Bruno Fernandes blijft United trouw en gaat tot topverdieners behoren

Vrijdag, 1 april 2022 om 13:00Jordi Tomasowa

Bruno Fernandes heeft zijn contract verlengd, zo laat Manchester United weten via de officiële kanalen. De 27-jarige Fernandes speelt sinds januari 2020 voor United en tekent nu bij tot de zomer van 2026, met een optie voor nog een jaar. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano komt Fernandes met de nieuwe contractvoorwaarden in de top drie van hoogste salarissen bij de club.

Fernandes kwam in januari 2020 bij United nadat de club 55 miljoen euro had betaald aan zijn vorige club Sporting Portugal. Ook had de club enkele voorwaarden afgesproken met de Portugezen waardoor het bedrag met 25 miljoen euro kon oplopen. De middenvelder werd meteen geliefd onder de supporters van United door zijn arbeidsethos en betrokkenheid in het elftal. Sinds zijn entree kwam Fernandes tot 117 wedstrijden voor United, waarin hij 49 keer doel trof en 39 assists gaf.

Zelf is de Portugees in zijn nopjes met de contractverlenging. “Zelfs na twee seizoenen voelt het nog steeds elke keer bijzonder om Old Trafford binnen te stappen en de fans mijn naam te horen zingen”, zo laat Fernandes weten. “Het is een eer dit shirt te dragen. Ik ben opgegroeid door te kijken naar dit elftal. Ik droomde om de kans te krijgen hier ooit te spelen. En nu is er nog zoveel wat ik hier wil bereiken. En meer dan dat wil ik de supporters het succes brengen wat ze verdienen.”


Fernandes speelde afgelopen dinsdag in de cruciale play-offwedstrijd voor het WK tegen Noord-Macedonië voor Portugal nog een grote rol. De middenvelder trof twee keer doel waarmee hij hoogstpersoonlijk ervoor zorgde dat Portugal zich in november mag melden in Qatar. Ook voor United is Fernandes dit seizoen op schot, met 9 goals en 14 assists in 37 officiële wedstrijden. Hij brak eerder dit seizoen in de Champions League een record door in zes opvolgende wedstrijden een assist te geven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door ea_snorts)
1 april 2022 om 13:32

Manchester United de "reds" noemen. Gauw je mond spoelen.

1 april 2022 om 13:37

Lmao omg hahahaha. BenficaInsider mensen noemen Liverpool the reds niet Man Utd lmao

1 april 2022 om 13:44

Kan gebeuren Bigboyphil. We maken allemaal wel eens wat fouten.
Komtdatschot88

1 april 2022 om 14:09

Moeilijk he om te zeggen; ow sorry dat wist ik niet zal dat vanaf nu niet meer zeggen en bedankt dat je me corrigeert ik weet ook niet alles en leer elke dag weer wat bij.

1 april 2022 om 14:18

Mensen noemen Barcelona toch ook niet ineens 'los blancos' omdat ze dat graag willen. Het klopt gewoon niet, Portoinsider.

1 april 2022 om 14:33

@PortoInsider Waarom is het zo moeilijk toe te geven dat je een foutje hebt gemaakt? Je haalde 'the reds' en 'the red devils' door elkaar. Het is geen appels met peren, het is van dezelfde orde. Misschien vanwege de kleur dat het wat anders is, maar geen appels met peren iig.

1 april 2022 om 14:56

dat je de fout niet toe wil geven zegt meer over jezelf dan alle andere die erop reageren. niet dat de fout die je maakt ook maar enige waarde heeft. maar het is een foutje. geef gewoon aan dat je mis zat. want het argument "als ik ze the reds wil noemen doe ik dat lekker" is wel heel simpel en kinderachtig. stel je voor dat we allemaal zo gingen doen. wanneer jij Feyenoorders joden gaat noemen kom je er waarschijnlijk ook niet met dit argument van af.

1 april 2022 om 15:25

Noem ze zo in Manchester of Liverpool en je krijgt ergere one liners naar je hoofd geslingerd vrees ik..

1 april 2022 om 16:11

Die benficainsider spoort niet helemaal

1 april 2022 om 17:00

Haha, gaattie over kindercreche niveau beginnen en dan komt er een 'je vader spoort niet'. Typisch.

1 april 2022 om 17:05

Beste voetbalzone ik denk dat deze gebruiker nu wel heeft aangetoond dat hij en geen kennis van voetbal heeft en reageert als een gefrustreerde puber, misschien tijd voor een ban?

1 april 2022 om 17:15

@pedrovazquezJij hebt ook wel een comment achtergelaten die inhoudelijk niet toevoegt. Je zegt letterlijk dat hij niet spoort. Is wel uitlokken he

1 april 2022 om 17:23

Jezus BenficaInsider wat laat jij je kennen zeg. Je wist blijkbaar gewoon niet dat de reds voor Liverpool werd gebruikt en dat kan. Man up en erken je fout.

1 april 2022 om 17:52

Haha ‘geen zin’. Een foutje toegeven is blijkbaar erg lastig. Het is vrij logisch dat een fan van United je hierop wijst, daar waar je de naam van de grootste rivaal gebruikt. Je maakt er zelf een gedoe van door in de verdediging te schieten in plaats van je vergissing te erkennen. Een ‘oeps mijn fout’ oid had de hele discussie voorkomen. Overigens is Pedro z’n geroep om een ban indd vrij sneu ja.

Heel belangrijk dit! Eén van de weinige lichtpuntjes de afgelopen 2 jaar

Goede middenvelder veel loopvermogen doelgericht. Werkt hard nuttige speler voor elke club.

1 april 2022 om 13:33

Ja maar kom op hoezo zou je nog langer bij een doode club blijven? Hij kan makkelijk mee met de topclubs als Real Madrid, Chelsea, Barca of Bayern Munich

1 april 2022 om 14:19

Hij kan fantastisch voetballen en zijn statistieken zijn goed maar heeft verbeterpunten. Hij staat er te weinig bij United in de grote wedstrijden en hij zeurt veel te veel wat hem uit zijn concentratie brengt.

Mooi voor United. Zonder Bruno was Man U helemaal een ramp. Alhoewel hebben ze wel meer nodig straks, vooral sterke controlerende middenvelders.

Off. Hey VZ wist je dat Real Madrid Vinicius Tobias van Shakhtar heeft overgenomen! Een rechtsback, 2 jaar huur met een optie tot koop. Best goed he, dan weten jullie dat ook.

1 april 2022 om 13:20@sociofan1

Wow man... Dat je dit al 2 dagen roept is wel een beetje triest aan het worden. Is het al officieel of?

Edit : Marca meldt het zelfs niet eens... Waarom zou VZ dat dan doen?

On topic : Bruno Fernandes is de belangrijkste man van United en kan nog belangrijker worden als daar twee deftige controleurs achter spelen. Het team moet om hem draaien, hij is de draaischijf van dit United.

1 april 2022 om 13:33

Mijn hemel zeg, en het is "toevallig" weer een Braziliaan. Wie nu nog niet ziet wat voor spel die Perez speelt met Braziliaanse spelers, pffff. #commerciëlebelangen

On: Fernandes geweldige speler, moeten ze de best betaalde speler maken van United. Zonder hem zou United er veel slechter voor staan. Met afstand hun beste speler.

1 april 2022 om 13:37

De Spaanse versie van Marca wel. De Engelstalige inderdaad gek genoeg niet. Toont wel dat dit inderdaad niet het grootste nieuws is.

1 april 2022 om 13:46

Hahaha wat loop je nou misnoegd te doen omdat het een Braziliaan is

1 april 2022 om 14:02

Agh ja. Jij bent vast blij met alle nieuws over barca he, elk scheetje wordt hier genoteerd. Gisteren Luuk van barca, agent Rudi in barca, Pjanic barca huurling weer boos op Koeman. En marca heeft het wel vermeld, zo ook Fabrizio Romano etc.! Tsja! Ben er echt woest om ja! 😎

1 april 2022 om 14:05

@real8madrid. Je snapt het punt blijkbaar niet. Perez' z'n ziekelijke obsessie met Braziliaanse spelers is natuurlijk algemeen bekend. Behalve voor die clowns die hem "pApA pErEz noemen en niet eens (willen) begrijpen waarom Perez bewust zoveel Brazilianen binnenharkt.

Nationaliteit is voor Perez soms belangrijker dan kwaliteit. Is al jaren bekend. 🇧🇷+🇪🇸

1 april 2022 om 14:12

@sociofan1

Nee eigenlijk niet, want ik vind dat 70% over de berichtgeving van Barça kan geklasseerd worden als "wandelgangen".

Het zou leuker zijn als ze echt een apart bericht posten als er officieel nieuws bekend is. We hebben de voorbije 6 maanden misschien 50 spelers in verband zien gebracht worden , dat hoeft niet elke keer een artikel van komen.

Je hebt je punt gisteren gemaakt, dat hoef je niet dagenlang te doen ;-)

1 april 2022 om 14:29

Oh ik snap het punt wel hoor. Jij bent een kinderachtig kereltje dat in alles een reden ziet om giftig te reageren richting Madrid. Het ziekelijk noemen omdat een voorzitter Brazilianen contracteert, lastig hoor.

1 april 2022 om 14:32

Socio kijk anders hoeveel reacties er zijn onder de Barca topics en die van Real.. zegt genoeg. Barca wordt niu eenmaal meer gelezen dan Real en daarom plaatst vz daar meer topics over.

1 april 2022 om 14:44

@rral8madrid. Jij bent zo'n jankende huilstruik die dingen uit de duim zuigt en elke kritiek op je goddelijke club als een persoonlijke aanval ziet. Graag 1 voorbeeld geven waarin ik een reden heb aangegrepen om "giftig te reageren op je cluppie"? En onze discussie over je Mbappe gezuig laatst telt niet aangezien hij zeer zeker geen Madrid speler is.

"Het ziekelijk noemen omdat een voorzitter Brazilianen contracteert, lastig hoor"

Het ziekelijk noemen dat een voorzitter die de afgelopen 3 seizoenen met 2 prutsende Braziliaanse kinderen voorin speelde nu wéér een Braziliaan koopt en de teller dus op rond de 7 of 8 Braziliaanse spelers staat bij Madrid. Bijna een compleet elftal dus.

Idd, een ziekelijke obbsesie met Braziliaanse spelers. Droog je tranen meid, niet iedereen is geobsedeerd door je cluppie en "grijpt daardoor elke kans aan bla bla". Bhoehoe kinderachtige Perez hater 😭😭😭

1 april 2022 om 15:31

Zo wat ben jij een toxic mannetje zeg.

1 april 2022 om 16:38

Lol 😆, begint zelf tegen mij aan te huilen, wordt dan van repliek gediend en kan niet eens antwoord geven op de simpele vraag die ik stelde: wat ben jij een stom toxic mannetje zeg.

Waardeloos figuur ben je ook, staat met je mond vol tandjes dus ipv inhoudelijk reageren ga je maar weer Ad Hominems lopen strooien.

1 april 2022 om 13:36

@sociofan1
Ze hebben nog een vacature openstaan he
Nieuw: Voetbalzone zoekt 1 of 2 redacteuren voor 20 en 40 uur

1 april 2022 om 13:58

Haha ja zag het, misschien toch maar even van job wisselen idd. Maar dan krijgen we hier wel een VoetbalRealZone he. 😎🤷🏻

1 april 2022 om 13:38

Wat te denken van backs en centrale verdedigers die kunnen voetballen? Dat begint vanuit achteruit namelijk.

1 april 2022 om 17:43

Het zou daarom niet slecht zijn om Timber en Mazraoui te halen dan haal je veel voetballende back en CV binnen, maar CVM moet prioriteit nummer 1 zijn.

Breaking News:
Bruno Fernandes blijft tot 2026 zonder trofeeën met een optie tot 2027!!!

1 april 2022 om 13:32

Met Ten Hag erbij gaan ze uiteraard weer om alle prijzen meedoen

1 april 2022 om 13:36

Denk je? Ik weet het niet zekers. Alleen Ten Hag is niet genoeg de middenveld is van niveau Brighton zonder Bruno en invorm Pogba. Met Maguire heb je een verdediger die niet kan verdedigen. Dus zou wel wat impulsen bij moeten komen mocht Man Utd weer meedoen om de prijzen. Sowieso zijn Chelsea, Liverpool, Man city, Arsenal beter een misschien zelfs Tottenham

1 april 2022 om 14:04

Ben ik met je eens. Gelukkig heeft Man U over het algemeen genoeg geld om te besteden voor transfers. Als we van het transferbeleid van Ajax afgelopen jaren uitgaan, kunnen we ook een positieve impact op het transferbeleid op Man U verwachten.

Uiteraard koop je met Ten Hag niet direct een kampioenschap, maar wel iemand die verdomd goed weet hoe hij een goed draaiend team moet bouwen.

Om die reden verwacht ik dan ook dat met Ten Hag erbij op de lange termijn weer om de prijzen meegedaan gaat worden.

1 april 2022 om 14:23

Maar transferbeleid afgelopen jaren was de verdienste van oa Overmars, niet Ten Hag. Snap niet zo goed waarom sommige doodleuk de trainer de credits geven van het geniale transfer/scouting werk van een complete afdeling. Ten Hag had hele andere taken.

Marc Overmars was de man in de schaduw die met z'n technische staf teams bouwden.

1 april 2022 om 13:48

Achja, maar zal wel veel salaris opstrijken. Middelmatige renpaarden zoals Rashford en Martial zitten daar al op ruim 2,5 ton per week en daar zal hij wel boven zitten, dus blij zal die wel zijn.

Ronaldo zal binnenkort weer vertrekken. Dan mag hij weer zelf spelen. Nu speelt hij in dienst van...

Heb het idee dat Bruno niet zijn potentieel eruit gaat halen bij United. Hij begon weergaloos, maar sinds de komst van Ronaldo, gek genoeg, is hij echt minder geworden.
Of dit nu met Ronaldo te maken heeft of dat het gewoon een ''vormdip'' is, dat laat ik aan de geleerde over.

Heb wel het idee dat hij graag ''de ster'' wilt zijn, maar dat nu niet volledig kan zijn.

Verder denk ik dat Bruno bij een hoger aangeschreven selectie meer zou kunnen halen uit zijn potentieel. Ik had hem graag een transfer zien maken, maar goed. Als hij graag bij United speelt, waarom ook niet.

Voor United is het in ieder geval een goede zaak! Één van de beste spelers van hun, zo niet de beste.

Mooi man, als United spelers als Fernandes bij United weet te houden en nieuwe spelers koopt van dat Niveau zie ik ze wel binnen 3 jaar weer eens een kampioenschap winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper380
Bruno FernandesMiddenvelder3610
H. MaguireVerdediger301
S. McTominayMiddenvelder301
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
V. LindelöfVerdediger280
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren