Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

Grealish verklapt wat Kopenhagen-doelman hem influisterde na goal Haaland

Donderdag, 6 oktober 2022 om 09:22Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:29

Erling Braut Haaland is voorlopig niet van plan om een einde te maken aan zijn scoringsdrift. Na zijn hattrick tegen Manchester United afgelopen weekend was hij woensdagavond opnieuw tweemaal trefzeker in het Champions League-duel met FC Kopenhagen (5-0 winst). De Noorse sterspeler heeft nu negentien keer gescoord in twaalf officiële wedstrijden sinds zijn komst van Borussia Dortmund. Ook doelman Kamil Grabara van Kopenhagen staat versteld van de cijfers.

Haaland had slechts zeven minuten nodig om ook tegen Kopenhagen het net te vinden. Na een voorzet vanaf de rechterkant van João Cancelo schoot de spits knap raak met rechts. Na een half uur spelen stond hij op de goede plek om een rebound van Sergio Gómez tegen de touwen te werken. Ook Jack Grealish gaf na afloop bij BT Sport toe versteld te staan van de prestaties van zijn collega. "Het is ongelooflijk, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in mijn leven", aldus de Engelsman.

"Om het eerste of tweede doelpunt moest ik gewoon lachen, omdat hij er altijd is en het altijd afmaakt. Het is een groot plezier om met hem te mogen spelen", aldus Grealish, die een onderonsje had met Grabara. "Toen ik terugliep na een van zijn goals, zei hun keeper iets tegen mij. In eerste instantie verstond ik hem niet. Hij zei: 'Dat is geen mens.' Ik moest lachen. Het is ongelooflijk. Hij is zo nederig. En ik ben niet de enige die hem groot maakt. Dat is de eerlijke waarheid van God. Hopelijk kan hij deze vorm doortrekken en ons succes brengen."

Grealish was zelf ongelukkiger in de afronding. De buitenspeler produceerde zes schoten, waarvan er drie werden gered door een uitblinkende Grabara. Desalniettemin was de Engels international tevreden met zijn optreden en gaf hij toe zich weer goed te voelen in het elftal. "Ik vind het op dit moment geweldig. Mijn laatste drie of vier wedstrijden heb ik ervan genoten. Ik voel me weer mezelf en speel met vrijheid en vertrouwen. Het was lekker als ik op het scorebord had gestaan, maar het gaat om het genieten en het resultaat. Dat hebben we gedaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door vernon)

Haaland = fenomeen

Op zijn 22ste in 22 CL wedstrijden 28 keer gescoord.

Op diezelfde leeftijd had Mbappe er 24 (41 wedstrijden), Messi 17 (33 wedstrijden) en Benzema 13 (in 24 wedstrijden).

En ja, je kan het niet 1 op 1 vergelijken maar puur qua doelpunten productie is deze man een ongezien fenomeen! Hij zit aan 195 officiele goals ( club + land).

6 oktober 2022 om 09:39

Gaat dit seizoen waarschijnlijk ook gewoon in de top 20 komen van all time goalscorers in de CL. En als je ziet welke namen hij al heeft ingehaald qua doelpunten dan val je ook bijna achterover (bijvoorbeeld Suarez en Van Persie). De laatste week komt er echt elke dag een ongelofelijke statistiek voorbij over die kerel.

6 oktober 2022 om 09:45

En dan te bedenken dat hij 8 van die 28 namens Salzburg heeft gescoord! Hoe vaak scoort een club als Salzburg nou in de CL? Maar deze jongen had in 3 wedstrijden al 6 goals, onder andere tegen Liverpool en Napoli.
Een Messi debuteerde in de CL in een geweldig Barcelona, Benzema debuteerde in een op dat moment ongekend goed Lyon. Deze beste man deed het voor een Oostenrijkse club.
Ik ben benieuwd wat ons nog te wachten staat met hem.

6 oktober 2022 om 12:11

@isco24 Haaland heeft volgens mij ook in de voorrondes van de CL gescoord en dat wordt normaliter erbij geteld dusja dan kan je wel aardig wat "gratis" goals bijrekenen.

6 oktober 2022 om 18:32

Jeonowlt, even opgezocht....klopt niks van. Tenzij de voorronde met Salzburg op 17 september 2019 werd gespeeld en dat lijkt me niet het geval

6 oktober 2022 om 10:44

Bij Haaland lijkt het net als bij de jeugd. Er was altijd wel een speler in de competitie die twee koppen groter was en 3x zoveel scoorde als de rest. Behalve dat Haaland dit laat zien in de PL en CL. Hoop dat hij met Noorwegen in de toekomst meedoet met WK en EK's, want dit is een legend in the making. Als hij zo doorgaat heeft hij zowel Messi en CR voor zijn 30e al uit de boeken geschoten.

6 oktober 2022 om 11:00

Voor zijn 30ste?😜 Ik hoop het maar lijkt me wel heel bizar als dat gaat gebeuren.

6 oktober 2022 om 11:07

Ik dacht ook dat er niemand aan messi en ronaldo kon gaan tippen. De vraag is eerder of hij heel blijft. Messi en Ronaldo zijn zo lang fit gebleven. Dat is eigenlijk al een wonder. En misschien heeft hij ook een rivaal nodig om op grote hoogte te blijven. Wellicht over een paar jaar Mbappe bij Real madrid en Haaland bij Barcelona.

6 oktober 2022 om 11:08

Hij speelt ook bij City he, bij Noorwegen is hij altijd minder. Iedereen heeft goede teamspelers nodig. Is geen zidane of maradona die je in zijn 1e wereldkampioen maakt

6 oktober 2022 om 11:46

Klopt Zidane en Maradona hebben de voetbaldwergen Frankrijk en Argentinië in hun eentje kampioen gemaakt..

6 oktober 2022 om 11:46

Noorwegen heeft ook nog wel een minder elftal dan Salzburg toen. Hij zal Noorwegen niet in zijn eentje een titel bezorgen, maar icm Odegaard moeten ze toch wel op eindrondes kunnen uitkomen komende jaren.

6 oktober 2022 om 12:28

@Isco24. Je doet er nu wat sarcastisch over, maar zeker Maradona in '86 gaat wel op. Daar heeft ie ze gewoon echt eigenhandig wereldkampioen gemaakt.

6 oktober 2022 om 12:36

Haaland is gewoon je eigen poppetje op fifa 2004 die je 2 meter lang maakte en alles op 99 zette

6 oktober 2022 om 15:18

Frankrijk had in 1998 op iedere positie een topspeler. Wel eens dat Zidane de absolute spelmaker was. Het Argentijnse team van 1986 was weliswaar een outsider, maar Argentinië is natuurlijk nooit een voetbaldwerg geweest.

6 oktober 2022 om 15:32

@Pan Maradona scoorde 5 van de 14 goals van Argentinie waaronder wel alle goals in de kwart en halve finale. Maradona was by far de belangrijkste speler, maar zonder de rest van zijn team had hij het ook nooit gered

6 oktober 2022 om 21:27

Wat een dooddoener. Uiteraard kun je in je eentje niet tegen 11 winnen. Maar Maradonna heeft een matig team aan de hand genomen en de wereldtitel bezorgd

6 oktober 2022 om 21:57

Gaat ook moeilijk 1 vs 11

Vond Grealish gisteren een goede indruk maken, mooie speler om te zien. Tja en over Haaland, wat een ongeloofelijk beest is dat. Die keeper van Kopenhagen pakte er nog echt veel ballen uit dus die zou bij zich zelf ook wel na gaan, wat moet ik hier nog mee.

6 oktober 2022 om 10:14

grealish is ook geen slechte voetballer perse, maar zijn rendement is gewoon niet zo denderend.
opzich is dat ook totaal geen probleem, want andere in het team scoren wel veel. je kan hem ook niet zomaar laten lopen, want het is wel iemand die permanente dekking nodig heeft want er komt altijd gevaar vandaan.

het prijskaartje wat destijds om hem hing, en wat er voor betaald is gaat natuurlijk nergens over.

Hij begint er dit seizoen toch wat meer door te komen vind ik persoonlijk. Zeker tegen Man U was hij met momenten echt heel sterk. Veel te veel voor betaald natuurlijk, maar wel een prachtige speler.

6 oktober 2022 om 11:25

Is het echt te veel? Als een concurrent ermee vandoor ging, die het ook echt wel ging betalen, dan had je de komende seizoenen waarschijnlijk meer uitgegeven aan mindere spelers.

Inderdaad een fenomeen..... en net zoals zoveel fenomenen in het voetbal geen mogelijkheid om op het grootste podium te schijnen. per 20 november zit het fenomeen voor de buis.

6 oktober 2022 om 10:08

Per 20 november kan deze man wat uitrusten en rustig trainen, zodat hij na het wk echt in top vorm is, terwijl de rest uitgeblust de drukke periode rond kerst in gaat :-)

6 oktober 2022 om 11:03

Goed punt. Nu vast inzetten op veel goals in de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar.

6 oktober 2022 om 11:13

Of hij raakt uit z’n flow…. Kan 2 kanten op.

Haaland gaat gewoon de beste nummer 9 ooit worden. Het lijkt me niet dat hij opeens een stuk minder gaat scoren. Dit tempo kan hij nooit vasthouden, maar deze man, mits hij ook fit blijft, gaat gewoon alle records verbreken.

6 oktober 2022 om 10:36

De beste nummer 9 van zijn generatie.

6 oktober 2022 om 12:37

Uiteindelijk zijn generaties moeilijk te vergelijken, maar als hij zo doorgaat kan je moeilijk ontkennen dat hij de beste 9 ooit is.

6 oktober 2022 om 13:28

Mwa, ik vond R9 en bijvoorbeeld Van Basten veel completer, in mijn ogen zijn die beter en blijven ze beter.

6 oktober 2022 om 10:47

De meeste goals (vaak tap-ins) maken definieert voor jou de beste nummer 9 ooit? Achjaa ieder heeft zo zijn eigen kijk op het spelletje of een facet waarvan zijn/haar ogen gaan glinsteren.

6 oktober 2022 om 11:05

Deze discussie is hier al vaker gevoerd. Sowieso zijn het lang niet allemaal intikkers. En het aantal goals is geen minderwaardige statistiek ofzo. Hij is anders dan R9, tuurlijk. Maar hij kan ook weer dingen die R9 niet kon.

6 oktober 2022 om 11:06

Ook tap ins, duidelijk niet het enige wat Haaland doet overigens, vergen talent. Je hebt voetballend inzicht nodig om op het juiste moment op de juiste plek te staan.

6 oktober 2022 om 11:13

Wat kan Haaland wat R9 niet kon?

6 oktober 2022 om 11:16

Dat zullen we nog zien, maar mogelijk lang fit blijven.

6 oktober 2022 om 11:18

Mwa, dat vind ik geen kwaliteit. Ik heb het puur over een kwaliteit die Haaland heeft die R9 niet had.

6 oktober 2022 om 12:19

Technisch was R9 natuurlijk wel superieur, maar het lijkt me duidelijk dat Haaland qua fysiek wel weer beter is en hij gebruikt die kwaliteiten ook fenomenaal goed. Dat is ook kwaliteit.

6 oktober 2022 om 12:20

tap-ins... wat een domme reactie. Als het zo makkelijk was, waarom doen andere dat dan niet? Heb je gisteren de eerste goal gezien?

6 oktober 2022 om 12:35

Tap ins, lol. Dat is ook een kwaliteit, daarnaast zie ik hem goals maken dat hij de fysiek sterkste centrale verdedigers van de wereld even wegzet als pupillen. Zie ik hem runs maken als een stroomtrein, en zie ik hem kopduels winnen tegen gasten die net zo lang zijn. Daarnaast scoort hij ook bij Noorwegen, wat een matig land is.

6 oktober 2022 om 18:54

Hij is absoluut niet zo compleet als R9, maar kan dat misschien wel worden - ik verwacht het zelf niet, maar geef hem het voordeel van de twijfel. En blessures, die heeft hij behoorlijk veel gehad bij Dortmund en met dat grote lijf sleuren en sjorren elke 3 of 4 dagen zal best een aanslag op de spieren kunnen worden. Het begint met een scheurtje hier en gaat al gauw naar een scheurtje daar, zus, zo, etc. Het is niet te hopen natuurlijk, want het is wel geweldig om te zien wat hij doet.

Na Messi en Ronaldo is Haaland waarschijnlijk de volgende speler die de komende 10 jaar gaat domineren. Van Mbappe moet ik dat nog maar zien lijkt niet de juiste instelling te hebben en is al een beetje verpest door het beleid van Psg.

De eerlijke waarheid van god. Haha. Dat zal het zijn ja.

6 oktober 2022 om 10:59

Is gewoon extreem slecht vertaald “the God’s honoust truth” is natuurlijk niet “de eerlijke waarheid van God”. Ik weet niet wie dit gedaan heeft maar zelfs google translate doet dat beter.

6 oktober 2022 om 15:22

Eerder iets als 'allemachtig'.

6 oktober 2022 om 11:02

Ik denk 'honest to God'? Al zou ik dat vertalen als 'op m'n erewoord'. Enfin, bijzondere zin.

On: ik volg het internationale topvoetbal niet echt meer, maar ongeveer één keer per maand stuit ik toch op de stats van Haaland, waardoor ik dus ook gemiddeld één keer per maand steil achterover sla. Wat een fenomeen, nu al.

Wel mooi van die keeper. Gewoon een normaal gesprekje met je tegenstander, gewoon omdat je gesloopt wordt door een voetbalmachine. Haaland is geweldig, wat een speler.

Ik ga het toch doen: natuurlijk is hij fantastisch. Maar het zijn wel andere rijden met de vele camera's en de var erbij. Waar er vroeger nog wel eens wat gebeurde buiten zicht van de camera's, kan dat nu niet meer. En dus is er geen vergelijken aan. Maar dat het een bijzonder talent is, dat is natuurlijk wel duidelijk.

6 oktober 2022 om 12:36

Oftwel enige manier om haaland te stoppen is om hem een elleboog te geven of iets als er geen camera's waren.

6 oktober 2022 om 17:51

Bedoel ermee te zeggen dat het nu voor aanvallers makkelijker is deze statistieken te halen dan vroeger toen je spelers ook op een niet voetballende manier kon afstoppen. Toen werd er sowieso voor veel minder gefloten dan nu, ook dat is in het voordeel van de aanvallers van nu.

Goede keeper die Gradara! Zonder zijn puike reddingen was 0-11 geworden.

Zolang deze man fit blijft is het oprecht niet onaannemelijk dat hij alle doelpuntenrecords zal verbreken. Dit is echt niet normaal meer.

6 oktober 2022 om 20:50

Klopt, en dan moeten we meerekenen dat Messi en Ronaldo ook nooit langdurig geblesseerd zijn geweest. Dat was al bizar. Maar Haaland produceert gewoon nog meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Arsenal3722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder142
E. HaalandAanvaller1318
J. ÁlvarezAanvaller123
R. MahrezAanvaller91
EdersonKeeper140
M. AkanjiVerdediger80
N. AkéVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

25 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren