Jan Smit krijgt dagelijkse functie bij FC Volendam: ‘Maar ik blijf ook zingen’

Zaterdag, 4 december 2021 om 10:49

Jan Smit gaat per 1 januari de functie van commercieel directeur bij FC Volendam bekleden. De 35-jarige zanger was sinds 2013 al als bestuurslid cultuur, media en commercie én vice-voorzitter bij de Keuken Kampioen Divisie-club betrokken, maar gaat nu dagelijks aan de slag bij FC Volendam. “Ik volg mijn hart, maar blijf natuurlijk ook gewoon zingen hè...”, schrijft Smit op Twitter.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door kakadu)

Haha is toch prachtig! Mooie kerel die Jan, vrolijke sympathieke gozer. Goed uithangbord voor de FC natuurlijk.

4 december 2021 om 14:26

Ik vind het maar een vreemde gozer. Volgens mij is ie helemaal niet zo'n mooie kerel oa gezien zn structurele ruzies met z'n zusje. In interviews, bij talkshows kan ik me zelden vinden in zijn visie op algemene zaken. Komt wat kil over imo. Ras VVDer. Verder op professioneel gebied een mooi uithangbord, daar is geen speld tussen te krijgen.

4 december 2021 om 18:00

@sir Paul

Ik heb 1 keer een interview met hem gelezen, en daarin viel het me op dat hij vooral met geld bezig was. Zingen en hard werken om de financiele toekomst van je kinderen veilig te stellen. Nobel streven, maar wat ik las gaf de indruk dat hij misschien een beetje teveel met geld bezig was en te weinig met gewoon aanwezig zijn thuis. Wat jij beschrijft sluit daar wel bij aan. Ik hoop dat we het mis hebben.

4 december 2021 om 18:33

Vernon sinds hij zei dat werken voor een bijstandsuitkering een goede ontwikkeling was wist ik genoeg.. Klinkt natuurlijk prachtig, een tegenprestatie voor je uitkering. Maar die tegenprestatie kan ook als volwaardige baan gekwalificeerd ,dus beter betaald worden. Daar ging Jan volledig aan voorbij en dat zegt wel iets.

Het verhaal vd Haagse stratenveger die ontslagen werd en in de bijstand belandde. Weet je wat ie als tegenprestatie moest doen voor zn uitkering? Stratenvegen... Artikel is vd AD origineel. Zo krijg je dus armen armer en hoopt het geld aan de andere kant op. Meer miljardairs en meer voedselbankbehoeftigen. Jan is voor. Pervers neoliberalisme.

6 december 2021 om 08:59

Straten vegen misschien het verkeerde voorbeeld, maar verplicht vrijwillgerswerk zou niet slecht zijn, nee. Denk dat weinigen beseffen hoe ongelofelijk goed we het hebben in Nederland en dat dus een tegenprestatie te veel gevraagd is voor geld wat de maatschappij voor jou betaald heeft. Zo gek vind ik dat niet.

Mooie uitdaging voor Smit, en waarom ook niet? Hij is een goed uithangbord en volgens mij zeker geen domme jongen.

Leuk dat Smit deze functie gaat bekleden. Als artiest met jarenlange ervaring vast een goede aanvulling voor de huidige leidinggevenden bij Volendam. In al die jaren heeft hij voor zichzelf genoeg verdiend, nu voor de FC. Succes!

Jammer dit nieuws. Dat hij blijft zingen dan hè …

4 december 2021 om 11:11

Ach hij maakt er veel mensen blij mee. Het is ook niet mijn muziek, maar een hoop volk houdt er van. Dus ben blij dat die ook gewoon blijft zingen.

4 december 2021 om 11:21

Heerlijke reactie 🤣

Als commercieel directeur hoef je ook geen voetbal-achtergrond te hebben. Jan Smit is een liefhebber en de club gaat ‘m aan het hart. Heel mooi dat hij dit zo kan doen en hoop echt dat Jonk Volendam de Eredivisie in krijgt, spelen echt leuk voetbal.

Leuk nieuws voor Volendam JS is niet bepaald mijn muzieksmaak, maar zoals ik naar hem kijk als mens kan ik hem wel leien

Vind het toch altijd bijzonder dat in de voetballerij mensen redelijk snel een directeur functie aangeboden krijgen. Oud voetballers bijvoorbeeld zonder enige ervaring. Bij Jan Smit ben ik niet in zijn CV gedoken maar als 35 jarige zanger kan ik me niet voorstellen dat hij veel ervaring heeft.

4 december 2021 om 13:11

Er staat letterlijk in de tekst dat ie al sinds 2013 in het bestuur zit en verantwoordelijk is voor de commercie. Dus 8 jaar ervaring. Niet dagelijks natuurlijk, maar het is ook niet zo dat ie geen ervaring heeft. En daarnaast is hij volgens mij behoorlijk slim.

4 december 2021 om 18:43

Dat betekent dus dat hij op zijn 27e verantwoordelijk was voor de commercie en een bestuursfunctie had. Onderstreept nogmaals mijn punt dat er in de voetballerij vaak weinig ervaring wordt gevraagd op belangrijke posities.

6 december 2021 om 09:03

Jij en ik hadden op 27-jarige leeftijd niet zo veel te vertellen waarschijnlijk, Jan Smit heeft echter wel een andere jeugd en ontwikkeling doorgemaakt dan wij. Op je 10/11e al nationaal en internationaal succes en optreden is niet niks. Dus vanaf zijn 11e al bezig met het regelen van zijn zaakjes.

4 december 2021 om 15:42

En met alle respect. De commercie van fc volendam is niet heel complex.

Kijk, een functie bekleden bij Volendam is tot daar aan toe. Maar het dreigement om te blijven zingen is wel onacceptabel! Valt onder de categorie zinloos geweld. Reken bij deze alvast op een aangifte makker.

Slim. Kan me voorstellen dat je na 25 jaar zingen wel een keer iets anders wil. Met zijn status kan hij iedereen bellen. Bedrijven zullen altijd geneigd zijn naar hem te luisteren. Waar bij andere de deuren dicht blijven. Denk dat hij zakelijk ook handig. Zou zo maar eens een succes kunnen worden. Blijft toch een boeiend dorpje dat Volendam.

En de geruchten gaan dat Kees Tol, Nick en Simon en de 3 j's ook in de directie komen.

Even zonder gekkigheid, leuk voor Jan en het zou leuk zijn als Volendam dit seizoen gaat promoveren

Maar blijft hij ook het Songfestival nog doen? Vragen vragen....

Vreemde constructie..
Jantje Smit is toch ook nog bestuurslid?
En naast zijn prestatiesklussen en optredens, gaat ie dus ook nog sponsoren zoeken?
En vorig jaar zat Jan nog te piepen dat ie een burn out had, en het wat rustiger aan wilde doen. 😊

6 december 2021 om 09:04

Denk dat het leven als zanger wel wat zwaarder is dan het leven van de commercieel directeur van FC Volendam..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.FC Emmen4519
4.Excelsior4318
5.Jong Ajax4315
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. MührenAanvaller2320
D. van MieghemAanvaller228
C. TwigtMiddenvelder211
M. KaarsAanvaller213
G. OristanioMiddenvelder203
A. PlatMiddenvelder200
I. El KadiriAanvaller184
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren