‘Horrorzomer’ dreigt voor Vitesse: Arnhemmers grijpen voortdurend mis

Zaterdag, 18 juni 2022 om 12:00Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:12

Vitesse moet alle zeilen bijzetten om bij de start van het nieuwe seizoen een Eredivisiewaardig elftal op de been te krijgen. De Arnhemmers zijn tot dusver weinig succesvol gebleken op de transfermarkt en dat is gezien het grote aantal uitgaande transfers een zorgelijke situatie, stellen De Telegraaf en de Gelderlander. Laatstgenoemd regionale dagblad voorziet zelfs een 'horrorzomer'. Pogingen die tot op heden werden gedaan om spelers in te lijven haalden niets uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door vitesseasr)

Maar goed dus dat Vitesse niet Europa in is gegaan. Dan waren ze al snel klaar, wat ten koste zou gaan voor de punten voor NL op UEFA ranking. Zo'n horror zomer was natuurlijk te verwachten met die Russische eigenaar.

19 juni 2022 om 12:13

Dan was Vitesse toch ook verzekerd van inkomsten die ze weer in team konden investeren en waren spelers makkelijker te behouden. Het mes snijd aan 2 kanten.

Kan een Vitesse fan enige duidelijkheid geven hoe het nu staat met de verkoop van de club. Ik hoor hier namelijk niets van. Daar staat of valt alles mee.

18 juni 2022 om 13:59

Vitesse heeft een schuld van 140 miljoen en een begroting van 25 miljoen. . Ik snap werkelijk niet hoe Vitesse nog bestaat. Wel jammer als zij verdwijnt.

18 juni 2022 om 14:11

Vitesse heeft de schuld niet. De eigenaar heeft een stichting waarvan Vitesse steeds geld krijgt. Het is alleen bij de overname of hij die stichting erbij inzet of dat het voor de huidige eigenaar blijft.
Je kunt dus zeggen dat Vitesse een schuld heeft maar ook weer niet.

Dit is dus wat je krijgt door al die clubs die FUT spelen.. Dit is nog maar het begin... voetbal gaat kapot en fans van Man City, PSG en Chelsea hebben geen idee of benul.

18 juni 2022 om 12:40

Hoezo met chelsea is het toch goed afgelopen?

18 juni 2022 om 14:05

Vitesse kan voor korte termijn denk ik beter aankloppen bij een Ajax en Psv.

Vragen om Unuvar, Vertessen, Romero (of is hij al verhuurd?), Salah-Eddine.

Dit soort spelers.

18 juni 2022 om 14:58

Obispo was wel een succes bij Vitesse. Maar Vertessen is al wisselspeler die gaan ze niet verhuren. Zie ik eerder jongens als Antonisse, Sambo en Comencia naar Vitesse vertrekken voor een jaartje.

Gaat zeker weten een lastig seizoen worden voor de Arnhemmers

Dus de club zegt de huur op, maar stapt naar de rechter als ze er niet meer mogen spelen, zal ik ook eens gaan proberen bij mijn huurbaas

18 juni 2022 om 12:32

Ook jij mag klagen officieel over de huur als dat buitenproportie is.

18 juni 2022 om 13:19

Het richt alleen weinig uit. Als jij gaat klagen dat 700 euro per maand voor verouderd appartement die al lang en breed afbetaald is buitenproportioneel is, heb je weliswaar geklaagd, maar het gaat natuurlijk niets uitrichten.

Ik denk dan ook dat dat eeuwig durende speelrecht in het Gelredome opgevat kan worden als: Je hebt het recht er te spelen, maar je zult er wel voor moeten betalen. Doe je dat niet, kun je niet zomaar eisen dat je wel gebruik mag maken van de faciliteiten.

18 juni 2022 om 15:26

Klagen of de huur opzeggen en dan verwachten dat je er voor bijvoorbeeld de helft er mag blijven wonen. Dat zijn toch 2 hele andere dingen.

18 juni 2022 om 18:49

Dat is een hele andere situatie. Dit is niet zomaar een appartement, maar een voetbalstadion waar alleen Vitesse in kan voetballen en voor de inkomsten uit huur is dat vastgoedbedrijf dus afhankelijk van Vitesse. Klagen en de overeenkomst opzeggen zal dit bedrijf dus wel degelijk serieus nemen.

19 juni 2022 om 08:19

Je moet wel het hele stuk lezen hè. Volgens het stuk zouden ze een afspraak gemaakt hebben in 1996. Wellicht dat dat de reden is voor hun stap naar de rechter.

Die onzekerheid is natuurlijk funest. Ze moeten heel snel zorgen voor duidelijkheid in welke handen de club terecht gaat komen en wat er financieel mogelijk is. Op dit moment is het een hele smalle selectie die het heel zwaar gaat krijgen. Gaan geruchten over de city group, maar of je dat moet willen. Ze moeten sowieso tempo maken en snel handelen. Transfermarkt is gelukkig nog lang open.

Hm valt toch wel mee? 2 versterkingen voor achterin, 1 of 2 middenvelders en 2 aanvallers erbij? Er staat veel jeugd klaar, maar jongens als Cornelisse, Manhoef, Huisman, Vroegh kunnen daar prima spelen.

Alleen voorin heb je Baden Frederiksen en voor de rest alleen maar jeugd (darfalou vertrekt ook transfervrij). Daar wil je nog wel echt wat kwaliteit bij hebben.

18 juni 2022 om 12:47

Dan ben je dus op zoek naar 5 tot 6 versterkingen. Dat valt toch niet mee?

18 juni 2022 om 13:45

Nou ja de titel suggereert een ''horrorzomer'', waarbij ik denk aan het overhouden van nog maar 11 of 12 spelers die onder contract staan.(zoals in het verleden wel eens is gebeurd bij Heerenveen en Rkc).

Ja er vertrekken belangrijke sterkhouders, maar 5 a 6 versterkingen vind ik dan nog wel meevallen. In principe kunnen ze namelijk gewoon 11 goede spelers laten starten, met alleen voorin weinig speling.

19 juni 2022 om 00:21

Keeper: Houwen/Schubert (is niet best, maar geld voor 80% van de eredivisie!) Wellenreuther een optie?

Verdediging: Manhoef, Oroz, Cornelisse, Hajek, Wittek

Middenveld: Bero, Tronstad, Vroegh/Huisman (mag wel creativiteit bij “Labyad transfervrij?!”)

Aanval: Buitink, Freriksen (is in mijn mening onvoldoende en heeft een impuls nodig).

Als je in elke linie een versterking haalt ben je er in feite al, want afgelopen seizoen is er ook al jeugd doorgekomen die voor z’n kansen kunnen gaan en de selectie aanvullen.

20 juni 2022 om 08:58

Bero heeft ook nog maar een 1jarig contract, misschien dat ze hem wel verkopen.

20 juni 2022 om 14:49

Aanval horen ook zeker De Regt en Van Duivenbode bij. Mogen wel meer speeltijd krijgen!

18 juni 2022 om 12:50

Als je het zo opnoemt denk je inderdaad oh het valt mee. Maar tel het eens op in de geest van ‘we hebben al tekort en zijn vele dragende spelers kwijt’. Als je dan maar 1 of 2 spelers weet aan te trekken als directe vervangers… Kan zomaar is een heel zwaar en lang seizoen worden.

18 juni 2022 om 13:50

Dat kan het zeker. Maar aan het begin van een paar seizoenen geleden, had Heerenveen ook nog maar 12 man onder contract staan en die hebben ook alles voor elkaar gekregen. Dus Vitesse kan dat vast ook wel.

18 juni 2022 om 15:15

Mogelijk is het altijd. Maar het is voor zowel TD als coach en staf natuurlijk beter als je de selectie zo snel mogelijk op de been hebt. Tijdens de voorbereiding of nog erger, na het begin van een seizoen is het veel lastiger inpassen en wellicht dat je dan al vroeg punten verspeeld die eind van het jaar cruciaal kunnen blijken.

18 juni 2022 om 12:56

Je krijgt een vrij uitgebalanceerde elftal als je zoveel jeugd gaat inpassen zonder iemand die de leiding neemt. Neemt niet weg dat de genoemde jongens wel over talent beschikken om in de Eredivisie uit te komen. Maar je kunt ook niet verwachten dat deze jongens een vol seizoen consistent spelen, want dat komt met ervaring. Maar het is ook ontzettend dom dat de sterkhouders allemaal transfervrij vertrekken. Voor jongens zoals Dasa, Doekhi, Tannane (vorig seizoen transfervrij vertrokken), Bazoer, Linssen (destijds transfervrij gehaald door Feyenoord), Clark (destijds naar Hull City), etc. zijn/waren allemaal jongens waar voldoende interesse voor was. Maar dat hele tijd afwachten totdat ze transfervrij vertrekken, daar verdien je ook geen stuiver mee. Zonder, want de jongens die ze binnenhalen zijn wel leuke spelers voor de Eredivisie, maar het verkopen van spelers is ook onderdeel van je takenpakket als TD.

18 juni 2022 om 13:47

Tja, dat vind ik ook slecht beleid. Je moet toch eens spelers gaan verkopen, ook om je schuld in te perken.

Je kan inderdaad niet verwachten dat deze talenten de leiding nemen, maar je houdt op dit moment ook nog spelers als Bero en Tronstad, wat wel goede leiders zijn voor Vitesse en ervaring hebben.

Het loopt allemaal net niet binnen de club, waardoor je dit soort gezeik krijgt, wat zich bijna elk jaar herhaalt.

18 juni 2022 om 13:21

Vitesse is zo'n beetje de hele basis kwijt, de toekomst is onzeker en er is waarschijnlijk nauwelijks geld. Ik denk dat men zich terecht ernstige zorgen maakt in Arnhem.

18 juni 2022 om 13:42

Over de toekomst intern als club inderdaad wel ja. Maar qua versterkingen vind ik het nog meevallen.

Ach ja, jaren wanbeleid hoopt zich op en dat komt er nu volledig uit. Donkere dagen voor ons Vitesse-fans. We hebben vaker in een benarde situatie gezeten, maar zelden heb ik het zo somber ingezien als nu. Nul waarde op het veld, overal aflopende contracten en geen zicht op nieuwe spelers. Over anderhalve week start de voorbereiding en we zouden nog geen eens elf spelers op kunnen stellen nu. Het bestuur van Vitesse mag wat mij betreft allemaal opstappen want het zijn stuk voor stuk prutsers.

18 juni 2022 om 13:16

Nou ja, de oorlog in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende consequenties, hebben nstuurlijk nooit deel uitgemaakt van welk beleidsplan dan ook.

18 juni 2022 om 13:25

Dit kon toch nooit goed blijven gaan? Jarenlang veel meer uitgegeven dan het draagvlak van de club eigenlijk was. Het is vooral zuur voor Vitesse dat alles tegelijkertijd valt. Een hopeloos technisch beleid dat zich nu volledig manifesteert net op het moment dat ook de geldkraan helemaal dichtgaat en de eigenaar liever vandaag nog dan morgen van de club af is. Dat is gewoon heel zuur, maar geen moment is geprobeerd om een stevig fundament te bouwen met al die injecties. Daardoor zitten ze nu ernstig in de problemen, want ze zijn nooit onafhankelijk geworden van een geldschieter.

18 juni 2022 om 15:10

Zelfs daarvoor zag ik het somber in. Zoals Sirius heel terecht zegt is het een hopeloos technisch beleid dat gevoerd wordt door Vitesse. Op het einde van dit seizoen zijn 5 a 6 bassisspelers gratis de deur uit gelopen.(sommige gehuurd) Het langstlopende contract is tot 2025 en is van een jeugdspeler. Dit is daarnaast ook maar één contract, de rest ligt allemaal vast voor 1 of maximaal 2 jaar(verreweg de meeste nog maar 1). Zelfs als je dus dit jaar wonder boven wonder nog kwaliteitsspelers erbij krijgt, loopt volgend jaar de andere helft van je basiselftal gratis de deur uit. Pure kortetermijnvisie is het constant geweest. Hoe moeten we de selectie van dit jaar vormgeven en niet hoe kan Vitesse stabiel doorgroeien? Het probleem ervan is als het dan een jaar tegenzit, het gelijk enorm tegenzit. Vitesse heeft op deze manier geen toekomst, het moet echt anders.

Ik hoop dat het erg mooie Vitesse volgend seizoen tweede gaat worden achter Ajax en dan de CL ingaat. Als Vitesse volgend seizoen wilt meedoen om de tweede plek dan moeten ze voor iedere linie wel een topspeler gaan halen.

18 juni 2022 om 13:20

Zonnesteekje opgelopen? Ik weet dat het lekker weer is vandaag maar je moet niet zolang in de zon zitten zonder water.

18 juni 2022 om 13:25

Topspelers halen? Tweede?

Op het absolute dieptepunt had FC Twente een schuld van 90 miljoen, Vitesse heeft 150 miljoen. Twente is eigenaar van het eigen stadion, een grotere en trouwere achterban, en heeft zodoende zo'n 7-10 miljoen per jaar aan schuld kunnen afbetalen sinds 2014/2015, iets dat voor Vitesse vrijwel onmogelijk is.

Vitesse moet hopen op een suikeroom anders word het de komende 10-15 jaar gewoon een ploeg die elk jaar tegen degradatie moet spelen.

18 juni 2022 om 13:53

Ik dacht dat je zo'n diehard Almere supporter was Dirk?

Een topspeler voor Vitesse begrippen halen, lijkt me onmogelijk. Tweede gaan ze natuurlijk nooit worden, daar heeft Vitesse teveel schulden voor en dus weinig tot geen geld.

Maar ik zie ze wel weer wat onbekende spelers met ervaring ergens wegplukken. Daar zijn ze wel goed in gebleken.

18 juni 2022 om 14:17

Plausibel wat je zegt, maar Ajax kampioen is wel wat onlogisch.

Zo slecht als gezegd wordt is het niet. Tuurlijk is het geen top ploeg wat ze over houden, maar met Schubert, Manhoef, Oroz, Cornelisse, Wittek Vroegh, Tronstad, Domgjoni, Bero, Buitink, Frederiksen met op de bank oa Huisman, de Regt, Yapi, Hajek, Houwen, Hernandez, Jonathans, van Duivenbode. Het is geen topelftal, verre van, maar de basis is gewoon Eredivisie waardig imo. Plek 10 tot 14 zou het dan worden, maar dat is zonder aankopen(die er echt nog wel zullen komen)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen1-3
17.Vitesse0-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. CornelisseVerdediger20
C. ArcusVerdediger20
J. HouwenKeeper20
M. ManhoefVerdediger21
M. MeulensteenVerdediger20
FerroVerdediger20
M. WittekVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

102 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 AZ 0 0 0 0
2021/2022 Vitesse 30 2 9 0
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Vermoedelijke opstelling van AZ voor het treffen met aangeslagen Portugezen

AZ treedt donderdagavond tegen Gil Vicente waarschijnlijk aan met hetzelfde elftal als de afgelopen weken. Door de afwezigheid van spelers als Jesper Karlsson, Riechedly Bazoer, Zinho Vanheusden en Jens Odgaard valt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren