Aboukhlal laakt ‘lachwekkende’ en ‘kinderachtige’ AZ-supporters

Zondag, 22 mei 2022 om 17:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:39

Zakaria Aboukhlal was zondagmiddag de gevierde man bij AZ in de halve finale van de play-offs tegen sc Heerenveen (2-0). De buitenspeler nam kort na zijn invalbeurt de tweede treffer voor zijn rekening en schoot de Alkmaarders daarmee naar de finale. Aboukhlal hoefde niet te rekenen op een warm onthaal. De aanvaller werd bij het betreden van het veld uitgefloten door de eigen supporters en dat was niet voor het eerst dit seizoen.

Aboukhlal kwam in de 87ste minuut binnen de lijnen en schoot AZ een minuut later in veilige haven. De aanvaller trok zijn shirt uit en haalde zijn gram bij de harde kern van AZ. "Het is niet de eerste keer, ik vind het een beetje lachwekkend", doelt Aboukhlal bij ESPN op het fluitconcert. "Toen ik erin kwam floten ze, dat is niet de eerste keer. Ik denk dat ik vaak belangrijk ben geweest voor het team, voor de club en voor de fans. De manier waarop zij handelen vind ik kinderachtig en lachwekkend. Dan krijg je zo'n reactie. Waar het vandaan komt moet je aan de fans vragen."

Aboukhlal ontving het fluitconcert met een cynisch applausje en geklap. De aanvaller is niet onomstreden in het elftal van Pascal Jansen en moet het dit seizoen vooral met korte invalbeurten doen. "Zoals gezegd ben ik best vaak belangrijk geweest", gaat de Marokkaans international verder. "Ik vind dit gewoon kinderachtig. Heel veel dingen zijn niet goed gegaan dit seizoen, maar volgens mij is dat bij iedereen zo. Ik vind het allemaal oké. Het is natuurlijk emotie. Als je de 2-0 maakt vlak voor het einde komt het eruit bij mij. Ik had er ook meer uit willen halen. Zolang ik bij een club ben wil ik belangrijk zijn en voor een basisplek vechten."

Kenneth Perez denkt dat Aboukhlal zichzelf beter vindt dan hij is. "Vijf goals als invaller is goed, maar als hij in de basis begint is het vis noch vlees", aldus de analist. "Hij heeft een goede Afrika Cup gespeeld met Marokko, dat zal hem sterken in het gevoel dat hij goed is. Als je dan niet de waardering krijgt die je meent te verdienen, dan kun je zo reageren." Kees Kwakman heeft geen goed woord over voor de fluitconcerten. "Ik denk dat het een langere historie heeft. Natuurlijk mag je ontevreden zijn als supporter. Als iemand drie keer zijn man laat lopen... Maar hij heeft nog geen bal geraakt en je begint met hem uit te fluiten. Nou, dat is lekker voor zo'n speler."Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door udovic)

Gelukkig ziet hij zelf eindelijk eens in dat er veel dingen misgaan bij hem. Deze (belangrijke) goal maakt natuurlijk niet een heel seizoen aan onvoldoendes meteen weer goed. Hij schoot vandaag ook weer zijn tweede grote kans een meter naast. Er zijn voldoende spelers die af en toe een goaltje maken en verder totaal niet voldoen aan het niveau, Bjorn Johnson en Fred Friday hebben ook gescoord voor AZ.... Zonder zijn andere belangrijke goals waren we ook op de 5e plaats geëindigd, dus zo belangrijk waren ze nou ook weer niet.

Daarnaast is hij nou ook niet bepaald zo sympathiek. Ook in de periode voordat hij uitgefloten werd, liep hij bijvoorbeeld regelmatig met een chagrijnige kop achter de rest van het team aan bij ererondes. Dat klappen en duimpje vandaag helpen dan ook niet.

22 mei 2022 om 17:53

Jij bent echt zielig en niet serieus te nemen, wat maakt die tweede grote kans uit als hij die belangrijke goal heeft gemaakt? Lekker zuur blijven na winst, fijne zondag verder.

22 mei 2022 om 18:01

Een speler die het hele jaar een gebrek aan zelfreflectie toont en dan zo'n reactie geeft vind ik persoonlijk niet nodig, als jij mij dan zielig wil vinden, prima. Ik betrok de tweede kans er enkel bij om aan te geven dat het ook vandaag weer niet bijzonder goed was van Abouhklal. Een zwaluw maakt nog geen zomer zegt men dan.

22 mei 2022 om 20:32

Hij speelt niet bij Barcelona hè? Ik snap hem wel een beetje. Maakt misschien wel de belangrijkste goal van het seizoen en nog steeds is het niet goed.

Sowieso persoonlijk uitgefloten worden door mensen die nog geen 10 jaar geleden met grote plastic klappers stonden is nooit leuk.

22 mei 2022 om 18:02

@MousaDembele19 Maar dat hij kansen mist, niet doorslaggevend was in het seizoen en dat hij ‘nou ook niet bepaald zo sympathiek’ overkomt, zijn toch steeds geen redenen om een jonge jongen van je eigen team massaal uit te fluiten? Het kan aan mij liggen, maar ik heb het op deze manier verguizen van je eigen spelers nooit begrepen. Ik kan het me enkel voorstellen in een geval zoals dat van Onana, of iets dergelijks.

22 mei 2022 om 18:13

Het fluitconcert is bij dit soort gevallen (dus niet situatie als Onana) meer gericht op de trainer die de speler brengt dan de speler zelf. Maakt het niet minder vervelend voor Abouhklal dat hij de kop van jut voor de keuzes van Jansen is bij de fans uiteraard.

Kansloos gedoe van de AZ aanhang. Die jongen is geen geweldige voetballer. Maar weet je, die spelen niet (lang) bij AZ. Je zit toch naar "net-niet" te kijken in Alkmaar.

Die jongen doet het helemaal niet zo slecht als je kijkt naar zijn korte invalbeurten, en maakt wat belangrijke goals.

Om zo'n jongen dan uit te gaan fluiten... Doe dat als hij wat verkeerd doet. Maar hij valt net in, heeft de club niet genaaid ofzo. Moedig hem dan gewoon aan. Dat is hoe je je team "support." Dit zijn kansloze meelopers. Juichen wanneer het goed gaat, en anders afhaken. Heb je niet zo veel aan, aan dat soort type mensen. Zijn geen supporters.

22 mei 2022 om 20:03

Beste martijn, ik geef je groot gelijk. Maar jouw reactie getuigd ook van weinig realiteitszin. Weet niet of je Ajax en Daley Blind wel eens hebt gevolgd ? Volgens mij recent nog door Blind zelf als haat-liefde relatie bestempeld. Is hij ook niet eens uitgefloten bij Ajax ?

In jouw woorden ‘ kansloos gedoe van de Ajax aanhang ‘

23 mei 2022 om 00:08

Hij is uitgefloten na een slechte wedstrijd of als hij voor de 74ste keer zijn man liet lopen. Net zoals je deze jongen best uit mag fluiten als hij een dot van een kans mist. Ik vind het alleen zo kansloos het te doen bij voorbaat bij een jongen die er nog in moet komen. Moedig die aan en geef hem in ieder geval een kans. Als het niks is kan je hem daarna alsnog uitfluiten...

23 mei 2022 om 14:41

dat ben ik met je eens. Dat uitfluiten is schandalig, punt. Alleen ik merk aan mezelf dat ik het wat storend vind dat hele kwalificaties aan clubs, in dit geval AZ, worden gehangen terwijl dit echt niet eens incidenteel is bij AZ. Als er een club is in het bovenste gedeelte van het rechterrijtje waar je een behoorlijk aantal slechte potten mag spelen (of als trainer mag zitten) zonder echte kritiek is het mijn inziens AZ. Vaak wordt dat indirect bevestigd hier als 'az de club in de top 4 waar je zonder prestatiedruk kan spelen'. Dat klopt denk ik wel aardig. Dus dat neemt niet weg dat fluiten schandalig is, maar het kwam van de tribune waar ik ook sta en het was misschien een tiental dat floot , voor de nuance.

Als ik denk aan Ajax is het niet alleen Blind maar ook Ziyech geweest bijvoorbeeld. Bij ajax gebeurd dit m.i. veel vaker en sneller, dus het is niet zo dat AZ ineens een waardeloze club is omdat er paar gefrustreerde supporters op hun vingers fluiten.

Ik ben zelf semi positief over Aboukhlal en hij heeft iets wat we wel missen in deze selectie dus vind dat hij vaker gebracht moet worden. Maar ben het ook eens met mede supporters hier dat wij wel geregeld in de basis heeft gestaan en dan echt dramatisch speelde. Dus ook een stukje reflectie van de speler in kwestie zou sieren.

Wat ik oprecht zonde vind is dat het lijkt alsof hier niet op gecoacht wordt. had iemand Zakaria niet even kunnen coachen voordat hij bij ESPN zijn verhaal deed. Je mag het publiek hekelen en dat is ook goeddeels terecht (en ook deels onterecht denk ik) maar dat staat nog volledig los van de vraag of je ook zo strijdig op de tv moet doen over de supporters van je eigen werkgever.
Dit gooit natuurlijk alleen maar olie op het vuur en hierdoor zullen mensen nog eerder geneigd zijn om te fluiten de volgende keer, vanwege dit interview, vrees ik..

Met een kleine grap en positieve woorden voor de supporters kan je zomaar ineens cultheld worden denk ik. Ik zou het in elk geval wel op die manier proberen.

Mooi voor hem dat hij scoort, maar zoals Perez aangaf moet hij zichzelf niet beter wanen dan dat hij daadwerkelijk is...
Ik zie deze jongen eigenlijk liever vertrekken vd zomer

22 mei 2022 om 17:56

Volgens mij waant vooral voetbalclub AZ en haar supporters zich beter dan ze daadwerkelijk zijn. Jullie denken en verkondigen aan iedereen dat jullie op het niveau van de traditionele top 3 zitten. Maar diep van binnen weten jullie dat dat niet waar is. Just best of the rest...

Na een gemiddeld AZ seizoen willen jullie de trainer er alweer uitflikkeren en reageren jullie je frustratie af op een eigen speler. Lachwekkende nepclub met verwende supportertjes.

22 mei 2022 om 18:07

Iedereen blijft maar aanhalen dat AZ fans zich bij de top wanen. Alleen zijn het niet de AZ fans die dat zeggen maar schuift iedereen ons dat in de schoenen. Het bestuur heeft de ambitie uitgesproken naar de traditionele top toe te groeien en de laatste jaren waren we sportief minstens gelijkwaardig aan Feyenoord. Maar blijf vooral geloven dat AZ supporters een soort machtbeluste horde zijn.

22 mei 2022 om 19:15

Laatste jaren heeft Feyenoord ook gewoon veel meer prijzen gepakt, ondanks de sportieve malaise. Kun je nagaan als t een keer gaat lopen in Rdam

22 mei 2022 om 20:03

Hoorde alleen maar dat AZ Feyenoord voorbij was @MousaDembele19. En een groot deel schat zich zeker op t zelfde niveau in als Feyenoord, dan wel PSV. Maar je heb blijkbaar oogkleppen op.

22 mei 2022 om 20:45

Ah ik heb oogkleppen op. Als daadwerkelijk AZ fan heb ik natuurlijk totaal geen beeld van de stemming onder AZ fans. Alle fans van andere clubs die steeds beginnen over hoe AZ zich ziet weten dat natuurlijk veel beter dan de groep over wie zij spreken. Al die andere supporters lezen uiteraard de reacties en discussies op AZ pagina's en sociale media. Excuus, ik wist niet dat alle andere supportersgroepen zich zo bezig hielden met de ideeën van de AZ fans. In dat geval: Er is maar 1 echte topclub in Nederland, die speelt in Alkmaar. Iedereen zal moeten buigen voor de suprematie van het almachtige Alkmaar Zaanstreek. Het nietige PSV en Feyenoord komen totaal niet in de buurt van de fenomenale club uit Alkmaar. Zo beter?

22 mei 2022 om 21:48

Ik ben het er mee eens. Wat weten die boeren uit Eindhoven of Tokkies (uit Rotterdam uiteraard) er nou van.Iedereen zal buigen met de tijd😎 Retteketet!(Lekker laten gaan die gasten joh je kan het 100x uitleggen, maar ze WILLEN het niet begrijpen)

22 mei 2022 om 23:03

Haha dit blijft echt ongelooflijk. Ik blijf wekelijks lezen hoe 'wij denken en verkondigen op het niveau van de traditionele top 3 te zitten', maar ik vraag mij af waar (in dit geval) jij dat vandaan haalt. Dat is echt iets dat analisten en supporters van andere clubs ons in de mond schuiven, want het aantal Az'ers die dit zegt is echt heel, heel, heel klein. Huiberts en Eenhoorn hebben inderdaad gezegd na het Corona-seizoen dat ze zichzelf als concurrent voor de topteams zien, maar dat betekent niet dat de supporters dat ook vinden. Het overgrote deel van de AZ-fans is vrij realistisch en nuchter ingesteld.

23 mei 2022 om 11:34

Inderdaad azchelsea. Continue provocatie tegen de AZ aanhang. Meer mensen die zeggen dat ''az zich groot voelt' dan dat er daadwerkelijke echte AZ supporters zijn die dit zeggen

23 mei 2022 om 14:46

Cic13 geef mij eens 20 reacties (van verschillende 'supporters' op Vz die duidelijk stelling nemen dat AZ een top-3 club is.

Overigens stel jij letterlijk 'dat jullie op het niveau van de top 3 zitten'. Dat ben ik over de laatste 10 jaar genomen overigens wel eens. Let op; ik zeg niet dat wij een top-3 club zijn , maar dat wij overall op vergelijkbaar niveau met Feyenoord acteren sinds 2004 denk ik dat dat sportief best klopt. En ja feyenoord is net als AZ in al die jaren 1x kampioen geworden volgens mij en feijenoord speelt deze week een finale. Ik zeg duidelijk niet dat AZ als club groter is dan feyenoord, slechts dat wij op het sportieve wel op dat niveau zitten over de lange duur.
Over de lange duur vind ik ons niet het niveau van Ajax halen, dat ligt een heel eind uit elkaar. Ook als we van Ajax winnen is dat niet het geval. En PSV bungelt daar tussenin.

22 mei 2022 om 18:05

Volgens mij zijn het juist die kinderachtige gasten in het publiek bij AZ die zichzelf te hoog inschatten, Zaka is gewoon een nette jongen en een goede voetballer heeft in ieder geval mijn respect ✅️

Perez slaat de plank hier helemaal mis. Jezelf beter vinden dan je werkelijk bent is geen misdaad of wel soms. En waarom dat klappertjes publiek hem dan uitfluit is echt triest.

22 mei 2022 om 18:06

Perez zegt wel, maar dat is misschien helemaal niet zo. Wat ik wel zie is dat hij dreiging heeft en bepaalde kwaliteiten om een actie te maken. Tuurlijk kan die jongen voetballen en dat weet hij zelf ook. Het moet gewoon frustrerend zijn als je eigen publiek je uitfluit en je al weinig basisplaatsen krijgt. Dat maakt een speler echt niet beter.

Perez zegt dat hij een goede Afrika Cup heeft gespeeld ? Was 1 wedstrijd basis omdat 2 spitsen geblesseerd waren en 1 corona had , heeft gescoord tegen Comoros en dat was het wel is ook niet voor niks niet opgeroepen voor de WK-kwalificatie wedstrijd tegen DR Congo. Zaka moet gewoon naar de Belgische competitie of onderkantje Ligue 1 en daar vlieguren maken en alles spelen want voetballen kan die zeker en een neusje voor de goal heeft ie ook ✅️

Niet echt een goede speler maar er zijn genoeg spelers die het een stuk slechter doen en geen fluitconcerten krijgen, dus hij heeft wel een punt.

Helaas gebeurd dit ook bij mijn Club AJAX ❜❜❜blind uitfluiten en later weer voor hem applaudisseren ðÿ¤®eigen spelers steunen zoals ze in Rotterdam kunnenðÿ‘

Ik zou kijken of er plek is hij Utrecht lijkt me wel een club die hem minuten zouden gunnen waardoor hij meer vertrouwen krijgt. En het aanhang van Utrecht vind ik ook veel milder voor spelers dan een Ajax, Feyenoord of AZ.

Eigen spelers uitfluiten, is dat triest dan.

Uitfluiten terwijl een speler het veld betreed is nogal dom als je het mij vraagt, maar toch begrijp ik ze best. Abouklhal speelt 9/10x voor zichzelf en gewoon verschrikkelijk met geen rendement.

Gewoon verkassen makker

Wij zijn met passie en altijd staan we achter de club! Niemand is groter dan het grote AZ. Dat moet jij nog leren Zakaria

22 mei 2022 om 19:28

Er is niet veel voor nodig om groter dan de club az te zijn.. ben bang dat az het nieuwe heracles gaat worden. Wordt door iedereen uitgekotst

Dat je het shirtje daar uittrekt getuigd ook niet van grote klasse. Even lachwekkend.

Lekker voor die gozer dat tie dan scoort 👍🏻👍🏻👍🏻💪🏻💪🏻

Ach ja. AZ heeft sowieso een fanbase die niemand echt serieus neemt. Voor een club die altijd top 5 is speelt is het gewoon heel matig.

Tja zoals altijd ligt de waarheid in het midden

1) het fluiten was aanwezig maar dat waren slechts enkelen, het was niet dat 20.000 man hem uitfluiten
2) ik baalde daar ook van en vind dat niet kunnen. Hij heeft vaak (ook) dramatisch gespeeld maar zo kunnen we onze keeper ook wel gaan uitfluiten. Hij heeft belangrijke goals gemaakt en redelijk wat dreiging
3) hij moet ook in de spiegel kijken. Als hij in de basis stond dit seizoen was hij (ook) dramatisch slecht. Maar vooral dat Geslof is iets wat menig supporter doet frustreren. Blijf jagen en achter je man aanlopen als het niet lukt met het team
4) vond het prima dat hij ff fel verhaal haalde zo na zijn goal , prima. Maar je kunt een halfuur later voor de camera ook proberen de supporters een hand toe te steken, zo makkelijk kan je ook weer geliefd worden, bizot zocht in moeilijke tijd de supporters op en werd een publiekslieveling
5 ) hij maakt een belangrijke goal, maar echt 4 minuten later miste hij een ongelooflijk makkelijke bal om te scoren. Daar hoor je hem nu niet over maar een prof zou daar van balen en niet tevreden zijn met die ene die je wel maakt.

Dat maakt het een speler die best wat heeft qua dreiging en niet verdiend om uitgefloten te worden, maar ook echt ff met zichzelf aan de slag moet gaan

Deze Aboukhlal is zeker geen slechte voetballer. Voetbaltechnisch komt ie tekort, maar hij is lekker snel en kan scoren. Ideale counterspeler/bankspeler voor een club als AZ (subtop Eredivisie). Als hij lekker naar België vertrekt of naar middenmoot Eredivisie (ik noem een Heerenveen of Utrecht), dan kan hij echt wel belangrijk zijn. Kerk was een soortgelijke speler, maar deed het oke bij Utrecht. Uberhaupt is het uitfluiten van die spelers echt niet oké.

22 mei 2022 om 22:13

Ben ik volledig met je eens, maar was er bij en zag net nog eens herhaling op espn van zijn interview. Maar dat uitfluiten is zo beperkt vandaag… het is er en ik vind dat niet kunnen , ook omdat de rest ook al maanden blundert. Hij is niet veel slechter dan het niveau in de selectie, maar daar gaat het ook niet om. Het is de houding, het Geslof met name , dat irritatie wekt. Ik vind hem dreigend met z’n snelheid en diepgang maar hij miste vlak na z’n goal weer zo’n opgelegde kans dat ook Zakaria zelf even goed in de spiegel moet kijken hoe goed ie echt is , maar vooral ff een buddy hoe zijn omgang met supporters en interviews kan verbeteren

Wat in een trieste supporters heeft AZ, stelletje nietsnutten die hun eigen spelers uitfluiten, Aboukhlal heeft dit seizoen meerdere malen belangrijke goals gescoord, Winnende tegen Ajax, daarna nog winnende in blessuretijd en een gelijkmaker in blessuretijd. Plus nog een goal in Europa en vandaag weer een belangrijke goal.

Maar deze jongen kan geen grammetje krediet krijgen van de AZ “supporters”. Dan vraag je je af of het te maken heeft met het feit dat hij belijdend Moslim is en dat ook uitstraalt in zijn manier van doen en ook op social Media. Zou wel erg zielig zijn als ze zijn privé leven blijkbaar maar niets vinden dat ze hem gaan uitfluiten.

Zelfde was ook met Idrissi vandaar dat ik dit benoem, het kan geen toeval zijn. Met Idrissi was het al helemaal schandalig. In 100 wedstrijden 62 goals en assists. En toch was hij altijd de eerste die ze uitfloten als het niet goed ging. Iemand met zulke cijfers vertrekt altijd door de voordeur maar Idrissi is stilletjes via een zijdeur vertrokken naar Sevilla, en met die miljoenen heeft AZ weer kunnen investeren in Karlsson, dus Idrissi heeft in meerdere dingen veel betekend voor AZ. Maar dankbaarheid? Ho maar. Als ik Aboukhlal was zou ik gelijk vertrekken, zelfs nog voor de play off finale. Laat ze het maar doen met Evjen en Sugawara.

23 mei 2022 om 09:44

Je vergeet even dat hij als spits in ruim 50 wedstrijden heeft mee gespeeld bij AZ en slechts 6 goals heeft gemaakt...
Dat is een zeer zeer slechte statistiek.
Tevens is het een "lastig" mannetje, zit hij de doorstroming van de jeugd in de weg en zien wij liever iemand meet meer passie, strijd en moed.

Kortom: liever kwijt dan rijk

23 mei 2022 om 17:07

Lastig??? Je bent niet goed hij jouw hoofd, je bent zeker zo een type die Marokkaanse voetballers bij voorbaat lastig vindt. Vanaf hun geboorte.

Noem mij ÉÉN incident met Aboukhlal.

Maar ja, in Nederland zijn ze gewend dat voetballers ja knikken en achterbaks zijn, dus ik snap je wel. Mensen met een eigen mening…daar zijn mensen als jou allergisch voor.

Deze jongen is vaak zo gretig als hij mag invallen waardoor hij vaak op cruciale momenten het overzicht verliest en te veel bezig is om zelf te willen scoren. Dat kost AZ vaak doelpunten. En daarbij is hij vaak te onrustig voor de goal. Maar dit is niets nieuws. Dit had hij ook al in de jeugd bij Willem II. Zijn snelheid is zijn kracht. Hij moet zijn positiespel en handelingssnelheid verbeteren om echt een goede voetballer te worden.

Als het hem niet bevalt, gaat hij toch lekker weg...

Voor iedereen het beste. Waardeloze voetballer!

En wij laken hem. Ik voel me te goed om hier tegenaan te kijken, naar onze normen is dit minderwaardig afval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller3817
V. PavlidisAanvaller3718
E. PokuAanvaller40
M. van BrederodeAanvaller10
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper360
M. MeerdinkAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 34 5 2 0
2021/2022 Jong AZ 1 0 0 0
2020/2021 AZ 24 4 2 0
2020/2021 Jong AZ 8 5 2 0
2019/2020 Jong AZ 10 8 1 0
Laatste voetbalnieuws

Excelsior ontvangt bod van 2,5 miljoen euro op Thijs Dallinga

Toulouse heeft een bod van 2,5 miljoen euro op Thijs Dallinga neergelegd bij Excelsior, weet Voetbal International. De Rotterdammers weigerden een eerste bod van onbekende hoogte en moeten nu een tweede...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren