ADO Den Haag loopt averij op en lijkt Elia met zware blessure te verliezen

ADO Den Haag heeft zondag in de Keuken Kampioen Divisie met 0-0 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. De ploeg van trainer Ruud Brood maakte de meeste aanspraak op een overwinning, maar kwam net als de tegenstander niet tot scoren. Een grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van Eljero Elia. De aanvaller moest het veld halverwege de eerste helft per brancard verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure.

In de beginfase was ADO het meest dreigend, zonder echt grote kansen te creëren. Na ruim twintig minuten spelen deelde De Graafschap de eerste speldenprik uit. Na een voorzet van Giovanni Korte kon Jeffry Fortes vanaf de rand van het zestienmetergebied uithalen, maar zijn schot ging een meter naast. Ondanks dat ADO niet veel weggaf, kreeg het halverwege de eerste helft wel een flinke domper te verwerken, toen Elia in een duel met Jasper van Heertum in de mangel kwam.

De aanvaller liep een ogenschijnlijk zware blessure op en moest het veld zelfs per brandcard verlaten. Met zijn vervanger Ricardo Kishna binnen de lijnen kwam ADO vlak voor rust bijna op voorsprong, nadat Hidde Jurjus nog net zijn hand achter een inzet van Samy Bourard kon krijgen. Na rust was het voornamelijk de ploeg van trainer Brood die de klok sloeg. Kishna kreeg de uitgelezen kans om ADO op voorsprong te schieten, maar zijn kopbal vanaf een meter of vijf ging net over de goal. In blessuretijd leek De Graafschap toch nog de drie punten mee naar Doetinchem te nemen, toen een inzet van Joey Konings door Verheydt van de lijn gehaald werd.