Neymar krijgt Pelé in het vizier met dubbelslag tegen Zuid-Korea

Donderdag, 2 juni 2022 om 15:25Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:15

Brazilië heeft donderdag in het Seoul World Cup Stadium een eenvoudige oefenzege op Zuid-Korea geboekt. De ploeg van bondscoach Tite won met 1-5, mede dankzij twee treffers van Neymar. De dertigjarige aanvaller lijkt zich op de korte termijn topscorer aller tijden van Brazilië te mogen noemen. Met zijn dubbelslag tegen Zuid-Korea komt Neymar op 73 treffers voor de Seleção op slechts vier doelpunten van Pelé.

Brazilië wist de ban al na zeven minuten te breken via Richarlison, die een doelpoging van Fred onderweg toucheerde. Zuid-Korea kwam met een half uur op de klok, toen Ui-jo Hwang Thiago Silva van zich afschudde en vervolgens de linkerhoek vond. Dat Brazilië hierna de wedstrijd naar zich toe kon trekken, had de ploeg vooral te danken aan Alex Sandro. Zowel Yong Lee als Young-Gwon Kim beging een overtreding in het zestienmetergebied op de linksback, waardoor Neymar twee keer vanaf de strafschopstip succesvol mocht aanleggen: 1-3.

De Champions League-finalisten Vinícius Júnior en Fabinho kregen van bondscoach Tite in het tweede bedrijf nog ruim twintig minuten speeltijd. Het was echter een andere invaller die de score tien minuten voor tijd verder opvoerde. Coutinho werkte fraai in de lange hoef af, waarna het slotakkoord in blessuretijd voor Gabriel Jesus was. De aanvaller van Manchester City snelde langs twee tegenstanders om vervolgens beheerst binnen te schuiven: 1-5.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door brasileiro)

Heb precies het gevoel minder bij Messi althans maar zeker bij Neymar.dat ze al hun krachten en energie zijn aan het besparen voor het wk . Ik geef ze ook geen ongelijk manier hoe Latijns Amerikanen van hun land houden en met passie spelen vind ik altijd prachtig.

2 juni 2022 om 16:17

Die Neymar wordt op het WK gewoon topscorer aller tijden van de Seleção inderdaad. Ben op zich best benieuwed of zowel Neymar als Messi de 100 interland goals aan kunnen tikken.

2 juni 2022 om 16:20

Messi is al 34 en heeft 81 interlandgoals (uit 162 wedstrijden) dus die kans acht ik niet heel groot. Ik denk ook dat Messi na dit WK gaat stoppen met Argentinië. Dit keer voor het echhie.

Neymar is 30 dus heeft nog wel genoeg tijd, maar zie ik het ook niet zo snel doen eigenlijk

2 juni 2022 om 16:18

Zou best kunnen. En ik ben het met je eens dat passie voor hun land in het spel geweldig om te zien is, maar verder vind ik nou juist dat die Latijns Amerikaanse landen ook wel echt de grootste valsspelers zijn die je kan vinden op een WK.
Trappen, maar om alles liggen, schwalbe's, overdrijven en kaarten aannaaien is hun expertise. Argentinië is misschien wel 's wereld's grootste offender daarin. Dus echt dol op ze ben ik niet

2 juni 2022 om 16:23

Ik geef op dat vlak Braziliaan een pass . Want ze proberen altijd te winnen met mooi aanvallend voetbal. Maar de Argentijnen en Uruguay spelen zo irritant en vies walg er soms van terwijl ze gewoon uitstekende spelers hebben. Altijd met randzaken bezig en smeken voor kaarten

2 juni 2022 om 16:29

Ja eens. Brazilië heeft voor mij ook nog wel wat sympathie. Het enige echte probleemkind daar is Neymar, maar hem kan ik al zijn antics eigenlijk wel vergeven na dat hij 1 centimeter verwijderd was van een levenlang in een rolstoel in de kwartfinale van 2014.

Argentinië vooral, maar daarachter inderdaad Uruguay en nagenoeg elk land in Zuid Amerika wel een beetje spelen echt heel smerig. Ook latijns Europa kan er vaak wel wat van, in iets mindere mate (ook portugal, die ik alleen tijdelijk door de vingers zie omdat Ronaldo het WK 2022 moet winnen)

2 juni 2022 om 19:54

Haha ik kan me Suarez nog herinneren die op het WK 2010 tegen Ghana dacht ik de bal uit de goal sloeg, rood, penalty, en die werd gemist waardoor Uruguay door ging. Dat is echt de meest verschrikkelijke manier om uitgeschakeld te worden. Ik weet niet wat ik er van zou vinden als Nederland op zo'n manier door zou gaan.

2 juni 2022 om 20:04

Als Irak er ooit de kwalificatie voor het WK door zou missen zou ik de rest van mijn leven haat dragen voor de tegenstander.

2 juni 2022 om 16:20

Neymar in de Ligue 1 kan alles wel vanuit de 1e versnelling doen. Heb bij hem juist het gevoel dat hij daarom op belangrijke momenten scherpte mist.

2 juni 2022 om 16:43

Vergeet niet dat Pelé slechts 92 interlands speelde voor die 77 doelpunten. Neymar heeft al 118 interlands.

Het is tegenwoordig toch al makkelijker om zulke records over te nemen omdat er veel meer interlands worden gespeeld. Het percentage zegt dan veel meer (natuurlijk wel rekenen vanaf een bepaald aantal minimum interlands die gespeeld moeten zijn).

2 juni 2022 om 17:28

Klopt enigzins wel, maar aan de andere kant werd ook vroeger ook veel makkelijker gescoord dan nu. Ik zat toevallig wk uitslagen van 1954 te bekijken. Dat was een doelpuntenfestijn. Ik geloof dat er in 1 wedstrijd in 7 minuten 5x werd gescoord. Dus ja, nu meer wedstrijden, maar vroeger veel makkelijk om te scoren.

2 juni 2022 om 17:36

Maar Pele was een spits, Neymar speelt daar niet bij Brazilie.

2 juni 2022 om 17:42

Bij messi bijvoorbeeld 45 vd 81 ...iets meer dan de helft.

Ergens wel jammer dat spelers als Neymar de nationale records overnemen van de (in mijn ogen) echte legendes als Pele. Niet om de prestatie naar beneden te halen, maar tegenwoordig worden natuurlijk veel meer interlands gespeeld en is de tegenstand in veel gevallen stukken minder dan vroeger.

2 juni 2022 om 16:31

Voetbal van die jaren kunnen ook niet vergelijken met het huidige voetbal

2 juni 2022 om 16:32

Pele is een fraudeur. De doelpunten die hij op 1 wk na heeft gemaakt waren gewoon tegen mindere landen en dat kun je elke Braziliaan die de wk’s hebben meegemaakt je navertellen. Daarbij is 70% van zijn doelpuntenproductie in clubverband ook gewoon waardeloos. Nee in mijn ogen zijn de echte legendes Socrates, Garrincha en Carlos Alberto.

2 juni 2022 om 16:51

Hoe maakt dit Pelé een fraudeur? Ik snap niet wat Pelé in jouw beleving heeft gedaan.

2 juni 2022 om 17:38

@diegolugano, Jij bent zo'n roepertje die interessant wil doen door te zeggen dat Pele overschat is. Tot voor kort de enige tiener die ooit heeft gescoord in een WK finale (Mbappe).

Pele is trouwens een van de grootste redenen dat voetbal überhaupt uitgegroeid is tot volkssport nr. 1. Geloof je mij niet? Echte kenners, daadwerkelijk uit die tijd zeggen hetzelfde: Cruyff, Di Stefano, Bobby Charlton etc.

Sluit je het ook nog eens af door te stellen dat Garrincha wél een legende is. De man die zijn eerste wereldtitel heeft te danken aan Pele en zijn hele carrière in zijn schaduw heeft gestaan.

Enige fraudeur ben jij 🤡

2 juni 2022 om 18:30
Het is een vernederlandsing van een Engelse uitspraak. Op Engelse social media zal je snel dingen horen als "x is a fraud" o.i.d.
Het betekent doorgaans hetzelfde als "x is overrated" maar dan erger (zegmaar, "iedereen zegt dat X goed is, maar X is eigenlijk slecht"; )2 juni 2022 om 18:39

Je noemt maar wat Brazilianen denk ik, ik mis bijvoorbeeld Jairzinho, Tostao en Rivellinho
Allemaal spitsen (van rechts naar links)
Maar wat Pele deed en al op jonge leeftijd daar kunnen ze geen van allen aan tippen.
Als hij in 1970? geen doodschop van Coluna? had gekregen van Portugal dan had hij ook dat WK geschitterd.
Nu kon Eusebio, (portugal) tot de beste speler worden geëerd. Hij was zeker goed, maar natuurloijk geen Pele

Mijn volgorde is Pele/messi
Mardaona/jc/ronaldo, Romario,

2 juni 2022 om 16:32

Tegenstand minder? Elke prof is topfit, vroeger speelde Pele tegen halve amateurs.

2 juni 2022 om 17:30

Precies, waarschijnlijk hele amateurs in die tijd :-).
Tegenstand is nu idd veel groter en doelpunten worden minder makkelijk gescoord.

2 juni 2022 om 16:32

De tegenstand minder noemen dan vroeger vind ik niet echt eerlijk. Voetbal is er flink op vooruit gegaan. Pele bijvoorbeeld verdient alle lof door 3 wk titels en absolute dominantie in zijn tijd, maar als je kijkt naar de tegenstand toen was het voetbal echt van niveau niets natuurlijk.

Zefls de jaren 70, wat voor Nederland (zowel competitie als internationaal) als de grootste gloriejaren zijn gebleken was voetbaltechnisch... nouja. Als je ooit beelden terugkijkt merk je gauw dat het niveau echt heel matig was. Een enkeling hele goede voetballers, maar over het algemeen was taktiek nog niet erg ver uitgevogeld, was het speltempo heel traag en vielen goals (mooi goals ook) vaak door dingen die hedendaags simpelweg niet meer gebeuren (omdat de verdediging nu over het algemeen gewoon veel beter is in de top)

Dat Pele een echte legende is ben ik het dan ook wel met je eens, maar zijn tegenstand was echt verre van wat een Neymar tegenover zich krijgt op hoofdtoernooien, clubvoetbal. Alleen enkele vriendschappelijke duels en kwalificatieduels(maar een paar) zijn echt zwak, maar zelfs die duels zijn vaak beter dan het spel in de jaren 50-60-70

2 juni 2022 om 18:22

Al die vind ik die 3 Wk's flink overrated. Vind sowieso een WK winnen flink overrated. Het hangt er maar net vanaf dat je het juiste land op het juiste moment uit je moeder bent komen rollen, aangezien voetbal een teamsport is.. Dat team van Brazilie was toen echt zoveel beter dan de rest, dat het eerder een schande zou zijn als ze niet zoveel hadden gewonnen.

Hiermee wil ik niet zeggen dat Pele geen absolute topper was, want dat was hij natuurlijk wel, maar termen als ''pele heeft 3 wk's gewonnen'', gaat er bij mij gewoon niet in..

2 juni 2022 om 17:37

Tegenstand minder???
Ik heb even naar de interland doelpunten van Pele gekeken. Meer dan 50 van de 77 doelpunten heeft hij gescoord in wedstrijden dat Brazilië 3 doelpunten of meer scoorde. Dus 2/3 van de wedstrijden was de verdedigende tegenstand toch niet optimaal zullen we maar zeggen.

2 juni 2022 om 18:32

Hahaha tactische verdediging is juist heel veel beter geworden heden ter dagen. Ik denk dat aanvaller zijn nu moeilijker dan ooit is dus vind het allemaal wel mee vallen

Het WK gaat denk ik wel smullen worden. Iedereen zit midden in het seizoen waardoor de topspelers hopelijk extra kunnen excelleren wat betekend dat het WK van ee hoog niveau zal gaan worden. Extra benieuwd naar de Zuid-Amerikaanse landen met al die spelers en passie en wil om te winnen. Alleen laten we hopen dat vooral de Brazilianen het echte spelbederf thuis laten.

Als je zijn assists erbij doet is het al helemaal indrukwekkend. G/A ratio boven de 1. En toch verwacht het volk een echte prijs van hem. Olympische spelen en Confederations Cup heeft ie wel gewonnen. Maar de Copa winnen ze zonder hem, dat moet toch een beetje steken. Neymar heeft nog wel een extra WK in zich maar het moet niet te lang duren.

Neymar 73 doelpunten in 118 wedstrijden.
Pelé 77 doelpunten in 93 wedstrijden.
Er zijn tegenwoordig steeds meer wedstrijden dus als er vergeleken moet worden dan is het gemiddelde aantal goals per duel een beter uitgangspunt.

2 juni 2022 om 18:38

Ook niet. Andere positie en ander spel waarbij scoren moeilijker is dan ooit. Gewoon niet spelers van toen en nu vergelijken..

De topscorer die ons tot heden geen wk titel heeft gebracht! Zolang deze man bij ons rondloopt zullen we geen wereldkampioen worden!

2 juni 2022 om 22:11

Nouja. 2014 noem ik niet echt zijn schuld… een dikke zaag van volgensmij Zuninga of Armero? Die zijn hele droom door midden trapt. Had hij mee gedaan tegen Duitsland sta je heel anders te voetballen, nu speelde je met Fred, Oscar en Willian oid.

2 juni 2022 om 23:21

Zuniga idd ja

3 juni 2022 om 22:08

@Obtstwasser312,

Of het zijn schuld was of niet. Feit blijft dat Neymar ons geen titel heeft gebracht en dat zal die ook niet meer doen.

Hij is traag en egoïstisch en oud! Dat zie je ook wanneer Paris een beslissende match speelt.

Nu of nooit. Het moet dit WK gebeuren. Opties zijn er nu echt genoeg op het middenveld en voorin.
Voorin heb je met Neymar, Raphinha, Antony, Gabriel, Richarlison en Vinicius enorme luxe en op het middenveld heb je 2 van de 3 beste verdedigende middenvelders ter wereld in Fabinho en Casemiro. Alleen daarvoor wordt puzzelen voor Tite met Paqueta, Coutinho, Fred, Bruno G en Douglas Luiz.

3 juni 2022 om 12:28

Ik zou Fabinho als RB zetten al wordt dat zeer onwaarschijnlijk. Hij hoort te spelen. Je kan niet een van de beste mid die ook op RB kan op de bank zetten (want ik ga ervan uit dat Casemiro Tite's man is).
Fabinho en Case samen op het middenveld is iets te verdedigend vind ik.

3 juni 2022 om 23:37

Hij gaat ze nooit tegelijk op het middenveld opstellen. Maargoed het is wel een optie die hij eigenlijk nu moet uitproberen. Hetblijft toch toernooi voetbal. Zoals Brazilie nu speelt is het goed en herkenbaar, maar een optie waarin die 2 wel spelen is ook interessant.
Dan kan je namelijk met een vrije 10 spelen als Neymar, Vini op links, o Pombo in de spits en rechts Raphinha of Gabriel J.
Een fitte Dani Alves op RB is ook geen straf btw, wat kan die man voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 1
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
TiteUnknown
AlissonKeeper
WevertonKeeper
MarquinhosVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1292 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren