Virgil van Dijk krijgt lovende kritiek als ‘luitenant’ in ‘beste Liverpool ooit’

Donderdag, 28 april 2022 om 10:25Jordi Tomasowa • Laatste update: 06:52

Liverpool kon na de 2-0 zege van woensdagavond in de eerste ontmoeting met Villarreal in de halve finale van de Champions League rekenen op lovende kritieken. Rio Ferdinand en Michael Owen waren als analist bij BT Sport onder de indruk van het spel dat the Reds op de mat legden op Anfield. Voor Ferdinand was Virgil van Dijk een van de uitblinkers bij de ploeg van trainer Jürgen Klopp.

Voormalig profvoetballer Ferdinand kon zijn bewondering voor Liverpool niet verbergen na de dominante vertoning van Liverpool, en gelooft dat er geen reden is waarom de club dit seizoen niet alle mogelijke prijzen wint. Danzkij de 2-0 zege op Villarreal heeft de Engelse ploeg een grote stap gezet richting de finale van de Champions League. Liverpool won eerder al de Carabao Cup en kan naast het winnen van de Champions League dit seizoen ook nog beslag leggen op de Premier League-titel en de FA Cup.

“Dit is het beste Liverpool dat ik ooit heb gezien”, zei Ferdinand bij BT Sport. “Ze zijn meedogenloos, zowel met als zonder bal. De manier waarop ze teams onder druk zetten, de energie die ze in hun spel leggen en inzet die ze tonen, je staat ervan versteld. Het winnen van de quadruple moet het doel zijn. Als het ze lukt zijn ze onsterfelijk."

Collega-analist Owen kon de lovende woorden van Ferdinand alleen maar beamen. "Voor mij is dit het beste Liverpool dat ik ooit heb zien spelen. Ze zijn overal. Villarreal moet wel gedacht hebben wat er met hen aan de hand was. Een antwoord vinden op deze pressing is echt onmogelijk.”

Ferdinand had ook lovende woorden over voor Van Dijk. De voormalig speler van Manchester United noemde de dertigjarige verdediger een van de vier ‘luitenanten’ van Liverpool samen met Jordan Henderson, Andy Robertson en Trent Alexander-Arnold. “Zij zullen de ploeg voor de return moeten behoeden voor gemakzucht. Dat is het enige waardoor ze nog kunnen struikelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Neejoh! van dijk is een subtopper en niet eens top 10!. maar onze nederlandse spelers zijn zo ongelofelijk slecht dat wij denken dat van dijk een legendrarische verdediger is. Kan er niks van! (volgends vele zure Nederlanders hier in de comments)

28 april 2022 om 10:30

Volgens vele Nederlanders is Matthijs de Ligt beter dan Virgil. Heb dit veel mensen zien beweren echt bizar

28 april 2022 om 10:33

Niemand heeft dat beweerd. Lul niet uit je nek om maar je zogenaamde punt te maken. Dat De Ligt mss meer talent heeft kunnen, maar dat is het op dit moment.

28 april 2022 om 10:36

Zou er niet eerder bedoeld worden dat Virgil de betere verdediger is, maar dat De Ligt een groter potentieel heeft?

28 april 2022 om 10:40

Idd, heb dat nooit ergens gelezen of iets dergelijks. Denk dat het wel duidelijk is dat De Ligt verder is dan Van Dijknop dezelfde leeftijd.

Van Dijk uiteraard gewoon top 3, elke speler heeft het moeilijk(er) tegen hem.

28 april 2022 om 10:41

Ach man dat heb je mensen helemaal niet zien beweren en zeker geen "vele Nederlanders", hooguit dat de Ligt qua potentie beter kan worden. Het ironische is dat je inhaakt op rayvg over zure mensen over van Dijk en de eerste reactie is een zure opmerking waar de Ligt bij wordt betrokken.

Wel eens met rayvg hoe Nederlanders het voor elkaar krijgen om "onze" topsporters altijd zo af te zeiken, zeker als het wat minder gaat. Van Dijk is een baas waar we trots op mogen zijn, net zoals de Ligt een talent is waar we trots op mogen zijn. Maar liever wordt er gekeken naar het negatieve, zeker als een speler een keer in een mindere fase zit.
Van Dijk is ook gewoon echt een goede verdediger, de rust die hij heeft is zo'n absurd goede eigenschap waar hij echt uniek in is. Hopelijk ook op het WK (met de Vrij of de Ligt naast hem) een rots in de branding, we zullen ze nodig hebben.

28 april 2022 om 10:48

@bundy_sr, Letterlijk niemand heeft gezegd dat De Ligt beter is dan Van Dijk. Dat verzin je dus zelf.

28 april 2022 om 11:01

Bundy_sr

Leugenaar. Niemand heeft dat gezegd over De Ligt. Zelfs niet in je dromen.

28 april 2022 om 11:54

Ik kom hier al een tijd en heb nog nooit iemand horen zeggen dat De Ligt beter is dan Van Dijk. Hij was op jongere leeftijd een groter talent dan Van Dijk, maar werkelijk niemand vindt hem beter dan de Van Dijk van de laatste jaren.

28 april 2022 om 11:56

Nog nooit iemand horen zeggen..

28 april 2022 om 12:19

@vernon - Alleen Derksen bleef standvastig met zijn mening dat De Ligt een betere verdediger is dan Van Dijk.

28 april 2022 om 13:31

Je zwetst maar wat. Buiten misschien een enkeling heeft verder niemand De Ligt beter genoemd dan Van Dijk. Erg triest om zelf iets te verzinnen om een punt te kunnen maken. Jouw reacties houden eigenlijk altijd niet over. Misschien voortaan beter nadenken voor je weer iets besluit te plaatsen, want het niveau is over het algemeen behoorlijk schrijnend.

28 april 2022 om 13:29

Toch wel grappig hoe je totaal je eigen conclusies trekt. Ik heb nog nooit een reactie gezien waarin men een ander beter vindt dan Van Dijk. Dat is duidelijk een topverdediger en de beste verdediger die we hebben. Zelfs toen hij uit vorm was, viel de kritiek best mee. Men stelde alleen dat hij nog niet in goede doen was en dat was ook zo. Dat gaf Van Dijk zelf ook toe. Zoiets heeft ook wat tijd nodig als je er bijna een jaar uit bent geweest.

28 april 2022 om 13:44

Ga toch weg, met je eigen conclussies. Ik zeg dit juist omdat er meerdere mensen hier deden en doen alsof van dijk helemaal zo goed niet is en nooit in grijpt. vooral als het onderwerp oranje aan de gang was hadden ze het over dat we niemand van absolute wereldtop hadden en wuifde ze van dijk weg alsof hij er onder zat en noemde ze spelers als romero, ruben diaz, marquinhos, thiago silva, sergio ramos en rudiger veel beter. Heb zelfs de vrij voorbij zien komen of die niet ook beter was dan van dijk. Van dijk ik gewoon wereld top en niet net daar onder. Mensen vonden hem zelfs hype en zn prijs als beste verdediger onterrecht. Ik las dat hij mee-lifte met de succes van liverpool. Ik heb zelfs nog destijds gereageerd met dat Liverpool juist Zonder vdijk continu punten laat liggen en slecht presteerd en dat zijn gemis bij oranje en liverpool direct terug te zien is in de prestatie's. Ik heb mij toen continu moeten verdedigen en deden mensen uit de hoogte alsof er niks van klopte en dan kom jij nu opeens grappig doen alsof ik eigen conclussies trek Sirius.. Als jij die reacties niet gezien hebt moet je misschien je brilletje eens recht op je kop zetten ipv de wijsneus op te hangen. Heel mijn reactie is juist bedoeld naar die mensen.

Zoveel snelheid en druk als dat Liverpool gisteren liet zien zie je inderdaad zelden.
Villareal wist gewoon niet waar ze het zoeken moesten, die kregen niet tot nauwelijks de kans om een bal knap aan te nemen.
Het "beste" Liverpool vond ik ze echter niet, een paar jaar terug, toen Salah echt alles in goud veranderde wat hij aanraakte, vond ik ze nog wel een streepje beter.

28 april 2022 om 10:37

Salah was misschien wat beter in vorm, maar als team zijn ze nu echt wel veel beter.

28 april 2022 om 10:41

Eens. Wie gaat dit Liverpool stoppen?

City? Guardiola kan niet winnen van Klopp dus dat lijkt me heel sterk. Ik zie Liverpool zowel de PL als de UCL pakken. En oh ja, de FA Cup nemen ze tussendoor ook wel even mee

Dit Liverpool staat, op dit moment en in deze vorm, boven elke andere ploeg.

28 april 2022 om 11:07

Ho ho City - Liverpool is gewoon nog steeds een pot die beide kanten op kan. Qua Team is Liverpool misschien beter, maar kwaliteit en organisatie is bij City natuurlijk ook van een erg hoog niveau.

Als je Foden, De Bruyne en Diaz hebt en de schoten van Cancelo is elke wedstrijd spannend tussen de 2. Het zijn alleen de Mahrez, Silva die imo zo bizar inconsistent zijn dat City minder is op papier. Die Mahrez ook, ene wedstrijd slalomt hij door heel Real heen, andere wedstrijd komt hij niet voorbij Maguire (bij wijze van)

28 april 2022 om 12:22

Ik geniet echt van dit soort ploegen, city liverpool is eigenlijk het nieuwe barca real van een paar jaar terug toen zij met zn 2 boven alles stonden. Garant voor een top pot.

28 april 2022 om 13:33

Liverpool moet nog tegen tottenham en united uit.. City staat nog altijd 1 punt los. Ik zie City de beste papieren hebben op dit moment om de PL te winnen.

28 april 2022 om 10:50

Was dat het jaar dat ze verloren van Real in de CL? Dat team was lange na niet zo goed als het huidige Liverpool..

28 april 2022 om 11:06

Dit Liverpool is echt veel completer dan dat Liverpool van toen. Salah zelf was toen misschien beter maar het hele team is nu beter. Inclusief natuurlijk de bredere bank. Denk dat Liverpool de CL gaat pakken en City de titel.

Van Dijk is weer helemaal terug hoor van voor zijn blessure. In het begin was het nog niet helemaal maar naar mate de wedstrijden vorderde vind ik hem steeds beter en beter. Hij vormt een geweldig duo samen met Matip of Konatã©. Zegt wel genoeg dat hij onomstreden is ondanks dat ze die 2 nog achter de hand hebben. Dit Liverpool is inderdaad heel sterk ook al spelen ze met een extreem hoge lijn. Maar ja ze hebben daar ook wel de spelers voor. Dus ook fantastisch gedaan door Klopp.

28 april 2022 om 13:19

Ik heb gisteren even gezien en opgelet op van Dijk. Maar ik ben ( natuurlijk ben ik geen "deskundige" ) niet onder de indruk. Ontzettend veel tikkie breed van hem gezien. Echt weinig fijne passes naar voren.

28 april 2022 om 13:24

Want hij is ook degene die de lijnen moet gaan uitzetten en steekballen moet geven op de drie voorste spelers? Die Van Dijk had op z'n minst 20 assists moeten hebben als centrale verdediger, want daarvoor is die ook gehaald.

28 april 2022 om 13:51

Het enige wat de beste verdedigers over de jaren doen in mijn ogen is de bal goed rond laten gaan, intercepties, hun mannetje staan en een rust uitstralen waardoor er geen onrust in de verdediging komt en het fout op fout word en zelfs keepers er slecht op staan.

Van doet dat allemaal erg goed en dat laatste is wat maar weinig verdedigers van nature hebben. Rio had dat zelf, Terry had dat, Chiellini, Diaz hebben dat momenteel in de top naast V Dijk.

Spelers als Koulibaly, Maguire, Rudiger, Laporte, Stones en eigenlijk alle verdedigers tussen Kompany en Diaz van City zijn 'tools' en afhankelijk van die leiding. Pas dan worden het goede verdedigers. Stiekem vind ik het wel bijzonder dat clubs dat nog niet lijken te begrijpen, ze halen net zo lang verdedigers binnen totdat ze toevallig een leider hebben.

United is net zo gek bezig met hun Bailly, Maguire, Varane, Lindelof - Als ze Cooper of een Mee overnemen dan zul je binnen no-time zien dat de 4 eerder genoemde tools beter voor de dag komen...

28 april 2022 om 14:07

@schop1989 - Je moet gewoon op elke linie minimaal een leider hebben. Keepers, verdedigers, middenvelders, en aanvallers. Dat heeft Liverpool nu aardig voor elkaar, waarbij ze zelf meerdere spelers hebben die hun verantwoordelijkheden op hun nemen. Alisson, Van Dijk, Hendo, Thiago, Fabinho, Robbo, Salah en Mane zie je stuk voor stuk vechten voor het rode tricot van Liverpool. Druk zetten, elkaar coachen, goed presteren en verschrikkelijk hard werken. United heeft dat gewoon minder, en vind ik meer Bv'tjes van elkaar. Op Ronaldo, Bruno (mindere vorm, maar ondanks die vorm nog steeds bepalend), en De Gea na, zie ik die capaciteiten gewoon niet terug bij de spelers.

Geweldige team. Gek genoeg ook blij dat Liverpool en Klopp het zo goed doen, tenminste een echte topclub. Anders had je in de PL bv. gewoon een ligue 1 achtige comp. gehad met psg. En Liverpool is op het juiste moment ook echt aan het pieken. Ze lijken unstoppable. Op dit moment zijn zij en city de 2 beste teams en hoe graag ik het ook wil dat Real het wint (wordt enorm lastig natuurlijk) denk ik dat Liverpool de CL zal winnen.

Virgil btw heeft zich echt sterk herpakt. Een rots in de branding. Klopp's aankopen zijn ook top, niet te duur en echt passend bij zijn team en spelvisie. Op dit moment is het echt een machine.

28 april 2022 om 12:45

Ik weet dat je City haat maar de PL is nooit een Ligue 1 achtige competitie geweest en zal dat ook nooit worden. Er zijn zo’n 14 clubs in de PL met billionaire owners maar uiteindelijk bepaald goed beleid en voetbal waar de club staat. Liverpool en City zijn wat dat betreft gwn uitstekend bezig.

En dit team kan het doelpunten record verbreken van het aantal doelpunten in een seizoen over alle competities. Wat betreft alle doelpunten gescoord door vorige teams van Liverpool

Wat een niveau hebben Liverpool en City. Wellicht wel de beste twee teams vd wereld. Real doet het goed maar hebben behoorlijk veel geluk gehad, dat het niet een monsterscore werd voor City (was voor Real).

Maar mocht Real niet de finale halen dan ben ik in alle competities voor Liverpool. Vind het een leuke team en kunnen bij meer bekoren.

Dit Liverpool gaat de boeken natuurlijk in als een legendarisch team. Ze kunnen voor de 2e keer de CL winnen en hebben in de PL pure pech dat Man City ook zo bizar veel punten haalt. 10 jaar geleden zou dit Liverpool fluitend kampioen zijn geworden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper360
J. HendersonMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3523
Diogo JotaAanvaller3515
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

235 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren