Willem II haalt drievoudig landskampioen transfervrij naar Nederland

Vrijdag, 28 januari 2022 om 07:18Daniel Cabot Kerkdijk

Willem II gaat zich versterken met Alexander Fransson, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder gaat zich volgens het dagblad spoedig verbinden aan de Tilburgse club en zal dat bovendien transfervrij doen. De achtvoudig Zweeds A-international zit momenteel zonder club nadat zijn contract bij IFK Norrköping is afgelopen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door robby)

Ik vraag me af waarom geen andere club deze jongen van 27 heeft gecontracteerd. Lijkt me als ik het zo lees geen verkeerde speler.

Willem II is in ieder geval slagvaardig deze transferperiode. Hoop dat het genoeg is om weer uit de sleur te komen. Gun ze geen degradatie, prima club en prima support.

28 januari 2022 om 07:51

Slagvaardig? Het is 3 dagen voor het einde van de transferperiode en we moeten nog een spits centrale middenvelder er een centrale verdediger aantrekken voor de basis. Leuk dit bericht maar hij heeft nog niet getekend. Eerst zien dan geloven. Daar komt bij dat we waarschijnlijk nog 3 basisspelers kwijt gaan raken (Nunnely, Kohn en Saglam) waardoor we ook nog een rechter vleugel aanvaller, nr 10 en een linksback moeten aantrekken. En dat 3 dagen voor het sluiten van de transfermarkt.

Wat hebben we nu gehaald? Een talentvolle spits van FC den bosch die er 1 jan al had moeten zijn. En een reserve rechtsback....het is een grote bende hier op scoutingsgebied.

Nu komen er eindelijk geruchten binnen en ze zouden naast deze twee namen ook bezig zijn met de reserve spits van River Plate maar dit duurt allemaal weer te lang en dat terwijl de miljoenen je om de oren vliegen. Joris heeft geen idee hoe en wie hij moet aantrekken en wacht rustig af tot makelaars spelers bij hem aanbieden. En de RvC doet helemaal niets behalve tegen van geel zeggen dat ie zich er niet mee mag bemoeien.

28 januari 2022 om 08:56

Mathijsen begon sterk bij Willem II maar deze zomer was echt een drama. Je ontloopt ternauwernood op de laatste speeldag degradatie (playoff althans), je beste 3 spelers vertrekken. Willem II heeft toch best wat te besteden met de miljoenen van Frenkie, Sol, Tresor en Pavlidis. Al wat kwam waren 2 dramatisch slexhre Scandinavische verdedigers. En ook deze spelers komen erg laat , beter waren ze begin winterstop gekomen.

28 januari 2022 om 09:41

@pieterprins773 - Net als menig andere Eredivisie club, heeft Willem II ook te maken met Covid. Dus die miljoenen die je uit die transfers hebt gekregen, moeten de meeste kosten dekken die je tijdens covid bent opgelopen.

28 januari 2022 om 10:42

Willem II heeft afgelopen seizoen een netto verlies van 2ton gedraaid. Dat was voor verkoop van Pavlidis en Tresor! Dit jaar mogen we meer wedstrijden bezoeken waardoor er een hoger resultaat uit komt. Bovendien zijn een aantal dure krachten vertrokken en kan me niet voorstellen dat het brandhout dat we er voor terug hebben gehaald net zo veel verdient. Dus afhankelijk of er uberhaut nog spelers aangetrokken zullen worden is de verwachting dat we dit jaar geen verlies draaien.

Dat kan je ook zien aan het bod voor Meulensteen, die zou (voor Willem II begrippen) in de top 3 van duurste spelers ooit zijn gekomen als RKC akkoord was gegaan. Zo'n bod hadden we natuurlijk nooit kunnen doen als de miljoenen opbrengsten van deze spelers grotendeels als dekking zouden moeten dienen.

28 januari 2022 om 11:17

Ik snap je frustratie Robby, maar vind het wel wat kort door de bocht. Naast dat er duidelijk ruimte voor verbetering is moet je ook niet onderschatten dat veel spelers een club in de positie van Willem II gewoon links laten liggen tot het einde van de transferperiode. Idealiter heb je ze wel vanaf het begin van de transferperiode (zoals Pieterprins hieronder stelt), echter heeft Willem II op dit moment nou niet bepaald die aantrekkingskracht. Ze hopen altijd op een beter aanbod (of dit nu financieel is of sportief gezien).

Hiernaast speelt Covid voor de spelersmarkt ook een grote rol, omdat alles trager op gang komt omdat er minder met geld word gesmeten. Zoals Fcgrun050 ook al naar hint is het in zekere zin alleen maar te prijzen dat Willem II niet zo maar met al het geld gaat smijten gezien je in een erg onzekere tijd leeft, waar jij veronderstelt dat er meer wedstrijden bezocht mogen gaan worden maar dit is aan het einde van de streep nog steeds een vraagstuk. Als je ook kijkt naar de afgelopen periode heeft Willem II wel degelijk veel zaken gedaan, alleen is een groot deel hiervan op huurbasis (wat mogelijk ook zicht geeft op de moeilijke markt en toch iets meer penibele financiële situatie dan jij veronderstelt). Hierin is ook het lastige dat clubs eigenlijk altijd te laat pas beginnen met 'geld te strooien' omdat ze dan juist in paniek raken en hopen het nog te kunnen compenseren.

28 januari 2022 om 11:48Ze hebben nu 2 spelers gehaald Hornkamp van FC Den Bosch en Ludewig van RD Salzburg beide waarschijnlijk voor de breedte en beide hadden ze hier al op 1 januari kunnen staan. Hornkamp kostte 2ton wilde ze van de zomer al halen alleen lukte dat toen niet. Hornkamp had echt niet gewacht tot maandag hoor die had 1 januari hier al kunnen tekenen. Ludewig werd de 13e al aangetrokken die heeft zeer zeker ook niet zitten wachten. Dat de grote jongens op zich laten wachten begrijp ik maar je gaat me niet wijs maken dat wij maandag 5 nieuwe spelers presenteren en dat die alle 5 toppers zijn voor Willem II begrippen. en Ja 5 spelers want we hebben in de tussen tijd ook spelers laten gaan en er gaan er nog vertrekken (allemaal basis spelers).

Afgelopen zomer hetzelfde liedje komen ze eind augustus aan met Kempetsis. Gast kan niet eens voetballen maar dit is een noodgreep geweest omdat Sierthuis ons in de wachtkamer had gezet en later voor Heracles koos. Dat kan gebeuren fout is alleen dat Joris enkel op hem had zitten wachten. Hij had geen backup plan en daar maken we ons boos over. Ja Joris is met goede voetballers bezig. Kijk maar een naar deze namen. Verder Van Aken, Van Dongelen, Meulensteen allemaal spelers die geweldig zijn voor ons. Inderdaad allemaal spelers die liever niet naar ons willen ivm degradatie. Maar als je een half elftal moet vervangen omdat je het van de zomer zo enorm slecht hebt gedaan zul je wellicht een paar minder kwalitatieve spelers moeten aantrekken om niet straks met lege handen te komen zitten. want daar dreigt het nu wel naar toe he. Want wat als Fransson en Dammers en Girotti nou niet komen? En Nunnely, Saglam en Kohn wel vertrekken? vorig jaar hadden we er vertrouwen in omdat de groep die er stond gewoon kwaliteit genoeg hadden maar veel pech met blessures en covid wat ons veel punten heeft gekost. ook VAR beslissingen die niet klopte kosten ons punten maar dat is nu niet het geval. Er zijn nu te weinig leiders, te weinig kwaliteit en Joris wacht maar lekker op nieuwe spelers.

Misschien pakt het goed uit en worden we van het weekend verwend met 5 goede nieuwe spelers (deze twee vallen daar m.i. onder) Maar je kan zelf toch ook niet ontkennen dat hij hier gewoon aan het pokeren is? Financieel is het dit seizoen geweldig, stadion wordt straks ook nog overgenomen van de gemeente voor 7mln! maar Joris kan spelers niet bewegen hier naar toe te komen. Nu snap ik dat met zoveel onrust en paniek maar van de zomer met Grim als nieuwe trainer hadden er toch wel wat meer kwaliteit aangetrokken moeten kunnen worden. En nu doet hij exact hetzelfde als van de zomer. Te lang wachten op te grote jongen.

Had een talent volle centrale verdediger uit de KKD gehaald en wacht op een buitenkans voor die positie (we moeten bitje en snor vervangen achterin he 2 Centrale verdedigers). Had een ervaren goede centrale middenvelder gehaald uit bijvoorbeeld de KKD met Spieringhs, Llonch en Sadikki had je al een basis die onder Koster erg goed deed. Had al een talentvolle vleugelspeler gehaald na vertrek Yeboah die speelde ook nooit wellicht ontwikkeld die zich snel. Mocht het met de buitenkansje niet lukken dan heb je al aardig wat spelers voor mocht je toch degraderen! Nu zullen we waarschijnlijk pas op de laatste speeldag weten waar we spelen en kan Joris dan pas op zoek naar nieuwe spelers en zijn we dus voor volgend seizoen ook weer te laat. Hij had moeten gokken op 3/4 buitenkansjes en de rest jonge spelers met potentie die blijven als je degradeert. Nu hebben we alleen een spits gehaald die zal blijven als we degraderen en moeten we afwachten wat er na dit seizoen nog beschikbaar is voor ons in welke competitie je dan ook speelt. plus Joris heeft 3 scouts weggejaagd van de zomer met zn manier van werken dus heel veel zicht op talent volle jongens heeft ie nu niet meer. Als dat te kort door de bacht is dan hoop ik dat heel veel clubs dat met je eens zijn en ze Joris hier heel snel weg plukken. En dan zwijg ik nog naar zijn communicatieve vaardigheden. Sponsoren avond organiseren waar sponsoren vragen aan hem kunnen stellen en vervolgens geen enkele vraag behandelen maar zelf een paar vragen verzinnen om te beantwoorden. Hoe denk je hoe de sponsoren nu over Joris en Willem II denken?


28 januari 2022 om 20:31

Vind het heerlijk om de topics over Willem II te lezen met de bijdrages van Robby. Ga zo door!

Weer een Zweed, heb het idee dat de andere 3 Zweden in de selectie niet echt een meerwaarde hebben, dus opvallend dat ze die enclave verder uitbreiden.

28 januari 2022 om 20:32

Vind het heerlijk om de topics over Willem II te lezen met de bijdrages van Robby. Ga zo door!

Weer een Zweed, heb het idee dat de andere 3 Zweden in de selectie niet echt een meerwaarde hebben, dus opvallend dat ze die enclave verder uitbreiden.

Fransson kende goede periode bij Basel
Degelijke speler benieuwd hoe hij het in Tilburg gaat doen

28 januari 2022 om 15:08

Als ie komt. en dat is een grote als. Zojuist zelf aangegeven dat ie zn optie overweegt en dat er andere aanbiedingen zijn en ook verlengen nog een optie is. Dus ook deze jongen zal waarschijnlijk niet komen.

28 januari 2022 om 15:37

Andere aanbiedingen wist ik nog niet dank je wel daarvoor
verlengen lijkt me bijzonder aangezien hij zonder club zit momenteel

Weer een Zweed erbij als het doorgaat want het is nog lang niet zeker dat hij bij Willem II gaat tekenen. Alle andere aankopen tijdens de winterstop zijn geen basisspelers. Ik ben niet erg tevreden met de aankopen tot nu toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SvenssonAanvaller341
D. SaddikiMiddenvelder332
M. KöhlertAanvaller333
D. KöhnVerdediger311
L. OwusuVerdediger310
C. NunnelyAanvaller316
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren