Ibrahimovic verbijsterd: ‘Manchester United trok een pond van mijn salaris af’

Zaterdag, 4 december 2021 om 19:31Dominic Mostert • Laatste update: 19:30

Manchester United staat bekend als een van 's werelds grootste clubs, maar dat blijkt volgens Zlatan Ibrahimovic niet uit de manier waarop met spelers wordt omgegaan. In zijn nieuwe autobiografie Adrenaline deelt de veteraan meerdere anekdotes over opvallende gebeurtenissen die hij meemaakte bij Manchester United in zijn periode tussen 2016 en 2018. Zo was hij verbouwereerd toen de club ooit een pond van zijn salaris inhield.

"Er was wel iets wat me verbaasde", schrijft de inmiddels veertigjarige aanvaller van AC Milan. "Iedereen ziet Manchester United als een topclub, een van de grootste en machtigste clubs ter wereld. Als buitenstaander dacht ik hetzelfde. Maar toen ik er eenmaal was, trof ik een kleine, gesloten mentaliteit aan." Ibrahimovic vond het bijvoorbeeld opmerkelijk dat de naam van Wayne Rooney al een dag na zijn transfer naar Everton werd verwijderd van zijn kluisje. Een ander voorbeeld dat hij aanhaalt in zijn autobiografie, is dat hij werd gesommeerd om te betalen voor een drankje dat hij uit de minibar van zijn hotelkamer haalde.

"Ik was met de ploeg in een hotel op de avond voor een wedstrijd. Ik had dorst, dus ik opende de minibar en nam een fruitdrankje", blikt Ibrahimovic terug. "We speelden de wedstrijd en keerden terug naar huis. Er ging wat tijd overheen, vervolgens zag ik mijn salarisstrook. Normaal kijk ik daar niet naar, dat doe ik alleen aan het eind van het jaar om te zien hoeveel is binnengekomen en uitgegeven. Maar deze keer, ik weet niet waarom, was ik nieuwsgierig. Ik zag dat ze een pond van mijn maandsalaris hadden afgetrokken." Ibrahimovic belde de teammanager van Manchester United en beschrijft het gesprek dat zij vervolgens voerden.

"'Sorry, waarom is er een pond afgetrokken van mijn salaris?', vroeg ik. De teammanager keek er even naar en zei: 'Het was het fruitsapje dat je uit de minibar haalde.' 'Je maakt een grapje, niet?' 'Nee. Als je hier iets bestelt, moet je ervoor betalen.' 'Ja, maar ik heb er niet zelf voor gekozen om naar het hotel te gaan. Ik was niet op vakantie. Het was mijn werkplek. Ik was daar voor de club. Als ik moet spelen en ik heb dorst, moet ik drinken. Je kunt niet uitgedroogd het veld op gaan.'" Ibrahimovic kan het jaren later nog maar moeilijk geloven. "Een pond? Zoiets zou in Italië nooit gebeuren. Met zulke details maak je het verschil en verdien je het respect van speler."

Ook op andere gebieden ergerde Ibrahimovic zich aan de manier waarop met hem werd omgegaan. Na zijn overstap in 2016 van Paris Saint-Germain naar Manchester United duurde het lang voordat hij zonder problemen het clubterrein op kon komen. "Iedere dag moest ik bij aankomst op het trainingscomplex mijn papieren laten zien. Ik opende mijn raam en zei tegen de persoon bij de ingang: 'Luister, ik kom hier al een maand iedere dag. Ik ben de beste voetballer ter wereld. Als je mij niet herkent, heb je de verkeerde baan.'"Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Waaruit maar weer eens blijkt dat Zlatan zich boven alles en iedereen verheven voelt. Ik moet ook gewoon de rekening van de minibar betalen als ik voor mijn werk in een hotel verblijf, niks bijzonders.

4 december 2021 om 14:26

Nou weet ik niet wat jij doet voor werk en er zullen genoeg jobs zijn waar dat geldt hoor maar dat heb ik nog nooit meegemaakt. Zulke kosten zijn bij mijn ervaring allemaal voor het bedrijf. Natuurlijk wordt er wel naar gekeken en op de vingers getikt wanneer er misbruik van wordt gemaakt. Maar voor zulke kleine bedragen vind ik dat onzin. Zeker hoe meer je naar de welvarende kant van het spectrum gaat en bij meer high profile functies terecht komt waar voetballer bij United toch zeker onder valt. Het is ook gewoon slecht zaken doen imo. De persoon die dit moet uitpluizen en vervolgens moet doorgeven aan accountancy kost de club meer geld in de tijd die hieraan gespendeerd wordt dan de pond die het 'uitspaart'.

4 december 2021 om 14:30

Dan ga er toch iets niet goed.Bij ons is 5 drankjes per dag van de zaak.En bij het eten zit er ook nog eens een drankje bij dus eigenlijk 6.Als ik dan in een mini bar 2x wat pak heb ik nog 3x over.Lijk me ook niet meer dan logisch.Ik ga toch niet in de kost om me eigen geld op te maken.Daar ga je heen om te verdienen hahahahaha

4 december 2021 om 15:02

Als ik op zakenreis ben, wordt alles betaald hoor (binnen het redelijke). Gaat om het principe, niet om die paar euro’s. Je werkgever wil dat je ergens anders dan je huis bent, dan zorg je ook voor diegene. En als je als werkgever om 1 euro gaat leuren, dan heb je het gewoon niet begrepen hoor. Of dat nu Man U is of elk ander willekeurig bedrijf.

4 december 2021 om 19:30

En jij denkt dat zaten buiten dit flesje niks te drinken en te eten krijgt? Ik kreeg ook geld van mijn baas en kon de gebruikelijke maaltijden declareren. Maar dat betekende niet dat ik overal maar wat weg kon pakken als ik er zit aan had. Dat hij hier überhaupt over begint vind ik behoorlijk triest

4 december 2021 om 19:42

Waarom is dat triest? Hij was oo dat moment al meer 15 jaar prof. En hij heeft het daarvoor nergens meegemaakt en daarna ook niet. Dus is het gewoon een dingetje van United. Gewoon belachelijk dus.

4 december 2021 om 15:08

Ik heb er nog nooit voor betaald. Je betaalt toch ook niet voor je ontbijt, lunch en avondeten als het een zakelijke trip is?

4 december 2021 om 15:10

Zlatan kan het ook proberen te begrijpen. Het zou maar eens kunnen dat die mini bar elke keer werd leeggezopen of gehaald door de halve selectie. Toen is er een keer een regel gekomen, spelers betalen alles zelf.
Tja, en als je dan wat pakt krijg je een rekening.
Je kan de grens ook hoger leggen, bij 3 drankjes. Maar als je dan een keer 4 pakt, krijg je ook een rekening van een pond.
Ik speculeer natuurlijk, maar op deze manier ontstaan er regels. Waarschijnlijk gaat ook alles geautomatiseerd en is het weghalen van het drankje 10x duurder dan het gewoon in rekening brengen.

4 december 2021 om 17:55

Allemaal leuk en aardig, maar Zlatan heeft in zijn loopbaan voor tig verschillende clubs gespeeld. Dat hem dit is bijgebleven geeft gewoon aan dat het beleid van United vreemd is. Zoals Zlatan aangeeft kun je met dit soort kleinigheden en hoop kapot maken bij je werknemers

4 december 2021 om 21:03

je kunt het ook omdraaien, dat je met een miljoenensalaris en zo'n status druk maakt over een pond, laat gaan

4 december 2021 om 19:12

Nuanceman hoe kun je je zelf vergelijken met ibra? Bij elk team of club wordt alles vergoed dus hij heeft gwn gelijk hier.

4 december 2021 om 20:08

Of andersom want hij heeft gewoon gelijk.

Laat me raden, de fooi die hij gaf liet hij ook declareren.

Dat Rooney's naam zo snel verwijderd wordt lijkt me niets anders dan efficientie. Wat moet je anders? Dat er een pond van een loonstrookje van een miljoen wordt afgehouden voor een drankje is dan wel weer heel knullig. Wat Ibra daarover zegt klopt ook gewoon.

4 december 2021 om 14:26

Jij denkt serieus dat dit waar is?! Waar kun je in godsnaam een drankje uit een minibar trekken voor 1pond? Dan ga ik daar wel wat drinken ipv naar de locale supermarkt

4 december 2021 om 14:27

Nee je hebt gelijk. Heeft Ibrahimovic volledig uit zijn duim gezogen. Hij herinnert zich vast het bedrag niet correct, zal eerder 2,5 of 3 pond zijn maar wat maakt dat nou uit?

4 december 2021 om 14:36

Succes met 2,5 of 3euro.. jij bent volgens mij nog nooit in de buurt van een degelijk hotel geweest!

4 december 2021 om 14:47

Dat zou gewoon kunnen hoor.
Dat kan in de afspraak gemaakt worden als je het hotel boek.
Miss betalen ze wel wat extra om de drankjes voor een pond te krijgen.

4 december 2021 om 14:57

Zlatan zegt: "bij United trof ik een kleine, gesloten mentaliteit aan"

Zegt een speler die miljoenen verdient en dan gaat zeuren over het betalen van een drankje. En dat dan in zijn biografie zet, zodat de rest van de wereld kan zien wat voor verschrikkelijks er gebeurd is.

Ja, het is klein van United. Maar het is nog kleiner van Zlatan zelf.

4 december 2021 om 15:25

@Vernon

Je begrijpt toch wel dat ondanks dit om geld gaat, dit niet om geld gaat? Snap ook heel het punt niet. Dus een miljonair mag niet zeuren over geld, maar wij wel terwijl wij in vergelijking met de wereld ook gewoon rijk zijn?

4 december 2021 om 15:32

Mooi gezegd Herossnnin44. Volgens mij realiseren wij vaak niet dat we relatief rijk zijn.

4 december 2021 om 15:41

@herosennin44

Natuurlijk. Maar als we die gedachte dan even afmaken. Ga jij bij een werkgever waar je goed verdient, moeilijk doen over een pond? Om een soort principe? Ik zou zeggen: je geeft en je neemt een beetje, en je neemt als speler genoeg, dus dan kan je ook een beetje geven.

Als ik voor mijn werk een keer mijn eigen OV chipkaart moet gebruiken omdat ik die van mijn werk vergeten ben, ga ik niet die 2 euro 34 cent declareren. Je stopt ook weleens een half uurtje eerder met je werk, en je werkt ook weleens wat over. Zolang dat in balans is ga je niet lopen zeiken over een euro.

4 december 2021 om 15:43

@bvrcv

Vreemde reactie. Het is juist dat ik me realiseer hoe goed we het hier hebben, en hoe goed Zlatan het heeft, dat ik vind dat je niet moet gaan lopen janken om een euro.

Iedereen die vindt dat hij het financieel krap heeft, moet vooral elke euro omdraaien, allemaal prima. Maar ik geloof niet dat Zlatan in die categorie valt.

4 december 2021 om 15:53

Denk niet dat het on het geld gaat, maar dat een club dat doet, normaal op business can je gewoon declareren of wordt het gewoon betaald. Hij was daar voor werk, niet op vakantie

4 december 2021 om 15:56

Vernon, jij begrijpt het echt niet he. Tuurlijk gaat het Zlatan niet om het euro, het gaat hem om het principe. Het is toch raar dat als jij voor werk ergens bent, dat bepaalde dingen niet worden betaald. Juist als Zlatan dingen had gepkt t.w.v. een groot bedrag, zou ik dat als United zijnde van zijn salaris afhalen. Het is gewoon raar wat United hier doet

4 december 2021 om 16:40

@madridista

Jazeker begrijp ik het wel. Zlatan geeft vast een hoop geld weg aan goede doelen enzo, dus die euro mist hij niet.

Ik vind het gewoon triest om een principezaak te maken van een euro. Vind het al een raar verhaal dat hij op zijn salarisstrook zou kijken. En dat hij dan vlak voor de komma, na al die andere getallen, ziet dat het een euro lager is dan een maand daarvoor. Ik heb nog nooit twee salarisstroken zo naast elkaar gelegd. En als er een euro verschil in zit, dan kan dat door allerlei dingen komen. Daar ga je toch niet de salarisadministratie om bellen, kom op man.

Brengt ie nu weer een boek uit. Dat vorige boek bracht ie veel te vroeg uit, en nu is ook nog niet klaar. Snap daar weinig van, breng het dan als je gestopt bent uit en reflecteer een beetje.

4 december 2021 om 14:37

Ten tijde van Ik, Zlatan dachten een hoop mensen toch echt dat hij al op z'n einde zat. In ieder geval genoeg om op te reflecteren, en volgens mij deed dat boek het ook wel aardig, gezien het inmiddels ook weer verfilmd is. Dat is iets anders dan de biografie van, ik noem maar wat, een Mbappé.

4 december 2021 om 15:05

@Bongiorno: dat gaat hij vast ook doen (Zlatan kennende misschien wel meerdere). Is gewoon een goede marketing van hemzelf als persoon, mensen willen wereldwijd zijn boeken lezen en de kassa rinkelt weer rustig verder in huize Ibrahimovic.

4 december 2021 om 15:25

@bongiorno

Dat reflecteren, dat zouden jij en ik doen als we een boek over ons leven zouden schrijven. Maar Zlatan zit niet in elkaar zoals de meeste mensen. De zelfverheerlijking die hij deels gemeend, deels voor de lol, deels voor de marketing doet, is daar een voorbeeld van. En zo'n tweede boek ook. Ik verbaas me bij hem nergens meer over.

4 december 2021 om 22:22

Het vorige boek was niet te vroeg , mooi boek en ik ga deze ook zeker lezen. Zou zonde zijn om z'n carrière in 1 boek te beschrijven

Psshtt, Zlatan weet nog niks van de Nederlandse ✨ Tikkie-cultuur ✨

4 december 2021 om 20:06

Zielige opmerking. Nederlanders zijn gierig wil je zeggen, toch? Ik ben half Nederlander en mijn Nederlandse familie was en is alles behalve gierig. Dus je generalisatie slaat nergens op, gaat direct compleet mank. En als je “geintje” gaat roepen, waarom mag je over Nederlanders geintjes maken maar over andere culturen en nationaliteiten niet? Dan ben je aan het discrimineren of een racist. Dubbele standaard is altijd verwerpelijk. En last nu alle negatieve reacties maar komen. Lol.

Ik ben geen fan van de persoon Zlatan, maar hier geef ik hem gewoon helemaal gelijk. Als je op last van je werkgever in een hotel verblijft, dan is het niet onredelijk dat ook dergelijke kosten door de werkgever wordt vergoed. Binnen redelijkheid natuurlijk.

Als het mij zou overkomen (en ik zit (zat, ok), regelmatig voor mijn werk in een hotel), dan zou ik net zo reageren.

4 december 2021 om 15:07

Tsja, oneens. Al moeten zulk soort dingen duidelijk afgesproken zijn van te voren. Als er dan zo'n fout gemaakt wordt check je natuurlijk eerst bij de speler voor je het geld er direct afhaalt. Hoe groot of klein dat bedrag ook is.

Anderzijds, ik werk in een kroeg (geen slecht geld voor de baas, maar zeker geeb voetbalclup omzetten) en zelfs als wij met haar in onze vrije tijd in een ander café zitten, moeten wij 'stiekem' afrekenen, anders staat ze er op dat ze alles betaalt.

Lang verhaal kort, hoewel Zlatan een punt heeft met het respect krijgen (al gaat het hier eerder om verliezen... Een club wint ook geen respect als ze wel die euro voor hem op hun rekening nemen), maar... ik vind dat je dit soort dingen nooit mag verwachten/eisen, tenzij je zelf die afspraken hebt gemaakt, of ze standaard zijn bij je bedrijf. Je hoeft de club echt niet op de blote knietjes te bedanken voor dat drankje, maar zoe hoeven het je niet te geven. Niet geven zou dus de norm moeten zijn, alles extra is bonus.

4 december 2021 om 15:13

Bij vrijwel alle werkgevers zijn verblijfkosten echt voor de werkgever, als je op last van de werkgever in een hotel zit. Dat is iets anders dan samen met je collega's op stap gaan in je vrije tijd.

Ik verdien ook zeker niet slecht, maar als ik voor mijn werkgever voor een beurs een week in Barcelona zit, zijn alle hotel, ontbijt, lunch en diner-kosten voor mijn werkgever. Sterker nog, daar heb ik een company credit-card voor.

4 december 2021 om 15:27

@oelie Wapper

De meeste mensen die voor het werk in een hotel zitten, krijgen een dagvergoeding, onkostenvergoeding, of een ander soort vergoeding voor kosten. Hoe je die besteedt is dan aan jezelf.

Maar die voetballers verdienen al zo veel, ik zou echt niet weten waarom daar dan nog een onkostenvergoeding bij zit. Je hebt trouwens best kans dat ze zo'n vergoeding ook nog krijgen, voor kleding, representatiekosten, whatever.

Tsja, je kan ook overdrijven zeg. Als ik in de kantine op werk ga lunchen, dan ga ik toch ook niet zeggen waarom moet ik hiervoor betalen, ik ben toch niet op vakantie.

4 december 2021 om 14:28

Maar als je 's avonds moet overwerken, betaal je dan ook voor je maaltijd?

4 december 2021 om 15:14

Als voetballer wordt je geacht op vreemde tijden en afwijkende plaatsen te werken. Daar wordt je voor beloond. Dus Zlatan had er ook voor kunnen kiezen om niet te gaan voetballen en uitsmijter te worden of beroepscrimineel

Dat je voor een pond de teammanager gaat bellen terwijl je al zoveel geld hebt haha. Zlatan klinkt wel echt enorm gierig zeg.

4 december 2021 om 14:35

Hoezo gierig wie is er nou gierig de werkgever waar je voor in de kost zit.
Of de gene die er voor bel kan gewoon zijn dat hij wil weten waarom die pond is afgeschreven.

4 december 2021 om 15:35

@dordt: wat mij betreft allebei. De club is gierig en de speler is gierig. Ze stikken allebei van de ponden. Dat je uberhaupt een administratie bijhoudt van dit soort dingen kost al meer dan die ene pond. Aan de andere kant, als die spelers de hele minibar en roomservice leegtrekken, dat kan ook niet.

Maar los van de rol van de club; vind je het niet sneu dat iemand die tientallen miljoenen waard is, gaat checken waarom zijn salaris een pond lager is?

4 december 2021 om 17:23

Haha het gaat om het principe je ga ergens heen voor je werkgever je gaat niet zelf op vakantie.
En hij zeg ik kijk een keer toevallig en hij zag het.
Mag je dan niet na vragen waarom hij er af gehaald is.
Maar ja ik weet niet maar ik heb nog nooit bij hoeven betalen als ik voor me werkgever werk in de kost.
En ik denk dat die minder geld hebben dan MAN United

De beste voetballer ter wereld die nooit een CL won. Hij kostte Barcelona een CL.

4 december 2021 om 15:15

Zielig. Het is en blijft 1 van de beste voetballers ter wereld. En als je Zlatan na 25 x nog steeds niet herkend, dan heb je echt een plaat voor je kop. En dan zie ik mensen hier schrijven dat ie goedkoop overkomt, terwijl Zlatan veel meer doet voor goede doelen dan wij allemaal bij elkaar.

4 december 2021 om 15:36

Hij is zeker een van de beste spelers ter wereld, en ik geloof ook direct dat hij veel aan goede doelen doet. Maar dat maakt het nog steeds sneu dat je gaat checken waarom je salaris een pond lager is. Het kan aan afrondingsverschil zijn, het kan iets met belasting zijn, het kan van alles zijn. Waarom je je daar dan in godsnaam mee bezig gaat houden is mij echt een raadsel.

4 december 2021 om 16:18

Dat doen bijna alle miljonairs en zeker voetballers die meestal maatschappelijk betrokken zijn, zij het vanuit een stichting of vanuit hun club. Dit is gewoon weer een voorbeeld van iemand die veel te gewend is geraakt aan rijkdom en z'n ego daaraan spiegelt. Die is bij Zlatan sowieso al ongezond groot en het neigt naar een ernstige vorm van narcisme, maar deze verontwaardiging om 0,00000019 procent van z'n salaris van die tijd is vreselijk schrijnend.

4 december 2021 om 15:19

Puur uit nieuwsgierigheid want ik kan het me niet meer herinneren. Waarom koste hij barca een CL? Ik weet alleen dat hij niet met pep door 1 deur kon

4 december 2021 om 15:25

Tegen Inter deed hij helemaal niets.

Als je uit je hotelkamer iets pakt uit je minibar en dit niet gaat vermelden komen ze achteraf toch achter. Oké, je vermeld het niet dus diefstal dan wordt het uit je salaris af getrokken. Denk dat het zo is gegaan.

4 december 2021 om 16:14

Onzin. Je moet gewoon betalen voor iets uit de minibar. Of je het meldt of niet.

Heerlijk. Maar dan wel de reactie van Zlatan. MU betaalt miljoenen aan salaris aan zijn spelers en boekhouding. Vervolgens moet iemand van de boekhouding een mutatie gaan invoeren ad 1 pond. Kost niets haha. De portier deed wat vereist was, op basis van wat de leiding had gezegd, anders zouden ze hem natuurlijk ontslaan. Na het geintje van 1 pond denk ik dat ze dit echt zouden doen als ze 1 pond op het salaris inhouden.

Ik denk dat beide hier fout zitten; MANU Is een miljoenen bedrijf die kiezen waar hun spelers verblijven, zorg dat ook dat de non-alcoholische drankjes in begrepen zit. We hebben het tenslotte maar over een drankje van een eurootje, en iets wat ze nodig hebben, werkgerelateerd. Zelfde geld voor Ibra; jij verdiend een miljoenensalarissen, lekker boeiend als je werkgever een eurootje inhoud, je weet door wat, dus laat het lekker. Niets is zo vervelend als conflicten dat gaan over geld, zeker als beide partijen het makkelijk kunnen missen..Wel mooi om te lezen dat het in Italië makkelijker aan toe gaat; clubs betalen alles. Punt. Lijk me toch fijn als speler dat je je nergens “zorgen” om hoeft te maken.

4 december 2021 om 16:12

Dit is gewoon schrijnende verontwaardiging. Het is ook de moeite niet eens waard om in een biografie op te schrijven. Zo zie je maar wat geld met een mens doet, zelfs als zo'n persoon vanuit vroeger weet hoe het is om te leven met bijna niets. De quote: "geld verandert je niet, het laat alleen je ware aard zien" gaat hier maar weer eens op.

Lijkt mij overigens sterk. Ik kijk nooit op mijn salarisstrook. En dan ineens wel. Daarnaast zal de salarisstrook geen post voor fruitdrankjws bevatten en zit die euro wrs in een grotere post en kan je hem niet eens zien.

Uhm, ja want dat hoort gratis te zijn?

Dit laat wel zien hoever zo'n jongen van de realiteit af staat. De club betaalt je miljoenen en dan ben je verbouwereerd als de club drank uit een minibar op het salaris verhaalt? Dan ben je echt een verwend nest. Gezien de verhalen die hij maar wat graag vertelt over zijn arme verleden, zou je denken dat hij dan wel snapt dat je niet moet klagen. Schrijnend gewoon, deze verontwaardiging...

Ja vriend. Iedereen moet betalen voor een minibar. Ook jij

Zielig mannetje. Vooral met woorden probeert hij zichzelf groot te maken. In werkelijkheid een echte kwal die ver van de realiteit staat.

Als hij nooit op z’n loonstrook kijkt, hoe kan hij dan weten dat er precies 1 pond vanaf is gehaald?
Daarnaast, die narcistisch / megalomane houding is mij wat té. Hij hoort ook niet bij de groten der aarde, misschien dat dat steekt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. ElangaAanvaller51
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

2242 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 15 8 1 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
Laatste voetbalnieuws

Milan krijgt hopeloos Juventus niet op de knieën; Napoli wordt lachende derde

AC Milan en Juventus hebben zondagavond niet kunnen overtuigen in een onderling topduel. De Milanezen maakten het meest aanspraak op de overwinning, maar wisten de weinige kansen niet om te zetten...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren