Jan Smit nieuwe hoofdsponsor FC Volendam

Woensdag, 20 mei 2009 om

FC Volendam heeft een opvallende nieuwe hoofdsponsor gevonden. De club uit Noord-Holland, die dit seizoen degradeerde uit de Eredivisie, wordt vanaf volgend seizoen financieel bijgestaan door enkele artiesten uit eigen dorp. Jan Smit, Nick & Simon en...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door stelleman)

Dat zullen er meer moeten doen.
Net als Fortuna alle oudspelers onder andere mark van bommel kunnen genoeg bijleggen met z'n allen .

Mooi voor volendam.

20 mei 2009 om 08:44

makkelijk gezegd. Jan Smit doet dit vanuit een bedrijfsconstructie.... Daarbij Volendam is gezond, daar zijn mensen/bedrijven bereid om geld in te steken; dat was wel een beetje het probleem bij Fortuna, wat door de afgeketste fusie alleen maar groter is geworden. Daardoor is er geen tijd geweest om te werken aan een individueel verder bestaan.

20 mei 2009 om 10:17

Daarnaast heeft Jan Smit nu ook meer tijd en kan gerust iedere week op de hoofdtribune gaan zitten van zijn ploegje....

Maar wanneer je in de artiesten wereld zit heb je het financieel wel goed zitten, maar het is toch ook niet zo dat je tientallen miljoenen hebt?

20 mei 2009 om 10:38

ik denk dat Volendam ook geen tientallen miljoenen verwacht. het platenlabel doet dit, maar pronkt met de namen van de artiesten in het nieuws. volgens mij gewoon een win/win situatie...

20 mei 2009 om 11:36

De bedoeling van sponsoren is toch ook om een win/win situatie te creeren? ik bedoel, anders heeft een sponsor ook weinig aan om een club geld te geven en er niks voor terug te krijgen

20 mei 2009 om 13:21

dit is geen win/win situatie... Votown wil door shirtsponsoring ervoor zorgen dat er meer artiesten van hun geboekt worden. Ze zullen waarschijnlijk hierop ook wel beetje vooruitgang boeken, maar ik denk dat er meer achter zit.
Wat zou zo'n shirtsponsoring nou opbrengen aan Volendam, denk zo'n 7 a 8 ton. Wat ik vermoed is dat de artiesten van Votown dan hebben afgesproken is dat ze enkele keren mogen optreden in het stadion van Volendam. Dus zeg maar gratis het stadion huren voor concerten. Dan hebben ze met 2 a 3 concerten hun sponsering al binnen, en bovendien een goede naam in de maatschappij omdat ze "clubliefde" hebben.

20 mei 2009 om 15:38

7 a 8 ton in de Eerste divisie? Dat kun je vergeten hoor, een topper in de Jupiler League mag met 2,5 ton heel blij zijn voor het hoofdsponsorschap.

21 mei 2009 om 00:55

hallo denk je dat ze bij volendam dom zijn ofzo ???
ik heb uit bronnen vernomen dat deze concerten wel plaats zullen vinden voor eigen publiek(wat niet heel gek is) maar verder heb ik begrepen dat het geld wat opgehaald word bij deze concerten daarvan 50 naar de club gaat en 50 naar de platenmaatschappij. de 50 die moet de club investeren in nieuwe spelers waarmee volgend jaar als ze weer gepromoveerd zijn ( waar ik als rasajacied wel op hoop want ik vind het gewoon een leuke club) de spelers mee kunnen halen die ze nodig hebben als handhaving in de eredivisie.
er zal een bedrag zoiezo gestort worden op algemene rekening van van volendam tussen de 4 en de 6 ton. dus de club volendam is de grote winnaar en de fans (de platen maatschappij en jan en die andere gasten) die helpen hun club waar ze kunnen.
daar wil ik meteen op zeggen deden meer fans dat maar. laat het geknok stoppen en laten we van voetbal weer het spelletje maken waar iedereen van houd en iedereen ook heen kan gaan zonder risico te lopen. en ja ik durf clubs te noemen fans van utreg, den haag, feyenoord ,ajax (jawel mijn eigen club ook) vitesse, nec en alle andere die ik ben vergeten neem een voorbeeld aan dit bericht steun je club en het is een deel van je leven ook van die van mij maar hou het leuk en gezellig en mooi.

Prachtig voor Volendam, het is toch een hechte gemeenschap daar! Gelukkig is sponsoring van een dergelijke clubb nog goed te doen! Ze zetten nog net geen 'palingboeren' op het shirt, prachig!

Dat clubje artiesten bij elkaar heeft ongetwijfeld een leuk beetje Euries opgestrijkt de laatste paar jaar. Is toch niet slecht voor Nederlandstalige artiesten!

Toch mooi dat artiesten dit doen voor hun club in Volendam.respect.

Nu Gerard Cox en Lee Towers nog bij mijn club.

20 mei 2009 om 11:55

Doe Lee Towers maar niet, dan krijg je allemaal ellebogen op het veld

Leuk voor Volendam

21 mei 2009 om 00:58

ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet waar hun vandaan komen dus welke club is dat ??

Hmmm toch benieuwd wat zo n sponsoring aan bedragje kost. Met name Jan Smit zal geld zat hebben. Hij kan vast een goede spits kopen haha. En hij gaat nu per maand overhouden nu 'golddigger' Yolanthe naar een ander toe is (voetballer trouwens ook)

Top van die jongens om toch hun nek uit te steken voor de club.

Eén ding begrijp ik niet. Is het platenlabel van hun of staan ze daar onder contract. Beetje raar om met die naam te sponsoren anders...

20 mei 2009 om 10:28

Het vermogen van Jan Smit was 7 miljoen vorig jaar (bron; Qoute voor jonge mensen ofzo).
en hoofdsponsoring van fc volendam zal wel niet zo gek veel kosten aangezien vorig seizoen een garnalenboer hoofdsponsor was

20 mei 2009 om 19:17

die garnalen boer is 1 van de rijkste mensen van nederland en cafe bar was de hoofdsponser

Ik vind het een goede keuze die ze gemaakt hebben want hoop dat volendam snel weer terug is in hoogste competitie,

Prima deal en ook aardig sympathiek van de zanger.

Volendam gesteund door Volendammers, hoewel vreselijke muziek is dat wel een zeer mooie actie.

20 mei 2009 om 09:01

Ik vind het een mooi gebaar van deze jongemannen.

20 mei 2009 om 10:45

Hartstikke leuk natuurlijk dat deze artiesten dat willen doen, getuigt echt van clubliefde en past helemaal bij het imago van Volendam!

Ik moet zeggen een uiterst gul gebaar wat ik zeer kan waarderen.

Op zich wel een bijzondere actie. Heb toch niet echt het idee dat Jan Smit zo'n merk is dat verkoopt. Geld zal hij wel genoeg hebben, maar om een club te sponsoren? Het is natuurlijk niet bepaald een Abramovic... Misschien was het wat dat betreft beter geweest om dit genereuze aanbod af te slaan en een echte sponsor te zoeken. Daar zit veel meer geld in (neemi k aan he).

Ook wel bijzonder om te zien dat Jan Smit en co er helemaal niets mee opschieten. Verwacht niet dat men door deze actie meer in de publiciteit zal komen. Enigszins natuurlijk wel even door de actie, maar het zal de aanloop naar de muziek niet echt doen toenemen.

20 mei 2009 om 09:00

Alleen al het feit dat we er hier over de nieuwe hoofdsponsor van Volendam praten geeft al aan dat hij voor zichzelf publiciteit genereert. Ik kan me niet herinneren dat hier wordt gepraat over sponsors van andere eerste divisieclubs.

20 mei 2009 om 09:39

Perridon - Feyenoord (elke dag weer in het nieuws), Adidas/nike/kappa - shirtsponsoren (aanleiding interview Timmer), Phillips stadionverkoop - psv (tijdje terug)...

Dat is alleen al heel even lukraak wat nationale voorbeelden. Het is waar dat Smit nu even de aandacht trekt, dat doen alle nieuwe sponsoren. Maar Votown is niet echt een merk, dus het nut van reclame ontgaat me een beetje. Wel leuk dat ze de club willen helpen...

Verder neem ik aan dat bedrijven meer geld hiervoor vrij kunnen maken dan individuele personen als Jan Smit, Nick en Simon...

20 mei 2009 om 10:10

Alsof Klaas Puul opeens extra verkoop deed door wat shirtreclame. Ik vind het mooi, dat is Volendamse cultuur, onderling elkaar helpen en ondersteunen. En Votown is wel degelijk een bedrijf en geen individuele personen, denk alleen al aan de merchandise en al die rommel.

20 mei 2009 om 10:18

Die jongen is gewoon fan van Fc Volendam en verdient een aardig zakcentje dus waarschijnlijk vind hij het gewoon leuk om als sponsor de club te helpen. Dus reclame maken lijkt me ook niet de reden van hun sponsoring.

20 mei 2009 om 10:38

Sommige mensen hier hebben echt totaal geen benul van Marketing of Communicatie. Wanneer je zo'n plan maakt ligt de boventoon natuurlijk op de sympathie dat de mannen voor de club hebben. Dat betekent echter niet dat er voor hen geen voordelen aan hoeven te kleven. Het zal echt geen pure vriendendienst zijn want ze krijgen er o.a. persoonlijk dingen voor terug, ze helpen de club en ze promoten zichzelf ook nog eens. De naamsbekendheid van het label zal ongetwijfeld aanzienlijk gaan stijgen. Bovendien kweekt Jan Smit, bij zijn fans, op deze manier natuurlijk verschrikkelijk veel goodwill wat zijn imago versterkt. Los daarvan vindt hij het natuurlijk hartstikke leuk ook. Toch een prima deal voor twee kanten? Ik denk niet dat Volendam veel betere deal had kunnen afsluiten. Want ik neem toch aan dat Jan Smit ook gewoon een aardig bedrag betaalt.

20 mei 2009 om 12:10

We zullen zien of Jan en Co genoeg geld in Volendam weet te pompen om het ultieme doel: Structureel eredivisie te behalen.

Ik verwacht dus dat de gehele selectie van Volendam binnenkort een kortingsbon krijgt voor de C&a om de J-style kleding binnen te halen....

20 mei 2009 om 12:19

Het feit dat jij de naam Klaas Puul nu wel kent betekent al dat het nut heeft Daarnaast vind ik het wel grappig. Kweekt veel goodwill.

20 mei 2009 om 15:44

Klaas Puul heeft 5500 Werknemers in Nederland,europa,marroko die ligt niet bepaald wakker van een paar Eurotjes meer of minder. Die zijn ook sponser uit Clubliefde want dat is ook een Volendammer.

V-town is 1 van de vele Bv'tjes van Volendam Music. Goeie actie van Jan en Co.

21 mei 2009 om 01:03

niet heel verkeerd bedoeld maar ik zeg zie mijn reactie bovenin daar staat hoe het in elkaar zit en ik denk dat dit absoluut iets is waar de volendamse gemeenschap iets aan heeft en waar de club absoluut zijn voordeel mee trekt

Het is wel een leuk gebaar van die jongens, blijkt toch wel weer dat Volendam een hechte gemeenschap is. Nu maar hopen dat Volendam snel weer terug is in de eredivisie.

he Westend ik weet het niet maar is volendam dan een chelsea of een andere top club ofzo met je abramovic
jan smit en de 3 j's en nick & simon zijn samen gewoon een hele hele goede sponsor voor zoon club top! dat die zangers dat zo doen!!

20 mei 2009 om 12:08

Voor Volendamse begrippen is een Jan Smit een type Abramovic ja. Een instelling die zonder eigen echte belangen geld steekt in een club. Maar ik denk dat, zelfs als je het in proporties bekijkt, Jan Smit te weinig kan betekenen voor Volendam, als Abramovic voor Chelsea. Doelstelling van Chelsea is Champions League winnen, Doelstelling Volendam is structureel eredivisie. Daar is relatief gezien even veel geld voor nodig (als je de personen naast elkaar zet).

Goed dat supporters laten zien dat ze er voor hun club zijn.

Dat wordt een swingend seizoen in volendam

En de oude sponsor Klaas Puul dan? Jaren lang sponsor geweest en dat is nu afgelopen door die playback artiesten?als het wel zo is vind ik het een ware schande.

20 mei 2009 om 10:17

Klaas Puul is bij Fc Volendam de rugsponsor, de garnalen blijven dus ook komend seizoen gewoon op de shirts staan...

Het is volgens mij niet echt zo dat de personen jan smit , nick en simon, enz... volendam gaan sponsoren, maar hun platenlabel. Dat lijkt me een redelijk groot verschil

20 mei 2009 om 23:44

dat platenlabel zijn ze zelf ,en dat laat gelijk zien hoe groot deze jongens zijn .in een woord fantastiche .en met klaas puul erbij en misschien nog een paar grote sponsoren zit er zeker muziek in deze club .en als de knvb nu niet met twee maten gaat meten ,en bijvoorbeeld roda jc en fyenoord gewoon faillet laat verklaren zo als het ook hoort .dan komen we langzaam maar zeker door tot aan de top

on: zeer opmerkelijke sponsor ja!! nu maar hopen dat ze hitjes blijven maken!

off: jammer dat Opgezwolle uit elkaar is, anders konden ze onze Fc sponsoren!!!

Het is niet de eerste keer dat Fc Volendam in het nieuws komt vanwege een nieuwe hoofdsponsor. Dat gebeurde ook in 1973, de Volendammers waren toen de eerste club met een shirtsponsor sinds het ontstaan van het betaalde voetbal.

De club speelde met een grote letter V op het shirt, dat stond voor de radiozender Veronica. De hele naam van de radiozender werd niet gebruikt omdat shirtsponsoring in die tijd nog verboden was...

Geweldig dat de 'locals' met clubliefde de club helpen !

Ik hoop persoonlijk dat Volendam komend jaar weer in de Eredivisie zit , ik ben zelf voor groningen...maar volendam is toch een erg leuke ploeg

Leuk dat Jan dat doet. Hij heeft genoeg geld en is een trouwe supporter van de club. Ook fijn voor Volendam zo'n trouwe fan én supporter te hebben.

Nou Hart van Nl zal de hele dag wel weer live bij Jan voor de deur liggen, en misschien heeft Jan in zijn kennissenkring nog wel een interessante voetballer, die hem een gunst terug wil bewijzen :clown
On: Leuk trouwens dat deze heren zoiets moois voor hun stadje kunnen en willen doen!

ohhh god, mag toch hopen dat het geen trend wordt dat de clubnaam overboord gesmeten wordt voor een sponsor.
Dit zou voor een aantal clubs eeuwig zonde zijn vanwege de history aan de naam.

ik noem maar: Ado, Sparta, Excelsior, Feyenoord, Ajax, de Graafschap, Nac, Nec.

20 mei 2009 om 15:26

Euh.. waar heb jij het over? Fc Volendam zal gewoon Fc Volendam blijven heten hoor.

Opzich niet eens zo vreemd dat "votown" dit doet. De artiesten komen uit Volendam, zijn fan van Fc Volendam en zitten ook nog wel eens op de tribune. Vind het wel een mooi gebaar

Dit vind ik klasse van hem. Om dit bij Volendam te doen is relatief goedkoop en als je je beseft hoe populair hij in Nederland, maar vooral ook in Duitsland! is, dan hoef je (op financieel vlak) geen zorgen te maken voor de toekomst.

20 mei 2009 om 15:39Denk dat zo iemand bij Feyenoord al snel het vermogen Abramovic moet hebben. Volendam is relatief gezien een kerngezonde club zonder schulden en waar alles financieel goed loopt. Bij Feyenoord daarentegen.... Die club moet men eerst vol pompen met medicijnen, alvorens men kan gaan beginnen met het opbouwen van een team :s.

Mooi gebaar van de muzikale jongens uit Volendam!

Weet nu al wie de muziek verzorgd op het kampioensfeest van volgend seizoen in Volendam!

zie het al voor me jovink&de voederbietels bij ons op het shirt met zwarte cross, nee zonder gein het is een leuk initiatief van deze volendammers en mss wekt dit wel goodwill op voor jan smit bij de vrouwtjes het is nu zaak om het geld goed te besteden door de plaatselijke fc, let wel mandemakers pompte ook veel geld in rkc maar die zitten vooralsnog nog steeds in de jupiler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Internazionale is niet de enige club met belangstelling voor Dries Mertens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren