Ajax hakt knoop door inzake zoektocht naar opvolger van Overmars

Vrijdag, 13 mei 2022 om 23:52Jordi Tomasowa • Laatste update: 08:51

Ajax lijkt de externe zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars tijdelijk te hebben gestaakt, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers maakten in maart bekend dat Huntelaar per direct ging samenwerken met technisch manager Gerry Hamstra. Het tweetal krijgt met de zomerse transferperiode in aantocht het vertrouwen van de directie en de raad van commissarissen.

“Nadat de club na het vertrek van de directeur voetbalzaken aanvankelijk Jordi Cruijff polste, lijkt de rode loper nu te worden uitgerold voor het onafscheidelijke duo H2", schrijft De Telegraaf. Volgens de krant vullen technisch manager Hamstra en Huntelaar als diens rechterhand de rol van Overmars naar tevredenheid in. “Het duo schaakt op meerdere borden, rondde de komst van Alfred Schreuder vlot en soepel af en durft duidelijke maatregelen te nemen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Edwin van der Sar sprak eerder deze week al zijn tevredenheid uit over het functioneren van Hamstra en Huntelaar. "Als je het goed doet, dan blijf je vaak staan", zei de algemeen directeur van Ajax over het duo tegenover De Telegraaf. "Ajax is een bedrijf dat mensen kansen geeft. Op het veld gebeurt dat vaak bij talenten. Als die het goed doen, dan mogen ze ook vaak blijven staan."

Met de aanstelling van Alfred Schreuder, viel ook de naam van PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder in Amsterdam. Hamstra en Huntelaar hebben echter een streep gezet door zijn naam als mogelijke assistent van zijn broer Alfred bij Ajax. Dick Schreuder volgde in november de opgestapte Art Langeler op bij de hekkensluiter van de Eredivisie. De vijftigjarige oefenmeester leek hard op weg om PEC vanuit geslagen positie te behoeden voor degradatie, maar tegen Sparta Rotterdam (2-0 verlies) viel woensdagavond alsnog het doek voor de Zwollenaren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Ik was er al een beetje bang voor. Ik weet niet of ik blij moet zijn of telleurgesteld. Huntelaar is natuurlijk best een voetballer met een beetje een naam, maar of hij nou echt een breed netwerk heeft of zo. Hoop dat we op een punt zijn gekomen met de club waar de scouting vooral goed z'n werk doet en dat Hamstra genoeg heeft opgepikt om KJH te ondersteunen. Toch vind ik het makkelijk en is het jammer dat we op dit moment niet bepaald creatief lijkten te hanteren.

14 mei 2022 om 00:03

Helemaal mee eens. Ik hoop dat we positief verrast worden, maar ik ben bang dat we teleurgesteld worden. Ik hoopte op een grote naam die bij de statuur van Ajax past. Misschien komt die grote naam alsnog!

14 mei 2022 om 00:06

Bij mij is het glas niet halfleeg en denk dat deze 2 zullen gaan slagen.

14 mei 2022 om 00:06

Ik ben er juist erg blij mee. Huntelaar is een wereldster hoor, heeft gespeeld voor Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en Ajax. Dat is een prachtige rij clubs. Daar komt bij dat het een hele sociale en rustige man is die over het algemeen met iedereen goed op kan schieten, dus qua netwerk zit het wel goed. Hij is ook intelligent, dus met een beetje geluk gaat onderhandelen en samenwerking met scouting hem goed af. Ik hoopte al dat Ajax hem de kans zou gunnen samen met Hamstra. Laten we eerlijk zijn, hoeveel had Overmars nou bewezen als TD voordat hij de kans kreeg?

14 mei 2022 om 09:24

Overmars had natuurlijk al wel ervaring opgedaan bij Go Ahead Eagles. Daar heeft bijgedragen aan het financieel gezond maken van de club en heeft verder ook goed werk verricht. Als is TD van Go Ahead Eagles natuurlijk andere koek dan TD van Ajax. Huntelaar heeft die ervaring niet maar wat jij zegt klopt natuurlijk verder wel, dus heb er wel vertrouwen in. Hamstra heeft de naam dan niet maar wel de ervaring dus dit kan best een goede combi worden.

14 mei 2022 om 00:14

Het is risicovol, maar je hebt weinig keus.
Ik dacht altijd: Hoe moeilijk kan het zijn".... totdat Sjaak Troost het even ad interim er bij ons bij deed ...

14 mei 2022 om 00:19

Wat bedoel je met een netwerk? Uiteindelijk ben je als technisch directeur voor een groot deel afhankelijk van het netwerk van je scouts, die je spelers aandragen. Er zullen genoeg zaakwaarnemers zijn die Ajax spelers aanbieden, dat zijn mensen die zichzelf bij het technisch management voor komen stellen, die leer je vanzelf kennen.

Ajax heeft in het verleden vaker te veel betaald voor spelers om zichzelf een ingang te kopen bij netwerken. Uiteindelijk is Ajax daar voorbij gegroeid en lijkt het zelf spelers te scouten waar het geïnteresseerd in is en is het niet langer afhankelijk van het scoutingswerk van een Essel Sport of iets dergelijks. Nu hebben ze zelf iemand in zuid Amerika rondlopen die spelers langdurig volgt en rapporten van hen op stelt. Het is dan uiteindelijk aan het onderhandelen van Hamstra of er een deal gaat komen of niet. Dat gaat niet over een netwerk.

14 mei 2022 om 06:52

Je bent ook gewoon afhankelijk van de prestaties van de club en spelers. Als Juventus aanklopt omdat ze Timber willen hebben en Bayern Gravenberch dan zijn de connecties zo gemaakt.

Wellicht zelfs beter dat hij geen connecties of netwerk heeft, hoeven andere clubs in iedergeval geen cadeautjes te verwachten.

Iets wat ik altijd het idee had dat Barcelona dat had bij Overmars. Heee bro! We zijn toch vrienden?!?

14 mei 2022 om 01:19

Laten we het een kans geven het is echt niet makkelijk om de voetsporen te betreden van overmars met alle respect in de voetballerij heeft overmars echt naam gemaakt en zal hij zeker met een klein oogje naar Ajax kijken hoe hun het gaan doen deze zomer. Gelijk een stempel erop zetten H2 in de TD en goede ervaren spelers halen met een vleugje jeugd er tussen zal je zien dat schreuder het ver gaat schoppen. Bijna kampioen met Club Brugge heeft ie weer een positief punt op ze CV maar makkelijk gaat het zeker niet worden

14 mei 2022 om 05:19

Gebrek aan ervaring is natuurlijk geen garantie op mislukking. Freek Jansen zegt dat intern tevredenheid heerst en dat er inmiddels gewoon een hoop goed staat que scouting wat in tact bleef. Dat de rechterhand van Overmars blijft lijkt me handig voor de overdracht op zijn minst, hoewel ik geen beeld heb bij de man en afga op wat ik hoor. Huntelaar vind ik een geweldige persoonlijkheid, die moest 100% na zijn actieve carrière in dienst bij Ajax. zo snel en in zo een zware functie had ik niet gedacht. maar denk dat hij slim sluw besluitvaardig en een killer was als spits en dat komt van pas in zijn nieuwe rol. die gaat denk ik fouten maken maar groeien in zijn rol. ergens hoorde ik ook dat hij Bande bezocht had in Hongarije ofzo en dat die jongen dat ontzaggelijk waardeerde en die betrokkenheid bij Overmars niet gevoeld had. Kijk Overmars is een absolute zegen geweest voor Ajax en ik hoop dat hij ooit terugkomt als blijkt dat er niet zoveel ernstigs gebeurd is als ik vermoed. Maar soms heb je geen keus en moet je vooruit, en ik kan best vertrouwen hebben in dit duo. Eerlijk gezegd heb ik meer vertrouwen in Huntelaar als halve TD dan Schreuder als hele coach.

Huntelaar heeft een mooie carrière gehad. Mooi dat hij nu hierin het vertrouwen krijgt

Deze zomer is de makkelijkste, er liggen namelijk al dossiers klaar waar Overmars allang mee bezig was. Bergwijn bijvoorbeeld. Lekker rust in de tent op deze manier, prima keuze.

14 mei 2022 om 01:22

Bergwijn is niet gelijk rust in de tent met alle respect Bergwijn gaat Ajax echt niet ver brengen in ze eentje anders had Tottenham hem nooit op de bank gezet erg makkelijk praten HakimZiyach22 er schuilt veel meer achter de horizon spelers gaan weg en dit jaar gaan veel spelers weg bij Ajax zie dat maar op te vullen te beginnen bij de keepers

14 mei 2022 om 01:48

Bergwijn wordt juist een uitdaging vanwege zijn hoge prijskaartje en dito salariseisen. Die transfer is eerder om die redenen afgeketst.

14 mei 2022 om 05:42

Overmars had geen dossiers hè. En Bergwijn is tegengehouden vanwege de financiën. Anders was hij er al lang geweest

Ach ja, toen Overmars begon hadden veel er ook een hard hoofd in. Maar weinig hadden voorspeld dat hij het zo goed zou doen, misschien schuilt er in Huntelaar ook wel een talentje. We gaan het zien, ik wil hem niet meteen al afschrijven.

14 mei 2022 om 00:31

Dat is niet helemaal waar. Overmars was voor een enorm grote groep de droomkandidaat om technisch directeur bij Ajax te worden.

14 mei 2022 om 00:42

In het begin niet hoor want Marc werd Marc Nettomars genoemd omdat hij de hand op de knip hield.Iets waar men niet blij mee was, naderhand met gerichte aankopen werd men pas tevreden over hem

14 mei 2022 om 05:03

Tegenwoordig wordt Marc ook wel Marc Dickpickmars genoemd, omdat hij de hand op de dick hield. Iets waar men niet blij mee was.

14 mei 2022 om 07:07

Dat klopt, mitchajax020, maar voor en tijdens zijn aanstellling was er inderdaad een hele grote groep blij met zijn aanstelling en hij was ook de favoriete kandidaat om TD te worden.

14 mei 2022 om 10:03

Dat is niet correct Mitchajax. Overmars heeft de naam Marc Netto te danken aan het feit dat hij bij het tekenen van zijn eigen spelerscontracten altijd vroeg; is dat salaris netto..🤑
Dat is begonnen toen hij als speler richting Willem II vertrok, later als TD (met name in het begin) stak die bijnaam weer de kop op..

14 mei 2022 om 00:55

Maar Overmars had bij GA Eagles wel al fantastisch werk geleverd toen hij naar Ajax ging. Die had dus al wat bewezen in die functie

14 mei 2022 om 06:55

Zo goed is Overmars niet. Hoop spelers gehaald die niet zijn geslaagd. De latino spelers komen tevens niet uit zijn hand.

14 mei 2022 om 07:36

Je hebt altijd spelers die niet gaan slagen, maar t gaat om de spelers die wel slagen.

14 mei 2022 om 09:48

Het gaat vooral om een goede balans daar tussen. Er staat (al jaren) een goede, uitgebalanceerde selectie en er wordt waarde gecreëerd.
Als je glas half leeg is dan noem je o.a. Bandé, Magallan,marin en nog wat van die jongen ]s en roep je dat Overmars gefaald heeft

14 mei 2022 om 08:21

Los van het feit dat ik denk dat het goed is dat er nu rust in de tent is, kan je toch niet beweren dat Huntelaar misschien een talent is? Deze functie is zeer lastig, laat staan bij een topclub. Op deze manier van redeneren kan je iedereen daar neerzetten, want je, misschien schuilt er een talent in. Ik zou gewoon de komende tijd op zoek gaan naar een zeer capabele TD. Daarnaast zoals hieronder al gezegd, was Overmars geen toevalstreffer en al een gewenste kandidaat.

Ik ben benieuwd wanneer Driessen weer begint te zeiken over Hamstra en Huntelaar .
Kan nooit lang duren.

Deze twee lijken mij geschikt om het momenteel op te pakken. Hamstra heeft bij Heerenveen en onder Overmars wat ervaring opgedaan. Huntelaar is in mijn ogen de toekomst. Een grote voetballer, iets waar spelers respect voor zullen hebben en spelers daarmee goed mee kan begrijpen. Als jonge spelers kijk je waarschijnlijk toch op naar iemand als Huntelaar. Dat lijkt me voordelig voor Ajax. Kortom een duo dat elkaar kan aanvullen. Hoop daarbij dat in de toekomst Huntelaar het in zijn eentje gaat doen. Komt over als een welbespraakte en intelligente man.

Ik weet het niet. Ik mis toch een bepaalde Ajax-DNA bij die Hamstra. Komt op mij over als een grijze muis tot op heden. In Huntelaar heb ik wat meer vertrouwen, is scherpzinnig, heeft zakeninstinct (getuige zijn business) weet wat in de absolute top wordt gevraagd en volgens de verhalen maakt hij een goede indruk in zijn eerste weken. Moet alleen nog flink wat vlieguren maken.

Hopelijk wordt mij ongelijk bewezen en brengen zij Ajax zelfs een stap verder dan Overmars deed. Benieuwd naar aankomende transferperiode wat eigenlijk hun eerste testcase wordt.

Die mensen die hier over beslissen zijn ook de mensen die samen hebben gewerkt met Overmars en misschien zelfs Overmars hebben aangenomen. Die zullen er wel goed zicht op hebben hoe deze twee werken.

Waar is ajax mee bezig? Als je streven is aanhaken bij de Europese top dan maken ze nu binnen een paar dagen tijd 2x de verkeerde keuze. Eerst stel je een niets zeggende trainer aan die geroemd wordt om zijn people management en dan stel je 2 lichtgewichten aan die totaal geen kennis/ervaring hebben met grote transfers.

Durf als ajax zijnde eens groot te denken en stel mensen aan die je echt verder gaan helpen om die laatste stap te zetten.

14 mei 2022 om 09:12

Beste Houtapp, Mag ik je even herinneren aan de nietszeggende en onbekende Ten Hag die werd aangesteld? Of Overmars, die enkel een beetje ervaring had bij de Eagles en zijn eigen bedrijf? Of een van Gaal?

Noem eens een fantastische ervaren TD met het Ajax DNA? Daarnaast is people skills 1 van de belangrijkste voor een trainer om de boel in de hand te houden. Ik geef ze alle drie het voordeel van de twijfel. Heb niet het idee dat er bij Ajax in het bestuur allemaal domme mensen rondlopen die zomaar wat doen. Er zal vast over nagedacht zijn.

14 mei 2022 om 19:55

Beste Ajajax dat bedoel ik nu net. Ten Hag een nietszeggende trainer die leuk presteert in de Eredivisie en het in Europa laat afweten als het ergens op aankomt. Durf eens groot te denken ipv zo’n lulletje rozenwater aan te stellen. Wil je Europese prijzen winnen, en dat kan met ajax, dan moet je eens een keer ballen tonen.

Huntelaar lijkt me wel goed gebekt en is een slimme jongen in vergeleken met zijn voetbalcollega's van zijn generatie zonder namen bij te noemen. Heeft waarschijnlijk ook wel een netwerk in de competities waar hij als voetballer furore maakte. De kneepjes van het vak gaat wel even duren bij hem. Maar ja, gooi hem lekker in het diepe en onder begeleiding van Harmstra gaat het goed komen...

Huntelaar heeft heel wat goodwill binnen de club. Met andere woorden: het is een echte Ajacied.

Ik lees ook dat hij heel recht toe, recht aan is. Hij kent de club en durft de waarheid ook te zeggen. Daarbij is hij in Duitsland een redelijke legend en kan hij ook in Spanje en Italië wel een belletje plegen.

Laten we blij zijn dat het DNA van de club in het technische hart van de club blijft.

Zou overmars terug halen dan heb je h2o

Ben heel benieuwd hoe ze het gaan doen, het technisch hart geraamte staat er nog en de
Schouting met de ervaren veldmate en vd zee, dus ze zullen het als team wel kunnen opvangen denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

557 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren