Ajax onthult prachtig blijvend eerbetoon aan Abdelhak Nouri

Dinsdag, 7 juni 2022 om 18:59Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:04

Ajax heeft een blijvende plek gecreëerd als eerbetoon aan Abdelhak Nouri. Het kleedkamermeubel van Appie is verplaatst en heeft een plekje gekregen in de fanshop. Dinsdag werd het meubel onthuld door Edwin van der Sar. Dat deed de algemeen directeur in het bijzijn van Mohammed Nouri, de vader van Nouri.

Ajax maakte eerder dit jaar al bekend werk te zullen maken van een blijvende plek aan de hand van het kleedkamermeubel van Nouri. "Dat hebben we de afgelopen jaren zorgvuldig bewaard in het stadion en gaan we nu een mooie plek geven, die voor iedereen toegankelijk is", aldus Van der Sar. Op het meubel staat de naam van Abdelhak Nouri. Daaronder hangt een shirt van hem.

Op 8 juli 2017 werd Nouri tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Als gevolg daarvan is bij de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opgetreden. Ajax bevestigde later dat de medische zorg van Nouri in de acute fase op het veld niet adequaat is verlopen en heeft als werkgever aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan erkend. De familie van Abdelhak Nouri en Ajax bereikten eerder dit jaar overeenstemming over de door de club te betalen schadevergoeding.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door beauterham)
7 juni 2022 om 21:31

Zeker mooi. Ajax heeft fouten gemaakt inzake Nouri maar dat ga ik nu niet benoemen. Ajax doet dit zeer zeker goed.

7 juni 2022 om 21:41

Heb je al gedaan eigenlijk

Prachtig dit en mooi dat dit zo samen met de familie is gedaan

Top! Ook goed dat de familie aanwezig is.

Bijna 5 jaar geleden alweer dat die verschrikkelijke gebeurtenis plaatsvond. Mooi eerbetoon aan Nouri.

7 juni 2022 om 21:50

Ik was nog een jonkie van 17 toen..

Ajax is me toch een moeilijke club om supporter van te zijn af en toe 😅. Eerst vanochtend je eigen shirt vernaggelen en nu weer zoiets moois..

hoe gaat het nu eigenlijk met hem ?

Prachtig eerbetoon. Ik vind wel dat die familie iets meer miljoenen had mogen afsnoepen van Ajax.

7 juni 2022 om 22:00

Ik vind dit een beetje ongepast. Ik denk dat de familie liefst helemaal geen geld op deze manier had willen ontvangen, maar Abdelhak ergens op een voetbalveld, waar dan ook, hadden willen zien voetballen.

Er zijn verschillende spelers bij andere clubs die als eerbetoon of nagedachtenis met rugnummer 34 spelen. Hoe zit dat eigenlijk bij Ajax. Wordt daar wel / niet meer gespeeld? ZIjn er nog andere tradities hieromtrent? bijvoorbeeld een applaus in minuut 34? ik ben benieuwd. Zou mooi zijn als we een keer een overzicht van al dat soort bijzonderheden van alle clubs zouden hebben.

7 juni 2022 om 19:47

Ik denk dat geen speler meer 34 zal kiezen. In het stadion werd de eerste paar wedstrijden na de tragedie geklapt in de 34e minuut. Nu wordt er als de familie Nouri op de schermen komt in het begin van de wedstrijd ook vaak gezongen en geklapt in de 34e minuut. Maar dat is natuurlijk lang niet elke week. Een mooie sfeeractie zou leuk zijn.

7 juni 2022 om 19:49

Een traditie is op sociale media nog dat elke ochtend een post plaatsvindt om 7:34 uur.

7 juni 2022 om 20:32

Mocht Bounida doorbreken bij ons, denk ik dat hij toestemming gaat vragen om met 34 te spelen. Hij speelt er in de jeugd al mee normaal gesproken. Hij wilt heel graag het verhaal van Nouri afmaken. Kent de familie ook al heel goed.

7 juni 2022 om 20:37

Hakim

Hoop het. Zou mooi eerbetoon zijn.
Eigenlijk moet Bounida dan debuteren onder de vleugels van aanvoerder Donny, de beste vriend van Nouri.

Hoe naar deze hele gebeurtenis ook is. Dit begint echt op verering van Nouri te lijken. Ik vindt dit allemaal een beetje teveel van het goede.

7 juni 2022 om 19:58

Wat vind je er teveel aan. Het is meer een eerbetoon aan een kind van de club. Spelen zal hij nooit meer en het is een mooi gebaar naar de familie en supporters toe

8 juni 2022 om 08:04

Ik denk dat er inmiddels genoeg initiatieven zijn geweest om Nouri een plek in de Ajaxgeschiedenis te geven. In het verleden zijn wel meer spelers geweest waar iets ergs mee gebeurd is en daar is nooit zo'n eerbetoon voor geweest. Denk aan de vliegtuigramp suriname maar ook een Robbie de wit die een hersenaandoening kreeg.

7 juni 2022 om 20:22

Knap om aan zo'n leuk eerbetoon toch negatief te benaderen. Waar heb je dat geleerd om zo zuur te zijn?

8 juni 2022 om 08:06

Ik ben helemaal niet zuur of negatief. Ik vind dat er gewoon al genoeg gedaan is om Nouri een plek in de Ajaxgeschiedenis te geven meer niet hoor. Lees ook mijn reactie op Abdelhamid, die reageert normaal.

7 juni 2022 om 20:31

Gelukkig boeit niemand het verder wat jij hier van vindt. Dat scheelt!

8 juni 2022 om 20:41

Ik ben het wel met je eens hoor. Hoe naar ook, als je heel eerlijk bent, hij heeft welgeteld 15 wedstrijden gespeeld bij Ajax. Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er met hem gebeurd is, maar ik heb wel het idee dat dit gebeurd omdat Ajax zo slecht heeft gehandeld in het begin. Ik vind het ook net wat overdreven, hoewel ik hem alle geluk en dergelijke toewens.

Zo hoort het. Uiteindelijk blijft hij een kind van de club.

Prachtig en mooi dat de familie en het bestuur weer door een deur kunnen. Doet ons deugd.

Ontzettend mooi gebaar en gelukkig is de club er ook financieel met de familie uitgekomen. Laatste wat je zou willen is onenigheid in zo een situatie.

Hoe naar en vervelend deze hele gebeurtenis is voor die jongen zelf, zijn familie en de club vind ik het toch een beetje overdreven allemaal. Ik bedoel de beste jongen was “al” 20 en nog niet doorgebroken in Ajax 1 en dat zag er ook niet naar uit, heeft een paar keer mogen invallen en dat was het. Op een gegeven moment moet je ook verder.

7 juni 2022 om 21:21

WesZol

En toch ondanks je gezeur, hij blijft een voorbeeld voor de jeugd.

Zat er vanaf jongste jeugd bij. Gebleven ondanks interesse van grote clubs, zoals Man City. Debuut en gelijk gescoord.

Ook als mens een voorbeeld voor velen. Altijd positief ingesteld, respectvol etc.

7 juni 2022 om 22:17

Het is maar wat je gezeur noemt, want ik benoem er positieve punten aan maar zo kan je blijven doorgaan( ook al is dit de extreemste vorm natuurlijk) een vriend van mij was ook ooit het grootste talent van Sparta en Nederland waar letterlijk de hele Europese top achter aanzat en een voorbeeld voor velen. Maar is door Ake zo’n beetje een rolstoel ingetrapt, moeten we daar ik blijven doorgaan hoe vervelend het ook is!

7 juni 2022 om 22:04

Sluit me hierbij aan. Dit gaat wel wat ver allemaal.

Zeker waar! Maar ook dit is in de geest van Nouri natuurlijk.

Hele fijne mensen die familie.

Waar grote club toch groots in kan zijn! Prachtig ❌❌❌

Schitterend hoe ze dit hebben gedaan, echt waanzinnig.

Wat ik alleen zo vreemd vind aan dit hele dossier, ze doen zoveel mooie dingen voor Nouri en zijn familie. Maar waarom heeft de juridische zaak dan zo lang moeten duren joh? Ik vind dat toch een grote smet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

110 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Ajax 9 0 0 0
2016/2017 Jong Ajax 26 10 4 0
2015/2016 Jong Ajax 17 1 1 0
2014/2015 Jong Ajax 2 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren