Ajax ontvangt eerste aanbiedingen van Malmö en Rosenborg

Donderdag, 6 januari 2022 om 12:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:34

Het heeft er alle schijn van dat Victor Jensen zijn carrière gaat voortzetten in Scandinavië. De middenvelder kwam dit seizoen pas eenmaal in actie voor Ajax in de Eredivisie en heeft weinig uitzicht op een prominente rol in de ploeg van Erik ten Hag. In gesprek met het Deense Tipsbladet hield Jensen de deur onlangs al open voor een winters vertrek uit Amsterdam. Datzelfde Deense medium meldt nu dat er serieuze interesse is van Malmö FF en Rosenborg.

Jensen speelde dit seizoen slechts veertien minuten in de Eredivisie, een invalbeurt in de seizoensouverture tegen NEC (5-0), maar speelde wel zeven volledige wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Ook deed hij een uur mee in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Barendrecht (4-0). Hij heeft de club laten weten liever te spelen voor het beloftenelftal dan op de bank te zitten bij het eerste. "Als ik alleen maar op de bank zit, gaat het echt de verkeerde kant op. Ik ontwikkel me door iedere dag met goede spelers te trainen, maar op mijn leeftijd wil ik vaker spelen", zei hij tegen Tipsbladet.

In Zweden en Noorwegen lijken die uitspraken te zijn opgepikt, daar Malmö en Rosenborg een officieel bod hebben uitgebracht op de middenvelder van Ajax. Zolang de spelersgroep van Ajax overwegend fit blijft, ziet de middenvelder zichzelf niet doorbreken. "Het is een vrij lastige situatie. Er zijn meerdere redenen voor. We hebben al twee maanden geen blessures gehad en de ploeg blijft maar winnen. Er zijn zoveel getalenteerde spelers in de ploeg. Daardoor sta ik meer op de achtergrond, maar dat is niet wat ik ambieer. Ik heb de ambitie om vaker op het veld te staan. Ik doe wat ik kan en ik train goed, maar het is gewoon lastig op dit moment."

Jensen reisde deze week met Ajax mee naar Portugal voor het winterse trainingskamp, maar verscheen woensdagochtend als enige niet op het veld. Op dat moment kwam tevens het nieuws binnen dat er een coronabesmetting was binnen de selectie van Ajax, al werd niet bevestigd of het om de Deen ging. De Amsterdammers besloten het trainingskamp woensdag per direct te cancelen nadat vier spelers positief bleken. De vier besmette personen werden los van de groep geplaatst en reisden op die manier ook terug naar Nederland. Woensdagnacht keerde de selectie van Ten Hag terug in Amsterdam.


Poll

Doet Ajax er goed aan om Victor Jensen te verkopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Gaat het denk ik niet redden bij ajax, goed om hem terug te laten gaan!

6 januari 2022 om 12:50

Dat wisten we toch al 5 jaar …. Nooit onderscheidend geweest in de jeugdploegen, in Jong ook nooit. Kwam binnen als zogenaamd wonderkind 16 jaar 3,5 miljoen voor betaald.

6 januari 2022 om 13:22

Gegokt en verloren. Leek inderdaad een leuk talent toen hij binnen werd gehaald maar is onderhand wel te licht bevonden. Helemaal geen schande voor die jongen en misschien dat hij er wel via een andere weg wel weet te komen!

6 januari 2022 om 14:17

Dat is wat overdreven baradona. Jensen is een hele fijne voetballer, maar lijkt te lief. Net als Andersen toentertijd.

6 januari 2022 om 13:14

Misschien dat verhuurperiodes hem alsnog aan een doorbraak kunnen brengen bij Ajax 1

Ik zie hem het ook niet reden. Beetje Victor verhaal. Speelde toen veel voor Ajax, maar omdat er toen geen goed Ajax stond.

6 januari 2022 om 12:50

Ik neem aan dat je Fisher bedoeld (of Sikora) maar dan vind ik Fisher toch echt een klasse beter dan Jensen. Maar misschien moeten ze wel geen spelers meer halen die Victor / Viktor heten. zo goed zijn de ervaringen niet met spelers met deze naam.

6 januari 2022 om 14:14

Fisher was in mijn ogen toch wel echt oprecht een groot talent toen hij net kwam, maar kwam gewoon niet goed terug van blessures en kon ook mentaal niet goed omgaan met de bekende dip/terugval die zo'n talent dan onvermijdelijk krijgt. Ook na zijn vertrek bij Ajax. Maar in zijn debuutjaar was het allemaal wel echt veelbelovend en vond ik hem nog overtuigender dan toen Eriksen debuteerde.

had toch meer verwacht van hem,maar t kan nog.vaak helpt t vaak terug in eigen omgeving

Voor een flinke klap, 3,5 miljoen, geld gehaald. Nu echter bijna 22 en niet goed genoeg.

6 januari 2022 om 12:51

Ik weet niet of dit bedrag correct is, maar dit is inderdaad een hoog bedrag voor destijds een talent dat nog weinig had laten zien.

6 januari 2022 om 12:55

Inderdaad 3,5 miljoen.
Sometimes you win, sometimes you lose.

Kan me niet voorstellen dat hij veel minder dan 2 miljoen gaat opleveren, dan valt de schade te overzien.

6 januari 2022 om 13:27

Zo is het hoor, vaak bij Ajax dekken de goede aankopen ruimschoots de miskopen. Davinson Sanchez was een topper, z’n maten Orejuela en Cassiers niet. Echter werd dan ruimschoots vlotgetrokken met de verkoop van eerstgenoemde.

6 januari 2022 om 13:49

Precies, en nu noem je ook 2 rotaankopen op.
Veel spelers zijn ook gekocht, niet goed genoeg bevonden maar uiteindelijk nog met een quitte prijs de deur uitgegaan.

6 januari 2022 om 14:24

Bij Ajax was Cassiera idd niet best, maar afgelopen seizoen bij Sochi toch prima gespeeld.

Doe maar een fors doorverkooppercentage, dit soort jongens kunnen onverwachts ergens anders opbloeien en slagen. 1 miljoen +40% voor het bedrag boven de 1 miljoen verkoop. Dan is het weinig risico voor Malmo en Rosenberg en aantrekkelijk voor Ajax als die doorbreekt daar.

6 januari 2022 om 15:52

Ja maar 40 procent is natuurlijk helemaal niet aantrekkelijk voor Malmo of Rosenberg. Dus hoezo is er weinig risico voor die clubs?

6 januari 2022 om 18:07

Omdat je risico 'maar' 1 miljoen is op een talent. En je kunt nog 60% verdienen op de bedragen boven de 1 miljoen. Daardoor kan je goedkoop een talent halen en als het misgaat mis je weinig geld.
Stel ze betalen nu 2 miljoen met 20% doorverkoop en je verkoopt hem voor 10 miljoen, dan ben je blij, maar betaal je nu 1 mln en je verkoopt hem niet of voor 1 mln heb je wel een zeker bedrag bespaart. Risico laag houden is best handig voor clubs.

Ik ben benieuwd wie die 4 spelers zijn

6 januari 2022 om 15:41

Het is wel vreemd dat er gisteren 1 speler ontbrak, maar nu 4 spelers besmet zijn. Natuurlijk kan het zo zijn dat ze na de training voor het eerst positief getest zijn, maar dan kun je je ook afvragen in hoeverre er nu nog spelers bij komen. Van 1 voor na 4 na de training is een hele grote stijging.

6 januari 2022 om 16:30

Bij VI wordt er melding gemaakt van 4 personen waarvan 1 speler en 3 stafleden.

6 januari 2022 om 16:59

Hierboven in de tekst staat 4 spelers. Het verhaal van VI lijkt logischer op basis van de afwezigheid op de training.

Geen enkele speler verkopen met verlies. Spelers van Ajax zijn nu gewild; dokken dus
Sowieso
recht om als eerste terug te mogen kopen voor afgesproken bedrag
bij geen gebruik van optie doorverkoopercentage 15%

6 januari 2022 om 15:43

Het lijkt mij sterk dat er ooit een ploeg komt die 3,5 miljoen betaald voor deze voetballer. Is in de KKD vaker 1 van de mindere dan 1 van de betere van Jong Ajax. Komt in mij ogen tekort, en alles boven 1 miljoen vind veel te veel.

6 januari 2022 om 16:03

Hahaha je denkt Ajax is een merk net als Louis Vuitton ofzo dat clubs wat aan spelers hebben puur door de naam. Flop is flop, niemand boeit het dan van welke club je komt. Succes met al het dead wood.

Te vroeg naar het buitenland gegaan en nu weer met hangende pootjes terug. Past mooi in het rijtje Boilesen, Fischer en Andersen. Toch alle drie geflopt, al hebben zij wel minuten gemaakt. Wellicht beter om niet te vroeg naar het buitenland te gaan, maar eerst rustig te rijpen? Is nou al bijna 22 jaar en had al veel minuten kunnen maken in de Deense competitie😉

6 januari 2022 om 13:23

Helemaal mee eens. Een club als ajax heef al heel wat gokjes genomen met jonge deens spelers. De enige die echt doorgebroken is is Christian Eriksen volgens mij.

6 januari 2022 om 13:34

Dat heb je als je kiest voor het grote geld en naar een club als Ajax gaat waar je gewoon handelswaar bent.

6 januari 2022 om 13:37

Uiteindelijk klopt dit wel, maar Fischer maakte bij Jong Ajax en tijdens zijn eerste periode bij het eerste van Ajax, een geweldige indruk. Had je hem toen ook deze toekomst voorspeld? Ik niet, dus is het achteraf makkelijk praten, oftewel een koe in de kont kijken;-). Maak ik me net zo goed schuldig aan;-)

6 januari 2022 om 14:01

Boilesen begon ook echt goed in het eerste, maar na een hoop blessures (eigenlijk net als Fischer) was het gewoon niet goed genoeg meer. Ik heb ook nooit begrepen dat Boilesen destijd de aanvoerdersband kreeg.

6 januari 2022 om 14:16

Hoe kun je die vergelijking maken? Weinig van Ajax meegekregen denk ik?

Alle drie erg talentvol. Alle drie wat pech.
Andersen: technisch erg sterk. Je zag vaak dat hij in moeilijke situaties de technisch slimme oplossing had maar dat zijn teamgenoten er geen raad mee wisten. Probleem van andersen was dat zijn techniek weliswaar erg goed was, maar zijn fysiek zwaar onder de maat was. Je hebt beide nodig om te slagen. Dus qua voetbal was hij wel degelijk erg goed.

Fischer: goede voetballer, liet goede dingen zien. Leek vooral mentaal het niet te hebben en had vooral een laar zware blessures gehad waardoor hij niet meer op zijn oude niveau terug kon keren.

Boilessen: wat was hij goed. Heel goed mogelijk de beste Linksback die ooit in NL heeft gespeeld. Heeft heel veel pech gehad met een aantal erg zware blessures die hem zijn carriere hebben gekost. Erg zwak om hem te beoordelen ná een paar zeer zware blessures. Voor de blessures was hij van uitzonderlijk hoog niveau. Kijk maar eens die wedstrijd terug tegen real madrid. Hij was nét terug van een zeer zware blessure. En hij heerst aan de linkerkant. Hij dribbelt die madrid spelers helemaal gek. Hij is zo sterk dat de spelers van madrid hem de wedstrijd uit schoppen. Letterlijk. Weer een zware blessure van een jaar. Daarna was hij zo beschadigd dat hij zijn oude niveau niet meer aan kon tikken.

Dus alle drie voetbal technisch erg goede spelers. En zeker Boilesen was de ‘jackpot’. Helaas heel veel pech gehad.

6 januari 2022 om 14:23

Iseldiroed beschrijft al heel mooi hoe het verloop van die 3 heren is gegaan. Met wat meet geluk waren het toppers geworden. Jensen lijkt het meest op Andersen. Technisch erg goed, maar te zacht en lief. Kan er nog steeds uitkomen bij Jensen.
Echter moet je ook de succes verhalen benoemen zoals Eriksen. De keuze om naar het buitenland te gaan hoeft niet altijd slecht te zijn. Bij Ajax zijn de faciliteiten perfect en krijg je kansen als je goed genoeg bent. Dat is bij menig club niet het geval, dan kun je kritisch zijn over een dergelijke overstap.

Bij ons zoeken we juist een creatieve middenvelder!
Een verbinding tussen Vlak en El Azouzzi en de spitsen.

Als hij fit is, speelt hij bij ons zeker wel heel wat wedstrijden!
Verkopen kan dan altijd nog

Ken de speler niet extreem goed maar zie wel eens wat Jong Ajax beelden. Lijkt me wel een prima speler voor Vitesse, echt aanvallende creativiteit hebben we namelijk niet. Ajacieden, zou het wat zijn?

6 januari 2022 om 14:23

Om eerlijk te zijn zou ik als Vitesse zijnde toch even verder kijken. Bij Jong Ajax blinkt hij naar mijn mening ook niet echt uit en hij is over iets meer dan een maand toch 'al' 22. Ik zie in Taylor bijvoorbeeld meer potentie (al vraag ik mij bij hem ook af of hij het gaat redden).

Tja, er zal op zeker moment door geselecteerd moeten worden, en Jensen is nu niet direct een speler waarvan je zegt: die haalt heel binnenkort het eerste elftal. Misschien ooit nog eens in de toekomst, maar nu nog niet. Dan is het beter voor beide partijen om afscheid van elkaar te nemen. Er zullen nog wel meer volgen, vermoed ik...

6 januari 2022 om 15:47

Bij elke club geldt dat er meer spelers afvloeien dan dat er spelers doorbreken. Spelers van ajax hebben dan nog het voordeel dat ze vaak nog naar een andere club kunnen, waarna een gedeelte alsnog een stap maakt, en het andere gedeelte af blijft zakken.

Tja gaat het niveau niet halen denk ik, desalniettemin ben ik gecharmeerd van zijn speelstijl en techniek.

6 januari 2022 om 15:45

Maar er is meer dan dat. Wat ik ervan gezien heb komt hij veel tekort.

Beter Alvarez voor 20 verkopen dan Jensen die nog door kan groeien en waar je niet eens je investering voor terugkrijgt. Deze jongen heeft gewoon 3,5 miljoen Euro gekost!! Dat krijg je niet terug van Malmo noch Rosenborg.

Dit zou misschien de missing link op het middenveld van FC Twente kunnen zijn, een beetje creativiteit,
ik zou maar eens Huren overwegen, ajax blij speler word bij goed functioneren meer waard, speler blij om speelminuten

WIN WIN

Had persoonlijk ook wel iets meer verwacht van deze jongen maar helaas. Je ziet dat hij over een uitstekende techniek beschikt maar enkel met techniek ga je het niet redden tegenwoordig. De lat komt natuurlijk ook wel steeds hoger te liggen doordat het de laatste jaren zo goed gaat met Ajax.

Wat ik wel erg mooi vind is dat deze jongen wel gewoon erg nuchter en realistisch is voordat hij bepaalde dingen gaat roepen. Siert hem wel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren