Vriendin Chong doet luguber verhaal: ‘Ze dreigden ons in stukken te hakken’

Maandag, 9 mei 2022 om 08:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:34

De vriendin van Tahith Chong, de 24-jarige Rianna Taylor, heeft schokkende details naar buiten gebracht naar aanleiding van de heftige woningoverval van afgelopen januari. De nachtclubartieste zegt doodsangsten uit te hebben gestaan en sindsdien te maken te hebben met een posttraumatische stressstoornis. Chong en zijn vriendin werden begin dit jaar in het holst van de nacht overvallen. De overvallers hadden het gemunt op horloges en sieraden van de middenvelder van Manchester United.

Een gemaskerde bende brak rond drie uur 's nachts in in het huis van Chong en zijn vriendin en gingen er onder meer vandoor met sieraden, horloges en designertassen. "Ik begon te trillen en dacht dat het een nachtmerrie was. Na een paar minuten realiseerde ik me dat het echt was", deelt Taylor haar verhaal met the Sun. “Een van de mannen bedreigde ons met een heel groot keukenmes en een ander greep Tahith bij de enkel en sleepte hem uit bed. Weer een ander hield een honkbalknuppel vast waarmee hij in ons gezicht zwaaide." Volgens politierapporten waren de mannen zeker veertig minuten in het huis aanwezig.

"Ze schreeuwden: 'Waar zijn de horloges?'. Ze noemden Tahith bij zijn bijnaam Chongy en eisten te weten waar zijn horloges waren", gaat Taylor verder. "Hij zei dat hij zijn horloges niet thuis bewaarde. Ze waren angstaanjagend en er was er één in het bijzonder van ongeveer één meter tachtig die dreigend was en de leider leek. Ze bedreigden ons voortdurend en zeiden dat als ze horloges vonden en we logen, ze ons in stukken zouden hakken. Ze namen onze telefoons van ons af. Ook namen ze mijn tweedehands Rolex ter waarde van 3.500 euro mee plus mijn Louis Vuitton-tas. Ik slaap sindsdien slecht en kan niet slapen met het licht uit. Ik heb de diagnose PTSS."

Chong zou een makkelijk doelwit zijn geweest vanwege zijn slechte beveiliging. De politie in Manchester waarschuwde de United-speler dat zijn sociale media in de gaten werden gehouden door georganiseerde bendes in de zoektocht naar een makkelijke prooi. Het incident, dat op 16 januari plaats zou hebben gevonden, was de vijfde gemelde woninginbraak bij een speler van Manchester United sinds de kerst. Onlangs onthulde Paul Pogba eveneens slachtoffer te zijn geworden van een woninginbraak. Terwijl de Fransman in actie kwam in de Champions League tegen Atlético Madrid, werden zijn twee slapende kinderen slachtoffer van de inbraak.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Steeds meer van dit soort verhalen. Pijnlijk, sneu voor ze. Zullen vast mensen zijn die schreeuwen dat ze dit soort dingen niet moeten hebben, maar ja, jong en teveel geld.

9 mei 2022 om 09:29

persoonlijk snap ik niet dat je daar je geld aan uit geeft, hoeveel je ook hebt. Maar dit is natuurlijk geen enkele reden om zo'n roofoverval te rechtvaardigen of om het eigen schuld dikke bult te vinden.

Wel heb ik een andere mening over de aanpak die hier niet erg populair is.
Als je in staat bent tot het plegen van zo'n overval, hoor je elk recht tot deelname aan de maatschappij te verliezen. Jouw manier van leven kost namelijk de maatschappij extreem veel geld en levert altijd onschuldige slachtoffers op.
1 grote waarschuwing en 2 slag is uit.

Dit zijn geen overvallen die je per ongeluk in een opwelling doet en waar je dan later spijt van hebt.
Dit zijn ook geen overvallen die je doet zodat je brood kunt kopen voor je kinderen.
Dit zijn overvallen om zelf een luxe leven te kunnen leven zonder oog voor het leed dat je aan richt.

9 mei 2022 om 11:39

3 strikes and you're out systeem in de VS is een ramp. Maar misschien is dat niet helemaal wat je bedoelt? Langere celstraffen/zwaarder straffen is bewezen niet per se enorm effectief in de strijd tegen dit soort klootzakken. Wel met je eens dat dit een vrij psychopathische roofoverval was, en dat je wel echt enorm blind moet zijn voor het leed dat je zelf aanricht om hiertoe te komen. Heel anders dan bijvoorbeeld een plofkraak, wat ook al drama is uiteraard.

9 mei 2022 om 11:48

nee, laten we maar niks kopiëren uit de VS, daar wordt niemand beter van

Het zal vast de scene zijn waarin ze zitten en wat je met je geld doet moet je lekker zelf weten. Wellicht moeten clubs of zakenwaarnemers adviseren wat deze piepjonge mensen met hun geld het beste kunnen doen om geen nare dingen te overkomen?

Een rolex en een erg mooie auto is leuk, ik vind het alleen zo bijzonder dat de meesten gewoon 'moeten' werken wanneer ze klaar zijn met hun carriere in de voetbal. Je verdient in 15 jaar geld wat je de komende 50 jaar vrijheid kan geven, maar het lijkt er alleen maar op dat ze nog meer vastgeketend zitten. Het scheelt waarschijnlijk ook een overval als je wat soberder leeft.

9 mei 2022 om 09:03

Sterk stukje victim blaming. Gevalletje "als die vrouwen nou geen korte rokjes aandoen, dan gebeurd er ook niets."

Echt weer een zwakke reactie, sorry dat ik het zeg.

9 mei 2022 om 16:25

Victim blaming is een leuke intepretatie, maar ook gehoord van kat op het spek binden?

Je kunt er ook van uit gaan dat ik het zo slecht meen, maar opteren voor een stukje begeleiding om beter om te gaan met de realiteit negeer je dus voor het gemak even.

Is het de schuld van de vrouw met het rokje? Dat hoeft men helemaal niet te vinden om te weten dat je met dat rokje niet langs een voetbalcourt moet lopen met zwetende jonge mannen. Dat word wel eens algemeen verstand genoemd, maar ik zou vooral dat niet meenemen en dat rokje aantrekken

9 mei 2022 om 09:09

Huh?? Ze worden overvallen en jij hebt het hier over?? Moeten ze dan in een rijtjeshuis gaan wonen en een fiatje rijden? Iedereen weet dat ze geld hebben.

9 mei 2022 om 09:15

Jij kan ook niet weten hoe je zou zijn geworden als persoon en qua levensstijl als je vanaf heel jongs af aan al gepamperd wordt en bergen met geld verdient.

9 mei 2022 om 09:32

@tomtom nee daarom heeft ie het dus ook over betere begeleiding. Daar heb je ouders en een zaakwaarnemer voor, maar uiteindelijk mogen ze het zelf bepalen als ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt.

9 mei 2022 om 09:31

@schop1989 ik ben het helemaal eens dat ze beter op een andere manier met hun geld kunnen om gaan, maar dat staat volkomen los van de overval.

Als je al niet eens meer in een luxe auto kunt rijden of een mooi horloge om kunt doen, omdat je dan vraagt om een roofoverval, dan gaat er toch echt iets mis.

9 mei 2022 om 11:43

Sober leven is ook een keuze, en die zou je in vrijheid moeten maken, niet omdat je bang bent anders overvallen te worden. Er gaat absoluut iets mis, en dat is niet dat voetballers in de woorden van Schop1989 niet 'sober' genoeg leven.

9 mei 2022 om 11:52

Nou ja, ik snap best dat ze van hun geld willen genieten.
Maar persoonlijk snap ik niet dat je er gelukkig van kan worden om 20 horloges van 25.000 euro te hebben, 15 auto's in de garage en een huis met 14 badkamers. Een toilettas van 2000,-- omdat er een bepaald merkje aan hangt.

Als dat geluk moet brengen, denk ik niet dat je ooit echt gelukkig zult zijn.
Ik zou t eerder gebruiken om de wereld te zien en andere onvergetelijke ervaringen op te doen.
Het is natuurlijk persoonlijk, maar ik geloof gewoon niet dat geluk in zo'n duur horloge zit

9 mei 2022 om 14:06

Ik zou er ook niet gelukkig van worden, maar ik ben niet zo idioot om te denken dat alleen mijn manier daadwerkelijk voor geluk zorgt.

Ik heb genoeg hobby's waarbij anderen niet begrijpen dat ik daar geluk uit haal en jij ongetwijfeld ook. Om nog maar te zwijgen over het gegeven dat die jongen vast uit méér dan alleen zijn auto's en horloges heeft waar hij geluk uit haalt.

9 mei 2022 om 14:30

@nederland, tuurlijk, daar komt het geluk uiteindelijk niet vandaan. Maar dat zeggen ze ook niet, ze verdienen gewoon zo veel geld dat ze die dingen kunnen kopen, en ook nog die andere toffe dingen kunnen doen.

Ik weet nog wel dat ik vol ongeloof naar de garage van Ronaldo zat te kijken. Al die sportwagens, wat moet je er mee? Tot ik me realiseerde dat ik zelf drie racefietsen had, omdat ik dat leuk vond. Dus ik deed eigenlijk precies hetzelfde, maar dan binnen mijn financiële vermogens. En ook ik haal mijn geluk uiteindelijk niet uit die fietsen.

9 mei 2022 om 10:35

Schoo1989, het moet toch niet zo zijn dat hij ver beneden zijn stand moet leven omdat de maatschappij zo kapot is, dat hij de kans loopt berooft te worden. Een mooie auto, of een rolex is voor jou misschien duur, maar voor hun is het alsof ze 100 euro uitgeven. Waarom zouden mensen soberder moeten leven, dus ze werken hard om juist niet sober te leven. Sommige mensen worden gelukkig van geld uitgeven, daar is toch niks mis mee? Ik zie veel mensen in de maatschappij boven hun stand leven, die het eigenlijk niet kunnen veroorloven. Hun zouden eens even normaal moeten doen en wat soberder moeten leven. Maar een voetballer die genoeg verdient, moet lekker alles doen wat hem gelukkig maakt, zonder dat hij na hoeft te denken over een overval of iets dergelijks.

9 mei 2022 om 17:52

Dat iets niet zou moeten zijn is toch irrelevant? Wat wij ervan vinden toch ook? Ik vind dat je ook met een nieuwe playstation door een achterstandswijk moet kunnen lopen, maar het zou dom zijn als ik dat doe. Politie gaat het dan niet letterlijk tegen je zeggen, maar ze denken wel dat je niet slim met de realiteit om gaat toch?

9 mei 2022 om 10:48

Wat een onzin zeg. Horloges zijn investeringen, daarmee zet je cash geld om in iets waardevols waardoor je kapitaal niet aan die jaarlijkse tien procent inflatie is onderhevigd.
Dergelijke belegging bewaren ze dus ook niet thuis maar in een bankkluis. Vandaar de overvallers geen horloges buit konden maken van 'chongy '.
Het scheelt je ook geen overval, immers er waren helemaal geen horloges maar leg dat maar eens uit aan potentiele inbrekers. Stickertje op de deur plakken, hier valt niets te halen soms?

9 mei 2022 om 16:27

Horloges zijn een investering, dat is een valide punt. Kunnen we dat dan niet uit elkaar trekken? Horloges zijn een vorm van investeren wat wijs is, maar met de horloges gaan pronken zou dan minder slim zijn?

Direct roepen dat iets onzin is, zijn loze woorden he...

9 mei 2022 om 16:58

Staat toch gewoon in de tekst:
"ze schreeuwden: 'waar zijn de horloges?'. Ze noemden Tahith bij zijn bijnaam Chongy en eisten te weten waar zijn horloges waren", gaat Taylor verder. "hij zei dat hij zijn horloges niet thuis bewaarde.

9 mei 2022 om 17:46

Wat staat in de tekst? Je reageert niet op wat ik zeg...

9 mei 2022 om 18:04

Schop1989: "maar met de horloges gaan pronken zou dan minder slim zijn?"
Tekst: "hij zei dat hij zijn horloges niet thuis bewaarde."

Hij heeft thuis dus geen horloges. Hij heeft ze helemaal niet voorhanden. Kan er dus niet mee pronken. Gewoon een belegging.

9 mei 2022 om 20:23

Ach dit zeggen sommigen ook tegen mij. En dan heb ik het over mensen die net als ik helemaal horlogegek zijn.
Ik hou mezelf niet zo voor de gek en weet van mezelf dat het een rare hebberige hobby is.
Al hebben veel mensen in Nederland de keuze/mogelijkheid om een ‘rare’ hobby te hebben.

9 mei 2022 om 12:28

Aanpassen aan het gedrag vam criminelen! Bijzondere reactie. Kunnen er ook duimpjes naar beneden worden gegeven?

9 mei 2022 om 17:50

Euuh ja aanpassen aan het gedrag van criminelen? Omdat het niet zo zou moeten zijn offer je jezelf op? For the greater good haha. Succes man!

9 mei 2022 om 15:42

Ik snap het wel. Geluk is er niet van afhankelijk. Helaas is het zo dat als je veel uitgeeft aan dure spullen je ook de consequenties moet nemen door beveiliging te nemen. Ultieme voorbeeld is Zuid Afrika met gated communities (maar ook veel in US).
Bizar. Ondertussen wel heel treurig dat we zover gekomen zijn

Wat een verschrikking. Zo'n trauma raak je nooit meer kwijt.. Hopelijk met begeleiding kan je het langzaam aan gaan vergeten

9 mei 2022 om 09:30

Ik snap je opmerking, waardeer hem ook echt. Maar ik wil een kleine nuance aanbrengen, een trauma kan je niet vergeten. Het enige wat je kan bereiken met bijv. EMDR is dat de impact minder wordt en dat je het een plekje kan gaan geven. Je zal dit soort dingen nooit vergeten en zal altijd op je netvlies gebrand staan.
Ik keur je reactie echt niet af, maar voor mensen die mogelijk het verschil niet weten wilde ik toch even reageren.

Sjonge wat heftig. PTSS is niet mals en kun je jaren last van houden. Wat sommige mensen allemaal over hebben voor een paar centen zeg.

Gore schoften zijn het, als klein kind bij mijn ouders in Utrecht tegenover een inbreker gestaan, maar heb het over de begin jaren 90, die zei sorry en was een zwerver/junkachtig type en ging netjes weg.

In 2015 ook tegenover een inbreker gestaan, maar een ander type, die smeet zijn schroevedraaier naar mij en is gevlucht, hier wel slecht van geslapen, allemaal slechte gedachten in mij omdat ik woest was, op mijn slaapkamer, overdag, mijn kinderen hadden daar kunnen zijn plus dat die een cartier tank van mijn vrouw en sieraden heeft meegenomen.

Degene is gepakt op zijn dna van de schroevendraaier en pet die hij verloren is, maar hebben geen cent/op spullen terug gekregen.

Een behoorlijk heftige ervaring. Ik begrijp ook niet dat je als voetbalmiljonair niet constant beveiliging hebt geregeld. Maar goed, de politie doet blijkbaar ook aan victim blaming. Wel nice dat hij een relatie heeft met een "nachtclubartieste" btw. Heb zelf ook twee keer een relatie gehad met een "pole fitness instructrice".

9 mei 2022 om 11:43

Ze is toiletjuffrouw.

Dit soort uitwassen moeten ze keihard aanpakken. Geen genade want dat hebben die gasten zelf ook niet tijdens zo'n overval. Het begint de spuigaten uit te lopen dit!

Nachtclub artieste 🤣🤣

Stripper is dat in normale omschrijving. Wel bizar dat dit soort overvallen steeds voorkomen

9 mei 2022 om 16:09

Dat woord viel me ook al op ja

Maar heel heftig dit soort dingen, levens liggen op straat tegenwoordig met social media. Hopelijk is er genoeg begeleiding voor die jonge spelers met (te)veel geld.

Erg vervelend nieuws, maar Chong zou goede zijn voor Feyenoord volgend jaar

Naar mijn idee is het meest opvallende nieuwtje uit het artikel toch wel dat Chong een relatie heeft met een nachtclubartieste, of misschien is het juist ook helemaal niet opvallend.

Ze kunnen de komende generaties een financieel zorgeloos leven bieden maar het gros van de voetballers geeft hun geld uit aan bullshit. En ja, dat mogen ze zelf weten. Maar om dan dik te doen op social media (kots!) is niet zo slim. Niet zo verwonderlijk want de meesten zijn niet zo snugger. Die bende moet gewoon werken voor hun geld en hoe dom iemand ook is (zoveel geld en zo’n slechte beveiliging en flashen op de socials) maakt niet uit. Dus nee, ik keur niks goed.

9 mei 2022 om 20:29

Het is ook niet goed voor je nageslacht om zoveel geld over te laten naar mijn mening.
Daar worden ze lui en gemakzuchtig van en dat vind ik een verspilling van het talent van hen.
Wij steunen hen in onderwijs, bieden ze alle kansen en investeren heel veel in ervaringen met elkaar. Dan heb ik het vooral over dat wij hen heel de wereld laten zien, wat veel kost. Maar hoop dat zij rijker worden door dit ipv hen een groot smak geld achter te laten.
Plus dat ik echte rijkdom toch vooral in vrijheid en gezondheid zitten, maar nu ik dit zo typ voel ik mij idd heel oud klinken 😅😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper380
Bruno FernandesMiddenvelder3610
H. MaguireVerdediger301
S. McTominayMiddenvelder301
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
V. LindelöfVerdediger280
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren