Overmars geeft Oranje-international ‘groot gelijk’ door niet voor Ajax te kiezen

Vrijdag, 28 januari 2022 om 16:20Tom Rofekamp • Laatste update: 16:57

Marc Overmars had Arnaut Danjuma graag bij Ajax gezien, zo onthult de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers in gesprek met ELF Voetbal. De vijfvoudig international van het Nederlands elftal (twee goals) stond in de zomer van 2018 hoog op het lijstje in de hoofdstad, maar besloot te kiezen voor een dienstverband in België bij Club Brugge. Overmars geeft Danjuma, die dit seizoen een sterke indruk maakt bij Villarreal, achteraf 'groot gelijk' voor zijn keuze.

Danjuma maakte in het seizoen 2017/18 furore bij NEC, door dertien doelpunten en zeventien assists te produceren over dertig wedstrijden in alle competities. "Toen wilden we hem naar Ajax halen", erkent Overmars. De oud-linksbuiten had een duidelijk plan voor Danjuma klaarliggen in Amsterdam, al zou het daar nooit toe komen. "Eerst wilden we hem een jaar aan FC Groningen verhuren. Hij koos ervoor om naar Club Brugge te gaan. Daar heeft hij groot gelijk in gehad."

De geboren Nigeriaan verdiende na slechts één seizoen al een overstap naar Bournemouth, dat zijn contract voor een som van 16,5 miljoen euro afkocht. Na een half seizoen in de Premier League degradeerde Danjuma met zijn club naar de Championship, waar hij zich met 15 treffers in 33 wedstrijden in de kijker speelde van diverse clubs. Villarreal trok aan het langste eind en betaalde Bournemouth een afkoopsom van 23,5 miljoen euro om Danjuma tot medio 2026 vast te leggen.

In Spanje kent Danjuma vooralsnog een vliegende start. De linksbuiten kwam in zijn eerste achttien duels in alle competities tot negen treffers, waaronder vier in de Champions League. Daarmee had Danjuma een groot aandeel in het behalen van de tweede plek in Groep F en dus de knock-outfase. Volgens The Athletic volgt Liverpool de verrichtingen van de Oranje-international nauwgezet. Danjuma mag echter niet voor een habbekrats weg: naar verluidt heeft hij een afkoopclausule van 75 miljoen euro in zijn contract staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door piranha)

Geweldige speler. Mooie houding, enorm snel, doelgericht en goeie dribbel. Als je echt countervoetbal wil gaan spelen zou je met Bergwijn, Malen en Danjuma echt een geweldige aanval opstellen. Nee, geen Depay. Top in Oranje, heeft zich ook een tijdje in grote wedstrijden bewezen, maar in een snel counterend team zou ik hem liever niet zien. Ik heb sowieso het gevoel dat hij wat wegzakt. Als het echt belangrijk wordt zou ik gaan spelen in een 4-3-3 met Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Jong, Wijnaldum, Berghuis, Bergwijn, Malen en Danjuma

27 januari 2022 om 22:07

Je doet nu net alsof je met drie snelle aanvallers direct goed countervoetbal kan spelen. In mijn ogen is dat onzin. In mijn ogen kan dat al met één of twee snelle aanvallers en gaat het er vooral om dat je de spelers hebt die na het veroveren van de bal snel de juiste keuzes naar voren maken. Zet die drie spelers die jij noemt bij pak hem beet Sparta in de basis en dan duurt het gewoon te lang voor de bal bij ze is bijvoorbeeld.

27 januari 2022 om 22:16

Het gaat mij niet alleen om de pure snelheid, maar ook om de handelingssnelheid. Depay voegt in de kleine ruimte acties, scorend vermogen en een goede trap toe. Counterend houdt hij vaak de bal te lang vast, dat heb ik bij Barcelona ook vaker gezien. Malen is een goede snelle kaatser die ook prima positie kan kiezen achter de defensie. En die snelheid kan ook wel degelijk van belang zijn. Depay werd er bijvoorbeeld twee keer fimaal uitgelopen door Otamendi in levensgevaarlijke situaties in november.

27 januari 2022 om 22:50

Haha echt ja. Juist alleen maar diepgaande spelers kunnen ook voor problemen zorgen. Je moet juist een mix hebben. Iemand die in de bal komt is dan gewenst. En 2 spelers op de flanken die eroverheen gaan, diep gaan met snelheid. Dan is Danjuma, Memphis en Bergwijn/Malen juist top.

27 januari 2022 om 22:08

Ik vindt dat je je beste spelers moet opstellen. Ik kies voor 5-3-2. Bijlow, Dumfries, De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Blind. De Jong, Wijnaldum (wordt wel steeds meer een ?) en Berghuis. Voorin Malen en Depay. Maar met name voorin hoop ik op een verrassing het komende jaar.

27 januari 2022 om 22:35

Goeie speler maar moet vaker kansen afmaken. Als ST.

28 januari 2022 om 10:11

Speelt veel vaker vanaf de (linker)flank dan in de spits hoor. En ik denk dat zijn rendement juist erg goed is. Dit jaar voor Villarreal 9 goals en 3 assists in nog geen 1300 minuten, dat is echt uitstekend als linksbuiten!

27 januari 2022 om 22:49

Dus je vindt dat Depay goed rendeert in Oranje, maar wil met drie snelle aanvallers spelen terwijl Nederland helemaal niet heeft bewezen een counterploeg te zijn? Depay heeft zich wel bewezen

28 januari 2022 om 03:16

Depay is een prima speler, maar mag ook gewoon banken in deze vorm hoor. Slaat nergens op de status die hij bij oranje heeft. Niks beter dan pak hem beet Lacazette of Andre Silva als je het mij vraagt.

28 januari 2022 om 11:21

@blaugrana11, lol als Nederland, Benzema, Mbappe, Coman, Griezmann etc had, had hij zeker niet dezelfde status. Is onvergelijkbaar. Laza zou bij Nederland ook rustig altijd basis staan

27 januari 2022 om 23:48

Depay heeft zich een tijdje in grote wedstrijden bewezen? Welke dan?
In hoeveel en welke wedstrijden was Depay belangrijk meet een assist of goal?
Hoeveel goals heeft Depay uberhaubt gemaakt in alle toernooien van Oranje? 1?

28 januari 2022 om 02:59

Da's een beetje gemeen, want hij was wissel in 2014 en Nederland was er niet bij op een toernooi in 2016 en 2018 en in 2020(2021) was Frank de Boer trainer.

28 januari 2022 om 06:23

Frank de Boer redde het voornamelijk niet omdat spelers als Depay te slecht presteerden. Niet andersom.

De pech van de Boer is dat de spelers te slecht waren.

28 januari 2022 om 10:15

Wat dacht je van het feit dat de allerslechte hierin toch Frank de Boer zelf was of ben je vergeten dat hij na Ajax overal is mislukt.

28 januari 2022 om 18:51

Lekker makkelijk proberen te scoren dat Frank de boer niet presteerde met name door depay .. aub man Frank de boer maakte gewoon dramatische keuzes met name in de opstelling gelukkig heeft vgaal dat aangepast en is hij weer op de krachten van de spelers gaan spelen .. en depay heeft zich wel degelijk bewezen in top wedstrijden .. denk maar aan nations league Duitsland Engeland en Frankrijk bij allemaal een groot aandeel in de overwinningen .. je kan zeggen wat je wilt over depay hij speelt indd niet altijd even zuinig met de bal maar hij prikt wel .. wij zijn hier zo kritisch op onze eigen spelers .. ga 5 wedstrijden van lacazette, martial, Icardi en kan nog wel ff doorgaan kijken live en je ergert je dood !!

28 januari 2022 om 09:05

Hetzelfde geldt ook voor blind, die heeft zijn jaren gehad, is ook te langzaam voor heden voetbal.
Geef de jonkies de ruimte om te employeen.

28 januari 2022 om 10:16

Het is een schande dat Blind nog steeds wordt opgeroepen, maar goed papalief is de assistent dus die is wel verzekerd van zijn plek t/m het WK.

28 januari 2022 om 11:18

Blind wordt al jaren onderschat en komt tochaltijd boven drijven. Kijk ook eens naar Ajax waar hij gelijk wordt gemist als hij er niet is. En Tagliafico uit de basisheeft gespeeld. Bij Blind moet je misschien het team wat aanpassen maar daar krijg je heel veelgoede passes voor terug. Ten Hag snapt dat.

28 januari 2022 om 11:12

Als we dan counter voetbal met Louis gaan spelen laten we dan gewoon 532 spelen. Louis kan vaak verrassen met spelers in de spits (zoals destijds Robben), dus zou een driehoek voorin met Malen en Danjuma/depay in de spits en dan Berghuis op 10 wel eens willen zien.

28 januari 2022 om 12:40

Ik zou liever in dit 4-3-3 opstelling spelen: Cillessen, Malacia, Timber, Van Dijk, Rensch, Wijnaldum, Gravenberch, Depay, Gakpo, Danjuma, Bergwijn

28 januari 2022 om 15:37

We gaan 5-3-2 spelen, dank voor het delen van je gedachtes tho

Goed om te zien dat er blijkbaar zulke afspraken met FC Groningen liggen. Die onderlinge band was niet eens zo lang geleden behoorlijk slecht. De laatste jaren heb je met Zeefuik, Sierhuis, Matusiwa en nu Kasanwirjo echt profijt gehad van een goede verhouding.

27 januari 2022 om 23:16

Daarvoor had je Bruno Silva en Suarez die de omgekeerde weg volgde

27 januari 2022 om 23:29

Dat was precies de reden dat die band zo slecht was, samen met Lindgren nog.

27 januari 2022 om 23:47

Aan wie heeft het dan gelegen, dat die band slecht was???
Komt beetje nu over dat die band nu goed is, omdat ze spelers van Ajax krijgen. Maar in verleden was het andersom. En werd het niet gewaardeerd.

28 januari 2022 om 00:01

Dat zat hem toen in het feit dat Suarez zijn transfer via een rechtzaak afdwong, en Silva hetzelfde wilde doen na zelf al rond te zijn. Ontstond een bepaalde spanning, toen kreeg je ook dat het stadion in de fik vloog voor de wedstrijd tussen beiden. Nijland is later toch gaan inzien meer aan een goede relatie te hebben, Fledderus heeft dat verder opgepakt. Fc heeft er de laatste jaren van geprofiteerd, wanneer het in de toekomst andersom is zal er geen rechtzaak aan te pas komen. Prima voor beiden.

28 januari 2022 om 10:58

Volgens mij was die brand in het stadion een los incident waar Ajax niks mee te maken had niks anders dan de wedstrijd. Sfeeractie en een onbezonnen actie met brandende wc rol.
Dat de spelersbus in de fik was gezet schaar ik daar wel onder.

28 januari 2022 om 11:28

Dat is niet helemaal waar. Er zit wel degelijk een klein verband in. Dan even of-topic: de brand die bij de FC was is aangestoken door supporters van de FC om zo hun ongenoegen te uiten over bovengenoemde spelers. En de manier waarop zij toen hebben gehandeld naar Groningen en Ajax.
De supporters waren toen van mening (gelukkig nu niet meer) dat Ajax ze opgezet zou hebben tot dat gedrag om zo de transfer te doen rond komen tegen lage vergoeding.
Dit is toen al door zowel Groningen als Ajax ontkracht, maar de supporters hadden daar andere gedachten over.
Dat gezegd hebbende ben ik u (persoonlijk) wel blij dat de verstandhouding tussen beide clubs weer goed is en dat we hopen dat we elkaar kunnen helpen met spelers.

Danjuma prachtige speler
Achteraf juiste keuzd gemaakt valt vooral dit seizoen extra op met zijn spel bij Villareal terecht ook dat hij bij het nl elftal is gehaald
Voor ajax jammer dat de keuze niet op hun is gevallen destijds maar mooie woorden van Marc

De oud-linksbuiten had een duidelijk plan voor Danjuma klaarliggen in Amsterdam, al zou het daar nooit toe komen. "eerst wilden we hem een jaar aan FC Groningen verhuren. Oke, en toen? daarna nog 3 jaar achter Tadic op de bank zitten. Maar goed, wat de rest van het plan dan ook moge zijn geweest…. Danjuma heeft tot nu toe een prima keuze gemaakt en t kan nog allemaal alle kanten op vanaf vandaag. Wie weet komt Ajax nog wel een keertje voorbij.

Vreemde opmerking, zit duidelijk met zijn hart niet bij Ajax

28 januari 2022 om 13:59

Heh? Overmars zit niet met zijn hart bij Ajax omdat hij aangeeft dat Danjuma gelijk heeft gehad in zijn keuzes omdat het perfect voor hem heeft uitgepakt? Is dat wat je zegt? Kom op zeg. Hij heeft toch gelijk, Danjuma heeft een fantastisch carriereverloop tot nu toe, het zou pas wat zijn als Overmars hier negatief over zou zijn.

28 januari 2022 om 15:56

Als je in dienst bent van hoor je professioneel gezien op je opmerkingen te passen en eerst te denken aan wat goed is voor je werkgever. Als hij een opmerking heeft over de pizzabakker van op de hoek die naar Italie vertrekt, prima, maar dit is zijn vakgebied, hij weet wat hij in dienst bij Ajax voor bereik heeft en dus moet je niet naïef zijn om zoiets te gaan zeggen. Uiterst onprofessioneel en ongepast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren