Xavi maakt wens in meerdere gesprekken met Lewandowski duidelijk

Donderdag, 19 mei 2022 om 19:04Tim Cozijnsen • Laatste update: 19:04

Robert Lewandowski heeft al meer dan twee keer met Xavi gesproken over een overgang van Bayern München naar Barcelona, weet Fabrizio Romano. De transfermarktexpert meldt op zijn Youtube-kanaal bovendien dat de Poolse spits Barcelona als enige mogelijke bestemming ziet, ondanks interesse van onder meer Chelsea en Paris Saint-Germain. Het is overigens nog wel de vraag in hoeverre Bayern München bereid is om mee te werken aan een transfer.

Nadat Lewandowski vorige week voor de camera van het Duitse Sky aangaf dat hij Bayern wil verlaten, weet Romano nu te melden hoe dat vertrek tot stond is gekomen. “Het begon een jaar geleden toen PSG hem een aanbieding deed als mogelijke vervanger voor Kylian Mbappé , maar Bayern niet wilde onderhandelen. Daardoor wachtte Lewandowski vervolgens op een contractvoorstel van Bayern, maar dat kwam er niet. Dat gebeurde pas een paar dagen geleden, en niet in de laatste tien, elf maanden. Lewandowski is daardoor altijd teleurgesteld geweest in Bayern. Daarnaast wilde hij iets nieuws proberen. Hij is klaar voor een nieuwe ervaring, een nieuw land. Daarom dringt hij aan op een nieuw avontuur.”

Volgens Romano staat de wens van de Pools international vast. “Ondanks de interesse van onder meer Chelsea en PSG heeft Lewandowski al besloten waar hij naartoe wil gaan: Barcelona. Hij wil ervaren hoe het is om in LaLiga te spelen. Het hangt van Barcelona af, want zij moeten slim zijn in de onderhandelingen met Bayern. Het wordt niet makkelijk. Bayern heeft meerdere malen aangegeven Lewandowski aan zijn contract te houden. Ze willen dat hij tot juni 2023 blijft en er is geen enkele intentie om hem te verkopen."

“Daarnaast moet er een vervanger gehaald worden voordat Lewandowski verkocht wordt", vervolgt Romano. "Dus er komt nog veel bij kijken, maar zijn prioriteit ligt op dit moment bij Barcelona. Er zijn twee redenen voor zijn keuze. De eerste reden is een technische keuze, een voetbalkeuze. Hij vraagt altijd naar Barcelona. En de tweede reden is dat hij al meer dan tweemaal met Xavi gesproken heeft. Xavi houdt ervan om potentiële versterkingen te spreken, en zo ook Lewandowski. Zijn bericht was dan ook duidelijk: ‘We want you!’ Ze wachten met een voorstel richting Bayern, omdat er eerst spelers verkocht moeten worden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door garrincha10)

Lewandowski wil overduidelijk weg, en die zal zwaar ontevreden zijn als Bayern niet mee werkt. Maar Bayern heeft dan voor het eerst in jaren echt een gigantisch probleem, welke topspits is beschikbaar en qua prijs/salaris haalbaar voor Bayern?

19 mei 2022 om 19:10

Haller!

19 mei 2022 om 19:14

Dan zal Bayern toch voor Werner gaan denk ik, of Havertz.
Dan zul je wel het transferrecord moeten breken gok ik, voor Havertz iig wel.

19 mei 2022 om 19:35

Werner is al twee jaar hard aan het falen.

Havertz is geen spits maar heeft goed gepresteerd in die positie. Hij is alleen niet productief of natuurlijk genoeg op die plek voor Bayern, en bovendien zal Havertz veel meer moeten kosten dan Chelsea er voor betaald heeft.

19 mei 2022 om 20:09

Nou als ze voor Havertz of Werner gaan dan zijn ze de aansluiting Europese top snel kwijt. Lewandowski is al hun beste speler dus daar moet een topper voor terugkomen. Real haalt Mbappe, Barca Lewandowski, City Haaland en dan kom je aan met Werner..

19 mei 2022 om 20:20

Bayern zou dan voor Kane moeten gaan, qua naam en status de enige die bij hun in de buurt komt. Anders moet je alweer en klasse lager gaan kijken bij bijvoorbeeld een Martinez van Inter.

19 mei 2022 om 20:38

Je moet sowieso zorgen voor continuïteit. Ik zie geen enkele vergelijking tussen Lewa en Martinez. De laatste excelleert in een twee spitsen systeem en is geen aanspeelpunt zoals Lewandowski dat bijvoorbeeld wel is. Nunez, Kane of Ronaldo zou ik zeggen.

19 mei 2022 om 20:52

Maar Lewa zie ik zonder Bayern service niet zo excelleren als bij Bayern. Durf ik geld op te zetten. Bayern aanvoer onderscheid zich als absoluut superieur aan de rest in Europa. Catastrofale blunder van Lewa om dit Bayern, waar hij wordt verwend door teamgenoten, te verlaten. Denk dat Benzema de grote winnaar is in dit verhaal volgend seizoen. Dat weet ik eigenlijk wel zeker.

19 mei 2022 om 19:16

Naja dat zwaar ontevreden durf ik te betwisten. Hij wou vorige zomer ook al een andere uitdaging aangaan en werd aan zijn contract gehouden. Heeft nimmer geklaagd en geweldig gepresteerd, waarom zou dat nu anders zijn. Bovendien weet hij zelf ook dat hoe beter hij komend seizoen presteert hoe meer interesse er over een jaar is en hoe hoger zijn tekensom en salaris zal liggen mocht Bayern hem nu niet laten gaan.

19 mei 2022 om 20:21

Hij is echter ook al begin 30 he. Kan niet eindeloos meer gaan wachten. Nu is het een topatleet en lijkt ie net als Ronaldo zo bizar fit maar desondanks weet je natuurlijk niet wanneer de klad erin gaat komen.

19 mei 2022 om 19:16

Nketiah en Lacazette zijn gratis op te halen bij ons. Ik zou het wel weten als ik Bayern was!

19 mei 2022 om 19:20

Cristiano Ronaldo. Bij Bayern krijgt hij per wedstrijd 5 ballen in de 16 oftewel hij maakt er minimaal 35 en 12 in de championsleague. Ronaldo is mister Championsleague als hij ergens een kans heeft om dat uit te breiden moet hij naar Bayern.

19 mei 2022 om 19:21

Met of zonder spits, ik zie ze de Duitse competitie volgend seizoen wel weer winnen.

In Europa komen ze dan wel tekort zonder spits.

Is Dybala geen optie voor Bayern?

19 mei 2022 om 19:23

Dybala gaat volgens mij al naar Inter.

19 mei 2022 om 19:57

Spelen ze een seizoen zonder spits, is een zekere club in Engeland ook gelukt.

19 mei 2022 om 20:10

Dybala en Lewandowski zijn toch twee totaal verschillende spelers. Dybala als enkele spits is het niet..

19 mei 2022 om 19:32

David van Lille

19 mei 2022 om 19:57

Gnabry in de spits? Als Gnabry blijft natuurlijk... Als ik Bayern was zou ik voor Darwin Nunez gaan!

19 mei 2022 om 20:26

Kwa prijs en salaris is geen 1 een probleem , het probleem is altijd ze willen het niet betalen maar ben ook benieuwd wie ze halen gaan afwachten effe

19 mei 2022 om 20:45

Darwin

19 mei 2022 om 22:04

Darwin Nuñez lees ik weleens. Lijkt me een geschikte speler, al is Bayern geloof ik niet zo happig op hoge transferbedragen.

19 mei 2022 om 23:24

Hij kan er volgens mij op rekenen dat Bayern ook echt niet gaat meewerken, tenzij het voor heel veel geld is, misschien dan wel? Anders houden ze hem gewoon tot juni 2023. Hebben ze ook met Sule en Alaba gedaan, laat maar uit zijn contract lopen. Dat hebben Salihamidzic, Kahn en Barto ook meermaals in de pers verkondigd.

Dus eigenlijk zorgt Madrid er onrechtstreeks voor dat Lewa straks zomaar bij Barca kan eindigen

Xavi houdt ervan om potentiã«le versterkingen te spreken, en zo ook Lewandowski. Inderdaad niet de eerste keer en best smerige praktijken wanneer je geen akkoord hebt met de club?

19 mei 2022 om 19:21

Ben het mee eens dat het niet netjes is, maar ga nu niets doen alsof Real Madrid roomser dan de paus is. Real Madrid heeft er ook wel een handje van, die zijn ook al jaren bezig met Mbappe. Je kan mij niet vertellen dat er voor 1 januari geen gesprekken zijn geweest…

19 mei 2022 om 19:26

Real8madrid, alsjeblieft zeg, net of alleen Xavi doet. Als je dat denkt heb je echt heel wat boter op je voorhoofd zitten.

19 mei 2022 om 20:18

Sjonge jonge Xavi is het nieuwe heilige boontje op vz hoor. Wanneer Barca Dembele het hoofd op hol bracht enkele seizoenen terug was de wereld te klein. Wat is het verschil?

19 mei 2022 om 20:38

Het gaat niet om het zijn van een heilig boontje, maar om het feit dat dit gewoon in zijn algemeenheid gebeurt. Wat ik overigens vrij normaal vind, maar dat terzijde.

19 mei 2022 om 19:28

Kom op real8madrid, dit gebeurt echt bij elke club. Of geloof jij dat Real niet al een tijdje Mbappe heeft gesproken...?

Je polst een speler waarin je interesse hebt of hij het ziet zitten om voor jouw club te komen te spelen. De officiele gesprekken vinden plaats na toestemming club en/of 6 maanden voor afloop contract.

Ik weet zeker dat jij ook vaak benaderd bent door andere werkgevers of jij interesse hebt om bij hen te gaan werken. En jouw huidige werkgever weet er niks van af.

19 mei 2022 om 20:17

Tuurlijk. Doorgaans is dat echter een afgevaardigde van de club die de zaakwaarnemer eens polst en vervolgens bij een positieve respons de onderhandelingen opent met de club. Niet de coach die de speler zelf benadert en veel meer doet dan even polsen.

19 mei 2022 om 19:30

Doet letterlijk bijna elke coach als de club geïnteresseerd is in een speler maar goed

19 mei 2022 om 20:12

Nee hoor. Heel zelden zelfs

20 mei 2022 om 09:34

@real8madrid

Haha dat is wel ver nagedacht!

Gebeurt standaard hoor, als jij denkt dat een trainer niet met een toekomstig transferdoelwit spreekt dan ben je een beetje naïef.

Mourinho verklapte onlangs nog hoe hij Drogba warm maakte om naar Chelsea te komen. Zidane zal ongetwijfeld met Hazard hebben gesproken destijds, Mbappé zelfs ook.

Ik geloof best dat Lewandowski zijn doelpunten zal blijven maken, mits juiste aanvoer bij Barcelona.

Alleen zie ik Barcelona net als dit seizoen, prijsloos eindigen. Met alleen Lewandowski win je de oorlog niet..

Fatsoenlijke verdedigers waar je de tegenstander voor de wedstrijd bang al maakt, dat heeft Barcelona nodig.

19 mei 2022 om 19:30

Ik denk juist dat we een aanvaller als Lewandowski nodig hebben na het vertrek van Messi. Een aanvaller die angst aan jaagt. Fati, Lewandowski en Ferran/Dembele (hopelijk), is niet misselijk. Een middenveld met Pedri, Gavi, Kessie/Frenkie even min. Er moet sowieso een rechtsback en centrale verdediger bij. Lees dat ze interesse hebben in Koulibaly en Kounde maar die zijn niet haalbaar imo. Las wel dat ze Riqui en Lenglet naar Sevilla willen sturen eventueel. Ben benieuwd hoe de selectie eruit zal komen te zien. Hopelijk wordt La Liga spannender dan afgelopen seizoen.

20 mei 2022 om 09:40

@CMG-

Bwa, wij hebben dit seizoen bijna even vaak verloren als Real Madrid (twee wedstrijden meer) maar vooral meer gelijkgespeeld. Zeker in het eerste seizoenshelft scoorden we moeizaam, pas nadat Xavi aan het roer kwam (en de versterkingen) begonnen we vaker te scoren.

Als Fati fit is volgend seizoen en Lewa komt erbij dan kunnen we wedstrijden sneller op slot gooien of ons over een dood punt tillen.

Ik geloof er weinig van, ze hebben net Aubameyang in precies dezelfde rol vastgelegd. Bovendien, als Lewandowski al ontevreden was over zijn salaris bij Bayern dan zal dat bij Barca niet veel anders zijn, er is daar geen geld voor topsalarissen.

Dit ruikt naar het standaard verhaal van zaakwaarnemers om de contractonderhandelingen vlot te trekken: “snel tekenen want anders gaat mijn client naar club X”.

19 mei 2022 om 20:12

Denk het niet aangezien Lewandowski zelf heeft gezegd te willen vertrekken en alvast afscheid nam van de fans. Denk dat hij zelf echt weg wilt alleen of bayern meewerkt is de vraag. Lewa is een te grote voetballer om dit soort spelletjes te spelen voor wat extra miljoenen.. daarnaast z’n laatste kans om nog in een andere competitie te spelen.

Prima transfer als hij gaat. Hij is al gewend om te verliezen van Real Madrid.

Ik kan mij overigens niet voorstellen dat Barcelona hem kan betalen.

19 mei 2022 om 20:39

Kan me ook wel een wedstrijd herinneren tegen Madrid met Dortmund 😉

19 mei 2022 om 20:46

De statistieken zijn ook niet zo slecht hoor. Alleen de laatste jaren wil het niet meer vlotten. Voor het laatst inderdaad onder Dortmund dat hij door is na een duel tegen Real.

19 mei 2022 om 20:54

Maakt de competitie ook alleen maar leuker. Is er voor Real tenminste beetje uitdaging..

19 mei 2022 om 21:10

Los van de edities onder Koeman, is Barca over het algemeen gewend om te winnen van Real. Misschien dat Lewa daarom naar Barca wil

19 mei 2022 om 23:21

El clasico: 249 wedstrijden
Meeste wins: Real madrid 100

I rest my case

19 mei 2022 om 23:41

Het scheelt wellicht 1 wedstrijd of max 2. Daarnaast doel ik op de laatste 15 jaar zo ongeveer, je weet wel “recente geschiedenis”. Of ga je je kop in het zand steken voor de waarheid? Mag ook, zijn we snel klaar natuurlijk. En als je de feiten/cijfers wil mbt de resultaten kan ik je die ook geven.

19 mei 2022 om 23:56

Och ja, Barcelona mag gerust wat clasico's winnen hoor. Hoewel dat niet leuk is voor Madridistas natuurlijk. Gelukkig kan Real Madrid dan toch blij zijn met de cijfers die er ook wel en beetje toe doen: 35 is meer dan 26 en 13 is meer dan 5.20 mei 2022 om 08:50

We zullen de aankomende jaren weer ver vooruit lopen gezien het geld dat jullie niet hadden op is en je nu jaren uit een ander vaatje moet tappen.
Ik hoop wel dat jullie een beetje bij blijven anders gaat het wel heel saai worden. Al moet ik zeggen dat ik wel kan genieten van de komst van Mbappe en jullie moeten hopen op of een oud gediende of een speciale manier om iemand binnen te halen.

20 mei 2022 om 09:43@sergioramoshm

Je bent wel heel zeker van je zaak hé? Laatste keer dat de Madrilenen dachten dat ze ver gingen uitlopen op Barcelona was in 2002. Toen hadden ze ook dat arrogant toontje nadat ze even de sterspeler van Barcelona kwamen oppikken (figo), Ronaldo binnenhaalden en Beckham het transferdoelwit was van Laporta.

Hoongelach kwam er uit Madrid, maar de jaren erna hebben toen bewezen dat wie laatst lacht, best lacht ;-).

20 mei 2022 om 13:45Sergioramoshm,

Haha blaas maar hoog van de toren. De realiteit zal tonen of je gelijk krijgt. Prachtige reactie van Fcbinsider1899: toen jullie iedereen kochten dachten jullie hetzelfde. Ronaldinho heeft in zn eentje toen heel dat hoopje aan flarden gevoetbald. Sterker nog: in 2009 dachten jullie hetzelfde met de aankopen van Ronaldo, Kaka, Benzema, Alonso enz. Resultaat? Er kwam een periode waarbij tot 2013 alleen maar Barcelona zo wat de lakens uitdeelde. Dus ik zou ietwat voorzichtig zijn in mijn uitspraken als ik jou was. Zo dominant als het Barca van Pep was, zo dominant gaat dit Real Madrid in de verste verte niet worden. En domineren is niet alleen pieken in de CL he? Nationaal moet je ook wat in de melk te brokkelen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

352 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Suárez verrast vriend en vijand; ’shock move‘ wordt maandag nog bekend’

Luis Suárez lijkt zijn carrière buiten Europa te gaan vervolgen. De Uruguayaan staat in de nadrukkelijke belangstelling van River Plate, dat hem maandag al hoopt te presenteren. Journalist Bruno Vain...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren