Barça maakt Clásico-selectie bekend en geeft uitsluitsel over meespelen Pedri

Zaterdag, 18 maart 2023 om 13:48Sam Vreeswijk • Laatste update: 13:52

Barcelona moet het zondag in el Clásico definitief doen zonder Pedri. Het twintigjarige supertalent is al enkele weken uit de roulatie vanwege een spierblessure, en ook de wedstrijd tegen Real Madrid zal hij aan zich voorbij moeten laten gaan. De Catalanen maakten zaterdag de selectie bekend voor het duel met de rivaal, en de naam van Pedri staat daar niet bij.

Pedri, die dit seizoen tot dusver dertig officiële wedstrijden speelde waarin hij zeven keer scoorde, raakte ruim een maand geleden geblesseerd in het duel met Manchester United (2-2). Daardoor miste hij niet alleen vier LaLiga-wedstrijden, maar ook de return tegen de ploeg van Erik ten Hag (2-1 nederlaag) in de tussenronde van de Europa League en de eerste ontmoeting met Real Madrid in de halve finale van de Copa del Rey (0-1 winst). Vrijdag werd bekend dat Pedri door bondscoach Luis de la Fuente wel is opgenomen in de 26-koppige selectie van Spanje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (25 maart) en Schotland (28 maart).

Op de persconferentie in aanloop naar el Clásico ging Barcelona-trainer Xavi zaterdag in op de fysieke gesteldheid van Pedri. “We wisten dat we een risico zouden nemen als we Pedri zouden oproepen voor dit duel”, aldus de oefenmeester. “Op dit moment is hij nog niet volledig fit. Hij moet rust nemen, en volgende week kijken we weer. Ik had het gevoel dat hij nog niet fit genoeg was voor deze wedstrijd. Dit is geen finale. Het is een belangrijke wedstrijd, maar geen finale. We willen niet het risico nemen dat we Pedri de rest van het seizoen moeten missen.”

Barcelona en Real Madrid trappen zondagavond om 21.00 uur af in het Spotify Camp Nou. De ploeg van Frenkie de Jong, die vanzelfsprekend wél bij de wedstrijdselectie zit, verdedigt een voorsprong van negen punten op nummer twee Real Madrid. Het wordt de tweede van in totaal drie Clásicos in ruim een maand tijd: in de halve finale van de Copa del Rey staan beide grootmachten dus ook tegenover elkaar. Na de 0-1 winst van Barcelona op 2 maart treffen beide teams elkaar op 5 april opnieuw voor de return.


Competitie:LaLiga
Datum:Zondag 19 maart 2023, 21:00 uur
Stadion:Spotify Camp Nou (Barcelona)
38116806555
A. Rüdiger192187
5.5
Toni Kroos16383
5.5
Ferland Mendy311836
5.5
0 stemmen

Poll

Hoe eindigt el Clásico?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door almogaver)

Nou de wedstrijd hoeft niet eens meer gespeeld te worden. Zonder hem kan hun middenveld niks beginnen tegen die van ons.

18 maart 2023 om 14:19
0

We will see

18 maart 2023 om 14:25
0

Kroos en Modric gaan weer dik. Het middenveld winnen is meestal de wedstrijd winnen (vooral in el Clásico).

18 maart 2023 om 14:28
0

Laatste wedstrijd vergeten ,toen zelfs geen gavi erbij en toch won barca .die oudjes Van real lust frenkie wel en onze tank in de verdediging is er ook weer bij.

18 maart 2023 om 14:43
0

Gavi was er wel. Lewandowski was er toen niet.

18 maart 2023 om 14:40
0

Hoeveel werd het de vorige wedstrijd toen hij ook niet aanwezig was? Trolletje.

18 maart 2023 om 14:42
0

Dat was wel echt meer geluk dan wijsheid. Gelukkig is Lewa er nu bij waardoor Gavi naar het middenveld kan. Fati dan maar eens basis zetten, hopelijk geen Ferran.

18 maart 2023 om 14:48
0

Frenkie is dit seizoen de beste middenvelder van Barca en is er gewoon bij, zoveel zorgen zijn er dus niet.

18 maart 2023 om 14:48
0

Niet mee eens. Naja dat doelpunt was wel wat mazzel natuurlijk maar Barca was oprecht de meer gevaarlijke ploeg. Madrid kon helemaal niets beginnen tegen die dubbele muur en de counter was meestal scherp, op de laatste bal na.

18 maart 2023 om 14:49
0

Frenkie speelt geweldig maar komt alsnog niet in de buurt bij Pedri hoor. Die knul is verantwoordelijk voor alles dat Barca creeert.

18 maart 2023 om 14:58
0

Frenkie is subliem dit jaar maar als je van Busquets en Kessie in aanvallend opzicht wat moet verwachten wordt het karig. En Frenkie is de man die het sterkst is in de eerste fase van een aanvalsopbouw.

Real had wel veel meer de bal en controle dan ik zou willen. Ik hoop morgen niet op een zelfde soort wedstrijdbeeld. Ik heb liever dat Barca hoog druk zet zoals in de Supercup, dan kunnen ze Real veel meer pijn doen.

Fijne match alvast.

18 maart 2023 om 15:01
0

Niet in de buurt slaat natuurlijk nergens op, beide spelers hebben een andere rol voor het team. En daarin vind ik Frenkie dit seizoen overall de beste voor Barca.

18 maart 2023 om 15:16
0

Hahahahaha consy je hebt me echt laten lachen man. Bij ieder ander had ik gedacht dat hij gewoon aan het trollen is, maar bij jou weet ik gewoon dat je dit echt meent.

18 maart 2023 om 15:48
0

Hij is de beste in zijn rol bij Barca, inderdaad. Is echter nog steeds een stuk makkelijker te vervangen dan Pedri. Die is ook de beste in zijn rol maar is wellicht zelfs de beste in zijn rol wereldwijd, niet enkel bij de club.

18 maart 2023 om 16:05
0@real8madrid

En ik altijd maar in de veronderstelling dat je wel verstand heb van het spelletje. Frenkie heeft het dit seizoen beter gedaan dan Pedri. Frenkie is voetballend verder dan Pedri. Pedri geweldige wedstrijden afgewisseld met erbarmelijk slechte. Frenkie veel consistenter en veel goede wedstrijden gespeeld. dit seizoen afgezien van een handjevol.

Frenkie is Barca's beste middenvelder
/

18 maart 2023 om 16:24
0

Ahh dus wanneer je het eens met hem bent, heeft hij verstand van het spelletje en wanneer je het oneens met hem bent, heeft hij geen verstand van het spelletje. Heel logisch ook.

18 maart 2023 om 16:30
0

Dit is het beste seizoen ooit van Frenkie bij Barcelona. En hij nadert zijn Ajax niveau, maar de beste mid van Barcelona is Pedri.

18 maart 2023 om 16:33
0

Niemand buiten Araujo, MATS en Christensen is consistent bij Barca dit seizoen imo. Ik heb Pedri niet slecht zien spelen, ik heb ook niet alle wedstrijden gezien dus ik wil gerust van je aannemen dat die wedstrijden er tussen zitten. Ik heb echter zeer zeker Frenkie compleet door het ijs zien zakken dus dat is geen argument imo. Ik heb hem ook topwedstrijden zien spelen natuurlijk. In wat ik heb gezien vond ik Pedri veel belangrijker voor Barca dan Frenkie en imo zijn hij samen met Dembele en Araujo jullie belangrijkste spelers dit seizoen. Ik heb maar pakweg 1/3e van de wedstrijden gezien maar doorgaans kan je daar toch een aardig oordeel na vellen.

18 maart 2023 om 16:48
0

@blink

Nee maat.

Ik ben geen eens een Frenkie fan maar hij is gewoon veel belangrijker voor Barca dan Pedri. Pedri creeert sensatie in het spel. Aantrekkelijk spel en aanvallender, flair en dat op jonge leeftijd. Uitzonderlijk getalenteerd. Heeft ook een paar belangrijke goals gescoord dit seizoen. Maar die momenten wisselt hij af met heel slecht spel. Vaak ook na minuut 70 er helemaal doorheen. Geweldige speler hoor en biedt vertrouwen in toekomst van Barca.

Pedri voor mij leukere speler om naar te kijken, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen Frenkie.
Tikt steeds vaker wereldklasse niveau in zijn rol. Het is niet voor niets dat premier league teams achter hem aanzitten ipv Pedri. Frenkie is natuurlijk wel een stuk ouder.

Om wat meer perspectief te bieden: Ondanks dat ik fan ben van Gavi vind ik dat hij een heel teleurstellend seizoen draait. Hij heeft 1/2 geweldige wedstirjden gespeeld.daarvan was de Clasico in de supercup er 1 van. Geweldige vechtlust maar voetballend weinig geleverd. Kan veel beter dat heeft hij wel bewezen. Is nog lerende.

Araujo wel beestachtig goed weer daarentegen.

@real8madrid

Even goede vrienden ondanks dat je fout zat.
Wens jullie een fijne clasico toe morgen! Moge het een spektakel worden.

18 maart 2023 om 17:16
0

Ben het vaak niet mee eens met real8 maar hier hier heeft ie zeker gelijk in.

18 maart 2023 om 17:21
0

Het is niet voor niets dat premier league teams achter hem aanzitten ipv Pedri. Frenkie is natuurlijk wel een stuk ouder.

Dit komt omdat Pedri onhaalbaar is. Barcelona wil(de) Frenkie laten gaan, vandaar dat ManU bijv hem wil(de) overnemen. Sinds Pedri geblesseerd is, domineert Barcelona haar wedstrijden niet. 9 wedstrijden oprij met 0-1/1-0 gewonnen.
De belangrijkste spelers van Barcelona imo zijn; Dembele, Pedri en Araujo.
Sterker nog, als je Xavi vraagt welke middenvelder hij als eerst op de wedstrijd formulier zet, zegt hij Pedri.

18 maart 2023 om 17:34
0

Moh, Pedri heeft toch wel een behoorlijke periode gehad waarin hij uit vorm was. Hij heeft echter ontzettend veel kwaliteiten waardoor hij zelfs in mindere wedstrijden een paar goede dingen kan doen.

18 maart 2023 om 17:44
0

Interessante discussie dit in ieder geval.

Zelf vind ik dit seizoen Frenkie gemiddeld beter en ook consistenter spelen dan Pedri. Toch zou ik als trainer misschien wel liever Frenkie missen in deze Clasico dan Pedri, omdat een middenveld met Busquets Kessie Pedri Gavi beter werkt dan Frenkie Busquets Gavi Kessie, en Xavi speelt dit soort wedstrijden wel het liefste met 4 middenvelders (mede doordat Dembele afwezig is, en we geen goede aanvaller op links hebben).

Dat gezegd hebbende, Pedri is natuurlijk vooral belangrijk voor de aanvallende creativiteit. Daarin is Pedri echt heel lastig te missen, zoals we de afgelopen paar wedstrijden hebben kunnen zien. Dit komt echter voor een groot deel door de afwezigheid van Dembele. Als Dembele er bij is, is het veel makkelijker om het gemis van Pedri op te vangen.

Al met al vind ik Frenkie dit seizoen beter spelen, maar is het gemis van Pedri nu groter door de afwezigheid van geschikte vervangers.

18 maart 2023 om 14:47
0

Ja wat waren ze geweldig he thuis tegen Barca B? He-le-maal opgerold. Kans na kans gecreeerd. Ik word nu nog soms wakker met een natte plek in mijn broek.

18 maart 2023 om 15:19
0

Ik zou dat toch wel even laten nakijken bij de dokter als je vaker last hebt van een natte plek in je broek. Misschien moet je wat minderen met de activiteiten bij je achterste.

18 maart 2023 om 15:49
0

Misschien kunnen we carpoolen wanneer jij die afspraak voor je ogen hebt?

18 maart 2023 om 16:47
0

Hebben we gezien in Bernabeu. Niet zo onderschatten want ze hebben nog steeds prima middenvelders met Gavi, De Jong en Busquets. En ook kan Kessie mee gaan spelen zoals de vorige keer en dan Gavi hangend op links. Als ze weer zo verdedigen als in Bernabeu gaat Real er weer niet langs komen.

18 maart 2023 om 17:37
0

Hahaha ik ga stuk ,ben je vergeten laaste wedstrijd tegen real speelde pedri niet en lewandoski niet en hoeveel schoten had Real Madrid op doel 0 .wordt dikke winst voor Barca

Is het eigenlijk toeval dat de klassieker in het zelfde weekend gespeeld wordt als El classico? Ik meen mij te herinneren dat dat vaker is voor gekomen.

18 maart 2023 om 14:40
0

Gebeurt inderdaad regelmatig. Wel een aderlating dit. Met een gelijkspel zou Barca al tevreden kunnen zijn nu gezien de omstandigheden.Real speelt in Camp Nou altijd wel stabiel. Heb een gevoel dat Real morgen weleens met de winst ervan door kan gaan. 6 punten is gezien het programma dan nog wel overbrugbaar. Hopelijk snel Pedri en Dembele weer fit voor de laatste finales van het seizoen. 4 april hopelijk allebei weer van de partij in de return van de
Copa.

18 maart 2023 om 16:12
0

Is het universum

18 maart 2023 om 18:26
0

Zal niet express zijn gedaan, maar het is wel een beetje gebruikelijk dat dit soort toppers een beetje in het midden van de seizoenshelft worden gedaan. Dus in dat opzicht is het niet raar dat het vaker voorkomt

Zo zie je maar hoe goed de VZ schrijvers het allemaal volgen. Dembele is wellicht hun belangrijkste aanvaller dit seizoen en is er ook niet bij maar wordt met geen woord over gerept.

Goede beslissing van Xavi en Barca. Niet het moment om risico's te nemen nu als Pedri nog niet 100% is. Ja verliezen en je voorsprong zien verkleinen naar 6 punten zou kut zijn maar stel je voor dat ie hervalt en de rest van het seizoen out is. Dat is het niet waard. Ik ben benieuwd hoe Barca gaat spelen. Als ze op dezelfde manier spelen als 2 weken terug en dat even goed uitvoeren als toen dan zie ik Madrid niet scoren en is Barca na morgen kampioen met 9-12 punten voorsprong maandag.

18 maart 2023 om 15:44
0

Onder de streep is de onvoorspelbaarheid van Ousmane Dembélé bijna net zo belangrijk voor de ploeg als de creativiteit van Pedri. In de Copa del Rey werd dat weer pijnlijk duidelijk, het dwong Barcelona namelijk om hun gehele speelstijl te veranderen. Waarschijnlijk zal dat morgenavond niet anders zijn, waardoor Real Madrid als duidelijke favoriet de wedstrijd in gaat. Sterker nog, het zou een wanprestatie zijn als ze niet van een gehavend Barcelona kunnen winnen. Barcelona op volle oorlogssterkte zou waarschijnlijk favoriet zijn, maar zonder Pedri en Dembélé is dat echt anders. En dat zegt misschien wel genoeg over het niveau wat het tweetal onder Xavi weet aan te tikken.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6840
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
RaphinhaAanvaller256
Ansu FatiAanvaller243
Ferran TorresAanvaller232
R. LewandowskiAanvaller2215
Iñaki PeñaKeeper00
Arnau TenasKeeper00
M. ter StegenKeeper260
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

7 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 21 6 2 0
2021/2022 Barcelona 12 3 0 0
2020/2021 Barcelona 37 3 2 0
2019/2020 Las Palmas 36 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

Barça maakt Clásico-selectie bekend en geeft uitsluitsel over meespelen Pedri

Barcelona moet het zondag in el Clásico definitief doen zonder Pedri. Het twintigjarige supertalent is al enkele weken uit de roulatie vanwege een spierblessure, en ook de wedstrijd tegen Real Madrid...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren