nergens over. Verder was het een slechte wedstrijd van Nederland en blij zijn dat Vorm zijn goeie dag had.

9 september 2009 om 23:04

Haha ga je nou Van Marwijk een cijfer geven voor de wedstrijd? Hij heeft niet gespeeld hoor, het zijn die gasten op het veld die het uiteindelijk moeten doen. En hij bracht Elia in het veld wat goed uitpakte waardoor er weer 3 punten in de pocket zitten. Het was niet hoogstaand maar toch gewonnen, daar moeten Nederlanders ook een keer tevreden mee zijn. We heten niet allemaal Johan Derksen.

9 september 2009 om 23:10

Ben het eens met de lage cijfers voor het centrale verdedigingsduo.
Hopelijk krijgen Boulharouz en Heitinga serieuze kansen bij hun clubs dit seizoen. Dan heeft van Marwijk in elk geval meer keuze in de verdediging. Persoonlijk vind ik Heitinga centraal een betere optie voor Ooijer.

Elia vondt sterk invallen en daar kan Robben het nog moeilijk mee krijgen snap niet dat de bondscoach kuyt er in laat staan gewoon the hunter er inzetten klaas jan schiet hem er sneller in dan kuyt hoop dat Huntelaar volgende wedstrijd basisplek heeft Vorm heeft nederland gewoon in de wedstrijd gehouden zeer goede keeper krijgt stekelenburg nog lastig mee de volgende wedstrijd niet meer de zeeuw op stellen hij leverde continu elke bal in

Gelukkig hadden we een paar jonge gasten die er wel zin in hadden; pluim voor
Vorm vd Wiel en Elia voor de korte tijd die hem werd gegund. Verder bleken we verdedigend opnieuw zeer kwetsbaar en krijgen we steeds meer last van opgeblazen ego's.

Valt mij ook op dat alle feyenoorders pleiten voor van Bronckhorst en Kuijt en alle Psvers voor Ooijer. De rest ziet deze gasten het liefst zo snel mogelijk vertrekken. Vraag mij af of ze ook wereldkampioen denken te worden met hun favorieten? Want met alle respect......zoals ik hierboven al aangaf...tegen de toplanden hebben deze gasten niks in de melk te brokkelen!

9 september 2009 om 23:05

Tegen de Top landen heb je heel veel aan Bronckhorst en Kuijt alleen al met ervaring, klopt wel dat kuijt niet zo goed is maar V.bronckhorst speelde weer een goede wedstrijd.ooijer was een drama en de zeeuw al helemaal.

9 september 2009 om 23:12

Kuijt is altijd bruikbaar, maar in de goede zin van het woord, als werkpaard en het liefst de rechterkant. Een prima tournooi speler. Hij heeft een uitstekend scorend vermogen als rechtsbuiten maar een matig scorendvermogen als spits.

De ervaring van van Bronckhorst kan gemist worden als kiespijn, net als die van Ooijer. Beide jaren waterdragers geweest en er zijn gewoon veel betere voetballers dan deze twee voor hun positie.

De Zeeuw was mischien een drama. Kan ik niet oordelen aangezien ik niks gezien heb. Maar die jongen wordt door van Marwijk ook uiterst vreemd gebruikt. Eerst mag Mendes da Silva telkens opdraven, en dan weer Schaars. En nu opeens krijgt die de kans....die jongen voelt misschien geen enkel vertrouwen in dit elftal. Net als Huntelaar die elke keer een kwartiertje wordt gebruikt! Ja op deze wijze zal Huntelaar ook niet schitteren als die opeens in de basis mag beginnen...het elftal moet op Huntelaar zijn ingespeeld. Hij maakt immers de goals straks!

9 september 2009 om 23:52

Matig scorend vermogen als spits?

De laatste keer dat ik me kan herinneren waarin Kuyt als een echte spits fungeerde was bij zijn Feyenoord periode. Als ik nu eens kijk naar zijn 'stats' om het zo maar eens te zeggen heeft de beste man 102 wedstrijden gespeeld en maar liefst 71 keer gescoord. Als dat matig is, dan wil ik wel eens zien wat jij goed vindt.

Jullie rekenen hem af op doelpunten in Oranje en dat is gewoon onterecht. Hij staat vaak niet eens spits omdat ze allemaal wisselen van positie constant. Daarbij heeft hij bij Oranje veel meer op het middenveld gespeeld of rechtsvoor en dan heeft hij toch nog 13x gescoord. Ik zou Huntelaar wel eens rechtsvoor of op het middenveld willen zien, kijken hoe hij het dan zou doen hé?

Voor de rest ben ik het wel met je eens dat bijvoorbeeld een Braafheid op de linksback positie kan spelen, deed het uitstekende laatste paar keren. Ook vind ik dat van Marwijk Vlaar weer een kans moet geven, doet het erg goed bij Feyenoord en Ooijer is simpelweg te oud geworden.

10 september 2009 om 08:46

Dat is heel knap zeg, maar pak het gemiddelde van Huntelaar in de eredivie en die van Kuyt verbleekt.

Punt is gewoon dat Kuyt geen spits meer is, dus kan hij ook niet aanmerking komen voor die positie

Wat zullen we weer blij zijn als Van Bommel weer terug is. De Zeeuw wat een drama........... Speelde elke bal slecht in en liet iedere keer zijn man lopen. Hadden ze binnen 15 minuten moeten wisselen

Ik vond het een verdiende overwinning met als uitblinkers, ooijer en vorm. Jammer dat Elia er niet eerder in kwam.
Ik heb me wel groen en geel geërgerd aan die commentator van Rtl. Heeft die gast nooit zelf gevoetbald? of is zijn monitor te klein? Vreselijk.

9 september 2009 om 23:07

met als uitblinkers ooijer??? wahahaha waar haal je dat nu vandaan hij speelde dramatisch, geef mij eens een goede reden waarom hij een uitblinker was.

ja slechte pot voetbal. met een wat betere spits bij de schotten had nederland ook met 5-4 kunnen verliezen want robben kreeg ook aardige kansen. maar ik ben van het resultaat voetbal en t hoef niet altijd mooi. 0-1 gewonnen en ik vind het heerlijk hoor. schotten bah bah.. dat was toch een drama.. ze moesten winnen om kwa punten bij de beste nummers 2 te komen. en in de 82ste minuut willen ze er een spits extra inzetten.
verder vind ik kuijt totaal geen spits in het snelle tik-tak voetbal wat ze willen doen bij ned voorin. geef hem gewoon die plek op rechts waar hij de hele rechterkant kan belopen. en v persi in de spits. en wederom heeft Vd Vaart laten zien in een kwartier tijd dat hij veel beter is op de plek dan snijder. ( het arrogante balletje)
hoop dat elia het voort kan zetten.. man met net zon goede actie als robben alleen met veeeeel meer overzicht voor de eindbal

stekel/s
vd wiel
ooijer
boula
braafheid
bommel
de jong
kuijt
vd Vaart
rob/elia
persie

De goede voetballers gaan onder van Marwijk steeds slechter spelen...van Persie, Sneijder, Robben....en de zwakste spelers krijgen het grootste vertrouwen Ooijer, van Bronckhorst, Kuijt. Dan ook nog zo'n brabantse jongen die nogal anti Randstad is op het middenveld (van Bommel) ergens voel ik iets scheefs gaan groeien binnen de selectie.
Van Persie is geen schim van de van persie onder van Basten, Sneijder wordt teveel een wiseguy. En jongens als Huntelaar worden kapot gemaakt door van Marwijk. Ik vrees dat we te vroeg zijn gekwalificeerd, en de ellende nog gaat komen!

9 september 2009 om 23:15

Ik denk hetzelfde. Zet de spelers op de juiste plek waar ze bij hun clubs ook spelen...dus Kuijt op rechts!

10 september 2009 om 00:01

Inderdaad, getuige het feit dat we de perfecte score hebben gehaald in de Wk-kwalificatie reeks is de enige (logische) conclusie die je kan trekken is dat het Nederlands elftal slechter is gaan spelen sinds het Ek.

En je bent wel een groot fan van Huntelaar geloof ik hé? Hij word helemaal niet kapot gemaakt door van Marwijk, hij zet hem op de plek waar Huntelaar gewend is te zijn, op de bank dus. Een vaste waarde bij Liverpool zet je toch niet op de bank voor een matige wisselspeler?

Enige waar Huntelaar goed is is in mauwen. Gelijk al bij die vrije trap en ook in de media heb je hem al talloze keren kunnen horen dat hij het oneerlijk vind dat hij 'zoveel' scoort bij Oranje en toch geen basisplaats afdwingt. Bij de meeste mensen zou dan een belletje gaan rinkelen dat alleen intikkertjes scoren niet genoeg is, maar dat is bij deze 'wereldster' verre van het geval.

10 september 2009 om 08:45

@wandu

Huntelaar is geen bankspeler, ik garandeer je dat hij de volgende wedstrijd weer gewoon in de basis staat.

En het is leuk dat Kuyt basis speelt bij Liverpool, maar hij speelt op de rechterflank!!

We gaan Marcellis toch ook niet op 10 zetten omdat hij altijd speelt bij zijn club???!!!

Geen grootse wedstrijd, en er is nog veel werk te verrichten, want met deze prestatie kom je op een toernooi niet ver. Maar gelukkig hebben we nog een paar maanden.

Dan de cijfers:

Vorm: 7.5 - Keepte een prima wedstrijd, al blijf ik bij hem het grote nadeel vinden dat hij wat klein oogt als keeper, alhoewel hij volgens mij niet eens zo klein is. Maar met name bij die poging van Miller die op de lat eindigde (en waarbij het zomaar gevaarlijk had kunnen worden bij een rebound) had ik toch het idee dat dit bij een Stekelburg of Van der Sar niet zo gevaarlijk zou zijn. Maar laat duidelijk zijn dat hij een paar puike reddingen had vandaag.

Van der Wiel: 7 - Goede wedstrijd, en af en toe had hij aanvallend ook zijn inbreng. Weinig op aan te merken.

Ooijer: 7.5 - Speelde een prima wedstrijd, en als het in een uitwedstrijd een heksenketel is heb ik bij Ooijer tenminste nog het gevoel dat hij zich niet steeds gek laat maken. Prima pot gespeeld.

Mathijssen: 6 - Ik vond hem vandaag niet geweldig, maar ook niet slecht, dus een zesje.

Van Bronckhorst: 6.5 - weinig opvallend, maar ietsje beter dan Mathijssen.

Kuyt: 6.5 - Was zeker niet zijn beste wedstrijd, maar vaak kreeg hij ballen in een vrij geisoleerde positie aangespeeld, waarbij hij er toch regelmatig in slaagde om de bal vast te houden en naar een ploeggenoot af te spelen, en dat deed hij prima.

De Jong: 5.5 - Bracht in mijn ogen te weinig, vooral in aanvallend opzicht heb je eigenlijk niets aan hem. Totaal geen diepgang in zijn spel, wat toch wel jammer is.

De Zeeuw: 4 - Met afstand de zwakste vandaag. Leed enorm veel knullig balverlies, door zomaar vrije ballen in te leveren bij de tegenstander. Ook hij deed aanvallend niets goed. Ik vond de combinatie met De Jong ook geen gelukkige, want De Zeeuw is een vergelijkbare voetballer, alleen in alles net wat minder. Als Van Bommel terug is (wat ik van harte hoop, aangezien hij juist wel die diepgang in zijn spel heeft), dan is De Zeeuw het onvermijdelijke slachtoffer.

Sneijder: 5 - Deed in mijn ogen ook weinig goed, al vind ik het een verzachtende omstandigheid dat hij te veel aan de linkerkant stond, wat naar ik aanneem zijn opdracht was, en daar komt hij niet echt tot zijn recht. Maar dan nog zou hij meer moeten brengen dan wat hij vanavond deed.

Van Persie: 6 - Matige eerste helft, redelijke tweede helft. Pakte een domme gele kaart, hij leek af en toe zijn eigen persoonlijke wedstrijd tegen Fletcher te spelen, en dat moet hij niet doen.

Robben: 6 - Ook al speelde hij dan niet goed, hij was wel steeds bij een aantal zeer gevaarlijke momenten betrokken. Die ene keer dat hij de bal wilde afspelen (naar Sneijder) had hij juist zelf moeten gaan aangezien Fletcher die weg net blokkeerde.

Ik ben het gedeeltelijk met je eens....ooijer, van Bronckhorst en Kuyt hoeven niet zo veel meer toe!

Met deze opstelling heb ik er wel vertrouwen in!

vd Sar
vd Wiel
Boula
Mathijssen
Bouma
v Bommel
de Jong
Robben
Sneijder
Elia
v Persie
10 september 2009 om 13:09

Vind jou opstelling bijna perfect. Alleen zou bouma bij mij in het centrum staan. Linksback zit ik nog over te twijfelen. Zouden denk ik 3 man kunnen zijn. Braafheid (als hij bij bayern laat zien dat hij goed genoeg is), Drenthe (staat tegenwoordig ook linksback bij real en is eigenlijk de enige nederlander die niet weg mocht. Betekent ook we ietes. Heb te weinig wedstrijden gezien van hem als linksback om het te kunnen beoordelen) en v Bronkhorst (alleen als de andere 2 niet goed genoeg blijken).

Nederland is dodelijk. Gefeliciteerd. Wk winnaar word Brazilie of Nederland.

10 september 2009 om 00:55

of Engeland?
En Duitsland, Argentinie en Spanje verwacht ik ook veel van.

deze reactie was trouwens niet op jouw reactie

Hartstikke mooi natuurlijk dat Elia de winnende scoort, maar veel mensen gaan weer hele foute conclusies trekken. Het enige wat valt te concluderen is dit:
- Robben is en blijft gewoon Robben en daar hebben we er maar 1 van. Die hoort gewoon altijd te spelen, want hij heeft nu wel bewezen uit het niets een kans te kunnen creã«eren, en dan vooral tegen toplanden!
- Elia heeft veel potentie, maar niet te hard van stapel lopen na 2 van die invalbeurten waar ie tegen relatief zwakke tegenstanders stond. Al was Robben ingevallen voor Elia dan had Robben ook achter elkaar z'n directe tegenstander eruit gelopen.
Elia moet eerst nog maar laten zien dat ie ook 90 min lang goed kan spelen tegen toplanden.
- Van Persie is gewoon superlui. Wanneer ie meer zou bewegen dan zou die meer in balbezit komen en zouden we veel meer plezier hebben van deze topvoetballer, vind het echt jammerlijk. Denk dat als je statistieken zou zien van hem betreffende de loopafstand, dan zou je echt 6/7 km zien terwijl een speler gemiddeld 9 a 10 km loopt in een wedstrijd.
- Een echte spits ontbrak, maar op het wk is iedereen veel gretiger en zullen de middenvelders vanzelf meer lopen en dus in de punt van de aanval opduiken.
- 3 punten

wat een goeie speler die elia zeg..hij wordt allen nog maar beter echt jammer voor ajax.....dit is mn ideale opstelling voor het wk

van de sar
van der wiel
boulahrouz
mathijsen
van bronckho
snijder
van bommel
robben
van persie
elia
huntelaar

van Marwijk is zo blind, hoe kan je Dirk Kuijt nou als diepe spits posteren?
Snap uberhaubt al niet waarom die houte klaas met zijn 0,0 techniek in het nederlands elftal speelt. Wat is hij van toegevoegde waarde? Ham and Eggs helemaal niks, tja met alleen rennen red je het niet hoor... Dit is echt niet te geloven

vd Sar
vd Wiel
Heitinga
Joris
Braafheid
Bommel
Sneijder
Robben
v. Persie
Elia
Huntelaar
9 september 2009 om 23:29

Hij breekt het voetbal dat we nastreven een beetje af helaas.. daardoor lopen ze elkaar ook wat in de weg omdat robben en van persie veel naar binnen komen.. een diepe spits lijkt mij toch beter met de aanvallende middenvelders die we hebben

9 september 2009 om 23:31

Wel goeie opstelling. Zeker met Robben en Elia spelen, maar echt niet Robben ipv Elia, dat kan gewoon echt niet! Maar ik vind dat kuijt wel in de spits moet. Tijdens het wk is dirkie gewoon zo enorm gretig en Huntelaar komt dan als houte klaas te kort. Van Persie zal als nummer 10 ook meer de punt van de aanval opzoeken, waardoor het voorin sowieso drukker bezet zal zijn dan vandaag. Van Persie speelde vandaag veelste verdedigend...

Kwalificatiereeks zegt toch weinig over het Wk. Als alle grote landen zich maar plaatsen en Nederland net zo speelt als tegen Frankrijk en Italie op het Ek (en niet zoals tegen de Russen!).

En weer gaan al die Huntelaar-fans hier weer Kuijt lopen afkraken.triest.
Kuijt verdiende vandaag gewoon weer een voldoende.
-bal op de paal, goed afleggen op Sneijder af en toe weg uit de spits waardoor Robben tot 2x toe bijna scoorde en zoals altijd weer werken als een paard, wat tegen deze fanatieke schotten ook nodig was.
Zowel Kuijt,als van Persie, als Sneijder,als Robben horen gewoon in de basis, je kan simpelweg niet om ze heen.
Huntelaar is ket kind van de rekening en dat is terecht naar mijn mening.(en ook die van de bondscoach).
Laat Huntelaar eerst maar eens een basisplek bij Milan zien te veroveren, dat word al lastig zat.

9 september 2009 om 23:51

juist helewmaal mee eens!!! 1e helft vond ik Kuyt zelfs erg goed....2e helft was hij wat ongelukkig in het kaatsen e.d. mja dat gebeurt nou eenmaal soms bij hem, soms zelfs bij messi en ronaldo.

9 september 2009 om 23:55

Helemaal mee eens. Huntelaar heeft de statistieken mee, maar de vraag is of hij ze er ook tegen tegenstanders van formaat er in schiet. Huntelaar moet zich eerst maar is bewijzen in een grote competitie. Kuyt doet dat week in week uit.

Vind dat vmarwijk goede keuzes maakt. Hoop wel dat Van Bommel snel fit is, zodat De Zeeuw eruit kan. Beter nog, neem Leroy Fer mee en laat De Zeeuw gewoon thuis.

10 september 2009 om 01:54

Gelijk hoor system. Mensen staren zich te blind op goals. Als kuyt niet scoort gebruiken ze het gelijk als excuus om om huntelaar te roepen.

Kuyt heeft gewoon goed gespeelt, ballen vast gehouden, veel bewogen en goed afgelegt. Dat is zijn taak, en als die dat goed uitvoert kan zowel hij , als ieder ander in het tem scoren.

10 september 2009 om 08:42

Volgnes mij heeft Huntelaar overal waar hij heeft gespeeld goals gemaakt...

Hallo!!

Kuyt speelt het hele seizoen op de flanken en wij zetten hem dan als centrale spits, dan verkracht je zijn zowat enige kwaliteit: Zijn conditie!!

10 september 2009 om 12:07

na die bal op de paal zag ik niks meer van hem hij moet van rechts spelen en huntelaar in de spits huntelaar is een echte nummer 9
En als hij het vertrouwen krijgt scoort hij

Wat hebben al die Ajax supporters afgelopen zomer periode die Elia toch zitten af te zeiken incl. Fc Twente. Deze Elia is gewoon duidelijk te goed voor Ajax.
Chapeau Elia ! wederom goed gespeeld.

10 september 2009 om 01:15

Dat waren niet alleen Ajax-supporters hoor. Ik was ook nog niet overtuigd van zijn kunnen en daarnaast ook heel veel Psv-, Az, Feyenoord en andere supporters. Als hij zo speelt als de afgelopen periode dan neem ik mijn woorden van eerder terug en geef ik toe dat hij te goed is voor de Nederlandse (maar ook de Duitse) competitie. Ik hoop dat hij een constant niveau kan pakken. Gun ik hem ook, want het lijkt me een sympathieke vent.

Als Elia nog 2 zulke goede invalbeurten heeft vind ik eigenlijk dat je Elia in de basis moet zetten. En laat dan Robben maar paar keer in de 2e helft invallen kijken of die het net zo goed doet als Elia.


is braafheid gebleseerd

Middenveld moet de jong en de zeeuw weg wat waren die slecht.

valt maar 1 ding te zeggen hoe Elia die goal koelbloedig afmaakt
Briljant!! (zo doorgaan en je speelt je nog in de basis wat mij betreft!)

Deze opstelling na het optreden van Elia, mocht hij deze vorm vasthouden.
Ben momenteel niet zo tevreden over de prestaties van V.persie in het Oranje Shirt.

Vd Sar
Vd Wiel
Ooijer
Mathijsen
Bronckhorst
Bommel
de Jong
Robben
Sneijder
Elia
Kuyt

Dit is ook een optie

VanDerSar
Vd Wiel
BoulahRouz
Mathijsen
Bouma
Heitinga
Bommel
Robben
Sneijder
Elia
vNistelrooij

Atlijd dat gezeur voor een team dat helemaal niet hoefde te winnen vind ik 0-1 bij schotland een zeer goede prestatie. Dat Schotland stelt me juist teleur konden er weinig tegenoverstellen misschien wel verdienste van Nederland. Maar ze hadden wel wat meer op de aanval mogen spelen als je voor je laatste kans speelt.

Wat speelde Kuyt bagger zeg, beter Huntelaar in de basis, die scoort tenminste goals. Kan je van Kuyt niet zeggen, harde werker slachts, als ie de bal erin moet schieten is ie al uitgeput van het vele rennenrs

We waren al geplaatst. Helaas heb ik alleen enkele hoogtepunten kunnen zien.

Steeds meer zie je in de voorhoede scheurtjes ontstaan in de verstandhouding. Spelers die met hun eigen wedstrijd bezig zijn en niet meer zo zeer om de teamprestatie.

Hopelijk maakt Van Marwijk goede keuzes en pakt het goed uit in de echt belangrijke potjes op het wk. Persoonlijk had ik zeker met Huntelaar te doen. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd er in terwijl het allerminst goed ging. Begrijpelijk ook dat hij graag die vrije bal wilde nemen. Opmerkelijk, een Oranje waarin spelers zo overduidelijk met zichzelf bezig zijn. Ik denk ook even aan Kuijt in de vorige wedstrijd die de bal niet afspeelde en vandaag een Robben die de kansen niet afmaakt. Als het maar niet gaat zoals in 1990 toen er ook een aantal goede voetballers uiteindelijk geen team konden maken. Zover is het nog niet, maar Van Marwijk moet heel goed hier op letten. Waarom in vredesnaam Huntelaar niet sneller erin???

Elia natuurlijk een mooie actie en goede invalbeurt. Maar gelukkig is hij zelf realistisch en weet hij dat hij er nog niet is. Vorm keepte een goede pot.

Hij was idd goed ingevallen, mooie acties en nog het winnende doelpunt.

Van Marwijk kan tevreden zijn. Hij heeft weer gewonnen en dat terwijl hij met een ploeg speelde die weliswaar zijn sympathie wegdraagt (m.n. Kuyt en Ooijer), maar waarvan je kunt zeggen dat het uit tegen Schotland een zeer matige vertoning was. Achterin rammelde het aan alle kanten. De bacjs waren op zich nog redelijk, maar in het centrum was het huilen met de pet op. Bijvoorbeeld bij de bal op de paal met de rebound: eerst staat Ooijer lucht te dekken (echt niemand bij hem in de buurt binnen een straal van 5 meter) en na het schot komt hij nog eens met wapperende handen aanlopen, omdat de Schot allerter en sneller was. Bij het schot op de lat laat Mathijssen zich gigantisch te kijk zetten en vindt zichzelf terug aan de verkkerde kant van zijn aanvaller. Erg mazzel dat er geen tegengoal viel.
Dan Kuyt: hij stond zelden in de spits. De vleugels kwamen af en toe door en vonden geen spits om de bal naartoe te spelen. Hijzelf kwam na hard werken op het middenveld soms op de vleugel uit en moest dan een voorzet geven naar Sneijder, Robben, De Zeeuw en later Elia. Tja die hebben de lengte niet, die moeten de voorstten geven op de spits, maar die staat er niet. De eerste keer dat hij echt in de spitspositie stond was in de 48e minuut, toen de bal net over hem heenging. Maar goed, Van Marwijk wil hem daar houden tegen alle logica in en hij probeert de kritikasters de mond te snoeren door Huntelaar nog 5 minuten mee te laten voetballen, want die heeft dan nauwelijks kans om te scoren, heeft wel weer een wedstrijd staan, dus gaat zijn prachtige gemiddelde van doelpunten per wedstrijd naar beneden, zodat Van Marwijk hem niet meer hoeft op te stellen. Ik kan tenminste geen andere reden verzinnen om bij 0-1 voor, terwijl je op de counter kunt gaan voetballen, de laatste 5 minuten een centrumspits in te brengen. Slaat nergens op.

ik zie een hoop onzin voorbij komen en ontwetendheid, gebruik dan Google voordat je iets neerkalkt

feiten: Vorm is 1,83m, Boschker is 1,84 en Hans v Breukelen de enige Oranje Keeper die een prijs won en met vd Sar de beste Oranje keepers ooit wordt genoemd is 1,83 m

Dus onterecht commentaar over de lengte van Vorm.

Bouhlarouz speelde bij Stuttgart niet vanwege een blessure en is nu weer net fit en zit weer bij de selectie van Stuttgart om weer te gaan spelen.

Kwalitficatiewedstrijden van Oranje zijn over het geheel meestal matig tot redelijk. En vrijwel nooit super. Nu waren we al geplaatst dus dan speel je ook anders en we hebben geen topverdediging want onze verdedigers zijn van minder niveau dan voorgaande selecties van voor 2006. Deze spelers zitten ook niet bij Europese topclubs maar bij Psv, Ajax, Hsv, Feyenoord etc en dat is echt Europese middenmoot of zelfs lager.

Schotland uit is altijd lastig, we hebben er gewonnen en de 0 gehouden met een onervaren keeper op dat niveau en een matige verdediging en zonder echte scorende spits in de opstelling en wellicht met minder inzet van het team omdat we al geplaatst waren, dus een prima overwinning

Oke, ik ben om. Elia voortaan selecteren i.p.v. Babel. Geweldige dribbelaar.

"de openingsfase bleek een voorbode te zijn op meer gevaarlijke momenten. Namens Oranje zorgden Wesley Sneijder en Arjen Robben voor opwinding,"

Sorry hoor, maar de grootste opwinding voor mij was toch wel het schot van Kuyt, buitenkant paal. En dan kan hij wel een mindere wedstrijd gevoetbald hebben, dat ben ik wel eens met de meeste hier, maar hij blijft wel knokken.

Elia weer een goede invalbeurt, ik hoop dat hij nog beter word gisteren kwam hij het veld in en begon gelijk weer te laten zien dat hij nog beter is geworden sinds zijn transfer naar Hsv. Ik vind hem iets meer oog hebben voor medespelers om hem heen dan Robben.

Wat een dramatische wedstrijd zeg. In mijn optiek speelden alleen Vorm en van der Wiel wel aardig, nota bene de twee met de minste ervaring.
Bij Ooijer en Mathijsen liepen de aanvallers te veel weg uit de rug, zij zijn niet de snelsten en gaven elkaar soms zo slecht rugdekking dat je van geluk mag spreken dat je tegen Schotland voetbalt en niet tegen Zweden ofzo die de kansen wel afmaakt.
van Bronkhorst grossierde in verkeerde (te korte) passes.
Demy de Zeeuw begon pas goed te spelen toen Van der Vaart erin kwam. Nigel de Jong liet, evenals de centrale verdedigers, regelmatig die middenvelder van Schotland lopen.
van Persie was niet geconcentreerd, Sneijder begon goed liep in het begin goed tussen de linies maar hem ontbrak de aansluiting vanuit het middenveld en een goede bezetting op de vleugels.
Kuijt was met afstand de slechtste man van het veld. Hij nam geen bal goed aan, verloor alle duels en liep meer in de weg dan dat hij dat aanspeelpunt was.
Robben was dreigend en gevaarlijk, maar hij moet ècht meer gaan scoren.

Van der Vaart viel goed in, was gedreven liep goed tussen de linies en bood zich regelmatig aan. Dan zie je dat Demy de Zeeuw ook beter gaat voetballen.
Elia viel natuurlijk fantastisch in met zijn doelpunt, zijn acties en snelheid.
Huntelaar ws onzichtbaar en was duidelijk gefrustreerd dat hij weer op de bank begon.

Cijfers:
Vorm 7,5
vd Wiel 7
Ooijer 5,5
Mathijsen 5
van Bronkhorst 5,5
de Zeeuw 5
de Jong 5
van Persie 4
Sneijder 5.5 (voldoende vanwege het goede begin)
Robben 6.5
Kuijt 4

10 september 2009 om 08:41

van de 4 aanvallers (van persie, robben, sneijder en kuyt) was kuyt anders nog de beste.

en babel invallen als je achter staat omdat t een harde loper is? dat zijn elia en robben ook. alleen kunnen die wel een bal aannemen, een mannetje voorbij en een goed schot afleveren. nee, babel had uberhaupt nooit voor oranje mogen uitkomen zo slecht is ie!

10 september 2009 om 08:56

Er moet eens worden opgehouden met het vergelijken van Babel met Robben en Elia. Robben en Elia zou je kunnen vergelijken, maar Babel is een heel ander type. Een type dat wij verder in Nederland niet hebben.
Ik ben het met je eens dat Babel geen bal aan kan nemen, maar laat Babel bij een achterstand invallen en naast Huntelaar in de spits gaan staan, met daarachter Van der Vaart/snijder, Robben/elia of van Persie/kuijt en hij zal zoveel ruimte creeeren door zijn sleurwerk dat de creatievelingen (die dus wel kunnen voetballen) de ruimte krijgen.

En het zegt genoeg over het niveau van de overige aanvallers als je Kuijt de beste vond lijkt mij. Hij heeft ook last van dat Babel-syndroom, dat hij geen bal aan kan nemen (misschien wordt daar bij Liverpool niet voldoende op getraind).

10 september 2009 om 09:05

watvoor type is babel dan? één die hard kan redden, maar verder niks kan!? lijkt me inderdaad erg nuttig rs ...als je t niet erg vind ga ik dan toch voor een elia of robben die ook kunnen sleuren, maar tegelijkertijd wel wat met de bal kunnen

10 september 2009 om 09:51

Tuurlijk niet! Babel is eentje die ruimtes maakt voor anderen. Kuijt kan dat overigens ook. Maar Robben, van Persie, Sneijder, Van der Vaart die duiken allemaal hetzelfde gat in, of gaan de drukte in omdat dat de snelste weg is naar de goal.
Prima als jij geen Babel-liefhebber ben, maar zeg niet dat hij niets kan. Daarom speelt hij ook bij Liverpool

10 september 2009 om 10:07

speelt ie bij liverpool? volgens mij zit ie voornamelijk op de bank en mag ie af en toe s invallen.
en wat kan hij dan behalve hard rennen? heeft een slechte balaanname! kan geen man voorbij! kan 1 trucje..vanaf links naar binnen draaien! en heeft een waardeloos schot!

10 september 2009 om 11:30

ben het met je eens alleen logisch dat huntelaar niet veel heeft kunnen doen. Echter als Elia met die eerste uitbreek nadat de hunter erin kwam hem gewoon naar hem speelde was het zeker 0-2 geworden. nu geeft hem onbegrijpelijk op een vd vaart en die mist. kuyt inderdaad slechtste verschikkelijk lopen ergeren. als hij zo blijft spelen hoop ik dat het fout gaat, is van marwijk tenminste weg. de punten werken nu in zijn voordeel maar het wk wordt dramatisch met kuyt in de spits

Doei Babel jij gaat niet mee naar het Wk Elia is veel bter

10 september 2009 om 08:33

Ik vind niet dat je beide spelers met elkaar kunt vergelijken. Ik zie Babel graag invallen wanneer je achter staat, naast de spits. Babel is beweeglijker dan Kuijt, van Persie, Huntelaar, van der Vaart, Sneijder of van Nistelrooij.
Elia is een flegmatieke buitenspeler die zijn acties maakt en een goede voorzet heeft en daarbij ook nog eens heeft geleerd te scoren. Babel is een harde loper, die de hele verdediging uit elkaar kan sleuren.

Ik hoop dat de Kuyt-lovers nu aan hun trekken zijn gekomen.
Sorry hoor ,ik vind het een speler dat tot de absolute wereldtop behoort wb mentaliteit, maar voor de rest..??

Die man heeft nu een aantal keer basis gespeeld en het enige wat hij lijkt te doen is zich verschuiven van de spitspositie. Hij verdedigt, speelt op de flank, Maar!.. staat niet waar hij eigenlijk hoort te staan, namelijk op de afmakerspositie.

Ik vind echt dat Huntelaar nu weer zijn plek mag terugeisen, Kuyt heeft voldoende kansen gekregen.

Ik las hier net een reactie over dat het vooral Ajax-supporters zijn die Kuyt eruit willen, maar volgens mij zijn het eerder Feyenoord-hooligans die Kuyt erin willen hebben...

Feit is gewoon dat hij voldoende kansen heeft gehad nu en hij heeft niet echt indruk gemaakt.

Het liefst zou ik Kuyt als supersub zien, want als de tegenstander op het eind doodmoe is en je brengt deze motor erin, kan je ze helemaal kapotspelen.
Dat steeds maar mooi willen kaatsen lukt niet als de tegenstander met 22 man staat te verdedigen

Huntelaar's gemiddelden laten gewoon zien dat hij een basisplek verdient, een spits moet gewoon als 1e kunnen scoren en Huntelaar is daarvoor geboren.

Eens of niet?

10 september 2009 om 09:02

Ik ben een liefhebber van het spel van Kuijt...bij Liverpool, dus op de rechtervleugel, niet in de spits.

10 september 2009 om 10:31

Inderdaad Huntelaar in de spits en Kuyt als pinch-hitter.

Maar die Van der Vaart, pffft wat een drama. Nooit meer vragen voor Oranje. Kinderachtig gedoe met die vrije trap vlak voor tijd. Ja er zullen heus wel afspraken zijn, maar als een speler zoals Huntelaar deed de bal pakt om die eens even tussen de palen te rammen, dan moet zo'n omhooggevallen spelertje als van der vaart gewoon van die bal afblijven. Nooit begrepen waarom die van der vaart zo hoog in de hierarchie geraakt is.

Verder .... Mathijsen (altijd al) en De Zeeuw ook te licht naar mijn zin.

ik vond vorm, vd wiel en elia vandaag echt de beste, ook vd vaart en en gio deden het aardig,
kuyt,ooijer deden het redelijk en kuyt stond op de verkeerde positie, normaal gesproken is kuyt gewoon de beste als rechts buiten/midden,
Vorm keepte goed en ik vind hem zelfs in sommige situaties beter als stekelenburg,
de sprongkracht en het uitkomen doet vorm veel beter dan stekel, maar over de positionering kan hij nog wat leren, maar ik zie liever vorm dan stekel

10 september 2009 om 10:48

Ik vind Vorm te klein. Hij redt uitstekend bij die open kans van die Schot na dat schot op de paal (dat schot van die Shot ), maar bij een keeper met lengte was die eerdere bal uberhaupt niet op de paal beland, die had 'm naast getikt of mss wel geklemd.

Verder vloog er een bal vanuit een onmogelijke hoek nog over heen op de lat, bij een keeper met lengte hadden we niet met dicht geknepen billen gezeten op dat momen, die had die bal weggetikt.

Dan dat moment in de tweede helft dat een Schot over hem heen probeert te lobben, kijk, die lob mislukt, maar een speler met meer techniek is in staat om hem net wel goed te plaatsen en te profiteren van zijn geringe lengte.

Hij speelde goed hoor, maar zoals gezegd vind ik dat hij lengte mist voor de top.

we hebben gezien dat we van der sar niet meer nodig hebben. vorm speelde uitstekend en steek kan ook goed keepen hoor!

Als je als bondscoach Kuijt nu nog steeds in de spits zet, dan begrijp je er weinig van! Kuijt is een echte rechterwinger. Ik vind Huntelaar of van Persie diepste man moet zijn. Eigenlijk Huntelaar met daarachter van Persie. Sneijder en v Bommel als controleurs. Elia van links. Robben is een misselijk makend mannetje met dat gebaren en bekken trekken.

10 september 2009 om 09:28

het was wel onbegrijpelijk hoeveel krediet kuijt gister kreeg, heeft tussen de 30e en 75e minuut bijna alles fout gedaan en mag gewoon blijven staan. Hij is op rechts een bruikbare speler voor het Nederlands elftal en doet het op die plek ook goed bij Liverpool, maar in de spits schiet hij echt tekort. en dat ie hard werkt weten we nou wel, maar dat was gister voornamelijk om zijn eigen balverlies te herstellen.
Huntelaar zal zich wel opgevroten hebben dat hij er niet in mocht. Is toch iemand die een goal kan maken. Heel laf van Van Marwijk dat hij hem na de 0-1 er nog wel indoet. Waar slaat dat dan op.

10 september 2009 om 09:32

ach...kuyt deed tenminste nog iets goed....in tegenstelling tot van persie en sneijder

10 september 2009 om 09:41

eens, ook van persie had makkelijk gewisseld kunnen worden en dan kuijt naar rechts. Sneijder speelde ook erg matig

10 september 2009 om 09:54

Ik krijg steeds meer het idee dat je gisteren een andere wedstrijd hebt gezien
Sneijder was in het begin goed, later niet meer. van Persie was veel te slap in de duels en ongeconcentreerd. Kuijt liep steeds weg uit zijn positie, zodat wij voorin stootkracht te kort kwamen. Daarbij sprong elke bal van zijn voet af en verloor hij werkelijk alle duels.

10 september 2009 om 10:03

kuyt wisselde continu van positie met van persie, robben en sneijder, das wat anders dan wegelopen. daarnaast gebeurde t maar een enkele keer(voornamelijk de 2e helft) dat de kaats niet goed ging/de bal van z'n voet sprong en hij duels verloor..

maja...bij kuyt kijken en beoordelen veel mensen alleen naar hetgeen er niet goed gaat, terwijl ze bij de anderen (zoals sneijder) vooral oordelen over hetgeen ze goed doen..lekker selectief

10 september 2009 om 10:23

zit wat in over die beoordeling van kuijt, aan de andere kant wordt hij vaak enorm gewaardeerd, omdat hij hard werkt en dat lijkt af en toe een excuus te zijn voor zijn slechte voetballen en weinig scoren. Dat vind ik dan ook weer een vorm van selectief beoordelen

10 september 2009 om 11:13

Was dat in de tweede helft ook zo? Ik ben na de eerste 45 min afgehaakt, ook omdat ik vanmorgen om 04.30 weer er uit moest. Mijn mening is dus eigenlijk (hoewel misschien ongegrond) gebaseerd op de eerste helft, waarin in hij alle duels verloor en geen bal bij zich kon houden.
Vond dat Robben en Van Persie idd veel van positie wisselen. Sneijder liep alleen maar te zwemmen en daardoor zou het kunnen dat Kuijt ook niet wist waar hij moest lopen.
Toch vind ik Kuijt een gewaardeerde kracht, die 'gewoon' rechtshangend op de vleugel moet spelen. Laat Van Persie dan maar in de spits spelen (of op positie Sneijder en dan Huntelaar in de spits).

Kunnen we Dirk Kuyt niet in Schotland achter laten?? elke balaanname is een gevecht , en elke pass is afwachten waar hij terecht komt. Ik weet dat hij erg hard werkt, maar dat doet mijn Pa ook al zijn hele leven en die heeft nog nooit een uitnodiging gehad voor Oranje. Hebben we niks anders lopen is het een ander verhaal, maar met Elia en Robben op de Flanken en Huntelaar of van Persie in de spits ben je klaar! Achterhoede blijft een zorgenkind, alleen van der Wiel is in potentie een Topper en op links moet Braafheid gewoon de voorkeur krijgen boven Gio. Op zich natuurlijk wel een indrukwekkende kwalificatie 8/24 maar op het Wk begint iedereen gewoon op 0

Ik vond vrijwel het hele elftal niet goed functioneren. Weinig balvast en totaal geen precisie in de pasing. Dieptepunt was toch wel Kuyt, liet veel ballen van z'n voet springen, pasing was slecht en dwong ook niet echt wat af. Wel moet ik hem wã©ã©r nageven dat hij wel voor elke meter vocht!

Verder zeg ik Robben gewoon basis houden, die man is zã³ goed!
Heeft zich inmiddels bij Real Madrid, Chelsea, Psv en ook Bayern Munchen in mindere mate bewezen! Elia heeft het alleen nog maar laten zien in de subtop bij Twente en een paar keer bij Hsv. Natuurlijk heeft Elia zoals het er nu uitziet de potentie om de 1e links/rechts buiten te worden, maar Robben geniet toch, ook qua zijn ervaring, nu nog even mijn voorkeur.

Verder was Sneijder ook niet erg goed en zeg ik of Van der Vaart op die plek met Van Persie in de spits, of Van Persie op 10 en Huntelaar/van Nistelrooy in de spits, en dan Kuyt weghalen van rechts en daar dan evt Elia neerzetten.

De Zeeuw was ook een drama, ik zie liever een van Bommel of Schaars daar.

Van Bronckhorst speelde redelijk maar ik vraag me vanwege de beperkte opties op de linksback positite wel eens af; waarom geen drenthe proberen?
die jongen is echt niet (veel) slechter dan een Van Bronckhorst en heeft meer potentie.
Misschien is hij wel geen basis kandidaat, maar neem hem dan mee als wissel?
Kan ook nog linkshalf en linksbuiten spelen mocht je te maken krijgen met veel blessures op een wk.

Zelfde geldt voor Seedorf. Hij kan mooi in de plaats voor Babel, Engelaar of De Zeeuw. Deze spelers voegen toch weinig toe bij Oranje, Seedorf zou dat, ook vanwege z'n ervaring, wel doen.

En wat keepers betreft; Vorm deed het redelijk, zat er een paar keer ook maar net bij.
meer geluk dan wijsheid leek het wel. Ik vind de uitstraling van Velthuizen beter, maar Vorm heeft meer kwaliteiten. Stekelenburg heeft meer ervaring en ongeveer dezelfde kwaliteiten als Vorm. Ik zeg dus Stekelenburg op goal of Van der Sar als hij terug komt.

rechtsback van der wiel laten staan, heerlijke speler! nog zo jong en kan dit jaar zijn definitieve doorbraak bij Ajax gaan beleven. Hij komt er wel.
Heitinga is ook goed, maar geen topspeler in potentie. slechts een back-up.

Heb gister alleen de 2de helft gezien, maar Kuyt liet daar idd zien dat hij niet fatsoenlijk een bal kan aannemen met een man om zich heen. Kaatsen gaat goed, zolang het een balletje terug is naar V.d Wiel, zo snel het door het midden in een vlugge combinatie moet verspeelt hij 9 van de 10x de bal. Wil niet zeggen dat Sneijder, V. Persie goed speelden, maar die ontberen het tenminste niet aan absolute top techniek!!
Zoals hierboven al gezegd moet je Kuyt gebruiken als 12de man om de tegenstander kapot te spelen en al helemaal niet als spits!!te weinig rendement en te bewegelijk in de zin dat hij er niet staat als het moet(volgens mij staat hij als spits overal behalve in de 16)! Vind the hunter idd meer egocentrisch, maar dat moet een spits ook in bepaalde mate hebben. Bovendien vind ik dat hij vaak wel een bal goed/ beter kan kaatsen...
De Zeeuw speelde gister helemaal niet zo beroerd, maar Van Bommel is gewoon een vaste waarde als hij terug is, das duidelijk.
Verder Da Silva gewoon lekker thuis laten, je hebt tegenwoordig met Affelay ook een speler die in nood controlerend kan spelen en aanvallend 10x meer brengt. Heb ik als Fer zich zo doorontwikkeld nog liever Fer mee als Back up(naast de Zeeuw en Schaars).
Elia was gister natuurlijk top, al zn het echter maar 2 wedstrijden! Robben speelde de 1ste wedstrijd van Bm ook weergaloos en presteert bovendien al jaren op topniveau!
Desnoods beiden erin, rechts & links.
En ja Ooijer en V. Bronkhorst...vind ze aardig aan spelsnelheid inleveren. Van Bronkhorst heft op zo'n meter of 4(!) in zn eentje de buitenspelval op in de 2de helft waardoor de Schotten alsnog bijna 1-0 scoren. Verder vaak balverlies bij aanvallende acties...hij gaat het niveau van het Ek gewoon niet meer halen ben ik bang.
Oojier speelde gister niet opvallend slecht, maar er zijn / komen gewoon betere opties aan...boula mits fit, Vlaar(als hij deze lijn doortrekt), eventueel Maduro als hij de lijn van vorig seizoen doorzet(en dus geen tribuneplaatsen verzameld)of een Bouma.

Ik snap nog steeds waarom Kuyt een hele wedstrijd speelde terwijl hij maar 1x een goede kans had. Ook snap ik niet dat Snijder niet eerder werd gewisseld. Laat hij bij Inter maar van die malote hakjes gaan doen....
V Persie was de enigste die nog een keer een normale steekpaas naar voren gaf. Verder heb ik dat niemand zien doen...
V Bronckhorst speelde wel een goede wedstrijd. Maar die Ooijer achterin... Die vent staat daar een beetje en krijgt een schot van een tegenstander met geluk tegen zich aan wat een kluns is die vent toch haha.
Mathijsen speelde ook niet best, maar beter dan Ooijer. Dus Ooijer er zeker uit en als je het mij vraagt gewoon Boulahrouz en Vlaar achterin.
Vorm heeft in 1 wedstrijd al beter gespeeld dan "steek" in al zijn wedstrijden voor Oranje. Dus mocht v/d Sar toch niet meegaan gewoon lekker met vorm onder de lat.
Robben er gewoon uit. Die jongen kan goed voetballen maakt mooie acties, Maar Wanneer Maakt Hij Het Eens Een Keer Af. Elia daarentegen maakt mooie acties en geeft daarna ook nog goede passes.

Dit is wat mij betreft het sterkste elftal waarmee Oranje nog wel eens heel ver kan komen met het Wk.

v/d Sar
Heitinga
Boulahrouz
Vlaar
Gio
v. Bommel
de Jong
Robben
v/d Vaar
Elia
v. Persie

Vorm speelde goed net als Elia
Ooier Gio vd Vaart vond ik ook reelijk spelen.
Kuyt en Sneijder vielen tegen.
Ben benieuwd wie er in het goal staat bij een volgende interland want vond Vorm wel heel sterk keepen. Alhoewel ik denk dat Stekeleburg meer ervaring en kwaliteit heeft.

we hebben gewonnen tegen een team wat nog vol streed voor kwalificatie in hun eigen huis waar het altijd moeilijk is, daarbij waren wij al geplaatst en geef je net minder inzet. Daarbij is dit Oranje zwakker dan de generatie 88-2002 omdat we geen Europese topverdediging hebben.

Al met al dus een prima resultaat

ik zat gister de wedstrijd te kijken met een paar maten en ik voorspelde al dat er weer allerlei mensen zouden gaan zeiken dat huntelaar in de spits moest omdat die ' wél eventjes ' zou scoren. nou nee dankje, ik vind dat Kuyt gewoon een goede wedstrijd heeft gespeeld, en hij verdient zeker een basisplek. Als je het mij vraagt staren mensen zich kapot op het feit dat hij niet van Ajax komt ofzo en Huntelaar wel, het had een heel ander verhaal geweest als Huntelaar ook van Feyenoord was gekomen. Voor mijn part zou Van Persie inderdaad wel van positie kunnen ruilen met Kuyt waardoor Kuyt net zoals bij Liverpool op de rechterkant staat. En juist doordat Kuyt niet altijd daar in het centrum blijft staan crëeert hij ruimte voor Robben bijvoorbeeld die 2 x een 100 % kans kreeg. En zeker tegen zwaardere tegenstanders kan je een Kuyt die ook meeverdedigt zeer goed gebruiken.

10 september 2009 om 11:07

Dat heeft niks met de achtergrond van Kuyt te maken, weet niet waar alle / meeste feyenoorders dat vandaan halen? Denk eerder dat het met de achtergrond van Kuyt en van Marwijk heeft te maken dat hij er altijd Wel instaat!!
Van persie zie ik er ook graag in staan, ondanks dat hij gister niet zn beste wedstrijd speelde gaat er altijd dreiging van hem uit. Fer en Wijnaldum zouden in de toekomst ook zeker aanwinsten zijn...echter Kuyt brengt in de spits nou eenmaal veel minder doelpunten als Huntelaar. Niemand scoort zo makkelijk, alleen Ruudje. Die zie ik dan ook als enig echte concurrent voor de Spitspositie mocht hij mee willen / gaan naar het Wk.

Het is qua resultaat prima, alle punten gepakt maar vraag af en toe niet hoe.
Het is onbegrijpelijk dat van Marwijk Kuyt in de spits laat staan. (maarja samen bij feyenoord gezeten dus misschien te verwachten). Wat een drama was hij gisteren weer, veel ballen verspeelt en qua aanspeelpunt was het ook niet super. Liep af en toe weer net voor de verdediging dus volgens mij snapt hij het niet wat een spitspositie in houdt.
Huntelaar moet gewoon in de spits, sowieso de beste spits met het hoofd. Zeker met een steeds beter spelende Elia en Robben op de vleugels in 4-3-3 opstelling zou dat veel beter renderen, met van Persie erachter of naast. Echter persoonlijk zou ik 4-2-2 of een 3-5-2 ( spelen met enige verschil dat van Bommel dan net voor de verdediging staat (alleen die opstellingsvariant staat er niet zo in). Zoals het nu staat gaat het niks worden op het Wk, dus hooguit Kuyt op rechts, maar liever nog op de bank. Zie eerdere toernooien met Kuyt in de spits (vorig Wk, om te huilen) Zie opstelling

vd sar
heitinga
mathijsen
bronck/o
van bommel
ooijer/j
robben/k
sneider
elia/rob
van persie
huntelaar

Je kan van Huntelaar zeggen wat je wilt, beperkte techniek, vaak onzichtbaar, niet zo fysiek sterk....maar niet dat die altijd en overal scoort en geweldige gemiddeldes haalt!!! En daar draait het om bij een spits.

Je kan van Kuijt zeggen wat je wilt, maar niet dat hij een geweldige techniek heeft, altijd scoort, kopsterk is en een specifieke kwaliteit voor de spitspositie heeft. Ofwel niet meer dan dat het een harde werker is!

Dus niet zo raar doen en gewoon Huntelaar in de spits! Zeker zolang Ruudje niet fit is.

Het moge duidelijk zijn dat we op deze manier niet aan de wereldtitel komen. Ik zou zeggen Elia erin gezien zijn explosiviteit en inbreng. Kuijt mag van mij terug naar de bank. Ook Robben naar rechts, vond hem daar bij Real stukken beter dan op links. Ook Heitinga centraal ipv Ooijer / Loovens. Ooijer kan het tegen landen als Brazilie echt niet meer belopen en Loovens mist simpelweg de kwaliteit.

Vd Sar
Vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
V Bronckhors
V Bommel
De Jong
Robben
Sneijder
Elia
V Persie

Het is qua resultaat prima, alle punten gepakt maar vraag af en toe niet hoe.
Het is onbegrijpelijk dat van Marwijk Kuyt in de spits laat staan. (maarja samen bij feyenoord gezeten dus misschien te verwachten). Wat een drama was hij gisteren weer, veel ballen verspeelt en qua aanspeelpunt was het ook niet super. Liep af en toe weer net voor de verdediging dus volgens mij snapt hij het niet wat een spitspositie in houdt.
Huntelaar moet gewoon in de spits, sowieso de beste spits met het hoofd. Zeker met een steeds beter spelende Elia en Robben op de vleugels in 4-3-3 opstelling zou dat veel beter renderen, met van Persie erachter of naast. Echter persoonlijk zou ik 4-2-2 of een 3-5-2 ( spelen met enige verschil dat van Bommel dan net voor de verdediging staat (alleen die opstellingsvariant staat er niet zo in). Zoals het nu staat gaat het niks worden op het Wk, dus hooguit Kuyt op rechts, maar liever nog op de bank. Zie eerdere toernooien met Kuyt in de spits (vorig Wk, om te huilen) Zie opstelling

vd sar
heitinga
mathijsen
bronck/o
van bommel
ooijer/j
robben/k
sneider
elia/rob
van persie
huntelaar

Geweldige invalbeurt van Elia, laat ik daar eens mee beginnen. Het is natuurlijk lekker invallen, tegen een matige back die al is moegespeeld door Robben, maar dan moet je het nog wel doen. Elia deed het met verve.
Het was geen super-wedstrijd van Oranje, maar Schotland-uit, dat voor zijn laatste kans strijdt, is gewoon niet gemakkelijk. Drie punten is dus een prima resultaat, zeker als afsluiting van 8 maal winst op rij.
Echter zie ik Nederland (nog) geen wereldkampioen worden. Ondanks dat dit geen gemakkelijke wedstrijden zijn, is het dan ook niet voor niets dat alle tegenstanders uit deze groep de Wk niet zullen halen. Engeland was de vorige wedstrijd gewoon de betere, de volgende echte graadmeter wordt Italië.
Wel hoop ik, dat Huntelaar een goed seizoen draait in Milaan, en een basisplaats weet te veroveren in het Nederlands Elftal. Kuijt is een sterke, gemotiveerde en goede speler. Hij mist in mijn ogen echter teveel doelgerichtheid, om als spits te fungeren (al was dat schot op de paal na 5 minuten erg sterk).
Nederland heeft zoveel voetbal voorin, dat de spits eigenlijk alleen maar hoeft te scoren. Je hoeft alleen de cijfers te bekijken, om te weten wie je dan opstelt. Mocht Van Nistelrooij toch een sterk seizoen spelen voor Real, kan hij wellicht nog concurreren.
De opstelling hieronder is dan ook een erg persoonlijke opstelling, waar persoonlijke voorkeur nogal een rol speelt. Maar ik denk, dat dit een erg sterk Oranje zou zijn:

Van der Sar
Van der Wiel
Boulahrouz
Mathijssen
vBronckhorst
Van Bommel
De Jong
Van Persie
V.d. Vaart
Robben
Huntelaar

we kampen toch altijd met luxe problemen voorin bij het nederlands elftal?
toch maken we ons nog flink druk over de spitspositie, er is niemand onomstreden daar.. kuyt scoort niet, huntelaar scoort af en toe maar beschikt over te beperkte capaciteiten en is volgens vele nog niet klaar voor de basis en van persie zien de meeste liever op 10. Ik denk dat als Van Nistelrooy zich weer beschikbaar stelt, dat hij ook speelt. En anders toch Kluivert of Bergkamp nog maar even benaderen, die scoorde altijd wel veel en beschikte ook over goddelijke kwaliteiten voor een spits!

Te veel verdedigend ingestelde spelers gezien gisteren. Er werd ook te weinig druk uitgeoefend. Het baltempo was wederom te laag en ik zie geen elftal.

Positief: Vorm had een aantal zeer goede reddingen. Meer creativiteit doordat de Zeeuw speelde ipv Mendes. vd Wiel doet het erg goed. En natuurlijk Elia. Duidelijk.

Gisteren speelde je met 6 verdedigend ingestelde spelers tegenover 3 van schotland.. Dit gebeurt je erg vaak als Ned. Elftal. Ik zou anders spelen. Wel de controlerende middenvelders behouden, maar wel een extra aanvaller erin. Verdedigend redden we het toch niet tegen de toppers. Maar als we ons focussen op onze kracht, aanval, kun je wel eens ver gaan komen. Zeg nou zelf, welk ander land kan zo'n voorhoede opstellen?

Vorm
Boulahrouz
Heitinga
Mathijssen
Kuijt
Van Bommel
De Jong
Robben
Huntelaar
Sneijder
v Persie

Denk dat met deze opstelling wel gaat maar denk dat van Marwijk
liever met die ex Feijenoorders en met zijn schoonzoon voetbald
Als hij dat doet wint nederland zeker het wk niet

Vorm/Ste
VD Wiel
Heijtinga
Mathijsen
Gio
De Zeeuw
De Jong
Robben
Sneijder
Elia
Huntelaar

Boulahrouz moet btw indien fit altijd spelen ipv Ooijer

Snap ook niet dat de media nog redelijk positief is over de wedstrijd. Ook van Marwijk en de spelers zelf vonden het best 'ok'.

Heb zelf me geërgerd aan het Nederlands elftal gisteravond.

Wat heeft Nederland tog een slechte team. Nederland heeft een enorme geluks factor. Onze sterspelers zijn van Nistelrooy en Van De Sar hopelijk komen ze terug. Op dit moment kan Robben nog iets forceren maar dat is niet genoeg. Ik hoop dat Rafeal snel zijn periode krijgt van Hsv, Sneijder moet eruit en ook Van Persie. Sneijder is gewoon een degelijke speler en op dit moment zit ie totaal ergens anders met zijn gedachtes. Van persie geweldige speler bij Arsenal bij Nederlands elftal komt bijna niks van terrecht(in vergelijking met Arsenal). Geef Rafeal de aanvoedersband en zet hem op 10 kortom maak team om hem heen. Ik ben heils van overtuigd dat het gaat werken. Mensen die Kuyt afzeiken hebben geen verstand van het spelletje. Kuyt staat tactisch heel sterk en kan goed mee voetballen nr 1 op rechtsbuiten. Feit zonder Kuyt worden we gewoon overlopen(tegen sterke landen geen Roemenie en dergelijke). Onze laatste linie is iedereen overeens zeer zwak, tekort aan sneheid, fysiek en spelinzicht. Met dit materiaal haalt Oranje de kwartfinale. Komen Rvn en Vds terug is kans groot dat we half finale halen. Nogmaals Oranje heeft enorme geluks factor zoals de Ek tegen Frankrijk en Italie. Dat waren allemaal goals uit spelhervattingen. En dan vlieg je kansloos met 3-1 naar huis tegen Rusland. Kom niet vertellen dat het lag aan spelerswisseling tegen Roemenie. Ik hoop echt dat Rafeal ze vorm terugkrijgt want hij kan de verschil maken. Zijn vorm is gelijk aan de presentaties van Oranje bij de Wk.

Sar/stee
Boula
mathijssen
ooier
gio
bommel
jong
kuyt
rafeal
robben
rvn/kjh

Ik begrijp niet dat iedereen zegt dat Robben eruit moet. Robben op rechts zou ik zeggen, Sneijder eruit en van Persie op 10 en Elia op links. Dan heb je een dodelijke aanval met Kuyt/van Gol in de spits.

VD Sar/V
Wiel/Hei
Loov/Vla
Boula/Ma
Bronk/Bo
Bommel/Z
Jong/Sch
Robb/Sni
Persie/V
Elia/Rob
Kuyt/Gol

Ik vind t lachwekkend dat zoveel mensen zeggen elia erin inplaats van robben. Een fitte robben hoort bij de beste van de wereld Elia is lang nog niet zover, robben bewijst zich al jaren op topniveau ook in oranje, Elia speelt 2 wedstrijden goed tegen verdedigers die al helemaal moe zijn gemaakt door robben en dan gaan mensen zeggen dat elia in de basis moet in plaats van robben !! Ik vind ook dat als Elia zo doorgaat hij misschien wel een basisplaats verdient maar zeker niet in plaats van robben.

Zie mijn opstelling -->
Ik heb alleen nog mijn twijfels over de 2 posities op mid achterin.
Twijfels tussen heitinga - vlaar - ooijer - mathijsen - boula?

Ook snap ik niet dat niemand braafheid op links back zet, ik vind hem echt 10x beter als gio.

vorm/v.d
van der wiel
ooijer
mathijsen
braafheid
van bommel
de jong
robben
sneijder
elia
v. persie

Vond het een matige wedstrijd
Ik vond Kuyt,van Persie,sneijder en De Zeeuw dramatisch.
Kuyt er uit,de zeeuw is toch bankzitter. Sneijder eruit Van Der vaart erin
Dit moet de opstelling worden voor wk

V/D Sar
V/D Wiel
Ooijer
Braafheid
Hetinga
V Bommel
Robben
V/D Vaar
Elia
Huntelaar
Van Persie

Ik vraag me toch af mits iedereen fit blijft welke verdedigers er allemaal mee gaan. Het lijkt mij dat als van Nistelrooy goed genoeg is om mee te doen ook meegaat en dan heb je dus waarschijnlijk in de aanval

Kuyt, Robben, Van Persie, Elia, Huntelaar en van Nistelrooy

middenveld:

Afellay, Sneijder, van der Vaart, de Jong, van Bommel, Schaars en de Zeeuw

3 keepers

en dus maar 7 plekken voor de verdediging waar die dan uit de volgende kan kiezen:

Ooijer, Marcellis, van der Wiel, Vlaar, Boulahrouz, Mathijssen, Bouma, Maduro, Loovens, Heitinga, van Bronckhorst, Braafheid en wellicht ook Drenthe als die een basisplaats verovert.

Nou zitten hier dus ook wel twijfelgevallen bij zoals Maduro, Bouma, Drenthe, Marcellis, Vlaar en Loovens maar misschien dat Ooijer toch echt te oud is geworden aan het eind van het seizoen, van Bronckhorst het niet meer kan belopen. Ik denk dat de verdeding nog wel het een en ander zal veranderen voor het Wk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Pepe en Besiktas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren