Liverpool betaalt zes miljoen en heeft Championship-sensatie definitief binnen

Maandag, 23 mei 2022 om 11:37Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:43

Liverpool heeft de transfer van Fabio Carvalho bevestigd. De middenvelder komt over van het gepromoveerde Fulham en sluit op 1 juli aan bij zijn nieuwe werkgever, waar hij een contract heeft getekend voor vijf seizoenen. The Reds wilden de negentienjarige aanvallende middenvelder in januari al inlijven, maar greep in de laatste uren van deadline day mis. Volgens Fabrizio Romano betaalt Liverpool zes miljoen euro exclusief bonussen aan Fulham.

Liverpool besloot - ondanks de mogelijkheid om de tiener deze zomer transfervrij over te nemen - om de bestaande overeenkomst te respecteren. De negentienvoudig Engels kampioen maakt een vaste som van 6 miljoen euro over, waar 3,2 miljoen euro aan bonussen bovenop kan komen. Op die manier voorkwam Liverpool afgelopen winter dat Carvalho alsnog met andere clubs ging praten over een eventuele transfervrije overstap. In Engeland mogen clubs pas één maand voor het einde van een contract met spelers om tafel over een dergelijke overgang.

Carvalho krijgt in de voorbereiding de kans om zich te laten zien aan Jürgen Klopp, zo weet Romano. De nummer 10 speelt al sinds zijn elfde in Groot-Brittannië en beschikt naast een Portugees ook over een Engels paspoort. Aanvankelijk vertegenwoordigde Carvalho de Engelse jeugdteams, maar in maart besloot hij over te stappen en te debuteren voor Jong Portugal. Naast de eventuele sportieve bonussen heeft Fulham bovendien een doorverkooppercentage van twintig procent weten te bedingen.

Carvalho speelde een cruciale rol bij de promotie van Fulham. De middenvelder scoorde afgelopen seizoen 10 keer en gaf 8 assists in 36 wedstrijden in de Championship. Afgelopen seizoen maakte hij al zijn debuut in de Premier League, toen hij tot vier wedstrijden kwam in het shirt van Fulham. In totaal kwam Carvalho tot 44 officiële wedstrijden in het shirt van The Cottagers, de club waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door gooner4)

Mooie versterking voor Liverpool! Die kunnen zo'n speler wel goed gebruiken. Ik ben vooral benieuwd wat er met Salah en Mane gaat gebeuren. Ze staan beide nog maar 1 jaar onder contract en er wordt veel aan hen getrokken. Liverpool moet ze verkopen om nog wat aan hen te verdienen. Benieuwd hoe ze deze twee dan weer vervangen. Wordt een drukke zomer voor Liverpool.

23 mei 2022 om 12:22

Salah gaat bijtekenen volgens mij en ik zou Mane deze zomer verkopen en vol voor Nkunku gaan. Echt een speler die perfect past in de speelstijl van Klopp. Hij is wel duur en Leipzig wilt geen key players verkopen deze zomer om een push te maken voor de titel volgend seizoen.

23 mei 2022 om 12:59

Eigenlijk zou Real voor Nkunku moeten gaan.. Kan meerdere posities spelen.

23 mei 2022 om 13:03

Elke club in de wereld moet voor Nkunku gaat, zou voor ieder team een versterking zijn.

23 mei 2022 om 13:23

Dit is precies zo'n reactie wat heel veel topclubs in slechte tijden omschrijft. Roep generic super talent dat +30 mil boven zijn waarde ligt en koop deze speler.

Carvalho, Diaz, jota, elliot == the Liverpool way, namen die naast een goede versterking een logische deal zijn.

23 mei 2022 om 14:13

knunku toch meer een 10/valse spits dan een buitenspeler? hij kan er wel spelen natuurlijk maar daar is hij niet op zn best. en anders begin je echt barca dingen te doen met aankopen.

24 mei 2022 om 10:57

Als ik real was ging ik nu voor Salah. Hij staat daar best voor open denk ik. Is daarnaast één v/d beste, zo niet de beste, op zijn positie en kan met z'n 29 jaar nog lang genoeg mee.

23 mei 2022 om 12:40

Liverpool en Salah komen er wel uit. Mane die twijfelt wel. Bayern heeft interesse. En Ongetwijfeld gaat Real ook komen voor Mane of Salah. Peren moet een grote speler aantrekken nu Haaland en Mbappe niet komen.

23 mei 2022 om 13:28

Liverpool koopt goedkoop in zoals je kunt zien, dus verkopen hoeft ook niet zozeer tenzij spelers willen. Ik denk dat ze beide mogen blijven maar dat, net zoals Gini, 1 van de twee mogelijk kiest om te gaan voor een laatste uitdaging.

Hopelijk haalt Liverpool Gakpo nog. Dan kan je Diaz en Gakpo alvast laten wennen om binnen 2 jaar de posities van Mane en Salah over te nemen.

23 mei 2022 om 11:53

Gakpo is wel echt een down, down upgrade Mane/ Salah. Backup prima, maar dan is wel alles gezegd

23 mei 2022 om 12:00

Een down, down upgrade? Dat noem je dus een downgrade. Maar bedankt voor het lachen deze morgen

23 mei 2022 om 11:57

Gakpo lijkt me (nog) niet het niveau wat Liverpool moet nastreven. Memphis naar United was het ook niet, en die vond ik toen wel echt verder dan Gakpo nu..

23 mei 2022 om 11:58

Gakpo… hou alsjeblieft op. Goeie speler, maar gaat nooit het niveau van Liverpool halen.

23 mei 2022 om 12:01

Gakpo? Dat zou een Babel 2.0 worden.. Die jongen komt nu nog zwaar te kort voor Liverpool en zal er heel hard aan moeten trekken om ooit dat niveau te gaan halen.

23 mei 2022 om 12:10

Bundy_sr je maakt een geintje zeker mag ik hopen? Gakpo gaat bij lange na niet het niveau halen wat er bij Liverpool wordt verwacht op de vleugels. Het is geen speeltuin bij Liverpool als je Salah of Mane vervangt moet je er gelijk staan en leveren.

23 mei 2022 om 12:31

Gakpo? Dan zie ik liever Danjuma. Luis Diaz komt al wel aardig in de buurt van de basis en Danjuma is een hele leuke speler om erbij te hebben. Ik denk dat hij goed bij ons past en net als Luis Diaz heel snel een versterking kan worden

23 mei 2022 om 12:34

Zou als Gakpo eerder naar een Everton gaan, club met veel potentie en ruimte voor ontwikkeling. Liverpool daarentegen is op dit moment toch echt veel te hoog gegrepen voor hem

23 mei 2022 om 12:57

Everton is heel lastig om de volgende stap te zetten kijk maar naar Klaassen en Donny.

23 mei 2022 om 13:12

Gakpo.. Heeft bij lange na niet het niveau dat vandaag bij liverpool wordt vereist.

6 miljoen een koopje in het huidige markt.
Heb niks met Liverpool maar kwa transfers hebben ze wel echt een goeie scoutingsteam.
Diaz voor best goedkoop binnengehaald.
Salah, Mane, Robertson, Fabinho. Allemaal toptransfers.

23 mei 2022 om 12:10

Het is natuurlijk ook een speler die uit zijn contract loopt, waarbij Liverpool 6 miljoen overmaakt om er zeker van te zijn dat ze hem ook daadwerkelijk over kunnen nemen. De clubs in Engeland mogen namelijk niet vroeg al onderhandelen over transfervrije overstappen binnen het land zelf, waar een club uit het buitenland de speler al mag benaderen en vastleggen vanaf januari. Verder ben ik het grotendeels met je eens dat ze op het gebied van transfers het vaak wel goed doen, ook al heb je ook daar wat missers erbij gehad vooral wat betreft jonge 'talentvolle' verdedigers. Nu vind ik verder de transfer van Luis Diaz meer marktconform dan 'goedkoop', gezien het naar verluidt 45 miljoen + 15 aan variabelen is.

23 mei 2022 om 13:35

Het is 37 - 50 bij Luis Diaz die al naam had gemaakt in Europa, dus eigenlijk zeg je niks wat zijn argumenten ontkracht buiten dat jij het allemaal wel mee vind vallen

Op dit moment doet Liverpool mee met Bayern door op een heel erg hoog niveau relatief jonge pontentie volle spelers te kopen voor de juiste bedragen. Daar kun je alleen maar respect voor hebben als je die rare fratsen voorbij ziet komen bij Real/psg omtrent Mbappe

23 mei 2022 om 17:05

Schop, Diaz was 45 miljoen + 15 aan bonussen. Liverpool heeft in de laatste 5 jaar een nettospendering van 210 miljoen euro. Dat is prima, maar dan niet doen alsof je het braafste jongentje van de klas bent. En vooral Madrid benoemen, die een nettospendering van -4 miljoen euro heeft. Dit betekent dat ze meer hebben verkocht dan gekocht. En als we het over salaris hebben. Liverpool heeft dit seizoen een salarishuis van 371 miljoen. Madrid heeft er een van 411 miljoen. Niet zo’n groot verschil dus. En als je over Mbappe ging beginnen, het vertrek van Isco, Marcelo, Bale en Mariano Diaz zou het salaris van Mbappe makkelijk kunnen opvangen.

23 mei 2022 om 19:27

Het was ook niet mijn bedoeling om het over te laten komen alsof ze het slecht doen @schop, ik vind dat ze het gewoon goed doen maar net als elke club positieve en negatieve uitschieters hebben. Alleen wat bij Liverpool vaak relatief goed uitpakt is dat de negatieve transfers vaak tegen relatief lage bedragen zijn gekomen.

Al met al ging het mij ook meer om die regels wat betreft het transfervrij overnemen van spelers in Engeland, waar veel mensen gewoon niet van op de hoogte zijn. Nu was volgens mij eigenlijk Liverpool net iets meer dan het dubbele kwijtgeraakt aan deze speler (maar mogelijk weet jij hier meer van) als het niet zo was dat een van de partijen te laat was met papierwerk waardoor de transfer niet op tijd kon worden afgerond (zoiets had ik tenminste destijds meegekregen).

En wat betreft de transfer van Luis Diaz, van mij part was het bij wijze van 100 miljoen, als hij vervolgens die waarde vertegenwoordigd binnen het elftal kan het mij op persoonlijke noot niet zoveel schelen. Uiteindelijk is het afwachten of hij volgend jaar zo kan doorzetten (en hopelijk op den duur Mane of Salah vervangt) en dan heb je gewoon voor een (naar mijn mening net iets boven) marktconform bedrag een uitstekende speler binnengehaald waar je nog jaren mee vooruit kan.

23 mei 2022 om 22:01

Je wil dat het 45 is, prima geloof dat dan maar. 210 in 5 jaar voor een PL club, wow ik denk dat Liverpool nog braver is dan ik kon duidelijk maken. Dan het salaris huis vind ik ons ook erg sterk, we hebben zo'n 3 tot 5 spelers die meestrijden voor ballon d'or team award dinges....(boeiend maar om aan te tonen dat we veel top spelers hebben) en daarmee zitten we onder het salarishuis van Real. Best knap.

Ik bedoelde hetgeen wat Real Mbappe voorschotelde, iets wat stijl tegenover je -4 argument had gestaan als het door was gegaan. Voor 1 speler...dat was dan echt slecht geweest. Ik heb Perez maar wat vaak geprezen om zijn handelen de laatste jaren, maar dit had geen goede deal geweest. IMO zou dat een rare frats genoemd mogen worden.

23 mei 2022 om 23:08

Ik ben het helemaal met je eens dat Liverpool prima beleid voert en heeft gevoerd onder Michael Edwards. Maar Bayern en Liverpool zijn niet de enige clubs met een stabiele transferbeleid. Dat is wat ik vooral probeerde duidelijk te maken.

Spelers willen graag naar Liverpool want 6 miljoen is niks. Als Ajax, Psv of Feyenoord dit bood kwam hij echt niet.

23 mei 2022 om 12:27

Goh, van die post klopt niet veel. Liverpool moet geld neerleggen bij Fulham, daar is die speler totaal niet bij betrokken.

Hebben zo Jones en Elliot ook niet voor soortgelijke posities?

23 mei 2022 om 13:19

jones speelt middelste 3 en elliot voorste 3, maar net zoals dat er nieuwe spelers bij komen zullen andere namen misschien wel vertrekken? Origi staat al vast.

En ook met deze Fabio zullen we oogetuigen zijn van een waar mirakel. Klopp gaat hel zo goed maken dat we met zn allen versteld zullen staan. Ik zou Mane en Salah gewoon behouden a la Robbery. Ze hebben nog genoeg seizoenen in de benen.

Weer dezelfde fout in het artikel over dat hij anders transfervrij overgenomen kon worden. Vanwege zijn leeftijd had Liverpool sowieso een x bedrag + clausules moeten aangaan.

Maar desondanks een prima aankoop van Liverpool, ben benieuwd of hij meteen kan aanpikken bij het niveau. Ze kunnen sowieso wel wat verfrissing gebruiken op het middenveld. Met types als Milner en Henderson kan je niet te lang meer doorgaan.

Dit is toch smullen? Liverpool met alweer een mooi ruwe diamant die Klopp en zijn team hopelijk prima kunnen slijpen. Waar sommige zullen zeggen Carvalho who nu, zal het zomaar de volgende Salah kunnen worden.

@arsenal fans
Dit zijn toch de aankopen waar jullie je ook op moeten richten met beperkte middelen? Maar jullie willen allemaal namen als Jesus. betaal je weer 20 mil extra voor marketing waarde + club waarmee je onderhandelt.

23 mei 2022 om 13:43

Schop, Arsenal zat ook achter hem aan vorig jaar zomer maar toen Liverpool in de picture kwam was zijn keuze snel gemaakt. Klopt verder wel dat wij ons op zulke deals moeten richten, maar zo zijn wij dus ook bij Marquinhos uitgekomen, dus we proberen al zulke deals te doen.

Dat we daarnaast voor duurdere spelers gaan is volkomen logisch natuurlijk, want je kunt niet alleen maar talenten opstellen en dat hebben we dit seizoen duidelijk gezien. Ik heb nog nooit zo'n wisselvallig team gezien, meer gewonnen dan Chelsea en ook meer verloren dan Palace. Met bijvoorbeeld Partey een heel seizoen fit hadden we 100 procent wel CL gehaald. Je hebt ook ervaring nodig om die jeugd te sturen, dus ik verwacht dat we sws wat meer ervaring toe gaan voegen deze zomer.

23 mei 2022 om 13:54

Oke, ik ben benieuwd wat we te zien krijgen, maar ik vind Jesus en Partey niet het type 'ervaring' wat ik als 'ervaring' zie. Net zoals David Luiz het totaal niet was. IMO speler die op hun 35ste nog niet volwassen zijn.

Milner, Silva, Ronaldo (voor united wel goedkoop lol) zijn denk ik spelers waar je wel aan kunt denken, dat type dan.. En daarnaast zullen leiders net zoals senior medewerkers in die rol moeten groeien. Zo heb je al een trio White, Ramsdale, Garbriel en moet Rowe ook meer verantwoording gaan krijgen. Te jong? Vind ik niet als je al jaren bij een club loopt, het is de trainer die ervoor zorgt dat ze die verantwoording pakken.

Henderson is het bij ons ook geworden door met een paar anderen de boel op sleeptouw te nemen (robertson, Lallana, milner) en dat kan met een Rowe of een odegaard in de toekomst ook.

Wat ik wil zeggen ik zie dat probleem niet zo. Liverpool is ook niet consistenter geworden door meer ervaring, maar door spelers de verantwoordelijkheid te geven om daarin beter te doen. Een veel logischere oplossing voor je probleem.

23 mei 2022 om 14:01

Ben ik het niet helemaal mee eens, want het verschil bij Liverpool is dat ze met Klopp iemand voor de groep hebben die ook alles al eens meegemaakt heeft. Arteta is aan zijn eerste klus bezig.

Natuurlijk is het goed om vertrouwen en verantwoordelijkheid aan spelers te geven, sommigen zijn dat al wel gewend omdat ze captain waren bij hun vorige ploegen of zijn bij hun nationale teams. Echter heb je toch meer aan een Jesus in de punt dan dat je Martinelli daar nu neer gaat zetten, puur doordat ie al een aantal jaar ervaring op die positie heeft. Dan kan je Martinelli daar rustig op in laten werken en steeds meer minuten geven. Als voorbeeld he, ik zie nog steeds geen centrumspits in Martinelli per se.

Henderson is het bij jullie geworden idd, maar dat heeft echt wel wat jaren geduurd en hij heeft af mogen kijken van Gerrard en Milner, dat zijn niet de minste en die hebben/hadden beiden een schat aan ervaring.

PS. Jesus is ook al een ervaren speler, ervaring hoeft niet gelijk te staan aan iemand van 30 jaar.

23 mei 2022 om 14:54

Henderson heeft het alleen maar lastiger gehad met en na Gerrard. Hij heeft jaren die schoenen niet kunnen vullen omdat het gat te groot was. Dus af mogen kijken denk ik niet, dit vind ik puur zijn eigen prestatie. Maar dit terzijde.

Maar als leeftijd niet belangrijk is, dan is ervaring ook niet doorslaggevend toch? Jesus zie ik net zo hard choken en missen als Martinelli, maar toch lijkt Jesus beter omdat? Hij mogelijk bij City speelt en meer kansen krijgt? Martinelli zit nog veel meer rek in als je hem gewoon een dot met minuten geeft en hij meer kansen krijgt. Nou juist niet minder minuten gaan geven. Salah en Mane missen ook giga veel kansen

Binnen het bedrijfsleven is het momenteel al een groot probleem, manager en seniors die de verantwoordelijkheid niet voelen en het over de schutting gooien of gewoon weglopen van de kritiek. Hier is men heel erg aan het inzetten op verantwoordelijkheid maar is nog erg lastig omdat er veel managers zijn die de teugels in handen willen houden en medewerkers te lang is verteld wat ze moeten doen zonder dat ze zelf nadachten wat ze zouden moeten doen en hoe.

Klopp doets niet meer dan samen met de spelers nadenken over hoe het beter kan, waarom kan Arteta dit ook niet? (ligt ook aan het aard van het beestje of hij dit kan of niet, een pep gaat dit nooit lukken dat is zo'n micro manager pur sang)

23 mei 2022 om 14:50

Natuurlijk zijn dit topaankopen. Jong en enorm talentvol. Dit zijn echter niet alleen de aankopen waar we ons op moeten richten. Er staat al een jong en talentvol team, dus een jongen van 17 jaar is nu ook niet direct wat nodig is.
Jesus zou echt een topaankoop zijn hoor. Gezien de karige markt voor spitsen en zijn prijs al helemaal.

Ervaring en leiderschap zouden ook heel welkom zijn. Types als Milner, Henderson, Fabinho, van Dijk.. Dat soort jongens mist Arsenal al jaren. Blijft wel lastig om dit soort spelers te halen die dan ook direct veel kwaliteit brengen.

23 mei 2022 om 14:58

Ik denk dat je de basis al hebt met Gabriel, white, ramsdale en het talent wat ook super veel potentie heeft, ik ben vooral bang voor types als Jesus. Die hebben totaal geen gevoel bij de club (niet voor niets bij City) voor zover dat nog kan natuurlijk.

Tijd en continuiteit is wat dit arsenal nodig heeft en aanvullen met heel nauwkeurig uitgekozen transfer, niet zomaar FIFA ranking jesus oppikken tenzij je hem echt als missing link ziet (wat ik sterk in twijfel trek)

24 mei 2022 om 09:57

Maar wat zijn dan alternatieven? Je kunt dan wel alleen naar de negatieve kanten van Jesus kijken, maar als je naar de positieve punten kijkt lijkt het me toch echt een prima transfer. Hij kan meevoetballen, kan scoren, is gewend aan de Pl. Gewoon een complete spits die bij Arsenal misschien wel door kan groeien omdat hij daar de nr 1 zal zijn.
Andere opties zijn in mijn ogen allemaal slechtere keuzes. Ze zijn zowat allemaal een stuk duurder, niet bewezen in de PL en dus een enorme gok. Bij Jesus weet je gewoon wat je krijgt.

Een doorverkooppercentage van twintig procent? Dit is geen geste, dit is liefdadigheid.

Het middenveld bij Liverpool is wel veruit de zwakste linie. Leuk dat ze een talent als Carvalho gestrikt hebben, maar ik hoop dat ze zich daar ook nog serieus gaan versterken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper360
J. HendersonMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3523
Diogo JotaAanvaller3515
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

Portugal
1 fan
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Fulham U18 0 0 0 0
2021/2022 Fulham U23 0 0 0 0
2021/2022 Fulham 36 10 5 0
2020/2021 Fulham 4 1 0 0
2020/2021 Fulham U23 13 11 5 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren