‘The Pogmentary’ valt niet in de smaak: docu oogst állerlaagste rating op IMDb

Vrijdag, 24 juni 2022 om 15:00Tom Rofekamp • Laatste update: 15:06

Paul Pogba en de producenten van The Pogmentary hadden de respons op de nieuwe documentaireserie rondom de middenvelder zich waarschijnlijk anders voorgesteld. De serie, waarin Pogba stevig uithaalt naar de beleidsbepalers bij Manchester United, wordt in de toonaangevende International Movie Database (IMDb) beoordeeld met het allerlaagste cijfer: een 1.0. Daarmee draagt de docuserie officieel de laagste rating van alle shows en films die beoordeeld zijn op het platform. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een streek van de United-aanhang.

In de docuserie, die afgelopen vrijdag werd uitgebracht op Amazon Prime, uit Pogba openlijk zijn ongenoegen over de contractonderhandelingen met the Red Devils. De Fransman vertrekt deze zomer transfervrij, maar had vorig jaar de mogelijkheid om zijn aflopende contract te verlengen bij de Engelse grootmacht. Volgens Pogba sprak er echter onvoldoende waardering uit het aanbod van United. "Ze bluffen", was te horen in een scène waarin Pogba in gesprek is met zijn inmiddels overleden zaakwaarnemer Mino Raiola. "Hoe kan je zeggen dat je een speler absoluut wil houden en hem niets aanbieden? Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.”

United probeerde het contract van Pogba vorig jaar zomer te verlengen onder verbeterde voorwaarden. Zo zou de middenvelder 350.000 euro per week gaan verdienen, maar dat was dus niet voldoende voor de 91-voudig Frans international. In de docuserie is te zien hoe Pogba, terwijl hij door de straten van Miami rijdt, een telefoongesprek voert met Raiola. De inmiddels overleden belangenbehartiger legt de middenvelder het aanbod met het riante weeksalaris voor, maar Pogba is duidelijk niet onder de indruk van het voorstel en liet dat middels bovenstaande bewoordingen weten.

De reacties op IMDb zijn vernietigend te noemen. "Grootheidswaanzin", luidt de hoogst aangeschrevene van het stel. "Slechtste documentaire die ik ooit heb gezien", voegt een ander toe, terwijl nog iemand Pogba aanhaalt als 'narcistisch varken'. Zo'n 95 procent van alle beoordelaars geeft The Pogmentary het laagst mogelijke cijfer: een 1.0. Opvallend genoeg is het cijfer 10 daarna het meest voorkomende. Engelse boulevardpers speculeren over een hetze van de United-supporters, die Pogba een gezamenlijk 'afscheidscadeautje' zouden hebben willen geven, vanwege zijn 'respectloze' opmerkingen.

Pogba keerde in 2016 na vier jaar bij Juventus terug bij Manchester United, waar hij tussen 2009 en 2012 ook al de laatste strohalmen van de jeugdopleiding doorliep. De Engelse grootmacht telde 105 miljoen euro neer voor zijn rentree. Pogba kon zijn prijskaartje nooit echt waarmaken en werd zo'n beetje iedere transferperiode in verband gebracht met een exit. Toch maakte hij in totaal zes seizoenen vol in Engeland. Transfermarktexpert Fabrizio Romano schreef deze week dat Pogba's transfervrije terugkeer naar Juventus inmiddels in kannen en kruiken is; verwacht wordt dat de 29-jarige middenvelder begin juli een contract tekent voor drie seizoenen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door vernon)

Kan niet tippen aan de docu van Memphis

24 juni 2022 om 15:26

Lol, maar echt he wat is dit toch met sommige vd nieuwe generatie? Mem, Ney nu Pogba. Denken het allemaal wel te hebben meegemaakt en komen dan met van die nietszeggende docu's. Agh zou het niet eens zo moeten noemen, meer Comedentary uhm. Karakters van een luchtballon en zij moeten dan zogenaamd de voorbeelden zijn voor de nieuwe generatie. Ik hou me hart vast!

24 juni 2022 om 15:29

Zal wel een snabbel zijn denk ik voor een extra zakcentje. Clubs doen er ook aan mee. Volgens mij was er ook een docu over de Spurs met kleedkamerbeelden etc en Feyenoord toen ook met Advocaat

24 juni 2022 om 15:40

Voorbeelden op voetbal gebied ja. Je bent echt niet goed bij je hoofd als je deze mensen op een intellectueel gebied als voorbeeld neemt. Zijn bepaald niet de slimste mensen op aarde maar kunnen wel ballen, en daar kan je zeker een voorbeeld aan nemen. Ik was als klein jochie heel vaak op straat de trucjes van pak hem beet Ronaldinho te oefenen. Was best een voorbeeld voor mij, maar niet op sociaal gebied natuurlijk. Snap echt niet dat mensne voetballers als voorbeeld zien, buiten het voetballen zelf dan.

24 juni 2022 om 15:51

@blaugrana11 Kijk eens ja, maar het vaak kinderen die hen als voorbeelden nemen en die nemen wel meerdere dingetjes van ze over. Onbewust bepaalde gedragingen etc. En nee als volwassene hun als voorbeeld nemen lol, dat zou wel een ramp zijn idd.

24 juni 2022 om 15:57

@Japie Het is echt lachwekkend. En weet je als je nou zo vol van jezelf bent, hey prima maar laat het dan ook zien op het veld ipv huilgedrag te vertonen. Jongens als Ronaldo, Ibra etc. zijn vol van hun zelf maar ze presteren altijd en overal. Deze man heeft niets laten zien bij Man U. En dan zo vertrekken en met dit komen, ongelofelijk.

Wat betreft de docu's van die clubs, dat kan nog best interessant zijn opzich. Een inkijk meekrijgen van hoe er het binnen van binnen aan toe gaat. Vooral voor de eigen fans en het doel is anders. Maar dit van deze spelers is gewoon te grappig.

24 juni 2022 om 15:58

Scheelt natuurlijk behoorlijk dat social media in die tijd te nieuw was en amper gebruikt werd door bekendheden. Internet kwam nét uit dat holletje gekropen waarin je geen enkele informatie over jezelf deelde, waar men tegenwoordig Alles op het net pleurt.

24 juni 2022 om 15:59

Japie. Denk ook wel een stukje zelfverheerlijking en zelfoverschatting van hun kant. Maar zolang er markt voor is, waarom niet hé. Blijkbaar zijn er mensen die het interessant vinden. Doen er niemand kwaad mee

24 juni 2022 om 16:06

Tja, die mensen omringen zich met ja-knikkers. Niet voor niets zijn het ontzettend verongelijkte karakters die niet met kritiek om kunnen gaan. Die vinden zichzelf geweldig en financieel zal het ook wel een leuke zak opleveren.

24 juni 2022 om 16:58

@Ducktaildo Dat zou zeker kunnen meespelen ook

24 juni 2022 om 19:14

@blaugrana

Ik heb daar eens een leuk gesprek met een collega over gehad. Ik was Romario ergens tegen het lijf gelopen, met hem op de foto gegaan, handtekening, klaar. Ik vertelde dat aan een collega. En die zei dat hij dat nooit zou doen, omdat hij zich dan minderwaardig zou voelen, dat je zoiets als een handtekening vraagt, terwijl die andere persoon alleen maar toevallig goed kan voetballen, maar verder niks meer is dan jij of ik. Vond ik wel een eye-opener. Nou heb ik voetballers ook nooit als voorbeeld gezien, maar toch. Een handtekening bij echt hele beroemde sporters, dat vond ik wel grappig, terwijl ook dat eigenlijk iets voor kinderen is, als je er wat beter over nadenkt.

Pogba is gewoon een narcist. '' onvoldoende waardering uit het aanbod van United''. Nee twee keer transfervrij vertrekken terwijl je een godsvermogen hebt gekost spreekt van heel veel waardering naar de club die jou zoveel vertrouwen heeft gegeven. Ik snap sowieso niet waarom deze speler een documentaire krijgt. Ja hij heeft het WK gewonnen, maar dat was Ard van Peppen ook gelukt met Frankrijk. Een finale verliezen van Portugal zonder Ronaldo en met Eder in de spits is al enorm triest. Pogba blinkt uit in vreselijke dansjes en kapsels en is in principe een van de grootste reden waarom United de afgelopen jaren niks heeft bereikt. Ik ben blij voor ETH dat hij dit soort figuren als Lingard en Pogba niet meer in zijn selectie heeft.

24 juni 2022 om 15:17

Ard van Peppen was daarentegen wél een echte teamplayer en iemand die zich altijd voor de volle 100% inzette voor het team om een maximaal resultaat te boeken.

24 juni 2022 om 15:18

Pogba speelt bij frankrijk altijd goed met een kante naast zich en helemaal in de tijd waar matuidi een verkapte linksbuitenwas. Ook in zijn periode bij juventus een sublieme middenvelder, denk dat het meer aan united lag dat pogba daar niet geslaagd is

24 juni 2022 om 15:33

Altijd goed is overdreven. Hij heeft zeker goede wedstrijden, maar hij blinkt ook uit in slordigheid bij Frankrijk. Hij heeft daar wereldse stofzuigers zoals Kanté achter zich lopen, maar bij United heeft hij die niet. Resultaten van Juventus zeggen niet meer zoveel. Dat is nu 6 jaar geleden en 6 jaar niks laten zien bij een club zal vast geen wonderen hebben gedaan met zijn voetballende kwaliteiten.

Ik krijg bij Pogba het gevoel dat het een geweldig talent was, maar dat hij die stap niet heeft kunnen zetten naar geweldige volwassen speler. Het is ook altijd de schuld van de mensen om hem heen, zoals nu ook te blijken valt uit jouw reactie. Echt goede spelers spelen goed omdat ze goed zijn, niet omdat ze bepaalde spelers om zich heen hebben.

24 juni 2022 om 15:44

Als je er niet bovenuit kan springen met wat mindere spelers om je heen ben je simpelweg niet zo goed als men denkt/verwacht

Pogba is gewoon een verwende diva die meer bezig is met het repeteren van dansjes als hij eventueel scoort dan zijn ploeg op sleeptouw nemen.

24 juni 2022 om 19:16

Als je alleen maar opvalt als je 1 of 2 specifieke spelers naast je hebt, dan moet je vooral in je handjes knijpen dat je zo'n carriere hebt als Pogba. Dan ben je eigenlijk gewoon een meelifter.

24 juni 2022 om 15:34

Ligt eraan wie je voor Pogba terug haalt. Dan moet je niet weer met een wisselvallige middenvelder aan komen zetten op zijn plek en wel met een speler die de afgelopen jaren heeft bewezen wekelijks uit te blinken bij een grote club uit een topcompetitie

24 juni 2022 om 16:04

Het gaat er vooral om dat er balans is. Het hoeft geen fenomenale middenvelder te zijn.

24 juni 2022 om 17:01

Bij United wel imo. Die hebben veel te weinig kwaliteit. Kijk naar een City die grote jongens als De Bruyne, Bernardo en Gundogan op het middenveld hebben lopen. Daar ga je niet mee concurreren als je jongens haalt dir leuk zijn voor de balans. Liverpool heeft ook een surplus aan kwaliteit lopen

Paul Labile Pogba is terug thuis waar hij genoot van het spelletje. Het verschil is dat hij nu niet meer de kleine jongen is die aan de hand werd genomen door Pirlo, Marchisio, Vidal, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Buffon, Vucinic... maar nu moet hij zelf die leider zijn die ons stelselmatig terug naar de Europese top loodst. Ons bestuur is schitterend bezig. Ik hou van de weinige communicatie naar al die journalisten. Ze weten allemaal van niets maar schrijven toch elke dag dit en dat en dit en dat. De kalender is ook uit en voor juventus wel een goede gebalanceerde kalender. Forza Juve!

24 juni 2022 om 15:27

Pogba is geen haar veranderd vergeleken met dat jongetje die bij Juve tussen de vedettes speelde. Sterker nog ik denk dat die alleen maar kinderachtiger is geworden. Blijft een geweldige speler als die het op z’n heupen krijgt.

24 juni 2022 om 16:07

@lliasov06: Geen haar veranderd is in het geval van Pogba wellicht niet helemaal de juiste woordkeuze...

ON: Lachwekkend al die docu's van tamelijk doorsnee voetballers. Logisch dat die weinig waardering krijgen. Echt een enge vorm van zelfbevlekking.

24 juni 2022 om 16:41

Hij heeft toch vrouw en kinderen nu. Het is een meer mature Pogba nu.

24 juni 2022 om 17:01

Lil kleine heeft ook een vrouw en kinderen. Betekent niet dat die nu ineens volwassener is geworden.

24 juni 2022 om 17:18

Je voortplanten is inderdaad een goede maatstaf om volwassenheid te meten.

24 juni 2022 om 20:31

@Jimmmm. Ik weet niet of het nou echt mature is als je zo tegen United doet na het goddelijke salaris. Lijkt mij dat hij zich nog steeds als verwende diva opstelt

24 juni 2022 om 23:18

Ik denk niet dat hij daar gelukkig was, net zoals velen andere toppers.

24 juni 2022 om 16:02

Pogba is geen leider. Die heeft leiders nodig om te renderen. Dat is de hele reden waarom het avontuur bij Manchester United toch wel flink tegenviel. Overigens verbaast het me dat je vindt dat Juventus goed bezig is. Buiten Vlahovic kopen ze massaal matige Europese subtoppers in. Nu halen ze voor veel geld Pogba (ook al is hij transfervrij) die al jaren weinig heeft laten zien.

24 juni 2022 om 16:48

Massaal matige Europese subtoppers? Nu ja ik ben blij met Locatelli en ook Zakaria was een koopje. Voor de rest waren er amper transfers voor de A Ploeg. We hebben weinig budget dus alleen maar toppers zal niet lukken. De linksback zal een zwakke plek blijven totdat Sandro vertrekt volgend jaar en er budget vrijkomt. Het is wat het is. Maar ze zijn goed bezig. Ze houden zich aan 1 lijn. Hoge contracten voor ramsey spelers zal niet meer gebeuren onder dit bestuur. Ook al was dat deels invloed van Ronaldo zijn megacontract en hun vrije status.

24 juni 2022 om 17:10

Paul Labiele Pogba geen woord aan gelogen. Nee zonder gekheid dit zijn jochies die elke realiteitszin uit het oog verloren zijn. Ergens kun je het ze ook niet kwalijk nemen, ze vliegen de hele wereld over maar gek genoeg zitten ze in een heel klein bubbeltje.

24 juni 2022 om 23:19

Ik merk vooral veel frustratie over een gratis vertrekkende speler.

Vond het wel lachen toen hij zei dat hij 300k per week niets was. De 'gewone' mens zou gekke dingen doen voor een eenmalige donatie van dat bedrag, laat staan per week..

24 juni 2022 om 18:25

Als 300k niks is kan die rustig ook voor niks gaam voetballen. En als hij voor die 300k ook prestaties leverd dan is het prima maaf heeft niks gepresteerd behalve bij zijn kappertjes.

24 juni 2022 om 19:05

Kerel weet dat hij gefilmd wordt en blaast zich op. Het is een beetje zielig, hij wist natuurlijk al lang en breed dat hij weg wilde

Toepasselijke titel ook voor de documentaire. Ik denk dat ik een docu over hoe Pogba zijn rijkdommen flext niet hoef te zien. Misschien kan die een buddy cop film uitbrengen met Lingard.

Het lijkt wel erop dat iedere professionele voetballer een eigen documentaire heeft tegenwoordig. Alsof het legendarische spelers betreft die sport voor eeuwig hebben veranderd. Een documentaire over Cruijff of Maradona is zeker gerechtvaardigd, maar wij moeten het maar doen met the Pogmentary.

Deze man teert nog steeds op zijn goede periode bij Juventus maar als je ziet met welke collega's hij daar op het middenveld mocht spelen is het geen wonder dat hij het daar leuk deed. Bij Man United heeft hij het drukker gehad met zijn haar en dansjes dan het team naar een hoger niveau te brengen. Talent zat maar een instelling die niet thuis hoort in de top en zelfs medespelers minder maakt. Wat dat betreft is het goed dat hij weg is uit Manchester.

24 juni 2022 om 15:32

Pogba is nu weg dus kijken of McFred, Maguire en de hele gang dan nu een hoger niveau gaan halen aangezien ze minder presteerden door toedoen van Pogba

24 juni 2022 om 15:58

Uiteraard niet, want dat zijn gewoon geen geweldige spelers. Echter heeft Pogba de laatste jaren geen hoger niveau dan hen gehaald, maar kreeg wel ruim 2 keer zoveel betaald dan de meeste spelers.

Hij leeft duidelijk in zijn eigen wereld want die 350K is een veel te hoog salaris voor wat Pogba heeft laten zien. Gelukkig is dat niet doorgegaan en zijn we van hem af. Benieuwd hoeveel tekengeld hij kreeg van Juve want zo'n salaris kunnen die niet ophoesten.

Het zal een generatiekloof zijn, maar ik begrijp niet waarom mensen (voetballers in dit geval) zoveel aandacht krijgen dat er zelfs een docu over gemaakt wordt, terwijl ze niets bijzonders (in vergelijking tot talloze andere mensen binnen dezelfde tak van sport) hebben meegemaakt.

Ja, hij is wereldkampioen geworden. Erg netjes en erg leuk voor hem. Maar dat heeft ie toch absoluut niet zelf gedaan. Niets van wat hij heeft gedaan doet vermoeden dat men over twintig jaar nog lovend spreekt over zijn spel.

24 juni 2022 om 17:31

De documentaires van Messi, Ronaldo maar ook Rooney vond ik heel interessant vanuit veel vlakken. Zo'n docu van Griezmann of Pogba, begin ik niet aan. Je moet een bepaalde status hebben om zoiets te verdienen.

24 juni 2022 om 19:05

Ik denk dat je vooral een interessant verhaal moet hebben. Sommige voetballers hebben dat, Messi en Ronaldo misschien omdat die zo'n status bereikt hebben dat hun leven echt nog weer anders is dan de categorie Pogba. Maar andere spelers hebben dat omdat hun weg naar de top moeilijker is gelopen, bijvoorbeeld door je jeugd, etc. Litmanen heeft een interessant verhaal omdat hij uit een land komt dat voor hem nog geen enkele fatsoenlijke voetballer had voortgebracht. Die heeft het helemaal zelf moeten doen. Alleen is zijn boek abominabel slecht geschreven. Een Zlatan vind ik ook wel interessant. Gascoigne lijkt me ook boeiend. Maar het merendeel van de voetballers vraag ik me idd af of het de moeite is.

"ze bluffen" - Dus eigenlijk jaren flink tegenvallen en dan denk je dat de club bluft omdat ze niet meer aan de salariseisen willen voldoen? Die had er volgens mij geen rekenschap mee gehouden dat z'n kosten al afgeschreven waren. Totaal niet interessant dus om hem nog een exorbitant contract aan te bieden. Dan ben je realiteitszin als speler ook wel een beetje kwijt. Wat een verongelijkte speler.

Ja maar, niet iedereen heeft een docu nodig toch? Het is ook geen superster a la Messi, Ronaldo, Ibrahimovic, Ramos, Xavi noem maar op. Dat niveau heeft Pogba hoogstens 1 seizoen licht getoucheerd.

24 juni 2022 om 19:08

Ik kreeg anders bij Ramos ook braakneigingen toen hij in die belachelijke outfit in die belachelijke skybox zat na die belachelijke bewuste gele kaart tegen ajax. Die was ook iets aan het opnemen, en de zelfingenomenheid spatte er vanaf. Van Xavi hoef ik ook geen docu te zien trouwens, geweldige voetballer maar de persoon heeft me nooit geboeid. Die andere drie die je noemt wel.

Meest overschatte speler ooit, of tenminste één van de. Schiet 1x in de 15 wedstrijden een bal kruiding, that's it. Lui, sloom, en gewoon een irritante uitstraling alsof hij wereldtop top is. Mooi dat dat salaris vrij komt voor United.

Speelt (zo ongeveer) zijn slechtste seizoen tot nu toe, en dan kom je met wat ik alleen maar als de ultieme zelfbevlekking kan noemen. Dat op zich is al gewaagd, maar dan ga je vlak daarna ook nog zitten mopperen over dat Manchester United hem niks bood in de contractonderhandelingen, waarbij dat niks dan een weeksalaris is waarvoor menigeen 10 jaar moet werken.

Dan verspeel je bij het grote publiek ook wel het laatste beetje krediet dat je na 6 overwegend teleurstellende jaren bij Manchester United nog had, wat zich vervolgens vertaald in de reviews over deze documentaire.

24 juni 2022 om 19:10

Ja echt he. Zo ongelooflijk wereldvreemd. Ik ben dan opeens wel benieuwd hoe hij in het echt is, voor vrienden en familie. Ik hoop dat hij daar nog een beetje een normaal mens is dan.

Die titel alleen al. Hoe oud is degene die dat heeft bedacht?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Everton0-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper20
Diogo DalotVerdediger20
H. MaguireVerdediger20
T. MalaciaVerdediger20
L. MartínezVerdediger20
L. ShawVerdediger20
Bruno FernandesMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

458 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren