Weghorst maakt diepe indruk in Engeland met ‘subliem staaltje kwaliteit’

Woensdag, 9 februari 2022 om 07:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:35

Wout Weghorst geeft in zijn eerste wedstrijden als speler van Burnley meteen zijn visitekaartje af. Na zijn debuut tegen Watford was hij dinsdagavond van grote waarde in de thuiswedstrijd tegen Manchester United. Weghorst leverde de assist op de gelijkmaker, waardoor the Clarest knap een punt overhielden aan het duel. Met name de manier waarop de assist tot stand kwam kan op lovende woorden rekenen in Engeland.

Weghorst toonde vlak na rust zijn klasse, toen hij met een uiterst handige voetbeweging zowel Harry Maguire als Scott McTominay het bos in stuurde en een goede steekpass in huis had op Jay Rodriguez. Laatstgenoemde faalde niet oog in oog met David de Gea en bracht de ploeg van manager Sean Dyche langszij. Het bleek voldoende voor de hekkensluiter om een punt aan het duel over te houden. "Wout Weghorst is Chris Wood 2.0 voor de helft van de prijs", luidt het oordeel op Twitter. Weghorst dient bij Burnley als vervanger van de naar Newcastle United vertrokken spits.

Het had niet veel gescheeld of Weghorst had het duel in zijn eentje beslist, maar een vlammend schot kort na de gelijkmaker werd stijlvol gepakt door De Gea. Sky Sports riep Weghorst uit tot Man of the Match. De spits kreeg net als ploeggenoten Ben Mee en Nick Pope een 8 als rapportcijfer. "Burnley staat nog steeds onderaan, maar ze zijn wel in staat om vechtlust te tonen. De personificatie van die vechtlust is aankoop Wout Weghorst. Als ze dit nog vaker kunnen laten zien, is er zeker hoop op handhaving."

Burnley is nog altijd de hekkensluiter van de Premier League, maar speelde wel twee wedstrijden minder dan de directe concurrenten Norwich City, Watford en Newcastle United. Ook Rio Ferdinand was bij BT Sport onder de indruk van het optreden van Weghorst. "Het was een subliem staaltje kwaliteit om weg te draaien en de pass was geweldig. Als Kevin De Bruyne dit had gedaan, waren we hier allemaal gek geworden. Burnley heeft deze goal puur te danken aan de actie van Weghorst, door weg te draaien bij Maguire."

Peter Crouch, voormalig spits van de nationale ploeg en Liverpool, veerde eveneens op van het spel van de Nederlander. "Het lijkt alsof hij zich goed en comfortabel in het Engelse voetbal voelt. Hij is klaar om te vechten en op zoek te gaan naar goals. Hij heeft nog niet voor Burnley gescoord, maar hij maakt indruk en drukt zijn stempel op de ploeg. Hij is overal op het veld en ik denk dat hij een geweldige aanwinst voor de club is als ze hem op de juiste manier gebruiken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door ruiz_fct)

Leuk voor Wout. Was inderdaad een prima actie. Zou tof zijn als hij een grote bijdrage levert aan lijfsbehoud.

9 februari 2022 om 08:22

Super wedstrijd voor Wout en een hele mooie actie. Maar die actie komt natuurlijk wel voort uit een verschrikkelijke aanname waardoor beide heren dachten ik pak hem over. Maar met zijn lange stelten pakt die hem terug natuurlijk. Maar los daarvan verder top wedstrijd!

9 februari 2022 om 12:03

Die bal stuitert vlak voor zijn voeten zeer lastig op, ik zie weinig voetballers die bal beter aannemen daar. Vind het juist knap hoe snel hij die bal daarna onder controle heeft. Hoe Maguire daar in komt is overigens wel echt als een cv van het 8e elftal van FC Boerenpummels.

9 februari 2022 om 13:13

Inderdaad. De actie lijkt fantastisch , maar is het toevallige vervolg op een beroerde aanname.

Hij speelde gisteren echt alsof hij bezeten was! Weghorst had er zin in en was echt overal. Als hij zo blijft spelen, als hij dit iedere week op kan brengen, dan speelt hij volgend jaar niet meer bij Burnley maar dan is hij de stand in bij een topclub. Weghorst heeft in mijn ogen gisteren het verschil gemaakt voor Burnley, met hem erbij kunnen ze punten gaan pakken. Ik ben echt verbaasd hoe goed hij was, op basis van zijn wedstrijden in Oranje zag ik dit niet aankomen in ieder geval.

9 februari 2022 om 08:09

Prachtig om die, bijna maniakale, drive bij hem te zien. Deed echt heel veel goed, was altijd aanspeelbaar en hield continu 2 a 3 verdedigers van United bezig. Zeker een team als Burnley dat nog wel eens onder druk zal voetballen heeft heel veel aan deze Weghorst.

9 februari 2022 om 08:15

Die bezetenheid is niet zo mijn ding. Ook als hij scoort doet hij na iedere goal alsof hij de wereldcup gewonnen heeft. Gun hem best een succes, maar zie hem bijv. niet van waarde zijn voor het Nederlands elftal, eerder een potentiële stoorzender.

9 februari 2022 om 08:22

Ik denk dat het er vooral aan ligt of we hem als eerste spits gaan gebruiken of hoe het Nederlands elftal van plan is om te gaan spelen. Als je hem mee neemt als tweede spits dan haal je een potentiele Huntelaar in huis: een speler die net iets minder is of gelijkwaardig aan de eerste keus, maar op tactische grond niet in de basis staat en na verloop van tijd klaar is met die rol.

9 februari 2022 om 08:36

@yoericfc,

Apart dat je hem vergelijkt met Huntelaar.
Nog nooit iemand die op basis van speelminuten/doelpunten zo hoog heeft gescoord in Oranje, dan Huntelaar.

9 februari 2022 om 08:50

Haha, hij juicht inderdaad ook vrij uitbundig. Toch denk ik niet dat dat een toneelstukje is. Bij oranje zitten we niet heel dik in de goede spitsen dus wat mij betreft mag hij altijd opgeroepen worden. Zie liever een Weghorst invallen die met zijn enthousiasme wellicht een team motiveert een paar procent extra te geven dan zo'n degelijke Luuk de Jong. Alhoewel die ook best nuttig kan zijn.

9 februari 2022 om 08:57

Waarom is hij dan een potentiële stoorzender? Toch prima dat iemand al ontzettend blij kan zijn met een doelpunt wat voor jou schijnbaar niet gevierd mag worden omdat het een doelpunt is zonder extreme gevolgen?

9 februari 2022 om 08:58

Omdat er geen beter voorbeeld is dan Huntelaar/van Persie in 2012 om aan te geven waarom het misschien geen goed idee is om een speler als Weghorst mee te nemen als hij niet van te voren aan kan geven dat hij niet gaat lopen morren als hij niet speelt.

In 2012 waren de spitsen, net als nu, kwalitatief ongeveer gelijk. De ene was topscorer van de Premier League en de andere topscorer van de Bundesliga. Ze speelden allebei niet bij de kampioenen, maar wel top van hun respectievelijke competities. Het enige verschil was dat de ene een pure goalgetter was en de andere veel beter kon voetballen. De een paste veel beter in het tactische plan van de bondscoach dan de ander, volgens de bondscoach zelf.

Huntelaar was van 2008 tot begin 2010 gewoon de spits van Oranje, tot Van Persie daar ging spelen. Daarna is Van Persie 2 jaar onbetwist de nummer 1/9 geweest en na die 2 jaar was de koek op bij Huntelaar toen het team ineens niet lekker meer liep. Nederland was na die wedstrijd tegen Denemarken al uitgeschakeld, de sfeer was weg en iedereen had ruzie met elkaar. Dat ging vooral over Van Persie vs Huntelaar. Dat hele toernooi is weggegooid door die vete, laten we daarvan leren en dus of duidelijk tegen elkaar zijn of ervoor zorgen dat we niet meer in zo'n situatie komen. Dat is doodzonde!

9 februari 2022 om 09:00

@sergioramoshm, dat is puur mijn eigen invulling. Het lijkt me niet de makkelijkste jongen om tevreden te houden tijdens een toernooi als hij maar sporadisch in mag vallen.

9 februari 2022 om 11:29

@jeroentjee,
Waarom een aparte vergelijking? Huntelaar was feitelijk ook een tweede spits en als je Weghorst op dezelfde manier gebruikt is hij echt wel nuttig. Moet je hem niet in een twee spitsen systeem gaan gebruiken.

9 februari 2022 om 11:43

Huntelaar morren op de bank in 2012, vindt je het gek? Hij was met 12 doelpunten topscorer in de kwalificatie, hij had een basisplaats verdient. Zoals ze tegen Zweden speelden in de kwalificatie (4-1 winst) met Huntelaar in de basis was volledig volgens het tactische plan van de bondscoach, zo had ik Oranje met v. Persie in de basis nog niet zien spelen onder van Marwijk. Dus de voorkeur voor v. Persie sloeg in 2012 nergens op. In mijn ogen was het juist v. Persie die aan het morren was, van Marwijk had ook wel door dat Huntelaar normaal gesproken meer bescheiden en braaf op de bank zou zitten dan de egotripper v. Persie, die ook nog z'n maatje Affelay in de basis wilde. Alleen in 2012 was ook voor Huntelaar de maat wel een keer vol.

9 februari 2022 om 12:19

Huntelaar is geen lastige jongen, maar laat zich niet op de kop zitten. Toen hij begon aan zijn 2e termijn bij Ajax, was hem duidelijk gezegd dat hij in principe 2e keuze was, vond hij prima. Was eerlijk. Tuurlijk wilde hij meer en daar deed hij zijn best voor, maar hij deed nooit moeilijk. Ook bij Oranje accepteerde hij lange tijd. Tot dat bewuste eindronde. De gehele kwalificatie was hij basisspeler, van Persie was er (toeval?) bij de mindere leuke wedstrijden nooit bij. Huntelaar scoorde aan de lopende band, het liep. Van Persie bij Oranje was niet de van Persie als bij Arsenal. Die van Persie hoorde in de basis. De van Persie bij Oranje niet meer. Huntelaar had het verdiend. Was er altijd, voorop in de strijd en presteerde. Totdat de eindronde begon, stond van Persie ineens weer in de basis. Hij speelde weer slecht. Ja, dan vind ik het logisch dat Huntelaar er een keer wat van zegt.

Wat een prachtige acties. Gisteren de eerste helft gekeken en hij leek heel erg op zijn plek.

Of de komst van Weghorst genoeg is voor dit Burnley betwijfel ik, maar wanneer hij dit iedere wedstrijd levert (zijn passie, werklust en strijd) gaat Burnley dit heel wat procenten beter maken. Dit werkt door op de rest van de selectie. Wat een geweldige speler is hij toch eigenlijk ook. Voetbaltechnisch is het natuurlijk niet veel. Maar zijn werkethos en mentaliteit maken hem groots!

Leuk voor een speler als Weghorst, ik gun hem het allerbeste. Hopelijk kan hij er voor zorgen dat Burnley niet zal degraderen.

Leuk binnen komen voor Wout. Zie m met zijn fysiek wel slagen in de PL.

Als ik alle artikelen zo zie, is het net of Weghorst een doelpunt heeft gemaakt na een solo À la Maradona. Prima actie, maar laten we het niet overdrijven. Overigens speelt die jongen wel echt met een geweldige drive, die je bij maar weinig spelers ziet. Denk alleen niet dat het genoeg gaat zijn om Burnley te redden.

9 februari 2022 om 09:43

In je tweede wedstrijd als winteraankoop van een degradatiekandidaat tegen ManU zo'n actie maken waar de gelijkmaker uit valt, dat is gewoon erg lekker. Tel daarbij op dat het hele elftal zich zichtbaar optrok aan zijn noeste arbeid en je kan je de euforie over deze winteraankoop best voorstellen toch?

Respect voor hetgeen wat hij met bikkelhard werken uit zijn carrière haalt. Gun hem nog wel een stap omhoog. Wat een strijder

Het is m meer dan gegund verguisd worden in de Duitse pers, met open armen ontvangen worden in Burnley en er dan gelijk staan, meer dan grote klasse.

Leuke actie, maar tjongejonge niet overdrijven. Als aanvaller is het toch ook logisch dat je af en toe iets goed doet?

Leuke actie, maar tjongejonge niet overdrijven. Als aanvaller is het toch ook logisch dat je af en toe iets goed doet?

Superwout . Wel leuk voor die jongen dat hij goed begint. Er zal ook best wel weer een moment van kritiek komen, maar deze zit in de pocket...

Natuurlijk moeten wij niet gaan overdrijven, maar mede door zijn inzet is dit een speler die van hele grote waarde kan zijn. Het laat maar weer eens zien dat het niet alleen om talent gaat.

Mooie paas en hoop dat hij succesvol is bij Burnley! Wordt echt een geweldig verhaal de carriere van Weghorst op deze manier. Ik had de hoop dat Ajax hem zou oppikken einde van het seizoen als Haller een transfer maakt (wat ik verwacht na zijn goals in de Champions League). Het is een speler die een hele groep op sleeptouw kan nemen en niks aan het toeval overlaat. Zou Ajax er in slagen hem als vervanger van Haller te halen dan heb je wellicht een speler die een vergelijkbare impact als Tadic op de groep kan hebben. Let op doel hiermee niet op de statistieken die Tadic overlegd, maar puur op mentaliteit! Overigens ook benieuwd of Weghorst dit niveau kan uitbouwen in de Prem en wat dit betekend voor oranje. Memphis speel niet tot nauwelijks en hetzelfde geld voor Luuk...

Ontzettend leuk voor Wout; helemaal omdat men toch wel twijfels had mbt deze transfer. Hij speelde solide en stond z’n mannetje. Desalniettemin kun je in Engeland in een oogwenk van hero naar zero (en weer terug) gaan. Hoop vooral dat ie blijft presteren in de PL. Hetgeen zeker mogelijk moet zijn met zijn kwaliteiten. Afwachten.

Jezus wat een save van de Gea, je ziet hem ook uitblazen daarna... Woutje wel een held! Hopelijk degraderen ze niet. Vind hem wel te goed voor Burnley.

Geweldige actie van Wout, hij komt nu minder in de 16, maar met zijn drive en de ruimte die hij nu krijgt is het een gevaarlijke speler

Heerlijke assist van Woutje. Benieuwd hoe hij het dit seizoen nog gaat doen. Denk wel dat Burnley echt moet stunten, willen ze erin blijven.

Blijft toch een bijzondere voetballer. Altijd hebben we twijfels bij de stap die hij maakt en elke keer bewijst hij het tegendeel. Laten we hopen dat nu weer gaat gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Burnley

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Everton39-23
17.Leeds United38-37
18.Burnley 35-19
19.Watford23-43
20.Norwich City22-61
Voor de complete stand: Premier League

17 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Burnley 20 2 3 0
2021/2022 VfL Wolfsburg 18 6 2 0
2020/2021 VfL Wolfsburg 34 20 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 32 16 7 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 34 17 4 0
Laatste voetbalnieuws

Enkel een pennenstreek scheidt Weghorst nog van (mogelijk definitieve) transfer

Turkse media weten het zeker: Wout Weghorst gaat komende week tekenen bij Besiktas. De 29-jarige spits van Burnley zet óf dinsdag óf woensdag zijn handtekening onder een huurcontract met een looptijd...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren