‘Één winteraanwinst Barça kan nu al bijtekenen; twijfels over collega’

Vrijdag, 4 maart 2022 om 12:42Tom Rofekamp • Laatste update: 12:46

Dani Alves heeft Barcelona in slechts twee maanden tijd weten te overtuigen. De 38-jarige rechtsback laat in zijn tweede periode bij de Catalanen zien nog altijd van meerwaarde te zijn, waardoor de clubleiding volgens Marca de optie in zijn contract tot aan het einde van het seizoen wil lichten. Daarmee zou Alves tot en met het seizoen 2022/23 vast komen te liggen in Barcelona. Los Azulgrana hebben echter nog meer tijd nodig om een knoop door te hakken over Adama Traoré, die eind januari eveneens naar de club kwam.

Alves keerde in oktober terug bij de club waar de Braziliaan tussen 2008 en 2016 ook al onder contract stond. In die periode speelde Alves liefst 391 wedstrijden en won hij 23 trofeeën. Vanaf januari is de routinier speelgerechtigd: hij maakte zijn rentree in het bekerduel met Linares (1-2 winst). In de duels die Alves in actie kwam maakte hij een gretige en fitte indruk, met name in de kraker met Atlético Madrid (4-2 winst), waarin hij goed was voor een doelpunt en een assist. De 122-voudig international (8 goals), die overigens niet door Barça werd ingeschreven voor de Europa League, gaf verder nog twee assists in de zes totale duels die hij vooralsnog speelde.

Ook de rol van Alves in de kleedkamer wordt door Barcelona als belangrijke reden gezien om over te gaan tot verlenging. Over Traoré, die eind januari op huurbasis met optie tot koop overkwam van Wolverhampton Wanderers, is de clubleiding het nog niet unaniem eens. AS schrijft dat Barcelona de goede prestaties van de vleugelspeler zeker opmerkt, maar dat de club 'iets meer tijd nodig heeft om een beslissing te nemen'. Met name het prijskaartje van Traoré zou een doorn in het oog zijn: de Spanjaard moet zo'n dertig miljoen euro kosten.

Volgens AS kan Barcelona het geld niet missen in de ambitie om Erling Braut Haaland naar de club te halen. Wel biedt een uittocht van Francisco Trincao mogelijk soelaas. De Portugees is momenteel verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, de club waar Traoré onder contract staat. Ook aan Trincao kleeft een prijskaartje van dertig miljoen euro, waardoor Traoré virtueel gratis naar Barcelona zou kunnen komen. Zelfs als de Wolves besluiten Trincao niet definitief vast te leggen - zo schrijven Engelse media - moet de Premier League-club een contractuele boete van zes miljoen euro betalen. Daarmee zou Traoré nog slechts 24 miljoen euro kosten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door fcbinsider1899)Traorã© heeft denk ik te maken met of dat Dembelã© als nog zal verlengen. Ik zou hem in ieder geval wel erbij nemen, een jongen die wilt vechten voor Barã§a, een enorm wapen heeft met zijn snelheid en van la Masia komt.

Dani Alves ligt goed in de groep en zal denk ik als tweede back fungeren volgend seizoen.

Off topic : Barcelona heeft ook de strijd gewonnen van Real Madrid voor de 18-jarige Pablo Torre(middenvelder) van Racing Santander. De jonge Spaans jeugdinternational is een sterkhouder bij Racing en zou een enorm talent zijn. Hij heeft een clausule van 10 miljoen euro, maar Barcelona zou 5 vast willen betalen en de rest aanvullen met bonussen (vergelijkbaar met Pedri).

4 maart 2022 om 12:52

Fantastisch nieuws over Torre inderdaad. VZ komt ook zo met een artikel denk ik.

4 maart 2022 om 12:58

Wat voor een middenvelder is Torre? Ik hoop een controlerende aangezien we al Gavi, Pedri, Nico, Frenkie en mogelijk Kessie al als buitenste middenvelders hebben.

4 maart 2022 om 13:01

@pedri16

Als ik Youtube mag geloven is het eerder een nummer 10, maar echt eentje met veel flair. Je moet eens checken.

Iemand met veel techniek , speelt makkelijk zijn mannetje uit en speelt altijd vooruit.

4 maart 2022 om 13:03

Nee Torre is totaal geen controlerende middenvelder. Hij is heel aanvallend ingesteld. Je kan hem vergelijken met de Pedri die we bij Las Palmas hebben gezien maar dan nog aanvallender. Hij zit ondertussen ook op 6 goals en 6 assists in 21 wedstrijden.

4 maart 2022 om 13:11

Zou mooi zijn als het rond is. We worden zo de club waar Spaanse talenten heen willen. Madrid gooit het nu vooral over de Braziliaanse boeg.

4 maart 2022 om 13:21

Klopt, maar Barça is ook bezig met een aantal Braziliaanse talenten zoals Endrick, Kaiky en Angelo.

4 maart 2022 om 13:29

Endrick wordt wel een heel lastig verhaal. Los van de financiele obstakels zal Barca haar handen vol hebben aan het overtuigen van een jongen die zegt te hopen dat Madrid de CL wint, gevolgd door een 'hala Madrid', gesigneerde Madrid-shirts onder zijn meest waardevolle bezittingen rekent, zijn vakantie in Madrid spendeert, CR7 en Mbappe als zijn idolen beschouwt en graag wedstrijden van Madrid bezoekt zowel in het Bernabeu in de competitie als in Parijs in de CL.

4 maart 2022 om 13:29

Van mij hoef dat niet zo heel nodig. Deels kwam het omdat Santos ons nog geld moest betalen. De Spaanse opleiding levert genoeg goede spelers af. We moeten ervoor zorgen dat ze in Spanje blijven en niet naar Engeland gaan.

4 maart 2022 om 13:35Endrick vind ik wel echt een toptalent van de minuten die ik heb gezien. Die heeft alles wat een echte spits betaamt: snelheid, kracht, techniek, scoort makkelijk, aan de bal sterk, heeft diepgang. Maar slechts 15 jaar pas. Maar deze Pablo Torre is ook weer echt een ruwe diamant. Qua middenvelders passen dit soort types uitstekend in het spel van Barca en ik ben blij dat Barca het inderdaad in Spanje vooral zoekt. Pedri, Gavi, Nico, Riqui en dan deze Torre ook. Als ik een ander target zou moeten opperen dan zou ik echt voor Yeremy Pino gaan in de toekomst. Uitstekende klassieke winger met scorend vermogen, diepgang, snelheid en techniek. Als je dan nog Ferran en Fati hebt, heb je 3 Spaans internationals in je selectie: imo een goede zaak.

4 maart 2022 om 14:40

Yeremy Pino lijkt mij een mooie reincarnatie van wat Pedro was voor Barcelona. Fijne speler om naar te kijken. Verder heeft Endrick vooral een absurde fysiek voor zijn leeftijd. Over het algemeen is Barcelona heel goede zaken aan het doen. Alleen had ik die 55 miljoen van Ferran gespendeerd in de verdediging of in een spits. Ferran is zeker een groot talent en polyvalent, maar is een beetje zoals Asensio dan ook weer op elke positie minder dan een echte winger of echte spits. En vooral het middenveld lijkt mij bij Barcelona de minste zorg.

4 maart 2022 om 14:50

@conchaespina

Zowel Christensen als Azpilicueta zullen transfervrij overkomen na dit seizoen. Er wordt zelfs gezegd dat dit binnekort bekend gemaakt zal worden. Ze zijn nog de laatste details aan het gladstrijken in het contract van Christensen.

4 maart 2022 om 13:06

Die kost wel 35 miljoen volgens mij. En ik weet dat dat gezeur over geld vermoeiend wordt, maar dan kan er toch niet genoeg ruimte zijn voor Haaland als je dat neertelt?

4 maart 2022 om 13:09

Laporta zou op het punt staan een aangepaste deal met CVC te sluiten.

4 maart 2022 om 13:15

En dan kan plots weer alles doorgaan zoals voorheen?

4 maart 2022 om 13:22

De CVC deal geeft natuurlijk wat lucht omdat het niet over schuld gaat. Als je ook ziet hoeveel Chelsea waard lijkt te zijn dan geeft het ook wel aan dat Barcelona nog steeds een veelvoud waard is van de schulden.

4 maart 2022 om 13:22@lierse1997

Ik heb deze ochtend een artikel gelezen over hoe men Haaland wil financieren.

Blijkbaar is Barcelona aan het onderhandelen met La Liga Holding (de Holding die opgericht is na het akkoord met CVC) om toch een deal te maken.

Barcelona zou dat bedrag van 250 miljoen krijgen als een kapitaalsverhoging en niet als een schuld tov CVC. Hierdoor zou dit een enorme impact geven op het salarisplafond van La Liga, waardoor Barcelona meer te besteden heeft.

Daarnaast zou Barcelona geen televisierechten moeten afgeven als 'waarborg' aangezien deze al contractueel vastliggen met Goldman Sachs(je weet wel die lening van 1.5 miljard). La Liga holding zou ook geen andere waarborg vragen omdat ze Barcelona als zijnde solvabel genoeg vinden. Hiermee hebben ze ook rekening gehouden met de toekomstige projecten van Barcelona (waaronder Espai Barã§a) waardoor de club - 8 miljard waard zou zijn.

Volgens de eerste cijfers zou het budget (omzet) voor volgend jaar 700 miljoen euro zijn en de salariskosten maximaal 400 miljoen euro.

Edit : Die Tebas zou namelijk ook oren hebben naar een komst van Haaland naar Barcelona ipv Real Madrid. Die zou de concurrentie weer naar grote hoogte stuwen en bijgevolg La Liga weer aantrekkelijk maken. Win-win situatie.

4 maart 2022 om 13:31

Ik lees echter nergens wat er dan wel tegenover die 250 miljoen staat? Dat is natuurlijk geen cadeautje.

4 maart 2022 om 13:42

Dus even de hypothetische situatie dat Barcelona een kerngezonde club was. Dan zouden ze met zo een deal 400 miljoen kunnen uitgeven in 1 zomer of iets dergelijks.

Dan vraag ik me af waarom andere kerngezonde clubs dat niet doen.

4 maart 2022 om 13:46

Barcelona gaat nog wel kapot, dit soort capriolen zijn niet goed. Allerlei constructies om maar wat geld te krijgen. Geld lenen is niet gratis en Barcelona voert gewoon weer hetzelfde kansloze financiele beleid als voorheen.

4 maart 2022 om 14:08

@lierse1997

Alle clubs in La Liga hebben hiervoor getekend. Dit hebben ze gedaan om de strijd met de PL aan te kunnen gaan.

@real8madrid

Die zal gewoon terugbetaald moeten worden op een termijn van 50 jaar. Lees het als een obligatie zonder intrest.

Er zit wel risico in hoor, we mogen absoluut geen tweede ramp (woiii of nog een virusuitbraak) meemaken. Ze rekenen op de toekomstige inkomsten van Espai Barça.

4 maart 2022 om 14:10

@arsenallz

Zulke voorspellingen zijn voor niets goed, er wordt al sinds begin 2000 geroepen dat Barça ooit kapot zou gaan.

4 maart 2022 om 15:15

Dus gewoon een nieuwe lening (met gunstige voorwaarden). Precies wat Barca nodig heeft? Het is toch absurd dat het aangaan van meer schulden (hoe gunstig de voorwaarden ook) door iemand gezien worden als een oplossing?

4 maart 2022 om 15:26

Waarom doet Real het dan niet? Dan zouden ze in 1 zomer Haaland, Mbappé, Pau Torres, Bellingham en Hakimi kunnen halen.

4 maart 2022 om 15:41

@lierse1997

Omdat Real geen deel van de tv-rechten wil afgeven de komende 50 jaar (wat volstrekt logisch is), exact dezelfde reden waarom Barcelona er niet in wou stappen.

4 maart 2022 om 13:50

Ik heb zijn highlights net op YouTube gezien. Zijn techniek is niet normaal!

4 maart 2022 om 14:48

Daarbovenop moet ik toegeven dat Traore me echt verrast heeft. Raakte laaste seizoen bij Wolves echt geen pepernoot en kon geen enkele deftige voorzet geven. Dat is nu wel anders. Die jongen heeft zich goed herpakt en ook ik zou niet twijfelenchem vaqt te leggen om de redenen die jij al aangaf

Wat was de rede dat hij destijds weg moest aangezien hij nog steeds van waarde is ?

4 maart 2022 om 13:01

Traore vertrok omdat naar eigen zeggen: "barcelona ophield met mij kansen te geven om te spelen. Ik had geen idee wat ik moest doen om mijzelf te verbeteren, gezien ze mij niet aangaven waarom ik deze kansen niet meer kreeg". Hierbij werd hij teruggezet naar Barcelona B (waar hij zelf van mening was dat hij verdiende om bij de A-selectie te zitten, gezien hij al twee jaar op rij bij Barca B zich had laten zien), dus koos hij voor een stap elders (daarbij had hij ook niet de minste namen voor zich zitten). Aldus Adama Traore in gesprek met Marca in 2020.

Mocht het over Daniel Alves gaan dan betrof het een meningsverschil tussen hemzelf en de 'hiã«rarchie' van Barcelona. Volgens hemzelf 'geloofde hij niet in de leiding van Barcelona'. Anderzijds heeft hij ook gesproken over het feit dat hij een 'nieuwe uitdaging' nodig had (uit zijn comfortzone moest stappen, etc.), dus de waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Verder schijnt er ook wat te liggen dat hij redelijk op zijn tenen was getrapt omdat hij destijds richting het aflopen van zijn contract richting het bestuur was gestapt omdat hij graag wou verlengen en ze naar verluidt hem toen verteld hadden dat hij open stond om te gaan praten met andere clubs.

4 maart 2022 om 13:03

Verdedigend werd het steeds minder en Alves had zo leek het geen klik met het bestuur toen.

Dani Alves is zowel op als buiten het veld een enorme aanwinst gebleken. Hij staat op het formulier rechtsback, maar loopt eigenlijk overal op rechts en soms zelfs centraal. Zijn ervaring, drive en professionaliteit zijn heel waardevol voor de jonkies, volkomen verdiend verlengd. Qua Adama snap ik het wel, mocht Dembele tot inkeer komen, is Adama minder nodig.

Dit is toch ook non-nieuws hoor. Zelfs als zo'n bron weet wat het bestuur bij Barca op dit moment denkt zegt dat helemaal niets. In september kregen we exact ditzelfde bericht hier op vz over Yusuf Demir. Men zou er al 100% van overtuigd zijn koopoptie te gaan lichten. Ondertussen speelt die jongen al terug bij Wien.

Wat was er bizar veel commentaar op deze transfer.. blijkt het tocht goed te hebben uitgepakt, Dani doet het fantastisch!

4 maart 2022 om 13:05

Hij heeft zo lijkt het ook een positieve invloed op Dest. Er zijn weinig betere leermeesters als aanvallende back. Vooral de positionering van Dest was echt aan verbetering toe. Xavi werkt daar ook aan met moderne middelen.

4 maart 2022 om 13:09

@viscacatalunya

Ik vind Dest ook aardig spelen de laatste tijd! Natuurlijk, een zwaluw maakt nog geen zomer, maar laten we hopen dat dit een voorbode is van wat nog moet komen!

4 maart 2022 om 13:11
Het grappige en opvallende is dat ik Dest op linksback nog beter vind spelen dan op rechts. Of ben ik de enige wie dit op valt? Dat hij de laatste tijd weer beter speelt staat buiten kijf. Mede door zijn snelheid maakt hij (met Araujo) veel aanvallen onschadelijk. Maar ook aan de bal zie ik weer de flair en het gemak om tegenstanders uit te spelen.4 maart 2022 om 13:13

Dest kan zo met Mazraoui rouleren. Hij is ook goed op links zoals Garrincha zegt.

4 maart 2022 om 13:29

@garrincha10 & Viscacatalunya

Inderdaad, vind ik ook! Speelt op links echt niet slecht. Barça zou overigens van plan zijn Gaya volgend jaar transfervrij op te pikken en Dest te gebruiken als 2e linksback in nood.

Ik zou Trincao niet meer willen bij barca teveel in de bal i.p.v zonder bal en adama deed dat helemaal niet tijdens zijn wedstrijd tegen athletic bilbao dus ik zou een onafhankelijke schuldhulpverlener erbij halen voor dit soort zaken.

4 maart 2022 om 13:31

Misschien kan Barcelona de prijs van Trincao wat verlagen en wat geld bijleggen om Adama te kunnen ruilen.

4 maart 2022 om 13:37

Als Wolves Trincao niet koopt, moet er 6m betaald worden aan Barça als een soort “straf”.

Er wordt weer goed met geld gesmeten bij Barcelona een paar maanden geleden moest Koeman weg en kon er niets. Nu kan opeens weer van alles, vreemd, gelden de financiële fairplay regels niet meer?? Of staat Barca boven de wet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
Dani AlvesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

237 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren