Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Argentinië
Argentinië
vs
Mexico
Mexico

Gullit laat international bijna blozen: ‘Echt, je kan zó goed voetballen’

Maandag, 26 september 2022 om 23:31Rian Rosendaal • Laatste update: 23:50

Ruud Gullit focust zich in Rondo op de verdediging van het Nederlands elftal. De oud-aanvaller van Oranje is met name onder de indruk van de ontwikkeling die Jurriën Timber heeft doorgemaakt onder bondscoach Louis van Gaal. Gullit zag Nederland zondag soms worstelen tegen België en is daarom onder de indruk van het werk dat Timber en zijn collega-verdedigers leverden in de Johan Cruijff ArenA.

"Gisteren (zondag, red.) hebben jullie het vooral in de tweede helft heel moeilijk gehad, dat je er niet uitkwam", zegt Gullit bij Ziggo Sport tegen Timber, die via een videoverbinding deelneemt aan het gesprek. "Dan is het lastig, om er uit te komen. Maar wat is dan de winst die je haalt? Ik vind de winst dat je dan toch nog de nul weet te houden. Ondanks het feit dat je niet goed speelt, toch?" Timber is het eens met Gullit en verklaart dat er in de rust van het Nations League-duel in de kleedkamer is aangegeven dat het beter moest in de tweede helft.

"Ik wil nog wat zeggen", neemt Gullit vervolgens weer het woord. "Ik had altijd: in balbezit vind ik je altijd een van de besten. Echt, je kan zó goed voetballen. Ik had altijd twijfels over verdedigen, want je bent niet zo groot (Timber is 1.82 meter lang, red.). Maar ik zie wel dat je ook daarin beter bent geworden. Vooral in die duels. Want jullie spelen ook bij Ajax met veel ruimte achter je, dan moet je toch soms wel goed kunnen dekken. En ik vind dat je daarin ongelooflijke stappen hebt gemaakt. Ik kijk niet alleen maar naar wat je met de bal kan, want bijna elke Ajacied kan goed voetballen. Dat is het DNA van Ajax. Ik kijk naar verdedigen. Kijk maar naar De Ligt, die heeft het moeten leren in Italië", verwijst Gullit naar de naar Bayern München vertrokken international.

"Ik vind dat je veel beter bent geworden in verdedigen, dat is echt je grootste winst, denk ik. En als je dan ook nog kan voetballen, nou, the sky is the limit", besluit Gullit zijn lofzang op Timber, die zichtbaar onder de indruk is van de complimenten. Marco van Basten is het roerend eens met zijn tafelgenoot. "Onze grootste kracht is Timber. Die is zó rustig aan de bal. En is een ontzettend goeie opbouwer, het samenspel met hem is heel hoog en hij neemt initiatief. Aké doet met hem mee, dus dat is goed", aldus de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

V/d Vaart geniet van ‘huppelende’ uitblinker: ‘Absoluut, een heerlijke speler’

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn ook zeer onder de indruk van Jurriën Timber.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door lee112)

Voor de AS bezoekers onder ons: ja ik kopieer mijn reactie volledig maar vind ‘m hieronder wel passend.

Van Gaal vraagt broekie Timber die in tegenstelling tot de Vrij nooit in een 5-mans verdediging speelt ff anders te spelen dan hij gewend is en door te dekken op ‘voormalig’ wereldster Hazard en doet dit foutloos.

Timber die, een jaar terug nog moest vechten om een plek bij Ajax met Schuurs houdt nu de ervaren, gewaardeerde en ooit uitgeroepen tot beste verdediger van het walhalla van verdedigen Italie, nu bij Oranje op de bank houdt. Dat niet alleen, ook voormalig Golden Boy met een aardige CV bij zowel Ajax als Juve met 207 wedstrijden verdeeld over interlands, Ajax, Juve en Bayern maakt plaats op de bank.

Wat een ontwikkeling maakt hij door en hij is pas 21! Altijd bestempeld als ‘erg goed’ talent maar wel altijd vraag over wat zijn beste positie nou zou zijn. Antwoord: maakt dus geen kut uit al zet je hem linksbuiten.

Rechtsachter is hij goed, als 6 zou hij prima kunnen spelen, als linksachter waarschijnlijk ook als je hem 2 wedstrijden gunt om te wennen maar als CV is hij revolutionair. Sterke technische spitsen als Lewandowski is hij de baas door slimmigheden en snelheid. Grote sterke spitsen door zijn timing en intelligentie en vervelende snelle spitsen als hazard (zoals gisteren bijvoorbeeld) is hij de baas door zijn discipline en snelheid.

Hieronder stond onder mijn reactie op AS iets over dat Ajax hierin toch weer durft en wellicht weer een nieuwe stap zet in het hedendaagse voetbal maar dat was de voetbalromanticus in mij en gaf ik Ajax een serenade die ik de neutrale fan of fans van andere clubs wil besparen. Timber is wat mij betreft een beetje ondergesneeuwd door de hype rondom Antony en Gravenberch maar vind hem, by far, het grootste talent van de 3.

27 september 2022 om 00:29

Waar is je stukje over Martinez?

27 september 2022 om 00:57

Hahahaha ja dat liet ik ook maar ff weg, weet dat ik hier anders wellicht ‘provocerend’ kan overkomen. Heb mijn clubvoorkeur uiteraard maar weet dat een serenade houden over Ajax hier als een rode kap kan werken.

Daarnaast wil ik mijn reacties voor iedereen hier leuk houden zonder onnodig frictie te creëren of reacties uit te lokken. Ga namelijk ook hier ook graag in discussie of gesprek met leden die fan zijn van andere clubs en naar mijn ervaring werkt dat beter als je niet je ongecensureerde clubvoorkeur bij anderen de strot in duwt haha.

Maar goed voor jou: ik vind het geweldig om te zien dat Ajax met Martinez en Timber vorig jaar heeft laten zien dat verdedigen ook anders kan dan men gewend is. Ik ben fan van Ajax omdat Ajax door de jaren heen heeft laten zien het voetbal positief te kunnen veranderen en ik ben van mening dat mits Timber en Martinez het goed blijven doen, we over een aantal jaar misschien meer verdedigers zoals hen zullen zien!

27 september 2022 om 01:13

Volledig met je eens, echt een uitzonderlijk type CV die Timber. Die uitverkiezing van De Vrij tot beste verdediger van de Serie A was trouwens grote onzin. Was een uitverkiezing waar o.a. werd gekeken naar % succesvolle passes enzo. Nou, dan weet je al genoeg. De Vrij is een prima verdediger (anders speel je niet zo lang bij Inter), maar zit tegenwoordig ook bij z'n club op de bank.

27 september 2022 om 09:05

Ben een Feyenoorder maar vindt Timber echt waanzinnig goed. Het enige wat die mist is 5 centimeter maar dat compenseert met die met (sprong) kracht en vooral een waanzinnig voetballend vermogen. Ik zou hem wel eens op 6 naast Frenkie willen zien. Gaat niet gebeuren omdat er nooit mee geoefend is maar het zou denk ik goed kunnen werken. Kan je daarvoor Berghuis zetten, en gewoon de Vrij of de Ligt achterin erbij

27 september 2022 om 12:04

Moet nou iedere keer clubvoorkeur erbij gehaald worden voordat je iemand kunt prijzen? Ik vind het echt stuitend, gebeurt keer op keer. Alsof je clubvoorkeur je objectieve blik op de kwaliteiten van een speler doet verdwijnen? Alsof Real Madrid supporters Messi geen goede voetballer vinden en Manchester United supporters Kevin de Bruyne geen goede speler vinden, zucht…

Hopen dat Timber de juiste club kiest na Ajax. De Ligt koos de Titanic en staat nu helaas al even stil in zijn ontwikkeling. Frenkie beleeft nou ook niet echt z'n zorgeloze jongensdroom. Donny droomt nog wel eens van een bal. Al met al zijn die jongens niet ontzettend gelukkig met hun vervolgclubs geweest. Als Chelsea fan zie ik het liever niet, maar de beste stap voor hem lijkt me Liverpool. Nu een paar jaar naast mentor Virgil om vervolgens zijn plek in te nemen.

27 september 2022 om 00:11

Hoop het ook inderdaad, veel spelers van ‘het’ Ajax dat de halve finale haalde hebben daarna geen bijzonder goede keuze gemaakt. Ziyech is een goede speler maar het komt er niet uit, de Ligt deed het over 3 seizoenen prima maar zou hem niet veel hoger geven dan een 7. Frenkie doet het ook voldoende maar niet veel meer dan dat. Dan zou je zeggen dat de stap te groot is vanaf Ajax maar ik denk dat een betere clubkeuze ook al een groot verschil had gemaakt.

Timber bij Liverpool zou een goede zijn, echter zou hij dan op termijn van Dijk moeten vervangen en een duo met Konate zou momenteel nog niet voldoende zijn. Een hereniging met Martinez zou ik geweldig vinden maar ik denk dat een duo met Dias bij City perfect zou zijn (mits Dias links kan maar dat weet ik niet). Vind hem vergelijkbaar met Ake maar dan met een stuk meer potentie en wellicht nu al wat beter in bepaalde aspecten. Ake is inmiddels ook al 27(?) en staat ook een beetje vast in zijn ontwikkeling.

Een duo met Militao zou ik ook toejuichen, idem voor een duo met 1 van de spelers van Barca aangezien ik denk dat hij, omdat hij toch wat kleiner is (wat hij overigens fantastisch compenseert) heel goed zou passen in het Spaanse voetbal met zijn voetballende vermogen.

27 september 2022 om 09:10

Hereniging met Martinez zou ik toch niet doen, zowel als Timber als ManU. 2 CV's van onder 1.80 in de PL kan eigenlijk niet. Naast Virgil zou top zijn, Matip is op leeftijd en Gomez is niet heel sterk (zie Napoli-uit). Andere optie is nog Arsenal met Saliba, lijkt me ook een mooi duo. Afgelopen jaren was Arsenal natuurlijk niet geweldig maar dit jaar moet CL plaatsing er gewoon in zitten dus dat maakt het wel interessant.

27 september 2022 om 17:55

Timber is 1.82

Lol vind dit een best ongemakkelijk betoog van gullit. Noemt allemaal dingen op die iedereen al weet. Zit ook echt te hakkelen als ie aan het woord is. Nee, qua communicatieve vaardigheden is ruud niet heel sterk vind ik.

27 september 2022 om 00:20

Ach, jij en ik zetten hier ook wel eens wat onzin neer Blaugrana. Ruud zegt niets geks, brengt het alleen een beetje apart over. Niks mis mee.

27 september 2022 om 07:55

Een blozende Timber? Is dat überhaupt bij ons te zien? :P

Timber is echt heel goed en ontwikkelt zich goed. Alleen ik ben niet zo enthousiast over het heeft te maken er zijn zo veel spelers die stap richting de grote clubs hebben gemaakt maar pakte niet zo goed uit, dus het is afwachten hoe het gaat uitpakken.

27 september 2022 om 00:22

Is altijd zo. Hopen dat hij een goede club kiest. Het feit dat hij afgelopen zomer zijn contract bij Ajax verlengd ondanks de vele interesse van o.a. United zegt wel dat hij duidelijk met zijn carrièrepad bezig is.

Clubkeuze is zo belangrijk, dat Timber weggaat is nagenoeg een feit na deze zomer, of hij moet hard op z'n plek worden gezet dit WK en in de CL, maar dat verwacht ik niet. Ik vind Timber een topper, maar ik vind niet dat hij zelf een club/competitie aan kan wijzen voor een transfer, hij heeft een gebruiksaanwijzing. Bij de Ligt had ik dit weer totaal niet, die kon/kan overal mee. Dus ik hoop dat ie goed kiest. Hij zal vast genoeg keuze hebben.

Mensen praten over de clubkeuze die belangrijk gaan zijn, en vooral terugkijkend naar 'het' ajax dat de halve finale CL haalde, maar ik blijf denken dat dat ajax zo goed was doordat het op een unieke manier speelde en het team precies op elkaar was afgesteld waardoor iedereen in zijn kracht kon spelen. Ik bedoel een middenveld met Schone, de Jong en vd Beek zou je nooit in de premier league neerzetten, maar in dat jaar werkte het wel gewoon. Hierdoor lijkt mij een stap van ajax naar de absolute top gewoon altijd te groot. Niet omdat de spelers kwalitatief het niet aan kunnen, maar omdat ze een manier van spelen gewoon zijn die in hun kracht paste, door een trainer die in mijn ogen tactisch buitengewoon sterk was. Als je dan naar een club als Chelsea, barça, juventus vertrekt moet je ineens in een ander systeem en andere manier gaan voetballen. En voor de bedragen die die spelers hebben gekost zijn de verwachtingen gewoon hoger. Dus ja Timber doet het nu goed, maar wel bij ajax, de juiste club kiezen is gewoon moeilijk omdat ze daar toch andere eisen gaan stellen. Zie ik Timber ergens anders slagen? Zeker want het is een geweldige voetballer maar de club maakt in mijn ogen niet zo veel uit, zo lang ze maar willen voetballen, en hij de tijd krijgt om zich aan te passen.

Timber is eigenlijk de 6 die Ajax mist. Aan de bal is hij zo verdomd goed. Lijkt Frenkie wel.
Stel je hebt een Timber op 6 en de sterke Alvarez een linie terug. Ik weet gaat niet gebeuren, maar zal denk ik voor het voetbal vanuit het middenveld geweldig zijn. Helaas is Alvarez geen CV en Timber geen Cm.
En nee heeft niks te maken met timber zn verdedigende skills. Ik vind hem persoonlijk de beste CV in de ED en het grootste talent.

Timber, straalt iets uit naar tegenstanders van "er is hier niks te halen vandaag". Zoveel rust, snelheid, felheid en voetballend inzicht. Daarnaast de uitstraling van een routinier, terwijl hij nog maar 21 jaar is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2230 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder20
M. de RoonMiddenvelder20
D. KlaassenMiddenvelder21
A. NoppertKeeper20
T. KoopmeinersMiddenvelder20
S. BerghuisAanvaller20
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

14 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 14 0 1 0
2021/2022 Ajax 30 3 0 0
2020/2021 Ajax 20 1 0 0
2019/2020 Ajax 1 0 1 0
2020/2021 Jong Ajax 4 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen krijgt gelijk: ‘Bij Bergwijn is niet handig ingegrepen’

Nederland speelde maandag met 1-1 gelijk tegen Ecuador. Voor het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee oud-voetballers de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren