Chelsea nadert akkoord over De Ligt en aast op tweede Nederlander

Donderdag, 30 juni 2022 om 20:45Yvo van Dorst • Laatste update: 23:07

De gesprekken tussen Chelsea en Matthijs de Ligt zijn inmiddels in een gevorderd stadium aanbeland, zo verzekert The Telegraph donderdag. The Blues zien de centrale verdediger van Juventus als ideale opvolger van Antonio Rüdiger, die transfervrij naar Real Madrid is vertrokken. Naast De Ligt aast Chelsea ook op het binnenhalen van Nathan Aké van Manchester City. Ake ligt nog tot medio 2025 vast in Manchester, terwijl de Ligt zijn contract een jaar eerder afloopt.

Donderdagochtend meldde Juventus-directeur Maurizio Arrivabene al dat een verkoop van Matthijs de Ligt bespreekbaar is, mits het juiste bedrag door een geïnteresseerde club wordt betaald. De Ligt staat al geruime tijd in de belangstelling van Chelsea. Naar verluidt zou Juventus een bedrag van honderd miljoen euro willen zien in ruil voor de diensten van de verdediger.

“In deze tijd is het onmogelijk om spelers binnenboord te houden die graag willen vertrekken”, zei Arrivabene bij Tuttosport. “Het is lastig om dat soort spelers te houden, maar het blijft wel een kwestie van bedragen. Als hij wil vertrekken houden we hem niet tegen, maar aan de onderhandelingstafel moeten alle drie de partijen tevreden zijn. Het is gewoon vaak wie het meeste geld op tafel brengt, die wint.”

Chelsea heeft al meerdere keren aangeklopt bij Juventus voor De Ligt en ook de Nederlander zelf heeft bij de clubleiding aangegeven dat hij openstaat voor een transfer naar Engeland. Mede daarom heeft de centrumverdediger nog geen nieuw contract getekend bij Juventus. Het laatste bod van Chelsea zou volgens Tuttosport 40 tot 45 miljoen euro zijn geweest plus de diensten van Timo Werner.

Eerder liet oud-speler Nicola Legrottaglie al weten dat hij er niet rouwig om is als De Ligt bij Juventus vertrekt. “Ik heb hem nooit echt bij Juventus vinden passen en hij heeft nooit zijn best gedaan om zich geliefd te maken. Ik heb geen leiderschapskwaliteiten van hem gezien en van buitenaf leek het een beetje alsof hij buiten de groep viel”, vertelde de voormalig verdediger van La Vecchia Signora.


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt bij Chelsea past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door marc 433)

De Ligt hield zich redelijk staande als jongetje tussen de absolute vedettes achterin bij Juve. Zou bij zo’n beetje elke topclub basis staan, domme zet van Juve.

30 juni 2022 om 13:19

Hij wil zelf, dan wordt het toch wel lastig.

30 juni 2022 om 13:21

Hij wilt zelf toch ook weg. Met het geld van de ligt kunnen we de ploeg trouwens op meerdere plaatsen versterken. Was een mooie tijd, nu is het tijd om verder te kijken!

30 juni 2022 om 13:22

Al helemaal als ze dat bod inclusief Werner zouden accepteren.

30 juni 2022 om 20:52

Dan heb je wel Werner, maar minder geld voor andere spelers

30 juni 2022 om 20:56

Dat is juist het probleem.. je hebt dan Werner

30 juni 2022 om 22:59

En minder geld voor andere aankopen

30 juni 2022 om 13:30

Juventus zou willen dat hij bijtekent, domme opmerking van jou.

30 juni 2022 om 13:35

Vandaar dat ik mijn Rechtsgeleerdheid maar niet kan afmaken, begrijpend lezen doe ik niet aan.

30 juni 2022 om 16:32

Obama zou zeggen: yes you can!

30 juni 2022 om 13:39

Ondanks dat hij het niet slecht doet bij Juve vind ik voor de Ligt dat hij beter kan vertrekken. Zo worden zijn opbouwende kwaliteiten weer volledig benut, iets waar hij bij Juve zijn ei niet in kwijt en de reden dat zijn persoonlijke speelstijl minder opvalt en soms tegenvalt. Verder komen zijn kwaliteiten beter tot zijn recht in de PL, waar hij meer man-op-man kan spelen (waar zijn kracht ligt) dan in Italiã« waarbij ze vooral vanuit de organisatie verdedigen.

Ik vind het vrij verassend dat Man utd nog geen bod uitgebracht heeft op De Ligt. Een kandidaat voor CB die nu haalbaar is en een fysieke verbetering is ten opzichte Martinez en Timber en beter past in de PL. Iemand die de ideale kandidaat is voor het hoge lijn pressie voetbal en opbouwde spelletje wat Ten Hag graag speelt en als speler kent vanuit zijn eigen netwerk.
Waar wachten ze op?

Als Man utd De Ligt kan vastleggen heb ik goede hoop voor aankomend seizoen.

30 juni 2022 om 14:49

Ik denk eerlijk gezegt niet dat De Ligt de directe versterking is voor United waardoor het draait - de drie basis-centrumverdedigers die ze nu hebben waren weliswaar afgelopen seizoen behoorlijk uit vorm, maar zijn wel stuk voor stuk bewezen topverdedigers die in een normaal draaiend elftal gewoon boven een talent als De Ligt zullen staan in de pikorde. Je moet er ook wel vanuit gaan dat Ten Hag de boel een beetje ingespeeld kan krijgen en met zelfvertrouwen, het zou wel heel beroerd zijn als hij de spelers tactisch en mentaal niet beter kan neerzetten dan Solskjaer.

Als ze nou oud en blessuregevoelig waren (zoals Chiellini/bonucci bij Juventus) dan is De Ligt een goede aankoop voor de toekomst, maar ze gaan alledrie nog jaren mee. Dat is voor Matthijs niet erg aantrekkelijk, en vanuit United gezien betekent dat 100 miljoen stuk slaan op een positie waar je al goed bezet bent, in tegenstelling tot het middenveld bijvoorbeeld, wat al jaren het zwakke punt is. En als je dan toch een speler wilt die er direct staat kan je dan beter De Vrij ofzo halen voor een derde van dat bedrag.

Ik verwacht dat De Ligt naar een ploeg gaat met oudere centrumverdedigers die binnenkort vertrekken en/of erg krap zit in de centrumverdedigers. En dan denk je op het moment vooral aan Chelsea. Wellicht ook Liverpool (matip is de jongste niet meer), Barcelona (maar ja, waar halen die het geld vandaan) of Bayern (maar hebben die nog veel transferbudget na Mane?)

30 juni 2022 om 15:44

Sorry hoor maar de ligt is toch gewoon een klasse beter dan maguire en lindelof. Varane wil ik je nog wel geven. Maar de ligt is met 1 been nog beter dan maguire. Lindelof is gewoon ren vrij stabiele verdediger maar ook niet meer dan dat. Geen wereldklassen of potentiële wereldklasse

30 juni 2022 om 17:47

Wanneer hebben lindelof en maguire bewezen topverdedigers te zijn?

30 juni 2022 om 18:21

@Real en Amer. Ik vind zeker Lindelof geen slechte CD. Alleen heeft hij nooit iemand naast zich gehad waar hij op kon bouwen en vertrouwen. Dan speel je altijd met de wetenschap dat je ook naar die ander moet kijken. En dus speel je vanzelf minder. Maguire moet gewoon weg. Terug geven aan Leicester of zo.

30 juni 2022 om 21:27

@hangover. Die drie tot topverdedigers bombarderen gaat echt wel heel erg ver. De beste vd drie, Varane, is overigens wel degelijk blessure gevoelig. De Ligt is niet alleen beter dan alledrie, maar past ook in het systeem van ten Hag. Overigens past de Ligt waarschijnlijk gewoon niet in t budget. Chelsea zou een prima bestemming voor hem zijn.

1 juli 2022 om 07:16

Potentieel is De Ligt een topper, maar die drie hebben toch veel meer laten zien de afgelopen jaren? Maguire was een van de sterspelers op het EK, dat was vorige zomer! Varane was basisspeler van Real dat vier keer de CL won.

1 juli 2022 om 11:19

Dat is wel heel makkelijk gezegd Hangover96. Lindelof heeft absoluut niet meer laten zien. Varane wel degelijk, maar heeft ook laten zien dat hij echt een goede partner nodig heeft. En Maguire.. tja. Leuk dat je naar het EK wijst, maar dat kun je ook wegstrepen tegen de wanprestaties bij United. Dan hecht ik persoonlijk ook meer waarde aan zijn zwakkere United prestaties, omdat dat al 2 seizoenen zo is. Een EK is een kort toernooi.

30 juni 2022 om 13:52

Het zou een domme zet zijn als United geen poging waagt om hem binnen te halen!

30 juni 2022 om 14:21

Ik heb liever de Ligt dan dan Timber bij Utd, voor zowel de ontwikkeling van Timber als de zekerheid die EtH nodig heeft achterin. ik heb niet het idee dat ze zo gek veel verschillen in prijs als ik dit artikel zo lees. Al met al zo gek idee nog niet. de Ligt zelf leek ook niet zo op zijn plaats daar en dat wordt hiermee toch wel een beetje bevestigd..

30 juni 2022 om 14:43

De Ligt vind ik echt zo'n overgewaardeerde speler. Hij heeft zijn leeftijd en aantal gespeelde wedstrijden mee, maar echt heel speciaal als verdediger is het allemaal niet. Hij is ook niet echt multi-inzetbaar op verschillende posities in de verdediging, dan wordt hij toch wat onzeker.

Niet voor niets is hij niet onomstreden bij Oranje zoals een van Dijk. Juve zal het belachelijke bedrag dat ze geïnvesteerd hebben terug willen verdienen, maar dat zal niet meevallen vermoed ik.

30 juni 2022 om 16:32

IkWeetAlles11. Inderdaad. Van Dijk op zijn leeftijd was gelukkig wel onomstreden bij Oranje? Ow nee, toen had die zijn debuut nog niet gemaakt. Snap werkelijk niet waarom mensen verdedigers erbij halen die al in hun prime zitten. Van Dijk is wel multi inzetbaar achterin?

30 juni 2022 om 17:55

Ducktaildo Kluivert was op z'n 18e al veel verder dan van Nistelrooy, veel eerder z'n debuut gemaakt bij Oranje. Hetzelfde geldt voor de Ligt, misschien heeft hij z'n prime al wel gehad?

30 juni 2022 om 18:19

SCIREA1897. Kluivert ontwikkelde zich natuurlijk nog gewoon na zijn 22ste? Heeft nog een heel periode bij Barcelona geschitterd. Dat hij eerder was opgerookt had denk ik meer met zijn mentaliteit te maken. Als je ziet op wat voor gewicht hij was toen die bij PSV tekende? Vind daarom je voorbeeld een beetje appels met peren vergelijken. Geen enkele speler is uit ontwikkeld op zijn 22ste. Maar schrijf vooral een 22 jarige speler af op basis van eigenlijk niet veel. Vooral verdedigers moeten het hebben van ervaring en worden beter op latere leeftijd, kan mij niet bedenken waarom dit bij De Ligt niet van toepassing is?

30 juni 2022 om 21:09

Ducktaildo, ik zeg toch dat hij zijn leeftijd mee heeft? En ik geef aan hoe de situatie NU is. In die jaren bij Juve zou je verwachten dat hij zich enorm ontwikkeld zou hebben met die giganten naast hem, maar dat valt vies tegen. Hij is dat geld nu gewoon niet waard, misschien de helft ervan. Natuurlijk, hij is niet klaar met ontwikkelen (mag ik hopen), maar het tempo waarin dit gebeurt is zorgwekkend. Het is geen slechte verdediger maar hij steekt er nou niet bovenuit.

30 juni 2022 om 23:09

Je vergelijkt hem zelf op dit moment met Van Dijk bij Oranje. Terwijl Van Dijk nog bij FC Groningen speelde op zijn 22ste en bij Celtic op zijn 25ste.
Als je hem met Van Dijk wilt vergelijken doe het dan eerlijk. Dus qua leeftijd, type clubs, gewonnen prijzen, persoonlijke onderscheidingen, etc.

En los hiervan:
Zullen de mensen bij Juventus het allemaal verkeerd zien?
Zou Ronaldo het verkeerd hebben gezien die hem persoonlijk vroeg om naar Juve te komen?

Juventus is wel overtuigd van zijn kwaliteiten en betaalden er ook flink voor om andere clubs af te troeven. En die overtuiging blijft, want De Ligt kreeg recent een aanbieding om zijn doorlopend contract te verlengen.

En zouden de mensen bij Chelsea het ook allemaal verkeerd zien dat zij juist met al hun geld uitkomen bij De Ligt?

30 juni 2022 om 14:47

Juve wilt hem verlengen. Speler wilt niet. Dus op een gegeven moment moet je door. Anders loopt ie gratis de deur uit.

30 juni 2022 om 18:33

Nou bij City en real zeker niet

30 juni 2022 om 22:38

Goede stap voor De Ligt kan hij eindelijk meten met de beste van de wereld. De Premier League biedt de meeste weerstand en bovendien als hij tegen een Haaland, Ronaldo, Salah komt te staan, dan moet je zeker scherp zijn. Engeland is ook veel meer gemaakt voor De Ligt. Wellicht dat hij na 3 jaar een overstap maakt naar Real Madrid en dan de rol van Ramos kan overnemen. Kan makkelijk nog 10 jaar mee als hij geen gekke blessure aan overhoudt. Nadeel met groot lichaam is dat knie sneller slijten. Iets wat een Van Dijk veel minder heeft en een Frenkie.

Ik denk dat De Ligt ook beter bij de Premier League past. Met Kounde en de Ligt heb je wel een sterk duo, ook voor de toekomst.

Ik zie hem ook liever niet gaan. Maar wat voor nut heeft het om een speler te houden die liever ergens anders wil spelen?

30 juni 2022 om 13:26

Inderdaad. Het valt me wel tegen van dit soort jongens dat ze zo snel willen gaan. Zo'n club heeft een vermogen in je geinvesteerd, het eerste of eerste twee jaar heb je bijna niks gebracht en nu je eindelijk echt van waarde voor de club kan zijn, wil je al weer weg. Ik snap dat clubliefde niet meer bestaat, maar zet ze 2 wedstrijden op de bank en dan beginnen ze te miepen over "respect" en weet ik wat allemaal maar andersom is de loyaliteit ook ver te zoeken.

30 juni 2022 om 13:28

Ze krijgen er ook gewoon een enorm vermogen voor terug waarschijnlijk. Kunnen ze goed gebruiken.

30 juni 2022 om 13:30

Zn laatste seizoen deed ie het gewoon goed. Heb em verder ook nooit horen zeuren om respect, maar dat kan aan mij liggen.

30 juni 2022 om 13:47

De Ligt heeft geen moment gemiept als hij eens op de bank moest plaatsnemen. Verder is de situatie er ook wel naar. Juventus heeft een behoorlijk matige selectie en er is geen geld om de nodige versterkingen te halen. Daarentegen heeft De Ligt de clubs nog steeds behoorlijk voor het uitkiezen en Juventus heeft buiten De Ligt ook maar 1 of 2 spelers die dergelijke bedragen opleveren. Vlahovic gaan ze niet wegdoen en in mindere mate Locatelli (moet eerst nog overgenomen worden) en Chiesa zetten ook geen zoden aan de dijk als je die zou kunnen verkopen. Ik denk dat Juventus ook ontzettend baalt dat ze De Ligt in de etalage moeten zetten, maar die 100 miljoen kan het verschil zijn tussen CL-voetbal of grotere problemen. Kampioen gaan ze namelijk niet worden.zou mooi zijn, van dat geld kan juve Cambiaso, Molina, Bremer en Milenkovic kopen.

30 juni 2022 om 14:14

En Bastoni, en Skriniar, en De Vrij, en Tonali, en Kalulu, en Hernandez, en Van Dijk, en Beugelsdijk, en Dammers, en ... (insert name). Allemaal voor een bedrag van ongeveer 100 miljoen!

30 juni 2022 om 14:26

Fcgrunn zou je alleen op mij willen reageren wanneer je daadwerkelijk iets te melden hebt? zo houden we dit forum voor iedereen leuk

30 juni 2022 om 14:59

Maar je kunt wel realistisch zijn dat 100 miljoen voor 4 spelers met een doorlopend contract (milenkovic heeft vanaf dit seizoen wel een 1 jarig contract) toch niet heel realistisch is? Mits je FM of Fifa speelt. Torino wilt al minimaal 50 miljoen voor Bremer. Molina hangt schijnbaar een prijskaartje van 30 miljoen. Udinese heeft goeie zaken gedaan. Cambiaso zal misschien relatief goedkoop worden gehaald, mede omdat Genoa gedegradeerd is. Door het 1-jarig contract van Milenkovic, hangt er een prijskaartje van 15 miljoen aan. Maar ja, dan moet je ook nog salaris kosten betalen en misschien eventuele bonussen, etc. Ik probeerde misschien leuk te doen, maar blijkbaar kan je daar niet heel goed tegen, dus mijn excuses.

30 juni 2022 om 15:07

geaccepteerd, afgezien van de salariskosten, bonussen en andere onkosten kom je met 100 miljoen een heel eind om deze 4 spelers te halen. Juve is altijd wel creatief met boekhouden (kijk transfer Locatelli)

30 juni 2022 om 15:17

Hij zo een gek opstelsom is dat niet hoor. Bremer 40, milenkovic 30, Molina 20, cambiaso 15. Dat is wat er nu wordt geroepen in de media kwam kosten. Dus kom je aardig in de buurt.

30 juni 2022 om 15:30

Cambiaso voor 3.5 miljoen en Dragusin.

30 juni 2022 om 15:57

@bianconeri_ - Schijnt om 5,5 miljoen te gaan en Dragusin. Dus ongeveer plus minus 10 miljoen dan aan waarde? Niet heel veel, vrijwel een van de weinige hoogtepunten van Genoa dit seizoen.

@juvedreef - Als je het zo optelt, dan kom je inderdaad dichtbij ja. Maar als je het bedrag neemt, dan is het ongeveer 105 miljoen en dan zonder toeters en bellen qua kosten nog erbij. Tuurlijk kom je wel aardig ver hoor met het bedrag die van De Ligt krijgt (100 miljoen betwijfel ik als je dat voor De Ligt krijgt, maar who knows), maar er komt wel iets meer bij kijken.

@scirea1897 - Daar heb je een punt. Locatelli voor 2 jaar huren en dan hem kopen voor 44 miljoen is aardig creatief gedaan. Maar we gaan het zien. In ieder geval kom je jaren vooruit, want ze zijn alle vier relatief jong. Zal wel even duren totdat ze op elkaar ingespeeld zijn, maar dat moet je ook maar meenemen als je bijna je hele verdedigingslinie vernieuwd.

Chelsea speelt met een 5 mans verdediging. Ik vind de ligt hier niet echt goed in passen. Of zal Chelsea overstappen naar een 4 mans verdediging?

De Ligt komt binnen als absoluut jonkie. Zorgt ervoor dat hij snel de taal spreekt. Houdt zich staande tussen de vedettes en speelt meer dan de concurrentie daaronder. Er is letterlijk geen enkele reden waarom Juve van hem af zou willen.

Dit is wel de enige verdediger waar ze 100 miljoen voor durven te vragen. En geld regeert.

De Ligt zegt straks doei niet omdat hij zo nodig weg moet. Maar omdat de leiding het zo ontzettend vaak van de daken denkt te moeten roepen.

Nu alleen nog de juiste club kiezen Matthijs. Maar Premier League lijkt me heerlijk. Nog meer redenen om er volgend seizoen eens goed voor te gaan zitten.

30 juni 2022 om 13:42

Geen enkele reden? Juventus heeft geld nodig. Die staan er financieel niet heel geweldig voor, terwijl er veel moet gebeuren om die selectie weer een beetje op niveau te krijgen. Ik denk dus niet zozeer dat ze van hem af willen, maar De Ligt is wel 1 van de weinigen daar die nog serieus waarde vertegenwoordigt. Dybala verkast transfervrij, dus dat helpt ook niet.

Dan blijft over: De Ligt, Vlahovic (is er pas een halfjaar) en in mindere mate Chiesa die dergelijke bedragen niet op gaat leveren. Locatelli vertegenwoordigt ook waarde, maar is slechts gehuurd. Het feit dat je zo'n speler huurt met zo'n koopconstructie als je Juventus bent, zegt eigenlijk genoeg over de problemen daar.

30 juni 2022 om 15:59

Ik snap dat ze geld nodig hebben. Maar Juve kennende gaan ze gewoon weer als een malle geld uitgeven wanneer de Ligt vaarwel zegt.

Die huur/koopconstructie overigens, dat zie je in Italië bij ongeveer alle clubs gebeuren. Aan de ene kant is het uitstel van executie. Maar als je dat jaar op jaar doet gaat die vlieger natuurlijk ook niet meer op.

Zou het een gedurfde stap vinden van De Ligt, vooral omdat Chelsea onder Tuchel met 3 centrale verdedigers speelt en tot nog toe is gebleken dat hij minder multifunctioneel is als van tevoren gedacht. Hij is echt een fantastische rechter centrale verdediger met een voetballende partner naast hem, maar werd er net iets geschoven of iets anders gevraagd, was hij vaak geen schim van zichzelf. Op dit moment zou hij mogelijk als vervanger van Rüdiger binnenkomen die toch altijd als linker centrale verdediger naast Thiago Silva en Chalobah werd gepositioneerd, en ik ben heel benieuwd of hij daar op z'n plek zal zijn. Wanneer hij overigens daar wél z'n draai vind zou dit indirect een fantastische oplossing zijn voor zijn positie in het Nederlands elftal, want op dit moment met de ontwikkeling van rechts georiënteerde verdedigers als Timber, Geertruida en Teze plus de aanwezigheid van Virgil en De Vrij begint hij voor een basisplaats momenteel steeds verder uit beeld te raken.

30 juni 2022 om 13:41

Chalobah zou ook op links kunnen maar de Ligt lijkt op rechts in een 3mans defensie ook niet zo comfortabel. Maar Silva is ook al 37 jaar dus zal hij waarschijnlijk ook vaak op zijn positie spelen en hem daar vervangen hoop ik.

Lekker naar de Premier League gaan.

30 juni 2022 om 13:34

Ik zie hem graag bij Barca maar pas over een jaar of 3 of 4. Laat hem maar nog meer ervaring opdoen en rijpen in de PL. Perfecte vooropleiding, Ajax, Italië en Premier League en dan zijn beste jaren 26-32 voor Barca spelen.. als hij dan ook nog eens transfervrij overkomt over een paar jaar zou helemaal perfect zijn

30 juni 2022 om 14:35

Dan moet Barca wel financieel ‘gezond’ zijn. Denk dat Premier League ideale competitie is voor hem.

Zie hem graag komen bij Chelsea. Ik vind 100 miljoen wel echt teveel geld. 75 miljoen met bonussen tot 80 miljoen lijkt me een goede deal, mocht er nog handelswaar in een vorm van een speler in de deal betrokken worden kan je de transfersom ver terugdringen. Waar Juve momenteel behoefte aan heeft is een middenvelder, hierin zie ik Jorginho als uitstekende kandidaat. Mocht Dybala vertrekken komt Werner ook naar voren, ik ben benieuwd en wacht het af. Boehly heeft al een enorme druk achter zich door het uitblijven van inkomende transfers, deze transfer zal veel druk doen afnemen.

30 juni 2022 om 13:33

Met Jorginho en Werner kunnen we niets doen.

Jammer, maar wie wilt gaan houden we niet tegen. Er zal wel een goede vervanger of 2 moeten komen...

30 juni 2022 om 13:51

Dat is natuurlijk niet de insteek. Als Juventus geen geld nodig had, hadden ze hem waarschijnlijk nooit in de etalage gezet. Echter is die selectie bijna geheel van Europese topkwaliteit gestript en er is geen geld om de boel weer op te bouwen. Juventus heeft een dergelijk bedrag dus per se nodig als ze het Inter en Milan moeilijk willen maken. Overigens niet gedacht dat ik dat in dit decennium zou gaan schrijven. Wat heeft Juventus er een enorme puinhoop van gemaakt, zeg! Ongelooflijk.

30 juni 2022 om 15:37

Wat zeg je allemaal haha. Volgend jaar is de voorhoede gewoon chiesa Vlahovic en Di Maria met daarachter Pogba Locatelli en Zakaria/mckennie/Fagioli/miretti, vanachter zullen we De Ligt wel adequaat vervangen met eventueel Bremer, cambiaso komt eraan, danilo is een solide back. Onze Poolse doelman is zeker geen slechte keeper. Wauw, echt een puinhoop. In slechte jaren nog steeds CL halen en nu gewoon verder bouwen aan de toekomst, zo doe je dat.

30 juni 2022 om 15:57

Ik had het dan ook over dit jaar. Di Maria is overigens al 34 jaar en het is nog afwachten hoe de peperdure Pogba gaat presteren. Verder staat de selectie van Juventus bol van de Europese subtoppers.

In slechte jaren nog steeds CL halen? We hebben het over Juventus. Juventus heeft nog altijd een betere ploeg dan AS Roma, Lazio e.d. Overigens hebben ze CL-voetbal ternauwernood gehaald. Dat is echt geen enorme prestatie.

30 juni 2022 om 16:41

Er is een geld injectie gekomen en we hebben een spits van 70 miljoen in de winter gehaald... . Onze problemen met geld is vergelijkbaar met elke andere club buiten de premier league. Je hebt het misschien nog niet door maar Arrivabene is al een tijdje bezig met de puinhoop op te ruimen. Het is ook geen schande dat het zo ver is gekomen. Juve moest iets doen om zich buiten de grenzen van Italie te manifesteren en toen kwam er covid bovenop dat de investeringen blokkeerde.

Zou leuk zijn als hij ergens anders gaat spelen. Vind juve nooit zo heel boeiend om te kijken.

Juventus lijkt niet echt rouwig om zijn vertrek

30 juni 2022 om 13:41

Inderdaad. Toch gek dat zij graag een contractverlenging wilde geven? Echter reageer je nooit op dit argument en vergeet je dat aspect even in je eigen gecreëerde waarheid. Je ziet ook aan de gevraagde transfersom dat zij inderdaad niet rouwig zijn om zijn vertrek.... Zou toch een uitgelezen kans zijn om van zijn hoge salaris af te komen voor iemand die alleen maar cruciale fouten maakt?

30 juni 2022 om 13:44

Wat is dat nou weer voor argument? Welke club wil een speler waar 75 miljoen voor is betaald gratis de deur uit laten lopen?30 juni 2022 om 13:49

Dat willen zij toch niet? Daarom staan zij open om hem te verkopen. Is wat anders dan dat jij stelt dat Juventus het niet erg vindt dat die vertrekt. Het liefste had Juventus dat De Ligt had verlengd en dat zij met hem verder konden. Snap niet hoe jij de conclusie kan trekken dat Juventus hem wel weg wilt hebben, terwijl jijzelf ook snapt dat zij hem nu willen verkopen omdat die niet verlengt

30 juni 2022 om 13:52

Dat zou kunnen, maar als ik de artikelen hier op VZ lees lijkt Juventus er allemaal niet echt rouwig om. Of de artikelen worden niet goed vertaald

30 juni 2022 om 13:56

Japie. Wat had jij dan willen lezen? Als je baas je een contract verlenging aanbiedt, en jij tekent niet en besluit daarop te vertrekken. Denk jij dat die dan rouwig is dat jij vertrekt? Ik zou dan ten eerste al geen contract verlenging aanbieden. Dat De Ligt heeft geweigerd zorgt er alleen maar voor dat Juventus zijn onderhandelingspositie is verzwakt

30 juni 2022 om 14:21

Juventus moet alles uit de kast halen om dit te kunnen verkopen tov de supporters. Ze snappen echt wel waarom hij weg wil met dat dramatische ouderwetse voetbal. En ze weten hoeveel clubs hem willen , die gokken echt niet alleen op Chelsea.

30 juni 2022 om 14:21

Maar hij heeft toch geen aflopend contract? Volgens mij loopt dat nog twee jaar door

30 juni 2022 om 14:29

Japie. Dan is het toch nog een extra bevestiging dat zij hem liever niet kwijt zijn? Een aflopend contract stel je vaak voor om ervoor te zorgen dat je er nog een transfersom voor de speler kan vangen.

30 juni 2022 om 16:25

Ik ben benieuwd. We gaan meemaken hoe duur Juventus hun huid verkoopt

30 juni 2022 om 13:53

Juventus heeft dan ook dringend geld nodig om de gestripte selectie van kwaliteit te voorzien en buiten Vlahovic is De Ligt de enige speler die enorm veel waarde vertegenwoordigt. Ik denk dat Juventus simpelweg geen andere keuze heeft.

30 juni 2022 om 15:19

Ze wouden hem verlengen dus balen zeker wel. Je vindt niet snel dezelfde kwaliteit voor dat geld. De Ligt wilt echter een transfer maken. Wat zijn goed recht is uiteraard.

30 juni 2022 om 16:27

De kwaliteit vind je waarschijnlijk wel, maar wil je een goede verdediger hebben kost dat je aardig wat geld. Zo een Koulibaly bv zal ook niet goedkoop zijn

Waarom zou je als topvoetballer die het hoogst haalbare nastreeft nog tekenen in Italië? Internationaal hoog eindigen wordt daar steeds lastiger. De clubs willen vaak (niet bij de Ligt) voor een dubbeltje vooraan zitten en vragen extreme bedragen om je te laten gaan. Chelsea heeft dat bij Lukaku toch netjes opgelost. Gaat de ligt dit jaar niet dan zal Juve volgende zomer op 80 gaan zitten wat nog steeds extreem is voor een dan eenjarig contract. Ze hebben geld uitgegeven om de CL te winnen, dat zit er niet in dan zul je soms ook ergens wat verlies moeten pakken en schappelijk afscheid willen nemen.

Hier moet Ten Hag nou een poging voor wagen. Matthijs is top, kan uitstekend uit de voeten in de PL. En met zo'n naam krijg je respect als trainer door je aantrekkingskracht, want de Ligt is een grote naam op de transfermarkt. Maar ik zie hem het liefst in de top, jammer dat Bayern niet zulke bedragen (meer) uitgeeft.

30 juni 2022 om 13:59

Manchester United zal ook creatief moeten zijn. Vooralsnog hebben ze geen enkele speler verkocht. Weliswaar zijn Pogba, Matic, Lingard, Cavani en Mata transfervrij vertrokken (dus daar ontstaat ruimte), maar daar verdampen ze ook enorm veel geld. Als ze slimmer waren geweest, hadden ze voor Pogba en Lingard nog leuke bedragen kunnen krijgen.

De Jong lijkt te komen, dus zijn ze qua transfersom al de helft van hun budget kwijt. Het is ook niet makkelijk om spelers te slijten, want veel van hen verdienen salarissen die ze elders niet gaan krijgen. Pijnlijk is ook dat Martial er niets van gebakken heeft tijdens zijn verhuurperiode bij Sevilla en z'n blessure(s) hebben ook niet geholpen.

30 juni 2022 om 14:20

Dat zag echt iedereen aankomen. Ik blijf het nog altijd een staaltje spectaculaire onkunde vinden dat als je de keus hebt tussen Lukaku en Martial, je met droge ogen zegt: die Lukaku moeten we kwijt, Martial die gaat de eerste spits worden.

30 juni 2022 om 14:52

Ik vind het sowieso een knap staaltje onkunde om een 20-jarige spits te halen voor 60 miljoen euro om hem vervolgens vooral als buitenspeler te gebruiken. Overigens wel met je eens hoor, al hadden beiden het niet echt.

Maar goed, technisch beleid en Manchester United gaan al jaren niet meer samen. Misschien denigrerend, maar ik denk oprecht dat sommige reageerders op dit platform het er veel beter af hadden gebracht als ze het beleid daar uit mochten stippelen. Het is werkelijk ongelooflijk hoe slecht het beleid bij Manchester United is. Ook schrijnend dat Manchester United vaak word aangehaald om eventueel wanbeleid of prestaties elders beter te doen lijken dat het eigenlijk is. Wat daar is gebeurd, kan namelijk niet zoveel slechter. Die hebben honderden miljoenen, zo niet meer dan een miljard verdampt in een kleine 8 jaar tijd als je salarissen, tekengeld, commissies e.d. mee gaat tellen.

Zou mooi naar United gaan. Daar speelt hij ieder week. Kan hij zich klaarstomen voor het WK. Al zal het moeilijk zijn om van Dijk en / of de Vrij er uit te spelen.

Hij is gewoon te weinig gegroeid om hem koste wat het kost te behouden, als Juve er nu nog hetzelfde aan kan verdienen als ze betaald hebben destijds moet je hem blind weg doen en gaan voor twee stabiele, wat oudere verdedigers.

Voor de ligt is het nu ook tijd om naar de PL of Barcelona te gaan. Voor Barcelona is hij te duur, dus dan word het de PL. Word tijd om het ongelijk van al die mensen die blinde haat op hem het tegendeel te bewijzen.

Juve is verre van wat het geweest is. Tijd voor De Ligt om naar Engeland te gaan. Beter salaris, veel meer uitdaging en automatisch ook veel meer in de picture in Nederland.

Zou toch wel mooi zijn de ligt en ake als nieuwe centrale duo van chelsea!

De Ligt bij Chelsea zal ik op de voet gaan volgen! Ben zeer benieuwd hoe die zich profileert in de PL. Heeft absoluut de kwaliteiten en voor zijn leeftijd al belachelijk veel ervaring.

Wat lees ik hier toch allemaal. Waarom bekritiseren jullie zoveel de Nederlanders. Het ergste is zonder nog maar matchen te bekijken .

Gisteren , zou Danjuma zijn voetjes niet op de grond hebben. Deze man koos voor Bournemounth ipv een Sporting Lissabon bijv.

Vandaag is De Ligt volgens sommigen overschat… Indien een hele match geconcentreerd behoort hij tot de wereldklasse, maar laat af en toe inderdaad een Steekje vallen. Moet eruit volledig mee akkoord. Maar zijn agressiviteit en kracht in de duels vind ik echt gewoon mooi om naar te kijken. Geloof mij dit is een wereldklasse verdediger indien hij weet zijn concentratie te behouden.

Geniet gewoon van de prachtige spelers die we hebben, zowel Nederland als België . Er zijn landen 4 keer zo groot die het met veel minder moeten doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JorginhoMiddenvelder21
C. GallagherMiddenvelder20
K. HavertzMiddenvelder20
N. KantéMiddenvelder20
R. Loftus-CheekMiddenvelder20
É. MendyKeeper20
M. MountMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

167 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Bayern München 1 0 0 0
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

De Nederlandse tiener die bij Juventus in de voetsporen van De Ligt wil treden

In samenwerking met GOAL licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren